-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Sorry για το off topic, αλλά μιας και μιλάτε για σύγκριση Α3 κ golf, το αγγλικό car γράφει για το Α3: 'VW for badge snobs' και 'still a Golf underneath'..Ναι, ξέρεις όμως κάτι? Το εσωτερικό του Α3 αποπνέει τουλάχιστον μίαν αρχοντιά. Φαίνεται και είναι πολύ καλοφτιαγμένο. Σου κάνει κάτι μόλις μπεις μέσα. Συγρκρινόμενα πάντα με την 1.
Η σειρά 1 δεν το έχει αυτό, σε καμμία περίπτωση. Το εσωτερικό της σε σχέση με αυτό του golf π.χ. δεν έχει διαφορά. Το Α3 έστω και λίγο ξεχωρίζει.
Οπότε οι φίλοι της premium αφού επιμένουν φαντικά στις επιλογές τους ας προτιμήσουν τουλάχιστον το Α3, που εκτός απο ποιότητα έχει και καλύτερους χώρους. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Sorry για το off topic, αλλά μιας και μιλάτε για σύγκριση Α3 κ golf, το αγγλικό car γράφει για το Α3: 'VW for badge snobs' και 'still a Golf underneath'..
Ναι, ξέρεις όμως κάτι? Το εσωτερικό του Α3 αποπνέει τουλάχιστον μίαν αρχοντιά. Φαίνεται και είναι πολύ καλοφτιαγμένο. Σου κάνει κάτι μόλις μπεις μέσα. Συγρκρινόμενα πάντα με την 1.
Η σειρά 1 δεν το έχει αυτό, σε καμμία περίπτωση. Το εσωτερικό της σε σχέση με αυτό του golf π.χ. δεν έχει διαφορά. Το Α3 έστω και λίγο ξεχωρίζει.
Οπότε οι φίλοι της premium αφού επιμένουν φαντικά στις επιλογές τους ας προτιμήσουν τουλάχιστον το Α3, που εκτός απο ποιότητα έχει και καλύτερους χώρους.Διαφωνώ σε αυτό σημαντικά και σκέψου ότι κάποτε είχαμε ένα Α4 σαν οικογένεια, οπότε ούτως ή άλλως τα εκτιμώ τα Audi πολύ. Όντως σε κάποια σημεία το Α3 στο εσωτερικό είναι καλύτερο από την 1 και συγκεκριμένα στην ποιότητα των πλαστικών στο καντραν και στα χερούλια της πόρτας. Από εκεί και πέρα όμως σε καμία περίπτωση το εσωτερικό της 116 που οδήγησα εγώ δύο φορές δεν είναι χειρότερο του Golf ή ισάξιο του. Προσωπική μου γνώμη είναι η σειρά 1 ακολουθεί το Α3 από πολύ κοντά, υψηλότερα πάντα από το Golf. Αν δίναμε το 20 στο Α3, θα έδινα 18,5 στο 1 και 16 στο Golf και στο 206 μου 12...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Sorry για το off topic, αλλά μιας και μιλάτε για σύγκριση Α3 κ golf, το αγγλικό car γράφει για το Α3: 'VW for badge snobs' και 'still a Golf underneath'..
Ναι, ξέρεις όμως κάτι? Το εσωτερικό του Α3 αποπνέει τουλάχιστον μίαν αρχοντιά. Φαίνεται και είναι πολύ καλοφτιαγμένο. Σου κάνει κάτι μόλις μπεις μέσα. Συγρκρινόμενα πάντα με την 1.
Οπότε οι φίλοι της premium αφού επιμένουν φαντικά στις επιλογές τους ας προτιμήσουν τουλάχιστον το Α3, που εκτός απο ποιότητα έχει και καλύτερους χώρους.Για ποιό πράγμα μιλάτε σε τόσες σελίδες ;;; (τώρα ξύπνησα )
'Έτυχε' να πέσουν στα χέρια μου το σαβ/κο που τρέχει,
ένα Α3 Sportback 1.6FSI Ambition και ένα Passat 2.0FSI SportlineΈχουμε τα εξής:
Το Α3, ναι, σου αποπνέει μια αρχοντιά, μια ποιότητα παραπάνω από το Golf, αλλά...-δεν έχει τόσο καλό τιμόνι όσο το Golfακι,
-οι 17ρες είναι ΥΠΕΡΒΟΛΗ σε τέτοιο αυτοκίνητο.Στα 20.000 km, το Golf ψιλο-τρίζει, το Α3 όχι, κάνοντας αρκετά επίπονες διαδρομες και με τα δυο.
-
Η προυπόθεση για να συγκρίνεις δύο αντικείμενα είναι η εξής:
Να υπάρχει μία κοινή συγκριτική παράμετρος. Ή ένα κοινό ζητούμενο.
Μπορείς να συγκρίνεις ακόμα και μήλα με κουνουπίδια, αν το ζητούμενο είναι η διατροφική τους αξία.
Με την ίδια έννοια, προφανώς και μπορείς να συγκρίνεις Golf GTi
α) με αυτοκίνητα αντίστοιχης αξίας
β)με αυτοκίνητα αντίστοιχης ιπποδύναμης
γ) με αυτοκίνητα hatshback
δ)με αυτοκίνητα γερμανικής προέλευσης
ε)με αυτοκίνητα γενικώς
στ)με αντικείμενα παραπλήσιας αξίαςΣτο group VW (ξεχάστε επιτέλους το VAG, δεν υπάρχει πλέον τέτοια ονομασία), τα έχουν κάνει απλώς μαντάρα, ως προς την κατηγοριοποίηση.
-
Ο χρήστης yannis76 έγραψε:
Από εκεί και πέρα όμως σε καμία περίπτωση το εσωτερικό της 116 που οδήγησα εγώ δύο φορές δεν είναι χειρότερο του Golf ή ισάξιο του. Προσωπική μου γνώμη είναι η σειρά 1 ακολουθεί το Α3 από πολύ κοντά, υψηλότερα πάντα από το Golf. Αν δίναμε το 20 στο Α3, θα έδινα 18,5 στο 1 και 16 στο Golf και στο 206 μου 12...
Χειρότερο δεν ειναι από του Golf, αλλά σίγουρα δεν είναι και καλύτερο όπως ισχυρίζεσαι εσύ...
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Η προυπόθεση για να συγκρίνεις δύο αντικείμενα είναι η εξής:Να υπάρχει μία κοινή συγκριτική παράμετρος. Ή ένα κοινό ζητούμενο.
Μπορείς να συγκρίνεις ακόμα και μήλα με κουνουπίδια, αν το ζητούμενο είναι η διατροφική τους αξία.
ε)με αυτοκίνητα γενικώς
στ)με αντικείμενα παραπλήσιας αξίαςΣτο group VW (ξεχάστε επιτέλους το VAG, δεν υπάρχει πλέον τέτοια ονομασία), τα έχουν κάνει απλώς μαντάρα, ως προς την κατηγοριοποίηση.
Δηλαδή;Το Golf GTI με ένα διαμέρισμα στον Κολωνό;Και τί βγάζει αυτή η σύγκριση;Ότι το gti έχει καλύτερη επιτάχυνση,ενώ το διαμέρισμα στον Κολωνό έχει κουζίνα και μπορείς να φτιάχνεις τον καφέ σου;
Εννοείται ότι ο καθένας μπορεί να συγκρίνει ό,τι γουστάρει,το θέμα είναι αν βγάζει κάποιο νόημα.Δεν θα πάει και φυλακή όποιος συγκρίνει το Golf GTI με το Α3 1.6,απλά τα συμπεράσματα που θα βγάλει δεν θα του προσφέρουν τίποτα.Θα διαπιστώσει δηλαδή ότι το γκολφ με τα 200 άλογα είναι καλύτερο από το Α3 1.6.Ε και;Θα είναι ευχαριστημένος με μια τέτοια σύγκριση;Το θέμα είναι τί σου προσφέρει η κάθε σύγκριση.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Η προυπόθεση για να συγκρίνεις δύο αντικείμενα είναι η εξής:
Να υπάρχει μία κοινή συγκριτική παράμετρος. Ή ένα κοινό ζητούμενο.
