-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Νά καί κάτι καινούριο:
Kαί άλλο ένα:
αναρωτιεμαι.........
υπαρχει ηδη το 4τ με θρεντ για οπελ υπαρχει το tfrc με ενοτητα οπελ εγινε και το νεο αποκλειστικα για οπελ φορουμ και εδω νομιζω οτι ειναι αρκετο.η δημιουργια πολλων κλαμπ με το ιδιο αντικειμενο δεν νομιζω να προσφερει τιποτα και επειδη δεν ειμαστε γερμανια αλλα ελλαδα με ισως λιγες εκατονταδες [ή πολλους λεω;;] που θα μπορουσαν να εχουν σχεση με τα οπελ και το ιντερνετ καλυτερα να ειμαστε συγκεντρωμενοι και οχι διασπαρτοι.
-
Θα ηθελα το site να ειναι ελληνικο αλλα πιο πολυ με ενδιαφερει η αναγραφη των τιμων. Για την πιεση των ελαστικων στο astra γραφει πίσω στο καπάκι της βενζίνης ποσο πρεπει να βαζεις αναλογα με τα ατομα. Αν θυμαμαι καλα ειναι μεχρι 3 ατομα 1,9 για μπροστα και πισω.Δεν ειμαι 100% σιγουρος.θα το κοιταξω αργοτερα και θα ενημερωσω.
-
Σιγουρα λοιπον(εχω το βιβλιο μπροστα μου...) ειναι μεχρι 3 ατομα 1,9 για μπροστα-πισω ροδες και γοα πληρες φορτίο ειναι μπροστα 2,0 και πισω 2,5.Μιλαμε παντα για astra H με λαστιχο 205/55 R16.
-
Ακριβώς, αυτές είναι οι τιμές σε bar. Άρα ισχύει το 27,5 psi; Λίγο μου φαίνεται.
-
Προσφατα ο κουνιάδος μου απέκτησε το καινούργιο Astra 1.6 στην έκδοση Elegance. Λογω των ημερων μπορεσα και το βουτηξα για λιγο κανοντας καμποσα χιλιόμετρα. Οι παρατηρήσεις μου εν συντομία
Συν
- Το αμάξωμα φαινεται πολυ καλοφτιαγμένο και στιβαρό
- Τιμόνι και πληροφόρηση προς τον οδηγό
- Οδική συμπεριφορά αισθητα βλετιωμένη σε σχέση με το προηγούμενο
Πλήν
- Που ειναι τα 1600 κυβικά ?? Το τουτού πραγματικά σέρνεται....
- Ψιλότριγμοι που δεν δικαιολογούνται απο ενα αυτοκινητο 18500 Ευρώ με μολις 600 χλμ στο οδομετρο
- Δυσχρηστο ηχοσύστημα και οθονη ενδείξεων
- Περιορισμένοι χώροι για τα ποδια των επιβατών μπροστά. Εγώ ειμαι 1.90 και ισα που με χωράει. (Ευτυχώς ο ιδιοκτήτης του δεν εχει τετοιο πρόβλημα)
Τι διαολο κοντύναν οι Γερμανοί ??
Θα περιμένω να οδηγήσω και τον ανταγωνισμο για να εχω ολοκληρωμένη αποψη αλλα νομιζω οτι το εν λογω τουτού ειναι μαλλον υπερτιμημένο για αυτά που προσφέρει. Παντως απ΄ οτι βλεπω πουλάει πολύ καλά....
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
Νά καί κάτι καινούριο:
Kαί άλλο ένα:
αναρωτιεμαι.........
υπαρχει ηδη το 4τ με θρεντ για οπελ υπαρχει το tfrc με ενοτητα οπελ εγινε και το νεο αποκλειστικα για οπελ φορουμ και εδω νομιζω οτι ειναι αρκετο.η δημιουργια πολλων κλαμπ με το ιδιο αντικειμενο δεν νομιζω να προσφερει τιποτα και επειδη δεν ειμαστε γερμανια αλλα ελλαδα με ισως λιγες εκατονταδες [ή πολλους λεω;;] που θα μπορουσαν να εχουν σχεση με τα οπελ και το ιντερνετ καλυτερα να ειμαστε συγκεντρωμενοι και οχι διασπαρτοι.
Προσφέρει στους δημιουργούς που απο μέλη γίνονται πρόεδροι
-
Ο χρήστης prometheas έγραψε:
Πλήν- Που ειναι τα 1600 κυβικά ?? Το τουτού πραγματικά σέρνεται....
- Ψιλότριγμοι που δεν δικαιολογούνται απο ενα αυτοκινητο 18500 Ευρώ με μολις 600 χλμ στο οδομετρο
- Δυσχρηστο ηχοσύστημα και οθονη ενδείξεων
- Περιορισμένοι χώροι για τα ποδια των επιβατών μπροστά. Εγώ ειμαι 1.90 και ισα που με χωράει. (Ευτυχώς ο ιδιοκτήτης του δεν εχει τετοιο πρόβλημα)
Τι διαολο κοντύναν οι Γερμανοί ??
Θα περιμένω να οδηγήσω και τον ανταγωνισμο για να εχω ολοκληρωμένη αποψη αλλα νομιζω οτι το εν λογω τουτού ειναι μαλλον υπερτιμημένο για αυτά που προσφέρει. Παντως απ΄ οτι βλεπω πουλάει πολύ καλά....
-
Πιθανολογώ ότι 'σέρνεται' χαμηλά. Γιατί με το 1.4 μόλις πάρω λίγο (και ειδικά τώρα που έμαθα καλά το ηλεκτρονικό γκάζι) ανεβαίνω πολύ ωραία με 3000+ στροφές. Αν είχε τα χαμηλά του Corolla θα ήταν άφταστο, αλλά δεν τα έχει.
-
Μόνο μια μικροταλάντωση/τρέμουλο παρατηρώ όταν τυχαίνει να κινούμαι με πολύ χαμηλές στροφές, όχι πραγματικούς τριγμούς μετά από 3500+ χλμ.
-
Το συνηθίζεις, στην αρχή είναι λίγο αγγούρι.
-
Με χωράει άνετα (1,83) χωρίς να σπρώξω τελείως πίσω το κάθισμα. Το μόνο που μ'ενοχλεί είναι το αριστερό τμήμα της καμάρας στα πόδια του συνοδηγού. Έχει μια κλίση πιο δεξιά από το σωστό και σ'αναγκάζει να μετακινήσεις το αριστερό σου πόδι πιο μέσα.
-
Ας κάνω και εγώ ένα update για το Astra μου προς ενημέρωση των φιλών μας.
Λοιπόν, το αυτοκίνητο έχει σχεδον 12.000 χλμ δίχως κάποιο σοβαρό πρόβλημα μέχρι στιγμής. Φτου φτου ξανά.
Λάδι κανονικότατα στην στάθμη μου μετρημένο στην σωστή χρονική στιγμή και στην απόλυτη ευθεία.
Η κατανάλωση από ότι έχω υπολογίσει είναι γύρω στα7,5 με 8,0 λιτρα / 100 χλμ με χαλαρούς ρυθμούς.
Από τριγμούς μηδενικούς, από πουθενά, δόξα τω Θεό.
Το αυτοκίνητο είχε δείξει από την αρχή την στιβαρή κατασκευή του.
Από θέμα καθίσματος, εγώ είμαι 1,93 και βολεύομαι άνετα, φυσικά το κάθισμα είναι τελείως κάτω από θέμα ύψους.Τώρα περιμένω να τοποθετήσω το υποβραχιόνιο, που δεν έχω, και το οποίο έχω βρει σε πολύ καλή και προνομιακή τιμή, απλώς αναμένετε το υποβραχιόνιο από Γερμανία.
Από φρένα και μηχανή είμαι θεωρώ οκ, για την χρήση που το θέλω εγώ φυσικά, σε άλλον μπορεί να μην ικανοποιήσει.
Το ESP είναι ικανοποιητικό, δεν μπαίνει αμέσως αλλά μόνο όταν χρειάζεται , και επίσης πολύ καλό σε λειτουργία είναι και το traction που έχει, καθώς δεν αφήνει τις ρόδες να σπινάρουν ανεξέλεγκτα. Το λαμπάκι έχει ανάψει ελάχιστες φορές και υστέρα από δική μου επιμονή σε στροφή, με γλιστερό οδόστρωμα.
Στα πλην θα μπορούσα να πω πως μερικές φορές δεν καθαρίζουν καλά οι μπροστινοί υαλοκαθαριστήρες, μπορεί να φταίει κάποιο σκουπιδάκι, αλλά δεν είναι και πολύ σοβαρό πρόβλημα.
Επίσης θεωρώ πως θα μου ήταν και χρήσιμα τα χειριστήρια στο τιμόνι, που δεν έχει η έκδοση μου και κακώς δεν τα είχα βάλει σαν έξτρα στην παραγγελία. Anyway.
Τριξίματα, τριγμοί και λοιπά συναφή ,απουσιάζουν, όπως προ είπα.
Γενικά είμαι ευχαριστημένος από την αγορά μου.
-
Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους και απο μένα! Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος για τα ειδικά σαμπουάν αυτοκινήτου αν θα υπάρξει πρόβλημα μετά τη χρησημοποίηση τους με το χρώμα του αυτοκινήτου.Αγόρασα πρόσφατα κάποιο το οποίο περιέχει και κερί και μου είπε ένας γνωστός να μην χρησημοποιώ γιατί χαλάνε το χρώμα του αυτοκινήτου!!!Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό. Επίσης είπε να μην χρησημοποιώ καθαριστικό για το ταμπλώ (έτσι και αλλίως αυτό νομίζω δεν χρειάζεται, ειδικά στα νέα αυτοκίνητα).
Εδώ και 2 εβδομάδες απέκτησα το νέο astra στα 1,6 λίτρα.Εχω κάνει 300 χλιόμετρα χωρίς να ακούσω τον παραμικρό τριγμό.Το ηχοσύστημα που φαίνεται πολύ εύχρηστο(φίλε προμηθέα η έκδοση του φίλου σου θα σε δυσκόλεψε επειδή έχει και υπολογιστή ταξιδίου).
-
Ο χρήστης guiltycs έγραψε:
Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους και απο μένα! Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος για τα ειδικά σαμπουάν αυτοκινήτου αν θα υπάρξει πρόβλημα μετά τη χρησημοποίηση τους με το χρώμα του αυτοκινήτου.Αγόρασα πρόσφατα κάποιο το οποίο περιέχει και κερί και μου είπε ένας γνωστός να μην χρησημοποιώ γιατί χαλάνε το χρώμα του αυτοκινήτου!!!Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό. Επίσης είπε να μην χρησημοποιώ καθαριστικό για το ταμπλώ (έτσι και αλλίως αυτό νομίζω δεν χρειάζεται, ειδικά στα νέα αυτοκίνητα).).
οποιδηποτε ηπιο απορρυπαντικο μπορει να χρησιμοποιηθει για το πλυσιμο του αυτοκινητου ........τωρα αν αυτο ειναι καποιο επωνυμου κατασκευαστη ειδικα για αυτοκινητα ακομα καλυτερα.
η Autoglym [οπως βεβαια και αλλοι στην αγορα] εχουν πολυ καλα ειδη για καθε χρηση για το αυτοκινητο.
επισης υπαρχει λιγο πιο κατω θρεντ με θεμα ''καθαρισμος αυτοκινητου'' που εχει αρκετα πραγματα εαν αφιερωσεις λιγο χρονο για να διαβασεις σχετικα οπως και στην αναζητηση θεματων υπαρχουν και αλλα αντιστοιχα θεματα που εχουν κατα καιρους συζητηθει.
-
Και εγώ Aytoglym προιοντα χρησιμοποιώ που είναι και μια απο τις καλύτερες εταιρείες! Εξάλλου μεγάλες φίρμες την εμπιστευόνται!!! Τώρα για να βάζεις Ava και δεν ξέρω τι άλλο απορρυπαντικό στο αυτοκίνητο δεν θα στο συνιστούσα!!!
-
σημερα καθως ειχε καλο καιρο επλυνα το αυτοκινητο μου, το γυαλισα μετα κτλ κτλ...
το απογευμα πηγα για καφε και το παρκαρα κατω απο ενα μεγαλο δεντρο (λευκα;;;) ....
οταν πηγα να το παρω ειχε γεμισει κουτσουλιες......αυριο πρωι θα το πλυνω με λιγο νερο γιατι εχω ακουσει οτι χαλαει το χρωμα
-
Όντως χαλάνε το χρώμα οι κουτσουλιές,τουλάχιστον με βάση το βιβλιαράκι χρήσης του αυτοκινήτου.Άλλη φορά μακριά απ' τις λεύκες
-
Σκεφτόμουν να βάλω ηλεκτρικα παράθυρα στο κόρσα (εχει καθρεπτες ηλεκτρικους και κλειδαριες και δεν εχει παράθυρα-περα βρεχει).πηρα τηλ στα κεντρικα και μου ειπαν 300ευρω και οσο παρει η εργασια...τοσα εγω δεν δινω..
ξερει κανεις κανενα μαγαζι με μεταχειρισμενα ή τελοσπαντων που θα βρω καλυτερες τιμες;;;;;;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Σκεφτόμουν να βάλω ηλεκτρικα παράθυρα στο κόρσα (εχει καθρεπτες ηλεκτρικους και κλειδαριες και δεν εχει παράθυρα-περα βρεχει).πηρα τηλ στα κεντρικα και μου ειπαν 300ευρω και οσο παρει η εργασια...τοσα εγω δεν δινω..ξερει κανεις κανενα μαγαζι με μεταχειρισμενα ή τελοσπαντων που θα βρω καλυτερες τιμες;;;;;;
Αν έχεις a/c δεν σου πολυχρειάζονται τα ηλεκτρικά παράθυρα.
Καλύτερα θα είσαι δίχως αυτά...
Αν επιμένεις πάντως, απευθύνσου σε κάποιον ηλεκτρολόγο αλλά δύσκολα το τελικό κόστος θα πέσει κάτω από 300Ευρώ. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Σκεφτόμουν να βάλω ηλεκτρικα παράθυρα στο κόρσα (εχει καθρεπτες ηλεκτρικους και κλειδαριες και δεν εχει παράθυρα-περα βρεχει).πηρα τηλ στα κεντρικα και μου ειπαν 300ευρω και οσο παρει η εργασια...τοσα εγω δεν δινω..
ξερει κανεις κανενα μαγαζι με μεταχειρισμενα ή τελοσπαντων που θα βρω καλυτερες τιμες;;;;;;
Αν έχεις a/c δεν σου πολυχρειάζονται τα ηλεκτρικά παράθυρα.
Καλύτερα θα είσαι δίχως αυτά...
Αν επιμένεις πάντως, απευθύνσου σε κάποιον ηλεκτρολόγο αλλά δύσκολα το τελικό κόστος θα πέσει κάτω από 300Ευρώ.ευτυχως εχω αιρ κοντισιον και με αυτο δουλευω περισσότερο,,... τοσα λεφτα τα θεωρω ασκοπο να τα δωσω .... οταν και αμα χαλασουν τα κανονικα τοτε θα παω να βαλω ηλεκτρικα.
παντως ξερετε ουτως η αλλως καποιο μαγαζι με καλυτερες τιμες σε ανταλλακτικά οπελ;;
-
Κάποιοι βάζουν μανιβέλα για να γλιτώσουν από τα έξοδα επισκευής των ηλεκτρικών μηχανισμών των παραθύρων. Νομίζω ότι δεν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά για ηλ. παράθυρα, ειδικά αν παίξει κάποια 'πατέντα' αμφίβολης αξιοπιστίας.
-
Eimai kai egw enas apo tous upopshfious agorastes tou neou Astra kai sugkekrimena tou 1.4 Enjoy h Elegance. Gi ayto to skopo tha ithela na kanw orismenes erwthseis se osous katexoun hdh to oxhma:
- Me to radiocd ti paizei telika? Bganei-den bgainei? Mporei na mpei allo sthn thesh tou? Me patenta h oxi?
2)Oi zantes me tis opoies efodiazetai to Elegance lene tipota apo apopsh poiothtas kai emfanishs?
3)Oi antiproswpies dinoun eggyhsh 6 xronwn gia mhxanika merh anexarthtws xiliometrwn h oxi?
4)Ean dwsw ola ta lefta 'vtoukou' alla ta misa ta daneistw apo trapeza mesw katanalwtikou daneiou h trapeza tha mou zhthsei apodeiksh oti agorasa to aytokinhto? Epishs tha mou parakrathsei kuriothta?
5)Oloi oi antiprwsopoi sthn Athina poulane to autokinhto sthn idia timh, h an to psaksw mporw na petyxw thn kaluterh dynath h me kapoies prosfores epipleon?
Ayta kai elpizw na mhn sas kourasa.
- Me to radiocd ti paizei telika? Bganei-den bgainei? Mporei na mpei allo sthn thesh tou? Me patenta h oxi?
-
- Και να βγαίνει, αν το πάρεις με δυνατότητα αναπαραγωγής mp3, μην το βγάλεις. Είναι αρκετά καλό και πολύ κομψό.
- Απ' όσο έχω δει στους δρόμους, με το elegance δίνουν ένα σετ ακτινωτών ζαντών (με 12-15 ακτίνες) σε απόχρωση ελαφρώς σκούρα. Είναι θέμα γούστου το αν θα σου αρέσουν ή όχι.
- Δεν μου είχαν πει κάτι για χιλιόμετρα. Πιθανολογώ ότι ίσως υπάρχει το ετήσιο όριο των 30.000 χλμ. Πάντως τα 6 έτη δεν επεκτείνονται και στα ηλεκτρολογικά του αυτοκινήτου πλην των 'χοντρών' ηλεκτρονικών (και πιο ακριβών στην επισκευή), δηλαδή στον εγκέφαλο και στο δυναμό. Στα υπόλοιπα μάλλον ισχύει 2ετία. Ρώτα σε κάποια αντιπροσωπεία για σιγουριά.
- Αυτό εξαρτάται από τη σύμβαση του δανείου. Αφού δεν πρόκειται για δάνειο για την αγορά του αυτοκινήτου αλλά γενικά για αγορές καταναλωτικών προϊόντων, μάλλον δεν υπάρχει παρακράτηση κυριότητας. Θα σου πει η τράπεζα. Ίσως είναι δίκοπο μαχαίρι. Αν δεν αποπληρώσει κάποιος το αυτοκίνητο για οποιοδήποτε λόγο, καταρχήν του παίρνουν μόνο αυτό. Αν δεν αποπληρώσει ένα καταναλωτικό δάνειο, στρέφονται κατά της περιουσίας του γενικά.
- Οι τιμές και οι προσφορές είναι στάνταρ, όμως αν πας σε μερικές αντιπροσωπείες και παζαρέψεις λίγο, μπορεί να πάρεις (κυρίως από μικρότερες) κανένα δωράκι (συναγερμό, σύστημα παρκαρίσματος, κουκούλα κλπ).
ΙΣΩΣ σε συμφέρει να πάρεις ένα enjoy και να το διαμορφώσεις με τα extra της δικής σου επιλογής. Αυτό έκανα εγώ τελικά και στη σούμα κέρδισα καθίσματα τύπου bucket και cruise control. Δεν έχω την χρωμιωμένη μάσκα και τα πλαϊνά προστατευτικά στις πόρτες (αυτά πάντως μπαίνουν και αργότερα με 160 ευρώ με βάψιμο και τοποθέτηση) συν κάποια διακοσμητικά στο εξωτερικό και έγχρωμη οθόνη, αλλά δεν με πολυενδιέφεραν.
Από την άλλη ενδέχεται ένας μελλοντικός αγοραστής να κολλήσει στην έκδοση και να μην το παίρνει τόσο εύκολα όσο θα έπαιρνε ένα elegance, ένας αγοραστής που ξέρει όμως τι θέλει θα εκτιμήσει τα έξτρα περισσότερο από το θεαθήναι.Προσοχή θέλει ο κινητήρας. Έχω 1.4, αλλά ξέρω ότι κάποιοι θα απογοητεύονταν από την ισχύ του. Εμένα μου φτάνει, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να οδηγήσεις αυτοκίνητο με τον συγκεκριμένο κινητήρα για να δεις αν σε ικανοποιεί.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΙΣΩΣ σε συμφέρει να πάρεις ένα enjoy και να το διαμορφώσεις με τα extra της δικής σου επιλογής.
To exw skeftei alla ayto pou psilofovamai se kainourgio aytokinhto einai to ksyloma tou tamplo h allwn merwn gia topothethseis synagermwn, probolewn kai loipwn aksesouar, kathws me tous trigmous den ta paw kai polu kala.
Προσοχή θέλει ο κινητήρας. Έχω 1.4, αλλά ξέρω ότι κάποιοι θα απογοητεύονταν από την ισχύ του. Εμένα μου φτάνει, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να οδηγήσεις αυτοκίνητο με τον συγκεκριμένο κινητήρα για να δεις αν σε ικανοποιεί.
File me ikanopoiei den me ikanopoiei ayton tha xtyphsw giati gia ton 1600arh paei makria h valitsa (oikonomika ennow!) an den kanw lathos einai sxedon 2500 eyrw parapanw mporei kai na ta aksizei den lew apla den ta exw
Eyxaristw pantws gia tis sumboules.
OPEL FORUM