-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Απο τη στιγμή που η ασφαλιστική του ΔΕΝ θα πληρώσει αυτά που πρέπει, δεν νομίζω να τα πληρώσει ο οδηγός του αυτοκιβήτου, προφανός θα γίνει δικαστήριο κατά της Ασφαλιστικής.Η Αιγαίον, απο όσο ξέρω, και έχω πολλά περιστατικά αποζημειώνει.
Αμα ειναι να τραβιεσαι.... και σε αυτο στηριζονται κατι Intersalonikes και Egnaties. Γι αυτο αλλωστε και δεν ανηκουν στον φιλικο διακανονισμο. Ενω καλλιστα θα μπορουσες να αποζημιωθεις απο την δικη σου ασφαλιστικη χωρις φασαριες, βγαζουν την ωρα τους απεξω και σου λενε τρεχα εσυ.
Ειδικα τωρα με το Solvency 2* που εισαγει η ΕΕ, προβλεπονται και αλλα κανονια μικρομεσαιων ασφαλιστικων και ακομα περισσοτερα στα επομενα χρονια.Η 'φτηνια' κοστιζει λενε... Καλυτερα κατι ποιο επωνυμο και να ζητατε την αυξηση της αστικης ευθυνης απο τα 500k στο 1μυριο... κανα 20ευρω διαφορα ειναι.
- νεοι τροποι και κανονες υπολογισμου αποθεματικων (το λεγομενο περιθωριο φερεγγυοτητας).
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Σου αρεσει η φτηνια,αλλα τα δικαστηρια οταν δεν θα σε καλυπτει η Χ,Υ γιατι θα κοστολογει την ζημια που εκανες στον αλλον 5 ευρω, φαντάζομαι οτι δεν θα σου αρεσουν...Anyway,στο κρατος οπου ο απατεωνας (30φυλλοπουλος,Μυτηληναιος,Μητσοτάκης) θεοποιείται και ο Κολοκοτρωνης πεθανε στην φυλακη,εχουμε ακουσει πολυ χειρότερα...
Τα δικαστήρια αφορούν την ασφαλιστική σ' αυτήν την περίπτωση και όχι τον ασφαλισμένο... Ξαναλέω, μετά από διάφορα περιστατικά με 'μικρές' και 'μεγάλες' είναι τα ίδια σκ@τ@! Προφανώς δεν διαλέγω κι από τον πάτο, αλλά κάτι ΕΘΝΙΚΕΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ και τις λοιπές πιασοκ~λικες τις αφήνω γι' άλλους...
Αν αποκτήσω ακριβό τουτού κάποια στιγμή, ΙΣΩΣ τους τα σκάσω... Μέχρι τότε και έως ότου πραγματικά υπάρχουν διαφορές, σε μικρότερη ασφαλιστική και εξαμηνιαίο συμβόλαιο κι έχω και το κεφάλι μου ήσυχο και το πορτοφόλι μου...ακέραιο!
Αν κάποιος έχει πάντως κάποιο παράδειγμα που πλεονεκτεί η 'ακριβή' ασφαλιστική, παρακαλώ να το παραθέσει...
Το δικό μου παράδειγμα λέει πως όταν δεν φταις, όλα είναι στο χέρι του άλλου και της ασφαλιστικής του...Τα δικαστήρια να 'ναι καλά και δεν παίζει ΚΑΝ ρόλο σε πια ασφαλιστική είναι ο άλλος... Αν δεν αναλαμβάνει την ευθύνη, τρέχεις σαν μ@λ@κ@ς... Αν αναλαμβάνει, καλώς, τότε ΠΑΝΤΑ σου προτείνουν λιγότερα χρήματα σχεδόν.... Αν τα θέλεις όλα πας δικαστικώς... Κι επειδή όλοι έχουν νομική κάλυψη πλέον, δεν έχουν να χάσουν και τίποτε...
Αν πάλι φταις, τότε το αγγούρι θα το φάει ο άλλος σε όποια ασφαλιστική κι αν είσαι... Εσύ κάνεις την δήλωσή σου και δεν ασχολείσαι πλέον... Ο άλλος θα τρέχει.
Από τη στιγμή που το σύστημα φιλικού διακανονισμού έχει τα χάλια που έχει, είναι περιττό ν' ασχολούμαστε... Σε αποζημιώνει για μικρές ζημιές, κι ΑΝ είναι συμβεβλημμένες ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ασφαλιστικές ΚΙ ΑΝ υπογράψετε και οι δυο.... Καλά κρασιά δηλαδή....
ΓΙα τους έχοντες και κατέχοντες; ΜΙΚΤΗ ασφάλεια, με πολύ μικρό ελάχιστο ποσό αποζημίωσης... Ακούω και σ' αυτές κάτι τραγικά του τύπου ελάχιστο ποσό 1.500 -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
[...]Αν κάποιος έχει πάντως κάποιο παράδειγμα που πλεονεκτεί η 'ακριβή' ασφαλιστική, παρακαλώ να το παραθέσει...Χτυπάς ένα αυτοκίνητο με υπαιτιότητά σου. Τραυματίζεις σοβαρά δύο ανθρώπους. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (δλδ είτε όντως, είτε επειδή είναι και λίγο λαμόγια) εμφανίζουν ιατρικά χαρτιά ότι έχουν μόνιμα προβλήματα στα γόνατα/αυχένα/αγκώνες κ.ο.κ.
