-
Ομολογώ ότι μετά απο 700 περίπου χλμ χρήσης τα τακάκια είναι ΕΞΑΙΣΙΑ στο φρενάρισμα.
Το ενοχλητικό τρίξιμο που δεν είχα με τα premier θα εξαλειφθεί με περαιτέρω χρήση η το παντρεύτηκα;
Το κάνει μόνο όταν τσιμπάς τα φρένα σε χαμηλή ταχύτητα 10-30 Km. -
Γεια σας φιλοι μου.Εφτασε η ωρα μετα απο 65000 να αλλαξω τα τακακια εμπρος στο αυτοκινητο μου ενα duster 1.5 dci 4x4 με esp.Οι επιλογες που βρεθηκαν ειναι ειτε τα γνησια με καμμια 60 ευρω ειτε μη γνησια με 30 ευρω.Τα μη γνησια που βρισκω ειναι ιταλικα μαρκας trusting της metelli groop και lpr.Τι λετε να βαλω σε ιταλικο εχει κανεις καμμια αποψη???
-
Ιδιας κατηγοριας ειναι, βαλε τα aftermarket και προσοχη στις καταβασεις με συνεση το φρενο.
-
Καλησπέρα και από μένα.
Είμαι με ένα Α4 Β7 2.0T FSI QUATTRO 2005 (BGB engine code), στα 350 hp. Οδηγώ συνήθως Αθήνα-Θεσσαλονίκη και δεν κάνω τόσο συχνά στροφές, βουνά κτλ. Τα ταξίδια είναι συνήθως με υψηλές μωτ και τα φρεναρίσματα κάποιες φορές από τα 220+ σε ένα αρκετά βαρύ αυτοκίνητο.
Ήρθε η ώρα λοιπόν να κάνω τα φρένα μου και αρχίζοντας από μπροστά.Τώρα φοράω μαμά σε 18αρες ζάντες με 1 πόντο αποστάτες. Τα μπροστινά λοιπόν είναι δίσκοι 320 mm με μονπίστονες δαγκάνες και σε καμία περίπτωση δε φτάνουν από ότι έχω δεί.
Προσανατολίζομαι σε λύσεις μεταχειρισμένων και από τη μέχρι τώρα έρευνα έχω τις εξής επιλογές.
- Bolt on S4 ή RS και βεβαίως σωληνάκια μεταλικά.
- Porsche 996 4pot με αποστάτες προσαρμογής (7076 alu) και βεβαίως σωληνάκια μεταλικά.
- Μαμά δαγκάνες και καλύτεροι (αεριζόμενοι?) 320 mm δίσκοι και φυσικά καλύτερα τακάκια και βεβαίως σωληνάκια μεταλικά.
Όλα τα παραπάνω με συντήρηση βεβαίως του κυκλωματος πάντα και τα κατάλληλα υγρά φρένων.
Επειδή τα λεφτά είναι θέμα ποιά είναι η γνώμη όσων κατέχουν το 'σπόρ'?
Θα μου φτάσει η επιλογή 3? Βγαίνουν πλευστοί δίσκοι στα 320 mm.
Αν όχι, και πάω σε 1 ή 2 να κοιτάξω για πλευστούς δίσκους?
Βέβαια ότι άλλες ιδέες έχει κάποιος παρακλαώ ελεύθερα.Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης gkargkar έγραψε:
Καλησπέρα και από μένα.Είμαι με ένα Α4 Β7 2.0T FSI QUATTRO 2005 (BGB engine code), στα 350 hp. Οδηγώ συνήθως Αθήνα-Θεσσαλονίκη και δεν κάνω τόσο συχνά στροφές, βουνά κτλ. Τα ταξίδια είναι συνήθως με υψηλές μωτ και τα φρεναρίσματα κάποιες φορές από τα 220+ σε ένα αρκετά βαρύ αυτοκίνητο.
Ήρθε η ώρα λοιπόν να κάνω τα φρένα μου και αρχίζοντας από μπροστά.Τώρα φοράω μαμά σε 18αρες ζάντες με 1 πόντο αποστάτες. Τα μπροστινά λοιπόν είναι δίσκοι 320 mm με μονπίστονες δαγκάνες και σε καμία περίπτωση δε φτάνουν από ότι έχω δεί.
Προσανατολίζομαι σε λύσεις μεταχειρισμένων και από τη μέχρι τώρα έρευνα έχω τις εξής επιλογές.
- Bolt on S4 ή RS και βεβαίως σωληνάκια μεταλικά.
- Porsche 996 4pot με αποστάτες προσαρμογής (7076 alu) και βεβαίως σωληνάκια μεταλικά.
- Μαμά δαγκάνες και καλύτεροι (αεριζόμενοι?) 320 mm δίσκοι και φυσικά καλύτερα τακάκια και βεβαίως σωληνάκια μεταλικά.
Όλα τα παραπάνω με συντήρηση βεβαίως του κυκλωματος πάντα και τα κατάλληλα υγρά φρένων.
