-
Καλημέρα.
Στο δικό μου Η μοντέλο με 2000Κμ, παρατήρησα χθες ένα πολύ ελαφρύ τρίξιμο στον συμπλέκτη.
Επειδή έχω κακή εμπειρία από συμπλέκτες, έχετε καμιά ιδέα;
Thanks -
Ο χρήστης xenophon74 έγραψε:
Καλημέρα.
Στο δικό μου Η μοντέλο με 2000Κμ, παρατήρησα χθες ένα πολύ ελαφρύ τρίξιμο στον συμπλέκτη.
ThanksΣε άλλο αυτοκίνητο με ~30.000 χλμ μου είχε εμφανιστεί ένα τρίξιμο όταν πάταγα τον συμπλέκτη, με αναμμένη ή σβηστή μηχανή. Σταμάτησε με λίγο λάδωμα.
-
Καλησπερα παιδια.
Εχει κανεις σας εμπειρια με την Power-Tuning Hellas για επαναπρογραμματισμο εγκεφαλου σε Opel? Οι βελτιωσεις που δινουν (+30 και +40 HP) ειναι λογικες?
Ευχαριστω
(η διευθυνση ειναι http://www.power-tuning.gr)
-
Απο τα λίγα που ξέρω, +30, +40 άλογα μόνο με επαναπρογραμματισμό μου φαίνονται πολλά! Αλλά καλύτερα περίμενε την απόντηση κάποιου έμπειρου!
Αλήθεια τι αμάξι έχεις; (κυβικά - μοντέλο) -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλημέρα.
ThanksΣε άλλο αυτοκίνητο με ~30.000 χλμ μου είχε εμφανιστεί ένα τρίξιμο όταν πάταγα τον συμπλέκτη, με αναμμένη ή σβηστή μηχανή. Σταμάτησε με λίγο λάδωμα.
Σήμερα το πρωί δεν άκουσα τίποτα. Μπορεί να χρειαστεί λίγο λάδωμα κάποια στιγμή. Επίσης το μικρό κτυπηματάκι που είχα αναφέρει και σε άλλο πόστ μου εξακολουθεί να υπάρχει ,κοντά στο ντουλαπάκι, ελπίζω πως θα σταματήσει.
Πάντως πιστεύω πως δεν πρέπει να τα πολύ ψάχνουμε, γιατί όσο να ‘ναι, κινούμενο είναι, και όλο και κάτι θα ακουστεί.
Πάντως σαν αυτοκίνητο είναι πολύ καλό, κατά την ταπεινή μου γνώμη. -
Ο χρήστης kostasg18 έγραψε:
Απο τα λίγα που ξέρω, +30, +40 άλογα μόνο με επαναπρογραμματισμό μου φαίνονται πολλά! Αλλά καλύτερα περίμενε την απόντηση κάποιου έμπειρου!
Αλήθεια τι αμάξι έχεις; (κυβικά - μοντέλο)To coupe τurbo εχω.
Και εμενα τα +40 που δινει μου φανηκαν υπερβολικα!!
-
Αγαπητοί φίλοι του Opel Forum σήμερα πήγα για έλεγχο το ASTRA H 1.600 και χρειάστηκε να συμπληρώσουν 200 ml λαδιού.
Θέλω να ρωτήσω αυτό σημαίνει κάτι για τη λειτουργία του κινητήρα, είναι φυσιολογικό να κάψει αυτά τα λάδια επειδή είναι καινούργιο και μετά δεν θα καίει, μήπως κάθε 5.000Km θα καίει πάντα κάποια ποσότητα λαδιού;
Θα ήμουν υποχρεωμένος αν γράψετε τη γνώμη σας -
Ο χρήστης anemar έγραψε:
Σημερα πηγα για το πρωτο service το Astra G 1.4 Sport(7900 Km).Αλλαξα λαδια-φιλτρο λαδιου+εργασια 27.85 Ε ολα μαζι.Πολυ καλα πιστευω.(Ειδικα αν συγκρινω με τα service που πληρωνα για το Golf ).Mono 30 euro gia thn proth allagh ladion??? Eimai sta 6000 km ystera apo 3 mhnes.Ara se mhna kai ligotero pao kai ego gia allagh ladion.
Poia ladia ebales? Ego tha balo ta full synthetika 5w40. Ap oti eixa rothsei exoun sxedon thn diplasia timh apo ta hmisynthetika.Ennoeitai oti einai kalytera san ladia kai gi ayto tha protimhso synthetika ladia.
Oso gia to ypobraxionio endiaferomai kai ego alla blepo tsimphmenh timh apo thn Irmscher! Tha psaxo mhpos yparxoun antistoixa allon etaireion.Giati exo kalomathei kai odhgo ligo plagiasta san n akoumpao se ypobraxionio.
Telos gia ena synforumith pou rothse giati den perimename gia to kainourio astra einai oti an to thes poly ena sygkekrimmeno montelo den perimeneis katholou!!! Exo meinei poly eyxaristhmenos apo to Astra G Sport!!! Einai poly oraio san emfanish kai tora me tis membranes exei ginei teleio!!! Tora ena teliko mas apomenei na baloume kai tha eimaste plhreis!!! -
Ο χρήστης stradale έγραψε:
Να κάνω μια ερώτηση. Μπορεί και χαζή...
Βλέπω στις εκδόσεις του Astra, υπάρχει ο 1.6 Twinport Ecotec και ο 1.8 Ecotec. Ο 1.8 γιατί δεν είναι Twinport; Ποιες είναι οι διαφορές;Το μόνο που ξέρω είναι ότι το Twinport υποδηλώνει μεταβλητό μήκος των αυλών εισαγωγής... => κυρίως βελτιωμένη κατανάλωση.
Για τα υπόλοιπα, Google...
-
Ο χρήστης artech έγραψε:
Να κάνω μια ερώτηση. Μπορεί και χαζή...
Βλέπω στις εκδόσεις του Astra, υπάρχει ο 1.6 Twinport Ecotec και ο 1.8 Ecotec. Ο 1.8 γιατί δεν είναι Twinport; Ποιες είναι οι διαφορές;Το μόνο που ξέρω είναι ότι το Twinport υποδηλώνει μεταβλητό μήκος των αυλών εισαγωγής... => κυρίως βελτιωμένη κατανάλωση.
Για τα υπόλοιπα, Google...
Έψαξα λίγο το θέμα. Ο Twinport έχει καλύτερη απόδοση και χαμηλότερη κατανάλωση. Το θέμα είναι ότι βγάζει αυτά τα χαρακτηριστικά σε κινητήρες μικρού σχετικά κυβισμού, μέχρι 1.6. Γι' αυτό ο 1.8 δεν είναι Twinport. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Μία άλλη ερώτηση. Ξέρει κανείς αν υπάρχει ελληνικό Opel Club; Κάτι έχω ακούσει αλλά δε βρήκα κάτι. -
Ο χρήστης betoven έγραψε:
Αγαπητοί φίλοι του Opel Forum σήμερα πήγα για έλεγχο το ASTRA H 1.600 και χρειάστηκε να συμπληρώσουν 200 ml λαδιού.
Θέλω να ρωτήσω αυτό σημαίνει κάτι για τη λειτουργία του κινητήρα, είναι φυσιολογικό να κάψει αυτά τα λάδια επειδή είναι καινούργιο και μετά δεν θα καίει, μήπως κάθε 5.000Km θα καίει πάντα κάποια ποσότητα λαδιού;
Θα ήμουν υποχρεωμένος αν γράψετε τη γνώμη σαςΟ χρόνος θα δείξει, αφού ο κινητήρας σου είναι νέος και δεν υπάρχουν πληροφορίες ακόμα γι'αυτόν. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, στις πόσες στροφές τον δουλεύεις; Και όταν λες ότι το πήγες για έλεγχο, το έκανες από μόνος σου ή πρέπει να γίνει ο έλεγχος αυτός σύμφωνα με το πρόγραμμα συντήρησης;
-
Ο χρήστης betoven έγραψε:
Θα ήμουν υποχρεωμένος αν γράψετε τη γνώμη σαςΦίλε η γνώμη μου είναι να μην ανησυχείς. Εγώ που είχα κοιτάξει πριν από μία βδομάδα τα λάδια είχα δει πως είχε πέσει ξέρεις μια βαθμίδα στον δείκτη. Πιστεύω πως είναι φυσιολογικό σε περίοδο ρονταρίσματος ο κινητήρας να καταναλώνει λάδια. Το λέει νομίζω και στο manual, το έλεγε και στο άλλο αυτοκίνητο που είχα.
Και εγώ λέω από Δευτέρα να το πάω για ένα check αλλά όχι στην αντιπροσωπεία γιατί είχα πει πως λόγω συμπεριφοράς δεν θα ξανά πατήσω σε αυτούς.
Υπάρχει εδώ που μένω άλλο επίσημο συνεργείο που έχω ακούσει πως είναι χίλιες φορές καλύτερο από αυτό της αντιπροσωπείας.
Οπότε και εγώ θα έχω νεότερα από εβδομάδα να σου πω. -
Ο χρήστης stilskin έγραψε:
Poia ladia ebales?............ Einai poly oraio san emfanish kai tora me tis membranes exei ginei teleio!!!Εβαλα τα ημισυνθετικα.Σιγουρα ειναι καλυτερα τα full συνθετικα αλλα η γνωμη μου ειναι πως η χρηση τους ειναι για κινητηρες που τα χρειαζονται πραγματικα.π.χ Στο Honda Vti που ειχαμε βαζαμε μονο συνθετικα.Τωρα στον 1400αρη ειτε βαλεις το ενα ή το αλλο δε νομιζω θα κερδισεις τιποτα.Για μενα ειναι περιττο εξοδο.
Τι μεμβρανες εννοεις,δεν καταλαβα.(φυμε τζαμια μηπως?)
Απο ηχοσυστημα τι εκανες τελικα?
Εγω εβαλα πηγη Clarion - DXZ648RMP(εξαιρετικη με τα οσοα καταλαβαινω περι ηχου -430 Ε),
οβαλ ηχεια στην εταζερα(ετσι απλως για να υπαρχει ηχος)τα Clarion - SRR6924(70 Ε)
και μαζευω χρηματα για να βαλω μπροστα τα focal 165 (250 Ε με τοποθετηση-τι λετε θα παιζουν καλα με αυτην την πηγη?)+adapter για τα πληκτρα που εχω ηδη στο τιμονι(100 Ε περιπου,τι λετε αξιζει?Η πηγη εχει remote control αλλα δεν ειναι το ιδιο βολικο με τα πληκτρα στο τιμονι).Απο εκει και περα δεν εχω κανει καποια αλλη αλλαγη στο αυτοκινητο. -
Ο χρήστης anemar έγραψε:
Τι μεμβρανες εννοεις,δεν καταλαβα.(φυμε τζαμια μηπως?)
Απο ηχοσυστημα τι εκανες τελικα?
Εγω εβαλα πηγη Clarion - DXZ648RMP(εξαιρετικη με τα οσοα καταλαβαινω περι ηχου -430 Ε),
οβαλ ηχεια στην εταζερα(ετσι απλως για να υπαρχει ηχος)τα Clarion - SRR6924(70 Ε)
και μαζευω χρηματα για να βαλω μπροστα τα focal 165 (250 Ε με τοποθετηση-τι λετε θα παιζουν καλα με αυτην την πηγη?)+adapter για τα πληκτρα που εχω ηδη στο τιμονι(100 Ε περιπου,τι λετε αξιζει?Η πηγη εχει remote control αλλα δεν ειναι το ιδιο βολικο με τα πληκτρα στο τιμονι).Απο εκει και περα δεν εχω κανει καποια αλλη αλλαγη στο αυτοκινητο.Nai antiliakes membranes ths Llumar ebala!
Gia radio cd epelexa to CLARION - DXZ948RMP me touch screen.Ligo akriboutsiko alla pisteyo ta axizei.Piso exo balei hxeia ths Earthquake kai mprosta ths MB Quard. Mphke kai o antaptoras gia to timoni fysika.
Ena teliko exatmishs thelo na balo obal. -
Σημειώστε τό.
http://www.risse-motorsport.de
Τά πάντα γιά τούς κινητήρες,αλλά πρέπει νά ξέρετε Γερμανικά. -
Το καινουργιο corsa εχει ηλεκτρονικο γκαζι?Αν ναι η αποκριση του ειναι το ιδιο χαλια με του Ibiza?
-
Ο χρήστης lOMaS έγραψε:
Το καινουργιο corsa εχει ηλεκτρονικο γκαζι?Αν ναι η αποκριση του ειναι το ιδιο χαλια με του Ibiza?Ναι, έχει ηλεκτρονικό γκάζι. Δεν μπορώ να το συγκρίνω με το IBIZA, καθώς δεν το έχω οδηγήσει, αλλά είναι χειρότερο από του Clio.
-
Ο χρήστης artech έγραψε:
Το καινουργιο corsa εχει ηλεκτρονικο γκαζι?Αν ναι η αποκριση του ειναι το ιδιο χαλια με του Ibiza?
Ναι, έχει ηλεκτρονικό γκάζι. Δεν μπορώ να το συγκρίνω με το IBIZA, καθώς δεν το έχω οδηγήσει, αλλά είναι χειρότερο από του Clio.
... και καλύτερο απο του polo
-
Ο χρήστης xenophon74 έγραψε:
Καλημέρα.
Σήμερα το πρωί δεν άκουσα τίποτα. Μπορεί να χρειαστεί λίγο λάδωμα κάποια στιγμή. Επίσης το μικρό κτυπηματάκι που είχα αναφέρει και σε άλλο πόστ μου εξακολουθεί να υπάρχει ,κοντά στο ντουλαπάκι, ελπίζω πως θα σταματήσει.
Πάντως πιστεύω πως δεν πρέπει να τα πολύ ψάχνουμε, γιατί όσο να ‘ναι, κινούμενο είναι, και όλο και κάτι θα ακουστεί.
Πάντως σαν αυτοκίνητο είναι πολύ καλό, κατά την ταπεινή μου γνώμη.Αντί να ελπίζει πήγαινε μια βόλτα να το φτιάξουν γιατί μπορεί να έχει ξεσφίξει καμία βιδούλα.
-
Ο χρήστης anemar έγραψε:
...Σταματησε και το τριξιμο απο το καθισμα.Τελικα δεν ηταν απο το βαρος μου,αλλα οπως σηκωνομουνα ,το αριστερο μου ποδι σηκωνε το μοχλο που ανεβοκατεβαζει το καθισμα με αποτελεσμα να κανει το χαρακτηριστικο τριξιμο.Το καταλαβα μια μερα που οδηγουσα με βερμουδα και ενιωσα το μοχλο στο ποδι μου!!!!
Α χα χα αυτό είναι σκέτς για τους ΑΜΑΝ (με χιούμορ το λέω)
Το προβλημα με το πορτ-μπαγκαζ εξακολουθει φιλε interland.Τους ειπα κανα 2 φορες για τους μεντεσεδες αλλα τιποτα.Αυτοι βιδωνουν-ξεβιδωνουν τα λαστιχα στις 2 ακρες χωρις βεβαια αποτελεσμα οπως ειχες πει και εσυ..Θα παω αυριο να επιμεινω.
Να πας και να ξαναπάς και να ματαξαναπάς πάντα με φυλο ελέγχου. Όταν παραπάς και άκρη δεν βρείς (που δεν θα βρείς) πάρε τον τεχνικό προιστάμενο της opel hellas στην Αθήνα και ανέφερε ακριβώς τις επισκέψεις και το πρόβλημά σου. Να είσαι σίγουρος ότι θα σε βλέπουν με άλλο μάτι μετά και ίσως σου το φτιάξουν. Μέχρι τέλος της εβδομάδας ίσως μπορεσω να σου δώσω λύση με pm
Επισης σημερα μετα την αλλαγη λαδιων,παρατηρησα οτι οταν ειναι σταματημενο ο κινητηρας κανει εναν μικρο θορυβο(σαν ρολοι καπως)που δεν τον εκανε πριν. τικ,τικ,τικ.Καπως ετσι.Λετε να ειναι η ιδεα μου?Θα το κοιταξω τις επομενες μερες.Γενικα δεν ακουγεται οπως πριν το service και δεν μπορω να καταλαβω το λογο.
Ξαναπήγαινε στην αντιπροσωπεία και πές τους να σου το κοιτάξουν. Να σου βγάλουν και φίλο ελέγχου ότι έκανε εισαγωγή για το συγκεκριμένο πρόβλημα για να αποδείξης ότι το πρόβλημα (αν υπάρχει) δημιουργήθηκε μετά το service.
OPEL FORUM