-
Τι κωδικό λάθους έδειξε; Μπορεί να μην είναι αυτή η βλάβη αλλά έχεις κάποια κατεύθυνση.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Άναψε το λαμπάκι του Engine Check στο Accent.Πήρα τλφ στο συνεργείο και μου είπαν ότι μπορεί να είναι μπουζοκαλώδια, αν ρετάρει (δεν ρετάρει νομίζω, αλλά θα το προσέξω καλύτερα), ή το air-flow (η πιο συνηθισμένη ζημιά για τα accent ως το 2004 που άλλαξε το σύστημα), το οποίο κοστίζει 310 ευρώπουλα.
Επίσης υπάρχει περίπτωση να φταίει η βενζίνη, οπότε με συμβούλευσαν να αδειάσω το τεπόζιτο (με χρήση, όχι να τη ρουφήξω με αντλία), να γεμίσω από 'ασφαλές' βενζινάδικο, να βγάλω τον θετικό πόλο της μπαταρίας για μερικά λεπτά και να τον συνδέσω μετά. Αν σβήσει η ένδειξη, είναι εντάξει το air-flow. Για να δούμε.
Μάνο , καθάρισε πρώτα με ένα καθαριστικό το air-flow και την πεταλούδα.
Αν δεν σβήσει το λαμπάκι πήγαινε να στο βάλουν στο διαγνωστικό να δεις τι βλάβη βγάζει.
Αν χρειαστεί air-flow κοίταξε εδώ http://www.bosch-automotive.com/ecat-online/
αν θυμάμαι καλά είναι το ίδιο με τα AR 145 και μπορείς να το βρεις εύκολα πιο φθηνά ... ακόμα και μεταχειρισμένο. -
Μετά από 5 μέρες χωρίς internet ( ) διάβασα το μήνυμα. Τι καθαριστικό να χρησιμοποιήσω; Κάνει καθαρό οινόπνευμα ή βενζίνη;
Θα δοκιμάσω πρώτα να βγάλω τον πόλο και βλέπουμε. Μετά πάω για συνεργείο και διαγνωστικό. Το πρόβλημα είναι ότι αυτόν τον καιρό έχει πλακώσει πολλή δουλειά και δεν προλαβαίνω.
Ευχαριστώ γαι τη βοήθεια. -
Ακόμα και να σβήσει το λαμπάκι, ο κωδικός του λάθους βρίσκεται στη μνήμη. Μη βγάλεις το πόλο της μπαταρίας πριν να διαβάσεις το κωδικό.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ακόμα και να σβήσει το λαμπάκι, ο κωδικός του λάθους βρίσκεται στη μνήμη. Μη βγάλεις το πόλο της μπαταρίας πριν να διαβάσεις το κωδικό.Πως τον διαβάζουν;
-
Στα καινούρια αυτοκίνητα οι κατασκευαστές δεν θεωρούν ότι οι κάτοχοι των αυτοκινήτων πρέπει να ξέρουν τους κωδικούς των βλαβών που εμφανίστηκαν. Η διάγνωση γίνεται μόνο με scanner, στο συνεργείο ή αν έχεις αγοράσει δικό σου.
Στα παλαιότερα αυτοκίνητα υπάρχει μια διαδικασία (στο δικό μου βραχυκυκλώνεις ένα βύσμα) και μετράς πόσες φορές αναβοσβήνει το λαμπάκι ελέγχου (π.χ. 14 = 1 μακρύ, 4 κοντά).
-
Τελικά το λαμπάκι έσβησε μόνο του, χωρίς αποσύνδεση πόλου κλπ.
Μπήκε νέα βενζίνη από καλό βενζινάδικο ΒΡ και μετά από λίγο η 'βλάβη' εξαφανίστηκε.
Τελευταία φορά έβαλε βενζίνη η γυναίκα μου κάπου στη Γρηγορίου Λαμπράκη προς Νίκαια-Κορυδαλλό μεριά. Η περιοχή αυτή, μαζί με τη Θηβών, όπως φαίνεται στη λίστα του Υπουργείου Ανάπτυξης, είναι ναρκοπέδιο. Όσο μπορείτε, αποφεύγετέ τη.
Ευχαριστώ για τις συστάσεις. -
Ειναι συνηθησμενο σε Accent αυτο το φενομενο οσο περιεργο και αν ακουγεται. Τις πιο πολλες φορες σβηνει μονο του. Κατι παθαινει ο εγκεφαλος και γινεται μια μικρη ...επανασταση.
Ισως πηγες να βαλεις μπροστα 3-4 φορες απανωτά χωρις να περιμενεις να σβησουν τα λαμπακια γιαυτο εγινε οτι εγινε. -
Μπα, μάλλον δεν ήταν αυτό. Έβαλα μπρος κανονικά (η μπαταρία είναι ακόμα ΟΚ μετά από σχεδόν 4 χρόνια και δεν μας κάνει κόλπα στην εκκίνηση) και άναψε το λαμπάκι. Το ότι παρέμεινε αναμμένο το λαμπάκι για 2-3 μέρες που καταναλώναμε τη βενζίνη και έσβησε μόνο του μετά το άδειασμα του τεπόζιτου και το νέο γέμισμα από ασφαλές βενζινάδικο, νομίζω πως αποδεικνύει ότι έφταιγε το καύσιμο.
-
Απέκτησα ένα Accent τον Απρίλιο του 2005 και αντιμετωπίζω (ακόμα) το εξής πρόβλημα. Όταν το αυτοκίνητο επιταγχύνει τραβάει λίγο δεξιά. Το έκανα θέμα στο φόρουμ για τα τεχνικά θέματα και σκάσανε κάτι απαντήσεις του τύπου ότι είναι φυσιολογικό εξαιτίας των ημιαξονίων (το ένα είναι μεγαλύτερο από το άλλο) και κάτι τέτοια. Η πλάκα είναι ότι το είχα πάει στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο στα πρώτα 1200 χλμ και μου είχαν κάνει έλεγχο και ευθυγράμμιση και αφού δεν βρήκαν τίποτα μου είχαν πει το ίδιο πράγμα. Φταίει λέει η διαφορά στο μήκος των ημιαξονίων και μεταδίδεται η κίνηση με τέτοιο τρόπο που τραβάει λίγο δεξιά. (Κουράζω αλλά καταλήγω). Εάν έχετε παρόμοιο πρόβλημα μην τους πιστέψετε. Έστειλα mail στην Hyundai Hellas και με πήρε σήμερα τηλέφωνο κάποιος προϊστάμενος και μου είπε ότι δεν ισχύουν αυτά τα πράγματα και να το ξαναπάω και θα μιλήσει μαζί τους. Με σκίσανε. Δεν περίμενα απάντηση. Τελικά έχουμε καλό αντιπρόσωπο.. Θα έχετε νέα για το πρόβλημα (άμα γουστάρετε) υο συντομότερο. Εγώ από την αρχή φοβόμουν πρόβλημα από χτύπημα ή (με το συμπάθειο) ξεκώλιασμα στις μεταφορτώσεις.. ξέρω ότι οι μάγκες που τα βγάζουνε από τα πλοία και τις νταλίκες τα σκίζουνε.. Όποιος έχει παρόμοιο πρόβλημα ας το αναφέρει να δούμε τι γίνεται..
Υ.Γ. Πόσο πάει το πρώτο ΄σερβις?? Είμαι στα 14200 και φρικάρησα που διάβασα κάπου πιο πίσω ότι για Getz πλήρωσε με δικά του λάδια πάνω από 120 Ευρώ.. Και δεν θα είναι και δικά μου τα λάδια!!
-
Πάει καιρός πια, αλλά για λάδια-3 φίλτρα (βενζίνης, λαδιού, αέρα)-τακάκια πρέπει να έπαιρναν κάπου τόσα. Τα ίδια παίρνουν και οι περισσότερες εταιρείες.
-
Μπηκα εδω ως πρων ιδιοκτητης Accent 3d 2000.Διαβασα για τα διαφορα προβληματα και ειπα να γραψω και εγω αυτα που ειχα. Τα πρωτα 2000χλμ το εστρωσα προσεκτικα,αλλα μετα ειμουν κανιβαλος μπορω να πω.Το αυτοκινητο εκανε στα απονα χερια μου 50000χλμ 'δημοσιογραφικα' χιλιομετρα με πολλλυ στροφιλικι,πααααρα πολυ χειροφρενο και γενικως το αμαξακι αν ειχε στομα θα μ'εβριζε ολη μερα!! Απο την αλλη τα σερβις γινονταν με προσωπικη παρακολουθηση των μηχανικων(αλλοτε με το καλο,αλλοτε με φωνες) και εκανα οτι μπορουσα για να το διατηρω σε τελεια κατασταση απο ολες τις πλευρες.
Το AFM μου καηκε και μενα στα 45000χλμ αλλα η αιτια ηταν οι φιλτροχοανες που χρησημοποιουσα και το υπερβολικο λαδι που τις εβαζα.Παρολα αυτα μου το αλλαξαν στην εγγυηση!
Η πρωτη ζημια που μου εβγαλε ηταν κατεστραμενο σασμαν στις 18000χλμ,λογω σπασμενης φουρκετας.Αλλαχτηκε ολο το σασμαν στην εγγυηση μαζι με δισκο-πλατω και στο καινουργιο εγινε παλι επισκευη στο συστημα της φουρκετας.
Εφαγα μια ηττα απο αυτο μπορω να πω...Μετα μου αλλαξαν την τροχαλια του στροφαλου γιατι ειχε οβαλισμο.Σε αλλο σερβις βρεθηκε και ενα αρπαγμενο ρουλεμαν τροχου,και αυτο εγγυηση.
Απο καποιο σημειο και μετα καταλαβαινα οτι τα βεντιλατερ λειτουργουσαν χωρις λογο και το δοχειο υπερχειλισης του νερου ηταν μονιμα βρεγμενο...
Εχοντας παντα τα ματια μου στα οργανα και ειδικα στης θερμοκρασιας ξερω με σιγουρια οτι το αυτοκινητο μου δεν ανεβασε ΠΟΤΕ θερμοκρασια.Και ομως ειχε καψει φλαντζα.....
Αυτη την ηττα δεν μπορεσα να την αντεξω και το πουλησα τελικα!! Να σημειωσω οτι η επισκευη της φλαντζας εγινε στην εγγυηση. -
-
Αξιώθηκα σήμερα (3 μήνες μετά ) να πάω στην αντιπροσωπεία να δουν γιατί ανάβει το λαμπάκι check engine. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ο φόβος μου: ήταν το air flow. Κουστουμάκι: 310 ευρώ!!!
Δεν το πλήρωσα, θα ψάξω να βρω μεταχειρισμένο air-flow και βλέπουμε. -
Νέα κόλπα.
Πήγα σε ηλεκτρολογείο με διαγνωστικό. Σοβαρό διαγνωστικό σαν ντουλάπα, όχι το μαντζαφλάρι χειρός που χρησιμοποίησαν στην αντιπροσωπεία.
Είδαν καυσαέρια, μέτρησαν κάτι άλλα και διαπίστωσαν ότι το air-flow είναι εντάξει. Ούτε ρετάρει το αμάξι, ούτε καίει παραπάνω, τίποτα.
Δηλαδή έλεγαν μπαρούφες στην αντιπροσωπεία; Απ' ό,τι κατάλαβα, ο εγκέφαλος άναψε το λαμπάκι check engine επειδή κάτι παίχτηκε με το air-flow. Ίσως ήταν κακή βενζίνη, ίσως ποιος-ξέρει-τι. Ο έλεγχος περιορίστηκε στο τι είπε ο εγκέφαλος και μόνο, χωρίς να εξεταστεί κάτι άλλο. Βέβαια δεν μου είπαν 'Άλλαξέ το τώρα!', αλλά ότι μπορώ να κυκλοφορώ με το πρόβλημα (?) ώσπου να δω ότι ρετάρει η μηχανή ή ότι καίει πολλή βενζίνη. Θα έπρεπε πάντως να το ελέγξουν καλύτερα πιστεύω.
Τέλος πάντων, το accentάκι δείχνει να είναι καλά. -
Το θέμα μεταφέρεται στο 'Κατασκευαστές και μοντέλα', όπως όλα τα forum συγκεκριμένων κατασκευαστών πλέον!
[moderator]
-
-
φιλε μου επειδη δουλευα καποτε στην χιΟΥΝΤΑΙ Ελλας θα σου πω οτι δεν τα σκιζουν μονο στα λιμανι,αλλα και στα PDI τα Ατος τα πηγαιναν μαλλιοκουβαρα πχ.
οπως και σχεδον σε ολες τις προετοιμασιες αυτοκινητου για παραδοση τα σκιζουν,σε καθε εταιρεια.περιμενεις απο εταιρεια αυτοκινητου να παραδεχθει λαθη?εξαιρετικα σπανιο -
Ευτυχώς είναι γερά μηχανάκια.
Πάλι μου ανάβει το λαμπάκι, αλλά χωρίς ρεταρίσματα. Μάλλον θα υποχρεωθώ να το φτιάξω κάποια στιγμή. Ήδη το αμάξι μπήκε στον 5ο χρόνο χωρίς να βγάλει τίποτα άλλο. -
και το δικο μας συμπληρωνει 60.000 5χρονια με minor problems στα παραθυρα.
ενα απο τα πισω μετα απο ατελειωτες πλαγιολισθησεις στις..αλυκες
κανει γκουπ οταν κατεβαινει αλλα λειτουργει ακομα απο το καλοκαιρι με το γκουπ.(συνεβη αμεσως μετα το 'ραλλυ' μαλλον λογω στιγμιαιας στρεβλωσης του αμαξωματος )το παραθυρο του συνοδηγου τωρα χαλασε πριν λιγες μερες και ανεβαινει πολυ σιγα απο το χειριστηριο του συνοδηγου , κανονικα με το χειριστηριο του οδηγου και καθολου με το συναγερμο.ξερω οτι φταινε οι μαλακες οι φιλοι μου και αλλοι βεβαια που τους φωναζω να μην κοπανανε την πορτα αλλα νααααααααα .
οχι αυτο δε θα το φτιαξω και θα κλειδωνω και τα παραθυρα κλειστα οπως μου αρεσει να τους κοπει το τσιγαρο αλλα οταν φωναζει ο πατροξ δε τον ακουει κανεις.και επιπλεον δε το ξαναδινω σε κανενα.
(τουλαχιστον παρολο που ειναι χαλασμενα δουλευουν και δε χρειαζονται αμεσο σερβις)αααα και κατι αλλο, λιγο πριν μπει το ΑΒS κανει ενα τικ τικ τικ σαν ABS αλλα δε σου κλοτσαει το ποδι αμα πατησεις κι αλλο τοτε μπαινει το ΑΒς.
δηλαδη σου λεει 'εισαι στο οριο μη φρεναρεις πιο δυνατα θα μπει το ΑΒς'
τοχω μαθει και το χρησιμοποιω.οντως γιαυτο το λογο ειναι? ή κανει κατι αλλο?
HYUNDAI FORUM