-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Μηπως υπαρχει κανενας εδω μεσα που θα επελεγε το Saxo απο το RC???Μην είσαι τόοοοοσο σίγουρος... ειδικά για το Ραλί! (όχι τόσο το Σαξό)
-
Αγαπητέ spiros όσο κι αν προσπαθώ να αντισταθώ διατηρώντας την ελπίδα ζωντανή δεν μπορώ να πω ότι δεν έχεις δίκιο!
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Εκει, ακομα και ενας νεαρος με μεσο μισθο μπορει ευκολα να το αποκτησει χωρις να χρειαστει να βαλει 72 δοσεις, επομενως **γιατι να συμβιβαστει **με το αυτοκινητο που περιεγραψα παραπανω οταν **μπορει 'ευκολα' να αγορασει **ενα Ibiza FR, Type-R, 206 RC, Clio 2.0 ????Ο νεαρός μπορεί να το αποκτήσει αλλά αναγκάζεται να συμβιβαστεί και τελικά δεν το αγοράζει επειδή δεν μπορεί να το ασφαλίσει! Οπότε αυτός που μπορεί να το ασφαλίσει είναι λίγο μεγαλύτερος οπότε αρχίζει να έχει και άλλες υποχρεώσεις οικογενειακού τύπου που έχουν ανάγκη χώρων άνεσης κλπ. Έτσι μεταπηδάει στην επόμενη κατηγορία και τα αυτοκίνητα που αναφέρεις δεν είναι όσο συχνά φαντάζεσαι. Είναι και η αστυνόμευση....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Είναι αλήθεια τόσο μικρή η αγορά που δεν τολμά μια μεγάλη εταιρεία να επενδύσει για να προσφέρει κάτι τέτοιο φοβούμενη μήπως δεν βγάλει τα λεφτά της? Εγώ νομίζω πως απλά η μεγάλη εταιρεία δε θέλει να ρισκάρει προσφέροντας ένα αυτοκίνητο μη politically correct που μπορεί κάποιοι να πούν υποστηρίζει την επιθετικότητα και τον ανταγωνισμό, τον αυθορμητισμό στην ελεγχόμενη και υπεύθυνη διαδικασία του οδηγήματος αντί την ευλαβική εμμονή στην ασφάλεια και την υποταγή στο νόμο. Πολύ περισσότερο μάλιστα αν δεν διαθέτει τα συστήματα προστασίας που ο μέσος καταναλωτής είναι συνηθισμένος (μπάρες, ABS, ESP, αερόσακους, ζώνες που σφίγγουν σε σύγκρουση κλπ). Για σκεφτείτε πχ η Toyota το MR2 να το έδινε χωρίς πολυτέλειες, μόνο τιμόνι, πεντάλια, 2 μπάκετ, φρένα, μηχανή, κιβώτιο, στοιχειώδη οροφή και βασικός πίνακας οργάνων σε κόστος Corolla. Πολλοί θα το αγοράζανε αλλά αν σκοτωνόντουσαν (που θα σκοτωνόντουσαν ειδικά στην Ελλάδα που σε κάθε γειτονιά οι 'χεράδες' είναι δέκα στην οκά) αμαυρώνεται η συνολική φήμη και το όνομα της εταιρείας.....οπότε οι πωλήσεις των άλλων μοντέλων της επηρεάζονται αρνητικά και το κόστος για την εταιρεία είναι τελικά ασύμφορο.....υπενθυμίζω πάντως την ύπαρξη του Renault Sport Spider, έστω και σε αρκετά περιορισμένη κυκλοφορία, εν έτει 1996, εμπνευσμένο από την Elise. Δεν ξέρω ποιός κατασκευαστής θα το επιχειρούσε σήμερα, αλλά θεωρώ πως υπάρχει ακόμα χώρος για τέτοια αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
.....του Renault Sport Spider, ......αλλά θεωρώ πως υπάρχει ακόμα χώρος για τέτοια αυτοκίνητα.Το σκέφτηκα κι εγώ αλλά δεν αναφέρθηκα σε αυτό γιατί δε θυμάμαι τι κατηγορίας τιμής ήταν. Στο εξωτερικό πάντως βασιλεύει σε πίστες και συμμετέχει σε αγώνες ενιαίου τύπου!
-
Μ3 και Μ3 CSL
Το πρώτο έχει τα πάντα, η CSL απλά πιο διακριτική με χαμηλότερο βάρος, χωρίς πολλά φρού-φρού, πιο σπορτίφ, πιο γρήγορη από ποτέ.
Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση ο αγοραστής θα πρέπει να δώσει πολλά πολλά ευρώ
Δύσκολα κάποια εταιρεία θα αποφασίσει να βγάλει στην παραγωγή ένα μικρό αυτοκίνητο χωρίς...εξοπλισμό και τα συναφή.
Ελάχιστοι απλά οι πιθανοί αγοραστές.
Ελάχιστοι και στην περίπτωση της Μ3 CSL, μόνο που εκεί αλλάζει το κόστος... -
Πάντως αν η μικρή BMW πιάσει σε χώρες που παραδοσιακά αγόραζαν μεγαλύτερα (σε διαστάσεις) αυτοκίνητα (Αγγλία,Γερμανία κλπ) θα είναι γιατι ο χώρος που μας είναι διαθέσιμος όλο και μικραίνει!!
Για σκεφτείτε....206RC,Civic TypeR,C4 180ps...BMW 120...κλπ κλπ!!
Θα βλέπουμε όλο και περισσότερα μικρότερα αυτοκίνητα με ικανοποιητικές ιπποδυνάμεις!! (Απ' το στόμα μου και στου Θεού τ' αυτί!! )
-
den nomizo na prokite gia annagenisis ths piso kinisis opos anaferei kai o titlos tou thematos alla gia mia prospatheia ths BMW na plasaristei sthn kathgoria tvn mikron autokiniton.gia na doume ti telika tha kataferei!!!
-
Ο χρήστης Trelos έγραψε:
gia na doume ti telika tha kataferei!!!Μάλλον όλοι ξέρουμε ότι η μικρή BMW είναι καταδικασμένη να πετύχει. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να περιμένουμε για να το διαπιστώσουμε. Τα έχει όλα. Όνομα, ποιότητα, τεχνολογία, πίσω κίνηση... Τώρα για το σχέδιο, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε να την δούμε από κοντά.
Αυτό που με μπερδεύει πιο πολύ είναι πως από τότε που άλλαξε η σχεδιαστική γραμμή της BMW κ πλέον ακόμη κ οι πιο φανατικοί βρίσκουν στα μοντέλα της κάτι που να τους 'χαλάει', οι πωλήσεις αντί να μειώνονται, αυξάνονται! Κάτι δεν πάει καλά...
Που οφείλεται; Τόσο ανίκανος είναι ο ανταγωνισμός;
-
Ο χρήστης Dimitris_UK έγραψε:
Αυτό που με μπερδεύει πιο πολύ είναι πως από τότε που άλλαξε η σχεδιαστική γραμμή της BMW κ πλέον ακόμη κ οι πιο φανατικοί βρίσκουν στα μοντέλα της κάτι που να τους 'χαλάει', οι πωλήσεις αντί να μειώνονται, αυξάνονται! Κάτι δεν πάει καλά...Που οφείλεται; Τόσο ανίκανος είναι ο ανταγωνισμός;
Όχι, δεν πιστεύω ότι είναι ανίκανος ο ανταγωνισμός. Ίσα-ίσα...
Ακόμα και οι φανατικοί όπως λές, βρίσκουν κάτι άσχημο στα νέα μοντέλα της BMW. Μην ξεχνάμε όμως ότι η BMW έχει τους πιο πιστούς οπαδούς από όλες τις μάρκες (αυτό έδειξε και πρόσφατη έρευνα).
Δηλαδή κάποιος που είναι να αγοράσει BMW θα πάρει και πάλι BMW (οι περισσότεροι τουλάχιστον), άσχετα με το design...Να πάρουμε ως παράδειγμα την νέα σειρά 5 που είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο.
