-
Ο χρήστης anemar έγραψε:
Το βιβλίο που είναι μεταφρασμένο στα ελληνικά (για ποιους άραγε ισχύει; ) γράφει ~28 (μετατρεπόμενο από bar). Με 30 νομίζω ότι θα χτυπάει λίγο παραπάνω.
Στο καπακι γραφει 2.1 μπροστα και 1.9 πισω.Ποσο αντιστοιχουν αυτοι οι αριθμοι?Ειναι πολυ λιγο,οπως ειπε ο τεχνικος?
Στο βιβλίο γράφει 1,9 μπροστά και πίσω αν υπάρχουν έως 3 άτομα στο αυτοκίνητο. Αυξάνεται στο 2,1 για 4 άτομα και/φορτίο στο χώρο αποσκευών. Το 1,9 αντιστοιχεί σε 27,5.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το βιβλίο που είναι μεταφρασμένο στα ελληνικά (για ποιους άραγε ισχύει; ) γράφει ~28 (μετατρεπόμενο από bar). Με 30 νομίζω ότι θα χτυπάει λίγο παραπάνω.
Στο καπακι γραφει 2.1 μπροστα και 1.9 πισω.Ποσο αντιστοιχουν αυτοι οι αριθμοι?Ειναι πολυ λιγο,οπως ειπε ο τεχνικος?
Στο βιβλίο γράφει 1,9 μπροστά και πίσω αν υπάρχουν έως 3 άτομα στο αυτοκίνητο. Αυξάνεται στο 2,1 για 4 άτομα και/φορτίο στο χώρο αποσκευών. Το 1,9 αντιστοιχεί σε 27,5.
Για Astra G γραφω manosk.
2.1 και 1.9 γραφει και στο βιβλιο -
Αν δεν απατώμαι, πολλαπλασιάζεις τον αριθμό αυτό (2,1 κλπ) με το 14,47 για να βρεις την πίεση σε psa. Άρα θέλεις περίπου 30 και 28 αντίστοιχα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πρόβλημα;;;Χθες ξαφνικά και στα καλά καθούμενα οι ταχύτητες στο Astra άρχισαν να μπαίνουν λίγο περίεργα. Δηλαδή εκεί που έβαζα ταχύτητα και ένοιωθα ένα απαλό'κρακ', τώρα νιώθω ένα 'κρακ-κρακ-κρακ' και οι ταχύτητες (όλες) μπαίνουν λίγο πιο δύσκολα ειδικά αν οι στροφές είναι κάπως χαμηλές. Με κάπως αυξημένες στροφές (τουλάχιστον 3000) το φαινόμενο δεν παρατηρείται. Τι μπορεί να φταίει; Δεν αποκλείεται να είναι η ιδέα μου πάντως, ίσως και λόγω της επί 20ήμερο ακινησίας να έγινε κάτι με τις βαλβολίνες (πάντως αυτό που περιγράφω έγινε μετά από καμιά 40ριά χιλιόμετρα). Λέω να το αφήσω λίγο μήπως διορθωθεί μόνο του, μήπως όμως χειροτερέψει και πάθει καμιά χοντρή ζημιά το κιβώτιο;
Μάλλον η ιδέα σου είναι. Και εγώ από καμιά φορά έχω την ιδέα ότι δεν μπαίνει σωστά η δευτέρα και κάνει κρακ όπως λες. Ανεβαίνω όμως στο Astra του φίλου μου και κάνει το ίδιο ακριβώς και όταν δίνω το δικό μου στον φίλο μου δεν καταλαβαίνει κάτι διαφορετικό. Άρα πρέπει να είναι η ιδέα μου. Πάντως μην αγχώνεσαι δεν χαλάει τόσο εύκολα το κιβώτιο, ξέρω ανθρώπους που άλλαξαν βαλβολίνες στο κιβώτιο όταν άλλαξαν μηχανή και το κιβώτιο δεν είχε πάθε τίποτα.
-
Ο χρήστης betoven έγραψε:
Φυσικά και το δοκίμασα και εγώ (το δικό μου έχει Board Computer)
Πρώτα απ' όλα για να βγώ από αυτές τις οθόνες πατάω το κουμπί BC διαδοχικά μέχρι να φτάσει στην τελευταία οθόνη και στη συνέχεια πατώντας ξανά το κουμπί BC επανέρχεται στην κανονική κατάσταση.
Εκείνο που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής:
Άφησα την οθόνη στην οποία εμφανίζεται η ένδειξη Coolant ενώ το αυτοκίνητο δούλευε. Η ένδειξή του έφτασε και μέχρι 103 βαθμούς C.
