-
Παιδια εχω μια ερωτηση να κανω.Εχω το αυτοκινητο εδω και 1,5 χρονο περιπου και εχω μεικτή ασφαλεια η οποια ειναι αρκετα ακριβη.Συμφωνα με το χαρτι της ασφαλειας ακομα και τωρα η ασφαλιζομενη αξια του αυτοκινητου ειναι ιδια με τη τιμη που το αγορασα καινουριο.
Ψαχνοντας σε αλλο ασφαλιστικο γραφειο για κατι ποιο οικονομικο βρηκα ενα προγραμμα στη Chartis το οποιο ειναι σχεδον 200 ευρω φθηνοτερο απο τη τωρινη μου ασφαλεια,αλλα με ασφαλιζομενη αξια του αυτοκινητου τη πραγματικη τιμη του στην αγορα ως μεταχειρισμενο σημερα.
Τι λετε να κανω?Στη πρωτη περιπτωση,της τωρινης μου ασφαλειας,αν γινει κατι θα αποζημιωθω οσο ειχα πληρωσει το αυτοκινητο ή θα μου πουν οτι η αξια του ειναι μικροτερη σημερα οποτε τοσα θα σου δωσουμε??
Επισης παιζει ρολο το γεγονος οτι εχω ακομα υπολοιπο δανειου? -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Παιδια εχω μια ερωτηση να κανω.Εχω το αυτοκινητο εδω και 1,5 χρονο περιπου και εχω μεικτή ασφαλεια η οποια ειναι αρκετα ακριβη.Συμφωνα με το χαρτι της ασφαλειας ακομα και τωρα η ασφαλιζομενη αξια του αυτοκινητου ειναι ιδια με τη τιμη που το αγορασα καινουριο.
Ψαχνοντας σε αλλο ασφαλιστικο γραφειο για κατι ποιο οικονομικο βρηκα ενα προγραμμα στη Chartis το οποιο ειναι σχεδον 200 ευρω φθηνοτερο απο τη τωρινη μου ασφαλεια,αλλα με ασφαλιζομενη αξια του αυτοκινητου τη πραγματικη τιμη του στην αγορα ως μεταχειρισμενο σημερα.
Τι λετε να κανω?Στη πρωτη περιπτωση,της τωρινης μου ασφαλειας,αν γινει κατι θα αποζημιωθω οσο ειχα πληρωσει το αυτοκινητο ή θα μου πουν οτι η αξια του ειναι μικροτερη σημερα οποτε τοσα θα σου δωσουμε??
Επισης παιζει ρολο το γεγονος οτι εχω ακομα υπολοιπο δανειου?Ολα τα ασφαλιστήρια έχουν τους όρους (γενικούς και ειδικούς) στους οποίους βασίζονται.
Εαν υπάρχει ο όρος αποζημίωσης σε αξία καινουργούς και όχι αγοράς (μεταχειρισμένου) στο ασφαλιστήριο σου διάβασε την περιγραφή του για να διαπιστώσεις πως ''δουλεύει'' σε περίπτωση ζημιάς.
Ενα προσωπικό παράδειγμα που έχω να σου αναφέρω σχετικά με τον όρο ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΞΙΑΣ που υπάρχει στην ΑLLIANZ είναι το ακόλουθο :
Πελάτης της ALLIANZ με ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΞΙΑΣ και πρόγραμμα με μικτή , σε NISSAN NOTE 3 ετών το οποίο αγοράσθηκε με τιμολόγιο 13.690 ευρώ , τα Χριστούγεννα κτυπήθηκε από όχημα και η υπολειμματική του αξία ως τρακαρισμένο καθορίσθηκε σε 700 ευρώ.
Λόγω της ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΑΞΙΑΣ ο ασφαλισμένος θα αποζημιωθεί με 13.690 ευρώ ( 700 ευρώ ο έμπορος που το αγοράζει + 12.990 ευρώ η εταιρία ) ασχέτως της τρέχουσας εμπορικής αξίας που θα εισπράξει στην πορεία η ALLIANZ από την άλλη ασφαλιστική εταιρία.
(φυσικά δεν είναι προς το συμφέρον του πελάτη να αποζημιωθεί από την κάλυψη αστικής ευθύνης της άλλης εταιρίας γιατί στην καλύτερη περίπτωση να έπαιρνε 8.000-9.000 ευρώ). -
Καταλαβα τι εννοεις αλλα τα ασφαλιστρα εχουν ανεβει σε δυσθεωρητα υψη και οι εποχες ειναι δυσκολες...
-
Συμφωνώ με τον PGM21 αναφορικά με τους όρους κάλυψης .
Συνήθως μέχρι τον 2ο χρόνο δεν υπάρχει κάποια σοβαρή επιβάρυνση .
Στο ασφαλιστήριο που έχεις , περιγράφει ( μάλλον σε πίνακα ) την ετήσια απαξίωση . Μπορείς να το δεις και από εκεί.Η καλύτερη λύση είναι να πάρεις περισσότερες προσφορές .
H Chartis έχει σχετικά μέση προς υψηλή τιμολόγηση . Εκτός αν πέσεις στο target group που στοχεύει . πχ. Αν έχεις Ιαπωνικό , ή είναι δεύτερο , ή είσαι 40+ , ή όλα μαζί
Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βρεις καλύτερη τιμολόγηση στην σωστή αξία ασφάλισης .Αν θέλεις μπορούμε να βοηθήσουμε.
-
Οπότε να κάνω ερώτηση αν μπορω να το ασφάλισω για μεγαλύτερη αξία απο την εμπορική;Και στη Μινετα πάλι μου έκαναν προσφορά με βάση τη τιμη του σαν μεταχειρισμένο.
-
Είμαι Αγροτική, 162 μου 'ρθε γι αυτό το εξάμηνο.
Στην anytime έκανα υπολογισμό online και μου βγήκε 177,57! Πιο ακριβά από την Αγροτική!
Και 185 στην Interlife!
Κάτι λάθος γίνεται, δεν είναι δυνατόν να μου βγαίνουν πιο ακριβές από την Αγροτική!
Πολλά δεν είναι για Getz 1100 του 2007? -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Είμαι Αγροτική, 162 μου 'ρθε γι αυτό το εξάμηνο.
Στην anytime έκανα υπολογισμό online και μου βγήκε 177,57! Πιο ακριβά από την Αγροτική!
Και 185 στην Interlife!
Κάτι λάθος γίνεται, δεν είναι δυνατόν να μου βγαίνουν πιο ακριβές από την Αγροτική!
Πολλά δεν είναι για Getz 1100 του 2007?Κατ αρχην να διευκρινήσουμε ότι δεν είναι υποχρεωτικό πάντα οι online τιμολογήσεις να κοστίζουν χαμηλότερα.
Δεν ειναι δυνατόν όλα τα ασφαλιστήρια , όλων των οχημάτων να κοστίζουν 156 ευρώ ( ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ/ΑΝΥΤΙΜΕ)
Αν έχεις καταχωρήσει τις σωστές απαντήσεις δεν είναι θέμα λάθους , είναι θέμα των κριτηρίων που εφαρμόζει η εκάστοτε εταιρία.
Για παράδειγμα, στους νέους οδηγούς το επασφάλιστρο της ιντεραμερικαν είναι 3πλάσιο της αγροτικής ( οπότε φαντάσου που θα φθάνει η διαφορά στο ασφάλιστρο) .
Αν είσαι σε ΒΜ 1 ή 2 της αγροτικής και έχεις 2/4 έτη χωρίς ζημιά το ασφάλιστρο σου θα μειώθηκε κατά 5/10 % αντίστοιχα , εφόσον έχεις επέτειο ασφάλισης τώρα ( διαφορετικά θα μειωθεί στο επόμενο εξάμηνο κάτω από 162 ). -
Επίσης το κάνει 'Χ' εκεί , ενώ πληρώνω 'Ψ' εδώ και το βρήκα 'Υ' παραπέρα , δεν λέει κάτι χωρίς στοιχεία .
Δεν είναι λάστιχα , ζάντες , λάδι , του ιδίου κατασκευαστή για να συγκρίνουμε τιμές όπως στο SKROUTZ . -
Ξέρετε αν η έκπτωση της anytime με πιστωτική 5% πάει ξέχωρα απ την έκτωση 4% για 12μηνο συμβόλαιο?
Δηλ συνολικά 9%? -
Ναι και όταν το έκανα το καλοκαίρι νομίζω ήταν 5% + 5%
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Ναι και όταν το έκανα το καλοκαίρι νομίζω ήταν 5% + 5%Ξέρετε αν η έκπτωση της anytime με πιστωτική 5% πάει ξέχωρα απ την έκτωση 4% για 12μηνο συμβόλαιο?
Δηλ συνολικά 9%?κι εχει και μια ακομα 5% αν θυμαμαι καλα με τα κουπονακια που δινει η Shell οταν βαζεις V-power
Παντως δεν ειναι πια η πιο φτηνη...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Ναι και όταν το έκανα το καλοκαίρι νομίζω ήταν 5% + 5%
Ξέρετε αν η έκπτωση της anytime με πιστωτική 5% πάει ξέχωρα απ την έκτωση 4% για 12μηνο συμβόλαιο?
Δηλ συνολικά 9%?κι εχει και μια ακομα 5% αν θυμαμαι καλα με τα κουπονακια που δινει η Shell οταν βαζεις V-power
Παντως δεν ειναι πια η πιο φτηνη...
Ακόμα και με αυτό το κουπόνι επιβεβαιώνω ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι πλέον η φθηνότερη και της λείπουν βασικές καλύψεις όπως νομική προστασία και προστασία bonus malus. Έχω σε αυτή 2 από τα 3 αμάξια της οικογένειας αλλά το 3ο το έβαλα στην groupama Φοινιξ. Εκεί στην anytime πρέπει να το ξανασκεφτούν αλλιώς ο κόσμος δεν είναι πλέον πρόβατο και θα τους γυρίσει την πλάτη...
-
Ετήσια που έκανα ακόμη και τώρα που το κοιτάω σε εμένα είναι η πιο οικονομική (τα πάντα εκτός μικτής) αλλά το καλοκαίρι στην ανανέωση θα ψαχτώ όπως και νάχει!
Εγώ πήρα το -5% με την ετήσια γιατί δεν ήθελα να βάλω κάρτα μη γίνει καμιά πατάτα και τελικά στην κοπέλα μου που την χρησιμοποίησε έκαναν αυτόματα χρέωση της κάρτας χωρίς να ειδοποιήσουν και χωρίς να έχει έρθει το ασφάλιστρο, τους πήρε μετά από ένα μήνα για να το στείλουν και όσο για τη χρέωση είχε γίνει λάθος και έγινε αυτόματα! Οπότε λίγη προσοχή σε όσους κάνουν χρήση της έκπτωσης! -
Στο iQ, δεν ηταν η πιο φθηνη, συνεχισα με την ασφαλιστρια μου.
Στο μεγαλο μου scooter, ηταν ΠΟΛΥ φθηνοτερη απ την Εθνικη που ημουν, οποτε εγινε ασφαλιση anytime..
Στο 125αρι scooter, η Εθνικη μου εκανε (ελαχιστα) καλυτερη προσφορα, οποτε συνεχισα εκει..
Οποτε, μαλλον συμφωνω, οτι δεν ειναι πλεον η φθηνοτερη.. Χωρια που αν πληρωνεις με πιστωτικη, πρεπει να τους δηλωσεις ρητως (γραπτα, προφανως, εξτρα επικοινωνια) οτι δεν επιθυμεις αυτοματη ανανεωση/χρεωση της καρτας σου, μολις ληξει το ασφαλιστηριο σου, αλλιως το κανουν χωρις να σε ρωτησουν! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Στο iQ, δεν ηταν η πιο φθηνη, συνεχισα με την ασφαλιστρια μου.
Στο μεγαλο μου scooter, ηταν ΠΟΛΥ φθηνοτερη απ την Εθνικη που ημουν, οποτε εγινε ασφαλιση anytime..
Στο 125αρι scooter, η Εθνικη μου εκανε (ελαχιστα) καλυτερη προσφορα, οποτε συνεχισα εκει..
