-
Στις γλύστρες του κινητού μέρους της δαγκάνας, αλλά χρειάζεται ειδικό γράσο για θερμοκρασίες.
Καλό καθάρισμα στα σημεία που πατάνε τα τακάκια ( για να μην κολλάνε ) πιάνει πολλές βρώμες από τα νερά και τη σκόνη των τακακιών γίνεται λάσπη και ξεραίνεται, με ένα κατσαβίδι καθάρισε τις γωνίες σε αυτά τα σημεία.
Να μαζέψεις πρώτα τα έμβολα πριν βγάλεις τη δαγκάνα, με ένα χοντρό κατσαβίδι πίεσε το έμβολο σταθερά κάνοντας μοχλό στη δαγκάνα, στο άνοιγμα που φαίνεται το τακάκι, και αργά θα το δείς να υποχωρεί, φέρτο πίσω μέχρι το τέλος της διαδρομής του, αλλιώς δεν θα χωράνε τα καινούργια τακάκια, στην πλάτη τους τα τακάκια αν δεν έχουν ένα σκληρό πλαστικό, ή αν έχουν μια λεπτή λαμαρίνα, χρειάζονται λίγο γράσο χαλκού.
-
Οκ
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ξέχασα να αναφέρω πως θα έχω πρόσβαση σε γρύλο με αέρα και αερόκλειδο απο το βουλκανιζατέρ που είναι δίπλα, οπότε θα γίνει πιο ξεκούραστο το εγχείρημαΤριντέντ το λίνκ το έβαλα γιατί αναφέρεται στο αμάξι μου.
Ο ανθρωπος στο βιντεο ειναι σωστος μαστορας και δειχνει και το πως γινονται ολα τα σωστα που γραφουν παρακατω οι αγαπητοι περι καθαρισματος/γρασαρισματος και που, ακομα και πως ξεκολλανε οι κολλημενες βιδες κλπ.
Τα βιντεακια του ολα εχουν τη λογικη 'το κανω μονος μου'
-
Όταν πιέζεις (με το κατσαβίδι) τα έμβολα για να μπει το καινούριο τακάκι ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ η στάθμη του υγρού φρένων.
Πρόσεξε να μην ξεχειλίσει και χαλάσει το χρώμα κάτω από την αντλία φρένων.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όταν πιέζεις (με το κατσαβίδι) τα έμβολα για να μπει το καινούριο τακάκι ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ η στάθμη του υγρού φρένων.Πρόσεξε να μην ξεχειλίσει και χαλάσει το χρώμα κάτω από την αντλία φρένων.
σωστο, και για να μην υπερχειλισει μια καλη λυση ειναι να ανοιξει να τρεξει απο την βαλβιδα εξαερωσης εκεινη τη στιγμη που πιεζει προς τα μεσα το εμβλολο της δαγκανας
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Όταν πιέζεις (με το κατσαβίδι) τα έμβολα για να μπει το καινούριο τακάκι ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ η στάθμη του υγρού φρένων.
Πρόσεξε να μην ξεχειλίσει και χαλάσει το χρώμα κάτω από την αντλία φρένων.
σωστο, και για να μην υπερχειλισει μια καλη λυση ειναι να ανοιξει να τρεξει απο την βαλβιδα εξαερωσης εκεινη τη στιγμη που πιεζει προς τα μεσα το εμβλολο της δαγκανας
αν δεν εχει συμπληρωσει υγρα οταν τρωγοντουσταν τα τακακια και επεφτε η σταθμη δεν θα υπερχειλισει.
-
Συνηθως απο την ενδειξη max εως το χειλος του στομιου εχει αρκετο κενο. Σε καθε περιπτωση αν χυθουν υγρα φρενων ξεπλυνε με νερο.
-
Bill
τα αλλαξες τα φρενα?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Billτα αλλαξες τα φρενα?
Μόλις έπλυνα τα χέρια μου
Ούτε 30 λεπτα διαδικασία δεν ήταν.Όλα ξεβίδωσαν & βίδωσαν εύκολα. Γράσαρα και τους οδηγούς ,μόνο οι κάτω έδειχναν 'ταλαιπωρημένοι'(σκούροι σε σχέση με τους επάνω).Το έμβολο το πίεσα με κάβουρα αφου εβαλα το παλιο τακακι στο έμβολο για να μην το τραυματίσω.Υγρά χύθηκαν μόνο την δεξιά ρόδα,το κενό το είχε καλύψει οταν εκανα την αριστερη,δεν το σκεφτηκα πριν,έριξα νερό και το ξέπλυνα.Έβαλα και τα λαμάκια από τα παλια στις πλατες των τακακιων.
Κλασσικά? τα δεξιά τακάκια είχαν πιο πολύ ψωμί απο τα αριστερά .
Το βράδυ που θα κατέβω κολοσούρτη θα στρωθούν.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Bill
τα αλλαξες τα φρενα?
Ούτε 30 λεπτα διαδικασία δεν ήταν.Όλα ξεβίδωσαν & βίδωσαν εύκολα. Γράσαρα και τους οδηγούς ,μόνο οι κάτω έδειχναν 'ταλαιπωρημένοι'(σκούροι σε σχέση με τους επάνω).Το έμβολο το πίεσα με κάβουρα αφου εβαλα το παλιο τακακι στο έμβολο για να μην το τραυματίσω.Υγρά χύθηκαν μόνο την δεξιά ρόδα,το κενό το είχε καλύψει οταν εκανα την αριστερη,δεν το σκεφτηκα πριν,έριξα νερό και το ξέπλυνα.Έβαλα και τα λαμάκια από τα παλια στις πλατες των τακακιων.
Αυτο με τα τακακια το οχι ομοιομορφα φθαρμενα, μαλλον εχει να κανει με το γρασαρισμα και την ελευθερια κινησεων, δε νομιζω τα οποια κιλα σου ως οδηγος να επιβαρυνουν τοσο τα αριστερα φρενα. Στα βιντεακια βλεπω οτι βαζει ο τυπος γρασο σιλικονης για να προστατεψει τις λαστιχενιες φουσκιτσες στους οδηγους.
Χαλαρα στον κολοσουρτη με τα καινορια τακακια, για να μην εχουμε επομενη ερωτηση στο Τεχνικες αποριες 'Παιδια πως θα φερω λιγο τη λαμαρινα του φτερου με τι να τη χτυπησω'
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Σε αντικατάσταση πίσω τακακίων έχουμε άποψη για πιθανή επιλογή μεταξύ TRW και ΑΤΕ; Κόστος για τα πρώτα περί τα 27 ευρώ, για τα δεύτερα περί τα 40. Αυτοκίνητο Opel astra H GTC 1.8.
Επίσης μπορεί κάποιος φίλος να δώσει ενδεικτικά χιλιόμετρα αντικατάστασης για τα πίσω τακάκια; Ενδεικτικά αναφέρω ότι τα μπροστά μου τα άλλαξαν στα 90000χλμ και τώρα που έχω 127000χλμ (+37000χλμ σε σχέση με την αλλαγή των μπροστινών) μου είπαν πως είναι σχεδόν τελειωμένα και τα πίσω. Προς το παρόν (για τα επόμενα 5-6000 χλμ) δε σκοπεύω να τα αλλάξω.Από οπτικό έλεγχο στα πίσω τακάκια από τις πλευρές που φαίνονται από τη ζάντα (όχι τα εσωτερικά προς το αμάξωμα), είδα ότι τόσο το αριστερό όσο και το δεξί πρέπει να έχουν χαλαρά 5+ χιλιοστά ψαχνό (το αρχικό βάσει σχεδίου είναι 15 χιλιοστά).
Υπάρχει περίπτωση από τις μέσα πλευρές να είναι δραματικά πιο λεπτό το υλικό τριβής; (πχ 1-2 χιλ.). Μου φαίνεται δύσκολο να το πιστέψω...
Κατά τα άλλα, βάσει των λεγομένων του συνεργείου, τα τακάκια είναι τελειωμένα λέμε... -
Bill
τα αλλαξες τα φρενα?
Αυτο με τα τακακια το οχι ομοιομορφα φθαρμενα, μαλλον εχει να κανει με το γρασαρισμα και την ελευθερια κινησεων, δε νομιζω τα οποια κιλα σου ως οδηγος να επιβαρυνουν τοσο τα αριστερα φρενα. Στα βιντεακια βλεπω οτι βαζει ο τυπος γρασο σιλικονης για να προστατεψει τις λαστιχενιες φουσκιτσες στους οδηγους.
Χαλαρα στον κολοσουρτη με τα καινορια τακακια, για να μην εχουμε επομενη ερωτηση στο Τεχνικες αποριες 'Παιδια πως θα φερω λιγο τη λαμαρινα του φτερου με τι να τη χτυπησω'
Αν φύγεις στον κολοσουρτη το φτερό θα ειναι το λιγότερο απο τα προβληματά σου
Τελικα στρώθηκαν εύκολα και γρήγορα τα φρένα,αποτελεσματικά απο τα πρώτα χλμ.Ίσως και να είναι μαλακά τα τακάκια . -
Το ότι είναι φτηνά τακάκια μήπως σημαίνει ότι θα άξιζε να δώσεις κάτι παραπάνω και να βάλεις κάτι καλύτερο; Μήπως δηλαδή ήταν φτηνά επειδή ήταν μέτρια;... θα δείξει φαντάζομαι...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το ότι είναι φτηνά τακάκια μήπως σημαίνει ότι θα άξιζε να δώσεις κάτι παραπάνω και να βάλεις κάτι καλύτερο; Μήπως δηλαδή ήταν φτηνά επειδή ήταν μέτρια;... θα δείξει φαντάζομαι...Kαλύτερη ποιότητα θα μπει όταν αλλάξω και δίσκους,αν θα το έχω ακόμα το κουπε
Μετά απο 750χλμ πάντως είμαι ευχαριστημένος. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το ότι είναι φτηνά τακάκια μήπως σημαίνει ότι θα άξιζε να δώσεις κάτι παραπάνω και να βάλεις κάτι καλύτερο; Μήπως δηλαδή ήταν φτηνά επειδή ήταν μέτρια;... θα δείξει φαντάζομαι...Απο οτι καταλαβαινω, που να ξερεις ποια ειναι η καλυτερη ποιοτητα τελικα
Kαλύτερη ποιότητα θα μπει όταν αλλάξω και δίσκους,αν θα το έχω ακόμα το κουπε
Μετά απο 750χλμ πάντως είμαι ευχαριστημένος.τι τακακια εβαλες bill???
-
Kαλύτερη ποιότητα θα μπει όταν αλλάξω και δίσκους,αν θα το έχω ακόμα το κουπε
Μετά απο 750χλμ πάντως είμαι ευχαριστημένος.τι τακακια εβαλες bill???
Μάρκα Mekapses
http://www.tradekorea.com/e-catalogue/s ... _Pad.html#
-
Χαχα, η πλάκα θα είναι να σου βγούνε καλά και μετά να ψάχνεις να τα ξαναβρείς!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Χαχα, η πλάκα θα είναι να σου βγούνε καλά και μετά να ψάχνεις να τα ξαναβρείς!Αυτό ξαναπές στο !
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Χαχα, η πλάκα θα είναι να σου βγούνε καλά και μετά να ψάχνεις να τα ξαναβρείς! -
πηρα ενα σετ τακακια allied nippon να τα περασω, σκεφτομαι πριν τα περασω να παω τους δισκους για τορνο(ποσο κοστιζει και που υπαρχει θεσσαλονικη),καινουριοι εχουν 11mm παχος και τωρα ειναι στα 8mm(min.) την επιφανεια απο την εξωτερικη πλευρα την εστρωσα΄λειανα με γυαλοχαρτο(το νυχι εννοειται πως υπαρχει και απο τις 2πλευρες στις εξωτερικες ακρες του δισκου ) αλλα η εσωτερικη(που βλεπει τον κινητηρα) εχει ψιλες γραμμες μεταλλου που τις ετριψα αλλα δεν στρωνουν(τις ακουμπας και ειναι αμυδρα λακακια μεταξυ τους) μεχρι τωρα δεν εχω προβλημα με τους δισκους τρεμουλο η κατι τετοιο, σε καινουριους δισκους βρηκα στα 25Εσετ 2δισκους ΤRW +10μεταφορικα, 32σετ 2δισκους delphi +6Eμεταφορικα
τι να επιλεξω;
χθες το απογευμα ελυσα την αντλια φρενων και αντικατεστησα τις 9 φλατζες που ειχε με ενα κιτ επισκευης της fte, ευτυχως τα κυλινδρακια ηταν απο αλουμινιο, αλλα με παιδεψαν να βγουν οι 2φλατζες απο το δοχειο προς την αντλια ηταν ξερες και φρακαρισμενες υπομονη με το κατσαβιδι να πιεζω προσεκτικα να μην σπασει καποιο πλαστικο σωληνακι του δοχειου, σε αυτο το κιτ μου αρεσε ειχε μεχρι και ασφαλεια καινουρια και ολα κουμπωναν 'κουτι' φυσικα τα εξαρτηματα και η αντλια πλυθηκαν με υγρο φρενο πριν τα μονταρω να φυγει οτι κομματι παλιου πλαστικου υπηρχε, η αντλια φρενων ate και επισκευαστηκε μετα απο 244.000χλμ
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις