-
Άστοχη και απαράδεκτη η κίνηση αυτή της FAH....
Ό,τι και να λέμε, όλα θα φανούν από τα νούμερα...
-
159 jtd Review
http://www.drive.com.au/Editorial/Artic ... 18226&pg=11.Alfa 159 2.4JTDm 4 stars
2.Audi A4 2.0TDI 3.5 stars
3.BMW 320d 3.5 stars
4.Mercedes C220 CDi 3 stars -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ναι, είναι το ίδιο τα 330 με τα 1.500. Φυσικά. Μειώσεις στον εξοπλισμό; έχεις ΚΑΙ εκεί ίδια παραδείγματα; Μόνο που η 1.9 ΔΕΝ πουλάει οπότε τι να εκμεταλλευτεί;Εδώ για σένα είναι ίδιο το 29.000 με το 31.400 δηλαδή δεν είναι τίποτα τα 2.400, εκεί θα κολήσεις. Μειώσεις στον εξοπλισμό των αυτοκινήτων για να αποφευχθούν αυξήσεις στις τιμές υπάρχουν πάμπολες κι αν δεν τις ξέρεις μάλλον είχα σχηματίσει λανθασμένα καλή εικόνα για το πρόσωπο σου. Από τις πιο ασήμαντες που μπορεί να είναι ο φωτισμός στο καθρεφτάκι στο σκιάδιο, η μόνωση στο καπώ του κινητήρα έως και κραυγαλέες όπως το cruise control που κάποιοι παπούδες δεν θα μάθουν να χρησιμοποιούν ποτέ.
Κανένα... ούτε και στις πωλήσεις
Το αν θα κάνει κακό η πρωτοτυπία στις πωλήσεις δεν μπορώ να το ξέρω αφού θα έπρεπε πρώτα να προβλέψω και πως θα πουλούσε η 159 μέχρι σήμερα με αυξημένες τιμές.
Αν κοιτάξεις δεν έγραψα ίδιο επίπεδο εξοπλισμού, αλλά στο ότι παίρνει χειρότερο προϊόν. Περιττό ε; ναι, μην τονίσουμε κάτι αρνητικό
Το ότι είναι αρνητικό για τους καταναλωτές το έγραψα εγώ. Εσύ υπερβολή έγραψες και μην λες τώρα ότι δεν ανέφερες επίπεδο εξοπλισμού γιατί με αυτή τη λογική η 1.8 με σχετικό επίπεδο εξοπλισμού μπορεί εύκολα να βγει πιο ακριβή όχι μόνο από την 1.9 αλλά και από την 2.2.
Πως θα αποδόσει περισσότερα κέρδη αφού... ΔΕΝ θα πουλήσει η 1.9 που ΗΔΗ είναι κάτω του όποιου ανταγωνισμού; Χωρίς πωλήσεις θα 'χεις κέρδη ή θα περιμένεις μόνο από το 1.8; Ο ανταγωνισμός, όσο και αν θέλουν ορισμένοι, έχει παρά πολλές επιλογές και δεν είναι η BMW & η Audi μόνο. Αυτά τα θέλουν τα γραφεία marketing
Ρε lkar η 1.9 θα πουλήσει λιγότερα από τώρα αλλά προφανώς με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι αυτό για να το καταλάβεις; Το ότι ο ανταγωνισμός πουλάει περισσότερο είναι εντελώς άλλο θέμα. Η alfa δεν ήταν σε αυτή ακριβώς την κατηγορία και χθες και ούτε προσδοκά εν μία νυκτί να φτάσει τις πωλήσεις π.χ. της bmw. Για αυτό θα χρειαστούν 1000+1 νύχτες και πάλι λίγα λέω.
Το τι λες εσύ ή τα γραφεία που αναφέρεις για το ποιοι είναι οι ανταγωνιστές δεν έχει σημασία. Κάποιος άλλος μπορεί να θεωρεί και ένα τετρακίνητο suv αναταγωνιστή της 159. Το προφανές πάντως είναι ότι μάλλον η FAH με την 1,8 στοχεύει να χτυπήσει μέρος των μεγάλων πωλήσεων της 316. Σε τι βαθμό θα τα καταφέρει λαμβανοντάς υπόψη πόσο μετράει το όνομα της βαυαρικής εταιρείας θα το δείξει το μέλλον αν και μάλλον η ζυγαρία γέρνει προς τους Γερμανούς.Εγώ προσωπικά από το να είχε καθορίσει η Alfa από την αρχή εκεί τις τιμές της, σίγουρα προτιμώ αυτή την αύξηση στο ενδιάμεσο.
Κάτι μου λέει ότι είσαι ο μόνος Αν δεν υπήρχε η 1.8 θα τις αύξανε ή θα ήταν από την αρχή ψηλά;
Αυτό φίλε μου αποκλείεται. Και μόνο οι έως τώρα κάτοχοι της 159 που πλήρωσαν φτηνότερα το αυτοκίνητο τους προφανώς θα συμφωνούσαν μαζί μου. Αν δεν υπήρχε η 1,8 γνώμη μου είναι ότι δεν θα τις αύξανε (τουλάχιστον σε αυτό το βαθμό) αν και αυτό μόνο υπόθεση μπορεί να είναι.
-
Ο χρήστης ANDREAS_ έγραψε:
Θαυμάζω τη πολύ όμορφη συζήτηση σας εδώ και πολύ καιρό , έχω να κάνω μια παρατήρηση πάνω στα γραφόμενα σας. Μου φαίνεται πως αυτή συζήτηση έχει αρχίσει να χάνει κάθε επαφή με τον αυτοκινητιστικό χώρο και έχει αρχίσει να περνά σε ακαδημαϊκό επίπεδο πάνω στη διοίκηση παραγωγής και τη χρηματοοικονομική διοίκηση. Από τη μια ο Alfista υπερασπίζεται τις αποφάσεις των διοικούντων της Alfa , οι οποίοι έχουν κάνει μια ολόκληρη έρευνα για να προωθήσουν το προϊόν και παίρνουν τα ρίσκα που κάθε επιχείρηση παίρνει προκειμένου να δημιουργήσει έσοδα και από την άλλη ο Ikar προσπαθεί να αποδείξει ότι η πολιτική αυτή είναι ληστεία και απάτη με αποτέλεσμα το αμάξι να μην πουλήσει, Έχουν όμως ένα κοινό σημείο δεν έχουν ίχνος στοιχειού! Όταν η Alfa έπαιρνε την απόφαση για τις τιμές δεν υπολόγιζε τι θα που 30 άτομα για την αλλαγή της τιμής, σιγά μην ασχολιόταν με το αν θα τη παρεξηγούσαν που έκανε αυτή τη παραφωνία, τους ανθρώπους τους ενδιαφέρει να ξεδιπλώσουν το σχέδιο σε βάθος χρόνου με βάση την έρευνά τους. Λες και σε δυο μήνες θα θυμάται το αγοραστικό κοινό την αλλαγή της τιμής.
Τώρα αντί να ασχολούμαστε λοιπόν με το management της Alfa ( σε τόσο βραχυπρόθεσμο και ρηχό επίπεδο) που είχε αρκετούς λόγους για να κάνει αυτή τη κίνηση, ας ασχοληθούμε με το καθ’ αυτό αμάξι.Ανδρέα ξαναλέω ότι δεν υποστηρίζω την απόφαση τους και είπα ξεκάθαρα ότι εγώ μάλλον δεν την εφάρμοζα. Υπερασπίζομαι το δικαίωμα τους να μπορούν να αποφασίζουν και να καθορίζουν τις τιμές τους με βάση τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Το αν θα κερδίσουν στο τέλος ή όχι είναι δικό τους πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση έχεις δίκιο ότι το θέμα παρακούρασε κι εγώ το σταματάω.
lkar σόρρυ αν δεν απαντήσω το επόμενο post σου. Δεν θα μου κρατήσεις κακία έτσι; -
Γνωριζει κανείς αν θα βγεί 159 crosswagon και πότε? Θα έχει τον κινητήρα multijet 1,9 με 175 άλογα που αναφέρθηκε σε άλλη σελίδα του φόρουμ?
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Εδώ για σένα είναι ίδιο το 29.000 με το 31.400 δηλαδή δεν είναι τίποτα τα 2.400, εκεί θα κολήσεις. Μειώσεις στον εξοπλισμό των αυτοκινήτων για να αποφευχθούν αυξήσεις στις τιμές υπάρχουν πάμπολες κι αν δεν τις ξέρεις μάλλον είχα σχηματίσει λανθασμένα καλή εικόνα για το πρόσωπο σου. Από τις πιο ασήμαντες που μπορεί να είναι ο φωτισμός στο καθρεφτάκι στο σκιάδιο, η μόνωση στο καπώ του κινητήρα έως και κραυγαλέες όπως το cruise control που κάποιοι παπούδες δεν θα μάθουν να χρησιμοποιούν ποτέ.
Μήπως βγάζουν και το A/C; Για πες μας παραδείγματα σοβαρών στοιχείων εξοπλισμού. Εδώ η BMW έκανε ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ της τάξης των 1.500-3000 ευρώ εξαιτίας του εξοπλισμού. (και η Audi)
Ακόμα περιμένουμε για εταιρείες που ΑΥΞΑΝΟΥΝ τις τιμές στα προϊόντα τους. Όσο για την εικόνα που έχεις σχηματίσει εσύ -και κάποιοι άλλοι- ξέρεις...
Το αν θα κάνει κακό η πρωτοτυπία στις πωλήσεις δεν μπορώ να το ξέρω αφού θα έπρεπε πρώτα να προβλέψω και πως θα πουλούσε η 159 μέχρι σήμερα με αυξημένες τιμές.
Όσα θα πουλούσε και τώρα
Το ότι είναι αρνητικό για τους καταναλωτές το έγραψα εγώ. Εσύ υπερβολή έγραψες και μην λες τώρα ότι δεν ανέφερες επίπεδο εξοπλισμού γιατί με αυτή τη λογική η 1.8 με σχετικό επίπεδο εξοπλισμού μπορεί εύκολα να βγει πιο ακριβή όχι μόνο από την 1.9 αλλά και από την 2.2.
Το να βγαίνουν ακριβότερες οι βασικές εκδόσεις με 'full extra', δέρματα ποιότητας @^#&*, 'ξένα' μοκέτες, ξύλο βελανιδιάς ισχύει σε όλες τις εταιρείες. Αυτό που δεν ισχύει είναι -guess- η αύξηση τιμών σε τέτοια έκταση. Ξανά, με 29.900 ποια 159 παίρνεις;
Ρε lkar η 1.9 θα πουλήσει λιγότερα από τώρα αλλά προφανώς με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι αυτό για να το καταλάβεις; Το ότι ο ανταγωνισμός πουλάει περισσότερο είναι εντελώς άλλο θέμα. Η alfa δεν ήταν σε αυτή ακριβώς την κατηγορία και χθες και ούτε προσδοκά εν μία νυκτί να φτάσει τις πωλήσεις π.χ. της bmw. Για αυτό θα χρειαστούν 1000+1 νύχτες και πάλι λίγα λέω.
Το τι λες εσύ ή τα γραφεία που αναφέρειςγια το ποιοι είναι οι ανταγωνιστές δεν έχει σημασία. Σημασία έχουν οι προτεραιότητες του καθενός και το βαλάντιο που διαθέτει. Κάποιος άλλος μπορεί να θεωρεί και ένα τετρακίνητο suv αναταγωνιστή της 159. Το προφανές πάντως είναι ότι μάλλον η FAH με την 1,8 στοχεύει να χτυπήσει μέρος των μεγάλων πωλήσεων της 316. Σε τι βαθμό θα τα καταφέρει λαμβανοντάς υπόψη πόσο μετράει το όνομα της βαυαρικής εταιρείας θα το δείξει το μέλλον αν και μάλλον η ζυγαρία γέρνει προς τους ΓερμανούςΑν δεν πουλήσεις καθόλου δεν θα 'χεις και καθόλου κέρδος κι ούτε είσαι σίγουρος ότι οι μειωμένες πωλήσεις θα αντισταθμιστούν από την αύξηση των τιμών. Λες να τις χτυπήσει τις 316; Θα δούμε στο τέλος του χρόνου και την αναλογία 1,8/1,9
Μέχρι τώρα με πολύ καλύτερο προϊόν στην ΙΔΙΑ σχεδόν τιμή, είδαμε πόσο χτύπησε την 316. Με υποδεέστερο τώρα προϊόν σε σχέση με την 1,9, ακόμα και με χαμηλότερη τιμή, λες να την χτυπήσει;
Αυτό φίλε μου αποκλείεται. Και μόνο οι έως τώρα κάτοχοι της 159 που πλήρωσαν φτηνότερα το αυτοκίνητο τους προφανώς θα συμφωνούσαν μαζί μου. Αν δεν υπήρχε η 1,8 γνώμη μου είναι ότι δεν θα τις αύξανε αν και αυτό μόνο υπόθεση μπορεί να είναι.
Οι οποίοι κάτοχοι είναι μέχρι τώρα... 464, αφού και οι δύο εκδόσεις ακρίβυναν. Αυτοί είναι πιο σημαντικοί, ή οι μελλοντικοί υποψήφιοι πελάτες;
Ακόμα και τους ίδιους τους κατόχους να ρωτήσεις, μπορεί να τους συμφέρει αν χρειαστεί να την πουλήσουν ΑΜΕΣΑ, αλλά σαν κίνηση δεν θα τη θεωρούν σωστοί, οι περισσότεροι. Εδώ μόνο εσύ βρέθηκες, ΟΚ δίκιο έχεις
-
Ο χρήστης xalkidaios έγραψε:
των διοικούντων της Alfa , οι οποίοι έχουν κάνει μια ολόκληρη έρευνα για να προωθήσουν το προϊόν
Σοβαρά πιστεύεις ότι στην FAE αυτό έκαναν? Εγώ πιστεύω ότι κάθησαν 1-2 άτομα σε ένα τραπέζι ή στο πόδι και ειπαν αφού δε πουλάει που δε πουλάει, δε το αυξάνουμε να οικονομήσουμε και κάτι παραπάνω από τους πορωμένους που έτσι και αλλιώς θα το πάρουν. Και αφού το αποφάσισαν πήγαν για καφέ κουρασμένοι από την έρευνα τους
Κατα την διαρκεια της τελευταιας επισκεψης μου στην Αθηνα δεν ειδα κανενα 159 εκτος απο αυτα στην έκθεση στην Αγ. Παρασκευη που πηγα το 147 για σερβις. Ρωτησα τον πωλητη και μου ειπε οτι δεν πουλαει γενικα η αλφα γιατι τωρα εχουν ανεβει κατηγορια τιμης (σε σχεση με την 156). Επισης στην πολη που μενω τωρα δεν βλεπω κανενα 159 στους δρομους. Τα 147 ειναι πολλα αλλα αλλο 20 και αλλο 30+.
-
Ο χρήστης giouris3 έγραψε:
Γνωριζει κανείς αν θα βγεί 159 crosswagon και πότε? Θα έχει τον κινητήρα multijet 1,9 με 175 άλογα που αναφέρθηκε σε άλλη σελίδα του φόρουμ?http://www.alfisti.gr/main/alfa_history ... =80&cat=12
-
Ο χρήστης giouris3 έγραψε:
Θα έχει τον κινητήρα multijet 1,9 με 175 άλογα που αναφέρθηκε σε άλλη σελίδα του φόρουμ?Toν Οκτώβριο-Νοέμβριο θα εφοδιάσει την 159/159SW/Gt/147(?).Eίναι ο ισχυρότερος diesel σε επίπεδο ειδικής ισχύος.Η έκδοση με διπλή υπερτροφοδότηση που θα ακολουθήσει το 2007 θα έχει 200hp δηλαδή 105hp/lt και θα είναι ο πρώτος diesel που θα σπάσει το φράγμα των 100hp/lt.Επιπλέον έχει ίδια κατανάλωση με τον 1.9 150hp ( 6,1lt/100km ) με επιδόσεις πολύ κοντά σε αυτές του 2.4JTDm 200hp (8,7-8,8 για το 0-100, 220 τελική)......εντυπωσιακή και η ροπή των 360nm σταθερή από τις 1750 ως τις 3000 στροφές!
-
lkar έχεις pm αν και μάλλον άχρηστο θα πάει κι αυτό αφού δεν λες να καταλάβεις αυτά που γράφω και με βάζεις να υπερασπιστώ τα ενδεχόμενα οικονομικά αποτελέσματα της απόφασης της FAH, τη στιγμή που έχω βαρεθεί να γράφω ότι αυτή την απόφαση εγώ μάλλον δεν θα την εφάρμοζα.
-
Ένα φανταστικό άρθο του Clarkson για την 59!
Alfa Romeo 159
By Jeremy Clarkson of The Sunday Times
You're dead meat, top gunHow many actors are there in the world? I’m counting everyone, from the “boy” in an amateur dramatic society’s performance of The Winslow Boy, to the Latvian teenager who appears only on webcams, covered in baby oil.
I’m counting people in Bollywood, people in French art house films, people at provincial Brazilian drama colleges. And if you do that, the number must be into the millions.
Some of them must be very good. It stands to reason. But they’ll never make it. The hand of fate will continue to deal them low diamonds and mid-range clubs until eventually they wind up teaching Stanislavski to self-harming inmates at Pentonville. Even those who make it to the top struggle to become Tom Cruise. The big-name star. The guarantee of bums on seats.
Take Christopher Walken as a prime example. He’s big, all right. He could get a table at the Ivy any time he wanted. And he’s also fabulously watchable. That gold watch scene in Pulp Fiction was, I think, the finest performance from any big screen actor since . . . well, ever.
But he still couldn’t fill a theatre. I mean, since Pulp Fiction he’s appeared in Kangaroo Jack, Engine Trouble, The Country Bears, Poolhall Junkies, The Affair of the Necklace, Joe Dirt, Jungle Juice, The Opportunists, Kiss Toledo Goodbye, Mousehunt and countless other movies that I can pretty much guarantee you haven’t seen. Since Top Gun, however, there isn’t a single Tom Cruise film I’ve missed. In fact there isn’t a single Tom Cruise film I don’t own on DVD. Of course Tom’s a fine actor. His performance alongside Dustin Hoffman’s twitchery in Rain Man was especially memorable. But is he better than Walken?
So it goes with all things, especially cars. Last week, after a hard day’s filming, I drove home in a new 3-series BMW. The Tom Cruise of motoring. The machine you would automatically choose if you wanted a well-made, reasonably sporty four-door saloon. And it was fine. But the next day an Alfa Romeo 159 arrived at my house. Now this is a car you would automatically not choose if you wanted a well-made, reasonably sporty four-door saloon. This is Christopher Walken.
Actually, that’s one of my less risible metaphors. Because in its long history of making cars, Alfa only rarely produces a Deer Hunter or a gold watch scene in Pulp Fiction. The vast majority of its offerings are complicated, silly and badly made. And as a result most go straight to the discount DVD bin at Blockbuster.
The thing is, though, with the exception of the simply appalling Arna, I’ve loved all Alfas. In fact I’ve argued time and again that nobody can be a petrolhead until they’ve owned one. It’s a rite of passage. Think of it as the great sex that leaves you with an embarrassing itch.
Take the old GTV6 as a prime example. I owned one once and it was a nightmare. The worst car I’ve owned. Deeply uncomfortable, spectacularly impractical and blessed with steering so heavy that navigating into a London parking space was like navigating a donkey into a budgie cage.
Then there was the complete lack of quality. Nothing worked. And when you got one thing fixed something else would break on the way home. Once it tried to murder me. The linkage from the gearlever to the rear-mounted gearbox fell off and jammed the prop shaft, causing a sound not heard on earth since Krakatoa blew up, and the rear wheels to lock.
But behind the oyster-like impregnability of its ergonomics and hidden in the sea of snot were two perfect pearls. The styling. And the howl from its V6 engine. In a tunnel, at 4000rpm, it was more sonorous than any music. It was like having your soul licked by angels.In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
Think of them as underground German art films. Great for serious-minded critics but not quite in the same everyman league as BMWillis on an asteroid.
At first I thought the 159 would be more of the same. The boot release button is in the roof, just where you wouldn’t expect it to be, the electric windows have a mind of their own, and like the Fiat Grande Punto I reviewed last week, it couldn’t find or hold Radio 2. It could pick up pigs squeaking on Io, and Radio Leicester. But not Johnnie Walker.
These, however, are trivial faults. No more annoying in the big scheme of things than the iDrive in a BMW or the harsh ride you get on an Audi. Unlike Alfas of old you have to look long and hard in a 159 to find something deeply disturbing. But I found it, all right.
The greatest sensation of speed afforded to ordinary man is not on a go-kart or a rollercoaster. It comes when you’ve got the cruise control set at 70mph, the traffic in front is stopping and momentarily you can’t find the button to turn it off. In that hiccup of time it doesn’t feel like you’re doing 70mph. It feels like you’re doing three times the speed of light.
That’s why, in most cars, the cruise control “off” button is clearly visible and easy to use in a hurry. Not in the Alfa it isn’t. It looks like one of the pieces from a game of Risk and it’s mounted on a stalk just below and slightly behind the indicator.
So when the traffic ground to a halt on the M40 I bet the chap behind me was keen to know why I didn’t slow at all and then, for no obvious reason, suddenly indicated left. This, then, is proper swivel-eyed Alfa lunacy but it is the only thing in the car that’s truly wrong and there’s a simple way round the problem. Ignore it. Pretend it isn’t there.
But do not pretend the 159 isn’t there next time you want a mid-range four-door saloon because that would be a mistake. A bad one. First of all, it is exactly one million times better looking than a BMW 3-series. And with those triple headlamps, and perfect proportions, at least half a million times better looking than any rivals from Audi, Mercedes or Jaguar.
Inside, it’s even better. The driving position is spot on, the dials look like they’ve come from a Swiss watch and the quality of the leather, especially if you have it in red, gives the impression that it costs Rolls-Royce money.
But it doesn’t. A 159 Lusso, which is the luxury version, is £22,395. That’s about what BMW charges for a 320i SE, but Alfa gives you far more equipment as standard and lots more power as well. The 2.2 litre engine is a peach that just begs to be taken outside and given a damn good thrashing. Porsche engineered an exhaust rasp into the Boxster at 5000rpm to reward the sporty driver. Alfa hasn’t bothered. It just gives you a simple four-cylinder engine that, all on its own, sounds better and better until you’re up at 6500 when it sounds like a metallic werewolf.You can pootle around slowly but somehow you tend to drive the 159 very hard and very fast. But the engine, torquey, powerful and smooth though it may be, is not the best part of this car. That accolade goes to the steering. It’s fast, sharp, more informative than the internet and more tactile than a freshly carved stone otter.
The handling is also sweet and yet the ride isn’t even slightly uncomfortable. Which means that the 159 drives and feels like no other car in its class. If you have even the faintest trace of petrol in your veins, if you are even on nodding terms with the concept of simple, good engineering, you should drive this car. Because it doesn’t matter what you have now, you’ll be smitten. I was.
This is one of those cars that’s demonstrably and appreciably better than any other mid-range four-door family saloon. And unlike any Alfa of the past, you don’t have to machete your way through a million inconveniences to find the point. This car does not hide its gold watch up its behind. It is an absolute gem.
-
Ανέκαθεν του άρεσαν οι Alfa. Είχε κιόλας μία...δεν ξέρω ποια. Είχε πει κάποτε 'every decent petrolhead must own an Alfa Romeo at some point of his life'
-
GTV6 είχε. Την φράση που λες, την αναφέρει και στο άρθρο του.
-
Καλημέρα σε όλους.
Θέλω να αγοράσω την 1591.8 . Το οδήγησα σε τέστ drive και το αυτοκίνητο μου καλύπτει τις οδηγικές μου ανησυχίες σχετικά με επιδόσεις και στήσιμο. Θέλω την γνώμη σας για το χρόνο αγοράς να την πάρω τώρα ή να περιμένω για καμία προσφορά.? Είναι καλύτερα να πάρω ετοιμοπαράδοτο ή να κάνω παραγγελία ( 3 μήνες) , Ξέρεις κανείς κανένα αντιπρόσωπο στην Αθήνα που να κάνει καλές προσφορές ?
Κάθε σχόλιο δεκτό .
Ευχαριστώ.
-
ManosAlfistas ζηλευω! Η 159 1.8 φτιαχτηκε με εμφαση στην οικονομια στην καταναλωση και αφου καλυπτει, φανταζει ιδανικη για μεγαλα αστικα κεντρα! Κοιτα τι διαφορα μπορει να εχουν 63 κυβ. εκατ. οταν ο προσανατολισμος ενος κινητηρα ειναι διαφορετικος:
159 1.9 (1859cc)
1480 κιλα (DIN), 160bhp, 19,4kgm, καταναλωση: 12,2/6,6/8,7159 1.8 (1796cc)
1430 κιλα (DIN), 140bhp, 17,8kgm, καταναλωση: 10,4/6,1/7,7ΥΓ. Δεν γνωριζω να σχολιασω για τα χρηματοδοτικα προγραμματα, αλλα μια που δινεις τοσα χρηματα, γιατι δεν κανεις ενα tour στις αντιπροσωπειες και να τις βαλεις να ανταγωνιστουν η μια την αλλη ('Γεια σας, θελω να αγορασω μια 159 1.8 και ειμαι ετοιμος να την αγορασω απο την Χ αντιπροσωπεια για Ψ ευρω. Μηπως μπορειτε να προσφερετε καλυτερη τιμη ή περισσοτερα δωρα στην ιδια τιμη να την αγορασω απο εσας ευθυς αμεσως?')
-
Ο χρήστης Af9pk έγραψε:
ΥΓ. Δεν γνωριζω να σχολιασω για τα χρηματοδοτικα προγραμματα, αλλα μια που δινεις τοσα χρηματα, γιατι δεν κανεις ενα tour στις αντιπροσωπειες και να τις βαλεις να ανταγωνιστουν η μια την αλλη ('Γεια σας, θελω να αγορασω μια 159 1.8 και ειμαι ετοιμος να την αγορασω απο την Χ αντιπροσωπεια για Ψ ευρω. Μηπως μπορειτε να προσφερετε καλυτερη τιμη ή περισσοτερα δωρα στην ιδια τιμη να την αγορασω απο εσας ευθυς αμεσως?')
Σωστός....
-
Ο χρήστης Af9pk έγραψε:
('Γεια σας, θελω να αγορασω μια 159 1.8 και ειμαι ετοιμος να την αγορασω απο την Χ αντιπροσωπεια για Ψ ευρω. Μηπως μπορειτε να προσφερετε καλυτερη τιμη ή περισσοτερα δωρα στην ιδια τιμη να την αγορασω απο εσας ευθυς αμεσως?')Kανείς δε θα το πάρει χαμπάρι!
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
('Γεια σας, θελω να αγορασω μια 159 1.8 και ειμαι ετοιμος να την αγορασω απο την Χ αντιπροσωπεια για Ψ ευρω. Μηπως μπορειτε να προσφερετε καλυτερη τιμη ή περισσοτερα δωρα στην ιδια τιμη να την αγορασω απο εσας ευθυς αμεσως?')
Kανείς δε θα το πάρει χαμπάρι!
Τι ακριβως να παρει χαμπαρι?
-
Να ένα videaki σχετικά με την 159 που με εντυπωσίασε:
http://www.youtube.com/watch?v=dgTsO6fk ... omeo%20159
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.....
Τελικά έγινε η παραγγελία.. Οδήγησα 1.8 και 1.9 . Η 1.9 είναι σίγουρα πιο γρήγορη και πιο ομαλή λειτουργία.
Απο την άλλη η 1.8 μου ακουγόταν πολύ πιο ωραία με ωραιότερο ήχο και δεδομένου της οικομομικότερης λειτουργίας του κινητήρα αλλα και κατα 3500 φτεινότερης τιμής με έπεισε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Μπορεί να μήν είναι οτι πιο γρήγορο έχω οδηγήσει αλλα το αυτοκίνητο πατάει πολύ καλά και έχω ένα πλαίσιο που αντέχει πολλά αλλα πολλά παραπάνω άλογα..
Ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ τεχνικές πληροφορίες για τον 1.8 MPI κινητήρα.?
Ευχαριστώ
Alfa Romeo 159 & 159TBi