-
Ενδεικτική ιστορία από εξουσιοδοτημένο.
Πριν έξι μήνες μου τρύπησε το ψυγείο (Opel Astra G). Τελικά πήγα στο συνεργείο, όπου τους εξήγησα ότι το αυτοκίνητο έμεινε χωρίς νερό και έσβησε από υπερθέρμανση. Τους εξήγησα επίσης ότι αφού το γέμισα με νερό και το άφησα να κρυώσει, τα κολάρα συνέχισαν να είναι 'τουμπανιασμένα' από πίεση.
Τελική διάγνωση από το συνεργείο: Τρύπιο ψυγείο (αλλάχτηκε). Η φλάντζα κυλινδροκεφαλής ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΟΛΑ ΚΑΛΑ.Μετά από έναν μήνα άλλαξα φλάντζα (που βέβαια ήταν καμμένη) σε δικό μου συνεργείο, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο!
-
To αντιγράφω και εδώ μήπως και κάποιος συνάδελφος έχει καμμία ιδέα. Είναι από το topic Opel Corsa. (Αν υπάρχει πρόβλημα ας το διαγράψει ο Mod)
Παράθεση:
Καλημέρα,Έχω να αναφέρω ένα πρόβλημα μήπως και κάποιος συνφορουμίτης το έχει αντιμετωπίσει ή ακούσει. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα βουητό συνδυαζόμενο με έναν θόρυβο σαν ταλάντωση (βουητό + περιοδικός θόρυβος). Συμβαίνει με και χωρίς σχέση στο κιβώτιο και αυξάνεται με την ταχύτητα. Από κάποια ταχύτητα και πάνω παραμένει μόνο το βουητό. Η εξήγηση από το συνεργείο (επίσημο) είναι ότι προέρχεται από τα λάστιχα. Περίμενα λοιπόν μέχρι να τα αλλάξω. Το πρόβλημα ( παραμένει. Από όσο θυμάμαι πάντως ο θόρυβος ξεκίνησε από τότε που αλλάχτηκε η κρεμαγιέρα. Επίσης, παρατηρείται αύξηση του περιοδικού θορύβου όταν το αυτοκίνητο στρίβει (π.χ σε μια καμπή με 100 χλμ). Επειδή είναι κάτι που δεν περιγράφεται εύκολα οποιαδήποτε σκέψη είναι ευπρόσδεκτη. Να σημειώσω ότι το αυτοκίνητο το σήκωσα, ελέχθηκαν ρουλεμάν και γενικότερα έγινε ένας καλός οπτικός έλεγχος (εκτός εξουσιοδοτημένου).
Εντοπίστηκε το πρόβλημα. Ρουλεμαν αριστερού τροχού. Να σημειώσω ότι το αυτοκίνητο έκανε το σερβις των 60Κ στις 27/12. Έίχα αναφέρει το βουητό και είχε γραφτεί και στο φύλλο εργασιών. Και τότε αλλά και σήμερα ακούγεται σαν λεωφορείο. Σε παράπονο μου στο εξουσιοδοτημένο μου δικαιολογήθηκαν λέγοντας ότι μπερδέυονταν ο θόρυβος με το θόρυβο από τα λάστιχα. Δεν πειράζει, θα αλλάξω εξουσιοδοτημένο... Να σημειώσω ότι στον τροχό δεν υπάρχει τζόγος και έτσι δεν μπόρεσα να το εντοπίσω μόνος μου. Για δεύτερη φορά πάντως το συγκεκριμένο συνεργείο με απογοητεύει.
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Ενδεικτική ιστορία από εξουσιοδοτημένο.
Πριν έξι μήνες μου τρύπησε το ψυγείο (Opel Astra G). Τελικά πήγα στο συνεργείο, όπου τους εξήγησα ότι το αυτοκίνητο έμεινε χωρίς νερό και έσβησε από υπερθέρμανση. Τους εξήγησα επίσης ότι αφού το γέμισα με νερό και το άφησα να κρυώσει, τα κολάρα συνέχισαν να είναι 'τουμπανιασμένα' από πίεση.
Τελική διάγνωση από το συνεργείο: Τρύπιο ψυγείο (αλλάχτηκε). Η φλάντζα κυλινδροκεφαλής ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΟΛΑ ΚΑΛΑ.Μετά από έναν μήνα άλλαξα φλάντζα (που βέβαια ήταν καμμένη) σε δικό μου συνεργείο, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο!
Ρε φίλε πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω! Εδώ τα παιδιά δεν μπόρεσαν να βρουν ότι χρειάζεται αέρα η ρόδα και υγρά φρένων τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα μπορούσαν να κατάλαβουν ότι έχεις καμμένη φλάντζα? Με από αυτό που είδα στην έρευνα πλέον τίποτα δεν μου φαίνεται παράξενο.
-
Ο χρήστης Asenna έγραψε:
To αντιγράφω και εδώ μήπως και κάποιος συνάδελφος έχει καμμία ιδέα. Είναι από το topic Opel Corsa. (Αν υπάρχει πρόβλημα ας το διαγράψει ο Mod)
Παράθεση:
Καλημέρα,Έχω να αναφέρω ένα πρόβλημα μήπως και κάποιος συνφορουμίτης το έχει αντιμετωπίσει ή ακούσει. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα βουητό συνδυαζόμενο με έναν θόρυβο σαν ταλάντωση (βουητό + περιοδικός θόρυβος). Συμβαίνει με και χωρίς σχέση στο κιβώτιο και αυξάνεται με την ταχύτητα. Από κάποια ταχύτητα και πάνω παραμένει μόνο το βουητό. Η εξήγηση από το συνεργείο (επίσημο) είναι ότι προέρχεται από τα λάστιχα. Περίμενα λοιπόν μέχρι να τα αλλάξω. Το πρόβλημα ( παραμένει. Από όσο θυμάμαι πάντως ο θόρυβος ξεκίνησε από τότε που αλλάχτηκε η κρεμαγιέρα. Επίσης, παρατηρείται αύξηση του περιοδικού θορύβου όταν το αυτοκίνητο στρίβει (π.χ σε μια καμπή με 100 χλμ). Επειδή είναι κάτι που δεν περιγράφεται εύκολα οποιαδήποτε σκέψη είναι ευπρόσδεκτη. Να σημειώσω ότι το αυτοκίνητο το σήκωσα, ελέχθηκαν ρουλεμάν και γενικότερα έγινε ένας καλός οπτικός έλεγχος (εκτός εξουσιοδοτημένου).
Εντοπίστηκε το πρόβλημα. Ρουλεμαν αριστερού τροχού. Να σημειώσω ότι το αυτοκίνητο έκανε το σερβις των 60Κ στις 27/12. Έίχα αναφέρει το βουητό και είχε γραφτεί και στο φύλλο εργασιών. Και τότε αλλά και σήμερα ακούγεται σαν λεωφορείο. Σε παράπονο μου στο εξουσιοδοτημένο μου δικαιολογήθηκαν λέγοντας ότι μπερδέυονταν ο θόρυβος με το θόρυβο από τα λάστιχα. Δεν πειράζει, θα αλλάξω εξουσιοδοτημένο... Να σημειώσω ότι στον τροχό δεν υπάρχει τζόγος και έτσι δεν μπόρεσα να το εντοπίσω μόνος μου. Για δεύτερη φορά πάντως το συγκεκριμένο συνεργείο με απογοητεύει.
Εντάξει υπάρχουν και χειρότερα, εμένα σε φίλο μου ακουγόταν το διαφορικό και άλλαξαν και τα δύο ρουλεμάν γιατί υπέθεταν ότι ακουγόταν από τα μπροστινά ρουλεμαν. Και το καλό είναι ότι το αυτοκίνητο μόλις είχε βγει από την εγγύηση και τα πλήρωσε όλα από την τσέπη του.
-
Δεν πρόκειτε να γίνει τίποτα προς το καλύτερο. Έχουν τόσο πολύ δουλειά τα τελευταία 10 χρόνια που δεν τους νοιάζει καθόλου για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.
Λόγια πολλών αφεντικών μεγάλων αντ/πειών και όχι δικά μου. Δυστηχώς...
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Δεν πρόκειτε να γίνει τίποτα προς το καλύτερο. Έχουν τόσο πολύ δουλειά τα τελευταία 10 χρόνια που δεν τους νοιάζει καθόλου για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.Λόγια πολλών αφεντικών μεγάλων αντ/πειών και όχι δικά μου. Δυστηχώς...
Δυστηχώς όπως λες έχουν πάρα πολύ δουλειά και δεν τους ενδιαφέρει για τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Πιστεύω όμως ότι αν καταργηθούν οι αντιπροσωπείες και μπορούμε να πάμε σε όποιο συνεργείο θέλουμε χωρίς να χάνουμε την εγγύηση τότε μπορεί και να αρχίσουν να χάνουν κάποιους πελάτες και αρχίσουν να κάνουν κάποια πράγματα.
-
Μπράβο στους 4 τροχούς για αυτή την πρωτοβουλία. Έχω επισκεφθεί το πρώτο και το τέταρτο συνεργείο του «συγκριτικού και θα ήθελα να κάνω τις εξής παρατηρήσεις. Κάθε φορά που πάω το αυτοκίνητο για τακτικό έλεγχο η εξυπηρέτηση είναι πάρα πολύ καλή (κάθε 5000 κμ το «μικρό» σέρβις και 15000 κμ το «μεγάλο», δεν λέω ετήσιο γιατί τα 15000 καλύπτονται πολύ πριν τον ένα χρόνο….). Απτά παραδείγματα είναι το λάδωμα των κλειδαριών σφίξιμο του χειρόφρενου κτλ. Πιστεύω ότι αν το τεστ ήταν μέσα στα πλαίσια των τακτικών επισκέψεων τα αποτελέσματα θα ήταν λίγο καλύτερα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η ποιότητα των υπηρεσιών δεν πρέπει να είναι υψηλή και εκτός των προγραμματισμένων σέρβις. Δυστυχώς υπήρξαν και φορές που η εξυπηρέτηση ήταν και κάτω του …..μηδενός σε επισκέψεις εκτός των σέρβις. Μία φορά πήγα για να αλλάξουν το λαμπάκι που φωτίζει το ροοστάτη, τους διακόπτες των προβολέων ομίχλης και το διακόπτη ρύθμισης του ύψους των φώτων. Το μόνο ανταλλακτικό που έπρεπε να αλλαχθεί ήταν το καμένο λαμπάκι. Δυστυχώς όμως λόγο της απλότητας της περίπτωσης η εργασία ανατέθηκε σε ένα νεαρό ο οποίος δεν είχε διαβάσει καλά την καρτέλα εισαγωγής του αυτοκινήτου. Νόμισε ότι είχε χαλάσει ο μόνιμος φωτισμός (όταν είναι ανοικτός ο κινητήρας είναι αναμμένες οι ενδείξεις στο πάνω μέρος του διακόπτη των φώτων). Έτσι για να «διορθωθεί» το «πρόβλημα» έπρεπε να αλλαχθεί ολόκληρος ο διακόπτης των φώτων (110 Ευρώ ). Ευτυχώς ήμουν εκεί και αντιλήφθηκα τι γινόταν και έτσι γλίτωσα τα 110 ευρώ. Αυτό όμως που με εξόργισε ήταν το ότι ο νεαρός αφού αντιλήφθηκε τη χαζομάρα που είχε κάνει (και φυσικά αφού είχε πάρει το ανταλλακτικό από την αποθήκη ) προσπάθησε να με πείσει ότι ο κανονικός διακόπτης ήταν χαλασμένος. Άρχισε να γυρίζει το κλειδί μέχρι το δεύτερο σημείο (όπου ενεργοποιούνται τα ηλεκτρικά) και να το ξανακλείνει με πολύ γρήγορο ρυθμό για να με πείσει ότι δεν ανάβει. Αποτέλεσμα να καεί ,ευτυχώς, μόνο μια λάμπα. Δυστυχώς δεν είναι το μόνο περιστατικό που μου έχει τύχει. Ο μόνος τρόπος για να προφυλαχθείς από όλα αυτά είναι να είσαι πάνω από το αυτοκίνητο συνέχεια.
Συγνώμη για το μέγεθος του κειμένου.
-
Εδώ και πολύ καιρό θέλω να ρωτήσω όσους έχουν το ASTRA H με το CD30 MP3 και χειριστήρια στο τιμόνι το εξής.
Διαβάζοντας το manual του CD30 MP3 έγραφε ότι πατώντας προς τα μέσα το κουμπί του χειριστηρίου της αυξομείωσης της έντασης μπορείς να φέρεις το σύστημα σε κατάσταση mute (το ίδιο γίνεται άν κρατήσεις πατημένο για μερικά δευτερόλεπτα το μεγάλο κουμπί της έντασης στην κονσόλα)
Δοκιμάσα λοιπόν από το χειριστήριο στο τιμόνι αλλά δεν μπορώ να το πατήσω μέσα.
Το έχει προσέξει άλλος; -
Kalispera sas.
Xtes parelava to Astra 1.6 Elegance.
Oi prwtes mou entypwseis einai polu thetikes apo to aytokinhto. Apo ta prwta liga xiliometra pou ekana exw na parathrhsw ta ekshs:
To amaksi se genikes grammes steketai apsoga ston dromo, einai entelws athoryvo, ta Continental apoteloun eyxaristh ekplhksh gia mena kai to genikotero sthsimo parapempei se aytokinhto megalyterhs kathgorias.
To xrwma einai to anthraki moonland to opoio me mia leksh einai EKPLHKTIKO.
To timoni einai amesotato kai paneuxrhsto enw thaymasios einai kai o moxlos taxhtytwn opws kai o sumplekths.
Oratothta polu kalh mpros pisw logo tou polu kalou kai megalou eswterikou kathrepth.
Anesh pisw epivatwn metria, kathws me to kathisma tou odhgou arketa pisw, (exoume kai kapoia kila pou na parei...) o pisw epivaths strimwxnetai polu zorika. Antitheta oi mprostines theseis einai teleies, ta kathismata exoun pleurikh sthriksh polu kalh kai h poiothta tou veloudou mou fanhke exairetikh.
To gkazi mou fanhke paixnidaki, antitheta me kapoies kritikes pou exw diavasei oti to amaksi 'kompiazei' otan den paththei arketa. Isws na einai kai thema synhtheias epeidh exw odhghsei kai to corsa pou exei paromoio pental kai aisthish.
Frena polu kala an kai astrwtoi diskoi kai takakia akoma.
Kata thn ekkinhsh me elaxisto gkazi kai prwth sto kivwtio, mou kanei kapoio anepaisthito wstoso uparkto thoryvo san kati na tremouliazei apo katw kai na krotalizei den exw prosdiorisei akoma pou, isws apo thn exatmish? To systhma metadoshs? Den mporw na katalavw. Thn deytera tha paw sthn antiprwsopia na to rothsw, wstoso an to exei kai kapoios allos apo esas parathrhsei sto sygkekrimeno amaksi, as me diafwtisei, mpas kai mou lythei h agwnia. Na shmeiwsw oti to sugkekrimeno krotalisma to ekane kai to aytokinhto tou test drive pou dokimasa, kai malista se polu megaluterh entash.
To hxosysthma einai elafrws ths plakas, den to dokimasa me oles tis rythmiseis alla den mou 'gemizei kai polu to ayti'. An dokimasw kai me alles proepiloges pou exei kai meinw ikanopoihmenos tha sas enhmerwsw.
To moteraki exei polu kalh roph kai apokrish apo polu xamhla kai genika deixnei prothymo kai arketa dynato. O metalikos hxos pou bgazei proswpika me exitarei.
Ta fota kai oi mrpostikoi provoleis einai panemorfoi kai polu dynatoi. Pragmatika ta mprostina fanaria tha ta xarakthriza ERGA TEXNHS. Me kefalaia.
Mia aporia exw me ton synagermo kathws otan ton thetw se leitourgia den kanei kapoio hxo otan oplizei. Einai thema synagermou h rythmizetai wste na kanei hxo? Diafwtiste me kai edw please...
Ayta se genikes grammes. O erwtas mou me to kainourgio mou astraki einai keraynovolos! Tha ta xanapoume syntoma.
-
Ο χρήστης betoven έγραψε:
Εδώ και πολύ καιρό θέλω να ρωτήσω όσους έχουν το ASTRA H με το CD30 MP3 και χειριστήρια στο τιμόνι το εξής.Διαβάζοντας το manual του CD30 MP3 έγραφε ότι πατώντας προς τα μέσα το κουμπί του χειριστηρίου της αυξομείωσης της έντασης μπορείς να φέρεις το σύστημα σε κατάσταση mute (το ίδιο γίνεται άν κρατήσεις πατημένο για μερικά δευτερόλεπτα το μεγάλο κουμπί της έντασης στην κονσόλα)
Δοκιμάσα λοιπόν από το χειριστήριο στο τιμόνι αλλά δεν μπορώ να το πατήσω μέσα.
Το έχει προσέξει άλλος;Δεν θυμάμαι αν λέει το βιβλίο ότι πατιέται το κουμπί της έντασης στο τιμόνι. Η αλήθεια πάντως είναι ότι δεν πατιέται, το έχω δοκιμάσει και δεν γίνεται.
-
Ο χρήστης SG27 έγραψε:
Kalispera sas.Xtes parelava to Astra 1.6 Elegance.
Φίλε καλοτάξιδο το Astra σου και καλά και πολλά χιλιόμετρα.
-
Ο χρήστης SG27 έγραψε:
Kalispera sas.Xtes parelava to Astra 1.6 Elegance.
Καλοτάξιδο
Όσο για το συναγερμό ο δικός μου όταν οπλίζει ακούγονται δύο ηχητικά σήματα, και όταν απενεργοποιείται ένα.
Έχω το 1.6 Elegance -
Ο χρήστης SG27 έγραψε:
Kalispera sas.Kata thn ekkinhsh me elaxisto gkazi kai prwth sto kivwtio, mou kanei kapoio anepaisthito wstoso uparkto thoryvo san kati na tremouliazei apo katw kai na krotalizei den exw prosdiorisei akoma pou, isws apo thn exatmish? To systhma metadoshs? Den mporw na katalavw. Thn deytera tha paw sthn antiprwsopia na to rothsw, wstoso an to exei kai kapoios allos apo esas parathrhsei sto sygkekrimeno amaksi, as me diafwtisei, mpas kai mou lythei h agwnia. Na shmeiwsw oti to sugkekrimeno krotalisma to ekane kai to aytokinhto tou test drive pou dokimasa, kai malista se polu megaluterh entash.
auto mou to kanei kai mena, den to pira gia elegxo giati to theorisa fisiologiko, giati opos ipes kai esi mou to ekane kai sto autokinito tou test drive
-
Μήπως ακούς το κροτάλισμα της καδένας; Πρέπει να είναι φυσιολογικό, το ακούω κι εγώ όταν δεν δίνω αρκετό γκάζι στην εκκίνηση από στάση. Πειράκια δεν πρέπει να είναι πάντως.
SG27, καλορίζικο και καλοτάξιδο το Astra. Το έχουμε σε ίδιο χρώμα μάλιστα.
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... and#183647
και
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... %F2#222094 -
Μήπως ξέρετε καμιά σελίδα με δυναμομετρήσεις αυτοκινήτων ώστε να μπορέσουμε επιτέλους να δούμε πόσα άλογα από αυτά που υπόσχονται τα αυτοκίνητα φτάνουν πραγματικά στους τροχούς;
-
Και κατι για να εχουμε να ασχολούμαστε εμεις με τα astra H.....
Κρατήστε πατημένο το κουμπί 'settings' μεχρι να ακουσετε το beep.Αμέσως πατήστε το κουμπι 'BC' και πατάτε το διαδοχικά. Το αμαξι μπαίνει σε κατάσταση αυτοελέγχου και θα δείτε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες στην οθόνη.... Αν ηξερα πως να βαλω εικόνες θα σας εβαζα... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μήπως ακούς το κροτάλισμα της καδένας; Πρέπει να είναι φυσιολογικό, το ακούω κι εγώ όταν δεν δίνω αρκετό γκάζι στην εκκίνηση από στάση. Πειράκια δεν πρέπει να είναι πάντως.SG27, καλορίζικο και καλοτάξιδο το Astra. Το έχουμε σε ίδιο χρώμα μάλιστα.
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... and#183647
και
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... %F2#222094Den nomizw na einai h kadena giati den to kanei otan pataw apla gkazi, alla otan afhnw stadiaka ston symplekth. San na to kanei diladi otan erxontai se epafh o diskos tou sumplekth me to plato bgazontas enan traxy hxo arketa aisthito otan uparxei hsyxia eksw. Profanws epeidh einai akoma traxeis oi epifaneies? Isws. Tha to rothsw pantws kai vlepoume.
-
Σε μια απο τις οθονες που μπορουμε να δουμε με τον τροπο που ειπα πιο πανω παρουσιάζεται εκτος απο τη στιγμιαία ταχυτητα(v), και η θερμοκρασία του κινητήρα(Τ)!!! Ετσι μπορει να μην υπάρχει αναλογικός δεικτης αλλα η opel εβαλε εναν κρυφό ψηφιακό!!!
Και επιπλεον δεν χρειαζεται να εχει 'board computer' το αμαξι για να ενεργοποιήσεις αυτες τις ενδέιξεις στην οθόνη -
Ο χρήστης TreckeR έγραψε:
Σε μια απο τις οθονες που μπορουμε να δουμε με τον τροπο που ειπα πιο πανω παρουσιάζεται εκτος απο τη στιγμιαία ταχυτητα(v), και η θερμοκρασία του κινητήρα(Τ)!!! Ετσι μπορει να μην υπάρχει αναλογικός δεικτης αλλα η opel εβαλε εναν κρυφό ψηφιακό!!!
Και επιπλεον δεν χρειαζεται να εχει 'board computer' το αμαξι για να ενεργοποιήσεις αυτες τις ενδέιξεις στην οθόνηΚαταρχήν συγχαρητήρια για την 'ανακάλυψη'. Έχουμε κάτι να παίζουμε και εμείς. Αλλά μπορείς να μου πεις σε ποια οθόνη είδες την θερμοκρασία γιατί δεν την βλέπω. Στην μόνη που βλέπω να γράφει για ταχύτητα είναι αυτή που γράφει πάνω 'ΟΑ_Τem'. Στην δεύτερη γραμμή γράφει speed και μετά πιο κάτω γράφει 'coolant'. Αυτό εννοείς? Πάντως έχει αρκετές πληροφορίες που είναι χρήσιμες. Αν και οι Opel είχε κάτι παρόμοιο με το Bluefin που έχει η Ford τότε θα μπορούσαμε να πειράξουμε και μερικές από αυτές.
-
Ο χρήστης zchristos έγραψε:
Kalispera sas.
Kata thn ekkinhsh me elaxisto gkazi kai prwth sto kivwtio, mou kanei kapoio anepaisthito wstoso uparkto thoryvo san kati na tremouliazei apo katw kai na krotalizei den exw prosdiorisei akoma pou, isws apo thn exatmish? To systhma metadoshs? Den mporw na katalavw. Thn deytera tha paw sthn antiprwsopia na to rothsw, wstoso an to exei kai kapoios allos apo esas parathrhsei sto sygkekrimeno amaksi, as me diafwtisei, mpas kai mou lythei h agwnia. Na shmeiwsw oti to sugkekrimeno krotalisma to ekane kai to aytokinhto tou test drive pou dokimasa, kai malista se polu megaluterh entash.
auto mou to kanei kai mena, den to pira gia elegxo giati to theorisa fisiologiko, giati opos ipes kai esi mou to ekane kai sto autokinito tou test drive
παιδια και στο corsa c μου το κανει οταν ειναι κρυος ο κινητηρας και εχει πολυ λιγες στροφες ο κινητηρας... νομιζα οτι εχει προβλημα κατι, αλλα τωρα που βλεπω και αλλους οπελακιδες με το ιδιο να το θεωρήσω φυσιολογικο;;; -να σημειωσω οτι μολις ζεσταθει ο κινητηρας (και ο συμπλεκτης )σταματαει το σφυριγμα κατα τη διαρκεια της συμπλεξης με χαμηλες στροφες.
OPEL FORUM