-
Τακακια μετα από χρηση 14.000 σε clio της δουλειάς.
Τα πρωτα (της μανας του) αλλάχθηκαν στα 32.000 ενώ είχαν ψωμι ακόμα.
Τώρα στα 46.000 πήγα για αλλαγή αφού μου έφυγε το ενα τακάκι στο ξεπαρκαρισμα.....
Είμαι και εγώ ξεροκέφαλος και δεν πήγαινα για έλεγχο λογω πηξήματος και προγραμματισμένου σερβις την επόμενη εβδομάδα αλλά δεν το πολυπίστευα πως είναι τόσο γρήγορα τακάκια. Στο οικογενειακό αλλάζω κάθε 40000. Δυστυχώς δεν διακρίνεται η μαρκα προς αποφυγή. -
Ποσο αντιληψη πρεπει να εχει καποιος για να αντιληφθει οτι κατι δεν παει καλα στα φρενα? Και μη μου πεις οτι δεν κανανε κιχ και οτι φυγανε ξαφνικα. Αν εφευγαν εν κινηση μπορει να σκοτωνες και κανεναν ανθρωπο. Αυτα ειναι ξεφτιλικια. Καλες και κακες μαρκες και ιστοριες τα ακουω βερεσε.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ποσο αντιληψη πρεπει να εχει καποιος για να αντιληφθει οτι κατι δεν παει καλα στα φρενα? Και μη μου πεις οτι δεν κανανε κιχ και οτι φυγανε ξαφνικα. Αν εφευγαν εν κινηση μπορει να σκοτωνες και κανεναν ανθρωπο. Αυτα ειναι ξεφτιλικια. Καλες και κακες μαρκες και ιστοριες τα ακουω βερεσε.Απ'οσο λεει ο φιλος,εφυγε στο ξεπαρκαρισμα!!!!!!Οποτε μιλαμε για μαπα ποιοτητα.....
-
Μαλλον με δουλευεις… οι φωτογραφιες σου εχουν ανοιξει? Τις βλεπεις?
Εφυγε η παστα το βραδυ σταματημενο και το πρωι στο ξεπαρκαρισμα επεσε το σιδερο του τακακιου ξαφνικα? -
Εγω καταλαβα οτι αποκολληθηκε η παστα απο το τακακι
-
Παιδια εχω σοβαρο προβλημα.Σημερα το πρωι εβγαλα απο τον εναν πισω τροχο τα τακακια για να τα ξυσω και να βαλω παστα στην πλατη τους καθως μου ειχαν σπασει τα νευρα....ουτε τρενο να ηταν.Ειχα δει και βιντεο στο νετ κτλ.Ξεκινω βγαζοντας 2 πυρους μικρους που τα συγκρατουσαν(πισω ηταν ο τροχος).Στη συνεχεια αφου ο δισκος εχει νυχι....παταω τα τακακια προς το εμβολο και υποχωρει προς τα μεσα.Στη συνεχεια τα βγαζω και κανω οσα ηταν να κανω και τα ξαναβαζω.Μπαινω μεσα παταω φρενο μπαινει μεσα(φυσιολογικο αφου πατησα λιγο τα εμβολα σπρωχνωντας τα τακακι).Βαζω μπροστα δεν επανερχεται....παταω ξαναπαταω τπτ ...κοκκαλωμενο.Το πιανω με το χερι και το τραβαω(οχι με τραγικη δυναμη...φυσιολογικα)Ακουω ενα ηχο απο την ΠΕΤΑΛΙΕΡΑ και ξεκλειδωνει και ερχεται στη θεση του αλλα μονο με το χερι.Τρ δεν εχει επαναφορα και δεν μπορω να βγαλω το σασμαν απο το παρκινγκ.Εκανα με τον πατερα μου και στην δαγκαν εξαερωση και μου λεγε οτι εβγαζε υγρο αλλα μετα και αερα.....Το σερβο την ακουσε?Πως σκ@τ@ εγινε αυτο?!Περιμενω να ρθει μηχανικος...
-
Καλα δε ξερεις οτι δεν παταμε μεχρι τερμα κατω το φρενο σε παλια αυτοκινητα μετα αποαλλαγη τακακιων..?μισο μισο πεταλ μεχρι να σφιξει!εσυ που εχεις και μισο εκατομμύροχλμ ειδικα ..δεν εχεις αλλαξει ποτε αντλια φαντάζομαι. .δεν ειναι δυσλειτουργεια.. ει αι μηχανικη λογικη..αλλαξε μια αντλια μην την κανεις σέρβις και ειναι οκ.
