-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Φοβερό επίτευγμα η μόνιμη τετρακίνηση, τώρα την ανακάλυψε η Alfa;Χμμμ... να θυμίσω τις Alfa 33 P4 και την 155 Q4?
μαζί με την ενεργητική τετραδιεύθυνση; Back to the future...
Whose future? Νομίζω πάντως πως οι Ιάπωνες δεν εφάρμοσαν την ενεργητική τετραδιεύθυνση παρά μόνο σε homologation specials. Όσο για παθητική τετραδιεύθυνση, είπαμε, σου χρωστάω μια βόλτα με τη Sud.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Φοβερό επίτευγμα η μόνιμη τετρακίνηση, τώρα την ανακάλυψε η Alfa;
Χμμμ... να θυμίσω τις Alfa 33 P4 και την 155 Q4?
Whose future? Νομίζω πάντως πως οι Ιάπωνες δεν εφάρμοσαν την ενεργητική τετραδιεύθυνση παρά μόνο σε homologation specials. Όσο για παθητική τετραδιεύθυνση, είπαμε, σου χρωστάω μια βόλτα με τη Sud.
οι γιαπωνέζοι εφάρμοσαν κανονικά την ενεργητική τετραδιεύθυνση! Θυμάμαι την δοκιμή (έκδοση του 626 ήταν;) στο περιοδικό που έλεγε μαλιστα ότι μπερδεύει λίγο στο παρκάρισμα με όπισθεν Η δε χόντα...
Πάντως να μην θυμίσεις άλφα 33 και 155! Τίποτα ιδιαίτερο, ούτε η άλφα δεν τις θυμάται πια αυτές τις εκδόσεις -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Την είχαν στο Πρελούντ του Σέτραϊτ, και σε κάποιο Μάζντα που στα νούμερα είχε 6 (παλιό, αλλά δε θυμάμαι όνομα...)
Το ότι τα παράτησαν λέει πως ήταν κακά, είτε σε κόστος/απόδοση, είτε σε αξιοπιστία, είτε είτε είτε.
Οπότε όποιος το εφαρμόσει επιτυχημένα, δεν θα λέμε πως το έκανε για να βαλει κάποιο γκάτζετ, αλλά γιατί έχει υψηλή τεχνολογία.Αν τώρα αυτό το κάνει η Άλφα, στον αντικαταστάτη του μοντέλου που στρίβει καλύτερα από ΟΛΟΥΣ στην κατηγορία, μάλλον το κάνει γιατί έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω...
Όσο για το τι πουλάει και ΓΙΑΤΙ, άβυσσος η ψυχή του αγοραστή! Σας Θυμίζω και το ποιόν των περιοδικών που ΠΟΥΛΑΝΕ! Τι το καλό έχουν; Ούτε ψήγμα!! Όμως είναι πιασάρικα... Ε, και το αστέρι ή η προπέλα, πιασάρικα είναι, γιατί είναι ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ (έχουν ΟΝΟΜΑ...).
Όσο σιγά σιγά πυροβολούν τα πόδια τους, τόσο θα αλλάζουν αυτά... (τα ίδια ισχύουν και για όλους βέβαια, βλέπε το θέμα με την Ύψιλον ΣΠΟΡ... ) -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Την είχαν στο Πρελούντ του Σέτραϊτ, και σε κάποιο Μάζντα που στα νούμερα είχε 6 (παλιό, αλλά δε θυμάμαι όνομα...)Το ότι τα παράτησαν λέει πως ήταν κακά, είτε σε κόστος/απόδοση, είτε σε αξιοπιστία, είτε είτε είτε.
Εντάξει, εννοούσα με επιτυχία και συνέχεια. Το ότι βγήκε ένα Prelude κάπου-κάπως-κάποτε με 4WS δε μου λέει και πολλά. Για μένα η μόνη επιτυχημένη εφαρμογή με αυτά τα κριτήρια (εκτός αν ξεχνώ κάτι) είναι στο Skyline, το οποίο είναι όντως homologation special.
-
-
Αν ΕΠΡΕΠΕ να αλλάξω τη Σπορτβάγκον, πάλι σε κόκκινο με έβλεπα!!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Φοβερό επίτευγμα η μόνιμη τετρακίνηση, τώρα την ανακάλυψε η Alfa;
Χμμμ... να θυμίσω τις Alfa 33 P4 και την 155 Q4?
Όπως ξέρεις έχω καλή μνήμη (τις περισσότερες φορές )
Γράφει για ενεργητική τετραδιεύθυνση, παθητική έχουν και οι ΖΧ
Το θέμα είναι πως όταν βγάζει κάτι η Alfa θεωρείται επίτευγμα, από τις... φωτογραφίες
Πριν πατήσει άσφαλτο, αμέσως γίνεται το καλύτερο με τεχνολογίες που δεν έχει εφαρμόσει κανείς άλλος κλπ κλπ κλπ
Υ.Γ: θα 'χει κι η 159 ηλεκτρονικά ΟΝ;
-
[quote='GeorgeTabs
...Αν τώρα αυτό το κάνει η Άλφα, στον αντικαταστάτη του μοντέλου που στρίβει καλύτερα από ΟΛΟΥΣ στην κατηγορία, μάλλον το κάνει γιατί έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω...[/quote]
Νομιζω πως στην πιστα ειχε ''χασει'' απο το Mondeo.... -
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
...Αν τώρα αυτό το κάνει η Άλφα, στον αντικαταστάτη του μοντέλου που στρίβει καλύτερα από ΟΛΟΥΣ στην κατηγορία, μάλλον το κάνει γιατί έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω...
Νομιζω πως στην πιστα ειχε ''χασει'' απο το Mondeo....
Αν έχανε σε δρόμο για τον οποίο σχεδιάστηκε θα έτρωγα τη... γραβάτα μου (τρόπος του λέγειν, μιας και ποτέ δε φοράω! )
Αλλά δε νομίζω να σχεδιάστηκε για πίστα κανένα από τα δύο...Κάπου αλλού έχασε; Δε νομίζω, και αν έχασε για κάποια δευτερόλεπτα σε μια ειδική διαδρομή πχ, πάλι δεν είναι αυτό το ζητούμενο... Μπορεί ο ένας να στρίβει καλύτερα από τον άλλο, αλλα ο δεύτερος να έχει 20 άλογα παραπάνω και παπαλα...
Επίσης μπορεί ο ένας να φοράει λάστιχα 185 και ό άλλος 215 και να στρίβει ΛΙΓΟ καλύτερα... Ε, ποιος είναι ο καλύτερος;Ο καλύτερος είναι αυτός που θα φτάσει πιο ικανοποιημένος οδηγικά, και δεν νομίζω να είναι το Μοντέο, ακόμα και ΑΝ φτάσει και 'μισή καρότσα' πιο γρήγορα, πράγμα που έχω επιφυλάξεις αν θα ισχύει σε ανοιχτό δρόμο και χωρίς να ρισκάρεις για τα χειρότερα...
Και μετά και το Μοντέο; Το χάος...
(ναι, ναι, η Μ3 είναι καλύτερη από την GTA, μονο που στην Ιταλία ΞΕΚΙΝΑΕΙ από 62.000 ευρώ (81.000 Ελλάδα) η γερμανίδα, με της ιταλίδας 44.000 ευρώ (49.000 Ελλάδα), κοινώς τα 2/3...) -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Για μένα η μόνη επιτυχημένη εφαρμογή με αυτά τα κριτήρια (εκτός αν ξεχνώ κάτι) είναι στο Skyline, το οποίο είναι όντως homologation special.Σε καμία περιπτωση δεν είναι το Skyline (το R34 θα εννοείς) homologation special.
-
[Αν έχανε σε δρόμο για τον οποίο σχεδιάστηκε θα έτρωγα τη... γραβάτα μου (τρόπος του λέγειν, μιας και ποτέ δε φοράω! )
Αλλά δε νομίζω να σχεδιάστηκε για πίστα κανένα από τα δύο...Κάπου αλλού έχασε; Δε νομίζω, και αν έχασε για κάποια δευτερόλεπτα σε μια ειδική διαδρομή πχ, πάλι δεν είναι αυτό το ζητούμενο... Μπορεί ο ένας να στρίβει καλύτερα από τον άλλο, αλλα ο δεύτερος να έχει 20 άλογα παραπάνω και παπαλα...
Επίσης μπορεί ο ένας να φοράει λάστιχα 185 και ό άλλος 215 και να στρίβει ΛΙΓΟ καλύτερα... Ε, ποιος είναι ο καλύτερος;Ο καλύτερος είναι αυτός που θα φτάσει πιο ικανοποιημένος οδηγικά, και δεν νομίζω να είναι το Μοντέο, ακόμα και ΑΝ φτάσει και 'μισή καρότσα' πιο γρήγορα, πράγμα που έχω επιφυλάξεις αν θα ισχύει σε ανοιχτό δρόμο και χωρίς να ρισκάρεις για τα χειρότερα...
(ναι, ναι, η Μ3 είναι καλύτερη από την GTA, μονο που στην Ιταλία ΞΕΚΙΝΑΕΙ από 62.000 ευρώ (81.000 Ελλάδα) η γερμανίδα, με της ιταλίδας 44.000 ευρώ (49.000 Ελλάδα), κοινώς τα 2/3...)Μην γράφεις πολλά πολλά για το Mondeo, γιατί σε βλέπω να βάζεις αλάτι σε γραβάτες
Μετά το Mondeo, το 6
Πρόκειται δε για αυτοκίνητα που δεν δηλώνουν σπορ
Και μιας και ανέφερες κόστος, το ΔΙΛΙΤΡΟ Mondeo ξεκινά από τα 20Κ, όσα και η 156 1.6
-
Την είχαν στο Πρελούντ του Σέτραϊτ, και σε κάποιο Μάζντα που στα νούμερα είχε 6 (παλιό, αλλά δε θυμάμαι όνομα...)
626 κάποιας γενιάς.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
[Αν έχανε σε δρόμο για τον οποίο σχεδιάστηκε θα έτρωγα τη... γραβάτα μου (τρόπος του λέγειν, μιας και ποτέ δε φοράω! )
(ναι, ναι, η Μ3 είναι καλύτερη από την GTA, μονο που στην Ιταλία ΞΕΚΙΝΑΕΙ από 62.000 ευρώ (81.000 Ελλάδα) η γερμανίδα, με της ιταλίδας 44.000 ευρώ (49.000 Ελλάδα), κοινώς τα 2/3...)Μην γράφεις πολλά πολλά για το Mondeo, γιατί σε βλέπω να βάζεις αλάτι σε γραβάτες
Μετά το Mondeo, το 6
Πρόκειται δε για αυτοκίνητα που δεν δηλώνουν σπορ
Και μιας και ανέφερες κόστος, το ΔΙΛΙΤΡΟ Mondeo ξεκινά από τα 20Κ, όσα και η 156 1.6
Ούτε αλάτι ούτε πιπέρι.
Το κόστος το ανέφερα για ΜΕΤΑ το Μοντέο, και συγκεκριμένα για εκδόσεις αυτοκινήτων υπερέχουν της 156, ξαναδιάβασε τη δημοσίευση...Κατά τα άλλα, ναι μεν δεν είναι το κεντρικό τους σλόγκαν πως είναι σπορ, αλλά δεν νομίζω πως τείνουν στο σοβαρό, μάλλον σπορ θέλουν να περαστούν...
Η μεν Φόρντ μπαίνοντας στην κεντρική σελίδα λέει (για το νέο Φόκους όμως) 'Η μαγεία της οδήγησης επιστρέφει'. Δε μου μοθιάζει για κατασκευαστής που δεν επιδιώκει να λέγεται σπορ...
Όσο για Μάζντα...
Για όλους, τα τρία πρώτα συνώνυμα της Mazda είναι:
Αξιοπιστία
Οδηγική απόλαυση
Δυναμική αίσθησηCopy-paste από τη βασική σελίδα του Ελληνικού δικτυακού τόπου τους...
Τώρα αν το δυμαμική αίσθηση και οδηγική απόλαυση δεν θέλουν να που περάσουν την εικόνα του σπορ, πάω πάσο... -
Ούτε αλάτι ούτε πιπέρι.
Το κόστος το ανέφερα για ΜΕΤΑ το Μοντέο, και συγκεκριμένα για εκδόσεις αυτοκινήτων υπερέχουν της 156, ξαναδιάβασε τη δημοσίευση...Κατά τα άλλα, ναι μεν δεν είναι το κεντρικό τους σλόγκαν πως είναι σπορ, αλλά δεν νομίζω πως τείνουν στο σοβαρό, μάλλον σπορ θέλουν να περαστούν...
Η μεν Φόρντ μπαίνοντας στην κεντρική σελίδα λέει (για το νέο Φόκους όμως) 'Η μαγεία της οδήγησης επιστρέφει'. Δε μου μοθιάζει για κατασκευαστής που δεν επιδιώκει να λέγεται σπορ...
Όσο για Μάζντα...
Για όλους, τα τρία πρώτα συνώνυμα της Mazda είναι:
Αξιοπιστία
Οδηγική απόλαυση
Δυναμική αίσθησηCopy-paste από τη βασική σελίδα του Ελληνικού δικτυακού τόπου τους...
Τώρα αν το δυμαμική αίσθηση και οδηγική απόλαυση δεν θέλουν να που περάσουν την εικόνα του σπορ, πάω πάσο...Και συ να ξαναδιαβάσεις
Η Mazda ξεκινάει από την αξιοπιστία, η Alfa και η BMW ως 'Cuore Sportivo' και ως 'απόλυτο μηχάνημα οδήγησης'
Ή μήπως δεν είναι αξιόπιστη η Mazda; η μήπως δεν βγάζει -πλέον- ΚΑΙ πραγματικά σπορ αυτοκίνητα (σίγουρα περισσότερο από την Alfa)
Προσωπικά προτιμώ low profile αυτοκίνητα (και εταιρείες) που δεν το παίζουν κάπως εκμεταλλευόμενοι το marketing και το όποιο όνομά τους, παρά φρου φρου κι αρώματα, εντυπωσιακά αμαξώματα και από ουσία τίποτα
-
Κούκλα είναι.
Highlight οι στυλιστικές λεπτομέρειες στα πλαινά.
Πίσω, υπό γωνία 3/4, μοιάζει με......cordoba
-
ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ αυτοκίνητο.
Άν έρθει USA δεν μου γλυτώνει
-
Το μονο που εχω να πω ειναι οτι ο Ikar ειναι το καλυτερο παιδι και να μην του τι μπαινει κανεις...........Ελπιζω να εγινα ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ!
-
1)156 used to be small by class standard, so predictably, 159 has grown considerably larger. It is 4,660 mm long (+230mm), 1,828 mm wide (+78mm) and with a wheelbase of 2,700 mm (+100mm). However, Giugiaro emphasis a sporty profile, thus actually reduces its height by 3 mm to 1417 mm
2)Inside, although we have no pictures to prove, Alfa promises a driver-focused design, with wrap-around center console and all instruments turned towards the driver.
3)This platform employs sophisticated double-wishbones front and multi-link rear suspensions. It is either FWD or 4WD, the latter by Alfa's Q4 system. The Q4 employs a Torsen C center differential to transmit 57% torque to the rear axle normally and provides limited slip function when one axle spins. It is therefore more rear-biased than Audi's Quattro system
4)One of the most remarkable things is chassis rigidity – the chassis of 159 achieves 31400 Nm / degree, a figure so high that I'm afraid only VW Phaeton can exceed. For instance, Opel Vectra and Saab 9-3 are 18,000 and 20,000 Nm / degree respectively. The 159 uses multi-ply sheet metal, extensive laser welding, boxed element structure etc. to achieve high rigidity. This benefits crash protection, NVH suppression as well as handling
5)All gearboxes will have 6 speeds. First come manual, following by auto and Selespeed
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
4)One of the most remarkable things is chassis rigidity – the chassis of 159 achieves 31400 Nm / degree
a figure so high that I'm afraid only VW Phaeton can exceed. For instance,
Opel Vectra and Saab 9-3 are 18,000 and 20,000 Nm / degree respectively. The 159 uses multi-ply sheet metal, extensive laser welding, boxed element structure etc. to achieve high rigidity. This benefits crash protection, NVH suppression as well as handling -
εντυπωσιακό ε?
Alfa Romeo 159 & 159TBi