-
Ο χρήστης navouxodonosoras έγραψε:
Μιας κ έτυχε σε γνωστό μου που είναι στα δικαστήρια:
Ελευθερος επαγγελματίας που έχει στη κατοχή του 1 επαγγελματικό βανάκι + οδηγό. Ο οδηγός εμπλέκεται σε ατύχημα που προκάλεσε ο ίδιος. Ο οδηγός του άλλου οχήματος τραυμματίστηκε κ ζητά αποζημίωση. Αν ξεπεράσει τις 500.000 ευρώ, τα διεκδικήσει από τον οδηγό του επαγγελματικού κ αυτός δεν έχει, στρέφεται κατα του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου ?
Αν ναί, υπάρχει τρόπος να διασφαλιστώ εγώ που έχω στην κατοχή μου >4 επαγγελματικά + οδηγούς, με κάποιο τρόπο- στην ασφάλεια ? - ώστε να μη μπώ στην ίδια διαδικασία ?Έχει γίνει αναπροσαρμογή σε όλα τα ασφαλιστήρια (νέα και ανανεωτήρια) και το ποσό για Σωματικές Βλάβες και Υλικές Ζημιές ανέρχεται πλέον στα 750.000 ευρώ. Όταν ανανεωθούν τα ασφαλιστήρια θα το δεις στην ανάλυση.
Τώρα για την υπόθεση αυτή αν το δικαστήριο κρίνει πως δικαιούται αποζημίωση άνω των 500.000 ευρώ η ασφαλιστική δεσμεύεται μόνο μέχρι το ποσό αυτό. Βέβαια αποζημίωση σε αυτά τα επίπεδα και μάλιστα να ξεπεράσει τα 500κ για έναν τραυματισμό μου φαίνεται λίγο δύσκολο.
-
Τα 750κ ισχύουν από τώρα ή κ αναδρομικά σε περίπτωση που είναι δικαστήριο στη μέση ?
Παρ'ολα αυτά πως μπορώ να κατοχυρωθώ εκ των προτέρων, ώστε να μην βρεθώ σε τέτοια δυσάρεστη κατάσταση ?
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Τώρα για την υπόθεση αυτή αν το δικαστήριο κρίνει πως δικαιούται αποζημίωση άνω των 500.000 ευρώ η ασφαλιστική δεσμεύεται μόνο μέχρι το ποσό αυτό. Βέβαια αποζημίωση σε αυτά τα επίπεδα και μάλιστα να ξεπεράσει τα 500κ για έναν τραυματισμό μου φαίνεται λίγο δύσκολο.Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Αρκεί να 'αποδείξει' ο άλλος ότι του έχει μείνει κάποιο κουσούρι.
Δεν θα επιδικάσει βέβαια 500.000 εφ άπαξ, αλλά κάποια μηνιαία πληρωμή εφ όρου ζωής. Απλώς μια καλή ασφαλιστική θα συμβιβάσει στο εφ άπαξ των 500.000. Αν δεν το κάνει αυτό, κάποια στιγμή το συνολικό ποσό των 500.000 θα ξεπεραστεί, και έπειτα τα βάζει ο άλλος από την τσέπη.
-
Τα 750κ ισχύουν από τώρα ή κ αναδρομικά σε περίπτωση που είναι δικαστήριο στη μέση ?Παρ'ολα αυτά πως μπορώ να κατοχυρωθώ εκ των προτέρων, ώστε να μην βρεθώ σε τέτοια δυσάρεστη κατάσταση ?
Όχι δεν υπάρχει αναδρομική ισχύς. Αφορά τις καλύψεις που αναγράφονται στο εκάστοτε ασφαλιστήριο συμβόλαιο και για τη χρονική διάρκεια που ορίζει αυτό.
Στα δικά σου μπορείς να ζητήσεις αναπροσαρμογή μέχρι το ποσό που θεωρείς ικανοποιητικό και ασφαλές, με την ανάλογη επιβάρυνση στα ασφάλιστρα ασφαλώς.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Τώρα για την υπόθεση αυτή αν το δικαστήριο κρίνει πως δικαιούται αποζημίωση άνω των 500.000 ευρώ η ασφαλιστική δεσμεύεται μόνο μέχρι το ποσό αυτό. Βέβαια αποζημίωση σε αυτά τα επίπεδα και μάλιστα να ξεπεράσει τα 500κ για έναν τραυματισμό μου φαίνεται λίγο δύσκολο.
Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Αρκεί να 'αποδείξει' ο άλλος ότι του έχει μείνει κάποιο κουσούρι.
Δεν θα επιδικάσει βέβαια 500.000 εφ άπαξ, αλλά κάποια μηνιαία πληρωμή εφ όρου ζωής. Απλώς μια καλή ασφαλιστική θα συμβιβάσει στο εφ άπαξ των 500.000. Αν δεν το κάνει αυτό, κάποια στιγμή το συνολικό ποσό των 500.000 θα ξεπεραστεί, και έπειτα τα βάζει ο άλλος από την τσέπη.
Αναμφισβήτητα εξαρτάται από την περίπτωση.
Σε γενικές γραμμές ισχύει πως οι μεγάλες ασφαλιστικές έχουν εμπειρία σε τέτοιες υποθέσεις και κατορθώνουν να επιτυγχάνουν συμβιβασμούς 'καλύπτοντας' τους πελάτες τους.
-
Τα 750κ ισχύουν από τώρα ή κ αναδρομικά σε περίπτωση που είναι δικαστήριο στη μέση ?Παρ'ολα αυτά πως μπορώ να κατοχυρωθώ εκ των προτέρων, ώστε να μην βρεθώ σε τέτοια δυσάρεστη κατάσταση ?
Για ατυχήματα που θα συμβούν μετα την 31/12/2010 ισχύουν τα νέα όρια αποζημιώσεων (750.000 ευρώ) ασχέτως της κάλυψης που αναγράφεται στο ασφαλιστήριο (500.000) εάν το έχουμε παραλάβει εντός του 2010.
Απλά , οι εταιρίες από 1/1/2011 , εκδίδουν ασφαλιστήρια με τα νέα όρια/ασφάλιστρα και ατύπως καλύπτουν στα παλαιά ανανεωτήρια την επέκταση των 250.000 ευρώ/άτομο χωρίς να εισπράτουν την σχετική διαφορά ασφαλίστρου παρόλο που νομιμοποιούνται βάσει του Νόμου 3746/2009 να το κάνουν γιατί όταν το έκαναν στο παρελθόν είχαν υψηλό δείκτη ακυρωσιμότητας ασφαλιστηρίων.- -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Ενας μήνας έχει κιόλας περάσει από την ημέρα ισχύς του νέου νόμου (3897/2010) βάσει του οποίου οι ιδιοκτήτες ΙΧ για να περάσουν από ΚΤΕΟ το όχημά τους θα πρέπει να προσκομίσουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο όπως επίσης για να ανανεώσουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου τους θα πρέπει να προσκομίσουν το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου.Μάλιστα σε έγγραφο που απέστειλε το Υπ. Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Αρ. Πρωτοκ. 62695/8203) στις 21 Δεκεμβρίου του 2010 κοινοποιεί προς τα ΚΤΕΟ αλλά και στις Ασφαλιστικές εταιρείες όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές οι οποίες είναι Αμεσου Εφαρμογής.
Ωστόσο σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν ζητά από τους ιδιοκτήτες οχημάτων την βεβαίωση ΚΤΕΟ ανανεώνοντας κανονικά τα ασφαλιστήρια συμβόλαια μέχρι τη στιγμή που θα συμβεί κάποιο τροχαίο ατύχημα. Τότε αμέσως ζητείται η προσκόμιση του Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου του οχήματος αλλιώς η ασφαλιστική δεν καλύπτει τις ζημιές!
http://prasinomilogr.blogspot.com/2011/ ... _4398.html
εαν εχω ακινητοποιημενο το αμαξι για καποιο καιρο και δεν εχω ουτε κτεο ουτε ασφαλεια, πως θα τα παρω και τα 2 αφου θα μου ζηταν αποδεικτικα?
-
Ερώτηση που θα με βοηθήσει να αποφασίσω για απλή ή μικτή:
Σε περίπτωση που βρω π.χ. το αμάξι μου χτυπημένο από ηλίθιο/ηλίθια στο παρκάρισμα ενώ λείπω, η μικτή ασφάλεια με τον όρο 'ίδιες ζημιές' με καλύπτει (πέραν της απαλλαγής) ή αυτό περιλαμβάνεται στον όρο 'κακόβουλες ενέργειες' που είναι επιπλέον κάλυψη? -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Τα 750κ ισχύουν από τώρα ή κ αναδρομικά σε περίπτωση που είναι δικαστήριο στη μέση ?
Παρ'ολα αυτά πως μπορώ να κατοχυρωθώ εκ των προτέρων, ώστε να μην βρεθώ σε τέτοια δυσάρεστη κατάσταση ?
Όχι δεν υπάρχει αναδρομική ισχύς. Αφορά τις καλύψεις που αναγράφονται στο εκάστοτε ασφαλιστήριο συμβόλαιο και για τη χρονική διάρκεια που ορίζει αυτό.
Στα δικά σου μπορείς να ζητήσεις αναπροσαρμογή μέχρι το ποσό που θεωρείς ικανοποιητικό και ασφαλές, με την ανάλογη επιβάρυνση στα ασφάλιστρα ασφαλώς.
Οκ, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Σε περίπτωση που βρω π.χ. το αμάξι μου χτυπημένο από ηλίθιο/ηλίθια στο παρκάρισμα ενώ λείπω, η μικτή ασφάλεια με τον όρο 'ίδιες ζημιές' με καλύπτει (πέραν της απαλλαγής) ή αυτό περιλαμβάνεται στον όρο 'κακόβουλες ενέργειες' που είναι επιπλέον κάλυψη?Σε καλύπτει, αλλά... δεν σε συμφέρει συνήθως.
Ακόμη και την ελάχιστη απαλλαγή να έχεις των 250€, συνήθως η ζημιά θα είναι εκεί γύρω, άντε να φτάσει κάνα 500άρι. Γιατί οι περισσότεροι θα σου κάνουν μια γρατζουνιά ή ένα βαθούλωμα , δεν θα σου ξηλώσουν το μισό αυτοκίνητο.
-
Μεγαλη απαλλαγη δε συνεπαγεται μικροτερο ασφαλιστρο? Αυτο πιστευω οτι συμφερει..
Αυτη την ασφαλεια τη κανεις για σημαντικες ζημιες, οχι για μικροβλακειες, αν πχ σου ανεβασουν και το bonus malus απο καθρεφτη τοτε θα φτασεις και παλι να τον πληρωσεις απο τη τσεπη σου
Απο κει περιμενουν να οικονομησουν...
Αρα καλυτερα οσο το δυνατον μεγαλυτερη απαλλαγη
-
Κι εγώ την ίδια άποψη έχω, γι' αυτό και έχω απαλλαγή 1000€, οπότε πετυχαίνω το ετήσιο ασφάλιστρο της 120i να είναι 985€ με την μεικτή μέσα.
Για τις γρατζουνιές, θα πληρώσω μόνος μου, την...βοήθεια της ασφαλιστικής θα την ήθελα σε καμιά... ολική!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Γιατί οι περισσότεροι θα σου κάνουν μια γρατζουνιά ή ένα βαθούλωμα , δεν θα σου ξηλώσουν το μισό αυτοκίνητο.κι αν σου κάτσει
Σε περίπτωση που βρω π.χ. το αμάξι μου χτυπημένο από ηλίθιο/ηλίθια στο παρκάρισμα ενώ λείπω, η μικτή ασφάλεια με τον όρο 'ίδιες ζημιές' με καλύπτει (πέραν της απαλλαγής) ή αυτό περιλαμβάνεται στον όρο 'κακόβουλες ενέργειες' που είναι επιπλέον κάλυψη?Στο 'κακόβουλες' θα το βάλουν αν οι φθορές είναι ως αποτέλεσμα προσπάθειας κλοπής. Η κάλυψη έχει μικρό επιπρόσθετο κόστος.
Για το ύψος της απαλλαγής, μαθαίνεις ποια αναλογία παίζει (μεταξύ ύψους απαλλαγής και ασφάλιστρου) και επιλέγεις τι θεωρείς καλύτερο. Προφανώς έχει να κάνει και με τις συνήθειες. Ένα αυτοκίνητο που παρκάρεται μόνο σε φυλασσόμενο χώρο είναι διαφορετικό από ένα αυτοκίνητο που παρκάρεται μόνιμα στο κέντρο κ.ο.κ.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Γιατί οι περισσότεροι θα σου κάνουν μια γρατζουνιά ή ένα βαθούλωμα , δεν θα σου ξηλώσουν το μισό αυτοκίνητο.
κι αν σου κάτσει
Σε περίπτωση που βρω π.χ. το αμάξι μου χτυπημένο από ηλίθιο/ηλίθια στο παρκάρισμα ενώ λείπω, η μικτή ασφάλεια με τον όρο 'ίδιες ζημιές' με καλύπτει (πέραν της απαλλαγής) ή αυτό περιλαμβάνεται στον όρο 'κακόβουλες ενέργειες' που είναι επιπλέον κάλυψη?Στο 'κακόβουλες' θα το βάλουν αν οι φθορές είναι ως αποτέλεσμα προσπάθειας κλοπής. Η κάλυψη έχει μικρό επιπρόσθετο κόστος.
Για το ύψος της απαλλαγής, μαθαίνεις ποια αναλογία παίζει (μεταξύ ύψους απαλλαγής και ασφάλιστρου) και επιλέγεις τι θεωρείς καλύτερο. Προφανώς έχει να κάνει και με τις συνήθειες. Ένα αυτοκίνητο που παρκάρεται μόνο σε φυλασσόμενο χώρο είναι διαφορετικό από ένα αυτοκίνητο που παρκάρεται μόνιμα στο κέντρο κ.ο.κ.
ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ (αλλες εταιρίες το έχουν ως ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑΣ)
γρατζουνιές με διαφορα αντικείμενα π.χ.κλειδιά,κατσαβίδια,πρόκες κλπ , οξέα,διαβρωτικά υλικά , ζημιές από κλωτσιές ,περπάτημα πάνω στο όχημα (π.χ.καπώ , ουρανός) κλπ.
Η κάλυψη αυτή είναι επακόλουθο της μικτής και σε άλλες εταιρίες πάει πακέτο στην τιμή της μικτής, ενώ σε άλλες είναι προαιρετική (μπορεί να έχει μικτή το όχημα χωρίς να καλύπτει κακόβουλες διότι δεν το επέλεξα για χαμηλότερο κόστος)
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αν η αιτία των φθορών είναι απόπειρα κλοπής και δεν έχω μερική κλοπή έστω και άν έχω κακόβουλες δεν αποζημιώνομαι.
Για οιαδήποτε ζημιά/απώλεια/φθορά η οποία είναι επακόλουθο της κλοπής/απόπειρας κλοπής αποζημιώνει η κάλυψη Μερικής Κλοπής.- -
Συμφωνώ ότι δεν αξίζει μικτή για πολύ μικρή ζημιά (γιατί με κάθε δήλωση ανεβαίνει το ασφάλιστρο στην ανανέωση λόγω αλλαγής B/M) οπότε καλό είναι να ορίσεις μια απαλαγή στα μέτρα σου (λχ περίπου όσό ένας μισθός ή 1000 ευρώ) κάποιες εταιρείες λχ γκρουπαμα άρχισαν να προσφέρουν απαλαγές όχι ως φιξ ποσό αλλά ως ποσοστό στο κόστος της ζημιάς ίσως σε συμφέρει αυτός ο τρόπος. Επίσης για μένα μη πας σε εταιρεία που δεν ανήκει στο φιλικό αν και στη μικτή επειδή αποζημιώνεσαι απο τη δική σου εταιρεία πάντα δεν έχει την ίδια βαρύτητα ο φιλικός. Εμένα με έχει σώσει πάντως. Μερικές φορές σχετικά αθώα χτυπήματα αποδεικνύονται καταστροφικά. Λχ με είχε χτυπήσει ένα τζιπ με το κοτσαδόρο στο ξεπαρκάρισμα και έφυγε χωρίς να αφήσει στοιχεία και τελικά μου είχε τρυπήσει το ψυγείο αν δεν είχα μικτή ...
ή είχα κάνει σοβαρό ατύχημα όταν ακόμα χρώσταγα το όχημα αν δεν είχα μικτή δεν θα μπορούσα να πληρώσω και το δάνειο και το ατύχημα. -
Ισχύει αυτό που έγραψε ο PGM21.
Η διαφορά είναι πως αν οι Κακόβουλες Ενέργειες (ή Πράξεις Δολιοφθοράς) δεν περιλαμβάνονται στο πακέτο της μικτής αλλά υφίσταται ως έξτρα κάλυψη (παρόλο που μπορεί να είναι συνδεδεμένος ο κωδικός και να απαιτεί να έχεις μικτή), σε περίπτωση π.χ. γρατζουνιάς από κλειδί, αποζημιώνεσαι για όλο το ποσό χωρίς απαλλαγή.
-
τελικά πήρα προσφορά για 13Κ και 1000 ευρώ απαλλαγή με έδρα επαρχία στα 385 € και θα παραμείνω σε αυτή που είμαι.
για 100 ευρώ διαφορά το 6μηνο στην anytime (285 € απλή - 440 € μικτή) δεν αξίζει. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τελικά πήρα προσφορά για 13Κ και 1000 ευρώ απαλλαγή με έδρα επαρχία στα 385 € και θα παραμείνω σε αυτή που είμαι.
για 100 ευρώ διαφορά το 6μηνο στην anytime (285 € απλή - 440 € μικτή) δεν αξίζει.385€ το εξάμηνο με μεικτή, είναι καλή τιμή νομίζω. Εγώ θυμίζω είμαι 985€ το χρόνο με 1000€ απαλλαγή στην μεικτή στην Anytime.
-
ξεκίνησα το 09 με 375 κι έφτασα να πληρώνω 425 τον Σεπ του 10 χωρίς να αλλάξω τίποτα.
για αυτό ψάχτηκα λίγο γιατί οι λαμάκες στην ΔΝΤοκρατία μας τέλειωσαν. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
για 100 ευρώ διαφορά το 6μηνο στην anytime (285 € απλή - 440 € μικτή) δεν αξίζει.Eταιρία? Η άδεια σου γράφει Αθήνα?
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