-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Επίσης η προστασία bomus malus για μέχρι 2 ατυχήματα το χρόνο ΙΣΧΥΕΙ αναγκαστικά για ΟΛΕΣ τις ασφαλιστικές.Αν σας λένε ότι σας το δίνουν και καλά για τα ωραία σας τα μάτια σας δουλεύουν.
Δε νομίζω να το δίνουν δωρεάν. Υπάρχει χρέωση γι΄αυτή τη παροχή.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Επίσης η προστασία bomus malus για μέχρι 2 ατυχήματα το χρόνο ΙΣΧΥΕΙ αναγκαστικά για ΟΛΕΣ τις ασφαλιστικές.Αν σας λένε ότι σας το δίνουν και καλά για τα ωραία σας τα μάτια σας δουλεύουν.
ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ ΟΥΤΕ ΝΟΜΟΣ, KAI OYTE EINAI ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ... και η μεγαλυτερη μαλακια ever που εγινε στον κλαδο ασφαλισης αυτοκινητου ηταν η καταστρατηγηση του Bonus Malus με την εφευρεση της 'προστασιας bonus malus'. Στην ουσια ακυρωθηκε η ολη φιλοσοφια πισω απο το συστημα αυτο και στην Ελλαδα δεν υπαρχει πλεον ενα συστημα αξιολογησης.
Στρεβλες καταστασεις...
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
H MIKTH δεν αξιζει καθολου, αν εισαι λιγο open minded.εγω πληρωνω την χειριστη ασφαλεια για 2700 κ.εκ. 140 ευρω το 6μηνο..ειμαι αυτης της αποψης διοτι αν παθεις κατι ο αλλος ασχολειται με τη δικη σου ασφαλεια οποτε δεν με ενδιαφερει..
Απο την αλλη δεν θελω καμμια εξτρα ασφαλιση πχ κλοπης..αφου το ποσο που σε ασφαλιζουν ειναι πλασματικο και σε πληρωνουν βαση της τρεχουσας αξιας του αμαξιου σου οταν στο κλεψουν...αρα απατη..μετα αν πχ παθω θραυση κρυσταλλου η καταστροφη απο φυσικα αιτια το ασφαλιζω εκ των υστερων και ετσι ουτε γατα ουτε ζημια..
Μην ειστε κοροιδα και πλουτιζετε τις ασφαληστικες....
Βρε Ραντομίξ αφού καταλαβαίνεις τι λέμε γιατί αρχίζεις τα δικά σου πάλι.
Πες ότι ένα πρωί πας να πάρεις το Santa Fe και το βρίσκεις κουτάλι από ένα φορτηγό που έσκασε επάνω του με σουρωμένο οδηγό (κούφια η ώρα). Τι λες έχεις τα ΧΧ.ΧΧΧ ευρώ που κάνει το αυτοκίνητο τώρα για να το ξαναπάρεις ή για να το φτιάξεις;
Για το δεύτερο που αναφέρεις για τη θραύση κρυστάλλων, κοίτα κάπου πιο κάτω από τη μέση σου και θα δεις τι θα πάρεις αν πας να κάνεις κάτι τέτοιο.
Εχω κάποια ερωτήματα εδώ:
- Εχω παρκαρισμένο το αυτοκίνητο στο δρόμο με απλή ασφάλεια.. Το χτυπάει φορτηγό. Παίρνω τα @@ μου.Λογικόν. ΑΝ είχα ΜΕΙΚΤΗ, θα με αποζημείωνε χωρίς πρόβλημα για το ποσό πάνω από την απαλλαγή;
- Αν ισχύει το παραπάνω, ας υποθέσουμε πως είμαι στο δρόμο, με χτυπάει ζωάρα από πίσω και παρόλο το οφθαλμοφανές του πράγματος, αρνείται πως φταίει και κάνει αρνητική δήλωση. Αν έχω απλή , παίρνω τα @@ μου πάλι και πρέπει το πράγμα να πάει δικαστικώς. Ό,τι εταιρεία και να έχεις δυστυχώς. Αν έχω ΜΕΙΚΤΗ, αλλάζει κάτι; Αποζημειώνομαι για το ποσό πέραν της απαλλαγής και στη συνέχεια η εταιρεία τα διεκδικεί δικαστικώς από αυτήν της ζωάρας που αρνείται πως φταίει;
Αν ΚΑΙ ΤΑ 2 παραπάνω ισχύουν, είναι ένας ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΛΟΓΟΣ να έχουμε μεικτή όλοι...
