Το αυτοκίνητο είναι ένα MX5 1600 του 1999 (11 φορ. ίπποι) που ασφαλίζεται αυτή τη στιγμή για 10200 ευρώ. Ως οδηγός δεν ανήκω σε κάποια ειδική κατηγορία (νέοι οδηγοί, κτλ). Το Bonus Malus είναι 2, δεν έχω καθόλου ατυχήματα.
Για το μεγάλο πακέτο της Διεθνούς Ένωσης (όλα εκτός από μεικτή και οδική βοήθεια) πλήρωνα 240 ευρώ το εξάμηνο.
Για το αντίστοιχο πακέτο της Εθνικής, θα πληρώνω 282 ευρώ, αν και νομίζω ότι στην Εθνική καλύπτονται και φυσικές καταστροφές, ενώ αυτές ήταν εκτός του συμβολαίου της Διεθνούς Ένωσης. Με 363 ευρώ παίρνω και μεικτή με απαλλαγή 400 ευρώ. Να σημειώσω ότι έχω μια μικρή έκπτωση επειδή έχουμε κι άλλα αυτοκίνητα της οικογένειας στην Εθνική και άλλη μία επειδή το αυτοκίνητο έχει συναγερμό.
Τα 42 ευρώ το εξάμηνο δεν είναι τόσο μικρή διαφορά, αλλά οι δύο εταιρίες ήταν η μέρα με τη νύχτα. Και εφόσον σκοπεύω να ταξιδεύω που και που έξω, καλό είναι να με καλύπτει.
Έχει κανείς εμπειρία από τη μεικτή και την κάλυψη κακόβουλων ενεργειών της Εθνικής; Αξίζει ή είναι μεγάλο μπλέξιμο να πάρεις τα λεφτά σου αν συμβεί κάτι;