-
Για τα πιο παλιά Rover είχα ακούσει από μηχανικό της Honda, ότι παρότι έχουν μηχανή της Honda είχαν πολλά περιστατικά 'αστοχίας' μηχανής με κυριότερο πρόβλημα το καπάκι της μηχανής + την αντίστοιχη φλάτζα.... τώρα από 'κει και πέρα, αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Πάντως το Astra το λυπάται η καρδιά μου να το ακούω να μουγκρίζει.....
-
Ο χρήστης nikthanos έγραψε:
Για τα πιο παλιά Rover είχα ακούσει από μηχανικό της Honda, ότι παρότι έχουν μηχανή της Honda είχαν πολλά περιστατικά 'αστοχίας' μηχανής με κυριότερο πρόβλημα το καπάκι της μηχανής + την αντίστοιχη φλάτζα.... τώρα από 'κει και πέρα, αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Πάντως το Astra το λυπάται η καρδιά μου να το ακούω να μουγκρίζει.....Τα παλία Rover δεν είχαν μόνο Honda μηχανές, υπήρχαν και τα ίδια με τις μηχανές Rover της σειράς Κ. Τα προβλήματα δεν ήταν τόσο έντονα όσο υπήρχε η συνεργασία με την Honda αλλά όταν μπήκε στο παιχνίδι η BMW τότε κυριολεκτικά χάσανε την μπάλα, πιο πολλά ελλατωματικά μοτέρ βγάζανε παρά κανονικά. Και είναι άξιο απορίας πως απότυχε τόσο οικτρά η BMW που δεν είναι και καμία τυχαία εταιρία. Επειδή το έχω ψάξει το θέμα άμα θέλεις μπορώ να σου εξηγήσω ακριβώς που ήταν το πρόβλημα απλά δεν θέλω να το κάνω εδώ γιατί δεν είναι το Rover το θέμα της συζήτησης.
-
Ο χρήστης x-rover έγραψε:
Πατήστε το όσο θέλετε, πατήστε το ζεστό, πατήστε το κρύο, αλλάξτε ταχύτητες στα κόκκινα, φρενάρετε με το κιβώτιο, κάντε ότι θέλετε το astra ποτέ δεν θα σας κάψει λάδια μέχρι τα 150000 χλμ τουλάχιστον. Και λάδια της μάνας του με 3€ το κιλό και όχι σούπερ ντούπερ συνθετικά κλπ κλπ
Τι το περάσατε, alfa, vw, toyota για να μην πώ για άλλες μάρκες!!!Φίλε μου μακάρι τα πράγματα να είναι όπως τα λες αλλά δεν το βλέπω. Πολύ παραδέχονται ότι το opel τους τσιμπάει λίγο λαδάκι. Δεν είναι και τόσο κακό άλλωστε. Μην κρίνεις από συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Και εγώ πριν είχα Rover και παρότι το έσκιζα καθημερινά για 100.000 χλμ δεν έβγαλε ούτε βίδα, ούτε λάδι έκαιγε. Δεν μπορώ όμως να ισχυριστώ ότι όλα τα Rover είναι έτσι, απλά σε μένα μάλλον έτυχε και πέτυχε.
Έτσι είναι και θα το δείς με τον χρόνο. Ελάχιστα λάδια έκαιγε μόνο το το πρώτο astra με τον 8βαλβιδο. Επίσης δεν σου μιλάω για ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο που δεν καίει αλλά και για το δικό σου. Εξαίρεση δεν είναι να μην καίει αλλά να καίει
Καλά χιλιόμετρα και δώστου γκάζι, όταν ο άλλος θα αλλάζει ταχύτητα στις 4000 στροφές σιγά σιγά μην του κάψει λάδια, μηχανή, κιβώτιο, διαφορικό, δίσκο κ.α εσύ θα επιταχύνεις μέχρι τις 6500 στροφές και θα χάνεσαι μπροστά για πολλά πολλά χιλιόμετρα...
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Πατήστε το όσο θέλετε, πατήστε το ζεστό, πατήστε το κρύο, αλλάξτε ταχύτητες στα κόκκινα, φρενάρετε με το κιβώτιο, κάντε ότι θέλετε το astra ποτέ δεν θα σας κάψει λάδια μέχρι τα 150000 χλμ τουλάχιστον. Και λάδια της μάνας του με 3€ το κιλό και όχι σούπερ ντούπερ συνθετικά κλπ κλπ
Τι το περάσατε, alfa, vw, toyota για να μην πώ για άλλες μάρκες!!!Φίλε μου μακάρι τα πράγματα να είναι όπως τα λες αλλά δεν το βλέπω. Πολύ παραδέχονται ότι το opel τους τσιμπάει λίγο λαδάκι. Δεν είναι και τόσο κακό άλλωστε. Μην κρίνεις από συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Και εγώ πριν είχα Rover και παρότι το έσκιζα καθημερινά για 100.000 χλμ δεν έβγαλε ούτε βίδα, ούτε λάδι έκαιγε. Δεν μπορώ όμως να ισχυριστώ ότι όλα τα Rover είναι έτσι, απλά σε μένα μάλλον έτυχε και πέτυχε.
Έτσι είναι και θα το δείς με τον χρόνο. Ελάχιστα λάδια έκαιγε μόνο το το πρώτο astra με τον 8βαλβιδο. Επίσης δεν σου μιλάω για ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο που δεν καίει αλλά και για το δικό σου. Εξαίρεση δεν είναι να μην καίει αλλά να καίει
Καλά χιλιόμετρα και δώστου γκάζι, όταν ο άλλος θα αλλάζει ταχύτητα στις 4000 στροφές σιγά σιγά μην του κάψει λάδια, μηχανή, κιβώτιο, διαφορικό, δίσκο κ.α εσύ θα επιταχύνεις μέχρι τις 6500 στροφές και θα χάνεσαι μπροστά για πολλά πολλά χιλιόμετρα...
Μακάρι να είναι έτσι!
Ειλικρινά θα είμαι πολύ χαρούμενος αν είναι έτσι τα πράγματα. Πάντως η αλήθεια είναι ότι το δικό μου μετά από 3500 χλμ δεν έχει κάψει καθόλου.
Το μέλλον θα δείξει! -
Τι το περάσατε, alfa, vw, toyota για να μην πώ για άλλες μάρκες!!!Aν θελεις να εισαι αντικειμενικος βγάλε την Toyota από τη λίστα σου
Για να μην τρελλαθουμε κιολας
(Και παντα μιλαμε για τον κανονα έτσι ; γιατι εξαιρέσεις θετικές και αρνητικές ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ).
-
Ο χρήστης prometheas έγραψε:
Τι το περάσατε, alfa, vw, toyota για να μην πώ για άλλες μάρκες!!!Aν θελεις να εισαι αντικειμενικος βγάλε την Toyota από τη λίστα σου
(Και παντα μιλαμε για τον κανονα έτσι ; γιατι εξαιρέσεις θετικές και αρνητικές ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ).
Δυστυχώς φίλε μου ο VVTi σε corolla και celica καίει πάρα πολύ λάδι. Ευτυχώς που είναι σοβαρή η εταιρία και σε όσα έχει κολλήσει η μηχανή έχει προβεί σε αντικατάσταση μηχανής. Είναι κάτι που δεν έχει γίνει σε ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο αλλά σε αρκετά για αυτό είπα την τουοτα, μάλλον τον VVti θα έπρεπε να πω καλύτερα.
-
Δυστυχώς φίλε μου ο VVTi σε corolla και celica καίει πάρα πολύ λάδι. Ευτυχώς που είναι σοβαρή η εταιρία και σε όσα έχει κολλήσει η μηχανή έχει προβεί σε αντικατάσταση μηχανής. Είναι κάτι που δεν έχει γίνει σε ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο αλλά σε αρκετά για αυτό είπα την τουοτα, μάλλον τον VVti θα έπρεπε να πω καλύτερα.
Για τα Toyota μπορώ να σας πώ από προσωπική εμπειρία με αρκετά μοντέλα μάλιστα, και μπορεί μεν να μην χαλάνε και να μην σπάνε αλλά λαδάκι τσιμπάνε άφθονο. Και όχι μόνο οι VVTI αλλά και οι παλιότεροι κινητήρες καίνε λάδι. Για τους τουρμπίσιους να μην το συζητήσουμε καλύτερα γιατί όχι απλά καίνε λάδι, με καλαμάκι το ρουφάνε!
-
Ουτε σε μενα δεν έχει τσιμπήσει καθόλου λάδι (αν και δεν έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα,800 περίπου).
Λοιπόν και κάτι άλλο,κάθε πότε χρειάζεται κέρωμα ένα αυτοκίνητο? Πρόσφατα αγόρασα ένα σαμπουάν αυτοκινήτου με κερί,γνωρίζετε αν αυτό αντικαθιστά πλήρως το κέρωμα?Δηλαδή αν το πλένω με αυτό δεν χρείαζεται κέρωμα?Τα καθίσματα με τι τα καθαρίζετε?Thanks -
To αντιγράφω και εδώ μήπως και κάποιος συνάδελφος έχει καμμία ιδέα. Είναι από το topic Opel Corsa. (Αν υπάρχει πρόβλημα ας το διαγράψει ο Mod)
Καλημέρα,
Έχω να αναφέρω ένα πρόβλημα μήπως και κάποιος συνφορουμίτης το έχει αντιμετωπίσει ή ακούσει. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα βουητό συνδυαζόμενο με έναν θόρυβο σαν ταλάντωση (βουητό + περιοδικός θόρυβος). Συμβαίνει με και χωρίς σχέση στο κιβώτιο και αυξάνεται με την ταχύτητα. Από κάποια ταχύτητα και πάνω παραμένει μόνο το βουητό. Η εξήγηση από το συνεργείο (επίσημο) είναι ότι προέρχεται από τα λάστιχα. Περίμενα λοιπόν μέχρι να τα αλλάξω. Το πρόβλημα ( παραμένει. Από όσο θυμάμαι πάντως ο θόρυβος ξεκίνησε από τότε που αλλάχτηκε η κρεμαγιέρα. Επίσης, παρατηρείται αύξηση του περιοδικού θορύβου όταν το αυτοκίνητο στρίβει (π.χ σε μια καμπή με 100 χλμ). Επειδή είναι κάτι που δεν περιγράφεται εύκολα οποιαδήποτε σκέψη είναι ευπρόσδεκτη. Να σημειώσω ότι το αυτοκίνητο το σήκωσα, ελέχθηκαν ρουλεμάν και γενικότερα έγινε ένας καλός οπτικός έλεγχος (εκτός εξουσιοδοτημένου).
-
Ο χρήστης guiltycs έγραψε:
Ουτε σε μενα δεν έχει τσιμπήσει καθόλου λάδι (αν και δεν έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα,800 περίπου).
Λοιπόν και κάτι άλλο,κάθε πότε χρειάζεται κέρωμα ένα αυτοκίνητο? Πρόσφατα αγόρασα ένα σαμπουάν αυτοκινήτου με κερί,γνωρίζετε αν αυτό αντικαθιστά πλήρως το κέρωμα?Δηλαδή αν το πλένω με αυτό δεν χρείαζεται κέρωμα?Τα καθίσματα με τι τα καθαρίζετε?ThanksΚαι εγώ τέτοιο σαμπουάν έχω. Σύμφωνα με αυτό που ισχυρίζεται η εταιρία τότε δεν χρειάζεται κέρωμα το αυτοκίνητο. Αλλά εμένα το αποτέλεσμα δεν μου γεμίζει το μάτι ιδιαίτερα. Μάλλον ο παραδοσιακός τρόπος είναι και ο καλύτερος. Δεν αγχώνομαι ιδιαίτερα όμως γιατί έχω γκαράζ για το αυτοκίνητο και δεν με πειράζει και αν δεν κάνει τόσο καλά δουλειά το σαμπουάν.
-
Λοιπόν και κάτι άλλο,κάθε πότε χρειάζεται κέρωμα ένα αυτοκίνητο? Πρόσφατα αγόρασα ένα σαμπουάν αυτοκινήτου με κερί,γνωρίζετε αν αυτό αντικαθιστά πλήρως το κέρωμα?Δηλαδή αν το πλένω με αυτό δεν χρείαζεται κέρωμα?Τα καθίσματα με τι τα καθαρίζετε?ThanksΓια νέο αυτοκίνητο δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο το κέρωμα, τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο.
Βάζω κι εγώ σαμπουάν με κερί, αλλά νομίζω ότι το κερί αυτό δεν έχει σχέση με το κανονικό, μάλλον μόνο γυαλάδα προσφέρει. Επειδή πάντως τώρα το χειμώνα το πλύσιμο είναι λίγο άχρηστο με τις βροχές, κάνω άλλο πράγμα: πλένω το αυτοκίνητο με το σαμπουάν και δεν το ξεπλένω με καθαρό νερό (εκτός από τα τζάμια). Έτσι καθαρίζει μεν, αλλά μένει ένα στρώμα που προστατεύει κάπως το βερνίκι από κουτσουλιές και ρετσίνια - κι ας μην αστράφτει. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Λοιπόν και κάτι άλλο,κάθε πότε χρειάζεται κέρωμα ένα αυτοκίνητο? Πρόσφατα αγόρασα ένα σαμπουάν αυτοκινήτου με κερί,γνωρίζετε αν αυτό αντικαθιστά πλήρως το κέρωμα?Δηλαδή αν το πλένω με αυτό δεν χρείαζεται κέρωμα?Τα καθίσματα με τι τα καθαρίζετε?Thanks
Για νέο αυτοκίνητο δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο το κέρωμα, τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο.
Βάζω κι εγώ σαμπουάν με κερί, αλλά νομίζω ότι το κερί αυτό δεν έχει σχέση με το κανονικό, μάλλον μόνο γυαλάδα προσφέρει. Επειδή πάντως τώρα το χειμώνα το πλύσιμο είναι λίγο άχρηστο με τις βροχές, κάνω άλλο πράγμα: πλένω το αυτοκίνητο με το σαμπουάν και δεν το ξεπλένω με καθαρό νερό (εκτός από τα τζάμια). Έτσι καθαρίζει μεν, αλλά μένει ένα στρώμα που προστατεύει κάπως το βερνίκι από κουτσουλιές και ρετσίνια - κι ας μην αστράφτει.Αυτό είναι λάθος. Μετά το πλύσιμο πρέπει να ξεπλένεις καλά το αμάξωμα για να φύγουν όλες οι σαπουνάδες. Δεν οφελεί σε τίποτα να παραμένει το σαμπουάν πάνω στο αμάξωμα.
-
Ίσως, όμως μήπως ξέρεις αν κάνει κακό; Αν δεν κάνει, να γλιτώνω τουλάχιστον το κουβάλημα καθαρού νερού. Γιατί κάτω από το σπίτι μου δεν βρίσκω συχνά χώρο για να το παρκάρω (κι όταν βρίσκω χώρο δεν βρίσκω ταυτόχρονα τη διάθεση να το πλύνω ).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ίσως, όμως μήπως ξέρεις αν κάνει κακό; Αν δεν κάνει, να γλιτώνω τουλάχιστον το κουβάλημα καθαρού νερού. Γιατί κάτω από το σπίτι μου δεν βρίσκω συχνά χώρο για να το παρκάρω (κι όταν βρίσκω χώρο δεν βρίσκω ταυτόχρονα τη διάθεση να το πλύνω ).Mανο νομιζω οτι ετσι θαμπωνεις μονιμα το χρωμα... αν διαβασεις τις οδηγιες, λεει πολυ καλο ξεβγαλμα του αυτοκινητου...ασε που μπορει να ξεραινονται και τα ελαστικα μερη (πχ τσιμουχες ) αν στεγνωνει η σαπουναδα πανω τους... χιλιες φορες να το αφησεις βρωμικο που λεει ο λογος
-
**Johnson 'Rally' Auto Shampoo
'Καθαρίζει αμέσως τις βρωμιές και τα κατάλοιπα καυσαερίων κυκλοφορίας. Είναι ουδέτερο. Απαλό στα χέρια. Δεν επηρρεάζει το χρώμα του αυτοκινήτου. Περιέχει ειδικά συστατικά που δρουν με αναλίπανση στο κέρωμα του αυτοκινήτου για συντήρηση και προστασία μεγάλης διάρκειας.
Περιέχει επίσης αντισκωριακό, προστατεύει από την οξείδωση ιδιαίτερα στα σημεία που παγιδεύεται νερό (ραφές, λάστιχα πόρτας-τζαμιών).'**Δεν αναφέρεται τίποτα για καλό ξέβγαλμα. Αφού μάλιστα λέει ότι έχει συστατικά που κάνουν το ένα και το άλλο, ε το αφήνω κι εγώ πάνω στο αμάξι για περισσότερη προστασία.
-
Μάλιστα,εγώ δεν το έχω πλύνει ακόμα επειδή και να το κάνω αύριο-μεθαύριο θα ψιχαλίσει ξανά και θα τα κάνει χάλια. Με ένα βαμβακερό πανί το καθαρίζω. Κέρωμα θα το κάνω κατά το καλοκαίρι...
-
Μάλιστα,εγώ δεν το έχω πλύνει ακόμα επειδή και να το κάνω αύριο-μεθαύριο θα ψιχαλίσει ξανά και θα τα κάνει χάλια. Με ένα βαμβακερό πανί το καθαρίζω. Κέρωμα θα το κάνω κατά το καλοκαίρι...Δηλαδή εγώ είμαι ο μόνος που το πλένω κάνα 2 φορές την εβδομάδα? Μάλλον το παρακάνω!!!!
-
Ο χρήστης x-rover έγραψε:
Μάλιστα,εγώ δεν το έχω πλύνει ακόμα επειδή και να το κάνω αύριο-μεθαύριο θα ψιχαλίσει ξανά και θα τα κάνει χάλια. Με ένα βαμβακερό πανί το καθαρίζω. Κέρωμα θα το κάνω κατά το καλοκαίρι...
Δηλαδή εγώ είμαι ο μόνος που το πλένω κάνα 2 φορές την εβδομάδα? Μάλλον το παρακάνω!!!!
Το καλοκαίρι το έπλενα 1 φορά την εβδομάδα! Τώρα το χειμώνα έχουν αραιώσει τα πλυσίματα! Εχω να το πλύνω 3 εβδομάδες και ευχομαι να βρέχει συχνά για να είναι καθαρό το τουτου μου.
-
ok mano σορρυ... στο δικο μου λεει καλο ξεβγαλμα.. (ενα GUard εχω)
για το κερωμα νομιζω οτι πρεπει να γινεται την ανοιξη (ή τελοσπαντων σε τετοιες θερμοκρασίες)
-
Έχω να το πλύνω 3,5 μήνες, με δουλεύετε;;;;;;
Και ξέρετε ποιος φταίει; Ο Πακιστανός στο βενζινάδικο της γειτονιάς που μου καθαρίζει τα τζάμια! Έτσι δεν αναγκάζομαι να πλύνω εγώ τα τζάμια οπότε δεν έχω και κίνητρο για να πλύνω ολόκληρο το αμάξι!
Μόνο τα μυγάκια και τις κουτσουλιές καθαρίζω μόλις τα δω γιατί έχω κόλλημα αλλά κατά τα άλλα...
Ένα Opel Corsa 1.4 Twinport Sport είναι, τώρα για το χρώμα θα πρέπει να κοιτάξω την άδεια κυκλοφορίας!
Τι μου λέτε μετά για κέρωμα...Καλό απόγευμα!!
OPEL FORUM