-
Ο χρήστης SharpShooter έγραψε:
Ένα δοντάκι δεν νομίζω να δημιουργήσει πρόβλημα. Μόνο κακό χρονισμό και πυράκια είναι το αποτέλεσμα. Αν πηδήξει 4 ή 5 τότε ναι ίσως και να ακουμπήσουν πιστόνι με βαλβίδα.Κακός χρονισμός όμως σημαίνει όμως μη σωστή λειτουργία, το αυτοκίνητο μπερδεύει και ρετάρει. Όμως κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι με ένα δοντάκι δεν θα χτυπήσει βαλβίδες το αυτοκίνητο. Απλά εκεί θα αποδειχθεί πόσο τυχερός είσαι.
-
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Κάποιος είχε γράψει σε άλλο θέμα ότι τα Astra H δεν έχουν πια καδένα αλλά ιμάντα.
Πάντως πολλά μου φαίνονται τα 2 χρόνια για λάδια. Δεν πρόκειται να έχω κάνει 30.000 χλμ έως τότε, άρα μάλλον κάπου στα 10-15.000 χλμ θα προτιμούσα να έχω αλλάξει λαδια/φίλτρο.
Ο προφανέστερος λόγος για την αλλαγή του ιμάντα εκτός service είναι ότι σπάνια θα συμπίπτουν τα 40.000 χλμ με την προγραμματισμένη συντήρηση.Ακριβως το αναποδο δεν εχουν ιμαντα πλεον αλλα καδενα.
Ασχετο.Μανο εμαθες τιποτα για το χαμηλωμα που λεγαμε παραπανω;;;
Οι κινητήρες 1.4 Twinport έχουν Καδένα ενώ οι 1.6 Twinport έχουν ιμάντα
-
Ο χρήστης betoven έγραψε:
ΑΑΑΑΡΡΡΓΓΚ!
Πάνω που λες 'εντάξει, βγάλαμε άκρη και μ'αυτό', πάλι αλλάζουν τα πράγματα.
Πάντως καδένα έχω τελικά. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΑΑΑΑΡΡΡΓΓΚ!
Πάντως καδένα έχω τελικά.Οπότε η μόνη λύση είναι να δεις ο καθένας στο αυτοκινητό του τι έχει. Το δικό μου από την άλλη έχει ιμάντα.
-
Ο χρήστης x-rover έγραψε:
ΑΑΑΑΡΡΡΓΓΚ!
Πάντως καδένα έχω τελικά.Οπότε η μόνη λύση είναι να δεις ο καθένας στο αυτοκινητό του τι έχει. Το δικό μου από την άλλη έχει ιμάντα.
Βρε παιδιά μην αγχώνεστε. Στείλτε κάποιο email στην Γερμάνια αν θέλετε να μάθετε ή θα το δούνε οι μηχανικοί τι χρειάζεστε στο κάτω κάτω είναι η δουλειά τους.
-
Ο χρήστης xenophon74 έγραψε:
ΑΑΑΑΡΡΡΓΓΚ!
Βρε παιδιά μην αγχώνεστε. Στείλτε κάποιο email στην Γερμάνια αν θέλετε να μάθετε ή θα το δούνε οι μηχανικοί τι χρειάζεστε στο κάτω κάτω είναι η δουλειά τους.
Προσωπικά δεν αγχώνομαι γιατί στο δικό μου έχω δει τι έχει και αφού το βλέπω με τα ίδια μου τα μάτια δεν χρειάζεται να το ψάξω παραπάνω.
-
ΑΑΑΑΡΡΡΓΓΚ!
Προσωπικά δεν αγχώνομαι γιατί στο δικό μου έχω δει τι έχει και αφού το βλέπω με τα ίδια μου τα μάτια δεν χρειάζεται να το ψάξω παραπάνω.
Εγώ έχω 1,4 Astra H 90 PS Essentia 07/2004.
Από περιέργεια, τι έχω; Καδένα ή ιμάντα; -
Ο χρήστης xenophon74 έγραψε:
ΑΑΑΑΡΡΡΓΓΚ!
Εγώ έχω 1,4 Astra H 90 PS Essentia 07/2004.
Από περιέργεια, τι έχω; Καδένα ή ιμάντα;Στο βιβλίο του service θα δεις αν γράφει για αλλαγή ιμάντα χρονισμού η όχι. Αν γράφει τότε λογικά θα έχεις ιμάντα. Δεν έχω δει 1,4 μοτέρ απο κοντά για να δω τι έχει. Αν το δώ θα καταλάβω
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Επομένως αναθεωρώ:
Η καδένα προκαλεί ένα κροτάλισμα γιατί όντας σκληρή κοπανάει πάνω στα γρανάζια. Εγώ έχω καδένα αλλά δεν με ενοχλεί κάποιος σταθερός ήχος. Άρα είμαι εντάξει και ως προς το θέμα της αλλαγής (που μάλλον δεν θα χρειαστεί υπό κανονικές συνθήκες) και ως προς το θέμα του θορύβου (αφού η καδένα δεν θα 'τεντώσει'/φθαρεί με τη χρήση ώστε να κοπανάει πιο δυνατά πάνω στα γρανάζια, κατά συνέπεια ό,τι ακούω τώρα λογικά θ'ακούω και στο μέλλον -δηλαδή τίποτα-).
Αυτό όμως δεν εξηγεί το γιατί ο Θωμάς έχει σίγουρο το ότι αργότερα (στα 50-60.000 χλμ) θ'ακούω θόρυβο.
Επίσης γιατί θα ήταν τόσο καταστροφικό να χαθεί κάποιο γρανάζι; Θα τρελαθεί ο κινητήρας και θα βαράνε τα έμβολα ακανόνιστα ή .....;ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Χ-ROVER ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΑΠΛΑ ΤΑ 10 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ASTRA 1.4 /VECTRA 1.6 DBILAS TUNED EXONTAS ΚΑΝΕΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ 100.000 ΣΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ..ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ FORUM ΚΥΡΙΩΣ ΑΓΓΛΙΑ ( VAUCHALL..) STO 40% MOTER SYMBAINEI AYTA POY ΑΝΕΦΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΙΜΑΝΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΜΗΝ ΤΥΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ..
ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ (ECOTEC 1.4,1.6) ΕΙΝΑΙ ΤΑ...ΛΑΔΙΑ .ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΛΑΔΙΟΥ ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 60-70.000 ΧΛΜ .ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΗΣ OPEL TO EXOYME AΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΠΕΛΑΚΗΔΕΣ...ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΣΤΙς 5000 ?? ΑΦΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΣΤΙΣ 15.000 (ΜΕ 5/30W SYNTHETIC OIL ) ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ. ΤΑ ΜΟΤΕΡ ΔΕΝ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΕΙΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΕΙΡΑ( LOGV KOSTOYS ..) ....ΑΠΟ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ 3Η ΣΤΟΝ ΚΟΦΤΗ ΣΥΝΕΧΩς..... -
Ο χρήστης ΠΑΠΟΥΤΣΑΣ ΘΩΜΑΣ έγραψε:
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Χ-ROVER ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΑΠΛΑ ΤΑ 10 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ASTRA 1.4 /VECTRA 1.6 DBILAS TUNED EXONTAS ΚΑΝΕΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ 100.000 ΣΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ..ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ FORUM ΚΥΡΙΩΣ ΑΓΓΛΙΑ ( VAUCHALL..) STO 40% MOTER SYMBAINEI AYTA POY ΑΝΕΦΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΙΜΑΝΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΜΗΝ ΤΥΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ..
ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ (ECOTEC 1.4,1.6) ΕΙΝΑΙ ΤΑ...ΛΑΔΙΑ .ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΛΑΔΙΟΥ ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 60-70.000 ΧΛΜ .ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΗΣ OPEL TO EXOYME AΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΠΕΛΑΚΗΔΕΣ...ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΣΤΙς 5000 ?? ΑΦΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΣΤΙΣ 15.000 (ΜΕ 5/30W SYNTHETIC OIL ) ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ. ΤΑ ΜΟΤΕΡ ΔΕΝ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΕΙΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΕΙΡΑ( LOGV KOSTOYS ..) ....ΑΠΟ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ 3Η ΣΤΟΝ ΚΟΦΤΗ ΣΥΝΕΧΩς.....[/quote]ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΑ ΓΙΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ,ΕΝΝΟΥΣΑ ΤΟ ΡΟΥΛΕΜΑΝ ΤΟΥ ΤΕΝΤΩΤΗΡΑ ΚΥΡΙΩΣ...ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ...
-
Ένα δοντάκι δεν νομίζω να δημιουργήσει πρόβλημα. Μόνο κακό χρονισμό και πυράκια είναι το αποτέλεσμα. Αν πηδήξει 4 ή 5 τότε ναι ίσως και να ακουμπήσουν πιστόνι με βαλβίδα.
Κακός χρονισμός όμως σημαίνει όμως μη σωστή λειτουργία, το αυτοκίνητο μπερδεύει και ρετάρει. Όμως κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι με ένα δοντάκι δεν θα χτυπήσει βαλβίδες το αυτοκίνητο. Απλά εκεί θα αποδειχθεί πόσο τυχερός είσαι.
Σωστός. Μι ξεχνάμε ότι πολλά έμβολα είναι σκαμμένα για λόγους στροβιλισμού του μείγματος και οι βαλβίδες δεν κατεβαίνουν κάθετα όπότε κάθε καθυστέρηση στο ανέβασμά τους μπορεί να σημαίνει σύγκρουση με το εξόγκωμα του εμβόλου. Στα επίπεδα έμβολα είναι πιο δύσκολο άλλα όχι απίθανο.
-
Επομένως αναθεωρώ:
Η καδένα προκαλεί ένα κροτάλισμα γιατί όντας σκληρή κοπανάει πάνω στα γρανάζια. Εγώ έχω καδένα αλλά δεν με ενοχλεί κάποιος σταθερός ήχος. Άρα είμαι εντάξει και ως προς το θέμα της αλλαγής (που μάλλον δεν θα χρειαστεί υπό κανονικές συνθήκες) και ως προς το θέμα του θορύβου (αφού η καδένα δεν θα 'τεντώσει'/φθαρεί με τη χρήση ώστε να κοπανάει πιο δυνατά πάνω στα γρανάζια, κατά συνέπεια ό,τι ακούω τώρα λογικά θ'ακούω και στο μέλλον -δηλαδή τίποτα-).
Αυτό όμως δεν εξηγεί το γιατί ο Θωμάς έχει σίγουρο το ότι αργότερα (στα 50-60.000 χλμ) θ'ακούω θόρυβο.
Επίσης γιατί θα ήταν τόσο καταστροφικό να χαθεί κάποιο γρανάζι; Θα τρελαθεί ο κινητήρας και θα βαράνε τα έμβολα ακανόνιστα ή .....;ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Χ-ROVER ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΑΠΛΑ ΤΑ 10 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ASTRA 1.4 /VECTRA 1.6 DBILAS TUNED EXONTAS ΚΑΝΕΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ 100.000 ΣΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ..ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ FORUM ΚΥΡΙΩΣ ΑΓΓΛΙΑ ( VAUCHALL..) STO 40% MOTER SYMBAINEI AYTA POY ΑΝΕΦΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΙΜΑΝΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΜΗΝ ΤΥΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ..
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΣΤΙς 5000 ?? ΑΦΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΣΤΙΣ 15.000 (ΜΕ 5/30W SYNTHETIC OIL ) ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ. ΤΑ ΜΟΤΕΡ ΔΕΝ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΕΙΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΕΙΡΑ( LOGV KOSTOYS ..) ....ΑΠΟ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ 3Η ΣΤΟΝ ΚΟΦΤΗ ΣΥΝΕΧΩς.....Δεν αλλάζουμε λάδια στις 15000 αλλά στις 30000 χλμ. Απλά λογικά τα λάδια στις 5000 είναι προληπτικό και γι΄αυτό μου είπαν μάλλον ότι θα τα αλλάξουν δωρεάν. Δεν έχω κανένα φίλο στην Opel να μου πει πως δοκιμάζουν τα μοτέρ αλλά έχω φίλο στην Volkswagen και μου έχει πει ακριβώς τα ίδια. Ότι δεν δοκιμάζουν όλα τα μοτέρ για τη αποδοσή τους και αν καινε λάδια, το μόνο που δοκιμάζουν είναι τα καυσαέρια τους. Διαλέγουν λέει 10 αυτοκίνητα την ημέρα και τα δοκιμάζουν εξαντλητικά. Στα άλλα απλά μετρούν τα καυσαέρια τους στο ρελαντί και στις 1500 στροφές. Για δούλεμα στον κόφτη δεν μου έχει πει τίποτα.
-
Ρωτησα στην αντιπροσωπία και μου ειπαν οτι μεχρι 1,4 εχουν καδένα.Απο 1,6 και πανω εχουν ιμάντα. Τσεκαρισμένο. Το αστρα 1,4 που εχω κανει τελείοως διαφορετικό θόρυβο απο το vectra που εχει ιμάντα.
-
[]ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Χ-ROVER ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΑΠΛΑ ΤΑ 10 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ .............
ασχετο και χωρις παρεξηγηση αλλα εκτος του οτι τα κεφαλαια ''βγαζουν'' ματια και δεν διαβαζονται ευκολα[ειδικα σε μεγαλα κειμενα] στις ''συζητησεις'' του διαδυκτιου ειναι το ιδιο με το να φωναζει κανεις δυνατα ή να τσακωνεται σε μια παρεα αλλων που απλα συζητουν.
ενα λαθος που και εγω οπως οι περισσοτεροι το εκανα οταν αρχισα να συμμετεχω σε αυτο ή και σε αλλα φορουμ.
-
x-rover έγραψε:
SharpShooter έγραψε:
Ένα δοντάκι δεν νομίζω να δημιουργήσει πρόβλημα. Μόνο κακό χρονισμό και πυράκια είναι το αποτέλεσμα. Αν πηδήξει 4 ή 5 τότε ναι ίσως και να ακουμπήσουν πιστόνι με βαλβίδα.Κακός χρονισμός όμως σημαίνει όμως μη σωστή λειτουργία, το αυτοκίνητο μπερδεύει και ρετάρει. Όμως κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι με ένα δοντάκι δεν θα χτυπήσει βαλβίδες το αυτοκίνητο. Απλά εκεί θα αποδειχθεί πόσο τυχερός είσαι.
Σωστός. Μι ξεχνάμε ότι πολλά έμβολα είναι σκαμμένα για λόγους στροβιλισμού του μείγματος και οι βαλβίδες δεν κατεβαίνουν κάθετα όπότε κάθε καθυστέρηση στο ανέβασμά τους μπορεί να σημαίνει σύγκρουση με το εξόγκωμα του εμβόλου. Στα επίπεδα έμβολα είναι πιο δύσκολο άλλα όχι απίθανο.
Μιλάω εκ πείρας!!! Με τόση μικρή διαφορά δεν γίνεται τέτοια ζημιά. Άλλωστε ένα δόντι απλά θα βυθίσει ελάχιστα τη βαλβίδα αντί να είναι κλειστή. Τέλος πάντων δεν είναι και τόσο σοβαρό.
Άλλο: Σας ήρθε χαρτί από αντιπροσωπεία για δωρεάν χειμερινό έλεγχο 70 σημείων σε εξουσιοδοτημένα;
-
Ναι ήρθε σε μένα και είναι για 17 ή 19 σημεία αν θυμάμαι καλά. Οχι 70.
Επειδή έχω το αυτοκίνητο γύρω στους 7 μήνες θα μου επιτρέψουν τον δωρεάν έλεγχο??? Στο φυλλάδιο αναφέρει οτι είναι για αυτοκίνητα ταξινομημένα απο τον Ιουνιο 2003 και πρίν! Και οτι δεν είναι υποχρεωτικό για νεότερα!
Έχει κάποιος εμπειρία απο τις λάμπες που διαφημίζει η Οπελ στο συγκεκριμμένο φυλλάδιο???? Νομίζω η μια είναι η Osram Blue και η άλλη μια που γράφει +50% φωτεινότητα!
Ξέρει κανείς τιμές για αυτές τις λάμπες???
Επειδή ενδιαφέρομαι και για υποβραχιόνιο έχετε να προτείνεται κάποιο??? Της Οπελ δεν μου άρεσε τόσο πολύ. -
Ο χρήστης SharpShooter έγραψε:
x-rover έγραψε:
SharpShooter έγραψε:
Μιλάω εκ πείρας!!! Με τόση μικρή διαφορά δεν γίνεται τέτοια ζημιά. Άλλωστε ένα δόντι απλά θα βυθίσει ελάχιστα τη βαλβίδα αντί να είναι κλειστή. Τέλος πάντων δεν είναι και τόσο σοβαρό.
Άλλο: Σας ήρθε χαρτί από αντιπροσωπεία για δωρεάν χειμερινό έλεγχο 70 σημείων σε εξουσιοδοτημένα;
Όταν αντί να είναι κλειστή την αφήσει λίγο ανοιχτή δεν θα γίνει τίποτα, όμως όταν η βαλβίδα είναι στο κατώτερο σημείο της αν καθυστερήσει λίγο να κλείσει και την προλάβει το πιστόνι τότε τι γίνεται? Και εγώ υπέρ της άποψης ότι με τόσο μικρή διαφορά μαλλον ζημιά δεν πρόκειται να συμβεί αλλά δεν μπορείς να είσαι και τελείως σίγουρος για όλα τα αυτοκίνητα και όλους τους κινητήρες καθώς δεν έχουν σε όλους το ίδιο βύθισμα οι βαλβίδες.
-
Κατά την φάση εισαγωγής, όταν το έμβολο είναι στο ΑΝΣ, έχει ΦΟΥΛ ανοικτές και τις δύο βαλβίδες!
Δεν νομίζω να υπάρχει αυτοκίνητο του οποίου οι βαλβίδες μπορεί να ανουμπήσουν στο έμβολο. Εκτός αν χαμηλώσεις καπάκι, αλλά τότε πρέπει να σκάψεις το έμβολο ακριβώς γι αυτό τον λόγο. -
Ο χρήστης stilskin έγραψε:
Ναι ήρθε σε μένα και είναι για 17 ή 19 σημεία αν θυμάμαι καλά. Οχι 70.
Επειδή έχω το αυτοκίνητο γύρω στους 7 μήνες θα μου επιτρέψουν τον δωρεάν έλεγχο??? Στο φυλλάδιο αναφέρει οτι είναι για αυτοκίνητα ταξινομημένα απο τον Ιουνιο 2003 και πρίν! Και οτι δεν είναι υποχρεωτικό για νεότερα!
Έχει κάποιος εμπειρία απο τις λάμπες που διαφημίζει η Οπελ στο συγκεκριμμένο φυλλάδιο???? Νομίζω η μια είναι η Osram Blue και η άλλη μια που γράφει +50% φωτεινότητα!
Ξέρει κανείς τιμές για αυτές τις λάμπες???
Επειδή ενδιαφέρομαι και για υποβραχιόνιο έχετε να προτείνεται κάποιο??? Της Οπελ δεν μου άρεσε τόσο πολύ.Δεν ξερώ να σου πω τι λάμπες έχει η Opel (κάτι έχω δει και εγώ ότι δίνει) αλλά αν πας σε μαγαζί με αξεσουάρ και ζητήσεις τις Osram Cool Blue πιστεύω θα βρεις.
Εγώ φοράω και σε Η7 και σε Η1 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοση.
Δίνουν +20% πιο πολύ αλλά η διαφορά είναι ότι παρέχουν ένα ψυχρό μπλεδίζον φως και πιο λευκό από τις κιτρινιάρικες απλές.
Ειδικά η μεγάλη σκάλα από το Astra H , φοράει Η1 που είναι πιο φοβερή ακόμα και από την Η7 που είναι για την μεσαία.
Θα καταλάβεις αμέσως διαφορά όταν και αν τις αλλάξεις.
Ειδικά σε βροχή είναι πολύ καλές.
Υπάρχουν και οι Osram που δίνουν +50% πιο πολύ φωτισμό, τις δοκίμασα, όντως φέγγουν πιο δυνατά από τις απλές, αλλά εγώ ήθελα πιο μπλεδίζον φωτισμό, για αυτό και επέλεξα τις Cool Blue.
Link: http://www.osram.com/products/automotiv ... lblue.html -
Το πιστόνι Γιάννη σκάβεται...όχι το έμβολο!!!Σωστά?
OPEL FORUM