Η προηγούμενη σειρά 5, ήταν ένα ήδη πολύ καλό και επιτυχημένο μοντέλο, η νέα ακόμα καλύτερη (χωρίς να γίνει το τεράστιο άλμα)
Αυτό επομένως που έλειπε ήταν ένα ''μπαμ'', μία έκρηξη προβολής και συζήτησης.
Αυτό η BMW το πέτυχε λανσάροντας ένα ιδιόρυθμο και αμφιλεγόμενο design.
Έτσι άρχισαν οι συζητήσεις γύρω από το νέο μοντέλο, οι διαμάχες, οι αντιπαραθέσεις, δημιουργήθηκε δηλαδή ένας μεγάλος ντόρος γύρω από τη νέα σειρά 5, γεγονός που προκάλεσε και μια ''άνοιξη'' στις πωλήσεις... -
Ο χρήστης technik έγραψε:
Όχι, δεν πιστεύω ότι είναι ανίκανος ο ανταγωνισμός. Ίσα-ίσα...Ακόμα και οι φανατικοί όπως λές, βρίσκουν κάτι άσχημο στα νέα μοντέλα της BMW. Μην ξεχνάμε όμως ότι η BMW έχει τους πιο πιστούς οπαδούς από όλες τις μάρκες (αυτό έδειξε και πρόσφατη έρευνα).
Δηλαδή κάποιος που είναι να αγοράσει BMW θα πάρει και πάλι BMW (οι περισσότεροι τουλάχιστον), άσχετα με το design...Να πάρουμε ως παράδειγμα την νέα σειρά 5 που είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο.
Η προηγούμενη σειρά 5, ήταν ένα ήδη πολύ καλό και επιτυχημένο μοντέλο, η νέα ακόμα καλύτερη (χωρίς να γίνει το τεράστιο άλμα)
Έτσι άρχισαν οι συζητήσεις γύρω από το νέο μοντέλο, οι διαμάχες, οι αντιπαραθέσεις, δημιουργήθηκε δηλαδή ένας μεγάλος ντόρος γύρω από τη νέα σειρά 5, γεγονός που προκάλεσε και μια ''άνοιξη'' στις πωλήσεις...Συμφώνω με τα περισσότερα απ' όσα λές technik, σίγουρα έγινε ντόρος κ σίγουρα η 5άρα εξακολουθεί να είναι ένα από τα κορυφαία μοντέλα της κατηγορίας. Όπως κ δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι οι οπαδοί της BMW είναι κ θα παραμείνουν πιστοί. Νομίζω όμως ότι με το καινούριο design της περισσότερο απωθεί παρά ελκύει καινούριους αγοραστές. Παλιότερα όταν μιλούσαμε για BMW είχαμε να λέμε μόνο για την τελειότητα της. Τώρα ακούω ολό κ περισσότερους να λένε οτί δεν τους αρέσει (όχι ότι δεν είναι καλή). Ακόμα κ τα περιοδικά (τόσο ελληνικά όσο κ ξένα) ενώ εσταζέ το στόμα τους μέλι για την προηγούμενη 5άρα (κ όχι μόνο), τώρα, αν κ παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις τους, τα πράματα έχουν αλλάξει. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι μου φαίνεται περισσότερο λογικό οι πωλήσεις της να είχαν παραμείνει σταθερές ή έστω ελαφρώς μειωμένες πάρα αυξημένες. Μήπως τελικά ο ανταγωνισμός δεν έχει προσπαθήσει όσο πρέπει; Μήπως οι ευρωπαίοι αγοράζουν πολλά αυτοκίνητα γενικά αυτή την εποχή κ κατά συνέπεια περισσότερες BMW; Πόσο έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις στην ευρώπη γενικά κ πόσο αυτές της BMW; Μπόρει τελικά να έχει πέσει... Κ κάτι άλλο! Στα νούμερα αυτά συμπεριλαμβάνονται κ τα mini; Αν κάποιος μπόρουσε να παραθέσει νούμερα θα βοηθούσε!
Φιλικά,
Δημήτρης -
Όχι, δεν πιστεύω ότι είναι ανίκανος ο ανταγωνισμός. Ίσα-ίσα...
