-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τις 4.000-4.500 τις φτάνω, αλλά στις 5.000 και ψηλότερα μόνο από σπόντα ανεβαίνω. Όσον αφορά το στρώσιμο του κινητήρα (στα πρώτα 1.000 χλμ), το εγχειρίδιο χρήσης αναφέρει ότι δεν πρέπει να κινείς το αυτοκίνητο 'ποτέ' σε χαμηλές στροφές και ταυτόχρονα να κινείσαι στις 'μεσαίες' στροφές. Αλλάζω λοιπόν στις 3.000-3.500 στροφές, κινούμαι μεταξύ 2.500 και 4.000 στροφών στην πόλη, αφού (1) είναι δύσκολο να κρατήσεις ψηλές στροφές όταν είσαι σε κίνηση, (2) πόσο πια να κινηθώ με 1η στα στενά και (3) αυτόν τον καιρό δεν μου δίνεται συχνά η ευκαιρία να βγω σε ανοιχτό δρόμο.
Ερώτηση πρώτη: Καλά το έχω καταλάβει;
Ερώτηση δεύτερη (και βασανιστική): υπάρχει πιθανότητα να χάσει σε επιδόσεις ο κινητήρας μακροπρόθεσμα επειδή σπάνια βάζω 4η ή 5η κινούμενος εξ ανάγκης σχεδόν αποκλειστικά στην πόλη;Χμμμ... σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει συνταγή στρωσίματος όλων των κινητήρων, όλων των τύπων.
Ένας γενικός μπούσουλας όμως (τον οποίον εγώ έχω υιοθετήσει σε όλα τα αυτοκίνητά μου) είναι να αλλάζεις ΟΛΕΣ τις σχέσεις στο κιβώτιο και σε κάθε μια από αυτές να προσπαθείς να κινείσαι σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος στροφών (χωρίς να σημαίνει αυτό πως πρέπει να υπερβάλλεις στα δυο άκρα - δηλ. χαμηλές και ψηλές στροφές).
Π.χ. δεν είναι κακό να τον ανοίγεις που και που τον κινητήρα στο στρώσιμο (6000-6500 σαλ), όχι όμως συνέχεια. Σε γενικές γραμμές, ξεκινάς πιο κουλ και όσο περνάνε οι μέρες διευρύνεις το εύρος στροφών της κάθε σχέσης, σταδιακά. Είναι επίσης καλό να χρησιμοποιείς όσες περισσότερες σχέσεις μπορείς.
ΥΓ. Διαβάζω ολοένα και περισσότερο ότι το κιβώτιο του H είναι βελτιωμένο συγκριτικά με του G. Αυτό είναι πολύ καλό, γιατί το κιβώτιο του G υστερεί σημαντικά (όχι τόσο σε κλιμάκωση, όσο σε αίσθηση και κουμπώματα).
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Ðñßí äýï åâäïìÜäåò Ýêáíá, ìå Ýíá ößëï ìïõ ðïõ ôï ðÞãáìå ìáêñéíÞ âüëôá, ÍåÜðïëç (ÁðÝíáíôé áðï ôçí Åëáöüíçóï óôçí ÌÜíç) - ÓðÜñôç 1 þñá êáé 32 ëåðôÜ. ¼ðïéïò îÝñåé ôïí äñüìï èá êáôáëÜâåé ãéá ôé ìéëÜìå. .
NåÜðïëç -Åëáöüíçóïò äåí åßíáé áðï ðëåõñÜ ÌÜíçò Åßíáé áðï ôçí ðëåõñÜ ôçò ÌïíåìâáóéÜò .ÌÜëëïí ï äáßìùí ôïõ ðëçêôñïëïãßïõ ÷ôýðçóå åäþ ÖéëéêÜ ðÜíôá .Êáé åðåéäÞ ôïí äñüìï ôïí îÝñù ìéá ÷áñÜ ëÝù üôé äåí åßíáé äñüìïò áëëÜ ï 'ËÜêêïò ìå ôá Ößäéá '
¹ôáí ôÝôïéïé ïé ñõèìïß êáé óõã÷ñüíùò ç Üíåóç ðïõ Ýêáíá üôé Ýêáíá ðïõ ïðïéïóäÞðïôå (saxo vts, peugeot 106, A4 1.8, corolla) êáé áí Þôáí ìðñïóôÜ ìïõ êïõñáæüôáíå êáé Ýêáíå äåîéÜ. ÅéäéêÜ áõôüò ìå ôï vts åß÷å óêõëéÜóåé ôüóï ðïëý ðïõ üôáí Ýêáíå äåîéÜ ãéá íá ôïí ðåñÜóù êáé åßäå üôé ôïí ðÝñáóå Ýíá 'ôáðçíü' 1.4 ìïõ ôçí Ýðåóå áðï ðßóù ãéá ôá åðüìåíá 2-3 ëåðôÜ üðïõ îáíáêïõñÜóôçêå êáé ÷Üèçêå óôïí êáèñÝöôç ìïõ ìÜëëïí éäñùìÝíïò.
Áõôü Ý÷åé óçìáóßá óå Ýíá áõôïêßíçôï íá êÜíåéò áõôü ðïõ êÜíåéò üóï ôï äõíáôïí ðïéï îåêïýñáóôá.Åßíáé ðïëëïé áõôïé ðïõ ðñïóðáèïýí íá ðÜíå ãñÞãïñá åêåé êÜôù áëëÜ ìðááá äåí ôçí ðáëåõïõí
Ðñïóï÷Þ óå ðáëáâùìÝíïõò ìå ÁÊÁ êáé Üëëåò óõíáöÞò ðéíáêßäåò êõêëïöïñßáò -
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Èá åðéôá÷ýíåéò êáé èá ðñïóðåñíÜò áõôïêßíçôá ìåãáëýôåñçò õðïäýíáìçò ôé óôéãìÞ ðïõ áõôïß èá öïâïýíôáé ìçí ôïõ êáåß ëÜäé (golf, corolla)
ÌÜëëïí ôá opel Ý÷ïõí áêïõóôåß óôçí áãïñÜ üôé êáßíå ëáäÜêéá ìåôÜ áðü êÜðïéï êáéñü ......
¸ôóé ðñïò åíçìÝñùóç.........
Ç **åíçìÝñùóç **ãßíåôå áðï **êáôü÷ïõò **opel êáé **ü÷é **áðï üôé Ý÷åé(!) áêïõóôåß.
Áí õðÜñ÷åé êÜðïéïò ðïõ åß÷å astra áðï ôï 1992 ðïõ ðñùôïâãÞêå êáé ôïõ Ý÷åé êÜøåé ëÜäé Ýäþ åßìáóôå íá ôïí áêïýóïõìå.Åß÷å ößëïò êáé ôï ìüíï ëÜäé ðïõ ôïõ Ýêáéãå Þôáí ôï ìáãåéñéêü ëÜäé ãéá ôá êïøßäéá ...
Ôá Ïðåë äåí ìå Ý÷ïõí óõãêéíÞóåé éäáßôåñá þò áõôïêßíçôá(ïäéêÞ óõìðåñéöïñÜ ,ó÷åäéï) -Åîáéñïýíôáé Áóêüíá 400 , ÌÜíôá êáé Æáößñá Ïpc- áëëÜ óå èÝìá êéíçôÞñá ðñïâëÞìáôá ëáäéïý äåí íïìßæù êáèüëïõ äåí íïìßæù .Ôé Ýãñáøá óå Ïðåë Öüñïõì ï ðåæáêéáò, üðïéïò ñßîåé íôïìÜôá íá ôçí ðåôÜîåé ìáæß ìå ëÜäé åëéÝò êáé öÝôá ðáñáêáëþ
-
Καλημέρα. Είχα αναφερθεί σε ένα προηγούμενο πόστ μου για την κατανάλωση αλλά δεν είδα κάποια απάντηση.
Μπορεί κάποιος άλλος κάτοχος νέου Άστρα, αν έχει μετρήσει την κατανάλωση ώστε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα;
Ευχαριστώ -
Η κατανάλωση είναι πάρα πολύ καλή, αφού το κινούσες και στην πόλη. Εμένα μου βγάζει γύρω στα 9lt/100χλμ με κίνηση κατά 80% στην πόλη και μου φαίνεται επίσης καλή. Για την οικονομία καυσίμου διάβασε στη σελίδα 132 του εγχειριδίου χρήσης. Η πιο χρήσιμη πληροφορία που έχει εκεί είναι ότι το αυτοκίνητο ΔΕΝ θέλει ζέσταμα στο ρελαντί κατά την εκκίνηση, απλώς δεν πρέπει να ζορίζεται με υψηλές στροφές για λίγο.
-
Ο χρήστης xenophon74 έγραψε:
Καλημέρα. Είχα αναφερθεί σε ένα προηγούμενο πόστ μου για την κατανάλωση αλλά δεν είδα κάποια απάντηση.
Μπορεί κάποιος άλλος κάτοχος νέου Άστρα, αν έχει μετρήσει την κατανάλωση ώστε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα;
ΕυχαριστώΈχω το 1600 και από ότι έχω παρατηρήσει η κατανάλωση για μεικτή διαδρομή είναι γύρω στα 8 - 8,5 lt/100Km, ενώ για διαδρομή αποκλειστικά εκτός πόλης με ταχύτητα μέχρι 120Km η κατανάλωση είναι γύρω στα 7,4lt/100Km
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για την οικονομία καυσίμου διάβασε στη σελίδα 132 του εγχειριδίου χρήσης. Η πιο χρήσιμη πληροφορία που έχει εκεί είναι ότι το αυτοκίνητο ΔΕΝ θέλει ζέσταμα στο ρελαντί κατά την εκκίνηση, απλώς δεν πρέπει να ζορίζεται με υψηλές στροφές για λίγο.Αυτό για το ζέσταμα το ξέρω. Εξάλλου δεν είναι το πρώτο μου αυτοκίνητο.
Απλώς ήθελα να διασταυρώσω γνώμες περί της κατανάλωσης. Πιστεύω πως είναι σε λογικά επίπεδα για το δικό μου, εξάλλου δεν το πιέζω, αλλά σιγά σιγά θα το ανοίξω και άλλο.
Thanks για τις απαντήσεις πάντως. -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Μπορεί να είμαι περίεργος, αλλά όταν διαβάζω εδώ για το πως συμπεριφέρεται ένα αυτοκίνητο στις 5-6.000 στροφές παραξενεύομαι. Δεν έχω ανεβάσει ποτέ στη ζωή μου τόσες. Το accent έχει θορυβώδη κινητήρα κι έμαθα να το πηγαίνω ως τις 4.000 αφενός για να μην βογγάει και αφετέρου γιατί τρόμαζα.
[snip]Αν δεν απατώμαι, ο κινητήρας του H είναι ο ίδιος με του G. Αν είναι έτσι, ξέχνα την παραπάνω πρακτική (μα καλά, πώς είναι δυνατόν να μην έχεις περάσει ποτέ στη ζωή σου τις 4000 σαλ ????).
Είναι βέβαια και θέμα κλιμάκωσης των σχέσεων στο κιβώτιο, αλλά τουλάχιστον στο G ο κινητήρας αρχίζει να αποδίδει πραγματικά μετά τις 3-3,5 χιλιάδες σαλ. Αν θέλεις να κινηθείς σβέλτα είναι μονόδρομος να μην πέφτεις κάτω από αυτές τις στοφές... ειδικά όταν κάνεις προσπεράσματα όταν ταξιδεύεις.
Σε ότι αφορά τα λάδια, εμένα δεν μου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα, και δεν είναι καθόλου λίγες οι φορές (στα 5 χρόνια που το έχω) που οι 3 πρώτες σχέσεις σταματήσανε στον κόφτη... ενίοτε και η 4η!
Αν θες πραγματικά να ανακαλύψεις το συγκεκριμένο κινητήρα, ξεκίνα σιγά-σιγά (και αφού το στρώσεις) να κινείσαι από 3000 έως 6500 (και περισσότερες) σαλ.
Καλορίζικο και πάλι.
Ά γεια σου... πάτα στον κόφτη φίλε mano!!!
-
Ακούστε τα χάλια τους::evil:
Το συνεργείο της αντιπροσωπείας από την οποία πήρα το Astra (Mega Motors στο Ικόνιο-που παρεμπιπτόντως είχε αναφερθεί στο Opel Forum με θετικά σχόλια από άλλο χρήστη) με διαβεβαίωνε ότι το κλείσιμο του πορτμπαγκάζ είναι ΟΚ και ότι έτσι συμβαίνει σε ΟΛΑ τα νέα Astra. Ειδικά ένας μηχανικός έκανε μπροστά μου τη δεύτερη φορά που το πήγα για τον ίδιο λόγο επίδειξη του 'τρόπου' με τον οποίο πρέπει να κλείνω το καπώ για να κουμπώνει σωστά.Επειδή κάπου αποφάσισα ότι δεν γίνεται να είναι τόσο παπάρες οι Γερμανοαμερικανοί και να έφτιαξαν αμάξι που να μην μπορεί να του κλείσει γυναίκα το πορτμπαγκάζ (και άντρας να θέλει 3 προσπάθειες για να το κατορθώσει), το πήγα σε άλλη αντιπροσωπεία στην Πειραιώς.
Ο ευγενής κύριος που με εξυπηρέτησε είπε κοφτά ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Πρώτα βίδωσε πιο μέσα δύο στρογγυλά λαστιχένια προστατευτικά που βρίσκονται αριστερά και δεξιά ψηλά στις κολώνες και όντως το πορτμπαγκάζ κλείνει πλέον πολύ ευκολότερα.Αυτό όμως δεν τον ικανοποίησε, αφού ένα παλιότερο μοντέλο Astra που ήταν δίπλα έκλεινε...όπως σε όλα τα αυτοκίνητα: με μια ελαφριά κίνηση. Μου είπε λοιπόν ότι μολονότι η κατάσταση βελτιώθηκε, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βγει το προστατευτικό πλαστικό που βρίσκεται κατά μήκος του πίσω μέρους του πορτμπαγκάζ (εκεί που βρίσκεται ο μεντεσές με σχήμα 'Π' πάνω στον οποίο κλειδώνει το καπώ), να ρυθμιστεί το ύψος του λίγο πιο ψηλά και να επανέλθουν στην αρχική τους θέση τα βιδωτά λαστιχάκια, αφού αυτό που έκανε ήταν προσωρινή λύση. Θα έλεγα μπράβο του για την επαγγελματική ευσυνειδησία, αλλά ρε γαμώτο έχουμε καταντήσει να λέμε μπράβο για αυτονόητα πράγματα και για παροχή υπηρεσιών που τις έχουμε χρυσοπληρώσει; Τέλος πάντων, μπράβο του τού κυρίου.
Οι κάφροι της Mega Motors δεν ντράπηκαν να δουλέψουν έναν πελάτη; Λες και είχαν μπροστά τους καμιά χαζοκυράτσα ή κανένα παιδάκι που τους ζήταγε μ@μ@κίες και ζητούσαν τρόπο να τους ξεφορτωθούν. Με τη συμπεριφορά τους έχασαν 6 service (ούτε βίδα δεν θ'αγόραζα από αυτούς, όχι να τους εμπιστευτώ εν λευκώ ολόκληρο το αυτοκίνητο), χώρια που αυτό το βήμα μου δίνει την δυνατότητα να προειδοποιήσω κι άλλους opelάκηδες για τον 'επαγγελματισμό' της αντιπροσωπείας. Και γιατί; Επειδή βαριόντουσαν να ξεβιδώσουν ένα πλαστικό κομμάτι και να ρυθμίσουν έναν μεντεσέ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το συνεργείο της αντιπροσωπείας από την οποία πήρα το Astra (Mega Motors στο Ικόνιο-που παρεμπιπτόντως είχε αναφερθεί στο Opel Forum με θετικά σχόλια από άλλο χρήστη) με διαβεβαίωνε ότι το κλείσιμο του πορτμπαγκάζ είναι ΟΚ και ότι έτσι συμβαίνει σε ΟΛΑ τα νέα Astra. Ειδικά ένας μηχανικός έκανε μπροστά μου τη δεύτερη φορά που το πήγα για τον ίδιο λόγο επίδειξη του 'τρόπου' με τον οποίο πρέπει να κλείνω το καπώ για να κουμπώνει σωστά.Επειδή κάπου αποφάσισα ότι δεν γίνεται να είναι τόσο παπάρες οι Γερμανοαμερικανοί και να έφτιαξαν αμάξι που να μην μπορεί να του κλείσει γυναίκα το πορτμπαγκάζ (και άντρας να θέλει 3 προσπάθειες για να το κατορθώσει), το πήγα σε άλλη αντιπροσωπεία στην Πειραιώς.
Ο ευγενής κύριος που με εξυπηρέτησε είπε κοφτά ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Πρώτα βίδωσε πιο μέσα δύο στρογγυλά λαστιχένια προστατευτικά που βρίσκονται αριστερά και δεξιά ψηλά στις κολώνες και όντως το πορτμπαγκάζ κλείνει πλέον πολύ ευκολότερα.Αυτό όμως δεν τον ικανοποίησε, αφού ένα παλιότερο μοντέλο Astra που ήταν δίπλα έκλεινε...όπως σε όλα τα αυτοκίνητα: με μια ελαφριά κίνηση. Μου είπε λοιπόν ότι μολονότι η κατάσταση βελτιώθηκε, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βγει το προστατευτικό πλαστικό που βρίσκεται κατά μήκος του πίσω μέρους του πορτμπαγκάζ (εκεί που βρίσκεται ο μεντεσές με σχήμα 'Π' πάνω στον οποίο κλειδώνει το καπώ), να ρυθμιστεί το ύψος του λίγο πιο ψηλά και να επανέλθουν στην αρχική τους θέση τα βιδωτά λαστιχάκια, αφού αυτό που έκανε ήταν προσωρινή λύση. Θα έλεγα μπράβο του για την επαγγελματική ευσυνειδησία, αλλά ρε γαμώτο έχουμε καταντήσει να λέμε μπράβο για αυτονόητα πράγματα και για παροχή υπηρεσιών που τις έχουμε χρυσοπληρώσει; Τέλος πάντων, μπράβο του τού κυρίου.
Οι κάφροι της Mega Motors δεν ντράπηκαν να δουλέψουν έναν πελάτη; Λες και είχαν μπροστά τους καμιά χαζοκυράτσα ή κανένα παιδάκι που τους ζήταγε μ@μ@κίες και ζητούσαν τρόπο να τους ξεφορτωθούν. Με τη συμπεριφορά τους έχασαν 6 service (ούτε βίδα δεν θ'αγόραζα από αυτούς, όχι να τους εμπιστευτώ εν λευκώ ολόκληρο το αυτοκίνητο), χώρια που αυτό το βήμα μου δίνει την δυνατότητα να προειδοποιήσω κι άλλους opelάκηδες για τον 'επαγγελματισμό' της αντιπροσωπείας. Και γιατί; Επειδή βαριόντουσαν να ξεβιδώσουν ένα πλαστικό κομμάτι και να ρυθμίσουν έναν μεντεσέ.
Φίλε Μάνο, στο είχα πει πως το πορτ μπαγκάζ σου έχει μάλλον πρόβλημα και καλά έκανες και το κοίταξες.
Όσο για την αντιπροσωπεία μη μασάς τίποτα και τρίξτους τα δόντια. Έχω και εγώ παρόμοια απαίσια συμπεριφορά από αντιπροσωπεία, και όχι για να μου κάνουν κάτι αλλά κατά την διάρκεια της αγοράς. Anyway.
Πάντως χαίρομαι που βρήκες κάποια προσωρινή λύση έστω. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τι σου είχα πεί απο το μήνυμα στις 9/8:
'Το μειονέκτημα αυτό πρέπει να το κοιτάξεις σε **διάφορες αντιπροσωπείες **και να **μην ακούς **τα περί νέων λάστιχων που πρέπει να πέσουν.'
Χαίρομαι που βρήκες λύση στο πρόβλημά σου. Το συνεργείο της αντιπροσωπεία που πήγες είναι, μάλλον, η **control motors **στην **Πειραιώς **και είναι ένα απο τα **καλύτερα service σε όλη την Αττική. Επίσης ο φανοποιός του ο κ. Λογοθέτης **κάνει το ποιο καλό βάψιμο απο όλα τα συνεργεία opel. Το νέο χρώμα είναι απόλυτα ίδιο με το παλιό. Μόνο που πρέπει να τα ψύνει λίγο περισσότερο για να σκληραίνει ποιο πολύ το χρώμα.
Είναι το συνεργείο που εμπιστευόμαστε **όλα **τα opel μας.Τα μάτια σου 14 γιατί γίνετε χαμός στις αντιπροσωπείες Opel. Πουλάνε αρκετά αυτοκίνητα και έχουν αρχίσει να μην υπολογίζουν τους πελάτες τους. Αυτό μου ανέφερε και προ 2ημερου ο γιός του αφεντικού μιας απο τις μεγαλύτερης αντιπροσωπείες opel στην Ελλάδα με την οποία είχα κακά προηγούμενα και δεν περνάω ούτε απ'εξω όπως πολύ σωστά με έιχε συμβουλέψει και ο διευθυντής τους!!!!!!
Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι όσο ποιο πολύ πελατεία έχουν (και χωρίς να κάνουν σωστά την δουλειά τους) τόσο ποιο πολλούς δυσαρεστημένους πελάτες έχουν οπότε όλο και ποιο σύντομα θα χάσουν τους πελάτες τους. Και επειδή το αυτοκίνητο είναι ένα αγαθό που απαιτεί συνεχή συντήρηση και αλλαγή, στον επόμενο κύκλο αλλαγής του στόλου θα βρεθούν πρό εκπλήξεων. Εκτός και αν οι επιχειρήσεις τους είναι επενδύσεις βραχυπρόθεσμες και όχι μακροπρόθεσμες. Και αν νομίζουν κάτι τέτοιο αναρωτιεμαι αν το νομίζουν και οι τράπεζες με τα υπέρογκα δάνεια που τους έχουν δώσει.
Τα λέω λίγο χύμα και όπως έχουν τα πράγματα γι'αυτό και δεν αναφέρω το όνομα της συγκεκριμένης μεγάλης αντιπροσωπείας.
Φιλικά και πάντα πρός το συμφέρον της opel αλλά και όλων όσων κριτικάρω. Αν ήταν σωστοί επαγγελματίες θα 'πλήρωναν' για να βρούν τα μειονεκτήματα τους και να γίνουν καλύτεροι
-
Μπράβο στην Opel για το 3θυρο Astra! Σήμερα είδα photos και είναι καταπληκτικό! Φοβερό design! Θα κάνει θραύση!
-
Περισσότερα για το 3πορτο astra Μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... &start=285
-
Δεν ξέρω πόσο ευχαριστημένοι είσαστε με τα opel σας αλλά το δικό μου astra 1,4 elegance με μόλις 19.000χλμ κόλλησε!!!???. Όπως μου είπε συγκεκριμένα ο υπέυθυνος στην control-motor : Πέρασαν νερά στους κυλίνδρους από τη φλάντζα, δημιουργήθηκε υδραυλική πίεση και κόλλησε το μοτέρ. Και να δείτε πόσο ευχαριστημένος ένιωσα όταν μου είπαν οτι αφού το πηρατε το 2001 έχει λήξει η καταπληκτική εγγύηση του 1 χρόνου που μου είχαν δώσει. Δηλαδή τα opel κολλάνε στα 19000χλμ?????!!!.
Μίλησα και με την κεντρική αντιπροσωπεία όπου μέχρι στιγμής μου λένε ότι λιγα πράγματα μπορούμε να κάνουμε αφού έχει λήξει η εγγύηση. Επίσης αφού τους εξιστόρησα το πρόβλημα μου είπαν ότι μια δυσλειτουργία είναι φυσιολογικό να συμβει (ακούστε ακούστε) Καταπληκτική εξυπηρέτηση, το αυτοκίνητο κόλλησε και το λέμε δυσλειτουργία. Μέ λίγα λόγια ο προιστάμενος λείπει σε άδεια και θα τα πούμε από Δευτέρα.
Σημειώνω ότι του έκανα τα service και αλλαγές λαδιών του κανονικά σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο Opel.
Προς γνώση και συμμόρφωση.
Θα σας ενημερώσω για την εξέλιξη.
Πείτε μου απλά τη γνώμη σας -
Μά καλά,η φλάντζα πώς κάηκε;
Δέν είχες καταλάβει τίποτα;Δέν σού έβραζε τά νερά; -
Να κάνω μια ερώτηση. Μπορεί και χαζή...
Βλέπω στις εκδόσεις του Astra, υπάρχει ο 1.6 Twinport Ecotec και ο 1.8 Ecotec. Ο 1.8 γιατί δεν είναι Twinport; Ποιες είναι οι διαφορές; -
Γεια σας μετα απο πολυ καιρο.
Σημερα πηγα για το πρωτο service το Astra G 1.4 Sport(7900 Km).Αλλαξα λαδια-φιλτρο λαδιου+εργασια 27.85 Ε ολα μαζι.Πολυ καλα πιστευω.(Ειδικα αν συγκρινω με τα service που πληρωνα για το Golf ).Μετα απο 7900 Km σε 3,5 μηνες δηλωνω ενθουσιασμενος με το αυτοκινητο.Πραγματικα δεν το περιμενα τοσο καλο(να μην το ματιασω ).
Ισως παιζει ρολο που ειναι και η 'φορτωμενη' Sport εκδοση με 205/60/16 λαστιχο και 'σπορ' αναρτηση.Κρατηματα,επιδοσεις για 1.4,καταναλωση,χωροι ολα αψογα.Πολυ ευχαριστημενος.
Σταματησε και το τριξιμο απο το καθισμα.Τελικα δεν ηταν απο το βαρος μου,αλλα οπως σηκωνομουνα ,το αριστερο μου ποδι σηκωνε το μοχλο που ανεβοκατεβαζει το καθισμα με αποτελεσμα να κανει το χαρακτηριστικο τριξιμο.Το καταλαβα μια μερα που οδηγουσα με βερμουδα και ενιωσα το μοχλο στο ποδι μου!!!!Το προβλημα με το πορτ-μπαγκαζ εξακολουθει φιλε interland.Τους ειπα κανα 2 φορες για τους μεντεσεδες αλλα τιποτα.Αυτοι βιδωνουν-ξεβιδωνουν τα λαστιχα στις 2 ακρες χωρις βεβαια αποτελεσμα οπως ειχες πει και εσυ..Θα παω αυριο να επιμεινω.
Επισης σημερα μετα την αλλαγη λαδιων,παρατηρησα οτι οταν ειναι σταματημενο ο κινητηρας κανει εναν μικρο θορυβο(σαν ρολοι καπως)που δεν τον εκανε πριν. τικ,τικ,τικ.Καπως ετσι.Λετε να ειναι η ιδεα μου?Θα το κοιταξω τις επομενες μερες.Γενικα δεν ακουγεται οπως πριν το service και δεν μπορω να καταλαβω το λογο.
Ρωτησα και για υποβραχιονιο.200 Ε μου ειπαν(δερματινο-Irmscher).Αν και πολυ ωραιο μου φανηκαν αρκετα.Εχετε καμια εναλλακτικη προταση?(αλλη μαρκα κτλ.?)
Ευχαριστω.
-
anemar άσχετο αλλά πώς και δεν περίμενες για το καινούριο Astra;
-
Επειδή παλιότερα είχε γίνει λίγο κουβέντα απλά να αναφέρω την πολύ μεγάλη διαφορά που είδα στην απόδοση του air condition μετά από την αλλαγή του φίλτρου καμπίνας.
Επίσης επειδή μου έχει ξεκολήσει λίγο το τρίτο stop στο παρμπριζ με τι θα μπορούσα να το κολήσω?
-
Μά καλά,η φλάντζα πώς κάηκε;
Δέν είχες καταλάβει τίποτα;Δέν σού έβραζε τά νερά;Ποτέ δεν μου ανέβηκε θερμοκρασία. Τα νερά του ήταν πάντα στη σωστή στάθμη. Τα προγραμματισμένα service έχουν γίνει κανονικά και μάλιστα και πιο γρήγορα απο οτι χρειάζεται γιατί το έχω σαν δευτερο αυτοκίνητο και τα χιλιόμετρα που κάνω είναι πολύ λίγα. Παρ' όλα αυτά αφού λέει η αντιπροσωπεία ότι θέλει service στον 1 χρόνο εγώ το έκανα και ας είχα κάνει μόνο 6.000χλμ. το ίδιο και τα επόμενα που έγιναν. Δηλαδή τι περισσότερο μπορεί να κάνει κανείς σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο για να μην έχει προβλήματα. Είναι πασιφανές ότι όσο και να προσπαθήσει κανείς δεν μπορεί να προκαλέσει τέτοια βλάβη στα 19000χλμ. **Αποδεικνύεται μάλιστα ότι δεν ανέβηκε ποτέ η θερμοκρασία στο μοτερ, όπως δηλώνει και ο υπεύθυνος του εξουσιοδοτημένου service που άνοιξε το μοτερ και διαπίστωσε τη βλάβη γιατί τα μέταλλα είναι πεντακάθαρα. **
OPEL FORUM