Αναρωτιέμαι αν αυτό είναι ανησυχητικό.Και σε μένα κάποια στιγμή έδειξε 98 βαθμούς C, δούλευε πρώτη- δευτέρα, και μετά αμέσως έπεσε στους 92 με 93 όταν πήγα πιο γρήγορα και φύσηξε αέρας μπροστά, εκεί μέσα έπαιζε. Είναι στιγμιαίες αυξομειώσεις που ένας αναλογικός δείκτης δεν θα τις έδειχνε. Μάλλον θα έλεγα να μην ανησυχείς.
Φίλε turbo rabitt καλώς ήρθες. Όσο για τις λαλακιες που σου λένε για το αυτοκίνητο σου, μη μασάς. Για στείλε κανένα email στα κεντρικά και τρίξτους λίγο τα δόντια, να δεις πως θα στο φτιάξουν και δεν θα ακούς τίποτα μετά.Ρώτησα και μου είπαν ότι η μηχανή πρέπει να δουλεύει στους 90 βαθμούς περίπου, στους 100 ανοίγει η πρώτη σκάλα από το βεντιλατέρ, στους 110 ανοίγει η δεύτερη σκάλα και αν συνεχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία πάνω από τους 120 τότε ετοιμάζεστε να παρετε την φλάντζα και όχι μόνο στο χέρι. Σωστά λέτε ότι ένας αναλογικός δείκτης δεν θα τα έδειχνε, απλά σκεφτήτε ότι όταν ανοίγει το βεντιλατερ στα περισσότερα αυτοκίνητα ο δείκτης θερμοκρασίας δεν έχει κουνηθεί από την θέση του.
Χτές πήγα και εγώ στην εδώ αντιπροσωπεία (Θεσσαλονίκη) και ο μηνχανικός μοου είπε ακριβώς τα ίδια.
Σε ποιά αντιπροσωπεία στην θεσσαλονίκη πηγαίνεις?
MOTORSTAR
Και εγώ από εκεί το πήρα το αυτοκίνητο αλλά δεν έχει χρειαστεί να πάω ακόμη. Πάντως από την ματιά που έριξα μου φάνηκε ότι καλή η κατάσταση που επικρατεί η κατάσταση μέσα. Εσύ που πηγαίνεις τι γνώμη έχεις?
-
Ο χρήστης x-rover έγραψε:
Πρόβλημα;;;
Χθες ξαφνικά και στα καλά καθούμενα οι ταχύτητες στο Astra άρχισαν να μπαίνουν λίγο περίεργα. Δηλαδή εκεί που έβαζα ταχύτητα και ένοιωθα ένα απαλό'κρακ', τώρα νιώθω ένα 'κρακ-κρακ-κρακ' και οι ταχύτητες (όλες) μπαίνουν λίγο πιο δύσκολα ειδικά αν οι στροφές είναι κάπως χαμηλές. Με κάπως αυξημένες στροφές (τουλάχιστον 3000) το φαινόμενο δεν παρατηρείται. Τι μπορεί να φταίει; Δεν αποκλείεται να είναι η ιδέα μου πάντως, ίσως και λόγω της επί 20ήμερο ακινησίας να έγινε κάτι με τις βαλβολίνες (πάντως αυτό που περιγράφω έγινε μετά από καμιά 40ριά χιλιόμετρα). Λέω να το αφήσω λίγο μήπως διορθωθεί μόνο του, μήπως όμως χειροτερέψει και πάθει καμιά χοντρή ζημιά το κιβώτιο;
Μάλλον η ιδέα σου είναι. Και εγώ από καμιά φορά έχω την ιδέα ότι δεν μπαίνει σωστά η δευτέρα και κάνει κρακ όπως λες. Ανεβαίνω όμως στο Astra του φίλου μου και κάνει το ίδιο ακριβώς και όταν δίνω το δικό μου στον φίλο μου δεν καταλαβαίνει κάτι διαφορετικό. Άρα πρέπει να είναι η ιδέα μου. Πάντως μην αγχώνεσαι δεν χαλάει τόσο εύκολα το κιβώτιο, ξέρω ανθρώπους που άλλαξαν βαλβολίνες στο κιβώτιο όταν άλλαξαν μηχανή και το κιβώτιο δεν είχε πάθε τίποτα.
kai mena tora to xeimona den mpenoune toso eukola oso mpenane to kalokeri, meta apo erotisi, pira tin apantisi apo mixaniko(oxi tis opel) oti pezi rolo to ladi poso paxireusto ine, kai oti den afino to autokinito na zestathi prin to odigiso. tora to afino na zestathi, mexri i strofes tou pesoune stis 750 kai meta na ekiniso, kai mpenoune pio eukola, xoris krak...
-
Το βιβλιαράκι του Astra γράφει ρητά να μην το 'ζεσταίνουμε' πριν ξεκινήσουμε - η Opel το θεωρεί περιττή και αντιοικονομική διαδικασία. Επίσης το 'ζέσταμα' του κινητήρα δε νομίζω ότι έχει σχέση με τη λίπανση του κιβωτίου. Απλώς πρέπει για μερικά λεπτά να μη ζορίζεται ο κινητήρας με πολλές στροφές και απότομες γκαζιές.
Πάντως το 'πρόβλημα' το είχα αισθανθεί μετά από οδήγηση μερικών χιλιομέτρων, δεν ξέρω γιατί.
Σήμερα που έκανα άλλα 20 χλμ, τα μισά σε πυκνή κίνηση και τα άλλα μισά με 100+ στον Κηφισό δεν ένιωσα κάτι. Ίσως ήταν η ιδέα μου, ίσως έπρεπε να δουλευτεί λίγο ο λεβιές για να πάνε παντού οι βαλβολίνες, δεν ξέρω. Το παρακολουθώ κι ελπίζω να μην τρέχει τίποτα. -
Φίλε X-Rover η MotorStar Πιστεύω ότι είναι μια καλή αντιπροσωπεία σε γενικές γραμμές. Είναι πρόθυμοι να αποκαταστήσουν, τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο αυτοκίνητο όπως:
α) Κάθισμα οδηγού που τρίζει
β) Crousie Control που κάποιες φορές αρνείται να μπει
γ) Χειριστήρια του CD στο τιμόνι που κόλησαν μία φοράκαι κάποια άλλα θα δω τι θα μου πουν την Δευτέρα 14/2/2005 που θα το πάω για να τα φτιάξουν.
Επίσης δές εδώ
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=7775&postdays=0&postorder=asc&start=0 -
Ξέρει κανείς αν οι μαμά αναρτήσεις του ASTRA G 1.6 3D Centennial (100) είναι ίδιες με του ASTRA G 1.6 3D Sport;
-
Ο χρήστης makis77 έγραψε:
Ξέρει κανείς αν οι μαμά αναρτήσεις του ASTRA G 1.6 3D Centennial (100) είναι ίδιες με του ASTRA G 1.6 3D Sport;απο οσο γνωριζω τα τριθυρα ASTRA G εχουν τις ιδιες αναρτησεις και διαφοροποιουνται σε σχεση με τα υπολοιπα στο οτι ειναι ελαφρως σκληροτερες αφου χρησιμοποιουν αλλα αμορτισερ [νομιζω αεριου] ενω η διαφορα της εκδοσης [100] αφορα αισθητικες βελτιωσεις μονον.
παρ'ολα αυτα για σπορ οδηγηση ειναι ανεπαρκεις και μονο after market μπορει να δωσουν την απαραιτητη ενεργητικη ασφαλεια με μικρη παραχωρηση στην ανεση.
εγω ειχα βαλει bilstein sport και ημουν απολυτα ευχαριστημενος αφου μειωθηκαν αισθητα οι κλισεις το τιμονι εγινε πιο αμμεσο ενω φαινομενα ''πλευσης'' και αποσταθεροποιησης του πισω μερους ειχαν εξαφανιστει.
τα συνιστω ανεπιφυλακτα.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
Ξέρει κανείς αν οι μαμά αναρτήσεις του ASTRA G 1.6 3D Centennial (100) είναι ίδιες με του ASTRA G 1.6 3D Sport;
απο οσο γνωριζω τα τριθυρα ASTRA G εχουν τις ιδιες αναρτησεις και διαφοροποιουνται σε σχεση με τα υπολοιπα στο οτι ειναι ελαφρως σκληροτερες αφου χρησιμοποιουν αλλα αμορτισερ [νομιζω αεριου] ενω η διαφορα της εκδοσης [100] αφορα αισθητικες βελτιωσεις μονον.
παρ'ολα αυτα για σπορ οδηγηση ειναι ανεπαρκεις και μονο after market μπορει να δωσουν την απαραιτητη ενεργητικη ασφαλεια με μικρη παραχωρηση στην ανεση.
εγω ειχα βαλει bilstein sport και ημουν απολυτα ευχαριστημενος αφου μειωθηκαν αισθητα οι κλισεις το τιμονι εγινε πιο αμμεσο ενω φαινομενα ''πλευσης'' και αποσταθεροποιησης του πισω μερους ειχαν εξαφανιστει.
τα συνιστω ανεπιφυλακτα.
Το σπορτ έχει ποιο σκληρά ελατήρια
-
Ο χρήστης zchristos έγραψε:
Πρόβλημα;;;
Χθες ξαφνικά και στα καλά καθούμενα οι ταχύτητες στο Astra άρχισαν να μπαίνουν λίγο περίεργα. Δηλαδή εκεί που έβαζα ταχύτητα και ένοιωθα ένα απαλό'κρακ', τώρα νιώθω ένα 'κρακ-κρακ-κρακ' και οι ταχύτητες (όλες) μπαίνουν λίγο πιο δύσκολα ειδικά αν οι στροφές είναι κάπως χαμηλές. Με κάπως αυξημένες στροφές (τουλάχιστον 3000) το φαινόμενο δεν παρατηρείται. Τι μπορεί να φταίει; Δεν αποκλείεται να είναι η ιδέα μου πάντως, ίσως και λόγω της επί 20ήμερο ακινησίας να έγινε κάτι με τις βαλβολίνες (πάντως αυτό που περιγράφω έγινε μετά από καμιά 40ριά χιλιόμετρα). Λέω να το αφήσω λίγο μήπως διορθωθεί μόνο του, μήπως όμως χειροτερέψει και πάθει καμιά χοντρή ζημιά το κιβώτιο;
kai mena tora to xeimona den mpenoune toso eukola oso mpenane to kalokeri, meta apo erotisi, pira tin apantisi apo mixaniko(oxi tis opel) oti pezi rolo to ladi poso paxireusto ine, kai oti den afino to autokinito na zestathi prin to odigiso. tora to afino na zestathi, mexri i strofes tou pesoune stis 750 kai meta na ekiniso, kai mpenoune pio eukola, xoris krak...
Ζεσταίνεις τον κινητήρα και μπαίνουν οι ταχύτητες
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πρόβλημα;;;Χθες ξαφνικά και στα καλά καθούμενα οι ταχύτητες στο Astra άρχισαν να μπαίνουν λίγο περίεργα. Δηλαδή εκεί που έβαζα ταχύτητα και ένοιωθα ένα απαλό'κρακ', τώρα νιώθω ένα 'κρακ-κρακ-κρακ' και οι ταχύτητες (όλες) μπαίνουν λίγο πιο δύσκολα ειδικά αν οι στροφές είναι κάπως χαμηλές. Με κάπως αυξημένες στροφές (τουλάχιστον 3000) το φαινόμενο δεν παρατηρείται. Τι μπορεί να φταίει; Δεν αποκλείεται να είναι η ιδέα μου πάντως, ίσως και λόγω της επί 20ήμερο ακινησίας να έγινε κάτι με τις βαλβολίνες (πάντως αυτό που περιγράφω έγινε μετά από καμιά 40ριά χιλιόμετρα). Λέω να το αφήσω λίγο μήπως διορθωθεί μόνο του, μήπως όμως χειροτερέψει και πάθει καμιά χοντρή ζημιά το κιβώτιο;
Αν ξαναγίνει καλό θά είναι να σταματήσεις στον Δρομων στον Κηφισό να το κάνει μια βόλτα ένας τεχνικός και να καταγράψει το συμβάν και τον έλεγχο οπότε σε μια μελλοντική ζημιά να μπορείς να αποδείξεις ότι το έιχες αναφέρει.
-
Ο χρήστης turbo rabitt έγραψε:
Καλημερα και απο εμενα παιδια, παρακαλουθω εδω και καιρο τις ομορφες συζητησεις σας και πραγματικα εχετε δημιουργησει ενα πολυ καλο Φορουμ.Κατοχος corsa εδω και ενα χρονο,το 1.4 το twinport..Ωστοσο, ειμαι τοσο ζοχαδιασμενος που σκεφτομαι να το δωσω..Απο τον πρωτο μηνα μου παρουσιασε το κλασσικο προβλημα που ταλαιπωρει ολα σχεδον τα corsa:Κρεμαγιερα..ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΥΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ!.Πιο συγκεκριμμενα, ακουγεται μεσα απο την κρεμαγιερα ενα ντουπ-ντουπ,που οσο περναει ο καιρος αυξανει σε ενταση..Απο δυο αντιπροσωπειες που το εχω ηδη παει(να σας τις πω αν θελετε, γιατι ειναι πραγματικα απαραδεκτοι) μου εχουν πει πολυ ωραια ανεκδοτα..Χαρακτηριστικα:'Έτσι είναι ολα τα αυτοκίνητα κύριε,έχουν ανοχές στην κρεμαγιέρα', 'Σύμφωνα με την opel,δεν δικαιουστε αλλαγη κρεμαγιερας, παρα μονο λίπανση,αλλα εμεις σας την αλλαξαμε', μονο και μονο για να γινει το αμαξι χειροτερο απο πριν!!.Ακουστε και το καλυτερο:¨οταν τους ρωτησα γιατι οταν το πηρα και για τους τρεις πρωτους μηνες το αμαξι ηταν αψογο,δηλ δεν ακουγοταν τιποτα, τι μου ειπαν:'Ε, αφου αρχισε να κινειται, λογικο ειναι οτι θα το εκανε καποια στιγμη!! .Παιδια πειτε μου τι να κανω?.Και κυριως, μπορειτε να μου προτεινετε ενα καλο συνεργειο opel,απο προσωπικη σας εμπειρια που να βρω ακρη μαζι τους?. Συγγνωμη για το μεγαλο postΡώτησα γνωστό μου που ξέρει από Opel και το γνώριζε και αυτός ότι υπάρχει πρόβλημα στα corsa με την κρεμαγιέρα. Αυτό που μου είπε είναι ότι διορθώνεται με αλλαγή και τοποθέτησει καινούργιας και ευτυχώς που τα Όπελ έχουν 6 χρόνια εγγύηση για μηχανικά μέρη...
-
Ρε παιδια, τα coupe γιατι ειναι τοσο δυσκολοπουλητα?? Τραβαω μεγαλο μανικι !! Καμια συμβουλη?
-
Tα astra coupe? Καινούργια ή μεταχειρισμένα? Μήπως επειδή έχει βγει καινούργιο astra...
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
[.............και αυτός ότι υπάρχει πρόβλημα στα corsa με την κρεμαγιέρα. Αυτό που μου είπε είναι ότι διορθώνεται με αλλαγή και τοποθέτησει καινούργιας και ευτυχώς που τα Όπελ έχουν 6 χρόνια εγγύηση για μηχανικά μέρη...εισαι σιγουρος οτι στα 6 χρονια εγγυηση περιλαμβανεται και αυτη για τα μηχανικα μερη;;
-
Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν κάποιος μάθαινε αναλυτικά τι ακριβώς περιλαμβάνει η 6ετής εγγύηση για τα νέα Astra. Ξέρω ότι περιλαμβάνει τη μηχανή και από ηλεκτρονικά τον εγκέφαλο και το δυναμό. Στα λοιπά μηχανικά (αντλίες, τιμόνι, κιβώτιο, μηχανισμούς παραθύρων, καθίσματα κλπ) τι γίνεται;
-
μα η 6 ετη εγγυηση μονο μηχανικα,εγκεφαλο,και σασμαν καλυπτει
για τα 2 πρωτα χρονια υπαρχει ολικη εγγυηση εξαρτηματων κια μετα για τα 4 επομενα αυτα που εγραψα παραπανω.
με λιγα λογια η κρεμαγιερα ειναι εκτος μετα τα 2 χρονια εκτος και αν υπαρχει ιστορικο οπως στα corca.μηχανικα λεγοντας εννοουμε μοτερ μονο.
-
Ο χρήστης Musclemar έγραψε:
Ρε παιδια, τα coupe γιατι ειναι τοσο δυσκολοπουλητα?? Τραβαω μεγαλο μανικι !! Καμια συμβουλη?εαν κατι δεν πουλιεται ευκολα και φυσικα δεν εχει καποιο κουσουρι το πρωτο που πρεπει να κανει καποιος ειναι να χαμηλωσει καπως την τιμη.
παντως μην απογοητευεσαι γιατι μπορει να ειναι και τυχαιο.....πχ εβαλα καποια στιγμη το καλοκαιρι του 2003 αγγελια το αστρα το τριθυρο που ειχα και δεν με πηρε κανεις......το βαζω ξανα μετα απο λιγο πηραν κανα δυο αλλα τιποτα.......δεν βιαζομουνα ιδιαιτερα και αφου περασε και ο αυγουστος το ξαναβαζω τον σεπτεμβρη και ο μοναδικος ανθρωπος που με πηρε τηλεφωνο και ηρθε να το δει το πηρε αμεσως αφου ηταν σε κατασταση ''βιτρινας'' και ολα αυτα βεβαια αφου απο 11000 που ζηταγα το εριξα στα 10500 και ηταν και μετρητα.
τελικα αν βιαζεσαι και δεν υπαρχει ενδιαφερον ριξε την τιμη ωστε να δελεασεις καποιον αλλιως αν δεν βιαζεσαι κανε υπομονη και ισως βρεις αυτον που θα σου δωσει αυτα που ζητας.
OPEL FORUM