Δικαστήριο -πάντα πολύ υπέρ του τραυματία- τους επιδικάζει ένα εφ άπαξ ποσό (ας πούμε 100.000ευρώ). Βάλε και τις ζημιές, νοσοκομεία κλπ πάμε 150.000 και μετά πάμε στη μηνιάια αποζημίωση για τις δουλειές που δεν μπορούν να κάνουν. Όλοι προκύπτουν υδραυλικοί/ηλεκτρολόγοι/εργοδηγοί κ.ο.κ.. Μηνιαία αποζημίωση για τους δύο μερικές χιλιάδες ευρώ.
Το χρόνο μπορεί άνετα να πάει 50.000-60.000ευρώ (ξαφνικά όλοι γίνονται πολύ εισοδηματίες όταν είναι σε τέτοια)Λοιπόν, μια μικρή ασφαλιστική χωρίς ρευστότητα, θα κάνει δικαστήριο κάθε χρόνο, θα επιδικάζεται κάθε χρόνο η μηνιαία αποζημίωση ΜΕΧΡΙ να φτάσει στο όριο της αστικής ευθύνης που καλύπτει (500.000 τώρα και γαι λίγο ακόμα, 1.000.000/άτομο σε λίγα χρόνια). Μάντεψε τι γίνεται μετά. Τα βάζεις εσύ απο την τσέπη σου.
Υπενθυμίζω οι αποζημιώσεις αυτές είναι ΕΦ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ. Έχεις να δίνεις 50-60 χιλιάρικα το χρόνο;Μια μεγάλη ασφαλιστική με ρευστότητα, δεν θέλει να τραβιέται στ αδικαστήρια -γιατί αυτό βλάπτει και το όνομά της- πάει στους τραυματίες και τους λέει: Θέλετε να τραβιέστε κάθε χρόνο και να τα παίρνετε λίγα λίγα, ή θέλετε να σας σκάσω 400.000 κεφάλαιο να το πάρετε και να κάνετε ό,τι θέλετε μετά; Για να πάρετε βέβαια 400.000 ντούκου, παραιτείστε νομικών αξιώσεων.
Κάθε σώφρων άνθρωπος προτιμά ένα μεγάλο κεφάλαιο παρά λίγα λίγα.
Case closed και δεν κινδυνεύεις να στραφεί ο άλλος εναντίον σου, όταν τελειώσει η κάλυψη της ασφαλιστικής.
Το ξέρω, είναι μακρινό παράδειγμα (αλήθεια πόσο μακρινό) αλλά οι ασφαλιστικές γι αυτό είναι.
Για το ΑΝ σου τύχει. Γιατί ΑΝ, το να χάνει 50-60 χιλιάρικα το χρόνο, κάθε χρόνο, εφόρου ζωής, δεν είναι βάρος που σηκώνουν όλοι άνετα.
Τα -πόσα παραπάνω το μήνα- μιας καλής ασφαλιστικής, μπορείς να τα σηκώσεις. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Λοιπόν, μια μικρή ασφαλιστική χωρίς ρευστότητα, θα κάνει δικαστήριο κάθε χρόνο, θα επιδικάζεται κάθε χρόνο η μηνιαία αποζημίωση ΜΕΧΡΙ να φτάσει στο όριο της αστικής ευθύνης που καλύπτει (500.000 τώρα και γαι λίγο ακόμα, 1.000.000/άτομο σε λίγα χρόνια). Μάντεψε τι γίνεται μετά. Τα βάζεις εσύ απο την τσέπη σου.
Υπενθυμίζω οι αποζημιώσεις αυτές είναι ΕΦ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ. Έχεις να δίνεις 50-60 χιλιάρικα το χρόνο;Μια μεγάλη ασφαλιστική με ρευστότητα, δεν θέλει να τραβιέται στ αδικαστήρια -γιατί αυτό βλάπτει και το όνομά της- πάει στους τραυματίες και τους λέει: Θέλετε να τραβιέστε κάθε χρόνο και να τα παίρνετε λίγα λίγα, ή θέλετε να σας σκάσω 400.000 κεφάλαιο να το πάρετε και να κάνετε ό,τι θέλετε μετά; Για να πάρετε βέβαια 400.000 ντούκου, παραιτείστε νομικών αξιώσεων.
Τα -πόσα παραπάνω το μήνα- μιας καλής ασφαλιστικής, μπορείς να τα σηκώσεις.
Το σενάριο είναι πολύ φανταστικό, όχι τόσο γιατί δεν μπορεί να συμβεί τέτοιο ατύχημα και να προκύψουν τέτοιες διεκδικήσεις, όσο το ότι ΑΜΦΙΒΑΛΩ αν υπάρχει στην Ελλάδα μεγάλη ασφαλιστική που θα κάνει κάτι διαφορετικό από την μικρή... Εδώ η ΑΓΡΟΤΙΚΗ δεν μου έδινε μόνη της 200
-
[quote='HighFidelity']
Το σενάριο είναι πολύ φανταστικό, όχι τόσο γιατί δεν μπορεί να συμβεί τέτοιο ατύχημα και να προκύψουν τέτοιες διεκδικήσεις, όσο το ότι ΑΜΦΙΒΑΛΩ αν υπάρχει στην Ελλάδα μεγάλη ασφαλιστική που θα κάνει κάτι διαφορετικό από την μικρή... Εδώ η ΑΓΡΟΤΙΚΗ δεν μου έδινε μόνη της 200 -
Είναι θέμα ρίσκου.
Το ρισκάρεις να βάζεις φτηνότερα λιπαντικά και να πέσει η απόδοση στα 200.000+ ή να οσυ βγάλει μια βλάβη;
-Αν όχι πληρώνειςΤο ρισκάρεις να βάζεις 95οκτάνια και να σου βγάλει κάτι;
-Αν όχι πληρώνειςΤο ρισκάρεις να πηγαίνεις σε μαστρομήτσο και να σου κάνει χειρότερη δουλειά;
-Αν όχι πληρώνειςΤο ρισκάρεις να πληρώνεις μικρά ασφάλιστρα και να καταστρέψεις την υπόλοιπη ζωή σου;
Καθένας τα βάζει κάτω και κάνει τις επιλογές του...
Προσωπικά και αν μου έρχονταν τσίμα τσίμα τα πράγματα, θα προτιμούσα να μου χαλάσουν και 10 αυτοκίνητα στη ζωή μου επειδή δεν είχα για καλή βενζίνη/λάδι/κλπ παρά να μου συμβεί ΜΙΑ φορά το 'άλλο'.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Κοίτα HF, εσύ μπορείς να αμφιβάλλεις υποθέτοντας, αλλά εγώ ξέρω. Οπότε κάπου εκεί πραγματικά δεν μπορώ να σου πω πολλά περισσότερα. ΑΝ θες και έχεις γνωστούς δικηγόρους που ασχολούνται με αυτοκίνητα, βρες τους και ρώτα τους.
Σου παρέθεσα πραγματικό γεγονός που συνέβει σε μένα και η 'μεγάλη' ασφαλιστική έκανε την πάπια... Αρα δεν υποθέτω όπως λες, ξέρω... Δεν μου απάντησες όμως αν η ίδια ασφαλιστική που αρνείται να πληρώσει καταφανές λάθος του πελάτη της , που της στοιχίζει και ....τίποτε, προτιμά τα δικαστήρια κι ας χάσει... Ποντάρει (και σωστά...) πως δεν θα τρέξει κάποιος για 200
-
Η ακριβη ασφαλιστικη δεν ειναι παντα η καλυτερη.
Αλλα η φτηνη ειναι παντα προβλημα και για τον πελατη και για τυχον θυμα του πελατη της.Επιταγη 6 μηνων εδωσε η Εγνατια σε φιλο με μικτη εκεί.Νομικα δεν υπαρχουν επιταγες 6 μηνων,αλλα στην Ελλαδα υπαρχουν για να εξυπηρετουν τις πασης φυσεως Εγνατιες... -
Κοίτα HF, εσύ μπορείς να αμφιβάλλεις υποθέτοντας, αλλά εγώ ξέρω. Οπότε κάπου εκεί πραγματικά δεν μπορώ να σου πω πολλά περισσότερα. ΑΝ θες και έχεις γνωστούς δικηγόρους που ασχολούνται με αυτοκίνητα, βρες τους και ρώτα τους.
Σου παρέθεσα πραγματικό γεγονός που συνέβει σε μένα και η 'μεγάλη' ασφαλιστική έκανε την πάπια... Αρα δεν υποθέτω όπως λες, ξέρω... Δεν μου απάντησες όμως αν η ίδια ασφαλιστική που αρνείται να πληρώσει καταφανές λάθος του πελάτη της , που της στοιχίζει και ....τίποτε, προτιμά τα δικαστήρια κι ας χάσει... Ποντάρει (και σωστά...) πως δεν θα τρέξει κάποιος για 200
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Για την περίπτωση που συζητάς, προφανώς υποθέτεις. Δεν είναι ίδιες οι περιπτώσεις. Ρώτα δικηγόρους που ασχολούνται με αυτοκινητιστικά να δεις τι θα σου πούνε.
Στο παράδειγμά σου, αν δεν είχα λεφτά να πάρω ποιοτικό φαγητό, δεν θα αγόραζα αυτοκίνητο.
Πού υποθέτω στο παράδειγμά μου; Σου λέω συγκεκριμένη ασφαλιστική, πραγματικό γεγονός και πραγματική συνομιλία! Πού είναι η έρμη η υπόθεση;
Το ποιοτικό φαγητό, όπως και οι ασφάλειες έχει διαβαθμίσεις... Υπάρχουν και ενδιάμεσες καταστάσεις... Πχ άλλος θα πάρει βιολογικά μήλα άλλα...συμβατικά μανταρίνια...λέω εγώ τώρα! Έτσι κι εγώ θα διαλέξω την ΑΙΓΑΙΟΝ και όχι την ΕΘΝΙΚΗ πχ...
Και για να στο θέσω αλλιώς...(αφού μάλλον είσαι ασφαλιστής...). Πόσο κοστίζει το εξάμηνο συμβόλαιο στην μεγάλη ασφαλιστική, με οδική βοήθεια, θραύση κρυστάλων, νομική προστασία και προστασία bonus malus;
Νομίζω πως μπορεί να φτάσει και τα διπλά....(συν ότι οι μεγάλες σε ξεκινάνε πάντα από το μέγιστο bonus ενώ στις μικρότερες υπάρχουν παράθυρα...) . Εγώ πχ έχω bonus 3...(και ασφαλιστήριο ...ενός έτους.. ) -
Πού υποθέτω στο παράδειγμά μου; Σου λέω συγκεκριμένη ασφαλιστική, πραγματικό γεγονός και πραγματική συνομιλία! Πού είναι η έρμη η υπόθεση;
Σου γράφω για εκατομμύρια, και μου μιλάς για χιλιάρικα.
Αν δεν καταλαβαίνεις ότι οι ποσοτικές διαφορές από ένα σημείο και μετά γίνονται ΚΑΙ ποιοτικές, δεν μπορώ να σε βοηθήσω.Εφ' όσον για το ζήτημα που έχω αναφέρει ως κυριώτερο και ίσως και μόνο : αποζημιώσεις ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ εκατοντάδω χιλιάδω ευρώ ΔΕΝ έχεις εμπειρία, τότε ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ.
Εξάγεις ένα συμπέρασμα από μια περίπτωση και την ανάγεις σε καθολική αλήθεια. Σου εξήγησα είναι διαφορετικά. ΣΟυ έγραψα ότι ΞΕΡΩ περιπτώσεις. Τι να σου πω παραπάνω;
Το ποιοτικό φαγητό, όπως και οι ασφάλειες έχει διαβαθμίσεις... Υπάρχουν και ενδιάμεσες καταστάσεις... Πχ άλλος θα πάρει βιολογικά μήλα άλλα...συμβατικά μανταρίνια...λέω εγώ τώρα! Έτσι κι εγώ θα διαλέξω την ΑΙΓΑΙΟΝ και όχι την ΕΘΝΙΚΗ πχ...
Και στις ασφάλειες υπάρχουν διαβαθμίσεις.
Εγώ αυτό που λέω είναι ότι ΠΡΩΤΙΣΤΟ στοιχείο για μια ασφαλιστική είναι το ΚΕΦΑΛΑΙΟ και η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ της.
Τα μεγέθη κεφαλαίων και ρευστότητας ΠΡΟΦΑΝΩΣ ουδεμία σχέση έχουν με μερικά χιλιάρικα και αν δίνει η όχι 3 κατοστάρικα να φτιάξεις το προφυλακτήρα σου σήμερα ή σε λίγο. Αν αυτό είναι που φοβάσαι, έχει καλώς.Εγώ φοβάμαι ΑΛΛΑ πράγματα.** ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ **
Δυστυχώς τη ρευστότητα και το κεφάλαιο τα εξαργυρώνουν. Άλλες περισσότερο άλλες λιγότερο. (διαβαθμίσεις που λες)
Και για να στο θέσω αλλιώς...(αφού μάλλον είσαι ασφαλιστής...). Πόσο κοστίζει το εξάμηνο συμβόλαιο στην μεγάλη ασφαλιστική, με οδική βοήθεια, θραύση κρυστάλων, νομική προστασία και προστασία bonus malus;
Νομίζω πως μπορεί να φτάσει και τα διπλά....(συν ότι οι μεγάλες σε ξεκινάνε πάντα από το μέγιστο bonus ενώ στις μικρότερες υπάρχουν παράθυρα...) . Εγώ πχ έχω bonus 3...(και ασφαλιστήριο ...ενός έτους.. )Ούτε ασφαλιστής είμαι, ούτε δικηγόρος.
Αν θες ξεκινάς και με 2 σε μεγάλη με ασφαλιστήριο 6 μηνών... αυτό τι πάει να πει;
-
Τέσπα για να κλείσουμε κάπως την κουβάντα μιας που τουλάχιστον εγώ δεν έχω να πω περισσότερα και θα επαναλαμβάνομαι.
Αν η αγωνία σας είναι τα 300ευρώ ενός προφυλακτήρα και να κοιτάξετε πως να γλυτώσετε 100-200-300 ευρώ το χρόνο, ελπίζω πραγματικά να μη σας τύχει ποτέ τίποτα τέτοιου είδους και να τα γλυτώσετε και να τα ευχαριστηθείτε αυτά τα χρήματα με αυτούς που αγαπάτε.
Εγώ, καλώς ή κακώς, έχει τύχει να ζήσω ορισμένες περιπτώσεις και να δω ανθρώπους που τους ήρθαν αλλιώς τα πράγματα.
Ομολο΄γω ότι κι εγώ μέχρι τότε τα 300ευρώ του προφυλατκήρα μου, και τα 200 στην τσέπη μου με ένοιζαν.Αλλά έιδα, έμαθα, και αξιολογώ λίγο διαφορετικά τώρα τη σημασία του κάθε κόστους. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Σου γράφω για εκατομμύρια, και μου μιλάς για χιλιάρικα.
Αν δεν καταλαβαίνεις ότι οι ποσοτικές διαφορές από ένα σημείο και μετά γίνονται ΚΑΙ ποιοτικές, δεν μπορώ να σε βοηθήσω.Εφ' όσον για το ζήτημα που έχω αναφέρει ως κυριώτερο και ίσως και μόνο : αποζημιώσεις ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ εκατοντάδω χιλιάδω ευρώ ΔΕΝ έχεις εμπειρία, τότε ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ.
Εξάγεις ένα συμπέρασμα από μια περίπτωση και την ανάγεις σε καθολική αλήθεια. Σου εξήγησα είναι διαφορετικά. ΣΟυ έγραψα ότι ΞΕΡΩ περιπτώσεις. Τι να σου πω παραπάνω;
Μου φαίνεται πως είμαστε και οι δυο μορφωμένοι και καλλιεργημένοι άνθρωποι και καταλαβαίνουμε την διαφορά ποιοτικού-ποσοτικού, οπότε πάμε παρακάτω. Συμφωνω πως εγώ υποθέτω την όποια αφερεγγυότητα σε μεγάλα ποσά από την αφερεγγυότητα σε μικρά... Αλλά δεν έχω και άλλα στοιχεία, δεν μου έχει τύχει κάτι σαν αυτό που αναφέρεις. Απλά με αυτά που μου έχουν τύχει έχω γίνει δύσπιστος από το αν και πως και πότε κλπ πληρώνουν οι ασφαλιστικές, μεγάλες ή μικρές...
Πρέπει να μού αναγνωρίσεις πάντως το ...ελαφρυντικό της δυσπιστίας! Πώς κύριέ μου αρνείσαι να πληρώσεις τα λίγα και θα είσαι δίπλα μου όταν θα είναι πολλά;
Αν θέλεις πάντως και έχεις χρόνο, γράψε τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ περιστατικά, για να έχουμε ΟΛΟΙ μας γνώμη και γι' αυτές τις περιπτώσεις. Εμένα αυτά μου έτυχαν και γι' αυτά γράφω και μ' αυτά πορεύομαι... Αν όμως συμβαίνει κάτι διαφορετικό, θα ήθελα να το μάθω, με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ παραδείγματα όμως! Και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ποσά επίσης...
Ακόμη, ποιος είναι ο τρόπος για τον ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ να ελέγξει την συμπεριφορά της ασφαλιστικής; Υπάρχουν κάπου οι δείκτες με τα κεφάλαιά τους κλπ; Πώς ψάχνω δηλαδή; Εσύ πώς διαλέγεις την ασφαλιστική σου;Και για να στο θέσω αλλιώς...(αφού μάλλον είσαι ασφαλιστής...). Πόσο κοστίζει το εξάμηνο συμβόλαιο στην μεγάλη ασφαλιστική, με οδική βοήθεια, θραύση κρυστάλων, νομική προστασία και προστασία bonus malus;
Νομίζω πως μπορεί να φτάσει και τα διπλά....(συν ότι οι μεγάλες σε ξεκινάνε πάντα από το μέγιστο bonus ενώ στις μικρότερες υπάρχουν παράθυρα...) . Εγώ πχ έχω bonus 3...(και ασφαλιστήριο ...ενός έτους.. )Αν θες ξεκινάς και με 2 σε μεγάλη με ασφαλιστήριο 6 μηνών... αυτό τι πάει να πει;
Εδώ εννοώ πως ξεκίνησα καινούριο ασφαλιστικό συμβόλαιο (χωρίς να έχω προηγούμενο ασφαλισμένο όχημα για να μεταφέρω το bonus) με bonus 3. Αυτό δεν γίνεται στις μεγαλύτερες, θα σε ξεκινήσουν από το 10 και θα χρειαστείς κάποια χρόνια να κατέβεις. Κάποιες μάλιστα δεν δέχονται το bonus που μπορεί να έχεις ήδη από άλλα οχήματα.
-
Μου φαίνεται πως είμαστε και οι δυο μορφωμένοι και καλλιεργημένοι άνθρωποι και καταλαβαίνουμε την διαφορά ποιοτικού-ποσοτικού, οπότε πάμε παρακάτω. Συμφωνω πως εγώ υποθέτω την όποια αφερεγγυότητα σε μεγάλα ποσά από την αφερεγγυότητα σε μικρά... Αλλά δεν έχω και άλλα στοιχεία, δεν μου έχει τύχει κάτι σαν αυτό που αναφέρεις. Απλά με αυτά που μου έχουν τύχει έχω γίνει δύσπιστος από το αν και πως και πότε κλπ πληρώνουν οι ασφαλιστικές, μεγάλες ή μικρές...
Πρέπει να μού αναγνωρίσεις πάντως το ...ελαφρυντικό της δυσπιστίας! Πώς κύριέ μου αρνείσαι να πληρώσεις τα λίγα και θα είσαι δίπλα μου όταν θα είναι πολλά;
Αν θέλεις πάντως και έχεις χρόνο, γράψε τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ περιστατικά, για να έχουμε ΟΛΟΙ μας γνώμη και γι' αυτές τις περιπτώσεις. Εμένα αυτά μου έτυχαν και γι' αυτά γράφω και μ' αυτά πορεύομαι... Αν όμως συμβαίνει κάτι διαφορετικό, θα ήθελα να το μάθω, με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ παραδείγματα όμως! Και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ποσά επίσης...
Ακόμη, ποιος είναι ο τρόπος για τον ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ να ελέγξει την συμπεριφορά της ασφαλιστικής; Υπάρχουν κάπου οι δείκτες με τα κεφάλαιά τους κλπ; Πώς ψάχνω δηλαδή; Εσύ πώς διαλέγεις την ασφαλιστική σου;Κατ' αρχήν μάλλον σου οφείλω ένα συγγνώμη, γιατί από την αντίδρασή σου καταλαβαίνω πως μάλλον έγραψα σε ποιο 'έντονο' ύφος απ' όσο θα ήθελα.
Με συγχωρείς.Ας ξεκινήσω από το τέλος. Πως μπορεί ο καταναλωτής να 'ψαχτεί'.
Πρώτο και ασφαλέστερο κατ' εμέ είναι αν έχει κάποιο δικό του άνθρωπο δικηγόρο που να ασχολείται με τα των αυτοκινήτων να συμβουλευτεί αυτών. Αυτοί τω ξέρουν εκ των έσω και θα του δώσει πολύ καλές συμβουλές.Από μόνος του κάποιος (δόξω τω ιντερνέτι) μπορεί να ψάξει να βρει ισολογισμούς και δημοσιεύσεις των ασφαλιστικών. η ρευστότητα και το κεφάλαιο θα φανεί από το τζίρο που κάνει και από τα περιουσιακά της στοιχεία. Θα πρέπει να είναι της τάξης πολλών εκατομμυριών - μερικών δις ευρώ/δολλαρίων, και το κεφάλαιο σε εκατοντάδες.
Γενικώς ανά καιρούς στα οικονομικά των εφημερίδων δημοσιεύονται κατάλογοι με αυτά τα στοιχεία για τις ασφαλιστικές. Θυμάμαι αρκετές φορές να έχω πετύχει δημοσιεύσεις.Εδώ να σημειώσω πως ΚΑΜΙΑ -σοβαρή- ασφαλιστική δεν έχει κέρδος από τον τομέα του αυτοκινήτου. Για άλλους λόγους τις έχουν. Και για αυτούς τους λόγους, το να δείχνει μια ασφαλιστική ότι έχει ρευστότητα είναι ΠΟΛΥ σημαντικό (αυτό είναι το πρόσωπο που ανέφερα). Αυτό δεν θα κριθεί από το αν πληρώνει γρήγορα μερικές χιλιάδες, αλλά από το αν τραβιέται στα δικαστήρια για να γλυτώσει εκατοντάδες χιλιάδων. Από εκεί προκύπτει και η διαφορά στη συμπεριφορά.
Εγώ προσωπικά, πέραν του να 'έχω τα μάτια μου ανοιχτά' σε τέτοιες τυχόν δημοσιέυσεις, ευτυχώς έχω πολύ κοντινό μου άνθρωπο με μεγάλη δικηγορική εμπειρία και ανάμιξη στα του αυτοκινήτου. Όποτε μου προτίνουν μια νέα(για μένα) υποσχώμενη ασφαλιστική τσεκάρω πάντα πρώτα με αυτόν να με συμβουλέψει.
Επίσης πριν κάνω κάποιο ασφαλιστήριο πάντα θα μπω στο site, θα αναζητήσω το κομμάτι με τις δημοσιεύσεις για τους επενδυτές, ποια είναι η μητρική εταιρεία/όμιλος, θα κατεβάσω ισολογισμούς κλπ.
Λοιπόν για παραδείγματα που λες. Το κοντινό:
Φίλος τρακάρει με υπαιτιότητά του, τραυματίζει 2 ανθρώπους οι οποίοι παρουσιάζουν έπειτα προβλήματα στα γόνατα. Ηλεκτρολόγοι -αν θυμάμαι καλά- εμφανίζουν χαρτιά ότι δεν μπορύν να δουλέψουν πλέον όπως έκαναν, εμφανίζουν τα οικονομικά τους [να σημειώσω εμφανώς παραποιημένα και αναντίστοιχα οπιασδήποτε λογίκης ΚΑΙ της φορολογικής δήλωσης]. Αρχικά επιδικάζει το δικαστήριο ένα εφάπαξ γύρω στα 60k (πολύ μικρό) και μια μηνιαία στα 30(τεράστιο). Δευτεροδίκως το εφάπαξ γίνεται 150k (νορμάλ) και μηνιάια στα 15 και για τους δύο (φυσιολγικό).
Μέχρι να εκδικαστεί το ποινικό μέρος του ζητήματος (βλάβες κατά συρροή εξ αμελείας) η υπόθεση έτρεχε.
Στο ποινικό (εκεί παίζεται επίσης άλλο ένα παιχνίδι) η ασφαλιστική (ΑΣΠΙΣ) πλήρωσε τα υπολοιπόμενα 300πόσα χιλιάδες και έκλεισε το αστικό. Τέλος καλό όλα 'καλά' και για τους δύο.
Συνήθως το deal που κάνουν είναι : Σας δίνουμε το μέγιστο της αστικής κάλυψης, κλείνουμε και το αστικό (αποζημιώσεις) και την ποινική δίωξη. Στο τελευταίο μπορούν να γίνουν πολλές πστιές, αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.Αυτό το έζησα από πολύ κοντά και 'κατάλαβα' τι σημαίνει να αγωνιάς αν η ασφαλιστική σου θα εμφανιστεί 'υγιής', θα σκάσει τα χοντρά και θα λήξει, και τι σημαίνει να σκέφτεσαι πως θα πρέπει να βγάζεις τουλάχιστον 17 χιλιάρικα το μήνα για να ζεις.
Μέλος ευρύτερης οικογένειας σε μικρή ασφαλιστική -δεν θυμάμαι όνομα- με επιδικασιμες αποζημιώσεις της τάξης των 6k μηνιαίως, τραβιέται κάθε χρόνο στα δικαστήρια και περιμένει πότε θα ξεπεραστεί το όριο κάλυψης της αστικής ευθύνης της ασφαλιστικής και θα αρχίσει να πληρώνει ο ίδιος.
Μετά από αυτά ενδιαφέρθηκα για το ζητημα και έμαθα...
Εδώ εννοώ πως ξεκίνησα καινούριο ασφαλιστικό συμβόλαιο (χωρίς να έχω προηγούμενο ασφαλισμένο όχημα για να μεταφέρω το bonus) με bonus 3. Αυτό δεν γίνεται στις μεγαλύτερες, θα σε ξεκινήσουν από το 10 και θα χρειαστείς κάποια χρόνια να κατέβεις. Κάποιες μάλιστα δεν δέχονται το bonus που μπορεί να έχεις ήδη από άλλα οχήματα.
Αυτό κατάλαβα κι εγώ. Εντάξει, αυτό παίζεται στο να βρεις κάποιον ασφαλιστή/γραφείο που να έχει αρκετά μεγάλο φάκελο ώστε να του κάνουν τέτοιες χάρες.
Μόνο η Εθνική δεν κάνει χάρες απ' όσο ξέρω, αν και φαντάζομαι ότι όλο και σε 'καποιους' θα το κάνει. -
Σε πάνω από 300.000 ανέρχονται τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επικουρικού Κεφαλαίου Σπύρο Λευθεριώτη, το μέσο κόστος των περίπου 3.000 ατυχημάτων που αυτά προκαλούν ετησίως, κυμαίνεται από 5.000 έως και 6.000 ευρώ ανά όχημα.
-
Συμφωνώ απόλυτα με όσα αναγράφει ο mjacob.
Κακά τα ψέματα η ασφάλεια δεν είναι τόσο για τα μικροτρακαρίσματα των λίγων εκατοντάδων ή χιλιάδων ευρώ. Η ασφάλεια πρωτίστως μας καλύπτει από αστική ευθύνη και ζημιές έναντι τρίτων (είτε είναι σωματικές βλάβες είτε σοβαρές υλικές ζημιές). Επίσης σημαντική είναι και η παράγραφος με τις επεκτάσεις καλύψεων αστικής ευθύνης που είναι:
- Ασφάλιση υλικών ζημιών από ανασφάλιστο όχημα
- Αστική Ευθύνη έναντι τρίτων από πυρκαϊά και/ή έκρηξη αυτοκινήτου
- Εντός φυλασσόμενων χώρων ή κατά τη μεταφορά
Μια μεγάλη εταιρία, ξέρεις πως δεν θα σε αφήσει ξεκρέμαστο ότι και αν συμβεί. Με μια μικρή εταιρία που συνήθως παραπέει, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι καλύψεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχεις.
Έπειτα για το παράδειγμα που μας αναφέρει ο HighFidelity με την Αγροτική Ασφαλιστική και τα 200€, αν ήταν ασφαλισμένος σε μεγάλη εταιρία που εντάσσεται στον φιλικό διακανονισμό, τα χρήματα αυτά θα τα λάμβανε άμεσα από τη δική του ασφαλιστική και θα τα έβρισκαν οι 2 ασφαλιστικές μεταξύ τους. Μερικές ασφαλιστικές όταν δεν αφορά δικό τους ασφαλισμένο, συνηθίζουν να τρενάρουν τις αποζημιώσεις με διάφορους τρόπους και προσχήματα για να κερδίσουν χρόνο.
Τέλος, το θέμα του νέου ασφαλιστηρίου με χαμηλό bonus malus και άλλα ευνοϊκά πακέτα, έχουν αρχίσει και το εφαρμόζουν και μεγάλες εταιρίες πλέον...
-
Προχτές το μεσημέρι, ενώ ήμουν σε κεντρικό δρόμο έτοιμος να στρίψω δεξιά, την τελευταία στιγμή από δεξιά μου πετάγεται μηχανή με 2 άτομα που την παίρνω χαμπάρι τη στιγμή που πέρναγε δίπλα μου. Δυστυχώς είχα λίγο κόψει το τιμόνι προς δεξιά με αποτέλεσμα να ακουστεί ένα σύρσιμο πάνω στη λαμαρίνα του αυτοκινήτου. Η μηχανή φυσικά έφυγε γκαζωτή. Σταματώ λίγο πιο πέρα να δω τι είχε γίνει στο αμάξι. Κάποιο αντικείμενο ή τμήμα της μηχανής είχε ξυστεί πάνω σε τμήμα του εμπρόσθιου δεξιού φτερού αλλά και σε μεγάλο κομμάτι του μπροστινού δεξιού φαναριού . Το φτερό έχει ένα εμφανέστατο σημάδι (γρατσουνιά) αλλά ευτυχώς όχι βαθούλωμα, το ίδιο και το διαφανές πλαστικό στο φανάρι (έντονο ξύσιμο). Ερώτηση: Έχω μικτή ασφάλιση στη General Union, η οποία παρεπιπτόντως λήγει το μεσημέρι της ερχόμενης Κυριακής 11/02. Σκοπεύω να συνεχίσω σε άλλη ασφαλιστική εταιρεία. Δεδομένου ότι το αμάξι είναι καινούριο και αγρατζούνιστο, σκέφτομαι να έρθω σε επαφή με την ασφαλιστική για να δηλώσω το συμβάν και να αποζημιωθώ για την επισκευή. Εκτιμώ ένα κόστος της τάξης των 250-300 ευρώ. Στο ασφαλιστήριό μου αναφέρεται μηδενική απαλλαγή, δηλαδή από το πρώτο ευρώ δαπάνης, οφείλει να με πληρώσει η ασφαλιστική για τις ίδιες ζημιές. Επίσης έχω προστασία μπόνους-μάλους μέχρι 2 ατυχήματα το χρόνο. Ρωτώ λοιπόν τους φίλους που τυχόν έχουν κάποια ανάλογη εμπειρία με μικτή ασφάλεια, πως ακριβώς να κινηθώ σε σχέση με την ασφαλιστική κι αν πρέπει να προσέξω κάποιο σημείο. Πχ τηλεφωνώ στην ασφαλιστική, αναφέρω από τηλεφώνου το συμβάν, πηγαίνω σε κάποιο συνεργείο όπου αποκαθιστώ τη βλάβη και απλά προσκομίζω τιμολόγιο εν συνεχεία στα γραφεία της ασφαλιστικής κι όλα μέλι γάλα; Η μήπως παίζει και τίποτε άλλο; Κάθε σχετική εμπειρία ευπρόσδεκτη..
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Δεδομένου ότι το αμάξι είναι καινούριο και αγρατζούνιστο,Τι εννοείς αγραντζούνιστο; Μόλις είπες ότι το γραντζούνισες
Πχ τηλεφωνώ στην ασφαλιστική, αναφέρω από τηλεφώνου το συμβάν, πηγαίνω σε κάποιο συνεργείο όπου αποκαθιστώ τη βλάβη και απλά προσκομίζω τιμολόγιο εν συνεχεία στα γραφεία της ασφαλιστικής κι όλα μέλι γάλα;
Δηλώνεις στην ασφαλιστική το συμβάν(με fax + τηλεφωνικώς ή αυτοπροσώπως, ανάλογα τι θέλουν) κλείνεις ραντεβού με πραγματογνώμονα σε συνεργείο της επιλογής σου -αφού είναι καινούριο πήγαινε φυσικά σε επίσημο φανοποιείο/βαφείο)- επιμένεις για την πλήρη και καλύτερη δυνατή αποκατάσταση : γνήσια και νέα ανταλλακτικά κ.ο.κ. να επιμείνεις ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να δεχτείς καμία μείωση κόστους λόγω παλαιότητας, τα συμφωνούν με τον πραγματογνώμονα -πρόσεξε να βάλουν και εργατικά-, στο επισκευάζουν και τους πας το τιμολόγιο. Σου κόβουν μια επιταγή στο όνομα του δικαιούχου της ασφάλειας...
-
Οσοι εχετε ΕΓΝΑΤΙΑ και LE MONDE, απο σημερα αναζητατε νεα ασφαλιστικη.... εχετε 30 μερες καιρο.
Κανονακι λοιπον... 350k εκτεθειμενοι καταναλωτες και αααααλλοι τοσοι που περιμενουν στην ουρα αποζημιωση απο αυτες τις 2. Καποιοι απλα χανουν ασφαλιστρα ενος εξαμηνου η χρονου... και καποια αλλη μεριδα χανει επι της ουσιας μεγάλα ποσα (αποζημιωσεις απο τρακαρισματα, σωματικες βλαβες κλπ κλπ) Δεν ξερω κατα ποσο οι παθοντες μπορουν να στραφουν εναντιων των πελατων των Εγνατια και le monde για να παρουν τα λεφτα τους.
-
Καταρχήν συμφωνώ κι εγώ πως το παράδειγμα του mjacob είναι πολύ καλό και διαφωτιστικό. Φαίνεται αρκετά διαβασμένος στο θέμα ομολογουμένως! Πάντως εγώ σαν...αισιόδοξη φύση, δεν θα πιστέψω ούτε αυτή τη φορά στο worst case scenario και θα παραμείνω στην ασφαλιστική μου και δεν θα ψάξω κάποια από τις πιο μεγάλες...
Στα υπόλοιπα τώρα....
[quote='Vasgti']
Έπειτα για το παράδειγμα που μας αναφέρει ο HighFidelity με την Αγροτική Ασφαλιστική και τα 200
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