-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Οι λέσχες είναι κάτι που μάλλον συμφέρει μονάχα αν έχεις ή σκοπεύεις να βγάλεις πινακίδες...Δε χρειάζεται να έχει πινακίδες για να ασφαλιστεί σαν ιστορικό, αρκεί να έχει το πιστοποιητικό αυθεντικότητας. Το κόστος ασφάλισης είναι πολύ χαμηλό, τόσο χαμηλό που ίσως θα έπρεπε να ερευνήσεις την πιθανότητα να βρεις στο Άλικάκι μια μηχανούλα σαν αυτή που φορούσε όταν ήταν καινούργια...
Αν θες λεπτομέρειες, επειδή τα ασφάλισα προχτες τα δικά μου και τα θυμάμαι, στείλε pm. -
Η λυση ειναι μικτη με το ασφαλιζομενο κεφαλαιο συμφωνημενο με την εταιρια. Για μικτη μεταχειρισμενου αυτοκινητου (μαλλον) ολες οι εταιριες φωτογραφιζουν το αυτοκινητο και κανουν εκτιμηση της αξιας του. Πιστευω πως θα βρεθει εταιρια/πραγματογνωμονας που θα το εκτιμησει σε μια λογικη αξια (θα αναγνωρισει δηλαδη το κοστος των εργασιων που εχουν γινει).
Η αξια αυτη φυσικα πρεπει να ειναι κοντα στην εμπορικη αξια του αυτοκινητου (τα λεφτα που θα πιασεις δηλαδη αν το πουλησεις σημερα). Αν δηλαδη το αυτοκινητο μπορει να πουληθει Χ ευρω, καμια εταιρια δεν θα το ασφαλισει με 2Χ, επειδη εμεις εχουμε ριξει πολυ χρονο και μερακι και το αυτοκινητο εχει συναισθηματικη αξια.
Δυσκολη περιπτωση παντως... -
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Οσοι είστε ασφαλισμένοι στην Astra επικοινωνήστε με τον Ασφαλιστικό σας Σύμβουλο...
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Οσοι είστε ασφαλισμένοι στην Astra επικοινωνήστε με τον Ασφαλιστικό σας Σύμβουλο...Για αυτό ΔΕΝ πρόκειται να ασφαλιστώ σε μικρή ασφαλιστική.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Για αυτό ΔΕΝ πρόκειται να ασφαλιστώ σε μικρή ασφαλιστική. -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Για αυτό ΔΕΝ πρόκειται να ασφαλιστώ σε μικρή ασφαλιστική.
...κάτι ξέρει ο κύριος ή μου φαίνεται;
-
Προκειται να λαβω μια αποζημιωση απο την ιντεραμερικαν. Μετα λοιπον απο σχεδον ενα μηνα κ αμετρητα τηλεφωνηματα μου ειπαν επιτελους οτι μπορω να παω να πληρωθω. (σημειωτεον οτι ο φακελος μου ειναι ετοιμος εδω κ 10 μερες αλλα την περασμενη εβδομαδα δεν πληρωναν γιατι.. ετσι κ σημερα γιατι.. δεν εχουν ρευμα! ) Μονο που -μου ειπαν- θα παρω 35 € λιγοτερα απ'οσο λεει το τιμολογιο κ αυτη η διαφορα προκυπτει απο την εργασια. Ευτυχως το ανεφερα στον ασφαλιστη μου ο οποιος το διερευνησε το θεμα γιατι του φανηκε περιεργο κ πρωτακουστο. Ανακαλυψε λοιπον υστερα απο συνομιλια με τον πραγματογνωμονα οτι ο τελευταιος (ακουστε εδω δικαιολογια του κ@λου!) ειχε κανει λαθος στην αθροιση!! Αυτη ειναι κυριοι η κατα τ'αλλα 'μεγαλη κ σιγουρη' ιντεραμερικαν, θαυμαστε την!
-
Κάπου έχει ξαναειπωθεί εδω μέσα αυτό που θα ρωτήσω αλλά δεν μπορώ να το βρώ και για αυτό το παραθέτω παρακάτω.
Αγόρασα το 2004 ένα octavia με πληρωμή το 80% ίσως και παραπάνω με μετρητά και τα υπόλοιπα σε δόσεις. Φυσικά με υποχρεώσανε να ασφαλιστώ σε δική τους ασφάλεια.
Σε μισό χρόνο περίπου το εξοφλάω.Δεδομένου ότι η ασφάλεια είναι ψιλοτσιμπημένη μπορώ να αποχωρήσω χωρίς επιπτώσεις τώρα και να το ασφαλίσω κάπου αλλού;Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Κάπου έχει ξαναειπωθεί εδω μέσα αυτό που θα ρωτήσω αλλά δεν μπορώ να το βρώ και για αυτό το παραθέτω παρακάτω.
Αγόρασα το 2004 ένα octavia με πληρωμή το 80% ίσως και παραπάνω με μετρητά και τα υπόλοιπα σε δόσεις. Φυσικά με υποχρεώσανε να ασφαλιστώ σε δική τους ασφάλεια.
Σε μισό χρόνο περίπου το εξοφλάω.Δεδομένου ότι η ασφάλεια είναι ψιλοτσιμπημένη μπορώ να αποχωρήσω χωρίς επιπτώσεις τώρα και να το ασφαλίσω κάπου αλλού;Ευχαριστώ.
Kαι πολυ αργησες!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Kαι πολυ αργησες!
without consequences??????
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Αγόρασα το 2004 ένα octavia με πληρωμή το 80% ίσως και παραπάνω με μετρητά και τα
υπόλοιπα σε δόσεις. Φυσικά με υποχρεώσανε να ασφαλιστώ σε δική τους ασφάλεια.
Σε μισό χρόνο περίπου το εξοφλάω.Δεδομένου ότι η ασφάλεια είναι ψιλοτσιμπημένη
μπορώ να αποχωρήσω χωρίς επιπτώσεις τώρα και να το ασφαλίσω κάπου αλλού;α) Ίσως δεν σε συμφέρει ΤΩΡΑ και
β) ανάλογα με το συμβόλαιο αποπληρωμής ίσως και να μην μπορείς ΤΩΡΑ (!), αλλάμετά την οριστική εξόφληση, όταν εξαφανιστεί η παρακράτηση κυριότητος, μπορείς
να 'φύγεις' και να πας όπου θέλειςHint: αν στην υπάρχουσα ασφαλιστική τότε ΠΕΙΣ
'ΦΕΥΓΩ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΓΕΝΑΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ (έτσι ακριβώς
με αυθάδικο τρόπο)'μπορεί να σου δώσουν καλύτερη προσφορά. ΜΗΝ ΔΕΧΤΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ EXTRAS ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ,
(αυτό κάνουν, αντί εκπτωσεις δίνουν πχ φυλασσόμενων χώρων, αερόσακων τσάμπα).
ΕΣΥ ζήτησε ΣΥΝΟΛΙΚΑ μικρότερη τιμή. Αν δεν σου δώσουν ΦΥΓΕ ΣΟΥΜΠΙΤΟΣ. -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Kαι πολυ αργησες!
without consequences??????
Εγω αγορασα το πουντο με χρηματοδοτηση και το ειχα ασφαλισμενο επι 1,5 χρονο στην εταιρια που το ασφαλισε η ιδια η φιατ credit.Ρωτησα ομως εκει που το αγορασα και η μονη προυποθεση ειναι η καινουργια ασφαλεια να εχει σαν αποδεκτη την φιατ credit παλι(οτι ζημεια γινει να πληρωνεται η φιατ και οχι εγω).Ετσι εκανα και με τις ιδιες καλυψεις πληρωνω 167
-
3 ονόματα: Σκούρτης, General Union, Ωμέγα.