ε)με αυτοκίνητα γενικώς
Δηλαδή;Το Golf GTI με ένα διαμέρισμα στον Κολωνό;Και τί βγάζει αυτή η σύγκριση;Ότι το gti έχει καλύτερη επιτάχυνση,ενώ το διαμέρισμα στον Κολωνό έχει κουζίνα και μπορείς να φτιάχνεις τον καφέ σου;
Εννοείται ότι ο καθένας μπορεί να συγκρίνει ό,τι γουστάρει,το θέμα είναι αν βγάζει κάποιο νόημα.Δεν θα πάει και φυλακή όποιος συγκρίνει το Golf GTI με το Α3 1.6,απλά τα συμπεράσματα που θα βγάλει δεν θα του προσφέρουν τίποτα.Θα διαπιστώσει δηλαδή ότι το γκολφ με τα 200 άλογα είναι καλύτερο από το Α3 1.6.Ε και;Θα είναι ευχαριστημένος με μια τέτοια σύγκριση;Το θέμα είναι τί σου προσφέρει η κάθε σύγκριση.
Tο Golf Gti με ένα rolex, διαμέρισμα δεν παίρνεις με τόσο λεφτά, με ένα ταχύπλοο, με ένα πιάνο με ουρά, με ένα οτιδήποτε.
Έχεις 30 χιλιάδες ευρώ και θες να τα ξοδέψεις κάπου.
Δεν έχεις κατά νου αρχικά που.
Ας πούμε ότι θες να κάνεις επίδειξη (αυτό είναι το μοναδικό ζητούμενο).Το rolex ή το vacheron konstantin, και το golf GTi μπορούν να σε εξυπηρετήσουν, καθώς όπου πας θα τα έχεις μαζί σου (το ρολόι πιο κοντά σου από ότι το αυτοκίνητο, αν και υπάρχουν και τα κλειδιά).
Καταλαβαίνεις το νόημα φαντάζομαι...Ισχύει αυτό, ακριβώς που είπες στο τελός.
Κάνεις τη σύγκριση ακριβώς για να διαπιστώσεις, ποιό από τα συγκρινόμενα εξυπηρετεί καλύτερα την 1, τις 2 ή τις 500 επιδιώξεις σου. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Από εκεί και πέρα όμως σε καμία περίπτωση το εσωτερικό της 116 που οδήγησα εγώ δύο φορές δεν είναι χειρότερο του Golf ή ισάξιο του. Προσωπική μου γνώμη είναι η σειρά 1 ακολουθεί το Α3 από πολύ κοντά, υψηλότερα πάντα από το Golf. Αν δίναμε το 20 στο Α3, θα έδινα 18,5 στο 1 και 16 στο Golf και στο 206 μου 12...
Χειρότερο δεν ειναι από του Golf, αλλά σίγουρα δεν είναι και καλύτερο όπως ισχυρίζεσαι εσύ...
Όπως είπα και παραπάνω είναι καθαρά προσωπική μου άποψη...Τουλάχιστον εμένα το εσωτερικό του μου αρέσει πολύ περισσότερο από του Golf, ίσως για αυτό να επηρεάζομαι και ως προς την ποιότητα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ταπεινο μου 206 είναι πολύ πίσω και απ'τα τρία
-
Tο Golf Gti με ένα rolex,διαμέρισμα δεν παίρνεις με τόσο λεφτά, με ένα ταχύπλοο, με ένα πιάνο με ουρά, με ένα οτιδήποτε.Έχεις 30 χιλιάδες ευρώ και θες να τα ξοδέψεις κάπου.
Δεν έχεις κατά νου αρχικά που.
Ας πούμε ότι θες να κάνεις επίδειξη (αυτό είναι το μοναδικό ζητούμενο).Το rolex ή το vacheron konstantin, και το golf GTi μπορούν να σε εξυπηρετήσουν, καθώς όπου πας θα τα έχεις μαζί σου (το ρολόι πιο κοντά σου από ότι το αυτοκίνητο, αν και υπάρχουν και τα κλειδιά).
Καταλαβαίνεις το νόημα φαντάζομαι...Ισχύει αυτό, ακριβώς που είπες στο τελός.