-
Ενημερωση για το απιστευτο προβλημα μου που τελικα λυθηκε χωρις εξοδα.
Αρκετα παλια ειχα διαμαρτυρηθει για πλευρικα κενα στο πενταλ του φρενου....αλλα υπηρχαν και απο το εργοστασιο οποτε δεν δοθηκε σημασια.Το πενταλ του φρενου συνδεεται και με ντιζα για το αυτοματο σασμαν ουτως ωστε να βγαλεις απο παρκινγκ σε R N D 3 2.Σε μενα η ντιζα αυτη ηταν τραβηγμενη και δεν αφηνε το πενταλ να επανελθει.Ο μηχανικος δεν πιστευε πως εγινε στην αρχη αλλα την αλλη μερα που το κοιταξε(ηταν βραδυ) διαπιστωσε πως το πενταλ(?) ή ο μηχανισμος του ή ο πυρος του.....δυστυχως δεν μου περιεγραψε ειχε αρπαξει με τον καιρο και οταν λογο του οτι πιεσα τα εμβολα πατησα φρενο.....τερματισε και αφου ηταν φευγατο βγηκε απο τη θεση του ο μηχανισμος της ντιζας του σασμαν!
Υ.Γ.δν ακουγεται τιποτα απο εκει που εβαλα παστα.....αρχισε ομως απο την αλλη μερια μπααα δν το ξανααγγιζω.... -
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Έχω παρατηρήσει κάτι στο αμάξι μου peugeot 307 1400cc 75hp mod2001.Ενώ το χειρόφρενο πιάνει κανονικά,το κρατάει σε ανηφόρα/κατηφόρα,ενώ πέρασε ΚΤΕΟ,δοκίμασα να τραβήξω χειρόφρενο με λίγα χλμ σε επίπεδο δρόμο,με πατημένη την καστάνια,και το αμάξι κινούταν...Σε άλλο αμάξι που είχα δοκιμάσει και σε στροφή,με τον ίδιο τρόπο,μπλοκάρισαν οι πίσω τροχοί κανονικά.Τα τακάκια πίσω είναι καινούρια.Δε θα έπρεπε να μπλοκάρουν οι τροχοί;Ξέρει κάποιος τι συμβαίνει;Αν τα πίσω τακάκια είναι πολυ καινούρια πρέπει πρώτα να πατήσουν για να λειτουργήσει το χειρόφρενο κανονικά. Και εγώ όταν είχα αλλάξει τα πίσω το χειρόφρενο δεν έπιανε, δηλαδή σε κατηφόρα με τραβηγμένο, το αμάξι τσούλαγε. Αυτό είναι φυσιολογικό.
-
Εστω οτι ειμαστε σε αναζητηση τακακιων. Βλεπουμε ευρος τιμων απο 25 εως 80 ευρω. Πως ξεχωριζουμε ποια ειναι οργανικα, ποια ειναι ημιμεταλλικα, ποια σκληρα ποια μαλακά, και γενικοτερα τεχνικες πληροφοριες οπως καποιο συντελεστη τριβης? Μην μου πειτε απο τον πωλητή γιατι θα γελάσω.
Μονο η ferodo εχει διαχωρισει τα μοντελα των τακακιων της σε κατηγοριες. Ομως η ferodo δεν βγαζει καποιο ''καλυτερο'' τακακι για νορμαλ αμαξια περα απο την σειρα premier που ειναι οργανικα αν δεν κανω λαθος. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Εστω οτι ειμαστε σε αναζητηση τακακιων. Βλεπουμε ευρος τιμων απο 25 εως 80 ευρω. Πως ξεχωριζουμε ποια ειναι οργανικα, ποια ειναι ημιμεταλλικα, ποια σκληρα ποια μαλακά, και γενικοτερα τεχνικες πληροφοριες οπως καποιο συντελεστη τριβης? Μην μου πειτε απο τον πωλητή γιατι θα γελάσω.
Μονο η ferodo εχει διαχωρισει τα μοντελα των τακακιων της σε κατηγοριες. Ομως η ferodo δεν βγαζει καποιο ''καλυτερο'' τακακι για νορμαλ αμαξια περα απο την σειρα premier που ειναι οργανικα αν δεν κανω λαθος.μεχρι τα 45-50 ευρω συνηθως ειναι οργανικα, περισσοτερες λεπτομερειες ο Παναγιωτης.
-
ερωτηση,
εχω βαλει ημιμετταλικα χειροποιητα απο tsubos racing στο κορωπι για 312mm δαγκανα απο AUDI A4.
εχω βαλει γρασσο εξωτερικα απο το τακακι αναμεσα σε αυτο και την δαγκανα.
εχω στρωσει καλα , αλλα με τρελενει στο θορυβο-σφυριγμα. Τι να κανω? φτιαχνεται καπως το σφυριγμα?
Να τα βγαλω και να φαω λιγο τα ακρα ?
Επισης μαλλον τα εφτιαξε κανα μισο χιλιοστο μικροτερα και απο το κενο σε καθε πατημα ακουω και απο τις δυο δαγκανες τακ,τακ..
Δεν ξαναψωνιζω απο αυτον. Στα προβληματα τι κανω?
-
1, απλη δισκοπλακα εχεις?
2, εχει φθορα η δισκοπλακα?
3, το τσιριγμα ειναι ενα απο τα προβληματα αυτης της γομας, θελει τακτικα μερικα καλα φρεναρισματα για να στρωνει ο θορυβος.
4, χειροποιητα τακακια? -
Τα τακακια είναι σωστα τοποθετημένα με το καταλληλο ελασμα?Ακομη και 1 χιλιοστο μικροτερα(η παστα) να είναι δεν θα επρεπε να ακούγεται 'τακ'.
Χειροποίητα υπαρχουν??? -
δισκοπλακα bosch απλη καινουργια.
τακακια καινουργια
υγρα καινουργια ATE super Blue Dot 4ελασμα εχει μπει ναι.
υποτιθεται οτι εστρωσαν με καποια φρεναρισματα που εκανα.
ποσα φρενα να πατησω ακομα? απο τα 120km πχ ποσες φορες επιπλεον. Να 10 φρεναρισματα και μετα πορεια για να κρυωσουν?
-
το προβλημα μπορει να οφειλετε και στα τακακια που ειναι μικροτερα απο τα προβλεπομενα.
σιγουρα δεν βοηθαει και η απλη δισκοπλακα καθως καλυτερα ειναι να ειναι χαρακτη ή τρυπητη για να ξυνει τη γυαλαδα που πιανουν τα τακακια. -
Τα τακακια ως προς ποια διασταση ειναι μικροτερα? πλατος? υψος? πάχος?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Τα τακακια ως προς ποια διασταση ειναι μικροτερα? πλατος? υψος? πάχος?για να κοπανανε πανω στη δαγκανα σε μηκος ειναι μικροτερα.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
για να κοπανανε πανω στη δαγκανα σε μηκος ειναι μικροτερα.
μαλλον σε μηκος ειναι μικροτερα. αρα ή χαρασω δισκο ή τα αλλαζω.αν κανουν πχ αλλα 1000km δεν θα φαγωθουν ετσι ωστε να πατησει ολη η επιφανεια απο το τακακι στο δισκο? πχ τα ακρα απο το τακακι?
κριμα ειναι ωραιο τακακι...εχει την αισθηση λες και εχεις οργανικα με σωληνακια υψηλης.δεν βυθιζει το πενταλ και εχει αρπαγμα σε ολο την διαρκεια που πατας πεταλι.
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
για να κοπανανε πανω στη δαγκανα σε μηκος ειναι μικροτερα.
μαλλον σε μηκος ειναι μικροτερα. αρα ή χαρασω δισκο ή τα αλλαζω.αν κανουν πχ αλλα 1000km δεν θα φαγωθουν ετσι ωστε να πατησει ολη η επιφανεια απο το τακακι στο δισκο? πχ τα ακρα απο το τακακι?
κριμα ειναι ωραιο τακακι...εχει την αισθηση λες και εχεις οργανικα με σωληνακια υψηλης.δεν βυθιζει το πενταλ και εχει αρπαγμα σε ολο την διαρκεια που πατας πεταλι.
Γιατι δεν πηρες Ferodo TQ? Φτιαχτα τακακια....εχεις εμπιστοσυνη αν θα ξεκολλησει σε κανα ασχημο φρεναρισμα η παστα από το τακακι?
Αν είναι σε μηκος μικροτερα δεν γινεται τιποτα και ισως να ενεχει και καποιον βαθμο επικινδυνότητας.
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις