-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Είμαι σίγουρος ότι χωρίς την έκπτωση είναι ακριβό το πακέτο Η σύγκριση, όμως, γίνεται με την έκπτωση αφού τη δικαιούμαι.
Σε κάθε περίπτωση, ανανέωσα χθες για ένα εξάμηνο. Οπότε πιο πολύ θεωρητική ήταν η ερώτηση περί του 'καλά είναι;'...
Ενημερωτικά και μόνο παρέθεσα το σχόλιο στο ποστ σου.
Αλλά δεν είχα άδικο . Ακόμα και με την έκπτωση είναι τσιμπημένη η τιμή . Εκτός αν συντρέχουν άλλοι λόγοι (επασφάλιστρο κλπ.)Η ασφάλεια περιλαμβάνει και οδική βοήθεια καμιά 30αριά ευρώ... Άλλος λόγος (π.χ. επασφάλιστρο) δε συντρέχει για την αυξημένη τιμή
-
@Phaethon
Έχει περίπου 2-3 μήνες που ενεργοποιήθηκε το παραμετρικό τιμολόγιο της International .
Εξετάζει άλλους παράγοντες και όχι το BM . Λογικά πρέπει να σε πιάνει.
Έπρεπε να έχεις ενημερωθεί για την προσθήκη της κάλυψης . Αν λαμβάνεις ταχυπληρωμή για την εξόφληση , ή το γράφει επάνω ή είναι σε κάποιο συνοδευτικό έγγραφο. Αν όχι, είναι μαλακία της εταιρίας και συνήθως ο ασφαλιστής (σύμβουλος) το μαθαίνει τελευταίος@lokatzis
Ναι με οδική το κοίταξα είναι κάτω από 460 . Είναι ακριβούτσικη η Εθνική . Απροβλημάτιστο να είναι και αν ποτέ χρειαστείς κάτι εδώ είμαστε. -
Εμένα γιατί μου φαίνεται καλή η τιμή του lokatzis?
Θέλω να πω, για δίλιτρο Type-R , με ασφαλιζόμενο ποσό 15Κ και διεύθυνση Αθηνών, λιγότερα από 1000€ είναι καλή τιμή, αν μιλάμε και για μικρή απαλλαγή...
Εγώ πληρώνω 930€ το χρόνο στην Αnytime με απαλλαγή 1000€ και ασφαλιζόμενο ποσό 18600€, και με διεύθυνση επαρχίας που μικραίνει πολύ το ασφάλιστρο... -
Αν δεν έχω κάνει μέγα λάθος (που δεν έχω κάνει) blame it at the παραμετρικό τιμολόγιο.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Εμένα γιατί μου φαίνεται καλή η τιμή του lokatzis?
Θέλω να πω, για δίλιτρο Type-R , με ασφαλιζόμενο ποσό 15Κ και διεύθυνση Αθηνών, λιγότερα από 1000€ είναι καλή τιμή, αν μιλάμε και για μικρή απαλλαγή...
Εγώ πληρώνω 930€ το χρόνο στην Αnytime με απαλλαγή 1000€ και ασφαλιζόμενο ποσό 18600€, και με διεύθυνση επαρχίας που μικραίνει πολύ το ασφάλιστρο...Η απαλλαγή είναι 1000ευρώ κι εμένα
-
Η τιμή που έβγαλα ήταν με 700 απαλλαγή ,
Με 100 θα πέσει και άλλο. -
Για την ακρίβεια η απαλλαγή είναι 1000ευρώ για ζημιές ιδίου και 400ευρώ για κακόβουλες ζημιές και ζημιές από κλοπή!
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
:oops: Αν δεν έχω κάνει μέγα λάθος (που δεν έχω κάνει) blame it at the παραμετρικό τιμολόγιο.Το παραμετρικό τιμολόγιο δηλαδή τί διαφορετικό λαμβάνει υπόψη?
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Η τιμή που έβγαλα ήταν με 700 απαλλαγή ,
Με 100 θα πέσει και άλλο.Mε 1000 μηπως εννοεις;
-
Σήμερα περιμένω το συμβόλαιο της interlife. Ασφαλίστηκα απευθείας μέσω της εταιρίας, εφόσον τα συνεργαζόμενα ασφαλιστικά γραφεία θέλανε παραπάνω χρήματα. Ενδεικτικά, πλήρωσα 218,30Ε (6μηνο) τη στιγμή που τα γραφεία που ρώτησα, ζητούσαν από 250-270ευρώ(!) για την ίδια εταιρία/ίδιες καλύψεις. Νομίζω ότι είναι πολύ καλή η τελική τιμή για το corsa μου (10ετιας, 8ίπποι μαζί με το επασφάλιστρο).Οι άλλες εταιρίες με κοστολογούσαν πάνω από 250ευρώ, εκτός αν μου ξέφυγε κάποια φθηνότερη. Τώρα για το αν η interlife είναι εντάξει, θα φανεί - ή καλύτερα, ελπίζω να μην χρειαστεί να φανεί!
-
Η τιμολόγησή της είναι πραγματικά ανταγωνιστική, φθηνότερη και από την Anytime.
Από τα στοιχεία που δημοσιεύει, φαίνεται κερδοφόρα και υγιής, τώρα παραπέρα τι συμβαίνει, ας μας πληροφορήσει κάποιος πιο σχετικός, εγώ δεν είμαι!
Γενικά καλό deal και πολύ καλά έκανες και πλήρωσες το επασφάλιστρο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. -
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
Σήμερα περιμένω το συμβόλαιο της interlife. Ασφαλίστηκα απευθείας μέσω της εταιρίας, εφόσον τα συνεργαζόμενα ασφαλιστικά γραφεία θέλανε παραπάνω χρήματα. Ενδεικτικά, πλήρωσα 218,30Ε (6μηνο) τη στιγμή που τα γραφεία που ρώτησα, ζητούσαν από 250-270ευρώ(!) για την ίδια εταιρία/ίδιες καλύψεις. Νομίζω ότι είναι πολύ καλή η τελική τιμή για το corsa μου (10ετιας, 8ίπποι μαζί με το επασφάλιστρο).Οι άλλες εταιρίες με κοστολογούσαν πάνω από 250ευρώ, εκτός αν μου ξέφυγε κάποια φθηνότερη. Τώρα για το αν η interlife είναι εντάξει, θα φανεί - ή καλύτερα, ελπίζω να μην χρειαστεί να φανεί!με 12 ευρώ παραπάνω το εξάμηνο θα επαιρνες ΑΓΡΟΤΙΚΗ , και αν πληρώνες με καρτα θα στοίχιζε 209 (-9,30) .
Τώρα σχετικά με την επανακοστολόγηση του επασφαλίστρου που ζητάς σε προηγούμενο σχόλιο , πράγματι έχει γίνει από τις εταιρίες και στην συντριπτική τους πλειοψηφία όσες τροποποίησαν τον γενικό κανόνα του +30% , το έκαναν πρός τα πάνω ( +35,+50,+80 % κλπ) γιατί διαπίστωσαν μέσα από τα στατιστικά στοιχεία των ζημιών ότι οι νέοι οδηγοί έχουν πολύ περισσότερο ρίσκο απο ότι τους τιμολογούσαν στο παρελθον.-
-
Ο χρήστης PGM21 έγραψε:
με 12 ευρώ παραπάνω το εξάμηνο θα επαιρνες ΑΓΡΟΤΙΚΗ , και αν πληρώνες με καρτα θα στοίχιζε 209 (-9,30) .Τώρα σχετικά με την επανακοστολόγηση του επασφαλίστρου που ζητάς σε προηγούμενο σχόλιο , πράγματι έχει γίνει από τις εταιρίες και στην συντριπτική τους πλειοψηφία όσες τροποποίησαν τον γενικό κανόνα του +30% , το έκαναν πρός τα πάνω ( +35,+50,+80 % κλπ) γιατί διαπίστωσαν μέσα από τα στατιστικά στοιχεία των ζημιών ότι οι νέοι οδηγοί έχουν πολύ περισσότερο ρίσκο απο ότι τους τιμολογούσαν στο παρελθον.-
Αν ήταν να δώσω 12 ευρώ παραπάνω, θα έβαζα μέσα και κλοπή στην interlife!
Κοίτα, δεν ξέρω το λόγο που έχουν ανεβάσει τα επασφάλιστρα. Ίσως παίζει αυτό που λες, ίσως και να έχουν βρει ένα πρόσχημα για να αυξήσουν την τελική τιμή της ασφάλειας. Επιμένω ότι κριτήριο θα πρέπει να είναι τα έτη του διπλώματος, κι όχι τα 23. Anyway!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Η τιμολόγησή της είναι πραγματικά ανταγωνιστική, φθηνότερη και από την Anytime.Στην anytime τα ασφάλιστρα για το αμάξι μου, μου βγαίνουν 260ευρώ. Όχι απλά φθηνότερη, πολύ φθηνότερη θες να πεις.
-
Eγώ κοίταξα για τα δύο δικά μου. Για την BMW είναι ή στα ίδια ή πολύ φθηνότερη (όταν μιλάμε για μεικτή).
Στην Lancia, είναι ακριβότερη (βέβαια, εγώ μιλώ για τα ασφάλιστρα που πληρώνω ήδη, δεν ξέρω για νέο πελάτη...).Οπότε, νομίζω το σχόλιό μου ισχύει.
Βέβαια, να πούμε πως η Interamerican θεωρείται (μέχρι αποδείξεως του εναντίου βέβαια....) πιο αξιόπιστη εταιρεία.
Από εκεί και μετά, είναι πολύ καλό να βλέπουμε να δουλεύει ο ανταγωνισμός , γιατί χάρη στην online ασφάλιση, οι αυθαίρετες αυξήσεις που γίνονταν παλιά, πλέον δεν περνάνε! -
Η δικιά μου εμπειρία απο Interlife είναι θετική. Δεν ήμουν ασφαλισμένος σε αυτούς αλλά το άλλο αυτοκίνητο που είχε προκαλέσει το ατύχημα. Στείλανε πραγματογνωμονα την επόμενη μέρα και γενικά ήταν γρήγοροι. Μάλιστα παρόλο που άλλος οδηγός αρνήθηκε να υποβάλει φιλική δήλωση η εταιρεία το ζήτησε απο την δική μου μόνη της. Επειδή δεν την ήξερα κι εγώ το είχα ψάξει και γνωστοί που ήταν στον χώρο μου είπαν πως είναι σχετικά μικρή αλλά νοικοκυρεμένη εταιρεία. Όλα αυτά πριν 4-5 χρόνια, σήμερα δεν ξέρω τι γίνεται.
-
Παιδια...ερωτηση.
Η ΜΙΝΕΤΤΑ τι λεει;
Κατεβαζω το κεφαλαιο απο τα 25Κ που μου το εχουν εκτιμησει στην Εθνικη (κ δε προκειται να παρω ποτε σε περιπτωση κλοπης) στα 20Κ, βγαζω μεικτη και παει στα 350€.
Καλα ειναι; Ή να μεινω Εθνικη με 380;
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
-
Παιδιά ψάχνομαι για ασφάλιση. Είμαι πολύ προβληματισμένος με την μη προστασία του bonus malus στην anytime παρόλο που κλίνω σε αυτήν λόγο ευκολίας και ενός σχετικά αξιόπιστου ονόματος πίσω από την anytime.
Η ερώτηση έχει να κάνει με το εξής: Έστω ότι προκαλέσω ατύχημα. Πόσο θα αυξηθούν τα ασφάλιστρα και για πόσο καιρό θα πληρώνω τα αυξημένα ασφάλιστρα? 2 χρόνια? περισσότερο?
Τελικά ρε παιδιά μήπως οι μειωμένες τιμές της anytime είναι πλέον μύθος?
-
bonus malus και μαλακι€ς. Αμα τρακαρεις εινα ιο τελευταιο, νομιζω, που κοιτας. Σκοπευεις να τρακέρνεις συχνά?
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
:oops: Αν δεν έχω κάνει μέγα λάθος (που δεν έχω κάνει) blame it at the παραμετρικό τιμολόγιο.
Το παραμετρικό τιμολόγιο δηλαδή τί διαφορετικό λαμβάνει υπόψη?
Οι αλλαγές στον τρόπο τιμολόγησης τα τελευταία χρόνια είναι πολλές . Μία από αυτές 'ονομάστηκε παραμετρικό τιμολόγιο' .
Για να μην κουράσω θα πω εν συντομία 2-3 στοιχεία-παραδείγματα .
Οι εταιρείες γνωρίζοντας μέσω του CRM τα πελατολόγια τους μπόρεσαν και συνδύασαν παραμέτρους όπως : Target Group , Ανάπτυξη , Κερδοφορία , Ζημίες .
Ετσι η κάθε εταιρεία στα πλαίσια διαφοροποίησης στόχευσε σε διαφορετικό κοινό . Διάλεξε ας πούμε αυτό που εξυπηρετεί τις προαναφερθείσες παραμέτρους.
Αν για παράδειγμα στην Εταιρεία έχουμε μικρότερο συντελεστή ζημιάς στα αυτοκίνητα χρώματος Λευκού .
Αν η 'Εταιρεία' πιστεύει ή έχει στατιστικά στοιχεία ότι οι ιδιοκτήτες Ιαπωνικών οχημάτων προκαλούν λιγότερα και μικρότερης αξίας ατυχήματα ,
Αν Αντίστοιχα συμβαίνει το αντίθετο για τα Γερμανικά .
Τότε διαμορφώνεται το τιμολόγιο της έτσι ώστε να λαμβάνει υπόψη όλες αυτές τις παραμέτρους και όχι μόνο τα κυβικά και την αξία . Ετσι διαμορφώνει ένα παραμετρικό τιμολόγιο .
Υπάρχει π.χ. 'εταιρεία' που έχει την ίδια τιμή είτε έχεις 2500cc είτε έχεις 4000cc
Υπάρχει άλλη που μέσα στην Αθήνα έχει άλλη τιμή για την Γλυφάδα άλλη για τον Πειραιά.
Άλλη που δίνει έκπτωση ηλικίας 35-55 ύψους 5'% και αν είναι Γυναίκα η οδηγός extra 5%
Και επειδή τίποτα δεν είναι στατικό όλα αυτά αλλάζουν βάση των προαναφερθέντων προϋποθέσεων.Η τιμή που έβγαλα ήταν με 700 απαλλαγή ,
Με 100 θα πέσει και άλλο.Mε 1000 μηπως εννοεις;
Σωστά ο Δαίμων του τυπογραφείου
. . .
Βέβαια, να πούμε πως η Interamerican θεωρείται (μέχρι αποδείξεως του εναντίου βέβαια....) πιο αξιόπιστη εταιρεία.
Από εκεί και μετά, είναι πολύ καλό να βλέπουμε να δουλεύει ο ανταγωνισμός , γιατί χάρη στην online ασφάλιση, οι αυθαίρετες αυξήσεις που γίνονταν παλιά, πλέον δεν περνάνε!Πολύ σωστά .
'Το κέρδος του εμπόρου είναι η άγνοια του πελάτη 'Παιδια...ερωτηση.
Η ΜΙΝΕΤΤΑ τι λεει;Κατεβαζω το κεφαλαιο απο τα 25Κ που μου το εχουν εκτιμησει στην Εθνικη (κ δε προκειται να παρω ποτε σε περιπτωση κλοπης) στα 20Κ, βγαζω μεικτη και παει στα 350€.
Καλα ειναι; Ή να μεινω Εθνικη με 380
Η Μινέττα είναι πολύπαθη τον τελευταία 2 χρόνια .
Σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή . Δεν είχε τα κεφάλαια να κάνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που είχε ζητηθεί από την τράπεζα της Ελλάδος για την χρήση του 2009.
Ο υπεύθυνος ήταν ο Θεοχαράκης ο οποίος έκανε την αύξηση παίρνοντας το πλειοψηφικό πακέτο του ομίλου.
περί τα 15,5 εκατομμύρια .Δεν γνωρίζω αν η εταιρεία θα μπορέσει να συμμορφωθεί στα πλαίσια του Solvency II αλλά αυτό ισχύει και για την άλλη εταιρεία που ανέφερες . Η Εθνική βάση των αποτελεσμάτων της άσκησης QIS5 διαμόρφωσε την δική της αύξηση σε ποσό που ξεπερνά τα 100,000,000 euro . Και ο στόχος για φέτος αλλά και το 2012 είναι η λειτουργική κερδοφορία .
Ο όρος αυτός είναι αρκετός για να καταλάβει κάποιος το πλιάτσικο που γίνονταν εκεί μέσα.
Σε αυτό προσθέστε το αποτέλεσμα που θα έχει το προδιαγεγραμμένο κούρεμα σε ποσοστό 50+ %.
Τα ομόλογα ήταν βασική πηγή όπου οι ασφαλιστικές εταιρίες εναπόθεταν (βάση νόμου) αποθεματικό .
Μετά το hair cut θα πρέπει να γίνει επικαιροποίηση . Βάση του αποτελέσματος θα έχουμε αντικατάσταση με νέα ή μετρητά.Προσωπικό σχόλιο : Που στο διάτανο θα τα βρουν , δεν ξέρω (ειδικά τώρα με την εφαρμογή της οδηγίας Βασιλεία ΙΙ)
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