Ακόμα και οι φανατικοί όπως λές, βρίσκουν κάτι άσχημο στα νέα μοντέλα της BMW. Μην ξεχνάμε όμως ότι η BMW έχει τους πιο πιστούς οπαδούς από όλες τις μάρκες (αυτό έδειξε και πρόσφατη έρευνα).
Έτσι άρχισαν οι συζητήσεις γύρω από το νέο μοντέλο, οι διαμάχες, οι αντιπαραθέσεις, δημιουργήθηκε δηλαδή ένας μεγάλος ντόρος γύρω από τη νέα σειρά 5, γεγονός που προκάλεσε και μια ''άνοιξη'' στις πωλήσεις........Της Mercendes! Που είδε τις πωλήσεις (Σειρά Ε) τις να ανεβαίνουν δραματικά μετά το 'αυτογκόλ' της BMW!
-
To ''φαινόμενο'' E Class ασφαλώς και συνεχίζεται (και άρχισε πολύ πριν την παρουσίαση της νέας σειράς 5).
Συγκεκριμένα, τα επίσημα στοιχεία για τον μήνα **Μάρτιο **είναι :
- Mercedes E Class...........398
- BMW 5 series.................87
Και συνολικά για το 2004 :
- Μercedes E Class..........938 (56,75 %)
- BMW 5 series................255 (15,43 %)
-
To ''φαινόμενο'' E Class ασφαλώς και συνεχίζεται (και άρχισε πολύ πριν την παρουσίαση της νέας σειράς 5).Το οποίο κατά τη γνώμη μου οφείλεται στο ότι οι E έπαψαν να θυμίζουν τετράτροχα ψυγεία ή λευκούς ελέφαντες και έγιναν πιο κομψές και νεανικές με αποτέλεσμα να προσελκύσουν εκτός από τους παραδοσιακούς συντηρητικούς αγοραστές και πιο νεανικό κοινό.
-
Η Σειρα 1 με ολη τη γκαμα μοντελων της:
http://box.motorline.cc/slideshow/image.asp?id=3692&width=435&height=290&text=auto&quality=70
-
Απαράδεκτα άσχημη η έκδοση της σειρα 1 σε αυτή τη φωτογραφία. Αν συνεχίσει με αυτή τη σχεδιαστική φιλοσοφία η BMW, 8α πέσουν αρκετά οι πωλήσεις της....
-
Πάντως εάν ξεκινάει από τα 20000Ε δεν τα βλέπω καλά τα άλλα της κατηγορίας αυτής...
Εγώ σκέφτομαι μέχρι και προπαραγγελία να κάνω...
-
Ο χρήστης alfaromeo146 έγραψε:
Απαράδεκτα άσχημη η έκδοση της σειρα 1 σε αυτή τη φωτογραφία. Αν συνεχίσει με αυτή τη σχεδιαστική φιλοσοφία η BMW, 8α πέσουν αρκετά οι πωλήσεις της....να τανε η ζηλια ψωρα...
ετσι λεγαμε μικροι....ελπιζω μονο οι καινουργιες 1, να πεσουν σε καταλληλα χερια και οχι σε φλουφληδες
-
απο τη συγκεκριμενη φωτο παντως δεν εχει και πολλα να ζηλεψει
-
Ο χρήστης alfaromeo146 έγραψε:
Απαράδεκτα άσχημη η έκδοση της σειρα 1 σε αυτή τη φωτογραφία. Αν συνεχίσει με αυτή τη σχεδιαστική φιλοσοφία η BMW, 8α πέσουν αρκετά οι πωλήσεις της....Χμμμ... Εγώ πάλι γιατί νομίζω οτι θα αυξηθούν οι πωλήσεις ;
Ή καλύτερα, θα 'ανακατέψει' τον ανταγωνισμό στην κατηγορία αυτή ;
-
και εγω αυτο πιστευω, παντως η στροφη προς τα συμπαθητικα ασχημα οχηματα ειναι μοδα και γεγονος πια
ΒΜW Σειράς 1: Η αναγέννηση της πίσω κίνησης?