Κάνεις τη σύγκριση ακριβώς για να διαπιστώσεις, ποιό από τα συγκρινόμενα εξυπηρετεί καλύτερα την 1, τις 2 ή τις 500 επιδιώξεις σου.Δεν παίρνεις με 30000Ε γκαρσιονέρα στον Κολωνό;;Φίλος μου έδωσε 36000Ε για δυάρι στην Πανόρμου(Πανόρμου-Αμπελόκηποι με Κολωνό η ημέρα με τη νύχτα)Από κει και πέρα δεν έχω κοιτάξει τιμές από κει μεριά,αλλά τί στο διάολο;
Όσο για τα παραδείγματα που ανέφερες φίλε μου το ξέρω ότι όλα γίνονται σ'αυτή τη ζωή,αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.Κι εγώ μπορώ να συγκρίνω το Golf GTI με ένα καρότσι λαϊκής(από πλευράς ποιο έχει περισσότερους χώρους),αλλά δεν είναι να το λέω παραέξω γιατί θα με πάνε σηκωτό σε ψυχιατρική κλινική για τα περαιτέρω..
Τέτοια λέγε στον ΙΚΑΡ,ότι μπορεί να συγκρίνει ένα πιάνο με το GTI κι άντε μετά να τον πείσω πάνω που τον είχα στριμώξει έφερες τα μήλα και τα πορτοκάλια και έγινε φρούτο η σύγκρισηΚατάλαβα το νόημα των όσων είπες αν και πολύ θα ήθελα να γνωρίσω τύπο ανθρώπου που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε πιάνο με ουρά και το Golf GTI .
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Τέτοια λέγε στον ΙΚΑΡ,ότι μπορεί να συγκρίνει ένα πιάνο με το GTI κι άντε μετά να τον πείσω **πάνω που τον είχα στριμώξει **έφερες τα μήλα και τα πορτοκάλια και έγινε φρούτο η σύγκριση -
Ο χρήστης technik έγραψε:
Τέτοια λέγε στον ΙΚΑΡ,ότι μπορεί να συγκρίνει ένα πιάνο με το GTI κι άντε μετά να τον πείσω **πάνω που τον είχα στριμώξει **έφερες τα μήλα και τα πορτοκάλια και έγινε φρούτο η σύγκριση
Πιστεύεις ότι δεν τον στρίμωξα ε;Το είπα γιατί έχει 5 ολόκληρες ώρες να απαντήσει και υπέθεσα ότι ψιλοπείστηκε και την έκανε με ελαφρούς πήδους Κι εμένα μου φαίνεται πολύ καλό(=έπεισα τον ΙΚΑΡ να αναθεωρήσει)για να είναι αληθινό
Μάλλον έχει βγει να χαρεί το GTI και επιφυλάσσεται για αύριο.Αν και μετά την παρέμβαση του Pai Mei..αρχίζω να πιστεύω ότι βρίσκεται έξω από τον Φίλιππο Νάκα και ψάχνει για αντικαταστάτη του GTI.
Πάντως ο ΙΚΑΡ χίλιες φορές θα έπαιρνε πιάνο με ουρά παρά Α3 1.6
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Τέτοια λέγε στον ΙΚΑΡ,ότι μπορεί να συγκρίνει ένα πιάνο με το GTI κι άντε μετά να τον πείσω **πάνω που τον είχα στριμώξει **έφερες τα μήλα και τα πορτοκάλια και έγινε φρούτο η σύγκριση
Πιστεύεις ότι δεν τον στρίμωξα ε;Το είπα γιατί έχει 5 ολόκληρες ώρες να απαντήσει και υπέθεσα ότι ψιλοπείστηκε και την έκανε με ελαφρούς πήδους Κι εμένα μου φαίνεται πολύ καλό(=έπεισα τον ΙΚΑΡ να αναθεωρήσει)για να είναι αληθινό
Μάλλον έχει βγει να χαρεί το GTI και επιφυλάσσεται για αύριο.Αν και μετά την παρέμβαση του Pai Mei..αρχίζω να πιστεύω ότι βρίσκεται έξω από τον Φίλιππο Νάκα και ψάχνει για αντικαταστάτη του GTI.
Πάντως ο ΙΚΑΡ χίλιες φορές θα έπαιρνε **πιάνο με ουρά **παρά Α3 1.6
Mπαα, μάλλον θα προτιμούσε πιάνο χάτσμπακ.
-
Mπαα, μάλλον θα προτιμούσε πιάνο χάτσμπακ.
funniest quotes
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Πάντως ο ΙΚΑΡ χίλιες φορές θα έπαιρνε πιάνο με ουρά παρά Α3 1.6
με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι (κάτι που θα κάνω εντός ολίγου, γιατί εν τη απουσία μου βρίσκετε ευκαιρία
με τον πρωινό -μεσημερανό έστω- καφέ
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
ΙΚΑΡ θα μας πετάξουν καμιά γαλότσα αν το συνεχίσουμε Αν πας σε μια αντιπροσωπεία της VW και ρωτήσεις τους ανθρώπους της ποιος είναι ο ανταγωνιστής του GTI το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα σου πουν το Α3 1.6 ανόμοια είναι γιατί εφόσον η άουντι βγάζει κι αυτή έκδοση αντίστοιχη με το GTI δεν στέκει να το συγκρίνεις με χειρότερη έκδοση,επειδή η άουντι κοστολογεί ακριβότερα τα μοντέλα της.Δεν μπορώ να σε πείσω απ'ότι φαίνεται και θα αρχισω να σου λέω πράγματα που έχω ξαναπεί προηγουμένως οπότε το σταματάω εδώΜε τη λογική σου θα βγει κάποιος που θα πάρει στο μέλλον το χιουντάι με τα 200 άλογα με 23000Ε για παράδειγμα και θα το συγκρίνει με το γκολφ 1.6(πλούσια έκδοση )άντε με το 2.0 και θα ισχυρίζεται ότι η χιουντάι είναι καλύτερη από την VW θέλω να ξέρω τί θα του πεις εσύ μετά το χιουντάι με τα 200 άλογα θα συγκριθεί με το VW GTI είτε του αρέσει είτε όχι(είναι και τα 2 αυτοκίνητα επιδόσεων)και αν το χιουντάι είναι και 5000Ε φθηνότερο αυτό θα μετρήσει στο τέλος βγάζει κανένα νόημα μια σύγκριση χιουντάι 2.0 200 άλογα με γκολφ 1.6 115 άλογα;αποσκοπεί πουθενά;Ανόμοια δεν είναι;Το ότι κοστίζουν το ίδιο δεν τα καθιστά ίδια αυτοκίνητα.Γενικά ξέρεις τί έχω παρατηρήσει;Όσοι παίρνουν αυτοκίνητα επιδόσεων αρέσκονται να ''κολλάνε''σε αυτοκίνητα πολυτελείας(μην βαράς )και δεν βρίσκω το λόγο.Κι εμένα μου αρέσει πολύ το ίμπιζα το κούπρα,αν το πάρω τελικά δεν θα το συγκρίνω με το άουντι Α2 επειδή κοστίζουν το ίδιο
Μακάρι να βγάζε η Hyundai ένα Αccent με 200 άλογα (σε καλό πλαίσιο) με 23Κ ευρώ και θα θετε σοβαρή υποψηφιότητα και δεν θα κανένα πρόβλημα να πω ότι είναι καλύτερο, σίγουρα από το 1.6 FSI, αλλά και από το GTI
Από τη στιγμή που συζητάμε για τη μικρομεσαία κατηγορία, όλα στο ίδιο τσουβάλι μπαίνουν -τα P^&@^!±&%m για τους marketeers και τους show off pool moore-.
Στη θέση του GTI -για να στο κάνω πιο δύσκολο- βάλε το OPEL (μακριά από μας) Astra To 'coupe' GTC κοστίζει 26.990 και το βασικό τρίπορτο Α3 1.6 FSI Attraction (με AC & RCD) 23.700 (και τάσια . Aν πρόσθέσεις τον εξοπλισμό του GTC, ίσως το ξεπερνά σε τιμή). Προφανώς ακόμα και το OPEL (πού φτάσαμε) είναι καλύτερη επιλογή
Δεν θα τα συγκρίνω επειδή το ένα έχει 115 άλογα και το άλλο 200;
Δεν θα συγκρίνω το Astra OPC με τα 240 με το GTI, επειδή έχουν 40 άλογα διαφορά κι ας έχουν την ίδια τιμή; (αφού λες ότι δεν μπορώ να συγκρίνω αυτοκίνητο 150 ίππων με 200 κι ας έχουν την ίδια τμή) Το OPC είναι προφανώς πιο γρήγορο με 40 άλογα παραπάνω, αλλά -μάλλον- δεν στρίβει αντίστοιχα. Αντίστοιχα έναν 200άρι είναι πολύ πιο γρήγορο από ένα 150άρι
Τέλος αν πάω σε αντιπρόσωπο VW, που ΔΕΝ έχει και πωλήσεις AUDI (δεν έχουν όλοι και τις δύο μάρκες), σίγουρα θα πει ότι το Golf είναι ανταγωνιστικό
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Το ότι κοστίζουν το ίδιο δεν τα καθιστά ίδια αυτοκίνητα.Κι όμως αν ρωτήσεις την τσέπη μου είναι ακριβώς ίδια.... Το θέμα είναι τι συγκρίνεις, τιμή, μούρη, τεχνολογία, οδική συμπεριφορά κλπ κλπ Εννοείται ότι τίποτα δεν είναι ίδιο και για το λόγο αυτό αυτό υπάρχει η έννοια της σύγκρισης. Και όσο και να διαφωνούμε με αρκετές συγκρίσεις υπάρχουν κάποιοι που τις κάνουν νοερά.... και από τις οποίες βγάζουν συμπεράσματα που δεν μπορεί να είναι καταδικαστέα γιατί για αυτούς, τις ανάγκες τους κλπ έχουν νόημα!
