-
Και ζυγοστάθμιση έγινε και ευθυγράμμιση η οποία έδειξε ότι όλα ήταν τέλεια. Στην εθνική δεν το έχω ανοίξει τόσο πολύ αλλά μέχρι 140 όλα καλά..Δεν ξέρω γιατί αυτή η διαφορά στην αίσθηση
-
Πρόσεξα ότι έχεις βάλει ελαστικα με δείκτη ταχύτητας V, αυτό ίσως να είναι η εξήγηση για την διαφορά αίσθησης τουλάχιστον όσο τα λάστιχα είναι κρύα...το είχα παρατηρήσει και εγώ όταν πέρασα από δείκτη H σε Ζ αλλά όταν ζεσταινόταν (εχμμ...μετά από αρκετή ώρα ) κανένα πρόβλημα...
ίσως άσχετο με το θέμα σου αλλά κάποια στιγμή στο παρελθόν το τιμόνι μου είχε μια μεγάλη ασάφεια και όταν πήγα στο συνεργείο έβγαλαν τον αερόσακο και έσφιξαν τον άξονα του τιμονιού...όταν το πήρα και έφυγα ήταν σαν να άλλαξα αυτοκίνητο!!!
-
Δεν πρέπει να είναι θέμα του δείκτη ταχύτητας γιατί όταν τα ζορίσω και ζεσταθούν και μετά από αρκετή ώρα οδήγησης η αίσθηση είναι η ίδια..
Τέλοσπαντων θα ρωτήσω και στο λαστιχά που τα έβαλα μήπως έχει και αυτός κάποια εξήγηση.Πάντως αν τελικά είναι θέμα τύπου ελαστικών, τα Exalto είχανε πολύ καλύτερη αίσθηση στο τιμόνι απότι τα primacy.. -
Χαιρετώ όλα τα μέλη
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν υπάρχει κάποιο club ή κάποιο site
Σχετικά με corsa ? -
Γνωρίζει κάποιος ποιας εταιρείας είναι τα λάδια που χρησιμοποιεί η Οπελ???
-
,,, εδώ είμαι και εγώ.
Εγώ είμαι ένας ευτυχής κάτοχος (εδώ και 1,5 χρόνο) ενός Kadett 2.0 16V του 1991 με 150 άλογα. Είμαι κατενθουσιασμένος. Ας είναι καλά ένας φίλος που μου μίλησε για αυτό το αυτοκίνητο και έτσι με πολύ λίγα χρήματα έχω ένα αυτοκίνητο που έχει επιδόσεις, θα τολμούσα να πω, καθαρόαιμων σπορτίφ αυτοκινήτων που κοστίζουν πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.Είναι κόκκινο και έχει πολύ πλούσιο εξοπλισμό. Έχει δισκόφρενα μπρος-πίσω, κεντρικό κλείδωμα ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέπτες και υπολογιστή ταξιδίου (με ένδειξη εξωτ. θερμοκρασίας, στιγμιαία και μέση κατανάλωση, υπόλοιπο χιλιομέτρων με τη βενζίνη που έχεις, .....). Τα δε καθίσματά του είναι πολύ καλύτερα από το Πασσάτ του 97 που έχω επίσης. Και το καλύτερο από όλα είναι πως όταν το αγόρασα είχε μόνο 57000 χιλιόμετρα. Το αυτοκίνητο ήταν ενός ηλικιωμένου και ήταν συνεχώς σταματημένο.
Θα ήθελα να του αλλάξω τα αμορτισέρ και θα ήθελα να ρωτήσω, αν κάποιος φίλος ξέρει φυσικά, τι αμορτισέρ θα του πήγαιναν καλύτερα. Θέλω να του φρεσκάρω και λίγο το χρώμα (κάποιο καθίκι μου έξυσε το καπό με έναν αναπτήρα και μου έκανε πολλές γρατσουνιές) .
