-
Ο χρήστης mov-shadow έγραψε:
geia se olous.eimai kai egw katoxos enos astra g 1.4 16v tou 2002. to amaksi ,an eksairesoume tis xamiles strofes einai poli ikanopoihtiko. thelw parallhla omws na sas rwthsw kati ektos apo ta sugxarhthria gia to forum auto.
2 fores mou exei tuxei na anoiksw to autokinhto (prwth deutera kai trith panw apo tis 4500 strofes kai nomizw xwris na exei zestathei to autokinhto) kai se kapoia fash eniwtha tis strofes sto nekro na peftoun katw apo ta fusiologika oria kai na paei na svhsei to amaksi. parkarw vazw nekra kai to autokinhto esvhse. sthn sunexeia prospathisa na valw mros alla to amaksi den epairne me tipota kai ta hlektronika tou san na mhn leitourgousan.
ustera apo kana dekalepto ola htan ok. ektote den emfanise to idio provlima an kai anevaza strofes alla pleon eixe zestathei mia xara to amaksi. sas euxaristw olous prokatavolika gia tis idees sas
Άλλαξε βενζινάδικο και μετά κοίτα αν θα σου το ξανακάνει. Αν ναι πηγαίνεις στην αντιπροσωπεία για αναβάθμιση του λογισμικού του εγκεφάλου.
Δεν είναι τίποτα, φαντάσου οτι αλλοι τα ζεστένουν δέκα λεπτά για να ξεκινήσουν! -
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Ελπίζω να μην είναι αυτό που θα σου πω αλλά κάνε το τέστ που θα σου πω και αν ισχύει η αιτία αυτή... πάρτο απόφαση!!!
Παίρνεις 7-8 φύλλα εφημερίδας. Την διπλώνεις στα 4 και σηκώνεις το πίσω καπό. Την βάζεις ανάμεσα στους 2 μεντεσέδες πάνω στο λάστιχο κλείνεις το καπό για να φρακάρει. Πήγαινε μια βόλτα και αν δεν ακούσεις θόρυβο πάς στην αντιπροσωπεία δεν τους ρωτάς τι έχει το αυτοκίνητο απλά απαιτείς αλλαγή στην αρχή των μεντεσέδων που είναι βιδωμένοι πάνω στο αυτοκίνητο και αν συνεχιστεί το πρόβλημα αλλαγή πίσω καπό. Μην σε καθυστερησουν με αλλαγή του πύρου και με άσκοπες ρυθμίσεις! Μην το καθυστερήσεις καθόλου και αν χρειαστεί επικοινώνησε και με τον τεχνικό διευθυντή της OPEL HELLAS. Ελπίζω πάντως να μην είναι αυτό γιατί μπήκες σε περιπετειες. Περιμένω νέα σου...
Μιλας για το 5πορτο μηπως?Το 3πορτο εχω.Αν θελεις γινε λιγο πιο αναλυτικος σε παρακαλω.Αυτοι οι μεντεσεδες που ειναι?
Ευχαριστω
-
euxaristw poli interland. mallon auto tha einai.apla ta epaiksa giati einai kai kainourgio kai katalavaineis to exw tou koutiou. twra skeftomai na paw mia pros ton karabali alla den kserw poso tha paei to paketo.
an exeis plhrofories kai gi auto tha me kaneis poli xaroumeno.
ti zestama den xreiazetai tipota to autokinhto.einai fovera aksiopisto
Φίλε mov-shadow, θα σε παρακαλούσα να γράφεις με Ελληνικούς χαρακτήρες. Σεβάσου λίγο τα μάτια των υπόλοιπων μελών , τις οδηγίες χρήσης του forum και βέβαια την Ελληνική γλώσσα [Moderator]
-
Ρε παιδιά, έπιασε το μάτι μου σ'ένα περιοδικό το Opel Corsa 1.8 Gsi! Με 125 άλογα και 16 κάτι χιλιάδες €! Δεν έχω ακούσει τίποτα και ποτέ για αυτή την έκδοση γιατί;
Δεν έχει διαφημιστεί; Είναι ψιλομούφα; (ή χοντρομούφα;)
Έχει καλύτερα αμάξια με τα ίδια λεφτά;
ή απλά δεν τα αξιζει για αυτα που προσφέρει;
Τί γίνεται....; -
ΟΚ, λοιπόν μετά την 500άρα θα γράψω μια μικρή ανασκόπηση:
- Περίπου 7,5 lt/100km ως τώρα, 150χλμ είναι πόλη και τα άλλα εθνική...
- Απροβλημάτιστα στα 150km/h με πολύ καλύτερο έλεγχο από ότι το astra-g που ένιωθα λίγο περίεργα πάνω από 140... Με τραβάει να τρέξω ... λίγο ανησυχητικό...
- Το light+sight pack του είναι πολύ καλό. Τα φώτα δείχνουν τζάμι (είναι τα Xenon και όχι τα bi επομένως χωρίς AFL). Πολύ καλός ο ηλεκτροχρωματικός καθρέπτης, πρασινίζει και σκουραίνει λίγο πριν σε στραβώσουν από πίσω. Βγάζω και το απωθημένο μου που δεν είχα parking lights και follow-me-home στο G.
- Ο ήχος της μηχανής είναι αρκετά διαφορετικός από τον ecotec... μάλλον η καδένα είναι, λίγο πιο θωρυβώδες χαμηλά αλλά δεν ενοχλεί γιατι έχει γίνει πολύ καλύτερη ηχομόνωση. Η μηχανή τραβάει καλύτερα χαμηλά όντως...
- ESP δεν μπορώ να εκφέρω άποψη καθώς δεν έχει μπει ακόμα αλλά το abs είναι λίγο πιο ενδιαφέρον από το G που έμπαινε νωρίς ομολογουμένως...
- Αρκετά καλύτερη θέση οδήγησης, η ρύθμιση γωνίας είναι πολύ χρήσιμη καθώς και το τηλεσκοπικό πια τιμόνι που μπαινοβγαίνει. Οι κολώνες μπροστά έχουν καλύτερη ορατότητα από το G.
- Μικρότερες θήκες στις πόρτες, αλλά θήκη στο υποβραχιόνιο καθώς και το τεράστιο ντουλάπι (όπως στο G) αυτή τη φορά με ψύξη (να βάζουμε τις μπύρες ). Το κινητό που μπαίνει;;; κάτω από το χειρόφρενο ή στο υποβραχιόνιο...
- Η συμπεριφορά στις στροφές είναι επιτομή... Καταυχαριστιέμαι παντού τον τρόπο που τις κάνει ευθειά...
- Το κλίμα είναι απόλαυση και το ηχοσύστημα cdc30 είναι ίσως το καλύτερο εργοστασιακό που έχω ακούσει. Οι θέσεις για tweeter κοιτάνε τον οδηγό, και το συστημά είναι ρυθμισμένο για stage-effect δίνοντας βάρος στα μπροστά ηχεία. Ο χειρισμός μετά την εξοικίωση είναι πολύ λογικός και εύκολος. Το ίδιο και με τις φλασιέρες κλπ που είναι όπως vectra αλλά τώρα που τις συνήθισα μου αρέσουν πολύ...
- Ποιότητα κατασκευής + συναρμολόγισης απολαυστική. Πολύ αθόρυβο δίνει πολύ καλή αίσθηση... κάθεσαι και χαϊδεύεις τα πλαστικά Τις λακούβες τις παιρνάει αρκετά ομαλά χωρίς πολύ χτύπημα...
Τι να πώ δηλώνω ερωτευμένος... Μέσα και έξω από αυτό καθώς και το να το βλέπω (ιδίως παρκαρισμένο να φαίνεται το πίσω μέρος) είναι απόλαυση...
Παιδιά ανεπιφύλακτα, (ως τώρα έτσι... αν κάτι αλλάξει στο μέλλον τι να πω)... και θα κάνω και update λογικά κοντά στα 5000km
-
Ο χρήστης kostasg18 έγραψε:
(...)
Έχει καλύτερα αμάξια με τα ίδια λεφτά;
ή απλά δεν τα αξιζει για αυτα που προσφέρει;
(...)Σημείωση: Αυτά τα δύο σημαίνουν πάνω - κάτω το ίδιο πράγμα... Για το αμάξι δεν ξέρω τπτ.
Για το Corsa Gsi δεν έχω να πώ κάτι, μου φαίνεται ακριβούτσικο για Corsa, ενώ υπάρχουν πολύ καλές εναλλακτικές λύσεις περίπου με 3000 Ε λιγότερα... (ξέρετε εσείς - δεν είναι Opel)Σταύρος
-
1751km με το Corsa C 1.4 Twinport Sport...
Αρκετά ευχαριστημένος μπορώ να πω! Σχετικά χαμηλή κατανάλωση παρόλο που το χρησιμοποιώ στο μεγαλύτερο βαθμό μέσα στην πόλη. Δεν θέλω να κάνω απόπειρα να τη μετρήσω τώρα, αφενός για να μη μου έρθει καμιά κατακέφαλη αφετέρου γιατί είναι ακόμα νωρίς και φαντάζομαι πως αργότερα θα πέσει κάπως. Από προβλήματα δεν έχω παρατηρήσει τίποτα, εκτός από ένα μικρό νταπ ντουπ πίσω αριστερά μερικές φορές. Στο σέρβις το είδαν, το κράτησαν για δυο ωρίτσες, έψαξαν τα πάντα, λάδωσαν τα πάντα αλλά αυτό μερικές φορές (λιγότερες είναι η αλήθεια) ακόμα ακούγεται. Μου είπαν ότι αφού δεν βρήκαν κάποιο πρόβλημα, θα είναι κάτι φυσιολογικό. Κάτι θα ξέρουν παραπάνω.Κατανάλωση χαμηλή όπως είπα, αν οδηγηθεί ανάμεσα με 2.000 έως 3.500 σαλ. Αλλιώς πέφτει και μάλιστα γρήγορα! Αν είχε ένα μεγαλύτερο ρεζερβουάρ, δεν θα με χάλαγε. Ακρίβυναν και τα καύσιμα... τέλος πάντων.
Ο κινητήρας φαίνεται να ανοίγει κάπως. Λιγότερο δύστροπος, ανεβάζει πιο πρόθυμα, σπινάρει και με δευτέρα... Το κιβώτιο είναι το παράπονό μου βέβαια... αυτός ο δισταγμός στο κούμπωμα σε αποτρέπει από γρήγορες αλλαγές.
Συν το γεγονός ότι πηγή και ηχοσύστημα πρέπει να φύγουν άμεσα, αλλά άντε να βρεις λεφτά τέτοια εποχή...
Έχετε καμιά πρόταση για συναγερμό; Να βάλω αυτόν της μαμάς του που δεν έχει και έξτρα χειριστήριο (δύο κλικ στο χειριστήριο και οπλίζει, άλλα δύο και ξε-οπλίζει) και φαντάζομαι ότι θα είναι ο πιο 'συμβατός' από όλους τους άλλους; Τον έχει κανείς από εμάς να πει εντυπώσεις;
Αναζητώ όμως μια βελτίωση... Δεν έχω ξαναασχοληθεί πρακτικά με το θέμα και δεν έχω εμπειρία. Σκέφτομαι ένα replacement φίλτρο της BMC ή της K&N. Καμία όμως εταιρία δεν αναφέρεται στον Twinport ακόμα... Συν το ότι στο σωλήνα που φεύγει από το φίλτρο και πάει στον κινητήρα υπάρχει plugged μια μικρή συστάδα καλωδίων. Κάποιου είδους αισθητήρα μυρίζομαι γι' αυτό είμαι διστακτικός στο να πάω στον πρώτο βελτιωτή και να του πω να μου βάλει το φίλτρο που ταιριάζει στο φιλτροκούτι. Τι σκέφτεστε πάνω σε αυτό; Μου προτείνετε κάτι;
Καλό απόγευμα!!
-
γεια σας.
εγω εχω ξετρελαθει με το opel tigra twin top.
ποσο υπολογιζεται οτι θα κανει στην εκδοση των 1.4 90αλογα??
-
Ο χρήστης anemar έγραψε:
Ελπίζω να μην είναι αυτό που θα σου πω αλλά κάνε το τέστ που θα σου πω και αν ισχύει η αιτία αυτή... πάρτο απόφαση!!!
Παίρνεις 7-8 φύλλα εφημερίδας. Την διπλώνεις στα 4 και σηκώνεις το πίσω καπό. Την βάζεις ανάμεσα στους 2 μεντεσέδες πάνω στο λάστιχο κλείνεις το καπό για να φρακάρει. Πήγαινε μια βόλτα και αν δεν ακούσεις θόρυβο πάς στην αντιπροσωπεία δεν τους ρωτάς τι έχει το αυτοκίνητο απλά απαιτείς αλλαγή στην αρχή των μεντεσέδων που είναι βιδωμένοι πάνω στο αυτοκίνητο και αν συνεχιστεί το πρόβλημα αλλαγή πίσω καπό. Μην σε καθυστερησουν με αλλαγή του πύρου και με άσκοπες ρυθμίσεις! Μην το καθυστερήσεις καθόλου και αν χρειαστεί επικοινώνησε και με τον τεχνικό διευθυντή της OPEL HELLAS. Ελπίζω πάντως να μην είναι αυτό γιατί μπήκες σε περιπετειες. Περιμένω νέα σου...
Μιλας για το 5πορτο μηπως?Το 3πορτο εχω.Αν θελεις γινε λιγο πιο αναλυτικος σε παρακαλω.Αυτοι οι μεντεσεδες που ειναι?
Ευχαριστω
Καλημέρα φίλε,
είτε 3πορτο είτε 5πορτο έχεις, το ίδιο είναι. Μιλάω για τους μεντεσέδες του πίσω καπό, εκεί που στειρίζετε στο αυτοκίνητο. Σήκωσε το καπό και βάλε την εφημερίδα πάνω στο λάστιχο μεταξύ των 2 μεντεσέδων.
Αν ληθεί το πρόβλημα κλείσε ραντεβού άμεσα για αλλαγή και όχι για ρυθμιση. Χαμένος χρόνος.
Αν δεν κατάλαβες πάλι ξαναστείλε να σου στείλω φωτό στο email σου! -
Ο χρήστης artech έγραψε:
Έχετε καμιά πρόταση για συναγερμό; Να βάλω αυτόν της μαμάς του που δεν έχει και έξτρα χειριστήριο (δύο κλικ στο χειριστήριο και οπλίζει, άλλα δύο και ξε-οπλίζει) και φαντάζομαι ότι θα είναι ο πιο 'συμβατός' από όλους τους άλλους; Τον έχει κανείς από εμάς να πει εντυπώσεις;
Για συναγερμό βάλε cobra και θα ξεχάσεις ότι έχεις συναγερμό. Δεν θα σε ενοχλήσει ποτέ με χαλασμένα τηλ/ρια, πεσμενες μπαταριες, ψευτοσυναγερμούς. Αν είσαι Αθήνα πήγαινε στον Ζωγράφο μετά το στρατόπεδο των Αγ Αναργύρων. Τιμές χονδρικής και πολύ καλή δουλειά απο τεχνικούς.
Αναζητώ όμως μια βελτίωση... Δεν έχω ξαναασχοληθεί πρακτικά με το θέμα και δεν έχω εμπειρία. Σκέφτομαι ένα replacement φίλτρο της BMC ή της K&N. Καμία όμως εταιρία δεν αναφέρεται στον Twinport ακόμα... Συν το ότι στο σωλήνα που φεύγει από το φίλτρο και πάει στον κινητήρα υπάρχει plugged μια μικρή συστάδα καλωδίων. Κάποιου είδους αισθητήρα μυρίζομαι γι' αυτό είμαι διστακτικός στο να πάω στον πρώτο βελτιωτή και να του πω να μου βάλει το φίλτρο που ταιριάζει στο φιλτροκούτι. Τι σκέφτεστε πάνω σε αυτό; Μου προτείνετε κάτι;
Μπές στην διεύθυνση http://www.speedwarem.com
Πολύ καλή δουλειά απο ανθρώπους υπεύθυνους. -
Ο χρήστης mov-shadow έγραψε:
euxaristw poli interland. mallon auto tha einai.apla ta epaiksa giati einai kai kainourgio kai katalavaineis to exw tou koutiou. twra skeftomai na paw mia pros ton karabali alla den kserw poso tha paei to paketo.an exeis plhrofories kai gi auto tha me kaneis poli xaroumeno.
Συγνώμη φίλε αλλά δεν κατάλαβα για ποιο πράγμα μου ζητάς πληροφορίες?!
-
ξερει κανεις τιποτα για το tigra το twin port?
ποσο να κανει αραγε .ανυπομονο να βγει γιατι ειμαι στα προθυρα να αγορασω το golf ,αλλα αν εχει το τιγκρα γυρω στα 17500 θα το παρω
-
Ο χρήστης gio21 έγραψε:
ξερει κανεις τιποτα για το tigra το twin port?ποσο να κανει αραγε .ανυπομονο να βγει γιατι ειμαι στα προθυρα να αγορασω το golf ,αλλα αν εχει το τιγκρα γυρω στα 17500 θα το παρω
Μετά το καλοκαίρι θα είναι εδώ. Το θέμα είναι ότι δεν νομίζω να είναι τόσο φθηνό. 20000 κάνει το 206cc που είναι και υπο αντικατάσταση και με χαμηλότερη ποιότητα σε σχέση με το tigra. Οπότε με τον 1.4 βάλτο στο 20000 να είσαι μέσα.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι σχέση έχει ένας υποψήφιος αγοραστής κατηγορίας μικρομεσαίου με 2πορτο, 2θεσιο cc?! Μήπως οδηγήγησε σε λάθος αγορά?! Μια καλή ενδιάμεση σημερινή λύση είναι το megane cc σε μαύρο μόνο και με 25000. Για 5 χιλιάρικα παραπανω και τα έχεις όλα (σχεδόν) -
δε νομιζω τοσα πολλα!
19000 εχει το cc απο τοτε που βγηκε και ειναι 1600.
αυτο στα 1400 δε πρεπει να ειναι ποιο φθηνο?εσυ αν δε κανω λαθος εχεις το speedster? ηθελα να σε ρωτησω αν βολευει ενα 2θεσιο αυτοκινητο? επειδη ειμαι νεος λεω αν δε το παρω τωρα 1 δ2θεσιο ποτε θα το παρω? απο την αλλη δε ξερω αν θα με βολεψει.
αλλα αλλη φαση δεν ειναι 2θεσιο καμπριο?
-
Ο χρήστης gio21 έγραψε:
Hθελα να σε ρωτησω αν βολευει ενα 2θεσιο αυτοκινητο? επειδη ειμαι νεος λεω αν δε το παρω τωρα 1 δ2θεσιο ποτε θα το παρω? απο την αλλη δε ξερω αν θα με βολεψει.αλλα αλλη φαση δεν ειναι 2θεσιο καμπριο?
Αν επιτρέπεται να πω μια άποψη. Αν σκοπεύεις και εκτιμάς ότι θα έχεις χρήματα και δυνατότητα να μπορείς να προβείς σε άλλη αγορά μέσα στα επόμενα 5-6 χρόνια πάρε διθέσιο... Αλλιώς πάρε κάτι άλλο για παν ενδεχόμενο
-
Ο χρήστης gio21 έγραψε:
δε νομιζω τοσα πολλα!
19000 εχει το cc απο τοτε που βγηκε και ειναι 1600.
αυτο στα 1400 δε πρεπει να ειναι ποιο φθηνο?εσυ αν δε κανω λαθος εχεις το speedster? ηθελα να σε ρωτησω αν βολευει ενα 2θεσιο αυτοκινητο? επειδη ειμαι νεος λεω αν δε το παρω τωρα 1 δ2θεσιο ποτε θα το παρω? απο την αλλη δε ξερω αν θα με βολεψει.
αλλα αλλη φαση δεν ειναι 2θεσιο καμπριο?
Για τα 19000 που λές για το cc ήταν χωρίς abs και άλλα καλούδια (ζάντες κλπ). Στα 20000 το βλέπω με μια ψυχολογική πρός τα κάτω μείωση για να μην φαίνετε το 2 μπροστά!
Σχετικά με το ότι είσαι νέος συμφωνώ απόλυτα αλλά σκέψου να θέλεις να πάς μια βόλτα και να χωράει μόνο ένα άτομο μέσα. Και ενώ θα θέλεις να ψήσεις την πιτσιρίκα θα σου έρχετε ο άλλος με το atos και θα σου φορτώνει όλη την γκομενοπαρέα και θα είναι στο ψηστήρι σε όλη την διαδρομή ενώ εσύ θα είσαι συνήθως με το φίλο σου!!! Αμαρτία δεν είναι?!
Άλλο κακό που θα έχεις είναι ότι δεν ξαπλώνουν οι θέσεις, μιας και είσαι νέος και δεν θα έχεις και δικό σου χώρο
Και τρίτον και σπουδαιότερον. Μόνο η άλλη φάση δεν θα σε γεμίζει μετά απο λίγο καιρό που θα φύγει ο έρωτας. Πρέπει να σου κάνει και άλλα πράγματα, όπως και οι γυναίκες άλλωστε. (Φαντάσου να είχες την Ναόμι, άλλη φάση μέν αλλά για πνίξιμο δε ) Πρόσεξε την αγορά σου γιατί είναι πολλά τα λεφτά και σε μια ενδεχόμενη μεταπώληση οι μάντρες θα το ζητάνε τσάμπα!
Επιμένω στην λύση +5000 και να ανέβεις κατηγορία σε κάμπριο. Αν δεν μπορείς να περιμένεις το astra cc πήγαινε πρός το megane σε μαύρο. Είναι πολύ καλό σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα.
Καλή απόφαση
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
[.............................................
Επιμένω στην λύση +5000 και να ανέβεις κατηγορία σε κάμπριο. Αν δεν μπορείς να περιμένεις το astra cc πήγαινε πρός το megane σε μαύρο. Είναι πολύ καλό σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα.Καλή απόφαση
παρακολουθω την συζητηση [αν και η τελευταια μου επιλογη για αυτοκινητο θα ηταν καμπριο] και καταλαβαινω το να προτεινει κατι καποιος πχ το ταδε ή το δεινα αυτοκινητο σε καποιον αλλο που εχει και ενα στοιχειο αντικειμενικοτητας συμφωνα με τα γενικοτερα χαρακτηριστικα του.............. ομως το να επιμενει και στο χρωμα κατι πολυ πιο υποκειμενικο στην προτιμηση του καθενα αντικειμενικα πιστευω οτι ειναι λιγο υπερβολικο..........χωρις παρεξηγηση!!
αντικειμενικα λοιπον θα ηθελα να συμβουλευσω τον φιλο μας να παρει οτι αυτοκινητο θελει ή του αρεσει με την προυποθεση ομως να μην .......ειναι μαυρο!!!!!
εκτος αν θελει να ψηνει τηγανητα αυγα πανω στην μαυρη καυτη λαμαρινα του μετα απο λιγη ωρα στον ελληνικο ηλιο ή αν αρεσκεται στο να ειναι με ενα ξεσκονιστηρι στα χερια για να αφαιρει την σκονη που λιγα μολις λεπτα μετα το πλυσιμο ειτε απο τα χερακια του ειτε απο τα χερακια του βενζινα της γειτονιας του [που τα τριβει κιολας γιατι απεκτησε κι'αλλον καλο πελατη] εκαθισε πανω στο φρεσκογιαλισμενο χρωμα του.............για να μην αναφερω πως θα γινει μετα απο μερικα πλυσιματα [φαινομενο αραχνης στο βερνικι πολυ εντονο με σκουρο υποστρωμα χρωματος] και την γνωστη του δυσκολια στην σωστη αποκατασταση του μετα απο βαφη λογω τρακαρισματος!!!!!!
και για οσους υποκειμενικα υποθετουν οτι το μαυρο χρωμα δεν το ''παω'' με τιποτα μπορω να πω οτι αντικειμενικα εχουν απολυτο δικιο!!!!
-
Εδω με σκουρο μπλε κι εχεις προβλημα... φαντασου με μαυρο! Κορυφαιο post παντως!
ΥΓ. Το ασημι παντως, οσο κι αν το σιχαινεται το ματι πλεον, δεν το αλλαζω με τιποτα, ακριβως για τους λογους που προανεφερες!
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
[.............................................
Επιμένω στην λύση +5000 και να ανέβεις κατηγορία σε κάμπριο. Αν δεν μπορείς να περιμένεις το astra cc πήγαινε πρός το megane σε μαύρο. Είναι πολύ καλό σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα.Καλή απόφαση
παρακολουθω την συζητηση [αν και η τελευταια μου επιλογη για αυτοκινητο θα ηταν καμπριο] και καταλαβαινω το να προτεινει κατι καποιος πχ το ταδε ή το δεινα αυτοκινητο σε καποιον αλλο που εχει και ενα στοιχειο αντικειμενικοτητας συμφωνα με τα γενικοτερα χαρακτηριστικα του.............. ομως το να επιμενει και στο χρωμα κατι πολυ πιο υποκειμενικο στην προτιμηση του καθενα αντικειμενικα πιστευω οτι ειναι λιγο υπερβολικο..........χωρις παρεξηγηση!!
αντικειμενικα λοιπον θα ηθελα να συμβουλευσω τον φιλο μας να παρει οτι αυτοκινητο θελει ή του αρεσει με την προυποθεση ομως να μην .......ειναι μαυρο!!!!!
εκτος αν θελει να ψηνει τηγανητα αυγα πανω στην μαυρη καυτη λαμαρινα του μετα απο λιγη ωρα στον ελληνικο ηλιο ή αν αρεσκεται στο να ειναι με ενα ξεσκονιστηρι στα χερια για να αφαιρει την σκονη που λιγα μολις λεπτα μετα το πλυσιμο ειτε απο τα χερακια του ειτε απο τα χερακια του βενζινα της γειτονιας του [που τα τριβει κιολας γιατι απεκτησε κι'αλλον καλο πελατη] εκαθισε πανω στο φρεσκογιαλισμενο χρωμα του.............για να μην αναφερω πως θα γινει μετα απο μερικα πλυσιματα [φαινομενο αραχνης στο βερνικι πολυ εντονο με σκουρο υποστρωμα χρωματος] και την γνωστη του δυσκολια στην σωστη αποκατασταση του μετα απο βαφη λογω τρακαρισματος!!!!!!
και για οσους υποκειμενικα υποθετουν οτι το μαυρο χρωμα δεν το ''παω'' με τιποτα μπορω να πω οτι αντικειμενικα εχουν απολυτο δικιο!!!!
Δεν επιμένω για το χρώμα απλά του μεταφέρω τις εντυπώσεις μου. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το έχω δεί σε 3 χρώματα, ανοιχτόχρωμο, μαυρο, και ένα γκρί. Όπως όλα τα cc με μεταλλική οροφή έχουν το μειονέκτημα του μεγάλου όγκου που πρέπει να αποθηκευτεί στο πορτ παγκάζ με αποτέλεσμα το πίσω μέρος να έχει ίδιο όγκου με το καπό! Πράγμα όχι και τόσο όμορφο αν το κοιτάζεις προφίλ. Το μαύρο χρώμα όμως ξεγελάει το μάτι και 'κρύβει' τον πίσω όγκο! Γι΄αυτό λοιπόν του πρότεινα το μαύρο χρώμα.
(Το νέο astra ή το tigra, δεν θυμάμαι ακριβώς, θα έχει ένα νέο σύστημα που θα αποθηκεύει την οροφή κάθετα σε τρία μέρη πίσω απο τα καθίσματα για μείωση του προβλήματος)Σχετικά με το χρώμα και το ότι θα ξεβάψει μετά απο λίγο καιρό δεν πρέπει να τα βάλουμε όλα στο ίδιο καζάνι. Το astraki που έχεις πάντως κάτω απο το ψευδώνυμο σου δεν πρόκειτε να κόψει ούτε σε μαύρο και ας το αφήσεις κάτω απο τον καυτό ήλιο της Σαντορίνης για πολλά χρόνια
Σχετικά με την ποιότητα των χρωμάτων της renault δεν νομίζω να έχουν την ίδια ποιότητα αλλά είναι αρκετά καλή απο ότι βλέπω στα megane προηγούμενης γενιάς. (Σε μεταλλικό πάντα)
(Φίλος είδε το astra μου αραγμένο ένα βράδυ που είχαμε βγεί με το άλλο το 'καλό' και μου λέει: Λαμπίκο το έχεις το αυτοκίνητο σου. Τι λαμπίκο του λέω, προχθές έβρεξε χώμα!!! Ποτέ δεν το έχω πλύνει μόνος μου και το πάω 6 χρόνια τώρα σε βούρτσα. Για να πλύνει το almera του ζητάει δέρματα και μεταξωτές τρίχες και πάλι το χρώμα του είναι χειρότερο και απο το astra προηγούμενης γενιάς)
Sorry στον φίλο που βγήκαμε εκτός θέματος αλλά ελπίζω να τον βοηθήσαμε λίγο πολύ ο καθένας μας
Υ.Γ Υπερβολικό δεν είναι να αναφέρω την γνώμη μου όπως δεν είναι και να αναφέρεις και την δική σου γνώμη, οπότε μάλλον είσαι λίγο υπερβολικός!
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
ΥΓ. Το ασημι παντως, οσο κι αν το σιχαινεται το ματι πλεον, δεν το αλλαζω με τιποτα, ακριβως για τους λογους που προανεφερες!πως είπαμε είναι το nick σας?
OPEL FORUM