-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
τσαμπα πραμα
Αξιζει ή θα είναι κατω του εργοστασιακου επιπεδου?
Αληθεια, δεν ξερω. Εφοσον λες οτι οι απαιτησεις σου ειναι μικρες, ΙΣΩΣ αξιζει υπο μορφη στοιχηματος... 'εδωσα Χ ευρω αλλα τελικα ηταν μαπα' ή 'τελικα κερδισα'.
για πες μαρκα μοντελο χρονολογια κυβικα ή/και ψαξε εδω να δεις
www.parts.gr
www.onparts.grΓια τις αεριζομενες εμπρος, υποθετω οτι χρειαζεσαι αλλες δαγκανες... τσεκαρε ομως πχ, τι διακενο εχουν οι τωρινες δαγκανες, ποσο παχος εχουν 2 τακακια και ο αεριζομενος, κανε την προσθεση και δες αν χωρανε, αν τα τακακια εχουν τις υπολοιπες διαστσεις ιδιες κλπ.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
τσαμπα πραμα
Αληθεια, δεν ξερω. Εφοσον λες οτι οι απαιτησεις σου ειναι μικρες, ΙΣΩΣ αξιζει υπο μορφη στοιχηματος... 'εδωσα Χ ευρω αλλα τελικα ηταν μαπα' ή 'τελικα κερδισα'.
http://www.parts.gr
http://www.onparts.grΓια τις αεριζομενες εμπρος, υποθετω οτι χρειαζεσαι αλλες δαγκανες... τσεκαρε ομως πχ, τι διακενο εχουν οι τωρινες δαγκανες, ποσο παχος εχουν 2 τακακια και ο αεριζομενος, κανε την προσθεση και δες αν χωρανε, αν τα τακακια εχουν τις υπολοιπες διαστσεις ιδιες κλπ.
Ναι θα το ψαξω το μεσημερι.Για μερσεντές w202 c 180 94' προκειται.Δεν εχω απαιτησεις από την αποψη να κανω φρεναρίσματα πανικου πανω από 2-3.Τα τωρινα οικολογικα τακακια όταν τα εβαλα σε φυσιολογικούς ρυθμους κατηφορας-στροφων 2 φορες καπνιζαν και βρωμουσε ο τοπος(υποτίθεται ότι εκανα στρώσιμο).Πλεον είναι ΟΚ αλλα παντα λερωνουν τον δισκο μετα από φυσιολογικη χρηση σαν να λιωνουν πανω του....
Πατως το κιτακι από το νετ πιστευω ότι οι δισκοι του θα είναι φυσιολογικοι(οι τωρινοι μου ΑΤΕ δεν εχουν ουτε τρυπες στην καμπανα)και τα τακακια τα πισω ΟΚ ...τα μπροστα ελπιζω καλα.Τα μπροστα τακακια αν το δικο μου εχει μονοκοματο τακακι και όχι χωρισμενο στα 2 όπως του κιτ υπαρχει θεμα? -
ΤΟ χωρισμα δεν ειναι κατι που ειναι θεμα
Βλεπω τιμες σε επωνυμα
~100€ ολοι οι δισκοι, 30-35 τα μπροστινα τακακια και 17 τα πισω... και δεν διαλεξα τα φτηνοτερα, TRW ειδα κλπ...
αξιζει τον κοπο να πας σε ανωνυμα ebay? -
τσαμπα πραμα
http://www.parts.gr
http://www.onparts.grΓια τις αεριζομενες εμπρος, υποθετω οτι χρειαζεσαι αλλες δαγκανες... τσεκαρε ομως πχ, τι διακενο εχουν οι τωρινες δαγκανες, ποσο παχος εχουν 2 τακακια και ο αεριζομενος, κανε την προσθεση και δες αν χωρανε, αν τα τακακια εχουν τις υπολοιπες διαστσεις ιδιες κλπ.
Ναι θα το ψαξω το μεσημερι.Για μερσεντές w202 c 180 94' προκειται.Δεν εχω απαιτησεις από την αποψη να κανω φρεναρίσματα πανικου πανω από 2-3.Τα τωρινα οικολογικα τακακια όταν τα εβαλα σε φυσιολογικούς ρυθμους κατηφορας-στροφων 2 φορες καπνιζαν και βρωμουσε ο τοπος(υποτίθεται ότι εκανα στρώσιμο).Πλεον είναι ΟΚ αλλα παντα λερωνουν τον δισκο μετα από φυσιολογικη χρηση σαν να λιωνουν πανω του....
