-
https://imgur.com/a/7MQYT
https://imgur.com/a/KhD6J
https://imgur.com/a/9Djgl
https://imgur.com/a/oSWDv
σύγκριση
https://imgur.com/a/04lNr
https://imgur.com/a/hgCLI
https://imgur.com/a/53sK6
προσπάθησα να βγάλω καλύτερες φωτο κ μάλιστα τις έκανα ζουμ κ στις τελευταίες τις έχω δίπλα με την άλλη την όχι «πληγωμένη» σαν σύγκριση είναι δεν έχω παχύμετρο να μετρήσω πόσο κάτω είναι……
απλά άμα αξίζει να τις τορνάρω ή να τις πουλήσω για παλιοσίδερα!!!!!Όσο για το φίλο μας που αναφέρει ότι κουράζουμε το θέμα , τονίζω ότι αυτό κ μάλιστα με Φώτο κλπ απευθύνεται σε πάρα πολλούς που η το έχουν πάθει, η ακόμη κ εγκυκλοπαιδικά να ξέρουμε…..
-
Ο χρήστης Sarantish έγραψε:
To αντικείμενο μου είναι η λογική και η πιστή ακολούθηση των οδηγιών αυτών που ξέρουν καλύτερα από εμάς τα φρένα, αυτών δηλαδή που τα φτιάχνουν, όσο για τους χαρακτηρισμούς μου επειδή δεν συμφωνείς 100% μαζί μου θα ήταν πιο φρόνιμο από την πλευρά σου αντί να με κακοχαρακτηρίζεις να μην παροτρύνεις άλλους με λανθασμένες και επικίνδυνες οδηγίες θεμάτων που έχεις άγνοια, γιατί το θέμα δεν πρέπει να είναι οι χαρακτηρισμοί μου αλλά η άγνοια κινδύνου που μεταδίδεις λόγω ημιμάθειας, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο στο θέμα θεωρώντας ότι εξαντλήθηκε γιατί όσοι διαβάζουν κατάλαβαν.
21 Quadra επειδή δεν γνωρίζω, στα πόσες χιλιάδες χιλιόμετρα χονδρικά, πρέπει να αλλάζονται δίσκοι απλοί είτε είναι διπλοί αεριζόμενοι, είτε μονοί; Δηλαδή όχι της Brebo ή κάποια άλλης πολύ καλής εταιρίας;
Δεν υπάρχει χλμ απόσταση που μπορείς να είσαι Οκ ότι πρέπει να αλλάξεις δίσκους, εξαρτάτε από τον τρόπο οδήγησης και τα τακάκια, μιλάμε πάντα για δίσκους απλούς του ε,μπορίου που όλοι ανεξάρτημα από μάρκα είναι 5% πάνω - κάτω ίδιας ποιότητας.
Έχω ραγίσει δίσκους στα 500 χλμ και έχω κρατήσει δίσκους 40.000 χλμ, αυτός είναι και ο λόγος που οι κατασκευαστές δίσκων δίνουν ελάχιστο πάχος τα 2mm ανεξάρτημα από το μέγεθος και το συνολικό αρχικό πάχος, κάποιοι λίγοι δίσκοι έχουν όριο φθοράς 2.5mm και κάποιοι ακόμα λιγότεροι τα 3mm, Οι δίσκοι στην εξωτερικοί τους περιφέρεια γράφουν το ελάχιστο επιτρεπόμενο πάχος.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
To αντικείμενο μου είναι η λογική και η πιστή ακολούθηση των οδηγιών αυτών που ξέρουν καλύτερα από εμάς τα φρένα, αυτών δηλαδή που τα φτιάχνουν, όσο για τους χαρακτηρισμούς μου επειδή δεν συμφωνείς 100% μαζί μου θα ήταν πιο φρόνιμο από την πλευρά σου αντί να με κακοχαρακτηρίζεις να μην παροτρύνεις άλλους με λανθασμένες και επικίνδυνες οδηγίες θεμάτων που έχεις άγνοια, γιατί το θέμα δεν πρέπει να είναι οι χαρακτηρισμοί μου αλλά η άγνοια κινδύνου που μεταδίδεις λόγω ημιμάθειας, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο στο θέμα θεωρώντας ότι εξαντλήθηκε γιατί όσοι διαβάζουν κατάλαβαν.
21 Quadra επειδή δεν γνωρίζω, στα πόσες χιλιάδες χιλιόμετρα χονδρικά, πρέπει να αλλάζονται δίσκοι απλοί είτε είναι διπλοί αεριζόμενοι, είτε μονοί; Δηλαδή όχι της Brebo ή κάποια άλλης πολύ καλής εταιρίας;
Δεν υπάρχει χλμ απόσταση που μπορείς να είσαι Οκ ότι πρέπει να αλλάξεις δίσκους, εξαρτάτε από τον τρόπο οδήγησης και τα τακάκια, μιλάμε πάντα για δίσκους απλούς του ε,μπορίου που όλοι ανεξάρτημα από μάρκα είναι 5% πάνω - κάτω ίδιας ποιότητας.
Έχω ραγίσει δίσκους στα 500 χλμ και έχω κρατήσει δίσκους 40.000 χλμ, αυτός είναι και ο λόγος που οι κατασκευαστές δίσκων δίνουν ελάχιστο πάχος τα 2mm ανεξάρτημα από το μέγεθος και το συνολικό αρχικό πάχος, κάποιοι λίγοι δίσκοι έχουν όριο φθοράς 2.5mm και κάποιοι ακόμα λιγότεροι τα 3mm, Οι δίσκοι στην εξωτερικοί τους περιφέρεια γράφουν το ελάχιστο επιτρεπόμενο πάχος.
Σε ευχαριστώ 21 Quadra
-
σε ενα μοντελο ο κατασκευαστης εβαζε μπροστα δισκο παχους 21 χιλιοστα με abs και παχους 13 χιλιοστα χωρις abs, το τακακι ειναι κοινο και για abs η χωρις.
αν τοποθετησω σε αυτο το μοντελο που δεν εχει abs τον δισκο με abs(που ειναι ιδιες διαστασεις αλλα λιγο πιο παχυς οπως περιγραφω παραπανω) θα εχει τα ιδια και καλυτερα χαρακτηριστικα; -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
σε ενα μοντελο ο κατασκευαστης εβαζε μπροστα δισκο παχους 21 χιλιοστα με abs και παχους 13 χιλιοστα χωρις abs, το τακακι ειναι κοινο και για abs η χωρις.
αν τοποθετησω σε αυτο το μοντελο που δεν εχει abs τον δισκο με abs(που ειναι ιδιες διαστασεις αλλα λιγο πιο παχυς οπως περιγραφω παραπανω) θα εχει τα ιδια και καλυτερα χαρακτηριστικα;Ο 21 χιλιοστων λογικα ειναι αεριζομενος .Κατα 99% με τα ιδια τακακια δεν πρεπει να μπαινει σε αυτες τις δαγκανες.Αν τσεκαρεις τις δαγκανες σαν ανταλλακτικο θα το δεις.Καλυτερα χαακτηριστικα σιγουρα θα εχεις ως προς την υπερθερμανση κατα τα αλλα καμια διαφορα.
-
δεν υπαρχει αλλος κωδικος ουτε διαφορετικες διαστασεις για τακακι κοινες διαστασεις σε τακακι-κοινες διαστασεις σε δισκο με τη φιαφορα στο παχος το μοντελο με abs k χωρις abs, οποτε κατα 99.99999 με τα ιδια τακακια ...εκτος αν αλλαζει η δαγκανα....
με τα 21 χιλιοστα θα ειναι αεριζομενος και πιο ανθεκτικος στα φρεναρισματα απ'οτι καταλαβα αρα αξιζει τον κοπο η βελτιωση
ειμαι παντα υπερ του καινουριου ανταλλακτικου για δικη μου ασφαλεια, μου προτεινε καποιος να παρει τοσα για εργασια να 'ισιωσει' τους δισκους αλλα σκεφτηκα οτι δεν παυει το εξαρτημα να ειναι παλιο και φθαρμενο εδωσα αλλα τοσα και εβαλα καινουριο εξαρτημα πανω, πιστευω η αισθηση του καινουριου ειναι παντα αναντικαταστατη
φυσικα στα αμεσα σχεδια θα προτεινω την αντικατασταση εκεινου του οχηματος με ενα με abs και ας ειναι και μικροτερος ο κινητηρας
η μερα με τη νυχτα απο θεμα βοηθειας κατα την οδηγηση το abs τοσο στα επιβατικα οσο και στα φορτηγα
ενταξει εχει βελτιωθει η ασφαλεια χρονια στη χρονια, αναλογα με την τσεπη ποσο αντεχει να πληρωσεις και να παρεις με τα διαφορα ηλεκτρονικα βοηθηματα στην πεδηση του οχηματος και ειμαι παντα υπερ αυτων.
υγ: ακυρο τελικα, ιδιες διαστασεις το τακακι αλλα αυτο με το abs εχει μικροτερο παχος -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
δεν υπαρχει αλλος κωδικος ουτε διαφορετικες διαστασεις για τακακι κοινες διαστασεις σε τακακι-κοινες διαστασεις σε δισκο με τη φιαφορα στο παχος το μοντελο με abs k χωρις abs, οποτε κατα 99.99999 με τα ιδια τακακια ...εκτος αν αλλαζει η δαγκανα....
με τα 21 χιλιοστα θα ειναι αεριζομενος και πιο ανθεκτικος στα φρεναρισματα απ'οτι καταλαβα αρα αξιζει τον κοπο η βελτιωση
ειμαι παντα υπερ του καινουριου ανταλλακτικου για δικη μου ασφαλεια, μου προτεινε καποιος να παρει τοσα για εργασια να 'ισιωσει' τους δισκους αλλα σκεφτηκα οτι δεν παυει το εξαρτημα να ειναι παλιο και φθαρμενο εδωσα αλλα τοσα και εβαλα καινουριο εξαρτημα πανω, πιστευω η αισθηση του καινουριου ειναι παντα αναντικαταστατη
φυσικα στα αμεσα σχεδια θα προτεινω την αντικατασταση εκεινου του οχηματος με ενα με abs και ας ειναι και μικροτερος ο κινητηρας
η μερα με τη νυχτα απο θεμα βοηθειας κατα την οδηγηση το abs τοσο στα επιβατικα οσο και στα φορτηγα
ενταξει εχει βελτιωθει η ασφαλεια χρονια στη χρονια, αναλογα με την τσεπη ποσο αντεχει να πληρωσεις και να παρεις με τα διαφορα ηλεκτρονικα βοηθηματα στην πεδηση του οχηματος και ειμαι παντα υπερ αυτων.
υγ: ακυρο τελικα, ιδιες διαστασεις το τακακι αλλα αυτο με το abs εχει μικροτερο παχοςΜου κανει εντυπωση να αλλαξαν το παχος στο τακακι για να χωρεσει!!!Θα το τσεκαρω και στο δικο μου.Κοιτα το θετικο των αεριζόμενων είναι η ψυξη,αν και με μονους και τα premier τακακι fade δν ειχα ποτε ή πενταλ σφουγγαρι.Αρνητικο,με φθηνους αεριζόμενους αν εκανα ,ότι εχω κανει με τους μονους θα ειχαν στραβωσει .Οποτε δινω προσοχή στο τακακι πλεον.Το ABS το θεωρω πολυτιμο.Στο w202 με οποια ταχυτητα και αν κινουμαι δν εχω ενδοιασμο να πατησω τερμα το φρενο αν πεταχτει κατι.Στο honda eg4 το φρενο θελει προσοχη και μετρο .
*Το ABS εχει τεραστια διαφορα αν τα φρενα ειναι ικανα να μπλοκαρουν τους τροχους και σε υψηλες ταχυτητες,πολλα αυτοκινητα αδυνατουν να το κανουν αυτο.......Το τσεκαρα,αλλαζουν οι δαγκανες.Παντως βγαινουν δισκοι μονοι αλλα στην καμπανα τους ειναι με τρυπες ,και απο τιμη το ιδιο,οχι οτι θα χει καμια σπουδαια διαφορα απλα δεν θα την ακουει ευκολα το ρουλεμαν.
-
Μην το κανεις εχει διαφορα η δαγκανα στο χωρο που αφηνει για τη δισκοπλακα, η παχια δισκοπλακα δεν μπαινει στη δαγκανα σου και αν ηταν η αντιθετη περιπτωση να φοραγες την παχια δισκοπλακα αλλα να εβαζες εσυ τη στενη οταν τα τακακια θα ειχαν φθορα λιγο κατω απο τη μεση αυτα λογο ακαταλληλου κενου μεταξει δαγκανας και δισκοπλακας θα μπορουσαν να φυγουν μεσα απο αυτο το κενο και απλα να σκοτωθεις.
Παληκαρια εσεις οι ερασιτεχνες που και καλα σκαμπαζετε καποια πραγματα μην δινετε συμβουλες σε αλλους ερασιτεχνες σε θεματα που σχετιζονται με την ασφαλεια τους, υπαρχουν εκατομυρια πραγματα τα οποια δεν μπορειτε να τα ξερετε και θα παρετε καποιον στο λαιμο σας, καλο πολυ χρησιμο το διαδικτυο αλλα δε μπορει να φτιαξει τεχνιτες απο μονο του εστω και αν το παιζετε 'ο μικρος μαστορας' στο αυτοκινητο σας. -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Μην το κανεις εχει διαφορα η δαγκανα στο χωρο που αφηνει για τη δισκοπλακα, η παχια δισκοπλακα δεν μπαινει στη δαγκανα σου και αν ηταν η αντιθετη περιπτωση να φοραγες την παχια δισκοπλακα αλλα να εβαζες εσυ τη στενη οταν τα τακακια θα ειχαν φθορα λιγο κατω απο τη μεση αυτα λογο ακαταλληλου κενου μεταξει δαγκανας και δισκοπλακας θα μπορουσαν να φυγουν μεσα απο αυτο το κενο και απλα να σκοτωθεις.
Παληκαρια εσεις οι ερασιτεχνες που και καλα σκαμπαζετε καποια πραγματα μην δινετε συμβουλες σε αλλους ερασιτεχνες σε θεματα που σχετιζονται με την ασφαλεια τους, υπαρχουν εκατομυρια πραγματα τα οποια δεν μπορειτε να τα ξερετε και θα παρετε καποιον στο λαιμο σας, καλο πολυ χρησιμο το διαδικτυο αλλα δε μπορει να φτιαξει τεχνιτες απο μονο του εστω και αν το παιζετε 'ο μικρος μαστορας' στο αυτοκινητο σας.Αν αναφερεσαι σε εμενα,δν νομιζω οτι εχω γραψει κατι λαθος και δεν εδωσα συμβουλη σε καποιον να κανει την οποιαδηποτε αλλαγη στα φρενα του.Ο r200 κατι ρωτησε και σ αυτο του απαντησα.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Αν αναφερεσαι σε εμενα,δν νομιζω οτι εχω γραψει κατι λαθος και δεν εδωσα συμβουλη σε καποιον να κανει την οποιαδηποτε αλλαγη στα φρενα του.Ο r200 κατι ρωτησε και σ αυτο του απαντησα.
Και βεβαια σε εσενα αναφερομαι μετα απο αυτο.
..............Καλυτερα χαακτηριστικα σιγουρα θα εχεις ως προς την υπερθερμανση κατα τα αλλα καμια διαφορα. -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Αν αναφερεσαι σε εμενα,δν νομιζω οτι εχω γραψει κατι λαθος και δεν εδωσα συμβουλη σε καποιον να κανει την οποιαδηποτε αλλαγη στα φρενα του.Ο r200 κατι ρωτησε και σ αυτο του απαντησα.
Και βεβαια σε εσενα αναφερομαι μετα απο αυτο.
..............Καλυτερα χαακτηριστικα σιγουρα θα εχεις ως προς την υπερθερμανση κατα τα αλλα καμια διαφορα.Αν θελεις ξαναδιαβασε το ποστ μου.
Το αμαξι του r200 ειναι χωρις abs ,εχει δαγκανες στενες για δισκο μονο και οχι αεριζομενο ,ρωτα τι θα κερδιζε με αλλαγη σε αεριζομενο,του λεω οτι θελει κατα 99% δαγκανες και του εξηγω που πλεονεκτει ο αεριζομενος και εσυ μου λες οτι εδωσα λανθασμενη και επικινδυνη συμβουλη.Ξαναδιαβασε ολο το ποστ μου. -
- Να εισαι σιγουρος οτι το περασα 2 φορες πριν απαντησω.
- Αυτη την απαντηση θα τη διαβασουν και αλλοι με παρομοιο προβλημα ή απορια.
- Ειδικα στο κομματι που επισημανα η εννοια που βγαινει ειναι συγκεκριμενη.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
αν τοποθετησω σε αυτο το μοντελο που δεν εχει abs τον δισκο με abs(που ειναι ιδιες διαστασεις αλλα λιγο πιο παχυς οπως περιγραφω παραπανω) θα εχει τα ιδια και καλυτερα χαρακτηριστικα;Ο 21 χιλιοστων λογικα ειναι αεριζομενος .Κατα 99% με τα ιδια τακακια δεν πρεπει να μπαινει σε αυτες τις δαγκανες.Αν τσεκαρεις τις δαγκανες σαν ανταλλακτικο θα το δεις.Καλυτερα χαακτηριστικα σιγουρα θα εχεις ως προς την υπερθερμανση κατα τα αλλα καμια διαφορα.
Συγκεκριμένα ο r200 ρωτάει: 'αν τοποθετησω σε αυτο το μοντελο που δεν εχει abs τον δισκο με abs(που ειναι ιδιες διαστασεις αλλα λιγο πιο παχυς οπως περιγραφω παραπανω) θα εχει τα ιδια και καλυτερα χαρακτηριστικα;'
Του απαντω όπως φαινεται παραπανω πως με τα ιδια τακακια δν πρεπει να μπαινει και πως αν τσεκαρει τις δαγκανες θα το δει.Στη συνεχεια του απαντω πανω σ αυτό που ρωτάει περι χαρακτηριστικων.
Πραγματικα απορω που είναι το δυσνόητο της ολης υπόθεσης..... -
Παραγγειλα για να αλλαξω τα σωληνακια των φρενων μιας και η σιτροεν τα φερνει απο γαλλια , δεν κραταει στοκ. Φανταζομουν οτι ειναι παμφτηνα απο αλλες εποχες και αλλα αμαξια , και σημερα μου περναει απο το μυαλο δεν ριχνω μια ματια στη σιτροεν γαλλιας να δω τιμες ; Επαθα την πλακα μου για τα 2 πισω θελουν 120ε και τα 2 μπροστινα 50 ε.
Δεν πανε καλα , δεν αποκλειεται τουτοι οι μαλακες να με χρεωσουν παραπανω.
Ρε λεω δεν κοιταω τα αεροπορικου , ποσο να κανουν ; μιας και ποτε δεν τα ειχα χρειαστει . Στο γκουγκλαρισμα στην Ελλαδα δεν βρισκω ακρη αλλα αγγλια ιδου https://www.goodridge.co.uk/products/ca ... 1675783571 κιτ της goodridge για καθε αμαξι με εγγυηση της goodridge εφ ορου ζωης .
Εδω τι παιζει μπορουμε να τα βρουμε ; τιμες; -
Εγω απο SirosSport ειχα παρει καποτε,κανα 100αρικο για τα μπροστινα....
https://siros-sport.car.gr/parts/ -
Είναι αξιοπιστα όμως?Γιατι διαβαζα(δν θυμαμαι αν ηταν για την goodride) ότι δν βγαινουν από κανονικη γραμμη παραγωγης.Μηπως τα μαμα είναι η πιο safe λυση?
Δν είναι δυνατον δυο σωληνάκια φρενων να εχουν 120ευρω εργοστασιακα.Κοιτα σε σαιτ με ανταλλακτικα 5-10 ευρω πρεπει να εχουν. -
Τελειως τυχαιο μοντελο
5-10 ευρω δεν κανουν παντωςhttps://www.onparts.gr/citroen-c5-rd_-1 ... markoutsia
-
https://www.onparts.gr/mercedes-benz-c- ... markoutsia
Τελικα μια χαρα φθηνη είναι η μερσεντές....
Του σιντροεν φαινονται σαν να είναι δυο κομματια βιδωμένα σε 1?! Για καποιο λογο η τιμη τους εκτοξευεται ,φαινεται κτ να εχουν στο μεσον τους στις φωτο. -
Και για το δικο μου μοντελλο μια χαρα ειναι η τιμη στο ΟΝ τα delphi γυρω στα 15ε (τελικα τι ειναι η τιμη , το ζευγαρι;
ποτε δεν καταλαβα , οι τιμες στα αμορτισερ δισκοι φρενων τωρα σωληνακια ειναι ζευγαρι η το ενα;)
Αλλά αλλο οι τιμες στο ΟΝ και αλλο στις αντιπροσωπειες , ενδεικτικα που εχω στο μυαλο μου ,δισκο πλατω και το ειδικο ρουλεμαν 200ε ΟΝ, Σιτροεν 600ε , βολαν διπλης μαζας 320 στο ΟΝ 900ε στην σιτροεν.
Το χειροτερο ειναι ομως που και εξειδικευμενα συνεργεια σου λενε βαζω μονο μαμα . -
Η τιμη είναι ανα μοναδα.Τσεκαρε και στο autodoc ,σε μερικες μερες θα παραγγειλω(μαξ εκπτωση -23% παιρνεις εκει).Όλα αυτά εχουν κ ονλινε εξυπηρετηση οποτε κίνδυνος λαθος ανταλλακτικου δεν πολύ παιζει.
Μου κανει εντυπωση ότι το σωληνακι δεν είναι μονοκομματο,τα goodride λογικα θα είναι μονοκόμματα.
*Βασικα μονοκομματο είναι απλα εξωτερικα είναι τυλιγμενο με συρμα και στην μεση πρεπει να είναι το στοπ του συρματος+βαση
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις