-
Α ναι ,πολυ σημαντικο αυτο!
-
τελικα πραγματικη καταναλωση της tbi ποσο να ναι ξερει κανεις?
-
Εξαρτάται από το πόδι και τις συνθήκες κίνησης φυσικά, αλλά να υπολογίζεις γύρω στο 10αράκι για νορμάλ οδήγηση και μεικτές συνθήκες. Στο μποτιλιάρισμα και στο κυνηγητό μπορεί να φτάσει άνετα και αρκετά πάνω από τα 15.
-
Σε διαδρομή απο Ιωάννινα Αθήνα με χαλαρή οδήγηση ήμουν με την TBi στα 8,5/100. Για μέσα Αθήνα δεν την έπαιρνα να σου πω,εξαρτάται βέβαια και τι εννοείς πόλη καθώς άλλο είναι να κυκλοφορείς Σταδίου-Σύνταγμα και άλλο πχ στην Κηφισσιά. Πλακωμένο έχω κάνει πάνω απο 15/100 άνετα, αλλά δεν με πέρασε κανένας άλλος στο δρόμο. Για να σου δώσω στο περίπου, στην ίδια διαδρομή Ιωάννινα Αθήνα με BMW 320 170hp είχα 7,2 στις ίδιες συνθήκες (εξαιρετική διαχείρηση καυσίμου). Βέβαια αυτοκίνητα όπως η TBi ή όπως το 1,8 της WV με τις σημερινές συνθήκες κρίνονται λίγο ασύμφορα, ωστόσο κινείσαι αν το θές πολύ γρήγορα. Το τι εστί πετρέλαιο απο την άλλη το κατάλαβα όταν για την ίδια διαδρομή με Jaguar XF 3.0d V6 ήμουν στα 9.0 λίτρα/100 και μιλάμε για 3000 κυβικά ντίζελ με 300 άλογα και καμμιά 70αρια κιλά ροπή.
-
Καλημερα
Εχω βρει ενα μεταχειρισμενο alfa romeo 159 με 90.000km σε καλη κατασταση δειχνει.
Ποτε δεν ειχα εμπειρια απο ιταλιδες και η αληθεια ειναι οτι εχω ακουσει τα χειροτερα,και με φοβιζει,εχω ακουσει και καλα λογια βεβαια αλλα μονο απο αρρωστους αλφιστι.
Το συγκεκριμενο αυτοκινητο μ αρεσει παρα πολυ εμφανισιακα,θα ηθελα γνωμες τι να προσεξω πιθανες ζημιες που βγαζουν και βασικο καταναλωση βενζινης
αυτο που εχω δει ειναι μοντελο 2008 1.8 140 αλογα
φοραει λενε κινητηρα opel και ηλεκτρικα bosch ισχυουν αυτα?
η αλλη επιλογη που εχω(πιο τσουχτερη στην τιμη βεβαια) ειναι το civic hatchback 1.8
βοθηστε -
Ο κινητήρας αυτός αποτι θυμαμαι ήταν GM. Δεδομένου του μεγάλου βάρους της 159 δεν θα τον προτιμούσα. Θα πήγαινα ή στον 1.9 ή ακομα καλύτερα στον tbi. Το civic τι εκδοση ειναι κ ποιας χρονιάς;
-
Το civic ειναι 2008 1.8
πηγα σημερα να δω το alfa και δοκιμασα τον συμπλεκτη,μιλαμε για κουτσουρο,και ο τυπος μου ειπε ετσι ειναι σ ολα τα αλφα ρομεο. -
Ο χρήστης johnnyfini έγραψε:
Ποτε δεν ειχα εμπειρια απο ιταλιδες και η αληθεια ειναι οτι εχω ακουσει τα χειροτερα,και με φοβιζειΜεγάλοι γνώστες είναι αυτοί που στα είπαν αυτά.
Η 159 είναι σαφώς πιο απροβλημάτιστη από κάτι BMW 320 που οι πολλαπλασιαστές και τα μπεκ αλλάζονται σαν τα πουκάμισα!Ο 1800 είναι όντως της GM και τον φοράει η 159, το Vectra, το Insignia και το 9-3. Δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά είναι οριακός για το βάρος και το κορυφαίο στήσιμο της 159. Θα κοιτούσα για τον 1.9. Πάντως γενικά είναι βενζινοβόρο αυτοκίνητο.
Τα θέματα που βγάζει συνήθως είναι: αντλία τιμονιού, κρεμαγιέρα, ημίμπαρα και αντλία βενζίνης. Τα ανταλλακτικά της AR είναι ακριβά, αλλά βρίσκεις στο internet σε λογικότερες τιμές.
-
Ο χρήστης johnnyfini έγραψε:
Το civic ειναι 2008 1.8
πηγα σημερα να δω το alfa και δοκιμασα τον συμπλεκτη,μιλαμε για κουτσουρο,και ο τυπος μου ειπε ετσι ειναι σ ολα τα αλφα ρομεο.Παρότι κάτοχος Α (οχι 159) δεν εχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο στο συμπλέκτη.
Για τα περί ιταλικών με κάλυψε ο Δίας.
Αυστηρά μεταξύ των 2 θα προτιμούσα το civic μονο κ μονο επειδη αυτός ο κινητήρας δεν κανει για την Α. Αν μιλούσαμε για jts θα ήταν αλλιως τα πραγματα. Βέβαια το civic σε κάθε περιπτωση ειναι πιο οικονομικό σε καταναλωση.
-
ναι μου εκανε εντυπωση ο συμπλεκτης γιατι εκτος του οτι ηταν πολυ σκληρος(πολυ ομως) δεν ηταν και στην ιδια ευθεια με τα αλλα πεταλια,ηταν αρκετα βυθισμενος.
-
θα παω να δω κι αυτο που εχει και καπως μεγαλυτερο χωρο φορτωσης
https://www.car.gr/8167546-alfa-romeo-alfa-159-sportwagon-dinstictive
αν και ειναι λιγο ψηλα στην τιμη -
Δε το γνωριζω το αμαξι, αλλα ειναι σωστο οπως αφηνεται να εννοηθει μαλλον ειναι πολυ καλη περιπτωση
https://www.car.gr/8556987-alfa-romeo-alfa-159-jts-1-9 -
οοντως ναι θα το τσεκαρω
πολυ λιγα χιλιομετρα απο το 2006 βεβαια,αλλα ποτε δεν ξερεις -
Ιδιωτης-πρωτο χερι παντως.. Δεν ειναι να πεις οτι ειναι ιδιωτης που το πηρε απο εμπορο με γυρισμενα Μη σου κανει εντυπωση παντως. Ο πατερας μου το πολυ 6.000km το χρονο κανει πια εδω και μια 5ετια.
Δεν ειναι συνηθες αλλα και καθολου απιθανο. Ιδιως αν υπαρχει και δευτερο που κανει τα 'δρομολογια' και το μεγαλο ειναι για διακοπες Χριστουγεννα-Πασχα-καλοκαιρι ,χωριο κτλπ -
159 και 1.8 είναι κάκιστος συνδυασμός. Tο αμάξι δεν πάει και πίνει ασύστολα. Σαν αξιοπιστία είναι καλός όμως. Ο 1.9 jts πολύ καλύτερος αλλά εξ' όσων γνωρίζω είναι ευαίσθητος σε κακές βενζίνες και νομίζω ότι η alfa romeo συστήνει 100αρα γιατί είναι άμεσου ψεκασμού. Όμως ακόμα και με αυτό το μοτέρ το γκάζι είναι μέτριο. Έχει φίλος μια MY 2008 2.2 ti με τις 19αρες και τις τετραπίστονες τις brembo , μέτριες επιδόσεις με πολύ υψηλή κατανάλωση. Να σημειώσω ότι μέχρι τώρα (85.000 χλμ) είναι απόλυτα αξιόπιστη και χωρίς τριγμούς...
Ο tbi είναι το ιδανικό μοτέρ για τα κιλά και το πλαίσιο της 159, καίει αλλά πάει. Βέβαια ξεφεύγει σε τιμή. -
O φιλος σου ειναι οφθαλμιατρος μηπως?
-
Χρόνια πολλά σε όλους.
Κατ' αρχάς, θα πρέπει να πω πως, καλό θα είναι οι γνώμες που διατυπώνονται να αναγράφουν αν προέρχονται από χρήστες. Και αυτό διότι, δύνανται, καλοπροαίρετα πάντα, να μην περιγράφουν επακριβώς τα οποιαδήποτε χαρακτηριστικά-πλεονεκτήματα του καθενός αυτοκινήτου ξεχωριστά.
Στα της συγκρίσεως τώρα, και ως πρώην κάτοχος 159 1.9 jts, έχω να παρατηρήσω τα εξής:
α) τα δύο αυτοκίνητα που περιγράφησαν ανωτέρω, δεν είναι της ίδιας κατηγορίας, έστω και αν, τυπολογικώς, 'μοιάζουν' αρκετά (εννοώ τα εξωτερικά τους μεγέθη). Συνεπώς, τα δυναμικά χαρακτηριστικά τους είναι τελείως διαφορετικά και προφανώς, ο χρήστης-δυνητικός αγοραστής απολαμβάνει διαφορετικά ωφελήματα. Δεν έχω άποψη ή οδηγήσει το Civic, αλλά η 159 είναι ένα αυτοκίνητο 'μια κατηγορία επάνω'.
β) περί της χρήσεως του αυτοκινήτου, μόνο καλά λόγια έχω να πώ. Το αντικατέστησα με πετρελαιοκίνητο (πάλι ιταλικό, όχι 159) καθώς οι συνθήκες διαφοροποιήθηκαν και χρειάστηκα να μετακινούμαι περισσότερο με το δικό 'μου', παρά με της συζύγου μου (ξανά-μανά ιταλικό). Με τη συνήθη, ευλαβική συντήρηση, όπως ορίζει ο κατασκευαστής (μόνο λάδια-φίλτρα νωρίτερα), ουδέν το αξιοσημείωτον, αν εξαιρέσει κανείς τις δύο ηλεκτροβαλβίδες του μεταβλητού χρονισμού, στα 5 περίπου χρόνια ζωής του κινητήρα (αν και δεν είναι απαραίτητο αυτό). Κόστος 92 € με ΦΠΑ έκαστη (είναι σετ). Η οδική του συμπεριφορά είναι 'αλλού', το κράτημα δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξη διαφορετική από 'τρένο', το αμάξι είναι κατά κάποιον τρόπο 'βιδωμένο' στο οδόστρωμα. Το esp (asr το λέει η AR) επεμβαίνει σχετικά απότομα αλλά 'αργά' και είναι πασιφανές πως το πλαίσιο μπορεί να αντέξει πολύ υψηλότερα φορτία και ιπποδυνάμεις από αυτές που παράγει το αυτοκίνητο. Γενικώς, είναι ασφαλέστατο. Το μοτέρ, λόγω κλιμάκωσης κιβωτίου (6άρι γαρ), είναι ικανοποιητικό (τουλάχιστον στα μάτια μου, μιας που δεν είμαι απ' αυτούς που 'ξαφνικά' δεν του φτάνουν 200 άλογα...), ροπιάζει ψηλά και ακούγεται όμορφα. Στα της κατανάλωσης, τώρα, σε αστικό περιβάλλον, τα 11 lt/1km είναι μάλλον 'εύκολη' επίδοση. Σε επαρχιακό/εθνικό δίκτυο, κυμαίνεται περί τα 8,5, ίσως και λίγο πιο κάτω αναλόγως τις συνθήκες.
Συμπερασματικώς, το αυτοκίνητο είναι μια εξαιρετική επιλογή και, στα του τελευταίως δημοσιευόμενου, έχω να πω πως, δεν παρουσιάζονται φωτογραφίες περιμετρικώς του αυτοκινήτου, κινητήρα αλλά και εσωτερικού, με λεπτομέρειες. Κατά τ' άλλα, λεπτομερέστατος έλεγχος από γνώστη AR. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει, αντιπροσωπεία με το ανάλογο κόστος (αν δεν κάνω λάθος, είναι γύρω στα 60-80 €). Αυτά και ελπίζω να σας βοήθησα. -
ευχαριστω για της απαντησες σας
μαλλον το ξεχναω το alfa λογω χώρου,πολυ αβολο το πορτ παγκαζ και μικρο σε σχεση με το civic.
βαζω στο παιχνιδι το octavia 1.8 2009 μοντελο
ειμαι λιγακι μπερδεμενος ομολογω
απο καταναλωση πως πανε τα 1.8 της skoda?
Tα 1.4 tsi passat skoda κτλ εχω διαβασει διαφορα για προβληματα -
H 159 δε διακρινεται για τους χωρους της αλλα για πολλα αλλα πραγματα. Σιγουρα ειναι φαουλ οι χωροι για τους πισω π.χ. Αν θες ενα αμαξι πιο οικογενειακου χαρακτηρα απο το τι μπορει να προσφερει δε κανει για εσενα. Το πιο αξιοπιστο απ οσα κοιτας ειναι το civic. Εχουμε κι ενα μελος που και μ αυτο εχει τραβηχτει στα συνεργεια παντως
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
H 159 δε διακρινεται για τους χωρους της αλλα για πολλα αλλα πραγματα. Σιγουρα ειναι φαουλ οι χωροι για τους πισω π.χ. Αν θες ενα αμαξι πιο οικογενειακου χαρακτηρα απο το τι μπορει να προσφερει δε κανει για εσενα. Το πιο αξιοπιστο απ οσα κοιτας ειναι το civic. Εχουμε κι ενα μελος που και μ αυτο εχει τραβηχτει στα συνεργεια παντωςΠοιος ειναι αυτός να του πούμε να παει να παίξει τζόκερ!
Alfa Romeo 159 & 159TBi