Λένε τίποτα; Τώρα είμαστε Ιnteramerican, αλλά ο φάδερ έχει βαλθεί να αλλάξει. Εγώ του λέω να μείνουμε στην ίδια, εφόσον ως τώρα έχει εξηγηθεί τζάμι. Τι λέτε εσείς για τις συγκεκριμένες;
-
Για τη **General Union **που έχουμε εγώ κι ο αδερφός μου θα πω τα εξής: Προσωπικά σε ενάμιση χρόνο περίπου δε μου έτυχε τίποτα (φτου φτου) οπότε δεν έχω ιδιαίτερη άποψη. Θετικό στοιχείο τα σχετικά χαμηλά ασφάλιστρα ( για 1800άρι αμάξι ασφαλισμένο για 21500 ευρώ, μικτή με φουλ όλες τις καλύψεις της εταιρείας, πληρώνω περίπου 460 ευρώ το εξάμηνο με μπόνους-μάλους 2). Ο αδερφός μου που είχε ένα σχετικά σοβαρό τρακάρισμα πριν 9 μήνες (τέλη Μαρτίου) πληρώθηκε στο ακέραιο τα λεφτά της ζημιάς (9300 ευρώ σε αμάξι 13000 ευρώ αξίας ως καινούριου ) αλλά τα πήρε γύρω στις αρχές Οκτώβρη . Βέβαια, το αμάξι επισκευάστηκε γύρω στο Σεπτέμβρη, οπότε δεν είναι απαραίτητο πως καθυστέρησε η πληρωμή από την ασφαλιστική λόγω δικού της κολλήματος... Τέλος, εδώ και κανά τρίμηνο, έχω ακούσει από άτομα σχετικής εμπιστοσύνης του χώρου των ασφαλιστών του Πειραιά (όπου βρίσκεται και η General Union) ότι λόγω μεγάλων υποχρεώσεων έναντι ασφαλισμένων, η εταιρεία είναι στο παρά πέντε για να μπει σε καθεστώς επιτήρησης.. . Εγώ προσωπικά πάντως που λήγει το συμβόλαιό μου αρχές Φλεβάρη του 2007, μάλλον θα κινηθώ προς Φοίνικα πλευρά
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
3 ονόματα: Σκούρτης, General Union, Ωμέγα.Λένε τίποτα; Τώρα είμαστε Ιnteramerican, αλλά ο φάδερ έχει βαλθεί να αλλάξει. Εγώ του λέω να μείνουμε στην ίδια, εφόσον ως τώρα έχει εξηγηθεί τζάμι. Τι λέτε εσείς για τις συγκεκριμένες;
Γνώμη μου είναι πως αν αλλάξετε πρέπει να πάτε σε σημαντικά φτηνότερη ασφάλεια. Αλλιώς δεν αξίζει να χάσετε την σιγουριά της Interamerican για να πάτε στην δεν-με-ξέρει-η-μάνα-μου-Ασφαλιστική.
Αυτά κοιτώντας την αγορά σαν πελάτης, όντας έξω απ' τα πράγματα.
-
Κοίταξε, για το 307 ας πούμε, στην Inter, είναι 185 ευρώ το 6μηνο, με τις βασικές καλύψεις+θραύση κρυστάλλων και προστασία μπόνους.
Στον Σκούρτη είναι 182 με ασφάλεια ολικής κλοπής και πυρός, και 159 χωρίς κλοπής.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κοίταξε, για το 307 ας πούμε, στην Inter, είναι 185 ευρώ το 6μηνο, με τις βασικές καλύψεις+θραύση κρυστάλλων και προστασία μπόνους.Στον Σκούρτη είναι 182 με ασφάλεια ολικής κλοπής και πυρός, και 159 χωρίς κλοπής.
Περιμενε λιγακι το Υπ. Εμποριου να δουμε ποιες αλλες θα κλεισουν η θα βρεθουν υπο επιτηρηση φετος...
-
Που μπορούμε να δούμε την οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών εταιριών?
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Που μπορούμε να δούμε την οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών εταιριών? -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Που μπορούμε να δούμε την οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών εταιριών?Βασικα θα περιμενεις να ανακοινωσει το Υπουργειο τα ποσοστα φερεγγυοτητας της καθε εταιριας στο τελος του ετους. Εκει θα φανουν ποιες εχουν προβλημα. Οι μεγαλες και γνωστες ειναι πολυ μακρια απο την εννοια 'κυνδινος-προβλημα' Αυτες που απασχολουν ειναι οι μικρες οι 'αυτοκινηταδακιδες' εταιριες οπως λεγονται... μιας και προσπαθουν να επιβιωσουν απο τον κλαδο αυτοκινητου.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