Πατως το κιτακι από το νετ πιστευω ότι οι δισκοι του θα είναι φυσιολογικοι(οι τωρινοι μου ΑΤΕ δεν εχουν ουτε τρυπες στην καμπανα)και τα τακακια τα πισω ΟΚ ...τα μπροστα ελπιζω καλα.Τα μπροστα τακακια αν το δικο μου εχει μονοκοματο τακακι και όχι χωρισμενο στα 2 όπως του κιτ υπαρχει θεμα?Πριν 2 περίπου χρόνια άλλαξα τα μπροστινά φρένα της w201 (1991). Χωρίς καμμιά άλλη μετατροπή φόρεσα τις δαγκάνες και τους δίσκους (με την προστατευτική μεταλλική ασπίδα) από την w201 2.3 16V και πλέον το αυτοκίνητο έχει τέλεια φρένα. Αυτό που ήθελα να σημειώσω είναι ότι η διαφορά είναι τεράστια. Οι μεν παλιοί δίσκοι ήταν 262mm μονοί με 11mm πάχος και οι νέοι 284mm με 22mm πάχος και αεριζόμενοι, ενώ σημαντική είναι και η διαφορά στο εμβαδόν του τακακιού. Ένα πρόβλημα που υπηρξε ήταν οτι οι ζαντες της 190Ε δεν χωρούσαν τις νεες δαγκάνες. Τις άλλαξα με 4 ζάντες απο w124, σιδερένιες σαν αυτες που ειχα, έκανα τραμπα τα λαστιχα και τα παντα χωρεσαν. Αυτο που αναρωτήθηκα ήταν μήπως υπήρχε καποιο προβλημα με το διαφορετικο offset. Εξηγω: οι παλιες ζαντες ειχαν πλατος 6'' και οφσετ 49. Οι νεες είναι 6,5'' και οφσετ 37. Τα ελαστικά είναι 195 65 15R. Αφού το διερεύνησα στο http://www.rimsntires.com/specs.jsp και είδα ότι όλα οκ, προχώρησα στην αλλαγή. Τα φρένα της κυρίας είναι πλέον εξαιρετικά. Η οπτική διαφορά είναι ανάλογη και στο δρόμο.
-
Εγω εχω δισκους 284*12.......και η δαγκανα μου τελικα δεν χωραει μεγαλυτερο δισκο.....Η εμπρος δεξια δαγκανα εχει παρει κενα πλεον και αν την χτυπας με δυναμη με το χερι ακυγεται τακ.Θελει επισκευή καποια στιγμη.Ποσο πηρες δαγκανες για 22 χιλιοστα δισκο?Νομιζω μπορουσες να παρεις και από w202 c200 c220 c 280κτλ.Εγω δεν εχω θεμα με το φρενο παρ ότι είναι συμπαγης οι δισκοι....ισως επειδή εχει αεραγωγούς για τα φρενα(δε τους εχω κλεισει με προβολακια με ειχαν αποτρεψει από την μερκ)και επιπλέον ο πλαστικος θολος εμπρος εχει διαμορφωση να στελνει κι άλλο αερα στη δαγκανα.Το μονο που θα ηθελα να αλλαξω είναι η νεκρη διαδρομή στην αρχη του πενταλ...ο πατερας μου μου λεει ότι ετσι ηταν από παντα και ενας μηχανικος μας ειπε πολυυυ λιγο διορθώνεται με ανοιγμα του σερβο και κατι λαστιχάκια εκει μεσα που δεν θυμαμαι ημουν μικρος.Κατα τα αλλα τα φρενα του είναι ωραια και όταν ζεσταθουν λιγο τα τακακια(ναι αυτά τα οικολογικα )περιέργως εχει πολύ ωραιο γράπωμα.
Μονο παραπονο ισως ότι ενώ εχει abs μπρος πισω από ότι γνωριζω πισω δεν δουλεψε ποτε....Ο κατανεμητης είναι πολύ συντηρητικος σε αυτό το θεμα.
Για να κραξω και λιγο την μερσεντές....Το abs της σε δρομο γλιτσα οσο δεν παει και κατηφορα είναι αισχος μονο δουλευει και το αμαξι δεν σταματάει....αφηνεις λιγο φρενο βγαινει το abs και μετα σταματάει.Σε υψηλες ταχύτητες όμως είναι υπεροχο πατας φρενο οσο δυνατα θελεις. -
Στο w202 με τις μαμα αλουμινιου χωρανε νομιζω δαγκανες και δισκοι 284*22 αφου αλλαζει μονο παχος δισκου και όλα φορανε την ιδια ζαντα.Πισω δεν εχεις ταμπουρα ετσι?
-
Στο w202 με τις μαμα αλουμινιου χωρανε νομιζω δαγκανες και δισκοι 284*22 αφου αλλαζει μονο παχος δισκου και όλα φορανε την ιδια ζαντα.Πισω δεν εχεις ταμπουρα ετσι?Νομίζω ότι στις αλουμινίου (αν είναι 6,5'' και πάνω ) χωράνε οι πιο φαρδιές δαγκάνες που κάνουν για τους δίσκους 22χιλ.
Η w201 (όπως και όλη τη σειρά) πίσω έχει μονούς δίσκους. -
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Στο w202 με τις μαμα αλουμινιου χωρανε νομιζω δαγκανες και δισκοι 284*22 αφου αλλαζει μονο παχος δισκου και όλα φορανε την ιδια ζαντα.Πισω δεν εχεις ταμπουρα ετσι?
Νομίζω ότι στις αλουμινίου (αν είναι 6,5'' και πάνω ) χωράνε οι πιο φαρδιές δαγκάνες που κάνουν για τους δίσκους 22χιλ.
Η w201 (όπως και όλη τη σειρά) πίσω έχει μονούς δίσκους.Ναι εγω εχω 7''ζαντα και 6,5'' σιδερενιες.Και πισω εχω μονους δισκους...οικονομιες της μερκ παλι.
-
Επειτα από σκεψη πιστευω ότι δεν αξιζει το no name σετ από γερμανια στα 100Ε ....εχω μεγαλους ενδιασμους για τα μπροστα τακακια...δεν γραφει αν είναι ημιμεταλικα ή οργανικα.Και τουλάχιστον μπροστα σκέφτομαι ένα αρκετα σοβαρο τακακι λογω και φορτώματος του αυτοκινητου και ταξιδιων σε υψηλες ταχύτητες το καλοκαιρι.
Εκτος απο τα Ferodo thermoquiet(50ε) και Bendix Euro(παραθετω λινκ παρακατω λεει και κτ για λωρίδες μπλε τιτανιου ) ,Bendix Heavy duty(Εδώ παμε στα 70ε) και EBC grenn stuff(70+και δεν ακουω κορυφαια σχολια) και οποιοδήποτε άλλο νομιζετε...πιο θεωρειτε καλητερο?
Ευχαριστω εκ των προτερων.Υ.Γ.Εφυγε ο ενθουσιασμος από την τιμη του σετ,ηρθε ως σκεψη η ασφαλεια και μερικες περιγραφες σε φορουμ πως ξεκολλάνε οι παστες σε δυνατα φρεναρίσματα ηταν αρκετα για να επεστρεψει η λογικη !
-
Καλησπερα σε ολους.. Νεος στην παρεα.. Εχω ενα Mercedes C180 Avantgarde του 2007 μοντ. Εχει τα Διπιστονα φρενα εμπρος και τις τρυπιτες δισκοπλακες. Επειδη ειμαι σε περιπου 2000 χλμ για αλλαγη τακακια και δισκους..Μηπως γνωριζει κανεις τις διαστασεις απο τις συγκεκριμενες δισκοπλακες? Ευχαριστω εκ των πρωτερων..
-
Ο χρήστης NasosAvantgarde έγραψε:
Καλησπερα σε ολους.. Νεος στην παρεα.. Εχω ενα Mercedes C180 Avantgarde του 2007 μοντ. Εχει τα Διπιστονα φρενα εμπρος και τις τρυπιτες δισκοπλακες. Επειδη ειμαι σε περιπου 2000 χλμ για αλλαγη τακακια και δισκους..Μηπως γνωριζει κανεις τις διαστασεις απο τις συγκεκριμενες δισκοπλακες? Ευχαριστω εκ των πρωτερων..Φορούσε 2
288Χ25
330Χ28Μ'ετρα εσύ να δείς ποιές φοράς.
-
Παιδια για μπροστινα τακακια είμαι αναμεσα στα 'απλα' της ΑΤΕ,τα ΑΤΕ ceramic,απλα της TRW cotec και της TRW Dtec.
Τα κεραμικα της ατε διαβασα πως δεν είναι αγωνιστικα αλλα μονο για λιγοτερη σκονη και πως εχουν μικροτερο συντελεστη τριβης από τα απλα της ΑΤΕ.Ισχυει?
Οσον αφορα την TRW τα DTEC είναι μια από τα ιδια με τα κεραμικα της ΑΤΕ ή κοιτανε και λιγο τις επιδοσεις σαν τα ferodo premier και thermoquiet.
(Ειχα καταληξει στα τελευταια αλλα ναυαγησε η υποθεση λογω μεταφορικων ebay.)
Αν βαλω μπροστα μια από τις δυο πρεπει και πισω να βαλω την ιδια? -
Σε Mitsubishi colt, παρατηρώ τον τελευταίο καιρό ότι όταν πατάω φρένο έχει μια αίσθηση σαν να κάνει 'σκαλοπατάκια'.
Υποθέτω ότι είναι οι δισκόπλακες γιατί εάν το αφήσω να επιβραδύνει χωρίς φρένο δεν καταλαβαίνω κάτι ανάλογο.
Άλλαξα τακάκια πριν περίπου 8.000χλμ. και τότε οι δίσκοι ήταν καλοί (έχουν συνολικά 98.000χλμ.)Καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι?
