-
Μια ερωτηση και από εμένα για οποιον γνωριζει: Εχω μικτή στην Μινέττα (γν'ωμες...?) ζήτησα από τον ασφαλιστή να τα βάλει 'όλα μέσα' και λόγω οικογενιεακης-ομαδικής κτλ έχω και καλή σχετικά τιμή. Έριξα μια ματιά στο ασφαλιστήριο (με τα πρόσφατα γεγονότα...) και δεν είδα πουθενα κάλυψη από όχλο/κακόβουλες ενέργειες ή κάτι σχετικό (που να με καλύπτει αν πχ μου το κάψουν με μολώτοφ κτλ).
Σε ερωτηση στον ασφλιστή, πήρα την απάντηση ότι έχει βάλει τα πάντα μέσα, δεν υπάρχει άλλη κάλυψη που μπορώ να πληρώσω και να μπει....Με παρεπεμψε δε να διαβάσω το ασφαλιστήριο (όρους) αν και ειναι σαφες ότι φωτιά από τρομοκρατική δεν θα με κάλυπτε στο παραπανω παραδειγμα.
ΕΡΩΤΩ: Είναι θεμα ασφαλιστικής? Δλδ υπάρχουν ασφαλιστικές που δινουν περισσότερα options ενώ άλλες δεν δινουν? Με το αζημειωτο φυσικά... Διότι 900 περίπου γιουργια τον χρόνο τα δίνω περα απο το να πληρωθω αν φταίω και για να κοιμάμαι και να παρκάρω ήσυχος, όχι να τρεχω να κρυβω το αμαξι αν εχει ταραχες και εξεγερσεις.
Γνώμες ή προτάσεις από άλλες ασφαλιστικές έχετε συνforumήτες? +300-400 δεν θα ενοχλήσουν για λίγο peace of mind -
και δεν είδα πουθενα κάλυψη από όχλο/κακόβουλες ενέργειες ή κάτι σχετικό (που να με καλύπτει αν πχ μου το κάψουν με μολώτοφ κτλ).
Άκουσα σήμερα που έλεγαν οτι για να ισχύει κάλυψη απο τρομοκρατική ενέργεια πρέπει να υπάρχει προκήρυξη απο οργάνωση
Πρεπει να ψάξουμε καλα τα 'ψιλά γράμματα' για να μην βρεθούμε προ απροόπτων. Δευτέρα Τρίτη έγινε κανονικη μ΄'αχη κάτω απο το μπαλκόνι μου, δεν θελει και πολύ να μπουκάρουν στο parking και μετα να τρέχουμε και να μην φτάνουμε -
Ως τρομοκρατική θεωρείται η επίθεση που προέρχεται από Οργάνωση γνωστή μέσω προκήρυξης.
Δηλαδή η προκήρυξη είναι κάτι σαν την αίτηση που κάνεις για να ενταχθείς σε κάποιο επαγγελματικό σωματείο. Αν είσαι πραγματικός τρομοκράτης, πρέπει να στείλεις προκήρυξη, κατά προτίμηση σε 'Ε'φημερίδα. Αν τη στείλεις σε δημόσια υπηρεσία ή στην ίδια ασφαλιστική, μάλλον δεν κάνεις τίποτα. Κανονικά θα έπρεπε να μπορείς να τη στείλεις στα ΚΕΠ και μετά κάθε ενδιαφερόμενος να λαμβάνει αντίγραφο για την ασφαλιστική του. Άντε να τα καταλάβει όμως αυτά ο 'Πάκης'.
Γενικά δεν υπάρχει περίπτωση να αποζημιωθεί κάποιος για 'τρομοκρατική' (ή 'αγωνιστική') ενέργεια έχοντας 'κοινή' ασφαλιστική κάλυψη. Θα πρέπει να πάρει κρυφά το ΙΧ και να το ρίξει σε κανένα γκρεμό ισχυριζόμενος ότι ξέχασε λυμένο το χειρόφρενο και μετά έπιασε φωτιά, εννοείται αν έχει μεικτή ασφάλιση. Διαφορετικά, λος πούλος. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γενικά δεν υπάρχει περίπτωση να αποζημιωθεί κάποιος για 'τρομοκρατική' (ή 'αγωνιστική') ενέργεια έχοντας 'κοινή' ασφαλιστική κάλυψη.** Θα πρέπει να πάρει κρυφά το ΙΧ και να το ρίξει σε κανένα γκρεμό ισχυριζόμενος ότι ξέχασε λυμένο το χειρόφρενο και μετά έπιασε φωτιά**, εννοείται αν έχει μεικτή ασφάλιση. Διαφορετικά, λος πούλος.
Ή να το βαψει γαλάζιο και να το πετάξει στη Θάλασσα δηλώνοντας κλοπή
Δυστυχώς εκεί μας φτάνουν με τις μ@%@κιες που μας λενε οταν είναι να μας αποζημιώσουν -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Γενικά δεν υπάρχει περίπτωση να αποζημιωθεί κάποιος για 'τρομοκρατική' (ή 'αγωνιστική') ενέργεια έχοντας 'κοινή' ασφαλιστική κάλυψη.** Θα πρέπει να πάρει κρυφά το ΙΧ και να το ρίξει σε κανένα γκρεμό ισχυριζόμενος ότι ξέχασε λυμένο το χειρόφρενο και μετά έπιασε φωτιά**, εννοείται αν έχει μεικτή ασφάλιση. Διαφορετικά, λος πούλος.
Ή να το βαψει γαλάζιο και να το πετάξει στη Θάλασσα δηλώνοντας κλοπή
Δυστυχώς εκεί μας φτάνουν με τις μ@%@κιες που μας λενε οταν είναι να μας αποζημιώσουνΣε 'φτανουν'????? Εσυ δεν εισαι που υπεγραψες την αποδοχη των ορων του συμβολαιου?
Η ασφαλιστικη θα τηρησει επακριβως οτι αναγραφεται στο συμβολαιο. Ο καθεις να προσεχει τι υπογραφει λοιπον...
-
Ερώτηση
Η έκφραση 'Ι.Ζ. ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΜΕ ΑΠΑΛ. (600)' αναφέρεται σίγουρα στη μεικτή ασφάλεια: Ι.Ζ. -> Ιδίες Ζημιές. Το 'κακόβουλες βλάβες' σχετίζεται με τις ιδίες ζημιές ή αναφέρεται σε διαφορετική περίπτωση αποζημίωσης; -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Λάθος...αν έχεις κάλυψη πυρός + τρομοκρατικές αποζημιώνεσαι κανονικά.....
Δεν χρειάζεται καμιά προκήρυξη......Νομίζω ότι η κάλυψη πυρός αναφέρεται σε αυτανάφλεξη (πχ λόγω βραχυκυκλώματος). Ας μας πει κάποιος πιο σχετικός με ασφάλειες.
Τρομοκρατική πάντως δεν είναι οποιαδήποτε επίθεση, πρέπει να 'αποδεικνύεται' (και καλά) ότι την έκανε κάποιος τρομοκράτης. -
Τρομοκρατική = προκήρυξη κτλ , οπότε άκυρο
Κάλυψη πυρός = παίρνει φωτιά μόνο του πχ από βραχυκύκλωμα. Αλήθεια, αν καεί το δίπλα και αρπάξει και το δικό μου μας καλύπτει? Έχω δει Punto GT να λαμπαδιάζει και να λειώνει προφυλακτήρα παρακείμενου αμαξιού.....
Στην αναφορά του κου lokatzis, μοιάζει να αναφέρεται σε αυτό που ζητάω, δλδ κακόβουλες ενέργειες πχ από παλικάρι με μολώτοφ (σιγουρα εννοει αυτό, η εναλλακτική είναι να σε πληρώνει η ασφάλεια όχι αν το στουκάρεις, αλλά αν το σπάσεις μόνος σου με λοστάρι και το κάψεις μετά έξω από την ΓΑΔΑ για να ψήσεις λουκάνικο με πράσσο).
Βαρέθηκα να δω το συμβόλαιο μου, θα το δω αυριο και θα επανέλθω. Παντως είναι σημαντικό στην μικτή να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από όλα, γιαυτό την πληρώνεις.... Ας υπάρχουν διαβαθμίσεις και εκεί και να επιλέγουμε.... -
Εντάξει ρε παιδιά,
Φτιάχνεις την οργάνωση ΛΑΙΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΟ και στέλνεις ένα faxάκι απο κάπου και τελείωσες.....
Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα στην προκύρηξη.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Λάθος...αν έχεις κάλυψη πυρός + τρομοκρατικές αποζημιώνεσαι κανονικά.....
Δεν χρειάζεται καμιά προκήρυξη......Νομίζω ότι η κάλυψη πυρός αναφέρεται σε αυτανάφλεξη (πχ λόγω βραχυκυκλώματος). Ας μας πει κάποιος πιο σχετικός με ασφάλειες.
Τρομοκρατική πάντως δεν είναι οποιαδήποτε επίθεση, πρέπει να 'αποδεικνύεται' (και καλά) ότι την έκανε κάποιος τρομοκράτης.Σχετικός είμαι.....
Αν το βρεις καμένο κε γκαζάκι (συμβαίνει συχνά) αποζημιώνεσαι κανονικά....χωρίς προκήρυξη....Πιο σχετικός από εμένα εννοώ.
Μήπως όμως η κάλυψη είναι για βανδαλισμούς κι όχι πυρός; -
Σταδιακή αύξηση ασφαλίστρων.
http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=73522
-
Καλησπέρα.
Σε λίγες μέρες θα πρέπει να ανανεώσω την ασφάλειά μου (όλες οι καλύψεις εκτός από μικτή) και θα ήθελα να ακούσω μια γνώμη ακόμα πάνω στο τι αξία θα δηλώσω για να μην πληρώνω άδικα επιπλέον χρήματα αφού από όσο ξέρω αν γίνει κάτι και τους χρειαστείς υπολογίζουν βάσει συγκεκριμένων μεθόδων την απαξίωση του αυτοκινήτου ανεξάρτητα από το ποσό το οποίο δήλωσες και για το οποίο πληρώνεις.Τσπ, το κόστος αγοράς ήταν 20.000 ευρώ πριν 1.5 χρόνο και μέχρι τώρα έχουν γίνει 9.000 χλμ
Σκέφτομαι να το δηλώσω για 16.500 ευρώ. Καλά είναι;
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Καλησπέρα.
Σε λίγες μέρες θα πρέπει να ανανεώσω την ασφάλειά μου (όλες οι καλύψεις εκτός από μικτή) και θα ήθελα να ακούσω μια γνώμη ακόμα πάνω στο τι αξία θα δηλώσω για να μην πληρώνω άδικα επιπλέον χρήματα αφού από όσο ξέρω αν γίνει κάτι και τους χρειαστείς υπολογίζουν βάσει συγκεκριμένων μεθόδων την απαξίωση του αυτοκινήτου ανεξάρτητα από το ποσό το οποίο δήλωσες και για το οποίο πληρώνεις.Τσπ, το κόστος αγοράς ήταν 20.000 ευρώ πριν 1.5 χρόνο και μέχρι τώρα έχουν γίνει 9.000 χλμ
Δεν υπαρχει καμια συγκεκριμενη μεθοδος. Σε αποζημιωνουν βαση της τρεχουσας εμπορικης αξιας. Δες ποσο πουλιετε ενα Golf μτχ αντιστοιχο με το δικο σου πανω κατω... και voila... Επισης προσεχε ΜΗΝ το υπασφαλισεις γιατι τοτε οντως θα παρεις λιγοτερα απο οσο υπολογιζεις.
Παντως το αμαξι σου επειδη ειναι νεο ακομα και εχει σοβαρη αξια... γνωμη μου ειναι να το κανεις μικτη... εστω με μεγάλη απαλλαγη... 700-1000 ευρω... Αμα γινει καμια στραβη τουλαχιστον να γλυτωσεις τα χειροτερα.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Καλησπέρα.
επειδη εχω φιλο ασφαλιστη μου εχει πει οτι βλεπουν στο αυτοτριτη ποσο εχουν τα μεταχειρισμενα .
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Καλησπέρα.
επειδη εχω φιλο ασφαλιστη μου εχει πει οτι βλεπουν στο αυτοτριτη ποσο εχουν τα μεταχειρισμενα .
Αληθευει... αν και οι πραγματογνωμονες δεν το λαμβανουν και ως Ευαγγελειο. Βλεπουν γενικοτερα... και εχουν και οι ιδιοι μια ιδεα περι απαξιωσης. Συνηθως οι αποζημιωσεις ειναι δικαιες.
-
H αδεια κυκλοφοριας αναφερει με σαφηνεια και λεπτομερως τις περιοχες που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κυκλοφορια των diesel οχηματων.
ΕΡΩΤΗΣΗ:
Το αυτοκινητο εχει ασφαλιστικη καλυψη στις περιοχες που (σαφως και κατηγορηματικως) η αδεια κυκλοφοριας του ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τη κυκλοφορια??
Τι γινεται,π.χ., στη περιπτωση που το πετρελαιοκινητο αυτοκινητο μας εμπλακει σε ατυχημα και υπαρχει (εκτος των υλικων ζημιων) και τραυματισμος ή, ακομα χειροτερα, θανατος ανθρωπου??Ευπροσδεκτες μονο Υπευθυνες Απαντησεις
-
Πρέπει να ισχύει η κάλυψη γιατί με το ίδιο σκεπτικό, τα αμάξια που μπαίνουν παράνομα στον δακτύλιο δεν θα είχαν ασφαλιστική κάλυψη.
-
παιδιά, διάβασα και προηγουμένως για το ίδιο αλλά ήταν υπόθεση εργασίας, οπότε ξαναρωτάω για τα διαδικαστικά
μου χτυπήσαν απο πίσω και μέχρι τη μπροστά πόρτα. το παρκαρισμένο μου αυτοκίνητο. έφυγε αλλά έχω δύο μάρτυρες.
έκανα δήλωση ΤΡΟΧΑΙΑ
τι άλλο πρέπει να γίνει διαδικαστικά για να το φτιάξω? -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
παιδιά, διάβασα και προηγουμένως για το ίδιο αλλά ήταν υπόθεση εργασίας, οπότε ξαναρωτάω για τα διαδικαστικά
μου χτυπήσαν απο πίσω και μέχρι τη μπροστά πόρτα. το παρκαρισμένο μου αυτοκίνητο. έφυγε αλλά έχω δύο μάρτυρες.
έκανα δήλωση ΤΡΟΧΑΙΑ
τι άλλο πρέπει να γίνει διαδικαστικά για να το φτιάξω?Τον ασφαλιστη σου τον ρωτησες;Αυτος ειναι ο πιο ειδικος για να σου απαντησει.
Επαθες τετοια ζημια;
-
πήρα αλλά είναι μέχρι τις 17.00 και έγινε αργότερα το σκηνικό
σκ@τα, ακούω το μπαμ και βγαίνω μπροστά, που είναι συνήθως αλλά δεν βλέπω τίποτα. μέχρι να πάω να φορέσω μια μπλούχα χτυπάει το κουδούνι για τα χαρμόσυνα.
ευτυχώς κράτησαν αριθμό και έχω 2 μάρτυρες.
ο μ@λκς με παντιλίκι το βάρεσε.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