-
Βασικά η απορία που έχω τώρα που το συζητάμε....στα τέμπη η εταιρία που είχε το φορτηγό με τις μελαμίνες που σκότωσε τόσα παιδάκια, αποζημίωσε τους γονείς τους?
Δεν λέω ότι τα λεφτά αντισταθμίζουν την απόλια αυτών των ανθρώπων....αλλά δεν θα έπρεπε να υπάρξει μια 'αποζημίωση'? το βάζω σε εισαγωγικά γιατί αποζημίωση σε τέτοια πράγματα δεν υπάρχει!
-
Καλημέρα σε όλους. Σε λίγο θα χρειαστεί να κάνω μία μεικτή ασφάλεια για το καινούριο μου αυτοκίνητο. Συζητώντας με την ασφαλίστρια μου είπε ότι υπάρχουν δύο ειδών μεικτές ασφάλειες. Μία με απαλλαγή και μία χωρίς. Η χωρίς απαλλαγή σου καλύπτει όλες τις ζημιές ακόμα και αν είναι από κακόβουλη ενέργεια (πχ στο έξυσε ένας μ@λκας), ακόμα και κάτω από το ποσό των 300
-
Υparxει οδηγια μεχρι το 08?(δε θυμαμαι ακριβως) η ελλαδα και οι ασφαλιστικες της να εχουν εναρμονισει τα ασφαλιζομενα κεφαλαια με αυτων των ευρωπαικων εταιρειων δηλαδη αυτα που οριζει η Ε,Ε...τα οποια ειναι πολυ μεγαλυτερα απο αυτα τα 500000 που συζητατε...
με βαση αυτην την αποφαση γινεται ενας μεγαλος πολεμος εναντια στις μικρες εταιρειες απο τις μεγαλες...ολες οι μεγαλες κανουν εδω και 1-2 χρονια συνεχεις μειωσεις στα ασφαλιστρα για να μαζεψουν το κυριοτερο ογκο πελατων...οποτε οταν αποφασισθει να εφαρμοσθει αυτη η αποφαση που θα σημαινει και πολλαπλασιασμο των εγγυητικων κεφαλαιων καθε εταιρειας για να ειναι ανοιχτη αυτοματα ολες οι μικρες θα κλεισουν σχεδον αμεσως. τα ασφαλιστρα θα αυξηθουν στο θεο ελεω και της αυξησης των ασφαλιζομενων κεφαλαιων και της ανυπαρξιας πλεον σοβαρου ανταγωνισμου και η επιτροπη ανταγωνισμου θα ψαχνει μερικες δεκαετιες το τι και πως
αρα ολα σχετικα δεν ειναι?
nass απο τη στιγμη που η εταιρεια σου εχει φιλικο διακανονισμο δε μπορω να καταλαβω γιατι να σε κατηγορει καποιος για την επιλογη σου.
ποσα μεχρι 6-7000ευρω αν θυμαμαι ακριβως καλυπτονται μεσω του φιλικου. και σορυ αλλα μηχανη να κανει μεγαλυτερη υλικη ζημια το βλεπω λιγο χλωμο... -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Βασικά η απορία που έχω τώρα που το συζητάμε....στα τέμπη η εταιρία που είχε το φορτηγό με τις μελαμίνες που σκότωσε τόσα παιδάκια, αποζημίωσε τους γονείς τους?Δεν λέω ότι τα λεφτά αντισταθμίζουν την απόλια αυτών των ανθρώπων....αλλά δεν θα έπρεπε να υπάρξει μια 'αποζημίωση'? το βάζω σε εισαγωγικά γιατί αποζημίωση σε τέτοια πράγματα δεν υπάρχει!
οι εταιρειες αυτες ασφαλιζουν και τη μεταφορα του εμπορευματος με μεγαλα κεφαλαια που καλυπτουν και αστικες ευθυνες προς τριτους οποτε μαλλον δε θα ειχε προβλημα καλυψης της ζημιας...
εχω περιπτωση δει με φορτηγο που κοιμηθηκε ο οδηγος επεσε στο αντιθετο σε αυτοκινητο σκοτωσε και τους δυο επιβατες και τουμπαρε καταστρεφοντας ολο το εμπορευμα και η ....μεγαλυτερη και γνωστοτερη ασφαλιστικη της ελλαδος δε πληρωνε κανεναν...ουτε καν τον ιδιο το πελατη της για το εμπορευμα. η απαντηση οφ δε ρεκορντ ηταν εχει θανατο η υποθεση αρα θα παμε δικαστικα αρα δε πληρωνω δραχμη θα τα βρουμε εκει.... οπου σε πετυχουν ειναι!επισης για το φιλο με τη μεικτη που ρωτησε απο οσα ξερω δεν υπαρχει μεικτη με μηδενικη απαλλαγη. απλα η απαλλαγη γινεται πολυ μικρη.
αν π.χ ειναι 150ευρω σου λενε πληρωσε εσυ τα πρωτα 150 και τα υπολοιπα αν ειναι παραπανω η ζημια εμεις.
δε συμφερει τις ασφαλιστικες να βαζουν μηδενικη απαλλαγη γιατι εσυ με τη παραμικρη γρατζουνια θα τρεχεις στην ασφαλιστικη. αποσαφηνισε το αυτο/
οι κακοβουλες ειναι με μηδενικη απαλλαγη στις μεγαλες ...η μεικτη ομως οχι -
Υπαρχουν προγραμματα και με μηδενικη απαλλαγη, με αυξημενο φυσικα ασφαλιστρο. Προσωπικα επιλεγω προγραμμα με μικρη απαλλαγη, με το σκεπτικο οτι τη μικτη την εχω για μια μεγαλη σχετικα ζημια. Ετσι κι αλλιως για ζημιες κατω απο 300 Ε δεν τρεχω στην ασφαλιστικη, πολλες δεν τις επισκευαζω καν...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Σε αυτά συμπεριλαμβάνεις και τον κίνδυνο για τον συνεπιβαίνοντά σου; Η δεν πας ποτέ δικάβαλο; Γιατί αν παίρνεις και δεύτερο, καταλαβαίνεις πως η ακεραιότητά του είναι δική σου ευθύνη, μέχρις αποδείξεως του εναντίου.Σωστή παρατήρηση. Αν και μόνο τη γυναίκα μου βάζω δικάβαλο, οπότε τουλάχιστον δε θα με πάει στο δικαστήριο να ζητάει 3 εκατομμύρια... Ή όχι ?
ΕΠίσης όλοι αυτοί που πιθανώς παραβιάσουν το STOP/κόκκινο κ.ο.κ. είσαι σίγουρος πως θα κάτσουν μετά να σου δώσουν τα στοιχεία τους;
Και σε τι θα με βοηθήσει μια ακριβότερη ασφάλεια ως προς αυτό ?
Να προσθέσω πως, όπως σωστά είπε ο pskarm παραπάνω, το ό,τι η συγκεκριμένη φτηνή ασφαλιστική είναι στο φιλικό διακανονισμό, δείχνει ένα μεγαλύτερο σεβασμό στον πελάτη και ήταν αναγκαία προϋπόθεση για να ασφαλιστώ εκεί, δε θα το συζητούσα διαφορετικά.
Πάντως απ΄ό,τι λέγεται μέχρι στιγμής στο θέμα, είναι σαν στις ασφάλειες 'ό,τι πληρώσεις παίρνεις'. Που δεν το πολυπιστεύω.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Δεν μίλησα για φιλικό διακανονισμό μεταξύ σας. Μίλησα για εταιρίες που εντάσσονται στο φιλικό διακανονισμό. Επειδή έχουν ανοιχτό λογαριασμό μεταξύ τους, για καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους, όταν πρόκειται για μικροποσά, καλύπτει η κάθεμία τον πελάτη της (εφόσον δικαιούται αποζημίωση βέβαια) και τα βρίσκουν οι εταιριές μεταξύ τους. Το έχω δει αρκετές φορές στην πράξη αυτό (άσχετα αν ο άλλος είχε κάνει θετική ή αρνητική δήλωση).
Δεν το γνωρίζω αυτό, αν και η συγκεκριμένη δεν μου είπε κάτι τέτοιο... Αν έχεις παράδειγμα από κάποιες ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ εταιρείες, πες το για να ξέρουμε αν όντως σέβονται τους πελάτες τους... Ξαναλέω, δεν με έχει πείσαι και πολύ ο Φιλικός Διακανονισμός, ούτε ξέρω και πολλούς να έχουν κάνει... Επίσης, υπάρχουν πολλές γνωστές ασφαλιστικές που δεν συμμετέχουν, οπότε... Είναι δύσκολο θέλω να πω, να έχεις ατύχημα, και τα δύο οχήματα να είναι στον φιλικό και να συμφωνούν και οι δύο για το...φιλικό του πράγματος!
[quote='Vasgti']
[quote='HighFidelity']
Οταν ρώτησα για το δικό μου, η πιο φτηνή από τις μεγάλες ήταν η Interamerican όπου ήταν ακριβότερη κατά...100 -
αιγαιον???????????/
-
[quote='HighFidelity']Δεν έχω πρόβλημα να το πω και δημόσια το ασφαλιστήριο, έχουμε:
Lancia Y 1.2 9 φορολογίσιμοι ίπποι.
Αστική Ευθύνη 500Κ (κλασικά...) σύντομα θα πάει υποχρεωτικά στο 1 μύριο, οπότε θα έχουμε και αύξηση λογικά...
Αξία αυτοκινήτου 6.000 -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
αιγαιον???????????/Είπα μιας και ασφαλίζει...πλοία, βαπόρια, ποστάλια κλπ κλπ θα της...περισσεύουν και για το δικό μου σαραβαλάκι....
Εχεις πληροφορίες για το αντίθετο;
-
[quote='Vasgti'][quote='HighFidelity']Δεν έχω πρόβλημα να το πω και δημόσια το ασφαλιστήριο, έχουμε:
Lancia Y 1.2 9 φορολογίσιμοι ίπποι.
Αστική Ευθύνη 500Κ (κλασικά...) σύντομα θα πάει υποχρεωτικά στο 1 μύριο, οπότε θα έχουμε και αύξηση λογικά...
Αξία αυτοκινήτου 6.000 -
σε 5 μηνες μαλλον θα λεμε τα ιδια με εγνατια οποτε θες δε θες θα κοιταξεις και αλλου
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
σε 5 μηνες μαλλον θα λεμε τα ιδια με εγνατια οποτε θες δε θες θα κοιταξεις και αλλουΕντάξει, θέλεις ν' αναφέρεις τώρα τις πηγές σου, ή θα περιμένεις το 5άμηνο;
-
εχει σημασια? τα ιδια ελεγαν οσοι δε τους συμφερε και με εγνατια...
ασε το χρονο να δειξει. -
Η Αιγαιον ειναι γνωστο οτι δεν παταει πολυ γερα,τωρα αν θα κλεισει συντομα κιολας δεν το ξερω αλλα δεν το απεκλεια
Απο τις φτηνες , καλη ειναι η General Union.
Εγω εβαλα αυτην γιατι εκτος των αλλων δινει καλυψη και σε γκαραζ,σταθμους πλοιων/λεωφορειων κτλ -
Ο χρήστης nass έγραψε:
[...] μόνο τη γυναίκα μου βάζω δικάβαλο, οπότε τουλάχιστον δε θα με πάει στο δικαστήριο να ζητάει 3 εκατομμύρια... Ή όχι ?Όχι. Αλλά, αν μπορούσε να πάρει (και δλδ πάρετε) 500.000 στο χέρι από την ασφαλιστική, πιθανώς να ήταν καλύτερα. Αν και για να είμαι ειλικρινής στην περίπτωση συγγένειας δεν ξέρω τι παίζει. Πιθανότατα ούτως ή άλλως δεν παίρνει τπτ. Π.χ. αν τρακάρεις τη γυναίκα σου τότε η ασφαλιστική δεν πληρώνει.
ΕΠίσης όλοι αυτοί που πιθανώς παραβιάσουν το STOP/κόκκινο κ.ο.κ. είσαι σίγουρος πως θα κάτσουν μετά να σου δώσουν τα στοιχεία τους;
Και σε τι θα με βοηθήσει μια ακριβότερη ασφάλεια ως προς αυτό ?
Να προσθέσω πως, όπως σωστά είπε ο pskarm παραπάνω, το ό,τι η συγκεκριμένη φτηνή ασφαλιστική είναι στο φιλικό διακανονισμό, δείχνει ένα μεγαλύτερο σεβασμό στον πελάτη και ήταν αναγκαία προϋπόθεση για να ασφαλιστώ εκεί, δε θα το συζητούσα διαφορετικά.
Πάντως απ΄ό,τι λέγεται μέχρι στιγμής στο θέμα, είναι σαν στις ασφάλειες 'ό,τι πληρώσεις παίρνεις'. Που δεν το πολυπιστεύω.
Το είχα αναφέρει μερικά post παραπάνω.
Μια 'καλή' ασφαλιστική δεν θα αφήσει να εκδικάζονται κάθε χρόνο οι μηνιαίες αποζημιώσεις (οι οποίες αργά οι γρήγορα θα εξαντλήσουν το ασφαλιστικό ποσό με αποτέλεσμα να αρχίσει να τα πληρώνει ο ασφαλισμένος) αλλά θα πάει και θα πει στον παθόντα 'Θες 500.000 όλα μαζί στο λογαριασμό σου αύριο; Ή θες να τρέχεις κάθε χρόνο στα δικαστήρια για να παίρνεις 5-6k το μήνα;'
Οποιοσδήποτε σώφρων άνθρωπος θέλει ένα μεγάλο κεφάλαιο το οποίο να μπορεί να εκμεταλλευτεί πραγματικά. Θα δεχτεί τον διακανονισμό, και θα τελειώσει εκεί η υπόθεση μια για πάντα.Αυτό εξυπηρετεί βέλτιστα και τους δύο. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να το κάνει μια ασφαλιστική που δεν την νοιάζει ή/και δεν έχει το κεφάλαιο για να σκάει 500άρες από δω κι από κει.
Τις μεγάλες τις νοιάζει να 'ακούγεται'/'φαίνεται' στην αγορά ότι έχουν ρευστότητα γιατί έτσι επιτυγχάνουν 'άλλα' πράγματα που αφορούν συνήθως σε άλλες εταιρείες του ομίλου τους.Αυτά τουλ ξέρω εγώ, και έχω δει να συμβαίνουν. Δεν λέω πως είμαι του επαγγέλματος και ειδικός. Για να μην παρεξηγηθώ.
*Το ότι θα σε εγκαταλείψει ο υπαίτιος σημαίνει ότι για το συνεπιβάτη σου υπαίτιος είσαι εσύ.
Ο φιλικός διακανονισμός και το κατά πόσον έχιε να πληρώνει 5-10-50χιλιάδες ευρώ -που θα τα πάρει εν ολίγοις πίσω για την περίπτωση του φιλικού- δεν έχει καμία σχέση με τον αν μπορεί να σκάει 500.000 που δεν θα ξαναδεί. -
Η Αιγαίων βασικά στις ασφαλειες στα ναυτηλιακα εινα ικαλή.
-
Για χαρά σε όλη την παρέα.
Θα ήθελα να ρωτήσω με ποιον τρόπο οι ασφαλιστικές εταιρείες
υπολογίζουν την εμπορική αξία του αυτοκίνητου με σκοπό να
αποζημιώσουν τον κάτοχο στην περίπτωση που η επισκευή κρίνεται
ασύμφορη από τον πραγματογνώμονα και το όχημα χαρακτηρίζεται ότι
έχει πάθει ολική καταστροφή μετά το ατύχημα ή ποιο είναι το νομικό πλαίσιο
στο οποίο οι ασφαλιστικές εταιρείες στηρίζονται νομικά και υπολογίζουν
την αξία του οχήματος (με σκοπό την αποζημίωση του κατόχου)
στην περίπτωση ολικής καταστροφής του ? -
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=6935
Βαλε την ερώτησή σου εκει σε παρακαλώ.
Καλώς ήρθες
-
Για χαρά σε όλη την παρέα.
Θα ήθελα να ρωτήσω με ποιον τρόπο οι ασφαλιστικές εταιρείες
υπολογίζουν την εμπορική αξία του αυτοκίνητου με σκοπό να
αποζημιώσουν τον κάτοχο στην περίπτωση που η επισκευή κρίνεται
ασύμφορη από τον πραγματογνώμονα και το όχημα χαρακτηρίζεται ότι
έχει πάθει ολική καταστροφή μετά το ατύχημα ή ποιο είναι το νομικό πλαίσιο
στο οποίο οι ασφαλιστικές εταιρείες στηρίζονται νομικά και υπολογίζουν
την αξία του οχήματος (με σκοπό την αποζημίωση του κατόχου)
στην περίπτωση ολικής καταστροφής του ?
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