Είναι δυνατόν να μου έβαλε ο μάστορας λάθος τακάκια?
δεν ξέρω αν γίνεται κάτι τέτοιο αλλά ρωτάω γιατί μου έκανε εντύπωση ότι με το που τα άλλαξα ξεκίνησαν να τρίζουν... -
Στραβή δισκόπλακα
Θα το δεις χαρακτηριστικά στο ΚΤΕΟ
Είναι και τα χλμ αρκετά... -
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Στραβή δισκόπλακα
Είναι και τα χλμ αρκετά...Δεν δειχνει με τιποτα το κτεο στραβη δισκοπλακα.
-
Ιδιοι δίσκοι με 98000χλμ; Μωρε μπράβο! Εγω θα είχα αλλάξει κανά δυο τουλάχιστον έτσι όπως παω χαχα.
Τι εννοείς σκαλοπατάκια; Αν σου κλωτσάει το πεντάλ καθώς φρενάρεις με πολλα χλμ ή νιώθεις ανομοιόμορφο (σαν διακοπτόμενο κάπως) φρενάρισμα καθώς κόβεις με σταθερά λίγο πατημένο το φρένο, αυτό είναι στραβοί δίσκοι στάνταρ. Αν ακούς τριξίματα είναι άλλο και μάλλον εχει να κάνει με τα νέα τακάκια. Συνήθως σταματάνε μετά απο κάποια χλμ μόλις πατήσουν. Αλλά μου φαίνονται πολλά τα χλμ για να έχεις ακόμα τους ίδιους δίσκους. Εκτός αν μιλάμε για πισινούς.
Αν έχουν στραβώσει μην μπεις στο κόπο με πλαναρίσματα κτλ παρε νεους -
Ο χρήστης TRiBaL81 έγραψε:
Ιδιοι δίσκοι με 98000χλμ; Μωρε μπράβο! Εγω θα είχα αλλάξει κανά δυο τουλάχιστον έτσι όπως παω χαχα.
Τι εννοείς σκαλοπατάκια; Αν σου κλωτσάει το πεντάλ καθώς φρενάρεις με πολλα χλμ ή νιώθεις ανομοιόμορφο (σαν διακοπτόμενο κάπως) φρενάρισμα καθώς κόβεις με σταθερά λίγο πατημένο το φρένο, αυτό είναι στραβοί δίσκοι στάνταρ. Αν ακούς τριξίματα είναι άλλο και μάλλον εχει να κάνει με τα νέα τακάκια. Συνήθως σταματάνε μετά απο κάποια χλμ μόλις πατήσουν. Αλλά μου φαίνονται πολλά τα χλμ για να έχεις ακόμα τους ίδιους δίσκους. Εκτός αν μιλάμε για πισινούς.
Αν έχουν στραβώσει μην μπεις στο κόπο με πλαναρίσματα κτλ παρε νεουςΕνταξει στραβωσαν οι δισκοι......αλλα τα χλμ ειναι νορμαλ προς λιγα για να αλλαξεις δισκοπλακες.Ποτε δεν μου ετυχε να αλλαξω δισκοπλακες απο φθορα!
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Στραβή δισκόπλακα
Είναι και τα χλμ αρκετά...Δεν δειχνει με τιποτα το κτεο στραβη δισκοπλακα.
Ίσως δεν το ξέρεις γιατί δεν σου έχει τύχει
Το λένε στις παρατηρήσεις ως διακύμανση πέδησης και χαρακτηρίζεται ως ποσοστό %
-
Δεν ειναι απο στραβη δισκοπλακα η μονοπλευρη πεδηση σε καμια περιπτωση, ειναι απο δυσλειτουργεια της δαγκανας φρενων κυριως απο κακη εξαερωση ή μαγκωμενες γλιστρες λογω μακροκρονιας μη συντηρησης.
-
Μια ερωτηση γιατι ψιλοπροβληματιζομαι που το ακουω.. Στα ποσα χιλιομετρα θεωρειται οτι πρεπει να αλλαξεις δισκοπλακες?? Γιατι σε ερωτηση προς το πατερα μου ποτε αλλαξε τελευταια φορα δισκοπλακες μου απαντησε .. δεν εχω αλλαξει ποτε. Και εμεινα καπως σεκος.... γιατι εχω διαβασει και εδω οτι πχ στις 80000 αλλαζουν συνηθως..
Και η αληθεια ειναι οτι μετα απο μια βδομαδα που το πηγαμε για σερβις και αλλαξαμε τακακια εμπρος ειδα και τους δισκους και δεν ειχαν καν σημαδια που να υποδειλωναν οτι πρεπει να αλλαχτουν..
Αυτοκινητο σενταν αλμερα με δισκους εμπρος και ταμπουρα πισω.
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις