-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Η Metrolife Εμπορική δε χρέωνε επίσης επασφάλιστρο τουλάχιστον πριν από 2-3 χρόνια που με αφορούσε. Σε περίπτωση ατυχήματος απλά έπρεπε να το δηλώσεις ότι δεν το έχεις πληρώσει και μπορούσες να το πληρώσεις τότε.
Σε όλες τις εταιρίες μπορείς να το κάνεις αυτό, απλά σε περίπτωση ατυχήματος το ποσό που θα πρέπει να πληρώσεις ως επασφάλιστρο είναι πολύ μεγαλύτερο. Αν ήταν το ίδιο τότε κανείς δεν θα το πλήρωνε προφανώς...
Κάνεις λάθος... στη Metrolife ήταν ίδιο το ποσό, είτε το πλήρωνες πριν είτε μετά και προβλεπόταν στους όρους του συμβολαίου
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Κάνεις λάθος... στη Metrolife ήταν ίδιο το ποσό, είτε το πλήρωνες πριν είτε μετά και προβλεπόταν στους όρους του συμβολαίουI stand corrected τότε.
-
Παίζει σε μικτή να εξαιρούνται οι αερόσακοι 'επειδή βρίσκονται στο εσωτερικό του οχήματος'; Έχω πει στο παιδί να κοιτάξει το συμβόλαιό του, αλλά μέχρι τότε θα εκτιμούσα ένα insight.
-
Για ποιά εταιρεία μιλάς ?
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια το άνοιγμα της Ασπις στα αυτοκίνητα είναι στα 500εκ.
Τόσα θα πρέπει να εξοφλήσει το Επικουρικό στις 128,000 υποθέσεις που εκκρεμούν.
Το θέμα είναι ότι το Επικουρικό έχει μόνο 50 - 60εκ. κασέρι και συνεπως η Νέα Κυβέρνηση εκτός των άλλων πρέπει να δανειστεί και 440 - 450εκ. να εξοφλήσει τους δικαιούχος αποζημιώσεων.Άλλα 500εκ είναι η τρύπα στα συμβόλαια Ζωής και Υγείας τα οποία σύμφωνα με Νο΄μο θα περάσουν σε δημόσιες ασφαλιστικές, άρα και αυτά θα τα καλύψει το Κράτος. Συνολικά η όλη ιστορία θα στοιχίσει στο Κράτος 900+εκ. τα οποία θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι και δεν θα απολαύσουν σε κρατικές παροχές. Καταλαβαίνετε πόσους δρόμους και νοσοκομεία φτιάχναμε με αυτά τα λεφτά
Ερρμμμ, και η Aspis εχει περιουσια απο πισω... σιγουρα με την ρευστοποιηση των περιουσιακων στοιχειων της το κρατος θα βγαλει πολλα σπασμενα πιστευω αν οχι ολα.
Εν τελει το θεμα ειναι αν το κρατος καταλαβαινει, οτι το πλαισιο ελεγχων του θα πρεπει να ειναι ποιο αυστηρο γιατι στο τελος ζημιωνονται ολοι. Θα πρεπει οι ασφαλιστικες να ενταχθουν στο πλαισιο ελεγχου των τραπεζικων ιδρυματων...
Το αστειο ειναι πως η αρχη εποπτειας των ασφαλιστικων θα συνεχισει ακαθεκτη το εργο της οπως δηλωσε με οτι σημαινει αυτο.... ερχονται κι αλλα λουκετακια δλδ... Απο την μια κακο... απο την αλλη ξεκαθαριζει το τοπιο και αυξανεται η αξιοπιστια των οσων επιβιωσουν.
Για τα περί περιουσίας φαντάζομαι κάνεις πλάκα. Μιλάμε για ΚΑΘΑΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ!!!
Δεν έχεις ακούσει τις περιπτώσεις υπερτιμολόγησης ακινήτων κατά 750% στην Κύπρο και τα προστιμα που χρωστάει από παλιά γι αυτές τις ιστορίεςερμμμ οχι, δεν γνωριζω τι κανει η καθε εταιρια!
το μονο που ξερω ειναι οτι η αδεια ανακαλειται οταν δεν ικανοποιουνται τα αναλογα αποθεματικα (ποσοστα φερεγγυοτητας), πραγμα που σημαινει... οτι λεφτα υπαρχουν απο πισω... εκτος βεβαια και αν θυμηθηκαν να την σταματησουν οταν ολα πιασαν πατο, οποτε φερει ευθυνη και το κρατος.
Τα νεώτερα σύμφωνα με τον σημερινό τύπο, είναι ότι παραιτήθηκε ο εκκαθαριστής καθώς δεν υπάρχει κανένα περιουσιακό στοιχείο στην εταιρεία προς ρευστοποίηση και δεν μπορεί να λέιτουργήσει/ εκκαθαρίσει την επιχείρηση.
Φανταστείτε ότι δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για να πληρωθούν οι οφειλές στον ΟΤΕ και να λειτουργήσουν τα τηλέφωνα. -
Τελικά εμένα με κάλυψε πλήρως ο ασφαλιστής μου ή μάλλον ο ασφαλιστικός μου πράκτορας μιας και δουλεύει με πολλές εταιρείες.Κάλυψε και τα δυο αυτοκίνητα που είχαμε στην οικογένεια στην ασπίς μέχρι τη λήξη της ασφάλειάς τους και μετά θα πληρώσουμε τη διαφορά του νέου συμβολαίου στην International Life.Δε λέω ότι το έκανε για τη ψυχή της μάνας του,αλλά εμάς η λύση αυτή μας εξυπηρετεί πλήρως.
Για την International life τι έχετε να πείτε?Δε πιστεύω να κλείσει και αυτή σε ένα μήνα? -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Τελικα εμενα με καλυψε πληρως ο ασφαλιστης μου ή μαλλον ο ασφαλιστικος μου πρακτορας μιας και δουλευει με πολλες εταιρειες.Καλυψε και τα δυο αυτοκινητα που ειχαμε στην οικογενεια στην ασπις μεχρι τη ληξη της ασφαλειας τους και μετα θα πληρωσουμε τη διαφορα του νεου συμβολαιου στην International Life.Δε λεω οτι το εκανε για τη ψυχη της μανας του,αλλα εμας η λυση αυτη μας εξυπηρετει πληρως.
Για την International life τι εχετε να πειτε?Δε πιστευω να κλεισει και αυτη σε ενα μηνα?και γω εκει είμαι!
Όσο μπορώ σαν εξωτερικός παρατηρητής... ενημερώνομαι, διαβάζω ισολογισμούς κλπ νιώθω άνετα.
Αλλά, πρέπει και αυτή η ρημάδα η Εποπτεία Ασφαλιστικών Εταιρειών ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ την δουλειά της. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ
Εχουμε γίνει κλουζό.
Όποια δω να βάζουν οι ταρίφες θα αρχίσω να την ψάχνω καλά -
international life χώνω και εγώ χρήμα απο 2 τουτού, χωρίς καθόλου ατυχήματα οπότε μην ανησυχείτε.
και μόνος μου τη κρατάω αμα λάχει. -
-
Πρέπει να το καταλάβουμε καλά . Το τοπίο των ασφαλειών στην Ελλάδα είναι πολύ Θολό.
Δυστηχώς μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε το 2012 για να δούμε τι θα απογίνει η Ελληνική ασφαλιστική αγορά.
Οι 8 στις 10 Εταιρείες που δραστηριοποιούνται σστην Ελλάδα δεν μπορούν να εκπληρώσουν την οδηγία του Solvency II.
Πιστεύω ότι το γαιτανάκι που άνοιξε με τις εταιρείες του ομίλου Ασπίς δεν θα σταματήσει εκεί . Το χειρότερο που θα μπούρούσε να γίνει είναι να κρυφτούνε οι πολιτικάντιδες της χώρας μας πίσω απο την κατάσταση που οι ίδιοι έφτιαξαν παρέα με επιχειρηματίες-λαμόγια στους οποίους έκαναν πλάτες όλα αυτά τα χρόνια. Είναι πολλά τα χρόνια που μας κοροιδεύουν ( δεκαετίες ολόκληρες ) με το γνωστό moto 'Πάρε σήμερα και για αύριο βλέπουμε' .
Δεν είναι δυνατόν ο ελεκτικός μηχανισμός 28/12/2008 να δίνει στην υπο κατάρευση Ασπίς Πρόνοια , Περιθώριο φερεγγυότητας για την Χρήση 2006.
Απο που να το πιάσεις και να μήν λερωθείς.
Οπως έγγραψα και πρίν είναι μεγάλη η ζημιά για ασφαλισμένους και διαμεσολαβητές.
Αθάνατη Ελληνική Προχειρότητα , Αθάνατο Ελληνικό μπάχαλο. -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Πρέπει να το καταλάβουμε καλά . Το τοπίο των ασφαλειών στην Ελλάδα είναι πολύ Θολό.
Δυστηχώς μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε το 2012 για να δούμε τι θα απογίνει η Ελληνική ασφαλιστική αγορά.
Οι 8 στις 10 Εταιρείες που δραστηριοποιούνται σστην Ελλάδα δεν μπορούν να εκπληρώσουν την οδηγία του Solvency II.
Πιστεύω ότι το γαιτανάκι που άνοιξε με τις εταιρείες του ομίλου Ασπίς δεν θα σταματήσει εκεί . Το χειρότερο που θα μπούρούσε να γίνει είναι να κρυφτούνε οι πολιτικάντιδες της χώρας μας πίσω απο την κατάσταση που οι ίδιοι έφτιαξαν παρέα με επιχειρηματίες-λαμόγια στους οποίους έκαναν πλάτες όλα αυτά τα χρόνια. Είναι πολλά τα χρόνια που μας κοροιδεύουν ( δεκαετίες ολόκληρες ) με το γνωστό moto 'Πάρε σήμερα και για αύριο βλέπουμε' .
Δεν είναι δυνατόν ο ελεκτικός μηχανισμός 28/12/2008 να δίνει στην υπο κατάρευση Ασπίς Πρόνοια , Περιθώριο φερεγγυότητας για την Χρήση 2006.
Απο που να το πιάσεις και να μήν λερωθείς.
Οπως έγγραψα και πρίν είναι μεγάλη η ζημιά για ασφαλισμένους και διαμεσολαβητές.
Αθάνατη Ελληνική Προχειρότητα , Αθάνατο Ελληνικό μπάχαλο.Εγώ φίλε τον υπέυθυνο τηε Επιτροπής Ασφαλιστικών αν ημουν κράτος θα τον είχα στείλει πολύ μεσα φυλάκα
-
Σημερα που εληγε το ασφαλιστηριο μου με την General , και αφου μας αφησε χρονους, εκανα 6μηνο συμβολαιο με την Ιnteramerican.Βασικο πακετο ασφαλισης + οδικη βοηθεια + επασφαλιση νεου οδηγου για 2 μηνες,καθως τον Γεναρη γινομαι επιτελους 23 (αντε να φυγει και αυτος ο βραχνας ...) Συνολο 213,50€...Αρκετα καλα για μεγαλη ασφαλιστικη, οπου εχουμε και το κεφαλι μας ησυχο...Για τα ιδια η Εθνικη ηθελε 263€...
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Για ποιά εταιρεία μιλάς ?commercial value
-
Απο τα μηνύματα που έρχονται, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ακουστούν πριν το τέλος του έτους κυρώσεις και άλλες ποινές. Ο βασικός λόγος είναι το κουβάρι που είχε φτιάξει ο Π.Ψ. στις συμμετοχές των εταιρειών και οι υπερτιμολογήσεις στα αποθεματικά των εταιρειών.
Στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΕΙΑ για την ανάκλιση αδείας της Ασπίς αναγράφεται ποσοστό υπερτίμησης της Commercial Value ύψους 7500% .
Η λογική λέει ότι τα αδικήματα έχουν γίνει πρίν , ότι κάνει τώρα ο μέτοχος μετά την ανάκλιση δεν μπορεί να ξεφύγει μεταβάλλοντας τα ποσοστά μετοχών, παραιτούμενος των δικαιωμάτων του δημιουργόντας νέες εταιρείες με νέα λογότυπα , τα αδικήματα των βαρύνουν.
Βαρύνουν τα πρόσωπα αλλά και όλες τις εταιρείες που ανακάτεψε με ψεύτικες αγοροπωλησίες χωρίς ποτέ να καταβάλονται τα χρηματικά ποσά των πράξεων.
Επειδή τώρα είμαι κομάτια απο την αλεργία που με ταλαιπωρεί θα ανεβάσω αυριο ένα δημοσίευμα που περιγράφει ακρετά σωστά το μπάχαλο του ομίλου.
Ολα είναι θέμα βούλησης . Αν τελικά είναι και για την νέα Κυβέρνιση ' καμένο χαρτί ' και δεν ζωντανέψουν οι δεσμοί του παρελθόντος τότε το πάρτι μόλις άρχισε. -
Πάντως, 9 στις 10 ασφαλιστικές χρειάζονται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να συνεχίσουν. Όπου οι βασικοί μέτοχοι καθυστερούν , κωλύονται ή αναζητούν στρατηγικό επενδυτή εκεί αρχίζει να μυρίζει λίγο.
Επίσης στην Ελλάδα ο κλάδος ασφάλειας αυτοκινήτων έχει τρεις σημαντινκούς παράγοντες σε σχέση με άλλες χώρες που φουσκώνουν τις ζημιές.
- Δυσανάλογα μεγάλο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων με μεγάλες απώλειες/ αποζημιώσεις
- Αδυναμία ελέγχου των ανασφάλιστων οχημάτων και μέχρι πρότινος
- Μεγάλες προμήθειες προς τους παραγωγούς ασφαλειών
-
@cpp
Σε αρκετά έχεις δίκιο. Αλλά διαφωνώ στο τελευταίο.
Αν και δεν θα πρέπει να τρομάζουμε σε κάθε κίνηση των φύλλων που φέρνει θόρυβο , δυστυχώς η κακή διαχείριση εκεί μας έφτασε .
Φταίνε όλοι οι εμπλεκόμενοι . Οι εταιρείες που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αγορά χωρίς κανόνες και τους γυρίζει 'μπούμερανγκ' . Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών που δεν μπορεί να παίξει το θεσμικό της ρόλο , απέχοντας χαοτικά σε λειτουργία από την αντίστοιχη οργάνωση του τραπεζικού κλάδου. Το Κράτος που δεν ελέγχει ασφαλιστές και ασφαλισμένους , και δίνει άδειες λειτουργίας στο κάθε πικραμένο πολιτικό φίλο. Οι ασφαλιστές που έχουν εξομοιώσει το επάγγελμα με ... .
Το μόνο που δεν πρέπει να αναφέρεις είναι οι προμήθειες . Αυτές είναι φθηνές δικαιολογίες .
Καμία προμήθεια δεν ρίχνει μια εταιρεία έξω. Η προμήθεια έχει υπολογιστή στην αναλογιστική μελέτη. -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
@cpp
Σε αρκετά έχεις δίκιο. Αλλά διαφωνώ στο τελευταίο.
Αν και δεν θα πρέπει να τρομάζουμε σε κάθε κίνηση των φύλλων που φέρνει θόρυβο , δυστυχώς η κακή διαχείριση εκεί μας έφτασε .
Φταίνε όλοι οι εμπλεκόμενοι . Οι εταιρείες που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αγορά χωρίς κανόνες και τους γυρίζει 'μπούμερανγκ' . Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών που δεν μπορεί να παίξει το θεσμικό της ρόλο , απέχοντας χαοτικά σε λειτουργία από την αντίστοιχη οργάνωση του τραπεζικού κλάδου. Το Κράτος που δεν ελέγχει ασφαλιστές και ασφαλισμένους , και δίνει άδειες λειτουργίας στο κάθε πικραμένο πολιτικό φίλο. Οι ασφαλιστές που έχουν εξομοιώσει το επάγγελμα με ... .
Το μόνο που δεν πρέπει να αναφέρεις είναι οι προμήθειες . Αυτές είναι φθηνές δικαιολογίες .
Καμία προμήθεια δεν ρίχνει μια εταιρεία έξω. Η προμήθεια έχει υπολογιστή στην αναλογιστική μελέτη.Συμφωνώ σε όλα αλλά δεν πείθομαι ότι οι προμήθειες δεν είναι υπερβολικές και μάλιστα σε μερικούς παραγωγόυς που απέχουν χιλιόμετρα από την έννοια επαγγελματίας.
Αν μπαίνουν μέσα τόσο πολύ στα αυτοκίνητα ή αναλογιστικές μελέτες είναι λάθος ή οι μελέτες είναι σωστές αλλά οι εταιρείες είχαν λάθος τιμολόγια -
Όλα καλά αυτά που λέτε, με μια προϋπόθεση: Η ασφαλιστική εταιρία να έχει αναλογιστή που κάνει τη δουλειά του ως αναλογιστής και όχι δημόσιες σχέσεις και εξυπηρέτηση δικτύου... και η Ασπίδα δεν είχε αναλογιστή την τελευταία διετία, όπως και πολλά άλλα πράγματα... Το ξέρω γιατί στην Ασπίδα ξόδεψα 15 από τα πιο δημιουργικά επαγγελματικά μου χρόνια.
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Όλα καλά αυτά που λέτε, με μια προϋπόθεση: Η ασφαλιστική εταιρία να έχει αναλογιστή που κάνει τη δουλειά του ως αναλογιστής και όχι δημόσιες σχέσεις και εξυπηρέτηση δικτύου... και η Ασπίδα δεν είχε αναλογιστή την τελευταία διετία, όπως και πολλά άλλα πράγματα... Το ξέρω γιατί στην Ασπίδα ξόδεψα 15 από τα πιο δημιουργικά επαγγελματικά μου χρόνια.Θέλει δύναμη να ξανασταθείς!
Ελπίζω να μην έχεις φανεί εσυ έκθετος σε φίλους και πελάτες σου.Εμένα δυστυχώς μου ζήτησαν συμβουλή προ ημερών 2 - 3 άνθρωποι που με αυτά και αυτά κατάφερανε και κορνίζαρανε προς το παρόν (ΙΜΟ μάλλον δεν θα κατέβουν από τον τοίχο) τις περιουσίες τους σε επιταγές και ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης
-
Δεν ήμουν ασφαλιστικός σύμβουλος. Προγραμματιστής ήμουν και είμαι. Και μάλιστα η εφαρμογή των ασφαλειών αυτοκινήτου είναι δημιούργημά μου.
Έκθετος είμαι σε 15-20 φίλους/ξαδέρφια/γείτονες που είχα ασφαλίσει...
Να δεις συναδέλφους που πήραν μετοχές της εταιρίας με δάνειο από την τράπεζα του ομίλου και μετά η μεν μετοχή πάτωσε, η δε τράπεζα τους κυνηγούσε...
Το τι είχα δει τα τελευταία 2 χρόνια δεν λέγεται...
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