-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ïôáí ôçí ïäçãçóå ãíùóôïò äçìïóéïãñáöïò(äåí èõìáìáé ôï ïíïìá ôïõ, éóùò íá çôáí êáé Ê.Ê) äåí ðéóôåõå áðï ôçí óõìðåñéöïñá ôïõ áìáîéïõ ïôé áõôç ç alfa åéíáé ðñïóèéïêéíçôç êáé óôáìáôçóå ãéá íá äåé ôçí ìç÷áíç êáé áí ï áîïíáò êéíçóçò åéíáé ìðñïóôá ç ðéóù...
äåí îåñù ðïéïò çôáí, áëëá áí ïíôùò åãéíå áõôï, ï áíèñùðïò ðñåðåé íá çôáí ...áó÷åôïò!
Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το αμάξι τα περιοδικά έγραφαν ότι αν όλα τα προσθιοκίνητα έστριβαν και συμπεριφέρονταν έτσι (road holding + road handling) δεν θα χρειάζονταν πλέον τα πισωκίνητα - μέχρι τα 200 άλογα.Αργότερα ήρθε το Fiat Coupe 20v και μετά η 156 GTA και πήγαν αυτά τα όρια αλλού...Για να ρίξω λάδι στην φωτιά (επειδή **έχω **λάδι...) θυμιζω ότι Fiat Coupe 20v Vs. S2000 και 156GTA Vs. WRX σημειώσατε 1.Τα παράπονα σας εδώ :http://www.4troxoi.gr/contact.php
Για να βρεις τέτοια ανάρτηση το '94 έπρεπε να πας στην Ghibli.
O K.K. είχε σε κάποιο 'Αντίλογο' ότι '...δώσμου μια normal GTV ή Spider στην Πάρνηθα και θα δείξω εγώ στα φτιαγμένα Σαξόραλλα...'.Πάλι παράπονα?Δεν τα έγραψα εγώ!!!Εδώ : pilot@techlink.gr -
Ο χρήστης pad έγραψε:
Βabbis...σε παρακαλω οδηγησε μια Μ3 και θα λυθουν ολες οι αποριες σου...ελικρινα!!!!
Δεν ειμαι ειρωνικος...σοβαρα μιλαωΣε παρακαλώ ξαναδιάβασε τι έγραψα και θα λυθουν ολες οι αποριες σου...ελικρινα!!!!
Δεν είμαι ειρωνικός ...σοβαρά μιλάω:)Αν προσέξεις καλά θα δεις τις παρακάτω φράσες:
1η, σελ 108
Kι όμως έχουμε σπορ κατασκευές που ανατρέπουν τη θεωρία όπως 911(carrera, Turbo, GT2, GT3), M3, M5, M6, RS4, κλπ
2η, σελ 108
Αμφιβάλλει κανείς ότι η φοβερή και τρομερή Μ3 θα ήταν ακόμα καλύτερη εάν είχε ..
3η, σελ 108
[quote='babbis']
Όχι ότι δεν μου αρέσουν ή ότι δεν θα αγόραζα. [b]Αν είχα 80-100000 -
Ο χρήστης Spidey_TS έγραψε:
Βρε παλιόπαιδο car_crazy που το ξέσκόνισες αυτό για την Audi?
’κου σύμπτωση...
Πρόσφατα διάβαζα ένα παλιότερο άρθρο του LKJ Setright στους 4Τ -τριετίας νομίζω - στο οποίο γράφει για τα ψέματα των αυτοκινητοβιομηχανιών.Και ξέρεις πιο έχει σαν πρώτο παγκοσμίως ψέμα?Δεν σου λέω - δεν σου λέω...
Ήταν το πρώτο μέρος...το έκοψα αλλά κάπου το έχωσα στο αρχείο μου.Είναι ζήτημα ημερών να το ξαναβρω.
Ikar δεν έχω την απαίτηση να γνωρίζεις τον Setright...Είπαμε, είμαι άσχετος εγώ κι έχουν μαζευτεί όλοι οι σχετικοί εδώ (μαζί με σένα) που εκτός από φίδια πετάνε τα άπειρα λάθη. Συνεχίστε
Να δεις από πότε χρονολογείται η Audi (Horch)...
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Στο κατωθι link οι δανοι οριζουν τον ανταγωνισμο της 159....
http://www.alfaklub.dk/acrobat/kb_2005-4.pdfσαν δεν ντρέπονται οι άχρηστοι/άσχετοι Δανοί να τολμούν να βάζουν στο ίδιο τσουβάλι την 159 με το Passat...
-
οταν την οδηγησε γνωστος δημοσιογραφος(δεν θυμαμαι το ονομα του, ισως να ηταν και Κ.Κ) δεν πιστευε απο την συμπεριφορα του αμαξιου οτι αυτη η alfa ειναι προσθιοκινητη και σταματησε για να δει την μηχανη και αν ο αξονας κινησης ειναι μπροστα η πισω...
δεν ξερω ποιος ηταν, αλλα αν οντως εγινε αυτο, ο ανθρωπος πρεπει να ηταν ...ασχετος!
Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το αμάξι τα περιοδικά έγραφαν ότι αν όλα τα προσθιοκίνητα έστριβαν και συμπεριφέρονταν έτσι (road holding + road handling) δεν θα χρειάζονταν πλέον τα πισωκίνητα - μέχρι τα 200 άλογα.Αργότερα ήρθε το Fiat Coupe 20v και μετά η 156 GTA και πήγαν αυτά τα όρια αλλού...Για να ρίξω λάδι στην φωτιά (επειδή **έχω **λάδι...) θυμιζω ότι Fiat Coupe 20v Vs. S2000 και 156GTA Vs. WRX σημειώσατε 1.Τα παράπονα σας εδώ :http://www.4troxoi.gr/contact.php
Για να βρεις τέτοια ανάρτηση το '94 έπρεπε να πας στην Ghibli.
O K.K. είχε σε κάποιο 'Αντίλογο' ότι '...δώσμου μια normal GTV ή Spider στην Πάρνηθα και θα δείξω εγώ στα φτιαγμένα Σαξόραλλα...'.Πάλι παράπονα?Δεν τα έγραψα εγώ!!!Εδώ : pilot@techlink.grωραια, τι σχεση εχει τωρα αυτο που εγραψα εγω με αυτο που εγραψες εσυ δεν το καταλαβαινω!
ξαναδιαβασε αυτο που εγραψα. -
Βabbis για ποιο λογο εγραψες ολοκληρο κατεβατο?????
Αν ημουν ειρωνικος θα εγραφες σελιδες?
Kριμα που η ///M division ειναι τοσο αχρηστη που ξεχασε να βαλει..transaxle αρχιτεκτονική -Διπλά ψαλίδία........
τεσπα .....///Μay the force be with you! -
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Μακάρι βέβαια να είναι αντάξιο των προσδοκιών και των τεχνικών προδιαγραφών εις όφελος του τελικού καταναλωτή είτε λέγεται Alfa είτε Bita τι σημασία έχει;
JIMΠου είσαι ρε Δημήτρη! Χαθήκαμε! Να σου θυμίσω ότι ήσουν ίσως ο μόνος στην παρέα που προτιμούσες το εσωτερικό της compact έναντι της 147 καθαρά λόγω της κλίσης της κεντρικής κονσόλας προς τον οδηγό. Ελπίζω τουλάχιστον η 159 να ικανοποίησε αυτή σου την επιθυμία.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Και δεν πάνε στο κύρος διότι ούτε το EVO είναι Mitsubi, ούτε το 350Z είναι Datsun, ούτε το s2000 είναι hondaki!Δεκτόν αλλά η Μ3 είναι BMW..
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Στο κατωθι link οι δανοι οριζουν τον ανταγωνισμο της 159....
http://www.alfaklub.dk/acrobat/kb_2005-4.pdfAlfa 159 1.9 JTS 160 hk ca. 400.000 kr.
Audi A4 2.0 130 hk 392.441 kr.
BMW 318i 129 hk 400.000 kr.
Mercedes C180 Kompressor143 hk 572.000 kr.
Saab 9-3 1.8t 150 hk 389.500 kr.
Volvo S60 2.4 140 hk 407.995 kr.
VW Passat 2.0 FSI Trendline150 hk 366.131 kr.Alfa 159 2.2 JTS Lusso 185 hk ca. 460.000 kr.
Audi A4 1.8T 163 hk 422.188 kr.
BMW 320i 150 hk 468.804 kr.
Mercedes C200 Kompressor163 hk 607.000 kr.
Saab 9-3 2.0t 175 hk 447.000 kr.
Volvo S60 2.4i Momentum 170 hk 468.804 kr.
VW Passat 2.0 T FSI HighL 200 hk 475.030 kr.Alfa 159 3.2 V6 JTS Q4 L 260 hk ca. 630.000 kr.
Audi A4 3.2 FSI quattro 255 hk 626.636 kr.
BMW 330i 258 hk 640.397 kr.
Mercedes C350 4Matic aut. 272 hk ca. 950.000 kr.
Saab 9-3 2.8T V6 Aero 250 hk 593.000 kr.
Volvo S60 T5 Momentum 260 hk 609.295 kr.
Volvo S60 R 4WD 300 hk 1.101.795 kr.
VW Passat 3.2 FSI 4M aut. 250 hk 575.698 kr.Alfa 159 1.9 JTDM 16V 150 hk ca. 450.000 kr.
Audi A4 2.0 TDI 140 hk 478.700 kr.
BMW 318d 122 hk 450.000 kr.
Mercedes C200 CDI 122 hk 640.932 kr.
Saab 9-3 1.9 TIDS 150 hk 467.500 kr.
Volvo S60 2.4 D 126 hk 464.285 kr.
VW Passat 2.0 TDI 140 hk 396.725 kr.Alfa 159 2.4 JTDM 20V L 200 hk ca. 530.000 kr.
Audi A4 2.5 TDI 163 hk 499.522 kr.
BMW 320d 163 hk 522.000 kr.
BMW 330d 231 hk ca. 650.000 kr.
Mercedes C280 CDI 190 hk ca.800.000 kr.
Volvo S60 D5 Momentum 185 hk 610.995 kr.Το TFSI Α4, δεν έχει αντίπαλο;
-
..τωρα το καταλαβες?
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
..τωρα το καταλαβες?yeap!
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
..τωρα το καταλαβες?
yeap!
Είναι μια κατηγορία μόνο του..
-
Ikar δε σου είπε κανείς ότι είσαι άσχετος.
Όσο για την audi τι σχέση έχει το από πότε χρονολογείται μία εταιρεία με την ιστορία της? Πήγαινε μερικές δεκατετίες πίσω και δες τα αυτοκίνητα θρύλους που έχει βγάλει η Alfa Romeo και θα καταλάβεις τι θα πει ιστορία. Η audi τι είχε τότε?
Το ότι απλά από΄τότε χρονολογείται, δηλαδή από τότε υπήρχε δε μου λέει κάτι!!!!!
Α, και για πες μου ένα ιστορικό μοντέλο της Audi..... -
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Όσο για την audi τι σχέση έχει το από πότε χρονολογείται μία εταιρεία με την ιστορία της? Πήγαινε μερικές δεκατετίες πίσω και δες τα αυτοκίνητα θρύλους που έχει βγάλει η Alfa Romeo και θα καταλάβεις τι θα πει ιστορία. Η audi τι είχε τότε?
Το ότι απλά από΄τότε χρονολογείται, δηλαδή από τότε υπήρχε δε μου λέει κάτι!!!!!
Α, και για πες μου ένα ιστορικό μοντέλο της Audi..... -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ikar äå óïõ åßðå êáíåßò üôé åßóáé Üó÷åôïò.
¼óï ãéá ôçí audi ôé ó÷Ýóç Ý÷åé ôï áðü ðüôå ÷ñïíïëïãåßôáé ìßá åôáéñåßá ìå ôçí éóôïñßá ôçò? ÐÞãáéíå ìåñéêÝò äåêáôåôßåò ðßóù êáé äåò ôá áõôïêßíçôá èñýëïõò ðïõ Ý÷åé âãÜëåé ç Alfa Romeo êáé èá êáôáëÜâåéò ôé èá ðåé éóôïñßá. Ç audi ôé åß÷å ôüôå?
Ôï üôé áðëÜ áðü´ôüôå ÷ñïíïëïãåßôáé, äçëáäÞ áðü ôüôå õðÞñ÷å äå ìïõ ëÝåé êÜôé!!!!!
Á, êáé ãéá ðåò ìïõ Ýíá éóôïñéêü ìïíôÝëï ôçò Audi.....Åãþ Ý÷ù Ý÷ù ðéï ìåãÜëç éóôïñßá áðü ôçí Audi...åßìáé 31!
ÌÞðùò íá êÜíù áßôçóç óôçí ÖÉËÐÁ?ÊáëÜ ñå!Åðßôçäåò ôï êÜíåôå?Åóåßò äåí ãñÜöåôå ïôß Ý÷åé áãùíéóôéêÞ éóôïñßá 25 ÷ñüíùí?
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Âñå ðáëéüðáéäï car_crazy ðïõ ôï îÝóêüíéóåò áõôü ãéá ôçí Audi?
¢êïõ óýìðôùóç...
Ðñüóöáôá äéÜâáæá Ýíá ðáëéüôåñï Üñèñï ôïõ LKJ Setright óôïõò 4Ô -ôñéåôßáò íïìßæù - óôï ïðïßï ãñÜöåé ãéá ôá øÝìáôá ôùí áõôïêéíçôïâéïìç÷áíéþí.Êáé îÝñåéò ðéï Ý÷åé óáí ðñþôï ðáãêïóìßùò øÝìá?Äåí óïõ ëÝù - äåí óïõ ëÝù...
¹ôáí ôï ðñþôï ìÝñïò...ôï Ýêïøá áëëÜ êÜðïõ ôï Ý÷ùóá óôï áñ÷åßï ìïõ.Åßíáé æÞôçìá çìåñþí íá ôï îáíáâñù.
Ikar äåí Ý÷ù ôçí áðáßôçóç íá ãíùñßæåéò ôïí Setright...Åßðáìå, åßìáé Üó÷åôïò åãþ êé Ý÷ïõí ìáæåõôåß üëïé ïé ó÷åôéêïß åäþ (ìáæß ìå óÝíá) ðïõ åêôüò áðü ößäéá ðåôÜíå ôá Üðåéñá ëÜèç. Óõíå÷ßóôå
Íá äåéò áðü ðüôå ÷ñïíïëïãåßôáé ç Audi (Horch)...
Óå ðáñáêáëþ...ðïéï ëÜèïò Ý÷ù êÜíåé?´
Ôé ó÷Ýóç Ý÷åé ç Audi ìå ôçí Horch?ÐÝñá áðü ôïí éäñõôÞ êáé ôï Ýîõðíï ëïãïðáßãíéï óôï üíïìá (Horch=Audi=Üêïõ)?Ðñéí ôçí óõã÷þíåõóç ôùí ðÝíôå åôáéñéþí äåí Þôáí ðëÞñùò áíåîÜñôçôåò?Äåí ôçí ðïýëçóå ï ößëïò Áõãïýóôïò íùñßò-íùñßò êáé ôçí áðáñíÞèçêå?
Êáé ðïéá ç éóôïñßá ôïõò?Ìå ôçí äéêÞ óïõ ëïãéêÞ ìåôÜ áðü 50 ÷ñüíéá êáé ç -êáôÜ ôá Üëëá áîéïëïãüôáôç - ÊÉÁ èá Ý÷åé éóôïñßá.¸ôóé íáé.Óõìöùíïýìå.¼÷é üìùò ïôß èá Ý÷ïõí ðñïóöÝñåé êáé êÜôé óçìáíôéêü ôå÷íïëïãéêÜ Þ áãùíéóôéêÜ.
¸÷åé ðåé ðïôÝ êáíåßò ïôß åðåéäÞ ç Lancia áíÞêåé óôïí ßäéï üìéëï ìå ôçí Fiat áðüêôçóå îÜöíïõ ôçí áãùíéóôéêÞ ôçò éóôïñßá?¹ ìÞðùò ç Ferrari , ôçò Maserati?¹ ìÞðùò ç Magnetti Marelli ôçò Alfa,Þ ç Iveco ôçò Abarth?
Åíþ óôçí ðåñßðôùóç Alfa êáé Ferrari áõôü ìðïñåßò ãéá Ýíá äéÜóôçìá íá ôï ðåéò áöïý Þôáí êïéíÞ. -
Α, και για πες μου ένα ιστορικό μοντέλο της Audi.....Εγώ έχω έχω πιο μεγάλη ιστορία από την Audi...είμαι 31!
Μήπως να κάνω αίτηση στην ΦΙΛΠΑ?Καλά ρε!Επίτηδες το κάνετε?Εσείς δεν γράφετε οτί έχει αγωνιστική ιστορία 25 χρόνων?
ποιος έγραψε ότι έχει αγωνιστική ιστορία 25 χρόνων;
-
Σε παρακαλώ...ποιο λάθος έχω κάνει?΄
Τι σχέση έχει η Audi με την Horch?Πέρα από τον ιδρυτή και το έξυπνο λογοπαίγνιο στο όνομα (Horch=Audi=άκου)?Πριν την συγχώνευση των πέντε εταιριών δεν ήταν πλήρως ανεξάρτητες?Δεν την πούλησε ο φίλος Αυγούστος νωρίς-νωρίς και την απαρνήθηκε?
Και ποια η ιστορία τους?Με την δική σου λογική μετά από 50 χρόνια και η -κατά τα άλλα αξιολογότατη - ΚΙΑ θα έχει ιστορία.Έτσι ναι.Συμφωνούμε.Όχι όμως οτί θα έχουν προσφέρει και κάτι σημαντικό τεχνολογικά ή αγωνιστικά.
Έχει πει ποτέ κανείς οτί επειδή η Lancia ανήκει στον ίδιο όμιλο με την Fiat απόκτησε ξάφνου την αγωνιστική της ιστορία?Ή μήπως η Ferrari , της Maserati?Ή μήπως η Magnetti Marelli της Alfa,ή η Iveco της Abarth?
Ενώ στην περίπτωση Alfa και Ferrari αυτό μπορείς για ένα διάστημα να το πεις αφού ήταν κοινή.καμία σχέση απολύτως... ο Αύγουστος δεν την πούλησε, τον έδιωξαν από την... εταιρεία του πριν από τις αρχές του... 20ου αιώνα, επειδή (guess) έτρεχε σε αγώνες
εκτός από την ιστορία -που έχει κι η Skoda πχ, αλλά πολύ λίγοι την αναφέρουν γιατί όλοι τα 110 ξέρουν- πολύ μεγαλύτερη σημασία έχει το τι κάνεις σήμερα. Αν μένεις στην ιστορία, περασμένα μεγαλεία...
Τι είναι προτιμότερο, να έχεις ιστορία και να μην υπάρχεις σήμερα (πχ Rover), να έχεις ιστορία και να 'χεις ξεπουληθεί (Jaguar, Aston Martin, Rolls Royce) ή να κατασκευάζεις αξιόλογα αυτοκίνητα ΣΗΜΕΡΑ;
Στους αγώνες (τους πιο σημαντικούς) απουσιάζουν παντελώς και η Audi και η Alfa, οπότε περασμένα μεγαλεία (πάλι)
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Είπα ότι η Μ3 είναι ένα ονειρικό και εκπληκτικό αμάξι που θα το αγόραζα με χίλια αλλά θα ήταν ακόμα καλύτερο αν είχε:
1.transaxle αρχιτεκτονική
2. Διπλά ψαλίδία.To ότι δεν έχει δεν σημαίνει ότι δεν είναι σούπερ ντούπερ. Απλά σημαίνει ότι δεν είναι τόσο καλή όσο μπορούσε.
1.Αν Babbis με τον όρο 'transaxle αρχιτεκτονική' εννοείς, 'διαμήκης κινητήρας τοποθετημένος πίσω από τον εμπρός άξονα', τότε η Μ3, είναι δομημένη με transaxle.
2.Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι με 2πλά ψαλίδια μπροστά, η Μ3 θα ήταν καλύτερη; Ειλικρινά.
- Τransaxle αρχιτεκτονική==>
-Κινητήρας εμπρός, πίσω από εμπρός άξονα
-Κατα τον διαμήκη άξονα
-Κιβώτιο Πίσω μαζί με διαφορικό
Ιδανική κατανομή πισωκίνητου: 58% πίσω 42% εμπρός
αντί για 50-50 της BMW.Τα διπλά ψαλίδια είναι η λύση που ακολουθούν τα κορυφαία σούπερ καρς όπως Ferrari-Lamborghini, Porsche Carrrera GT, Aston martin, Μazerrati κλπ αλλά και πολλά 'προσγειωμένα' RX8-350Z. Πιστεύω ότι είναι η καλύετρη λύση για σπορ αμάξια επιδόσεω. όχι υποχρεωτική αλλά η πιο'ορθή'
Θα ήθελα να μάθω, γιατί είναι η ιδανική κατανομή πισωκίνητου το 58/42 και όχι το 50/50. Μην μου αναφέρεις σπορ πισωκίνητα, που την υιοθετούν, 'τα οποία είναι τα καλύτερα και άρα αυτή είναι η καλύτερη κατανομή'.
Υπό την ίδια έννοια, ξαναθέτω το ίδιο ερώτημα:
Τι θα κέρδιζε η Μ3 αν είχε διπλά ψαλίδια εμπρός;Η κατανομή βάρους της Μ3 είναι σχεδόν άψογα μοιρασμένη (η μπαταρία πίσω για αυτό το σκοπό), αλλά το σημαντικό δεν είναι το 50/50.
Είναι ότι οι μάζες είναι μοιρασμένες ανάμεσα στους δύο άξονες, και όχι πάνω σε αυτούς. - Τransaxle αρχιτεκτονική==>
-
Ο χρήστης pad έγραψε:
Βabbis για ποιο λογο εγραψες ολοκληρο κατεβατο?????
Αν ημουν ειρωνικος θα εγραφες σελιδες?
Kριμα που η ///M division ειναι τοσο αχρηστη που ξεχασε να βαλει..transaxle αρχιτεκτονική -Διπλά ψαλίδία........
τεσπα .....///Μay the force be with you!Φίλε μου pad. Kάνεις λες και δεν εχει κανέις το δικαίωμα να γράψει κάποια κριτική για την BMW.
Έγραψα κατεβατά γιατί η συγγραφή μεγάλων ποστ στο φόρουμ είναι ένα από τα χόμπι μου
Σου είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι την γουστάρω πολύ την Μ3 αλλά θα την γούσταρα ακόμα πιο πολύ με transaxle?
Nα στο κάνω πιο νια-νια να το καταλάβεις μπας και 'ξεκολήσεις'
Και την GT που πήρα την πάω πολύ και την γουσταρω αλλά θα την γούσταρα πιο πολύ με 10 άλογα παραπάνω και πίσω κίνηση!! παρά με την εμπρός.
Αυτό δεν έχει να κάνει με το πόσο χαρούμενος ή ικανοποιημένος είμαι με το αμάξι που πλήρωσα!
Έτσι είναι και με την Μ3. Αν είχα 80χιλιάρικα για αμάξι Μ3 θα έπερνα αλλά θα έλεγα γιατι να μην έχει transaxle όπως τώρα λέω γιατί να μην έχει πίσω κίνηση η GT.
Ελπίζω να ξεκολήσεις τώρα
Alfa Romeo 159 & 159TBi