Αν ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ, μεικτή μόνον για όσους έχουν ακριβό αυτοκίνητο ή το χρωστάνε ακόμη και δεν θ'αντέξουν να το αλλάξουν σε περίπτωση στραβής.
Με απλά λόγια, αν έχοντας μεικτή, σημαίνει πως ό,τι και να πάθει το αυτοκίνητό μου, η εταιρεία με αποζημειώνει ΑΜΕΣΑ για το ποσό πέραν της απαλλαγής και στη συνέχεια διεκδικεί ΑΥΤΗ από την άλλη ασφαλιστική, από την αστυνομία, από την πουτάν@ κενωνία από τον παντοδύναμο, πανάγαθο κλπ τα λεφτά της, τότε ΝΑΙ στην μεικτή.
Διαφορετικά, σόρυ, αλλά είμαι με τον Random και θα ήθελα να μου συστήσει και τον ασφαλιστή του γιατί εγώ επειδή πληρώνω και οδική βοήθεια και θραύση κρυστάλλων, είμαι στα 170 -
Να ρωτήσω κάτι... γίνεται να κλείσω κάποια μικτή, αλλά να αφαιρέσω από τιμή της κάποια πράγματα που δεν τα χρειάζομαι? π.χ. την 'Κάλυψη RADIO-CD' κλπ. ρωτάω ώστε να συμπιέσω ακόμα περισσότερο το κόστος της!
Ή να το θέσω αλλιώς μπορώ να πάρω την βασική και να χτίσω πάνω της κάποια στοιχεία της μικτής, θα έρθει φθηνότερα έτσι άραγε ή ακριβότερα?
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
ξεχασα να αναφερω οτι εγω βαζω δυο μπαστουνια αντικλεπτικα..
Με μια επαγγελματικη πενσα μπορουν να αχρηστεύσουν σε 10 δευτερα.
-
Το θέμα είναι γιατί να πληρώνω τα ίδια ασφάλιστρα για το αμάξι μου, αφού περνάει ο καιρός και η αξία του πέφτει! Θα έπρεπε να ασφαλίζεται κάθε φορά με τα νέα δεδομένα της αξίας του! Σωστά?
Αλλά πώς υπολογίζεται η αξία του ολοκαίνουργιου αυτοκινήτου που έχω ασφαλίσει αυτά τα επόμενα έτη?
Η αξία του πέφτει ενώ συνεχίζει να παράγεται και δεν έχει αντικατασταθεί ή άμα περάσει χρόνος πέφτει έτσι κι αλλιώς η αξία του?
Ας πούμε πως το αμάξι κόστισε 35.000 και έχω κάνει μικτή με 700ευρώ το εξάμηνο, μετά τί γίνεται? -
Σαφώς και πέφτει η αξία του, αλλά πολλές φορές οι ασφαλιστικές 'ξεχνάνε' να κάνουν αναπροσαρμογή της αξίας στα ασφάλιστρα. Να τους ρωτήσεις πόσο κοστολογούν το όχημα σε περίπτωση κλοπής-ολικής καταστροφής και να ρυθμιστεί βάσει αυτού του ποσού το ασφάλιστρο.
-
Ο χρήστης genik έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι... γίνεται να κλείσω κάποια μικτή, αλλά να αφαιρέσω από τιμή της κάποια πράγματα που δεν τα χρειάζομαι? π.χ. την 'Κάλυψη RADIO-CD' κλπ. ρωτάω ώστε να συμπιέσω ακόμα περισσότερο το κόστος της!Ή να το θέσω αλλιώς μπορώ να πάρω την βασική και να χτίσω πάνω της κάποια στοιχεία της μικτής, θα έρθει φθηνότερα έτσι άραγε ή ακριβότερα?
Αυτό εντάσσεται στη μερική κλοπή. Τα στοιχεία που φέρει εργοστασιακά το αυτοκίνητο (εξοπλισμός) καλύπτονται γενικά με αυτόν τον όρο. Αν έχεις βάλει έξτρα aftermarket εξοπλισμό, καλύπτεται μόνο αν τον δηλώσεις και αφού το δει πραγματογνώμονας της ασφαλιστικής, το φωτογραφίσει, προσδιορίσει την αξία του και το συμπεριλάβει στο ασφαλιστήριο σου.
Αν δεν επιλέξεις τη μερική κλοπή, μειώνεται το ασφάλιστρο, αλλά αν τυχόν σου κλέψουν οτιδήποτε από το αυτοκίνητο (π.χ. από το σήμα, μέχρι ραδιο-cd, ζάντες κτλ) δεν καλύπτεσαι και τα επιβαρύνεσαι ο ίδιος.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σαφώς και πέφτει η αξία του, αλλά πολλές φορές οι ασφαλιστικές 'ξεχνάνε' να κάνουν αναπροσαρμογή της αξίας στα ασφάλιστρα. Να τους ρωτήσεις πόσο κοστολογούν το όχημα σε περίπτωση κλοπής-ολικής καταστροφής και να ρυθμιστεί βάσει αυτού του ποσού το ασφάλιστρο.Δεν ξεχνάνε. Οι ασφαλιστικές προτρέπουν τους ασφαλιστικούς τους συμβούλους και τους πράκτορες να ενημερώνουν τους πελάτες τους και να αναπροσαρμόζουν τις αξίες κάθε χρόνο. Την ευθύνη σε αυτή την περίπτωση την έχει το άτομο που έρχεται σε επαφή με τον πελάτη (να ενημερώσει και να αναπροσαρμόσει τις αξίες).
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Σαφώς και πέφτει η αξία του, αλλά πολλές φορές οι ασφαλιστικές 'ξεχνάνε' να κάνουν αναπροσαρμογή της αξίας στα ασφάλιστρα. Να τους ρωτήσεις πόσο κοστολογούν το όχημα σε περίπτωση κλοπής-ολικής καταστροφής και να ρυθμιστεί βάσει αυτού του ποσού το ασφάλιστρο.
Δεν ξεχνάνε. Οι ασφαλιστικές προτρέπουν τους ασφαλιστικούς τους συμβούλους και τους πράκτορες να ενημερώνουν τους πελάτες τους και να αναπροσαρμόζουν τις αξίες κάθε χρόνο. Την ευθύνη σε αυτή την περίπτωση την έχει το άτομο που έρχεται σε επαφή με τον πελάτη (να ενημερώσει και να αναπροσαρμόσει τις αξίες).
Την ευθυνη επισης την εχει και ο ασφαλιζομενος που οφειλει να δαβαζει τι ακριβως πληρωνει και οχι να υπογραφει ετσι ξεκαρφωτα, αλλα συνηθως το περναει στα ψιλα και μετα αρχιζει τα 'ααα εγω νομιζα ετσι, αλλιως, αλλιωτικα...'
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Δεν ξεχνάνε. Οι ασφαλιστικές προτρέπουν τους ασφαλιστικούς τους συμβούλους και τους πράκτορες να ενημερώνουν τους πελάτες τους και να αναπροσαρμόζουν τις αξίες κάθε χρόνο. Την ευθύνη σε αυτή την περίπτωση την έχει το άτομο που έρχεται σε επαφή με τον πελάτη (να ενημερώσει και να αναπροσαρμόσει τις αξίες).
Την ευθυνη επισης την εχει και ο ασφαλιζομενος που οφειλει να δαβαζει τι ακριβως πληρωνει και οχι να υπογραφει ετσι ξεκαρφωτα, αλλα συνηθως το περναει στα ψιλα και μετα αρχιζει τα 'ααα εγω νομιζα ετσι, αλλιως, αλλιωτικα...'
πρέπει να είσαι ασφαλιστής εσύ!
-
οι περισσοτερες ασφαλιστικες οταν κανεις μικτη ασφαλεια σε υποχρεωνουν να εχεις και μερικη και ολικη κλοπη μαζι.
οσον αφορα την θραυση κρυσταλων που το ασφαλιστρο δεν παζει να ειναι πανω απο 5 ευρω τον χρονο,σιγα τα αυγα....
τωρα με 170 ερυω το εξαμηνο για 2700 κυβικα αμαξι....λιγο μουφα μου φαινεται.
εκτος και αν μιλαμε για ενα συμβολαιο εντελως γυμνο και με τιμολογιο επαρχιας και σε ασφαλιστικη του κωλου που και εκει παιζεται.
μην ξεχνατε οτι αν τρακαρεις και δεν φταις τα λεφτα θα τα παρεις απο την ΔΙΚΗ ου ασφαλιστικη εταιρια..που σημαινει οτι θα ταλαιπωρηθεις λιγοτερο
προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ολες οι προεσθετες καλυψεις ειναι ευπροσδεκτες και με μικρη επυφυλαξη αυτο της μικτης που ανεβαζει αρκετα το κοστος.
η εξτρα κλοπη εχει 20-30 ευρω επιπλεον και η μερικη εχει αλλα 45 επιπλεον αναλογα ε τηνα ξια του αυτοκινητου,οποτε μιλαμε για τριχες ποσα σε σχεση με αυτο που μπορουν να σου δωσουν την δεδομενη δυσκολη στιγμη.
η μικτη ειναι αρκετα ακριβοτερη οποτε και εκει συμφωνω με προυποθεσεις,αναλογα με τα χιλιομετρα που διανυει καποιος ετησιος,ποσο ατζαμης ειναι,σε τι δρομους κινητε και ανα παρκαρει σε γκαραζ η οχι,ειναι λοιπον ολα σχετικα. -
- Οι πιο πολλές ασφαλιστικές (νομίζω όλες, αλλά δεν είμαι σίγουρος) ΔΕΝ δίνουν κάλυψη για κακόβουλες ενέργειες χωρίς το πακέτο που περιλαμβάνει η μεικτή. Άρα όποιος θέλει τέτοια κάλυψη, πάει αναγκαστικά σε μεικτή.
- Όποιος χρωστάει το αυτοκίνητό του και δεν του περισσεύουν, για μένα πρέπει να ασφαλιστεί για ολική/μερική και μεικτή με μεγάλη απαλλαγή (πχ. 1000 ή 1500 ευρώ). Έτσι τα ασφάλιστρα θα είναι όσο το δυνατόν χαμήλα και αν ξυπνήσει μια μέρα και βρει το αμάξι τροπέτο, θα πληρώσει 1500 και θα είναι οκ.
- Όποιος οδηγεί αυτοκίνητο του οποίου τα όρια είναι υψηλότερα από του οδηγού (συνήθως σπορ αυτοκίνητα κτλ), μπορεί να κάνει μεικτή για να εξασφαλιστεί από ένα πιθανό ατύχημα. Το ποσό της απαλλαγής μπορεί να το διαλέξει με βάση το ασφάλιστρο και την τσέπη του
- Στα cabrio με μαλακή οροφή, καλό είναι να μάθει ο ιδιοκτήτης το κόστος αντικατάστασης της κουκούλας μετά από σκίσιμο και να προσαρμόσει αναλόγως την ασφάλεια κακόβουλων ενεργειών. Είναι πολύ εύκολο για ένα τσογλάνι να κάνει ζημιά...
Στο δια ταύτα, η προσωπική μου επιλογή για το Mazda MX5 του 99 που έχω είναι ολική/μερική κλοπή και λοιπές καλύψεις, μεικτή με απαλλαγή 400 ευρώ (θα έβαζα 700 ή 1000, αλλά ήταν μικρή η διαφορά) και κακόβουλες ενέργειες με απαλλαγή 100 ευρώ.
-
Ο χρήστης thanasis_leo έγραψε:
ξεχασα να αναφερω οτι εγω βαζω δυο μπαστουνια αντικλεπτικα..
Με μια επαγγελματικη πενσα μπορουν να αχρηστεύσουν σε 10 δευτερα.
πολυ δυσκολο αλλα ο καθεις πραττει οπως νομιζει
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Απο την αλλη δεν θελω καμμια εξτρα ασφαλιση πχ κλοπης..αφου το ποσο που σε ασφαλιζουν ειναι πλασματικο και σε πληρωνουν βαση της τρεχουσας αξιας του αμαξιου σου οταν στο κλεψουν...αρα απατη..
εκτος τοπου και χρονου... αγαπητε random
μετα αν πχ παθω θραυση κρυσταλλου η καταστροφη απο φυσικα αιτια το ασφαλιζω εκ των υστερων και ετσι ουτε γατα ουτε ζημια..
Καλα, μην νομιζεις και συ πως θα πλουτισεις απο καποια ασφαλιστικη. Καντο αυτο που λες... να δω τι ακριβως θα παρεις...
φιλος μου ασφαλισε rx8 challenge για 28000ευρω και μετα απο ολικη τρακα πηρε μονο 15000ε κ υστερα απο μεγαλο αγωνα...!!!
οσον αφορα τη θραυση κρυσταλλου το επαθα, αφησα το παρμπριζ ετσι και μετα απο ενα μηνα το ασφαλισα και για θραυση και μου πληρωσαν κανονικα νεο παρμπριζ...παρομοια εγινε και με το αμαξι του πατερα μου που επαθε ζημια απο χαλαζι...
