-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Εμένα πάντως δεν μου είχαν αναπροσαρμόσει την αξία του ασφαλίστρου την πρώτη φορά. Όταν ψιλιάστηκα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, ρώτησα 'αφού έχω ασφαλίσει το αυτοκίνητο για Χ €, θα πάρω τόσα σε περίπτωση κλοπής;' και έλαβα την απάντηση ότι θα πάρω όσο αξίζει, δηλαδή Χ-1000 €. Τότε ζήτησα να αναπροσαρμοστεί το ασφάλιστρο και μόνο τότε μειώθηκε αυτό.
Μπορεί να ήταν και δική μου αμέλεια, αλλά κι εκείνοι όφειλαν να αναπροσαρμόσουν το ασφάλιστρο χωρίς να τους το πω.Λάθος. Πάντα πρέπει να είναι ενήμερος ο πελάτης για ότι ενέργεια απαιτείται να γίνει και να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του (και υπογραφή του) σε οποιαδήποτε πρόσθετη πράξη (τροποποίηση) γίνεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό του.
Δεν μιλάω για τροποποίηση αλλά για νέο συμβόλαιο διάρκειας 6 μηνών ή ενός έτους. Δηλαδή σου φτιάχνει ο άλλος ένα συμβόλαιο και πας να το υπογράψεις - σου ασφαλίζει το αυτοκίνητο για κλοπή ή ολική και εσύ θεωρείς ότι όσο υπολογίζει την αξία του αυτοκινήτου, τόσο το ασφαλίζει και τόσο θα πάρεις αν στο κλέψουν.
Όμως αυτός, από βαρεμάρα θες, από πονηριά θες, δεν φροντίζει να αλλάξει τους οικονομικούς όρους του προηγούμενου συμβολαίου βάσει των νέων τιμών (οικονομική απαξίωση ενός έτους ή ενός εξαμήνου από την προηγούμενη φορά) και αν δεν τον ρωτήσεις, πληρώνεις παραπάνω ασφάλιστρα χωρίς αντίκρυσμα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εμένα πάντως δεν μου είχαν αναπροσαρμόσει την αξία του ασφαλίστρου την πρώτη φορά. Όταν ψιλιάστηκα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, ρώτησα 'αφού έχω ασφαλίσει το αυτοκίνητο για Χ €, θα πάρω τόσα σε περίπτωση κλοπής;' και έλαβα την απάντηση ότι θα πάρω όσο αξίζει, δηλαδή Χ-1000 €. Τότε ζήτησα να αναπροσαρμοστεί το ασφάλιστρο και μόνο τότε μειώθηκε αυτό.
Μπορεί να ήταν και δική μου αμέλεια, αλλά κι εκείνοι όφειλαν να αναπροσαρμόσουν το ασφάλιστρο χωρίς να τους το πω.Λάθος. Πάντα πρέπει να είναι ενήμερος ο πελάτης για ότι ενέργεια απαιτείται να γίνει και να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του (και υπογραφή του) σε οποιαδήποτε πρόσθετη πράξη (τροποποίηση) γίνεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό του.
Δεν μιλάω για τροποποίηση αλλά για νέο συμβόλαιο διάρκειας 6 μηνών ή ενός έτους. Δηλαδή σου φτιάχνει ο άλλος ένα συμβόλαιο και πας να το υπογράψεις - σου ασφαλίζει το αυτοκίνητο για κλοπή ή ολική και εσύ θεωρείς ότι όσο υπολογίζει την αξία του αυτοκινήτου, τόσο το ασφαλίζει και τόσο θα πάρεις αν στο κλέψουν.
Όμως αυτός, από βαρεμάρα θες, από πονηριά θες, δεν φροντίζει να αλλάξει τους οικονομικούς όρους του προηγούμενου συμβολαίου βάσει των νέων τιμών (οικονομική απαξίωση ενός έτους ή ενός εξαμήνου από την προηγούμενη φορά) και αν δεν τον ρωτήσεις, πληρώνεις παραπάνω ασφάλιστρα χωρίς αντίκρυσμα.Αναφέρεσαι σε ανανέωση συμβολαίου στην ίδια ασφαλιστική, ή έγινε καινούριο συμβόλαιο σε άλλη ασφαλιστική; Το προηγούμενο και το νεο συμβόλαιο έγινε μέσω του ίδιου ατόμου;
-
Να ρωτησω και εγω κατι μιας και πιασαμε το πίσω παρμπίζ...