Επειδή τα λεφτά είναι θέμα ποιά είναι η γνώμη όσων κατέχουν το 'σπόρ'?
Θα μου φτάσει η επιλογή 3? Βγαίνουν πλευστοί δίσκοι στα 320 mm.
Αν όχι, και πάω σε 1 ή 2 να κοιτάξω για πλευστούς δίσκους?
Βέβαια ότι άλλες ιδέες έχει κάποιος παρακλαώ ελεύθερα.Ευχαριστώ
Μπορούν να μπούν οι δίσκοι 345Χ32 από cayenne όπως και οι δαγκάνες τους 6pot, και οι δίσκοι αυτοί να γίνουν διαιρούμενοι για αντοχή στις θερμοκρασίες, μπορούν να μπουν 330Χ30, η δύναμη δεν λείπει από τις μονοπίστονες, το πρόβλημα είναι ότι είναι από μαντέμι και μαζεύουν υψηλές θερμοκρασίες που δεν πέφτουν εύκολα λόγω της μεγάλης θερμοχωρητικότητας που έχει το μαντέμι σαν υλικό, έχουν μετρηθεί δαγκάνες με 355c ενώ οι αλουμινίου δεν περνάνε τους 180, είναι προφανές πόσο επιβαρύνονται τα τακάκια και τα υγρά από τις θερμοκρασίες της δαγκάνας.
Υπάρχουν επίσης δίσκοι έτοιμοι κομμένοι για να δεχθούν καμπάνες είτε fixed είτε floating, μόνο που το κόστος ξεφεύγει πολύ εύκολα αλλά είναι η καλύτερη λύση γιατί αυτοί οι δίσκοι έχουν καλύτερης ποιότητας μαντέμι μκαι έχουν θερμική επεξεργασία που τους σκληραίνει και τους καθιστά ανθεκτικότερους στα ραγίσματα.
Το πρόβλημα είναι η σωστή διαχείριση της θερμοκρασίας, εδώ σημαντικό ρόλο παίζει η πάστα του τακακιού, για τίς ταχύτητες που αναφέρεται σε συνδυασμό με το βάρος και την ευκολία που μαζεύει χλμ χρειάζεσται τακάκι με υψηλό συντελεστή τριβής ο οποίος θα αυξάνεται με την άνοδο της θερμοκρασίας, σε αντίθεση με τα απλά τακάκια τους εργοστασίου που μειώνεται όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία με αποτέλεσμα να μην έχουμε την ζητούμενη επιβράδυνση κατά το φρενάρισμα να επιμένουμε στο φρένο και αυτό ανεβάζει τις θερμοκρασίες και πέφτουμε σε φαύλο κύκλο μέχρι να επέλεθει το fade είτε των τακακιών ( το πεντάλ είναι κούτσουρο αλλά δεν έχουμε φρένο ) είτε το fade των υγρών ( το πεντάλ στο πάτωμα ) με ταυτόχρονο βουητό και τράνταγμα από τους δίσκους οι οποίοι καταλήγουν κατσαροί από την μη επαναφορά τους στις αρχικές διαστάσεις τους αφού είχαν μεγαλώσει κατά αρκετά mm στην περιφέρεια και κατά πλάτος, ο λόγος είναι ότι η καμπάνα του δίσκου δεν έχει τις ανοχές σαν υλικό και δομή ώστε να επιτρέπει στον δίσκο να διαστέλεται και να συστέλεται ομοιόμορφα.
-
μπορεις να βαλεις απο audi S4 B7 σε διασταση 345Χ30 mm οπως λες με ενα DS 2500 ferodo , σωληνακι και καλο υγρο.Νομιζω μετα θα σε ικανοποιουν μιας και πας εθνικη πιο πολυ οπως λες.
και πιο ευκολα βρισκεις και πιο φθηνα απο του porche που λεει ο φιλος πιο πανω..
Μην ξεχασεις να μου πουλησεις τα 320mm....
-
http://www.car.gr/parts/view/6325194/
Ξέρει κανεις αν μπαίνουν στο Α4 Β7 τα παραπάνω bolt on?
-
Και απαντώ μόνος μου: δε κάνουν....
-
Τώρα τελευταία,έχω παρατηρήσει ότι όταν πατάω φρένο ομαλά, το πεντάλ βυθίζεται πάρα πολύ δίνοντάς σου την αίσθηση ότι δεν θα σταματήσει το αυτοκίνητο,πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει τελικά.Αν διπλοτρομπάρω το πεντάλ πιάνει πιο ψηλά.Είναι η ιδέα μου ή είναι φυσιολογικό;Μήπως έχει να κάνει με το ΑBD;Αυτοκίνητο Suzuki sx4 2008 60.000χμ.
-
μηπως παιζει καμια εξαερωση. φρενα ειναι φιλος. πανε σε συνεργειος να τα δει.
-
Ο χρήστης sxinthecity έγραψε:
Τώρα τελευταία,έχω παρατηρήσει ότι όταν πατάω φρένο ομαλά, το πεντάλ βυθίζεται πάρα πολύ δίνοντάς σου την αίσθηση ότι δεν θα σταματήσει το αυτοκίνητο,πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει τελικά.Αν διπλοτρομπάρω το πεντάλ πιάνει πιο ψηλά.Είναι η ιδέα μου ή είναι φυσιολογικό;Μήπως έχει να κάνει με το ΑBD;Αυτοκίνητο Suzuki sx4 2008 60.000χμ.Πιθανον εξαερωση να θες, δειτε και τα σωληνακια. Μπορει να ειναι και το σερβο. Αν το αφησεις ισως και να σκοτωθεις.
-
Τώρα τελευταία,έχω παρατηρήσει ότι όταν πατάω φρένο ομαλά, το πεντάλ βυθίζεται πάρα πολύ δίνοντάς σου την αίσθηση ότι δεν θα σταματήσει το αυτοκίνητο,πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει τελικά.Αν διπλοτρομπάρω το πεντάλ πιάνει πιο ψηλά.Είναι η ιδέα μου ή είναι φυσιολογικό;Μήπως έχει να κάνει με το ΑBD;Αυτοκίνητο Suzuki sx4 2008 60.000χμ.Ένας καλός μάστορας θα στο λύσει το πρόβλημα με έναν σωστό έλεγχο.
Σαν τρόμπα φρένων μοιάζει πάντως. -
Καλησπερα. Μια ερωτηση σχετικα με τα φρενα. Εχω παρατηρησει σε 4 διαφορετικα αυτοκινητα, τα 2 με αυτοματο κλιματισμο και 2 με απλο, πως καποιες φορες ενω ειμαι σε φαναρι με το φρενο πατημενο, αν κλεισω εκεινη τη στιγμη τον κλιματισμο, το πενταλ του φρενου κατεβαινει λιγο πιο χαμηλα απο εκει που πατουσα. Βυθιζεται δηλαδη ενα εκατοστο ακομα, χωρις να βαλω παραπανω δυναμη στο ποδι. Γνωριζει καποιος γιατι συμβαινει αυτο;
-
Φυσιολογικο ειναι, εχει να κανει με τις στροφες του κινητηρα που πεφτουν οταν κλεινεις τον κλιματισμο, αλλαζοντας η υποπιεση στο σερβομηχανισμο του φρενου και κατ' επεκταση η υποβοηθηση του φρενου. Ολα αυτα ελαχιστα, αλλα τελικα γινονται αντιληπτα απο καποιους, το εχω παρατηρησει και γω.
-
Κι εγω το εχω παρατηρησει.
Μη φοβασαι. -
Τώρα τελευταία,έχω παρατηρήσει ότι όταν πατάω φρένο ομαλά, το πεντάλ βυθίζεται πάρα πολύ δίνοντάς σου την αίσθηση ότι δεν θα σταματήσει το αυτοκίνητο,πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει τελικά.Αν διπλοτρομπάρω το πεντάλ πιάνει πιο ψηλά.Είναι η ιδέα μου ή είναι φυσιολογικό;Μήπως έχει να κάνει με το ΑBD;Αυτοκίνητο Suzuki sx4 2008 60.000χμ.στα swift με αντιστοιχο προβλημα συνηθως φταιει η μοναδα του abs, αν φορατε το ιδιο τα νεα δεν ειναι ευχαριστα.
-
Ευχαριστω πολυ. Φανταζομουν κι εγω οτι δεν ειναι κατι ιδιαιτερο αλλα γενικα μου φαινοταν καπως παραξενο ολο αυτο. Θα μπορουσε δηλαδη να συμβει και απλα επειδη κλεινει αυτοματα ο συμπιεστης οταν πιασει θερμοκρασια αντιστοιχα;
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Αν όντως υπάρχει πρόβλημα πρόβλημα στα swift,τότε δεν είναι η ιδέα μου.
-
Ο χρήστης nikitas1983 έγραψε:
Ευχαριστω πολυ. Φανταζομουν κι εγω οτι δεν ειναι κατι ιδιαιτερο αλλα γενικα μου φαινοταν καπως παραξενο ολο αυτο. Θα μπορουσε δηλαδη να συμβει και απλα επειδη κλεινει αυτοματα ο συμπιεστης οταν πιασει θερμοκρασια αντιστοιχα;θα μπορουσε γιατι οπως γραφτηκε πιο πανω πεφτουν οι στροφες.
-
Το κανει το tucson μου απο το 2006 που το πηρα κουτα μεχρι και σημερα. Εχει τον αυτοματο κλιματισμο και οταν κλεινει αυτοματα ή τον κλεινω εγω στο ρελαντι πεφτει ελαφρια το πενταλ του φρενου. Με τον κλιματισμο το αμαξι δουλευει 250 στροφες παραπανω. Με διαγνωστικο το εχω δει.
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις