-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Χωρίς καμία δόση ειρωνείας ποια στην κατηγορία πιστεύεις ότι συνδυάζουν καλύτερα πλαίσιο, φρένα, οδική συμπεριφορά, παθητική ασφάλεια, κατανάλωση κλπ , δηλαδή ποια θεωρείς πιο ολοκληρωμένα;
Μόνο το focus εγώ σκέφτομαι..Mazda 3 (έχει και δισκόφρενα πίσω ), Focus, Golf με αυτή τη σειρα κι εννοείται σε εκδόσεις 1.6+
υπό προϋποθέσεις και η 147, αν και θεωρώ ότι χάλασε με το fl
Στα λεφτά της 1άρας, ακόμα και το Α3 είναι πιο λοκληρωμένο αυτοκίνητο
Στα 16αρια...Focus-Golf-Mazda3
-
Τι θεωρείς ότι έχει παραπάνω το Α3 από την 1?
Και τι διαφορές έχει το Α3 από το Golf που δικαιολογούν την κοστολόγηση του 3-4k παραπάνω?
-
Isodore απενεργοποίησε το BBCode στις δημοσιεύσεις που κάνεις quote για να εμφανίζονται σωστά
-
Ευτυχώς που υπάρχει και ο lkar και με γλιτώνει από τα posts. Τhnx Ίκαρε.
-
Ο χρήστης isidoros έγραψε:
Τι θεωρείς ότι έχει παραπάνω το Α3 από την 1?
Και τι διαφορές έχει το Α3 από το Golf που δικαιολογούν την κοστολόγηση του 3-4k παραπάνω?
Καταρχήν δεν έχεις κάνει ούτε ένα σωστό quote.
Οι διαφορές/ομοιότητες Α3-Golf έχουν συζητηθεί σε άλλο topic.
Δεν έχω χρόνο να το βρώ τώρα.**Διαφορές; **
Λίγες: Ποιότητα ( +λιγότερες φθορές υλικών), σήμα, σήμα στη νέα-κάθετη-χρωμιωμένη-τραπέζια-γρίλια προερχόμενη από τα παλιά, χώρα κατασκευής.Για άλλους ικανές να δικαιολογήσουν το επιπλέον κόστος, για άλλους όχι.
Έτσι απλά. -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
υπό προϋποθέσεις και η 147, αν και θεωρώ ότι **χάλασε **με το fl
σαφώς, δεν αναφέρεσαι στη σχεδίαση...
-
Υποψιαζομαι αναφερεται στις αναρτησεις... Αν και πλεον και αυτο το προβλημα ειναι παρελθος μιας και μπορεις πλεον να την παραγγειλεις με τις σπορ αναρτησεις==> οι αναρτησεις της προηγουμενης γενιας!!
Απο εμφανιση παντως σκιζει...!!
-
Τελικά αναγεννήθηκε η πίσω κίνηση με τη σειρά 1;
-
Νομίζω οτι η BMW είναι απλά η απόδειξη γιατί ΟΛΑ τα αυτοκίνητα σε αυτήν την κατηγορία είναι προσθιοκίνητα.
full marks for trying though
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Χωρίς καμία δόση ειρωνείας ποια στην κατηγορία πιστεύεις ότι συνδυάζουν καλύτερα πλαίσιο, φρένα, οδική συμπεριφορά, παθητική ασφάλεια, κατανάλωση κλπ , δηλαδή ποια θεωρείς πιο ολοκληρωμένα;
Μόνο το focus εγώ σκέφτομαι..Mazda 3 (έχει και δισκόφρενα πίσω :lol: ), Focus, Golf με αυτή τη σειρα κι εννοείται σε εκδόσεις 1.6+
υπό προϋποθέσεις και η 147, αν και θεωρώ ότι χάλασε με το fl :-?
Αν υποθέσουμε ότι κάποιος διαθέτει τα 3-4 παραπάνω χιλιάρικα που κάνει η 116 (και με πλουσιότερο εξοπλισμό) και εξαιρέσουμε την τιμή σε τι θεωρείς ότι υπερτερούν τα MAZDA, FOCUS, GOLF της ΒΜW???
Εγώ έχω την εντύπωση ότι αν τα αμάξια είχαν την ίδια τιμή οι 9,5 στους 10 θα προτιμούσαν την BMW. Είναι καθαρά θέμα τιμής το κατά πόσον αξίζει ή όχι. Να το κατηγορήσουμε για ακριβό συμφωνώ, αλλά διαφωνώ στο ότι δεν είναι καλό και ολοκληρωμένο αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Αν υποθέσουμε ότι κάποιος διαθέτει τα 3-4 παραπάνω χιλιάρικα που κάνει η 116 (και με πλουσιότερο εξοπλισμό) και εξαιρέσουμε την τιμή σε τι θεωρείς ότι υπερτερούν τα MAZDA, FOCUS, GOLF της ΒΜW???Σε χώρους!
Και αυτούς δεν τους αγοράζεις όσα λεφτά και αν δώσεις (και την Μ1 να πάρεις, πάλι οι πίσω θα πρέπει να αφήνουν τα πόδια τους στο σπίτι )
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Μόνο το focus εγώ σκέφτομαι..Mazda 3 (έχει και δισκόφρενα πίσω ), Focus, Golf με αυτή τη σειρα κι εννοείται σε εκδόσεις 1.6+
υπό προϋποθέσεις και η 147, αν και θεωρώ ότι χάλασε με το fl
Αν υποθέσουμε ότι κάποιος διαθέτει τα 3-4 παραπάνω χιλιάρικα που κάνει η 116 (και με πλουσιότερο εξοπλισμό) και εξαιρέσουμε την τιμή σε τι θεωρείς ότι υπερτερούν τα MAZDA, FOCUS, GOLF της ΒΜW???
Εγώ έχω την εντύπωση ότι αν τα αμάξια είχαν την ίδια τιμή οι 9,5 στους 10 θα προτιμούσαν την BMW. Είναι καθαρά θέμα τιμής το κατά πόσον αξίζει ή όχι. Να το κατηγορήσουμε για ακριβό συμφωνώ, αλλά διαφωνώ στο ότι δεν είναι καλό και ολοκληρωμένο αυτοκίνητο.Δεν ξέρω για τα αυτοκίντα που ανέφερες ( λίγο άδικη η σύγκριση, δε νομίζεις; ) αλλά για σύγκριση 147 - A3 - 116 (πιο δίκαιη) μπορείς να διαβάσεις σε αυτό το άρθρο πάντως:
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=10081
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Εγώ έχω την εντύπωση ότι αν τα αμάξια είχαν την ίδια τιμή οι 9,5 στους 10 θα προτιμούσαν την BMW. Είναι καθαρά θέμα τιμής το κατά πόσον αξίζει ή όχι. Να το κατηγορήσουμε για ακριβό συμφωνώ, αλλά διαφωνώ στο ότι δεν είναι καλό και ολοκληρωμένο αυτοκίνητο.Μα έχουν την ίδια τιμή... με διαφορά 35 ίππων Εκτός από τους χώρους που ανέφερε ο nass, υπάρχει διαφορά σε επιδόσεις, αυτό συζητάμε. Για αργό το κατηγορούμε επίσης σε σχέση με το κόστος του (όπως και το Α3)
Υπάρχουν εκδόσεις των Focus/3/Golf (αφήνω το Α3, αφού ισχύουν τα ίδια πάνω κάτω με την 1) που κοστίζουν τα ίδια ευρώ με την 1. Το σήμα και τη μάρκα πληρώνεις μόνο. Και μην πεις πως αυτά τα γράφουν όσοι δεν έχουν λεφτά να πάρουν 'BMW' γιατί αλλιώς κανείς δεν θα παιρνε Type R, RX-8 ή GTI (765 RX-8 έχουν πουληθεί σε 5 μήνες στην Ελλάδα σε σχέση με τα 925 της 1 που είναι και πιο φτηνή). Βέβαια, ακόμα και οι Έλληνες ξυπνάνε, εκτός από έναν (leasing) που έχει... 120 (τη μοναδική το 2005 )
Ούτε το 9,5/10 ισχύει γιατί το Α3 που έχει ίδιες τιμές και ίππους πουλάει πολύ καλύτερα από την 1.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σε χώρους!
Και αυτούς δεν τους αγοράζεις όσα λεφτά και αν δώσεις (και την Μ1 να πάρεις, πάλι οι πίσω θα πρέπει να αφήνουν τα πόδια τους στο σπίτι )
Αυτό για τους χώρους το είχα πιστέψει κι εγώ από αυτά που είχα διαβάσει αλλά διαψεύστηκα όταν το είδα από κοντά. Στο πίσω κάθισμα άτομα με ύψος 1,80-1,83 (δηλ. όλες οι γυναίκες και η πλειοψηφία των ανδρών)κάθονται άνετα ή το ίδιο άνετα με ένα π.χ GOLF ή A3 (αναφέρομαι σ΄αυτά γιατι σ' αυτά έχω μπεί). Αυτό δεν το λέω μόνο εγώ αλλά αποδεικνύεται και από τις μετρήσεις αν ψάξετε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων. Το Α3 sportback π.χ έχει διαφορά κάποια χιλιοστά αν δεν κάνω λάθος. Εκτός αν θεωρείται πρόβλημα να χωράει ο 1 και 83 και να μην χωράει ο 1 και 83,5!!! Για τέτοιες διαφορές μιλάμε. Τώρα αν κάποιος θέλει να μεταφέρει άτομα 1,90 στο πίσω κάθισμα εκεί κανένα αμάξι της κατηγορίας αυτής δεν θα τον καλύψει. Είναι νομίζω αστείο να λέμε ότι π.χ το golf έχει χώρους και η bmw δεν έχει και να αναφερόμαστε σε χιλιοστά.
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Αυτό για τους χώρους το είχα πιστέψει κι εγώ από αυτά που είχα διαβάσει αλλά διαψεύστηκα όταν το είδα από κοντά. Στο πίσω κάθισμα άτομα με ύψος 1,80-1,83 (δηλ. όλες οι γυναίκες και η πλειοψηφία των ανδρών)κάθονται άνετα ή το ίδιο άνετα με ένα π.χ GOLF ή A3 (αναφέρομαι σ΄αυτά γιατι σ' αυτά έχω μπεί)ε??? Ειμαι 1,78 και στο πίσω μέρος της 1 δεν αισθανόμουν καθόλου άνετα. Σε Α3, μια χαρά.
-
Εγώ είμαι 190 και στη σειρά 1 δεν χωρούσα, πολύ απλά. Σε αντίθεση πχ. με το Focus.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Εγώ έχω την εντύπωση ότι αν τα αμάξια είχαν την ίδια τιμή οι 9,5 στους 10 θα προτιμούσαν την BMW. Είναι καθαρά θέμα τιμής το κατά πόσον αξίζει ή όχι. Να το κατηγορήσουμε για ακριβό συμφωνώ, αλλά διαφωνώ στο ότι δεν είναι καλό και ολοκληρωμένο αυτοκίνητο.Μα έχουν την ίδια τιμή... με διαφορά 35 ίππων Εκτός από τους χώρους που ανέφερε ο nass, υπάρχει διαφορά σε επιδόσεις, αυτό συζητάμε. Για αργό το κατηγορούμε επίσης σε σχέση με το κόστος του (όπως και το Α3)
Υπάρχουν εκδόσεις των Focus/3/Golf (αφήνω το Α3, αφού ισχύουν τα ίδια πάνω κάτω με την 1) που κοστίζουν τα ίδια ευρώ με την 1. Το σήμα και τη μάρκα πληρώνεις μόνο. Και μην πεις πως αυτά τα γράφουν όσοι δεν έχουν λεφτά να πάρουν 'BMW' γιατί αλλιώς κανείς δεν θα παιρνε Type R, RX-8 ή GTI (765 RX-8 έχουν πουληθεί σε 5 μήνες στην Ελλάδα σε σχέση με τα 925 της 1 που είναι και πιο φτηνή). Βέβαια, ακόμα και οι Έλληνες ξυπνάνε, εκτός από έναν (leasing) που έχει... 120 (τη μοναδική το 2005 )
Ούτε το 9,5/10 ισχύει γιατί το Α3 που έχει ίδιες τιμές και ίππους πουλάει πολύ καλύτερα από την 1.
Η 116i μπορεί να κοστίζει όσο και ένα δίλιτρο FOCUS/Mazda3,
αλλά ο υποψήφιος αγοραστής της BMW, δεν θα κοιτάξει προς Focus, (φανταστείτε για mazda3 ),**γιατί: **
-θέλει οπωσδήποτε BMW...
-θέλει απλά ένα αξιοπρεπές (παντού)-ποιοτικό-με κύρος 16άρι,
πέραν των 'τυποποιημένων' Focus/Golf/Astra/147/Mazda3/...../...ΥΓ. Η σειρά 1, σε καμιά περίπτωση δεν έχει τους ίδιους χώρους με ένα Sportback
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
ΥΓ. Η σειρά 1, σε καμιά περίπτωση δεν έχει τους ίδιους χώρους με ένα Sportbackγια την ακρίβεια, έχει αισθητά μικρότερους χώρους από ένα... Honda Jazz
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Η 116i μπορεί να κοστίζει όσο και ένα δίλιτρο FOCUS/Mazda3,
αλλά ο υποψήφιος αγοραστής της BMW, δεν θα κοιτάξει προς Focus, (φανταστείτε για mazda3 ),**γιατί: **
-θέλει οπωσδήποτε BMW...
-θέλει απλά ένα αξιοπρεπές (παντού)-ποιοτικό-με κύρος 16άρι,
πέραν των 'τυποποιημένων' Focus/Golf/Astra/147/Mazda3/...../...ΥΓ. Η σειρά 1, σε καμιά περίπτωση δεν έχει τους ίδιους χώρους με ένα Sportback
Θέλει οπωσδήποτε BMW; θα συμφωνήσω με τον Άγγλο δημοσιογράφο
σιγά το κύρος που έχει ή 1
(γι'αυτούς/ες που δεν ξέρουν μπορεί)Μόνο που τα 'τυποποιημένα' τα καταφέρνουν συνολικά καλύτερα
-
ΥΓ. Η σειρά 1, σε καμιά περίπτωση δεν έχει τους ίδιους χώρους με ένα Sportback :o[/quote]
Εγώ αναφέρομαι σε ύψος στο πίσω κάθισμα.
Λοιπόν
Υψος από πίσω κάθισμα μέχρι οροφή (βλ. photo)
A3 sportback 938
BMW 1 967
δηλαδή η BMW έχει και 3 εκατοστά παραπάνω από το 'ευρύχωρο' Α3!!!!
Επιπλέον πλάτος πίσω καθισμάτων
Α3 1360
BMW 1414Οποιος δεν το πιστεύει ας δει τα παρακάτω links
http://www.bmw.com/generic/de/de/produc ... asheet.pdf
http://www.germancarfans.com/news.cfm/n ... udi/1.html
[/b]
ΒΜW Σειράς 1: Η αναγέννηση της πίσω κίνησης?