Πάντως διαφωνώ με τις βαθμολογίες κάποιων περιοδικών γιατί καταλήγουν να βγάζουν κάποιο καλύτερο δήθεν αριθμητικά αποδεδειγμένο, με βαθμολογία. Αυτό όμως δεν έχει καμία αξία όταν χρησιμοποιούν ιεραρχίες εντελώς διαφορετικές από τις δικές μου ή του καθενός.... (αυτό το κάνουν με τη μορφή πολλαπλασιαστών επιμέρους βαθμολογίας ή συμμετοχή σε διαφορετικά ποσοστά στο σύνολο) -
1ο μάθημα συμπεριφοράς καταναλωτή:
Ο καταναλωτής προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τη χρησιμότητά του με βάση την οικονομική του δύναμη. Οικονομική δύναμη είναι το τρέχον εισόδημά του συν ο πλούτος του (ή αλλιώς περιουσία). Αυτά, για τον μέσο αγοραστή είναι σταθερά και δεν μεταβάλλονται από τη μια στιγμή στην άλλη, οπότε η σύγκριση πάντα έχει σαν βάση την τιμή. Οι υπόλοιποι παράγοντες (μούρη, γκάζι, φρένο, διαθέσιμα χρώματα κλπ.) επιλέγονται σε δεύτερη φάση.Άρα, οι συγκρίσεις μεταξύ Golf GTi και Audi A3 (ναι, ακόμα και το σπίτι 2αρι στον Κολωνό! ) στέκουν από τη στιγμή που είμαστε στη μεριά των καταναλωτών. Αν το πιάνουμε το θέμα ως απλά ως λάτρεις της αυτοκίνησης και προσπαθούμε να βγάλουμε συμπέρασμα αν η Hyundai είναι καλύτερη από τη Volkswagen (και όχι το Αudi είναι καλύτερo/χειρότερo σαν επιλογή από το VW), τότε λυπάμαι αλλά συνέχεια οι συγκρίσεις θα καταλήγουν στο 'ναι, αλλά η Ferrari είναι καλύτερη και τα νικάει όλα, και πιάνω και ΚΟΚΚΙΝΟ!!!'
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
αλλά η Ferrari είναι καλύτερη και τα νικάει όλα, και πιάνω και ΚΟΚΚΙΝΟ!!!'λάθος, τώρα είναι η 'ιταλική' Bugatti
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
ΙΚΑΡ θα μας πετάξουν καμιά γαλότσα αν το συνεχίσουμε Αν πας σε μια αντιπροσωπεία της VW και ρωτήσεις τους ανθρώπους της ποιος είναι ο ανταγωνιστής του GTI το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα σου πουν το Α3 1.6 ανόμοια είναι γιατί εφόσον η άουντι βγάζει κι αυτή έκδοση αντίστοιχη με το GTI δεν στέκει να το συγκρίνεις με χειρότερη έκδοση,επειδή η άουντι κοστολογεί ακριβότερα τα μοντέλα της.Δεν μπορώ να σε πείσω απ'ότι φαίνεται και θα αρχισω να σου λέω πράγματα που έχω ξαναπεί προηγουμένως οπότε το σταματάω εδώ
Με τη λογική σου θα βγει κάποιος που θα πάρει στο μέλλον το χιουντάι με τα 200 άλογα με 23000Ε για παράδειγμα και θα το συγκρίνει με το γκολφ 1.6(πλούσια έκδοση )άντε με το 2.0 και θα ισχυρίζεται ότι η χιουντάι είναι καλύτερη από την VW θέλω να ξέρω τί θα του πεις εσύ μετά το χιουντάι με τα 200 άλογα θα συγκριθεί με το VW GTI είτε του αρέσει είτε όχι(είναι και τα 2 αυτοκίνητα επιδόσεων)και αν το χιουντάι είναι και 5000Ε φθηνότερο αυτό θα μετρήσει στο τέλος βγάζει κανένα νόημα μια σύγκριση χιουντάι 2.0 200 άλογα με γκολφ 1.6 115 άλογα;αποσκοπεί πουθενά;Ανόμοια δεν είναι;Το ότι κοστίζουν το ίδιο δεν τα καθιστά ίδια αυτοκίνητα.Γενικά ξέρεις τί έχω παρατηρήσει;Όσοι παίρνουν αυτοκίνητα επιδόσεων αρέσκονται να ''κολλάνε''σε αυτοκίνητα πολυτελείας(μην βαράς )και δεν βρίσκω το λόγο.Κι εμένα μου αρέσει πολύ το ίμπιζα το κούπρα,αν το πάρω τελικά δεν θα το συγκρίνω με το άουντι Α2 επειδή κοστίζουν το ίδιο
Μακάρι να βγάζε η Hyundai ένα Αccent με 200 άλογα (σε καλό πλαίσιο) με 23Κ ευρώ και θα θετε σοβαρή υποψηφιότητα και δεν θα κανένα πρόβλημα να πω ότι είναι καλύτερο, σίγουρα από το 1.6 FSI, αλλά και από το GTI
Από τη στιγμή που συζητάμε για τη μικρομεσαία κατηγορία, όλα στο ίδιο τσουβάλι μπαίνουν -τα P^&@^!±&%m για τους marketeers και τους show off pool moore-.
Στη θέση του GTI -για να στο κάνω πιο δύσκολο- βάλε το OPEL (μακριά από μας) Astra To 'coupe' GTC κοστίζει 26.990 και το βασικό τρίπορτο Α3 1.6 FSI Attraction (με AC & RCD) 23.700 (και τάσια . Aν πρόσθέσεις τον εξοπλισμό του GTC, ίσως το ξεπερνά σε τιμή). Προφανώς ακόμα και το OPEL (πού φτάσαμε) είναι καλύτερη επιλογή
Δεν θα τα συγκρίνω επειδή το ένα έχει 115 άλογα και το άλλο 200;
Δεν θα συγκρίνω το Astra OPC με τα 240 με το GTI, επειδή έχουν 40 άλογα διαφορά κι ας έχουν την ίδια τιμή; (αφού λες ότι δεν μπορώ να συγκρίνω αυτοκίνητο 150 ίππων με 200 κι ας έχουν την ίδια τμή) Το OPC είναι προφανώς πιο γρήγορο με 40 άλογα παραπάνω, αλλά -μάλλον- δεν στρίβει αντίστοιχα. Αντίστοιχα έναν 200άρι είναι πολύ πιο γρήγορο από ένα 150άρι
Τέλος αν πάω σε αντιπρόσωπο VW, που ΔΕΝ έχει και πωλήσεις AUDI (δεν έχουν όλοι και τις δύο μάρκες), σίγουρα θα πει ότι το Golf είναι ανταγωνιστικό
Καλώς τον κι ας άργησε
Αν σε λίγο καιρό βγάλει και η VW τούρμπο R... με 240-250 άλογα 33000Ε(λέμε τώρα)εσύ το άστρα OPC θα εξακολουθείς να το συγκρίνεις με το golf GTI(το απλό );κοίταζα χθες βράδυ ένα συγκριτικό του ντραιβ και είχε το TFSI A3 με το ΑΣΤΡΑ τούρμπο,υπήρχε κανένα νόημα να γίνει σύγκριση του άστρα τούρμπο με το Α3 1.6,επειδή κοστίζουν το ίδιο;Εννοείται ότι νοερά ως καταναλωτές θα δούμε τις τιμές(και τί τελικά μας συμφέρει),αλλά για να μπεις σε διαδικασία να συγκρίνεις 2 αυτοκίνητα σημαίνει οτι σε ενδιαφέρει ή το ένα ή το άλλο,έτσι δεν είναι;Δεν μπορεί λοιπόν να σε ενδιαφέρει και το Α3 1.6 και το golf GTI ταυτόχρονα,τότε σημαίνει οτι δεν ξέρεις από αυτοκίνητα.Φυσικά και οι συγκρίσεις αφορούν τα πάντα,αλλά αυτό δεν σημαίνει κατι.Όταν πρόκειται να αγοράσουμε ένα σεντάν για παράδειγμα 2.0 κυβικών και 30000Ε δεν θα κάτσουμε να συγκρίνουμε το πασσατ 2.0 με το Α3 1.6,το honda type r,το 307 cc 2.0,το toyota MR2,ένα πιάνο με ουρά,ένα ταχύπλοο,με 2 superbikes και ένα φορτηγό επειδή όλα κοστίζουν το ίδιο.Ή ξέρεις τί θέλεις από την αρχή ή δεν ξέρεις.Την τιμή την ξέρεις κατευθείαν,ανοίγεις έναν κατάλογο και τις βλέπεις,δεν χρειάζεται να μπεις σε διαδικασία σύγκρισης.Φανταστείτε να πάει κάποιος στη ΗΟΝΤΑ και να πει με ενδιαφέρει και το ταιπ ρ,αλλά το ρενό λαγκούνα 1.6 είναι και πιο φθηνό και έχει και περισσότερους χώρους ή το Α3 1.6 για παράδειγμα.Στέκει μια τέτοια σύγκριση;Δεν στέκει.Τοτε ΙΚΑΡ θα σου βγει κάποιος με ένα ρενώ μεγκαν 1.6(17000Ε)και θα σου πει:συγκρίνεις το golf GTI με το Α3 1.6,σύγκρινέ το και με το δικό μου,το οποίο μάλιστα είναι φθηνότερο απο το Α3 κατά 10000Ε,άρα καλύτερο.Αφού η ρημάδα η Αουντι βγάζει κι αυτή μοτέρ TFSI έχει καμία λογική να συγκρίνεις TFSI VW με 1.6 ατμοσφαιρικό Α3;τί θα καταλάβεις;ότι το GOLF GTI είναι καλύτερο από το απλό 1.6;Έπρεπε δηλαδή να τα συγκρίνεις για να το καταλάβεις;δεν είναι αυτονόητο;
Το ότι εγώ δεν έχω/δεν θέλω να δώσω 34000Ε για να πάρω κάτι που μπορώ να πάρω με 28000Ε δεν σημαίνει τίποτα.Αλλος τα έχει,τα δίνει και το παίρνει με 34000Ε.Εγω τι θα του πω;ΌΧΙ ,δεν συγκρίνω το GOLF GTI με το δικό σου A3 TFSI,γιατί εγώ έχω βρει τον ανταγωνιστή μου,το Α3 1.6..Το ότι το GOLF GTI έχει την ίδια τιμή με το Α3 1.6 με αφήνει παγερά αδιάφορο,άλλωστε δεν νομίζω κανένας πωλητής της VW να πάει να πουλήσει το GTI με το επιχείρημα ότι έχει τα ίδια λεφτά με το Α3 1.6 ή την BMW 116
ψιλοβαρέθηκα...
Αφού το ξέρω ότι σε έχω πείσει1ο μάθημα συμπεριφοράς καταναλωτή
2ο δεν έχει;
-
Mιλωντας για ferrari, μερικα post ποιο κατω απο τα huyndai, που προεκυψαν σε συγκριση με τα audi, ανταγωνιστες των vw, σε ενα thread για την bmw 1 series, ειχε πει ενας αντιπροσωπος ferrari οτι βασικα δεν ανταγωνιζεται porsche ή lamborghini αφου καθεμια απο τις τρεις εταιριες εχει τον χωρο της (niche market) αλλα πισινες και πολυτελεις κρουαζιερες, επειδη ο αγοραστης ferrari δεν ζητα αυτοκινητο αλλα χ επιπεδα συγκινησης, τα οποια βλεπει οτι μπορουν να του προσφερουν και οι πολυτελεις κρουαζιερες ή η μια καινουργια πισινα στο σπιτι του...
Oχι δεν θα απολογηθω για το off-topic!
ΒΜW Σειράς 1: Η αναγέννηση της πίσω κίνησης?