-
Παιδιά προσοχή μόνο με την anytime και τις κάρτες..
Κι εγώ στην αρχή πλήρωσα μέσω prepaid για να πάρω την έξτρα έκπτωση.
Όταν μου ήρθε το ανανεωτήριο για να πληρώσω,έγραφε σε ποιες τράπεζες εξοφλέιται,ΕΛΤΑ ή από πίσω που είχε να συμπληρώσεις κάρτα.Εγώ προτίμησα να πάω σε τράπεζα και αφού πλήρωσα τους κάλεσα να τους ενημερώσω.
Ωστόσο μου είπαν ότι αυτό είναι απλά ενημερωτικό και εφόσον πλήρωσα με κάρτα κανονικά θα έπρεπε να έχω υπογράψει ένα χαρτί ότι κάθε φορά θα τραβάνε τα λεφτά απ' τη κάρτα (δε μου είχαν δώσει τπτ όταν πρωτοπήρα το πακέτο και άλλωστε η prepaid λήγει και κάθε χρόνο οπότε και πάλι ψιλοάχρηστο θα ήταν).
Ευτυχώς το παλικάρι στο τηλέφωνο με εξυπηρέτησε,γιατί μου είπε ότι έτσι κανονικά δεν δικαιούμαι την έκπτωση.Φυσικά τόνισα ότι δεν αναφέρει πουθενά τπτ στο ανανεωτήριο που έστειλαν και με επιβεβαίωσε και ο ίδιος λέγοντάς μου ότι την πατάνε αρκετοί,οπότε το νου σας...
Το αρνητικό της υπόθεσης ότι πλήρωσα περίπου 5 μέρες πριν λήξει η ασφάλεια,μου είπαν ότι το ασφαλιστήριο θα το έχω στην ώρα του,όμως καθυστέρησε μια βδομάδα αφού έληξε η ασφάλειά μου.
Το αστείο της υπόθεσης τους πήρα τηλ. να ζητήσω έστω ένα προσωρινό αντίγραφο όταν είδα ότι καθηστερούσε αφού είχε λήξει το παλιό και μου είπαν ότι την επομένη θα με πάρουν τηλ. να το στείλουν με courrier.Τελικά όμως με πήραν 4-5 μέρες μετά αφού ήδη μου είχε έρθει το κανονικό απ' τα ΕΛΤΑ..
-
περί Φιλικού διακανονισμού και Ιντερσαλόνικα:
Φιλικός Διακανονισμός
Ο Φιλικός Διακανονισμός του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ εξασφαλίζει την πληρωμή σας για κάθε υλική ζημία που προκάλεσε στο αυτοκίνητό σας ανασφάλιστος ή ασφαλισμένος σε οποιαδήποτε άλλη ασφαλιστική Εταιρία. Χρησιμοποιείστε τον Φιλικό Διακανονισμό όταν δεν ευθύνεστε για το ατύχημα, ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία ή αργοπορία πληρωμής από οποιαδήποτε ασφαλιστική εταιρία.
http://intersalonika.gr/gr/car.asp?catid=99
γιατί λέτε ότι δεν συμμετέχει ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
περί Φιλικού διακανονισμού και Ιντερσαλόνικα:Φιλικός Διακανονισμός
Ο Φιλικός Διακανονισμός του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ εξασφαλίζει την πληρωμή σας για κάθε υλική ζημία που προκάλεσε στο αυτοκίνητό σας ανασφάλιστος ή ασφαλισμένος σε οποιαδήποτε άλλη ασφαλιστική Εταιρία. Χρησιμοποιείστε τον Φιλικό Διακανονισμό όταν δεν ευθύνεστε για το ατύχημα, ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία ή αργοπορία πληρωμής από οποιαδήποτε ασφαλιστική εταιρία.
http://www.eaee.gr/web/index.php?sec=24&ctg=82
Εγω δεν την βλεπω να ειναι στην λιστα,εχει και ενα pdf στο τελος. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
περί Φιλικού διακανονισμού και Ιντερσαλόνικα:
Φιλικός Διακανονισμός
http://www.eaee.gr/web/index.php?sec=24&ctg=82
Εγω δεν την βλεπω να ειναι στην λιστα,εχει και ενα pdf στο τελος.είναι δυνατόν να έχει στο site της κάτι φάτσα-κάρτα χωρίς να ανταποκρίνεται;;;;
-
Να 'μπηκε' μετα τις 22-9-2009 που ειναι η τελευταια ενημερωση στο pdf?Eσυ εχεις εντυπο για τον φιλικο κλπ?
-
Το έντυπο το βρίσκεις σε pdf και στο νετ. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο...
Δίνουν και οδηγίες μάλιστα... http://intersalonika.gr/gr/filikos.asp -
Στην allianz μου έδιναν το έντυπο φιλικού διακανονισμού σχεδόν κάθε χρόνο μαζί με το συμβόλαιο , εξάλλου αν δε γνωρίζει κάποιος από Η/Υ πως να το κατεβάσει από το internet;
Επίσης με προβληματίζει αυτό που γράφουν εδώ
http://intersalonika.gr/gr/filikos.asp
: 'Ο Φιλικός Διακανονισμός του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ εξασφαλίζει την πληρωμή σας για κάθε υλική ζημία που προκάλεσε στο αυτοκίνητό σας ανασφάλιστος ή ασφαλισμένος** σε οποιαδήποτε άλλη ασφαλιστική Εταιρία**.'
Αφού δεν είναι όλες στο φιλικό διακανονισμό , πως θα σε αποζημιώσει σε όλες;Όσο για την πληρωμή με κάρτα της interamerican το είδα το τυρακι και πλήρωσα με prepaid, για να μην μπορούν να τραβάνε μόνοι τους τα χρήματα όταν λήξει. Αφού δε θα συμβαίνει κάτι τέτοιο , δε βλέπω να υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα εξάλλου πάλι με prepaid θα πληρώνω ,σιγά μη πάω να στηθώ σε ουρά τράπεζας και σιγά μη δίνω στοιχεία κανονικής κάρτας τηλεφωνικά όπως θέλουν αυτοί.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Στην allianz μου έδιναν το έντυπο φιλικού διακανονισμού σχεδόν κάθε χρόνο μαζί με το συμβόλαιο , εξάλλου αν δε γνωρίζει κάποιος από Η/Υ πως να το κατεβάσει από το internet;Eθνική και Ασπις που ήμουν παλιότερα ΔΕΝ μου το έδιναν κάθε χρόνο. 1 φορά στην αρχή μου το έδωσε η Εθνική και μετά τέλος. Ημουν 6 χρόνια Εθνική και άλλα 4 Ασπις.
-
Σχεδόν έγραψα κι εγώ, αλλά στην αρχή το πήρα σίγουρα όπως έπρεπε να το πάρεις κι εσύ.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
είναι δυνατόν να έχει στο site της κάτι φάτσα-κάρτα χωρίς να ανταποκρίνεται;;;;Ξαναδιάβασε χριστιανέ μου αυτό που παρέθεσες:
'Ο Φιλικός Διακανονισμός του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ'Κατά τη γνώμη μου είναι borderline παραπλανητική διαφήμηση...
-
Έχω προσφορά από την ασφαλίστρια (ασφάλεια ζωής) των γονιών μου για μικτή ασφάλεια στο αυτοκίνητό μου στην εθνική:
337,17ευρώ το εξάμηνο με 200 ευρώ απαλλαγή
Ασφαλιζόμενη αξία 6050ευρώ
Περιλαμβάνει τα πάντα (πυρός, τρομοκρατική, νομική, οδική, ζημιές από ανασφάλιστο όχημα, ...)Θα την κλείσω αύριο. Δε νομίζω ότι μπορώ να βρω κάτι καλύτερο σε εταιρεία που δεν πάει για φούντο.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
είναι δυνατόν να έχει στο site της κάτι φάτσα-κάρτα χωρίς να ανταποκρίνεται;;;;
Ξαναδιάβασε χριστιανέ μου αυτό που παρέθεσες:
'Ο Φιλικός Διακανονισμός του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ'Κατά τη γνώμη μου είναι borderline παραπλανητική διαφήμηση...
+ασπις
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Έχω προσφορά από την ασφαλίστρια (ασφάλεια ζωής) των γονιών μου για μικτή ασφάλεια στο αυτοκίνητό μου στην εθνική:337,17ευρώ το εξάμηνο με 200 ευρώ απαλλαγή
Ασφαλιζόμενη αξία 6050ευρώ
Περιλαμβάνει τα πάντα (πυρός, τρομοκρατική, νομική, οδική, ζημιές από ανασφάλιστο όχημα, ...)Θα την κλείσω αύριο. Δε νομίζω ότι μπορώ να βρω κάτι καλύτερο σε εταιρεία που δεν πάει για φούντο.
Φτηνή είναι, αλλά δεν βλέπω γιατί χρειάζεσαι μικτή σε ένα αρκετά παλιό μοντέλο... Σε περίπτωση που έχεις κάποια ζημιά, συμφέρει να το φτιάξεις με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά και θα κάνεις απόσβεση της μεικτής...
Αλλά ΟΚ, αν θέλεις μικτή , είναι καλή τιμή και πολύ μικρή η απαλλαγή, οπότε go for it!
elteo
Δεν απάντησα επειδή θεωρησα πως 'μου την λες', θεώρησα το ποστ σου χιουμοριστικό και απάντησα αναλόγως...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Φτηνή είναι, αλλά δεν βλέπω γιατί χρειάζεσαι μικτή σε ένα αρκετά παλιό μοντέλο... Σε περίπτωση που έχεις κάποια ζημιά, συμφέρει να το φτιάξεις με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά και θα κάνεις απόσβεση της μεικτής...Ευτυχώς που με είχε πείσει και μένα να κάνω μικτή... γλύτωσα 1700 €. Με επιπλέον δε κόστος μόλις 100 € το χρόνο σε σχέση με την απλή έχω κάνει απόσβεση για 17 χρόνια
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Φτηνή είναι, αλλά δεν βλέπω γιατί χρειάζεσαι μικτή σε ένα αρκετά παλιό μοντέλο... Σε περίπτωση που έχεις κάποια ζημιά, συμφέρει να το φτιάξεις με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά και θα κάνεις απόσβεση της μεικτής...
Ευτυχώς που με είχε πείσει και μένα να κάνω μικτή... γλύτωσα 1700 €. Με επιπλέον δε κόστος μόλις 100 € το χρόνο σε σχέση με την απλή έχω κάνει απόσβεση για 17 χρόνια
Μόνο 100€ επιπλέον κόστος της απλής;
Είσαι σίγουρος; Επειδή το έψαξα, το παραπάνω κόστος ήταν περίπου διπλάσιο για το δικό μου τουλάχιστον...(από 550, πήγαινε σχεδόν 1000€, και είχε και 1000€ απαλλαγή... )
Ή η μεικτή είναι πολύ φτηνή, ή η απλή είναι πολύ ακριβή στην ασφαλιστική σας, δεν εξηγείται αλλιώς!
-
Στο πρόγραμμα υπολογισμού ασφαλίστρων δε σου κάνει μικρή αν το αυτοκίνητο είναι πάνω από 7 ετών.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ευτυχώς που με είχε πείσει και μένα να κάνω μικτή... γλύτωσα 1700 €. Με επιπλέον δε κόστος μόλις 100 € το χρόνο σε σχέση με την απλή έχω κάνει απόσβεση για 17 χρόνια
Μόνο 100€ επιπλέον κόστος της απλής;
Είσαι σίγουρος; Επειδή το έψαξα, το παραπάνω κόστος ήταν περίπου διπλάσιο για το δικό μου τουλάχιστον...(από 550, πήγαινε σχεδόν 1000€, και είχε και 1000€ απαλλαγή... )
Ή η μεικτή είναι πολύ φτηνή, ή η απλή είναι πολύ ακριβή στην ασφαλιστική σας, δεν εξηγείται αλλιώς!
Εμένα το επιπλέον κόστος της μεικτής στα 337 ευρώ (το εξάμηνο) είναι περίπου 110 ευρώ.
-
hf, παίζει και το κεφάλαιο ασφάλισης. Το ίδιο είναι 7κ, το ίδιο 22κ?
-
Xωρίς να σημαίνει κάτι προς το παρών. Αλλά να μην πέσουμε πάλι από τα σύννεφα.
Εισαγγελική διερεύνηση σε ασφαλιστική
Την εγκυρότητα τίτλων που φέρεται να έχει στην κατοχή της η ασφαλιστική εταιρεία Commercial Value καλείται να διερευνήσει η δικαιοσύνη ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης. Η αναφορά κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και η διαρροή του θέματος σε κυριακάτικο φύλλο, που κάνει λόγο για «πλαστογραφία», προκάλεσε την αντίδραση της διοίκησης της εταιρείας, η οποία σε ανακοίνωσή της εγκαλεί την εποπτική αρχή για την «ανεπίτρεπτη» ενέργεια.Επισήμως ο πρόεδρος της ΕΠΕΙΑ κ. Γιώργος Πέτσας, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία για την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, η οποία ωστόσο επιβεβαιώνεται εμμέσως από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ίδιας της Commercial Value, η οποία σημειώνει ότι «για άλλη μια φορά δεν ισχύει η αρχή της αθωότητας από την εταιρεία πριν από την απόδειξη του εναντίου». Στην ίδια ανακοίνωση, η εταιρεία κάνει λόγο για «δημόσιους λειτουργούς που ενισχύουν τη λάσπη» και προειδοποιεί για την άσκηση όλων των ένδικων μέσων για την προάσπιση της φήμης και των συμφερόντων της εταιρείας. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Δημήτρης Βιδάλης, σε επιστολή που απέστειλε προς την ΕΠΕΙΑ, την καλεί να θέσει υπόψη της εταιρείας κάθε σχετική ενέργεια, ενώ επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος. Το θέμα αφορά επένδυση της Commercial Value σε ακίνητο στη Ρουμανία, για το οποίο αμφισβητούνται οι τίτλοι κυριότητας και η εισαγγελία καλείται να εξετάσει περαιτέρω τα στοιχεία που κατέθεσε η ΕΠΕΙΑ. Σημειώνεται ότι η απόκτηση ακίνητης περιουσίας στη Ρουμανία δεν επιτρέπεται από αλλοδαπές εταιρείες. Εκτός από τη διερεύνηση της αξιοπιστίας των τίτλων κυριότητας και τη διαπίστωση τυχόν ποινικών πράξεων, ζητούμενο αποτελεί το κατά πόσο το επίμαχο ακίνητο έχει υπολογιστεί και σε ποια τιμή, στα αποθέματα της εταιρείας. Σημειώνεται ότι η Commercial Value αποτελούσε μέρος του ομίλου της Ασπίς Πρόνοια και είχε βρεθεί και στο παρελθόν στο στόχαστρο της εποπτικής αρχής, όταν της απαγόρευσε να εξαγοράσει την Proton Ασφαλιστική.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
hf, παίζει και το κεφάλαιο ασφάλισης. Το ίδιο είναι 7κ, το ίδιο 22κ?Σωστό κι αυτό... Απλά είναι και η απαλλαγή πολύ μικρή, γι' αυτό μου έκανε εντύπωση...
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