-
Κάπου έχει αναφερθεί αλλά δεν θυμάμαι που . Τράκαρε ο πατέρας μου με υπαιτιότητα άλλου , αλλά ο πραγματογνώμονας της ασφαλιστικής του υπαίτιου δεν δέχεται την τοποθέτηση καινούριων ανταλακτικών λόγω παλαιότητας του αυτοκινήτου ( 9 ετών) .Τι γίνεται εδώ ; Αν μπορείτε απαντήστε μου ΑΜΕΣΑ . Ευχαριστώ .
-
Ο χρήστης dea@735 έγραψε:
Κάπου έχει αναφερθεί αλλά δεν θυμάμαι που . Τράκαρε ο πατέρας μου με υπαιτιότητα άλλου , αλλά ο πραγματογνώμονας της ασφαλιστικής του υπαίτιου δεν δέχεται την τοποθέτηση καινούριων ανταλακτικών λόγω παλαιότητας του αυτοκινήτου ( 9 ετών) .Τι γίνεται εδώ ; Αν μπορείτε απαντήστε μου ΑΜΕΣΑ . Ευχαριστώ .Ποια εταιρεία? Πιέστε τους λίγο. Μην είσαστε υποχωρητικοί. Όλα θέμα διαπραγμάτευσης είναι.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Από ανοησία του ασφαλιστή μου ο οποίος δε με πληροφόρησε σωστά, έκανα το τρέχον εξάμηνο μικτή ασφάλιση στο Φοίνικα με απαλλαγή τα πρώτα 250 ευρώ. Επειδή στο συμβόλαιο έγραφε απαλλαγή 1% και δίπλα 250, αυτός μου χε πει και καλά ότι η απαλλαγή είναι το 1% της εκάστοτε κοστολογημένης ζημιάς. Σε πρόσφατο μικροατύχημα όπου είχα ζημιές 428 ευρώ πήρα ως αποζημίωση από την ασφαλιστική τα 178 ευρώ (=428-250). Μετά από τη σχετική γκρίνια στον ασφαλιστή μου σχετικά με την άγνοια του προιόντος που πουλάει κλπ και δεδομένου ότι είμαστε και συνάδελφοι (κάνει 2 δουλειές), μου είπε ότι θα μπορέσει να πάρει εν τέλει το σύνολο της ζημιάς δηλαδή και τα πρώτα 250 ευρώ αλλά για το σκοπό αυτό θα πρέπει να του κάνω εγώ μια εξουσιοδότηση στο όνομά του ότι δηλ. τον εξουσιοδοτώ να προβεί για λογαριασμό μου σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πληρωμή μου για το συγκεκριμένο ατύχημα...Εμένα αυτό σε πρώτη ανάγνωση κάπου δε με κολλάει. Έχω βέβαια ακούσει διάφορες ιστορίες για μαιμού δηλώσεις ασφαλιστών κλπ συναφή περιστατικά προκειμένου να πετύχουν αποζημίωση πελατών τους αλλά το συγκεκριμένο περισσότερο σε μούφα μου κάνει. Έχει ποτέ τύχει κάποιος από εδώ να διευθετήσει πληρωμή από ασφαλιστική με παρόμοια μεθόδευση;Επαναφέρω προηγούμενη δημοσίευσή μου απλά για να πληροφορήσω τους φίλους συμφορουμίτες, ότι σήμερα, όντως με ειδοποίησε ο ασφαλιστής μου και μου έδωσε τα 250 ευρώ που ήταν η απαλλαγή (όπως αποδείχθηκε) της μικτής που μου είχε κάνει στο Φοίνικα ...Δε ρώτησα πως κατάφερε και πήρε όλο το ποσό...Αυτό για γνώση σας παιδιά...
-
Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο έλεγχος των υπηρεσιών του Υπουργείου Ανάπτυξης ( τμήμα εμπορίου ) στις εταιρείες του ομίλου Π. Ψωμιάδη ( Ασπίς Πρόνοια, Ασπίς Ζημιών, Commercial Value ), ο οποίος είχ ξεκινήσει έπειτα από καταγγελίες πρώην στελέχους του ομίλου, για τον τρόπο υπολογισμού των αποθεματικών των ασφαλιστικών εταιρειών. Η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων αναιρέθηκε ενώ χορηγούνται και τα πιστοποιητικά φερεγγυότητας. Ο όμιλος σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του, αναμένει φέτος από εισπράξεις 500 εκατ. ευρώ.
Πηγή
Οικονομία, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία -
Την ασφαλιστικη ''Personal'' την γνωριζει κανεις εδω?
Ειναι αξιοπιστη? Για μεικτη μου βγαζει πολυ δελεαστικη τιμη, 30% φτηνοτερη απο της εθνικης με πολυ μικρη απαλλαγη. -
Ασχετο με την ερωτηση σου, η Εθνικη αν δεν κανω λαθος ειναι η μοναδικη που σου δινει αμαξι αντικαταστασης για το 3μηνο που κανουν να σε πληρωσουν εαν σου κλεψουν το αμαξι.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ασχετο με την ερωτηση σου, η Εθνικη αν δεν κανω λαθος ειναι η μοναδικη που σου δινει αμαξι αντικαταστασης για το 3μηνο που κανουν να σε πληρωσουν εαν σου κλεψουν το αμαξι.Αν έχεις κάνει μικτή και άλλες μεγάλες ασφαλιστικές σου δίνουν αυτοκίνητο αντικατάστασης αν υπάρχει ως όρος στο συμβόλαιό σου.
-
Ναι, δικο μου λαθος μιλαω για πληρη ασφαλεια εκτος μικτης.
Για το θεμα που λεει ο φιλος παραπανω, λογω του οτι ειμαι λιγο χεστης σε τετοια θεματα, θα πηγαινα σε καποια μεγαλη ασφαλιστικη Εθνικη φοινικα Αγροτικη κλπ, που πιστευω πως θα με αποζημιόσουν οταν τις χρειαστω. και δεν μιλαω για μικτη, στο φιναλε 10-20-30-50 χιλιαρικα...ενταξει τα εχασα, μιλαω για καποιο τροχαιο που να φταιω και να σκοτωθηκε καποιος ανθρωπος...εκει πραγματικα μετα απο Χ χρονια αν εχει κλησει η εταιρεια μου, μαλλον τον ηπια.
-
- Τί είναι ακριβώς αυτό το bonus malus?
- Δεν είχα ποτέ αμάξι στο όνομά μου αλλά είμαι πάνω από 10ετία οδηγός. Τί γίνεται με το bonus malus όταν θα αγοράσω νέο αμάξι?
-
- Αξίζει η μικτή όταν πρόκειται να ασφαλίσεις ένα αμάξι ή όχι?
- Ποιά χαρακτηριστικά (εάν δεν κάνω μικτή) είναι καλό να υπάρχουν για να καλύπτεσαι όσο το δυνατόν περισσότερο?
Να σημειώσω πως αφορά καινούργιο αμάξι το οποίο μετακινείται καθημερινώς από parking σε parking!
-
Η μεικτη ασφαλεια μου εχει πληρωσει ως τωρα 2 αυτοκινητα καινουρια...
Το εξτρα κοστος για την μεικτη συνηθως δεν ξεπερναει το κοστος ενος προφυλακτηρα μαζι με το βαψιμο του (για 'κοινα' αυτοκινητα).
Ζυγισε τα και αποφασισε.
-
Ο χρήστης genik έγραψε:
- Αξίζει η μικτή όταν πρόκειται να ασφαλίσεις ένα αμάξι ή όχι?
Αν μια μέρα σου λείψει το αυτοκίνητο με υπαιτιοτητα σου, έχεις να ξαναδιαθέσεις το ανάλογο ποσό για την αντικατάσταση του? Εαν η απάντηση σου ειναι 'ναι δεν μου τρέχουν απο τα μπατζακια, ναι θα με πονέσει να ξαναβρω τα λεφτά' τοτε ναι αξιζει...
Αν προχωρήσεις, κάνε μικτή με λίγο μεγαλύτερη απαλλαγή (γυρω στα 500ευρω) για να σου έρθει λίγο ποιο φιλική η τιμή.
-
1)παιδιά μην το γκαντεμιάσω κιόλας, αλλά τα λεφτά που ζητάνε για τισ μικτές εγώ δεν τα δίνω, και 7,5 χρόνια τώρα δεν έχω κάνει ούτε γρατζουνιά στο αμάξι μου.
Αν πάρω όμως κανένα καλό αυτοκίνητο γκαζιάρικο και το πηγαίνω γαμιώντας γιατί έχω καύλες τότε θα του έκανα σίγουρα μικτή.
Αν το φοβάσαι το αμάξι και έχεις την διαίσθηση ότι κάπου θα το χτυπήσεις, τότε κάνε μικτή. Ένας φίλος μου νέος οδηγός είχε 2 ατυχήματα τους πρώτους μήνες και είχε κάνει μικτή επειδή ένιωθε ότι 'δεν το είχε' το άθλημα και οδηγούσε άτσαλα. Μάλιστα την δεύτερη φορά το τούμπαρε.
- σε απλή ασφάλιση πιστεύω νομική προστασία, θραύση κρυστάλλων, κακόβουλες πράξεις, πυρκαγιά και κλοπή μερική ολική είναι καλό να υπάρχουν.
-
μεικτή ασφαλεια σε καινουριο αυτοκινητο ειναι ΝΟΜΟΣ ειδικα οταν το χρωστας κιολας!!!περαστε μια βολτα απο φανοποιεία να δειτε ποσα παρατημένα καινούρια αυτοκινητα υπαρχουν επειδη οι ιδιοκτητες δεν εχουν να το φτιάξουν!!
-
Ο χρήστης genik έγραψε:
- Τί είναι ακριβώς αυτό το bonus malus?
- Δεν είχα ποτέ αμάξι στο όνομά μου αλλά είμαι πάνω από 10ετία οδηγός. Τί γίνεται με το bonus malus όταν θα αγοράσω νέο αμάξι?
αν δεν είχες ποτέ σου αμάξι παλιά θα σε βάζανε στο μεγαλύτερο (9ή 10) και θα κατέβαινες σιγά σιγά. Αναλυτικά τα έχει το κάθε συμβόλαιο που σου στέλνουν. Αυτά.. last year
Τώρα πισ, απλά βρες ασφαλιστή που θα σε βάλει κατευθείαν στο μικρότερο δυνατό και τέλος.
υγ άλλη μια μαγκιά είναι ότι σε όσες εταιρείες έχω ασφαλιστεί σου δικαιολογούν και 2 τρακαρίσματα το χρόνο, που να είσαι υπαίτιος, χωρίς να σου ανεβάσουν το bonus, οπότε και τα ασφάλιστρα. Αυτό μου κάνει εντύπωση ειναι άραγε οι βλαμένοι που χτυπάνε κάποιον και την κάνουν για να μην κάνουν δήλωση δεν το ξέρουν, πως δεν θα έχουν καθόλου οικονομική επίπτωση; Εκτός αν κάνουν πάνω από 2 κτυπήματα το χρόνο -
ναι αλλά τί κάνει το bonus malus δεν κατάλαβα και ποιά η διαφορά εάν είσαι στο 9 ή στο 10 από το να είσαι στο 2?
-
Εγώ θα έκανα. Με μεγάλη απαλλαγή, δεν είναι ανάγκη να μου βάψουν δωρεάν έναν προφυλακτήρα. Αλλά εκεί που θα τύχει η μεγάλη στραβή και θα μείνεις χωρίς αμάξι (ακόμα και αν το βρεις ένα βράδυ διαλυμένο, φαντάζομαι) θα είναι μάννα εξ ουρανού.
-
Ο χρήστης genik έγραψε:
ναι αλλά τί κάνει το bonus malus δεν κατάλαβα και ποιά η διαφορά εάν είσαι στο 9 ή στο 10 από το να είσαι στο 2?Το bonus malus είναι σαν σύστημα επιβράβευσης των προσεκτικών οδηγών που δεν κάνουν ζημιές και δεν επιβαρύνουν την ασφαλιστική με αποζημιώσεις. Παλιότερα ξεκινούσε όπως σωστά είπε ο chemic από το 10 και κάθε χρόνο εφόσον δεν είχες προκαλέσει ατύχημα με δική σου υπαιτιότητα μειωνόταν κατά 1 κλίμακα (και αντίστοιχη έκπτωση στα ασφάλιστρα), με χαμηλότερη το 2. Γι' αυτό αν είχες ακούσει, όταν κάποιος αγόραζε καινούριο αυτοκίνητο και έκανε καινούρια ασφάλεια, συνήθως ζητούσε να μεταφερθεί το bonus malus από το παλιό αυτοκίνητο (που ήταν σε χαμηλότερα επίπεδα).
Σήμερα πλέον ακόμα και οι μεγάλες ασφαλιστικές σε ξεκινάνε από την χαμηλότερη κλίμακα, το 2, στο οποίο αντιστοιχεί η μικρότερη χρέωση στα ασφάλιστρα. Αν δεν προκαλέσεις ατύχημα με δική σου υπαιτιότητα (ή έχεις επιλέξει την προστασία bonus malus εως 2 ατυχήματα/έτος) αυτό διατηρείται και δεν έχεις καμία επιβάρυνση, αν αντίθετα προκαλέσεις ατύχημα και δεν έχεις επιλέξει τον όρο για προστασία bonus malus, τότε αυτή η κλίμακα προσαυξάνει με μια αντίστοιχη προσαύξηση και στα ασφάλιστρα (λειτουργεί σαν penalty δηλαδή).
Με λίγα λόγια υπάρχει για να επιβραβεύει τους προσεκτικούς οδηγούς (που δεν απασχολούν όλη την ώρα την ασφαλιστική με αποζημιώσεις κτλ) και για τους απρόσεκτους-αφηρημένους-ατζαμήδες οδηγούς που προκαλούν συχνά ατυχήματα με δική τους υπαιτιότητα, να προσαυξάνει ως αντιστάθμισμα των αποζημιώσεων που καλείται η ασφαλιστική να δώσει.
-
Ο χρήστης genik έγραψε:
ναι αλλά τί κάνει το bonus malus δεν κατάλαβα και ποιά η διαφορά εάν είσαι στο 9 ή στο 10 από το να είσαι στο 2?Τυπικά εχει να κάνει με την τιμή της ασφάλειας ... εννοείται (αν δεν κάνω λάθος) ότι με την πάροδο του καιρού ένας καλός πελάτης (δηλ. χωρίς ατυχήματα) μειώνει την πιθανότητα ατυχήματος και η εταιρία μειώνει ένα ποσοστό στην τιμή.
Στις περισσότερες εταιρίες σου έχουν χαρη 2 ατυχήματα υπαιτιότητας σου τον χρονο, στο τρίτο υπάρχει πλέον προσαύξηση ... και 1 bonus malus ξανά επάνω. -
αν ξεκινήσεις από ψηλά, κάθε χρόνο κατεβαίνεις και κερδίζεις ένα επιπλέον ποσοστό έκπτωσης. Για να κατέβεις, πρέπει να μην τρακάρεις ή να τρακάρεις πάνω από 2 φορές, ανάλογα την εταιρία. Μάλιστα αν τρακάρεις την επόμενη χρονιά όχι μονο δεν σε κατεβάζουν αλλά σε ανεβάζουν πάλι Μάλιστα παλιά ασφαλιστής μου έλεγε πως αν τρακάρεις συνέχεια, μπορεί να πας και πάνω από 10
Όταν αλλάζεις ασφαλιστική πας το συμβόλαιο από την παλιά και σε βάζουν στο ίδιο bonus. Το ίδιο και αν αλλάξεις αμάξι. Αν πάρεις όμως και δεύτερο αμάξι ξεκινάς από το 10, αφού συνεχίζεις το άλλο σου συμβόλαιο.
Τελικά αυτά είναι μ#$ες. Βρες ασφαλιστή που να σε βάλει κατευθείαν στο χαμηλότερο. Εγώ άλλαξα ασφαλιστή γιατί είχα δυο συμβόλαια που ήμουνα στο μπόνους 1 και όταν του ζήτησα να ασφαλίσω τρίτο όχημα μου είπε πως πρέπει να ξεκινήσω από το 10 ή να ακυρώσω ένα από τα προηγούμενα και να μεταφέρω εκεί το μπόνους
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