Μου αρέσει πολύ αυτό το αυτοκίνητο και θα ήθελα να το κρατήσω όσο γίνεται περισσότερο (τώρα έχει μόλις 61000 χιλιόμετρα), δεδομένου ότι το χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά τα Σαββατοκύριακα. Τη βρίσκω πολύ να κολλάω πίσω από κάτι AMG C Mercedes και σε Maserati Quattroporte και να παθαίνουν την πλάκα τους (δεν μιλάω για κάτι Rover ZT που δεν προλαβαίνουν ούτε την πινακίδα μου να δουν) !!!Κρίμα που δεν βγαίνουν πια τέτοια αυτοκίνητα. Ειλικρινά, αν η Όπελ το έβγαζε και τώρα θα το ξαναγόραζα!!!
Φιλικά.
-
Ο χρήστης psilos έγραψε:
Κρίμα που δεν βγαίνουν πια τέτοια αυτοκίνητα. Ειλικρινά, αν η Όπελ το έβγαζε και τώρα θα το ξαναγόραζα!!!Φιλικά.
Ψηλέ μου,καί εγώ μαζί σου!!!
Βέβαια,όχι νά 'χτυπάμε' καί Quattroporte,έτσι;
Τί αμορτισέρ-ελατήρια φοράς; -
Φίλε Ηυντερ,
.... μετά από ένα φανάρι, στρίβουμε και οι δύο και ο τύπος επιταχύνει το Μαζεράτι του. Το καταλαβαίνω από τον θόρυβο-ουρλιαχτό που βγάζει και επιταχύνω και εγώ με ελάχιστη καθυστέρηση. Είδα λοιπόν ότι ήμασταν σχεδόν παράλληλοι για περίπου 150 μέτρα (για να μην πω ότι άρχισα του φεύγω ελαφρώς διότι μετά υπήρχε άλλο φανάρι στην πορεία του και ίσως να φρέναρε ο τύπος).
Μη σου φαίνεται παράξενο ότι το οπελάκι φεύγει καλύτερα από τα πολυτελέστατα φορτηγοειδή σπορ αυτοκίνητα. Η σχέση βάρους ανά ίππο στο οπελάκι μου είναι πολύ καλή.
Όσο για αμορτισέρ δεν ξέρω τι φορά ήδη πάνω. Ίσως να είναι και τα μανίσια, όπως λένε.
Έχεις καμιά ιδέα τι να του βάλω πάνω; Δεν θα ήθελα να γίνει και τελείως πέτρα το αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης Psilos έγραψε:
Φίλε Ηυντερ,
.... μετά από ένα φανάρι, στρίβουμε και οι δύο και ο τύπος επιταχύνει το Μαζεράτι του. Το καταλαβαίνω από τον θόρυβο-ουρλιαχτό που βγάζει και επιταχύνω και εγώ με ελάχιστη καθυστέρηση. Είδα λοιπόν ότι ήμασταν σχεδόν παράλληλοι για περίπου 150 μέτρα (για να μην πω ότι άρχισα του φεύγω ελαφρώς διότι μετά υπήρχε άλλο φανάρι στην πορεία του και ίσως να φρέναρε ο τύπος).
Μη σου φαίνεται παράξενο ότι το οπελάκι φεύγει καλύτερα από τα πολυτελέστατα φορτηγοειδή σπορ αυτοκίνητα. Η σχέση βάρους ανά ίππο στο οπελάκι μου είναι πολύ καλή.
Όσο για αμορτισέρ δεν ξέρω τι φορά ήδη πάνω. Ίσως να είναι και τα μανίσια, όπως λένε.
Έχεις καμιά ιδέα τι να του βάλω πάνω; Δεν θα ήθελα να γίνει και τελείως πέτρα το αυτοκίνητο.Ε,άμα δέν παιναιψεις τό σπίτι σου!!!
Εγώ φοράω Eibach-KYB (Χρυσά μπροστά-ασημί πίσω),αλλά είμαι σχεδόν ''τραπέζι'.Ισως μέ Bilstein κίτρινα καί Eibach νά έχεις τό αποτέλεσμα πού θέλεις.
Τό δικό μου,είναι τό οχταβάλβιδο-δίλιτρο (c20ne,115 HP).
Χτές έκανα γιά πρώτη φορά(μετά από ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ χρόνια!!!) μέτρηση επιτάχυνσης μέ χρονόμετρο στό χέρι,λόγω τού ότι σήμερα θά φορέσω εκκεντροφόρο,καί ήθελα νά δώ τί διαφορές θά δώσει.
0-100 σέ 8.08 δευτερόλεπτα
0-160 σέ 19.62'
Αυτές ήταν οι καλύτερες μετρήσεις μετά από τρείς προσπάθειες.Βέβαια είναι...κοντερίσια!!!
Σήμερα τό βράδυ,θά ξαναμετρήσω!!! -
Καλημέρα σε όλους!
Είμαι κάτοχος εδώ και μια βδομάδα του νεου ΑSTRA 1400 Elegance μην με ρωτήσει κανείς εντυπώσεις κτλ γιάτι ακόμα είναι νώρις για να σας πω!!!!!!
Το προβλημά μου είναι άλλο κατα την παραλάβη του αυτοκινήτου κάτι μου είπαν να του βάζω μόνο SUPER Αμόλυβδη (αν άκουσα καλά) κατά πόσο είναι σωστό αυτό?Έχει κάποιος το ίδιο μοντέλο για να μου πει τι του έχουν πεί)ORESTIS!!!!! !!!!!
THANKS -
Φιλε καλημερα και καλοριζικο.Και εγω το ιδιο εχω εδω και δυο βδομαδες μια χαρα παει.Ρωτησα τον πωλητη για σουπερ και απλη και μου ειπε οτι δεν χρειαζεται να βαζω σουπερ παρα μονο αν το θελω(και δεν το θελω ειναι πολυ ακριβη).Να τις βρασω τις επιδοσεις αν ειναι να δινω 20 λεπτα πανω.Το οτι ειναι καλυτερο για τον κινητηρα το ξερω αλλα η τσεπη μετραει παντα....
-
Υπαρχει καποιο αλλο σαιτ οπως του στυλ clubastra η κατι τετοιο οπου μπορουμε να λεμε παραπανω πραγματα για τα αυτοκινητακια μας;;
-
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Υπαρχει καποιο αλλο σαιτ οπως του στυλ clubastra η κατι τετοιο οπου μπορουμε να λεμε παραπανω πραγματα για τα αυτοκινητακια μας;;Και γιατί να μην τα λέμε εδώ? Ούτε λογοκρισία πέφτει ούτε αγενής συμπεριφορές όπως με άλλα παλιά καλά forum!
-
Οκ τοτε ψιλοπροβληματακια για το νεο astra.Εχω το 1.4 το ellegance.
1)Το δεξι φως νομιζω οτι οταν πεφτω σε καμια λακουβιτσα μου τρεμοπαιζει και δεν ξερω αν θα μπορεσουν να το δουν αυτο στο συνεργειο.
2)Οταν καθομαι στο καθισμα ψιλοαποτομα ακουγεται ενας θορυβος ενα γκαπ -περιπου-.Βγαινοντας απο το καθισμα και κουνωντας το λιγο βλεπω οτι μαλλον παιζει σε σχεδη με του συνοδηγου.
3)Στριβωντας το τιμονι ακουγεται σε ενα σημειο ενα τριξιμο να το πω,σαν το θορυβο που κανει ενα ελατηριο οταν τεντωνει δεν μπορω να το περιγραψω καλυτερα...Ακουγεται απο μεσα μαλλον απο τα πλαστικα.Δεν ειναι κατι το ανησυχητικο δηλαδη για την ασφαλεια μου.Μαλλον πρεπει να περασω μια βολτα απο την opel και να δω και τι αντιμετωπιση θα εχω γιατι δεν πηρα το αυτοκινητο απο την αντιπροσωπεια οπου ειχα ρωτησει εξαρχης -οπου ηταν και ψιλογνωστα καποια παιδια- αλλα απο αλλου για διαφορους λογους.
-
Καλησπέρα, το ακριβώς ιδιο μοντέλο έχω και εγω το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα για καμιά 30 χλμ ήταν μόνο το τιμόνι, που έκανε τον ίδιο θόρυβος που λες !!
Το έχω και εγω στο πρόγραμα να παω μια βολτα στην ΟPEL παρολο που ο θορυβος σταμάτησε.Για τα άλλα δυο δεν έχω καταλάβει τιποτα!ΟΡΕΣΤΗΣ
-
Για το κάθισμα, ίσως κάποια βίδα θέλει σφιξιματάκι. Μήπως παρήγγειλες καθίσματα σπορ τύπου; Αυτά μπορεί να μπήκαν εκ των υστέρων και ο τεχνικός να άφησε κάτι ημιτελές. Όπως και να έχει, όταν κάτι δεν είναι καλά στερεωμένο, με την πάροδο του χρόνου γίνεται όλο και πιο χαλαρό. Να το κοιτάξεις.
Το τρίξιμο ίσως έχει να κάνει με τη νεότητα, ίσως τρέχει τίποτα άλλο. Με τιμόνια δεν παίζουμε. Να το κοιτάξεις κι αυτό.
Το φως: στο εγχειρίδιο χρήσης έχει οδηγίες για το πως αλλάζουμε τα λαμπάκια των προβολέων. Μπορείς να βάλεις λίγο χέρι (μάλλον είναι εύκολο, αν κρίνω από τις οδηγίες) και να δεις αν κάτι είναι χαλαρό.
-
Ορεστη:Εμενα μου συνεχιζει παντως να το κανει...
Μανο:Τα καθισματα ειναι τα μαμισια και δεν τα εχω πειραξει καθολου
και το φως πρεπει να ειναι κατι μαλλον με την λαμπα και οχι με ολο το φαναρι ελπιζω.Πρεπει να παω μια βολτα μαλλον μεσα στην εβδομαδα.Τα συνεργεια της opel ειναι νομιζω μονο τα πρωινα και εκτος σαββατου ή κανω λαθος;Γιατι μαλλον πρεπει να λειψω απο την δουλεια
-
Πριν απο 5 λεπτα που πηρα τηλ με συνδεσαν με το συνεργειο για να κλεισω ραντεβου μιλησα με καποιον και αυτο που με ρωτησε ειναι ποσα χλμ εχει κανει το αυτοκινητο.Μολις του ειπα 3500 μου ειπε να το φερεις στα 5000 οπου θα εχει το αυτοκινητο...Ιδωμεν σε μια-δυο βδομαδες που θα εχω κανει τα χιλιομετρα
-
Ο χρήστης ORESTISMOSKOF έγραψε:
Καλησπέρα, το ακριβώς ιδιο μοντέλο έχω και εγω το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα για καμιά 30 χλμ ήταν μόνο το τιμόνι, που έκανε τον ίδιο θόρυβος που λες !!
Το έχω και εγω στο πρόγραμα να παω μια βολτα στην ΟPEL παρολο που ο θορυβος σταμάτησε.Για τα άλλα δυο δεν έχω καταλάβει τιποτα!ΟΡΕΣΤΗΣ
Μάλλον το καλώδιο που ελέγχει τον αερόσακο είναι. Πήγαινε στην opel και σε 5 λεπτά θα είσαι έτοιμος
-
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Πριν απο 5 λεπτα που πηρα τηλ με συνδεσαν με το συνεργειο για να κλεισω ραντεβου μιλησα με καποιον και αυτο που με ρωτησε ειναι ποσα χλμ εχει κανει το αυτοκινητο.Μολις του ειπα 3500 μου ειπε να το φερεις στα 5000 οπου θα εχει το αυτοκινητο...Ιδωμεν σε μια-δυο βδομαδες που θα εχω κανει τα χιλιομετραΜην ανησυχεις. ΄Το σερβις των 5000 είναι για να σου κάνουν ότι επιδιορθώσεις χρειάζονται στην νεότητα του αυτοκινήτου. Πήγαινε στα 5000 και dont worry.
OPEL FORUM