Οποτε, μαλλον συμφωνω, οτι δεν ειναι πλεον η φθηνοτερη.. Χωρια που αν πληρωνεις με πιστωτικη, πρεπει να τους δηλωσεις ρητως (γραπτα, προφανως, εξτρα επικοινωνια) οτι δεν επιθυμεις αυτοματη ανανεωση/χρεωση της καρτας σου, μολις ληξει το ασφαλιστηριο σου, αλλιως το κανουν χωρις να σε ρωτησουν!Στο νετ χρησιμοποιώ μόνο χρεωστική κάρτα που έχει μηδέν υπόλοιπο και την φορτώνω μόνο πριν από κάθε αγορά. Συνεπώς θα πάρουν τα στην ετήσια ανανέωση. Πάντως αυτό είναι επιεικώς απαράδεκτο...
-
συνεβει το πρωϊ σε φιλαρακι οποτε αμα ξερετε τα φωτα σας
τον τρακαρε αμαξι ασφαλισμενο στην ιδια ασφαλιστικη και κατα τυχη στον ιδιο ασφαλιστη!!
χοντρη ζημια, η αξια επισκευης ειναι μεγαλυτερη της εμπορικης αξιας του αμαξιου και ο ασφαλιστης του λεει να το βγαλει οφ.
ομως καθως μιλαμε για δυο-τρια χιλιαρικα διαφορα και το αμαξι το εχει κανει παπαδες με μπουρια, ελατηρια κτλ (η δουλεια αυτη δεν αντικατοπτριζεται στο ασφαλιστηριο, οπου φαινεται σαν ενα απλο 206)...και σκεφτεται την δουλεια να το ξαναστησει..
εχει το δικαιωμα να αρνηθει την προσφορα και να απαιτησει την επισκευη;;
-
Ρε παιδες η anytime εχει περιορισμο σε ηλικια αυτοκινητου ή ηλικία κατόχου?
Διοτι avesnis 1600 του 2000 αγορασμενο μεταχειρο το 2006 σε οδηγο 45αρι δεν το δεχεται και λέει να επικοινωνησουμε με εταιρια. Δεν βγαζει προσφορα δηλαδη, δεν εχω καταλαβει ακριβως τι ειναι αυτο που αποτρεπει την ασφαλιση. -
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
συνεβει το πρωϊ σε φιλαρακι οποτε αμα ξερετε τα φωτα σαςτον τρακαρε αμαξι ασφαλισμενο στην ιδια ασφαλιστικη και κατα τυχη στον ιδιο ασφαλιστη!!
χοντρη ζημια, η αξια επισκευης ειναι μεγαλυτερη της εμπορικης αξιας του αμαξιου και ο ασφαλιστης του λεει να το βγαλει οφ.
ομως καθως μιλαμε για δυο-τρια χιλιαρικα διαφορα και το αμαξι το εχει κανει παπαδες με μπουρια, ελατηρια κτλ (η δουλεια αυτη δεν αντικατοπτριζεται στο ασφαλιστηριο, οπου φαινεται σαν ενα απλο 206)...και σκεφτεται την δουλεια να το ξαναστησει..
εχει το δικαιωμα να αρνηθει την προσφορα και να απαιτησει την επισκευη;;
Πες του να διαβάσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του. Εκεί θα δει ότι η ασφαλιστική ασφαλίζει ένα αυτοκίνητο στην κατάσταση που γνωρίζει ότι είναι. Κοινώς, ότι έξτρα τοποθετηθεί πρέπει να δηλωθεί για να καλύπτεται!
-
τωρα τρεχει και δεν φτανει...
αναγνωριζει οτι δεν θα αποζημιωθει για τα εξτρα που καταστραφηκαν (μασκα, σποηλερ κτλ), αλλα το θεμα ειναι οτι δεν του επισκευαζουν και το αυτοκινητο σαν να ηταν 'απλο'...
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
τωρα τρεχει και δεν φτανει...αναγνωριζει οτι δεν θα αποζημιωθει για τα εξτρα που καταστραφηκαν (μασκα, σποηλερ κτλ), αλλα το θεμα ειναι οτι δεν του επισκευαζουν και το αυτοκινητο σαν να ηταν 'απλο'...
Αφού ο ασφαλιστής μίλησε για ολική καταστροφή επειδή το κόστος επισκευής είναι μεγαλύτερο από την τρέχουσα αξία του οχήματος λογικά δεν του το επισκευάζουν ακόμα και σαν απλό.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