Σε ροουντστερ τι γινεται με την αλλαγη του πισω τζαμιου της κουκουλας?
Επισης αν εγω εχω hardtop η ασφαλεια θραυσης κρυσταλλων καλυπτει και το τζαμι του hardtop?
-
[quote='C0$w0rth']Το επαναφέρω για να τσεκάρω τιμή...
Πλήρες Πακέτο ΜΕΙΚΤΗΣ ασφάλειας μα ασφαλιζόμενο ποσό 27500, απαλλαγή 1500
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Μην τα ξαναλέμε...
Όλες οι ασφαλιστικές έχουν πλέον προστασία bonus malus...Γνωστο αυτο, αλλα δεν ξερω αν η προστασια αφορα και της ζημιες που επισκευαζεις κανοντας χρηση της μεικτης.
Δεν το διαχωρίζουν σε ατυχήματα και ιδίες ζημιές, ισχύει για κάθε περίπτωση.
Οκ, ευχαριστω.
-
ερώτηση
θέλει να πάρει η αδερφή μου μτχ ως νέα οδηγός (6μήνες με δίπλωμα)
μπορεί το ασφαλιστήριο να βγει στο όνομα της μητέρας μου? υπάρχει κέρδος απο αυτό? -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ερώτηση
θέλει να πάρει η αδερφή μου μτχ ως νέα οδηγός (6μήνες με δίπλωμα)
μπορεί το ασφαλιστήριο να βγει στο όνομα της μητέρας μου? υπάρχει κέρδος απο αυτό?όταν ζήτησα πρόσφατα να κάνω κάτι παρόμοιο, μου είπαν ότι το ασφαλιστήριο βγαίνει στο όνομα που εκδίδεται η άδεια...(ίσως και να με έπιασαν κορόιδο..... ).
-
Ρε παιδια φυσικα και το ασφ. βγαινει στο ονομα του ιδιοκτητη του αμαξιου. Στην Ελλαδα ασφαλιζουμε το αμαξι βαση πινακιδας ή αριθμου πλαισιου.....αρα κατ'επεκταση τον ιδιοκτητη αυτου.Αν η μητερα σου εχει καλο bm και θελει να το μεταφερει στην μικρη που λογικα θα εχει επασφαλιστρο θα πρεπει να ειναι ιδιοκτητρτια του αμαξιου....ρωτα μηπως μπορει να γινει και με συνιδιοκτησια.
-
η αμέσως επόμενη σκέψη μου ήταν η συνκυριότητα.
τότε πάει σε αυτόν με το μεγαλύτερο ποσοστό ή δεν έχει σχέση?πάντως 1-2 αιτήσεις για σύναψη συμβολαίου που είδα στο νετ ζητάνε αν θα οδηγεί το αυτοκίνητο και οδηγός
-
Το επασφάλιστρο σε κάποιες ασφαλιστικές (ίσως και σε όλες) ΔΕΝ είσαι υποχρεωμένος να το καταβάλεις άνευ λόγου. Μπορεί δηλαδή να μην καταβληθεί αρχικά και εφόσον γίνει κάποιο ατύχημα στο οποίο συμμετείχε ο νέος οδηγός (ειτε ηλικιακά, είτε χρονικά) να καταβληθεί εκείνη τη στιγμή.
Ξέρω ότι συμβαίνει στη Metrolife, λογικά θα συμβαίνει και αλλού...
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Το επασφάλιστρο νεότητας οδηγού και διπλώματος καταργείται στην κάλυψη αστικής ευθύνης έναντι τρίτων (σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές).
Για να ακριβολογώ έχει καταργηθεί νομοθετικά, και οι εταιρίες προσαρμόζουν τις τιμολογήσεις τους.Θεωρώ πως από 1/1/2008 θα είναι όλες έτοιμες.
Να ελέγξετε τα ασφαλιστήρια που θα παραλάβετε το 2008, όσοι έχετε επασφάλιστρο...Το επασφάλιστρο στις ίδιες ζημιές οχήματος (μικτή) εξακολουθεί να ισχύει κανονικά.
Αυτά.
Το έγραψα πριν ένα μήνα και το αναφέρω πάλι για υπενθύμιση.
Υπάρχει υπουργική απόφαση για το παραπάνω με ισχύ από 14/5/2007.- -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Εχω κάποια ερωτήματα εδώ:
1. Εχω παρκαρισμένο το αυτοκίνητο στο δρόμο με απλή ασφάλεια.. Το χτυπάει φορτηγό. Παίρνω τα @@ μου.Λογικόν. ΑΝ είχα ΜΕΙΚΤΗ, θα με αποζημείωνε χωρίς πρόβλημα για το ποσό πάνω από την απαλλαγή;Αν το φορτηγό φύγει και δεν έχεις τα στοιχεία του τότε θα πρέπει να περάσεις τη ζημιά σαν δική σου υπαιτιότητα και θα αποζημιωθείς - την απαλλαγή.
Αν το φορτηγό μείνει εκεί και ανταλλάξεται στοιχεία, γίνει αναφορά κλπ τότε εσύ επισκευάζεις το αμάξι σου και πληρώνεσαι από την ασφαλιστική σου (φιλικός διακανονισμός κλπ), αυτή μετά τα βρίσκει με την άλλην.
Αν η άλλη δεν είναι στον φιλικό τότε θα πας το τιμολόγιο σε αυτήν και θα πληρωθείς εκεί.
Μερικές ασφαλιστικές έχουν συνεργασίες με συνεργεία/αντιπροσώπους οπότε το τιμολόγιο πάει κατευθείαν σε αυτές κια δεν πληρώνεις εσύ τίποτα.Υπάρχει μια ακόμα εκδοχή. Να έχεις τα στοιχεία του φορτηγού, αλλά να είναι τρακάρισμα με εγκατάλειψη, οπότε πάει μέσω επικουρικού η αποζημίωση και όχι μέσω μεικτής.
- Αν ισχύει το παραπάνω, ας υποθέσουμε πως είμαι στο δρόμο, με χτυπάει ζωάρα από πίσω και παρόλο το οφθαλμοφανές του πράγματος, αρνείται πως φταίει και κάνει αρνητική δήλωση. Αν έχω απλή , παίρνω τα @@ μου πάλι και πρέπει το πράγμα να πάει δικαστικώς. Ό,τι εταιρεία και να έχεις δυστυχώς. Αν έχω ΜΕΙΚΤΗ, αλλάζει κάτι; Αποζημειώνομαι για το ποσό πέραν της απαλλαγής και στη συνέχεια η εταιρεία τα διεκδικεί δικαστικώς από αυτήν της ζωάρας που αρνείται πως φταίει;
Όπως και στο 1. αλλά το πράμα θα πάει δικαστικώς ούτως ή άλλως και θα αργήσεις να πληρωθείς.
Η μεικτή δεν αλλάζει κάτι εκτός από το ότι συνήθως έχει και δικαστική κάλυψη οπότε δεν τρέχεις εσύ για δικηγόρους και δικηγορικά έξοδα...
Δεν πρόκειτε όμως να πληρωθείς πριν γίνει η δίκη και βγεί η απόφαση νομίζω γιατί ακόμα και αν είναι οφθαλμοφανές ποτέ δεν ξέρεις τί θα αποφανθεί ο δικαστής.Σε ατυχήματα που η υπαιτιότητα του άλλου είναι δεδομένη (πχ τρακάρισμα από πίσω, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, στοπ κτλ) ακόμα και αρνητική δήλωση να κάνει ο υπαίτιος, δεν θα καταφέρει κάτι. Συνήθως σε καλούν από την ασφαλιστική του και σου προτείνουν συνυπαιτιότητα (πχ ποσοστό 60-40 ή 70-30 υπερ σου) , αλλά αυτά είναι καθαρά κόλπα για να περιορίζουν τις αποζημιώσεις. Αν τους γκαζώσεις λίγο και δείξεις πως δεν μασάς από τέτοια και τους απειλήσεις πως θα το κινήσεις νομικά (που δεν συμφέρει την ασφαλιστική της οποίας ο πελάτης είναι υπαίτιος για το ατύχημα) θα σε αποζημιώσουν χωρίς περαιτέρω αντιρρήσεις. Συνήθως το κάνουν και αν τσιμπήσεις τσίμπησες, διαφορετικά με τις διαπραγματεύσεις κτλ κερδίζουν λίγο χρόνο ακόμα.
Θα μείνω πάλι περισσότερο στο 2ο...
Σε χτυπάνε από πίσω, το φταίξιμο του άλλου είναι φανερό και έχεις και Νομική Προστασία (δεν χρειάζεται μεικτή γι'αυτό, εγώ έχω και στην απλή). Θα έπρεπε να αποζημειώνεσαι από την ασφαλιστική σου ΑΜΕΣΑ και μετά ας τα βρουν ΑΥΤΟΙ με την ασφαλιστική του άλλου, δικαστικά ή όχι! Αν δεν μπορούν να τα βρουν οι ασφαλιστικές μεταξύ τους, τι σκ@τα πουλάνε μετα;Υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος να πληρώνεις την ακριβή ασφαλιστική λοιπόν;
ΚΑΝΕΝΑΣ!
Σε περίπτωση που μου είχε τύχει (την είχα γράψει κι εδώ μέσα), με χτύπησε μηχανή πίσω, ο τύπος το έπαιξε τρέλα πως τον έκλεισα και καλά, η ασφαλιστική μου που κατέγραψε το περιστατικό μου είπε πως η υπόθεση είναι καθαρή και πως θα αποζημειωθώ, ΑΛΛΑ όταν πήρα την ασφαλιστική του (Αγροτική), μου είπαν πως από τη στιγμή που ο πελάτης τους έκανε αρνητική δήλωση, η υπόθεση πηγαίνει αναγκαστικά δικαστικά, ενώ το ίδιο μου είπαν και από τη δική μου (Αιγαίον).
Μου είπαν πως πρέπει να τους δώσω εντολή να ξεκινήσουν την διαδικασία κλπ ενώ θα έπρεπε να οριστεί δικαστήριο, να περάσει ο καιρός, οι μήνες , τα χρόνια κλπ για να δούμε φως...
Κι όλα αυτά για ζημιά 200€ πάνω κάτω!Ε, βαρέθηκα κι εγώ, τα πλήρωσα μόνος μου και τελείωσε το θέμα! Από το να τρέχω σε δικαστήρια και να χάνω μέρες από την δουλειά μου, το θεώρησα προτιμότερο...
Γι' αυτό και με τίποτε δεν θα τα δώσω στους κλέφτες τα λεφτά μου, αν δεν μπορούν να βοηθήσουν στα απλά πράγματα, δεν περιμένω κάτι καλύτερο στα δύσκολα!
Και επιπλέον, ψάχνω και για κάτι φθηνότερο από αυτό που έχω, αν και ομολογουμένως, δεν είναι πολλά τα 340 το χρόνο, με οδική, θραύση κρυστάλλων και νομική προστασία.
Αν ο Random ακούει, θα ήθελα μια προσφορά από τον ασφαλιστή του! -
Ο χρήστης costas106 έγραψε:
Έχει κανείς εμπειρία από την ασφαλιστική εταιρεία: 'Ατλαντική Ένωση'?
Αυτό που θέλω να μάθω είναι, αν γενικά πληρώνει τις ζημιές των πελατών της, όταν αυτοί ευθύνονται...
Ή είναι απ' αυτές που το τραβάνε ας είναι κάτι το προφανές (και το δίποδο που ασφαλίζουν δεν κάνει φιλική δήλωση)?
Ευχαριστώ. -
Λάθος σου που τα πλήρωσες από την τσέπη σου. Για την Αγροτική έχω ακούσει και από άλλες περιπτώσεις να τρενάρει αποζημιώσεις και να ταλαιπωρεί κόσμο. Μάλλον δεν τους πίεσες με τον κατάλληλο τρόπο.
Πιστεύεις πως θα τους συνέφερε για μια τόσο μικρή ζημιά να πάει το θέμα δικαστικά; Πιο πολύ θα τους κόστιζε το δικαστήριο...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Λάθος σου που τα πλήρωσες από την τσέπη σου. Για την Αγροτική έχω ακούσει και από άλλες περιπτώσεις να τρενάρει αποζημιώσεις και να ταλαιπωρεί κόσμο. Μάλλον δεν τους πίεσες με τον κατάλληλο τρόπο.Πιστεύεις πως θα τους συνέφερε για μια τόσο μικρή ζημιά να πάει το θέμα δικαστικά; Πιο πολύ θα τους κόστιζε το δικαστήριο...
Μπορεί να το χειρίστηκα εγώ λάθος, αλλά θα έπρεπε να το χειριστεί η ασφαλιστική μου, για ποιο λόγο να τρέχω εγώ αφού δεν έχω ευθύνη; Θα έπρεπε η όποια πίεση να γίνεται από αυτούς, αφού αυτοί είναι οι έμπειροι!
Γνωρίζεις κάποια ασφαλιστική που αναλαμβάνει αυτή τους χειρισμούς αυτούς; -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Λάθος σου που τα πλήρωσες από την τσέπη σου. Για την Αγροτική έχω ακούσει και από άλλες περιπτώσεις να τρενάρει αποζημιώσεις και να ταλαιπωρεί κόσμο. Μάλλον δεν τους πίεσες με τον κατάλληλο τρόπο.
Πιστεύεις πως θα τους συνέφερε για μια τόσο μικρή ζημιά να πάει το θέμα δικαστικά; Πιο πολύ θα τους κόστιζε το δικαστήριο...
Μπορεί να το χειρίστηκα εγώ λάθος, αλλά θα έπρεπε να το χειριστεί η ασφαλιστική μου, για ποιο λόγο να τρέχω εγώ αφού δεν έχω ευθύνη; Θα έπρεπε η όποια πίεση να γίνεται από αυτούς, αφού αυτοί είναι οι έμπειροι!
Γνωρίζεις κάποια ασφαλιστική που αναλαμβάνει αυτή τους χειρισμούς αυτούς;Δεν ζήτησες την βοήθεια του ασφαλιστικού σου συμβούλου;
-
Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο.
Γεννηθής το σεπτέμβρη του 1983, και οδηγός του αυτοκινήτου του πατέρα μου(Ασφάλεια στο όνομα του), χρειάζεται να αναφερθεί κα΄που ότι το αυτοκίνητο΄του το οδηγάω κι εγώ? -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Γνωρίζεις κάποια ασφαλιστική που αναλαμβάνει αυτή τους χειρισμούς αυτούς;Δεν ζήτησες την βοήθεια του ασφαλιστικού σου συμβούλου;
Ναι και μου είπε πως θα ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την Νομική προστασία, καθώς δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο, θα έκαναν μήνυση δηλαδή και θα πήγαινε δικαστικά.
Εχει τυχει σε κάποιον ανάλογη περίπτωση και τι έκανε;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Γνωρίζεις κάποια ασφαλιστική που αναλαμβάνει αυτή τους χειρισμούς αυτούς;Μια καλη ιδεα ειναι να εχεις νομικη προστασια, οχι ομως στην ασφαλιστικη σου, αλλα σε ανεξαρτητη, εξειδικευμενη εταιρια νομικης προστασιας. Κι αυτο γιατι πολλες φορες χρειαζομαστε νομικη συμβουλη/δραση εναντια και στα συμφεροντα της δικης μας ασφαλιστικης εταιριας, κατι που φυσικα κανενα τμημα νομικης προστασιας ασφαλιστικης δεν προκειται να κανει εναντιον του ... εαυτου του.
Κατα τ' αλλα εκανες πολυ ασχημα να πληρωσεις μονος σου. Η αρνητικη δηλωση του αλλου οδηγου δεν ειναι δεσμευτικη για την ασφαλιστικη του. Με την καμια δεν θα πηγαιναν σε δικη για τοσο μικρο ποσο, ειδικα αν εβλεπαν οτι θα χασουν την υποθεση, οτι κι αν λεει ο πελατης τους. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο.
Γεννηθής το σεπτέμβρη του 1983, και οδηγός του αυτοκινήτου του πατέρα μου(Ασφάλεια στο όνομα του), χρειάζεται να αναφερθεί κα΄που ότι το αυτοκίνητο΄του το οδηγάω κι εγώ?Επειδή έχεις κλείσει τα 23 αν έχεις το δίπλωμα περισσότερο από 3 χρόνια το όνομά σου δε χρειάζεται να αναφέρεται πουθενά. Απλά οδηγείς το αυτοκίνητο. Αλλιώς, αν έχεις το δίπλωμα λιγότερο από 3 χρόνια πρέπει να δεις στους όρους του συμβολαίου τι αναφέρει για νέο οδηγό. Αν δηλαδή πρέπει να πληρώσεις επασφάλιστρα ή όχι.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