-
Ο χρήστης genik έγραψε:
Τί αμάξι έχεις random, Focus ST?και εξήγησε λίγο που είπες
Απο την αλλη δεν θελω καμμια εξτρα ασφαλιση πχ κλοπης..αφου το ποσο που σε ασφαλιζουν ειναι πλασματικο και σε πληρωνουν βαση της τρεχουσας αξιας του αμαξιου σου οταν στο κλεψουν...αρα απατη..
εχω ενα Σανκαφε 2700κ.εκ. και οσον αφορα το αλλο σου ερωτημα απαντηθηκε ηδη νομιζω
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
H MIKTH δεν αξιζει καθολου, αν εισαι λιγο open minded.εγω πληρωνω την χειριστη ασφαλεια για 2700 κ.εκ. 140 ευρω το 6μηνο..ειμαι αυτης της αποψης διοτι αν παθεις κατι ο αλλος ασχολειται με τη δικη σου ασφαλεια οποτε δεν με ενδιαφερει..
Απο την αλλη δεν θελω καμμια εξτρα ασφαλιση πχ κλοπης..αφου το ποσο που σε ασφαλιζουν ειναι πλασματικο και σε πληρωνουν βαση της τρεχουσας αξιας του αμαξιου σου οταν στο κλεψουν...αρα απατη..μετα αν πχ παθω θραυση κρυσταλλου η καταστροφη απο φυσικα αιτια το ασφαλιζω εκ των υστερων και ετσι ουτε γατα ουτε ζημια..
Βρε Ραντομίξ αφού καταλαβαίνεις τι λέμε γιατί αρχίζεις τα δικά σου πάλι.
ρε ταζιο μαμω τη μιτσουμπισι μου,,,,,,κοιτα το θεμα ασφλαειας ειναι καθαρα προσωπικη υποθεση του καθενος...απλα εγω λεω το εξης..αν ειναι μεσα σε δεκα χρονια που θα κρατησω το φορτηγο μου να πληρωσω 70000ευρω τροπος του λεγειν οταν τοτε εκεινο θα κοστιζει 5-10 χιλιαρικα τοτε δεν αξιζει τον κοπο...ας μεινω χωρις αμαξι στο κατω κατω και ας πηγαινω με τα ποδια...εδω και πορσε να εχεις σε ενα χ χρονικο διαστημα δεν θαξιζει μια..anyway αυτο με τη θραυση το εκανα και πηρα νεο παρ μπριζ...
Πες ότι ένα πρωί πας να πάρεις το Santa Fe και το βρίσκεις κουτάλι από ένα φορτηγό που έσκασε επάνω του με σουρωμένο οδηγό (κούφια η ώρα). Τι λες έχεις τα ΧΧ.ΧΧΧ ευρώ που κάνει το αυτοκίνητο τώρα για να το ξαναπάρεις ή για να το φτιάξεις;
Για το δεύτερο που αναφέρεις για τη θραύση κρυστάλλων, κοίτα κάπου πιο κάτω από τη μέση σου και θα δεις τι θα πάρεις αν πας να κάνεις κάτι τέτοιο.
-
Αυτό με την θραύση κρυστάλλων γίνεται αν έχεις πολύ δικό σου, φίλο ή συγγενή τον ασφαλιστή σου. Αλλιώς δεν στο κάνουν ... απρόσωπα!!!
-
Γνώμη μου είναι πως αν το αμάξι είναι καινούριο κ ο κάτοχος είναι άνω των 23 ετών, αξίζει η μεικτή ασφάλεια.
Σχετικά με αυτό που ειπώθηκε πιο πάνω για την κλοπή και ότι σε αποζημιώνουν με βαση την τρέχουσα τιμή σαν μεταχειρισμένο, με επιφύλαξη νομίζω ότι δεν ισχύει αυτό εάν όταν κάνεις την ασφάλεια έρθει κ το δει πραγματογνώμωνας.
-
Σχετικά με την αποζημείωση ισχύει η τρέχουσα τιμή σαν μεταχειρισμένο. Ακόμα και να πληρώνεις ασφάλιστρα για αποζημείωση 30.000 ευρώ για ένα αμάξι που σαν μεταχειρισμένο αξίζει το πολύ 5.000 ευρώ, η αποζημείωση θα είναι 4.000 ή 4500 ή στην καλύτερη περίπτωση 5000 ευρώ και όχι τα 30.000 ευρώ για τα οποία πληρώνεις.
Ο δε πραγματογνώμωνας 'δουλεύει' για την ασφαλιστική εταιρία και θα σου προσφέρει το λιγότερο δυνατό ... και αν δεν συμφωνείς τότε ... μόνο δικαστικώς.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