-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δοκίμασε κάτι: επειδή ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της Elegance είναι σε κάποιους περιττά ενώ άλλα θα χρειαστεί να τα πληρώσουν εξτρά, δες αν σου έρχεται φθηνότερα η Enjoy με όσα εξτρά θες εσύ. Η διαφορά στο θέμα της εμφάνισης (εκτός του εξοπλισμού) είναι στο σχέδιο στις ζάντες και σε κάποιες σχεδιαστικές προσθήκες (που σε κάποιους δεν αρέσουν).To astra δεν εχει enjoy, μονο essentia, elegance, sport, cosmo. Eγω αυτα που θελω ειναι δερμ τιμονι, χεριστηρια ηχοσυστηματος πανω στο τιμονι, clima. Aυτα μου φτανουν. Απλα η σπορ εκδοση επειδη την ειδα απο κοντα εχει πολυ ομοφρο τιμονι, πενταλ αλουμινιου, φοβερα καθισματα. Αλλα αν ειναι να κοπανιεμαι να το αφησω.(προερχομαι και απο 206)
-
Ο χρήστης billy7 έγραψε:
¨Εχει αγοράσει κανείς εκ των υστέρων κλειδί με τηλεχειρισμό για Corsa C?
που κυμαίνονται οι τιμές?
Νομίζω ότι εδώ στην επαρχία μας κλέβουντελικά δεν ξέρει κανείς...?
για το Astra Η το αναδιπλούμενο το είχα αγοράσει προ διετίας περίπου 75 ευρώ.
-
Ο χρήστης sofia78 έγραψε:
γεια σας παιδια! Αποφασισα να παρω τελικα το astra 1.6 5θ 115 elegance ή Sport. Το σπορ μου αρεσει πιο πολυ εμφανισιακα μεσα αλλα το elegance εχει αυτα που θελω(πλην φωτων ομιχλης) και ειναι πιο οικονομικο. Αυτο που με απασχολει ειναι
Το σπορ ειναι πιο σκληρο και λιγοτερο ανετο ετσι κι αλλιως ή μονο αν πατησει το κουμπι σπορ λειτουργιας ? Ποιες οι διαφορες οδηγικα με το elegance, αν καποιος εχει οδηγησει και τα δυο?
Και οποιοδηποτε αλλο σχολιο, δεκτο !Εξαρτάται από αρκετά.
Εάν έχει χαμηλωμένο σασί ( το πληρώνεις extra ) χωρίς IDS+ τότε θα σκληρό αλλά όχι τόσο όσο να σε προβληματίζει. Εάν το σασί δεν είναι χαμηλωμένο τότε ακόμη και με Sport Switch θα είσαι ΟΚ. Εάν αγοράσεις αυτοκίνητο με IDS+ ( που σημαίνει χαμηλωμένο σασί ) τότε θα είναι κάπως σκληρό πριν πατήσεις το Sport Switch και αρκετά σκληρό εάν πατήσεις το κουμπί.
-
To spor switch ειναι ψιλοάχρηστο χωρίς το IDS+.
Αν δεν βάλεις IDS+, προτίμησε elegance με πακετάκι clima. -
Προσωπικά δε θα έλεγα ότι το sport switch είναι άχρηστο χωρίς την ηλεκτρονική ανάρτηση του IDS+ δεδομένου ότι κι έτσι κάνει πολύ πιο άμεσο το τραγικό ηλεκτρόγκαζο και πιο άμεσο το τιμόνι - αν δεν κάνω λάθος. Το IDS+ ενώ σαν ιδέα είναι καλό, εμένα που το έχω 3,5 χρόνια στο GTC δε με έχει κάνει να το δουλεύω παρά ελάχιστα σε ταξίδια (σε πολύ καλά κομμάτια οδοστρώματος), το δε κόστος αλλαγής των αποκλειστικών αμορτισέρ που απαιτεί κυμαίνεται κοντά στο 1500άρι , το οποίο σε σχέση με τα 400-500 ευρώ που απαιτεί η αλλαγή συμβατικών αμορτισέρ αποτελεί κατά τη γνώμη μου τεράστιο μειονέκτημα, κάθε 6-7 χρόνια (ή και πιο γρήγορα για τους μερακλήδες) που χονδρικά απαιτείται. Θα προτιμούσα το διακόπτη με μόνη επενέργεια στο γκάζι εν κατακλείδι, εκτός αν τον χρεώνουν πολύ ακριβά σαν έξτρα στην έκδοση που προσφέρεται στο 5Θ astra.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Προσωπικά δε θα έλεγα ότι το sport switch είναι άχρηστο χωρίς την ηλεκτρονική ανάρτηση του IDS+ δεδομένου ότι κι έτσι κάνει πολύ πιο άμεσο το τραγικό ηλεκτρόγκαζο και πιο άμεσο το τιμόνι - αν δεν κάνω λάθος. Το IDS+ ενώ σαν ιδέα είναι καλό, εμένα που το έχω 3,5 χρόνια στο GTC δε με έχει κάνει να το δουλεύω παρά ελάχιστα σε ταξίδια (σε πολύ καλά κομμάτια οδοστρώματος), το δε κόστος αλλαγής των αποκλειστικών αμορτισέρ που απαιτεί κυμαίνεται κοντά στο 1500άρι , το οποίο σε σχέση με τα 400-500 ευρώ που απαιτεί η αλλαγή συμβατικών αμορτισέρ αποτελεί κατά τη γνώμη μου τεράστιο μειονέκτημα, κάθε 6-7 χρόνια (ή και πιο γρήγορα για τους μερακλήδες) που χονδρικά απαιτείται. Θα προτιμούσα το διακόπτη με μόνη επενέργεια στο γκάζι εν κατακλείδι, εκτός αν τον χρεώνουν πολύ ακριβά σαν έξτρα στην έκδοση που προσφέρεται στο 5Θ astra.Δεν κάνεις λάθος. Υπάρχει η δυνατότητα να έχεις μόνο το sport switch χωρίς το IDS+ καθώς επίσης να έχεις και CDC χωρίς IDS+.
Στην έκδοση sport στάνταρ είναι το sport switch. Τα υπόλοιπα ( χαμηλωμένο σασί , CDC ) δεν νομίζω.
-
Σε προσφατο ταξίδι με την οικογενεια, αποφασισα να οδηγησω το ζαφιρα του πατερα. Σε καθε στροφη ΕΠΛΕΕ, επαιρνε κλιση τοση ωστε με το ενα χερι να οδηγαω και με το αλλο να ακουμπαω την ασφαλτο και δεν εφταιγε οτι ημουν πολυ γρηγορος, φταιει οτι απο το 01 φοραει τις ιδιες αναρτησεις. Τα χαϊβανια εξουσιοδοτημενο συνεργειο στην επαρχία δεν το σκεφτηκαν, υποπτευομαι οτι θελουν αλλαγμα τα ελατηρια και επειδη δεν ειμαι ξουραφι στα μηχανολογικα ζηταω την αποψη σας ή καποιο site να ψαξω.
-
Ο χρήστης Tolen έγραψε:
Μια κοπέλα από το γραφείο θέλει να αγοράσει αυτοκίνητο. Έχει καταλήξει στο corsa και αμφιταλαντεύεται μεταξύ 1.2 και 1.4. Επειδή δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τους συγκεκριμένους κινητήρες ποιόν προτείνετε οι γνώστες της opel?
ΕυχαριστούμεΤο 1.2 δεν υπάρχει. Το 1.4 είναι απλά αργό και εκνευριστικό. Να ψάξει και αλλού, αν δεν βαριέται. Αν βαριέται, να το πάρει. Και μετά από λίγο καιρό να σε πρήζει που δεν πάει βήμα.
Καταπληκτική επιτάχυνση μέχρι τα 80. Δεν το καταλαβαίνεις πότε φτάνεις εκεί, ένεκα κοντού κιβωτίου, ηχομόνωσης και ένεκα και της κοινωνίας. Από 80 και μετά, ανάβεις τσιγάρο.
Καλά ρε παιδιά 1.4 90+ άλογα και είναι αργό? Τι στο καλό, όλοι οδηγοί αγώνων ειναι?
πριν 15 με 20 χρονια που οι μπαμπάδες μας οδηγούσαν με 70 άλογα , τι να πούνε?
PeaceΚαι να σκεφτείς ότι 10 χρόνια είχα Polo με 45hp Και είχε ανέβει σχεδόν σε όλα τα χιονοδρομικά πολλούς χειμώνες
Για κοπέλα μια χαρά είναι.
Τελικά το πήρε το 1.4 της είπα να βάλει και esp καλό είναι γενικά και ειδικά για γυναίκα αλλά δεν ήθελε γιατί κόστιζε. Οκ δεν επέμενα δεν είναι και κοπέλα μου αλλά και να ήταν πάλι δεν θα έλεγα τπτ άσε μην ακούμε και ιστορίες από πάνω μετάΚαλορίζικο.
-
Απ'οσο ξερω η Οπελ ειχε προμηθευσει την ΕΛ.ΑΣ. με κατι περιπολικα Οπελ Βεκτρα 1ης γενιας,Οπελ Αστρα 1ης γενιας και Οπελ Αστρα 2ης γενιας.Εχει κανεις σας:φωτογραφιες και πληροφοριες για το Βεκτρα και πληροφοριες(προαιρετικα και φωτογραφιες)για το 2ης γενιας Αστρα,γιατι φτιαχνω εναν φακελο με πληροφοριες και φωτογραφιες με ΟΛΑ τα περιπολικα της ΕΛ.ΑΣ.;Ευχαριστω.
-
Ο χρήστης Corsa OPC έγραψε:
Εμένα το Agila (1.2) έχει 10.000 χλμ και δεν έχει βγάλει Τ Ι Π Ο Τ Α! Τι να πω ελπίζω να σου διορθωθούν τα προβλήματα στο service μια και καλή! Για Θεσ/νίκη έχω να προτείνω, για Αθήνα δεν έχω ιδέα!αν μπορεις πες για θεσσαλονικη
ενδιαφερομαι -
Μιας που απ'ότι κατάλαβα άρχισαν να πέφτουν pm, όποιος έχει καμια πρόταση για εξουσιοδοτημένο service, δυτική αττική κοντά, ας ρίξει ένα pm και σε εμένα
(στην opel δρόμων στον κηφισό πάω τώρα, αν και δεν έχω κανένα παράπονο, ας ενημερωθώ και για άλλα ) -
-
Ο χρήστης Corsa OPC έγραψε:
Εμένα το Agila (1.2) έχει 10.000 χλμ και δεν έχει βγάλει Τ Ι Π Ο Τ Α!...Σαν τι να 'βγάλλει?
Πολύ λίγα χιλιόμετρα για να κρίμεις.
-
Στη Magna περνάει η Opel σύμφωνα με την Α. Μέρκελ
-
αν ξεκινήσουν προβλήματα από τα 10.000ΚΜ, απλά το σπρώχνεις...είναι εξαιρετικά σπάνιο πάντως
-
'Εξαιρετικά σπάνιο'; Ας μην αρχίσω να λέω για το δικό μου Corsa OPC πόσο σπάνια είναι τα προβλήματα Ή για το ίδιο αυτοκίνητο γνωστού που άλλαξε turbo στα 2.000 κμ... Ή για άλλο πάλι κάτω από 10.000 κμ που έλιωσε το δισκο-πλατώ. Και μην αρχίσετε τα 'μα εσείς τα διαλύετε' γιατί κανένα από αυτά δεν έφαγε κακομεταχείριση, έχει συζητηθεί το θέμα στα διάφορα opelclub πολλάκις... Απλά δυστυχώς η Opel έχει γίνει όπως ήταν οι Ιταλοί παλιά: αυτοκίνητα ενδιαφέροντα, με χαρακτήρα, από αξιοπιστία και ποιότητα κατασκευής όμως...
Αν δείτε το δικό μου πώς είναι συναρμολογημένα τα panels στο αμάξωμα θα καταλάβετε για τι μιλάω, σα να έχει πάθει 10 ατυχήματα και έχει ξαναφτιαχτεί από τσαπατσούλη φαναρτζή (έτσι βγήκε από το τραγικό εργοστάσιο). Προσωπικά δε θα μου λείψει καθόλου η μονάδα παραγωγής που έκλεισε στην ισπανία με την κατάρρευση της GM (εκεί φτιάχτηκε και το δικό μου) -
Έχεις δίκιο για την μονάδα παραγωγής στην Ισπανία... πραγματικά όσα αυτοκίνητα έχω δεί από αυτό το εργοστάσιο (Cosrsa κυρίως) δείχνουν σαν να είναι από...άλλο πλανήτη... Ευτυχώς η γραμμή των Insignia είναι στο Ρούσελχαιμ...και ελπίζω να παραμείνει εκεί!
-
Μετά από λίγες μέρες με τα κίτρινα bilstein μπορώ να πω ότι το αμαξάκι έχει μεταμορφωθεί. Πάτημα απίστευτο (χωρίς να φτάνει αυτό της 147 αλλά δεν έχει και τα λάστιχα της), πολύ καλή αντίδραση σε κάθε τιμονιά με όσα χλμ και αν γίνεται αυτή και φυσικά πολύ πιο άνετο ταξίδι με πολλά χλμ και το βασικότερο που δεν το περίμενα:
ΔΕΝ ΚΟΠΑΝΑΕΙ!!!!!!!!!!!!!! -
Ο χρήστης makinen έγραψε:
'Εξαιρετικά σπάνιο'; Ας μην αρχίσω να λέω για το δικό μου Corsa OPC πόσο σπάνια είναι τα προβλήματα Ή για το ίδιο αυτοκίνητο γνωστού που άλλαξε turbo στα 2.000 κμ... Ή για άλλο πάλι κάτω από 10.000 κμ που έλιωσε το δισκο-πλατώ. Και μην αρχίσετε τα 'μα εσείς τα διαλύετε' γιατί κανένα από αυτά δεν έφαγε κακομεταχείριση, έχει συζητηθεί το θέμα στα διάφορα opelclub πολλάκις... Απλά δυστυχώς η Opel έχει γίνει όπως ήταν οι Ιταλοί παλιά: αυτοκίνητα ενδιαφέροντα, με χαρακτήρα, από αξιοπιστία και ποιότητα κατασκευής όμως...
Αν δείτε το δικό μου πώς είναι συναρμολογημένα τα panels στο αμάξωμα θα καταλάβετε για τι μιλάω, σα να έχει πάθει 10 ατυχήματα και έχει ξαναφτιαχτεί από τσαπατσούλη φαναρτζή (έτσι βγήκε από το τραγικό εργοστάσιο). Προσωπικά δε θα μου λείψει καθόλου η μονάδα παραγωγής που έκλεισε στην ισπανία με την κατάρρευση της GM (εκεί φτιάχτηκε και το δικό μου)Μάλλον υπερβολικό σε βρίσκω. Το μοτέρ που φοράς (και φοράω κι εγώ στο Astra μου) είναι στην αγορά από εποχή Meriva χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα προβλήματα ξεκίνησαν μόλις βγήκαν τα Corsa OPC (και πέσαν στα χέρια γνωστών σιδεροφάγων) και τα αντίστοιχα βελτιωτικά προγράμματα καθώς δυστυχώς ο κινητήρας δεν έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Όσο για τα panels πάλι δεν θα συμφωνήσω. Άλλωστε ήξερες τι παίρνεις από πλευράς ποιότητας και συναρμογής καθώς φαντάζομαι δεν το αγόρασες με κλειστά μάτια.
Όσο για τα forum που αναφέρεις είμαι μέλος και στα δυο και εκεί πάλι υπάρχουν δυο στρατόπεδα. Νορμάλ χωρίς προβλήματα (το 99%) vs. βελτιωμένα / 'σκισμένα' με προβλήματα.
-
Ο χρήστης Paris.gr έγραψε:
Αν δείτε το δικό μου πώς είναι συναρμολογημένα τα panels στο αμάξωμα θα καταλάβετε για τι μιλάω, σα να έχει πάθει 10 ατυχήματα και έχει ξαναφτιαχτεί από τσαπατσούλη φαναρτζή (έτσι βγήκε από το τραγικό εργοστάσιο). Προσωπικά δε θα μου λείψει καθόλου η μονάδα παραγωγής που έκλεισε στην ισπανία με την κατάρρευση της GM (εκεί φτιάχτηκε και το δικό μου)Μάλλον υπερβολικό σε βρίσκω. Το μοτέρ που φοράς (και φοράω κι εγώ στο Astra μου) είναι στην αγορά από εποχή Meriva χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα προβλήματα ξεκίνησαν μόλις βγήκαν τα Corsa OPC (και πέσαν στα χέρια γνωστών σιδεροφάγων) και τα αντίστοιχα βελτιωτικά προγράμματα καθώς δυστυχώς ο κινητήρας δεν έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Όσο για τα panels πάλι δεν θα συμφωνήσω. Άλλωστε ήξερες τι παίρνεις από πλευράς ποιότητας και συναρμογής καθώς φαντάζομαι δεν το αγόρασες με κλειστά μάτια.
Όσο για τα forum που αναφέρεις είμαι μέλος και στα δυο και εκεί πάλι υπάρχουν δυο στρατόπεδα. Νορμάλ χωρίς προβλήματα (το 99%) vs. βελτιωμένα / 'σκισμένα' με προβλήματα.
Δε νομίζω ότι είναι σκόπιμο να ανοίξουμε διαμάχη εδώ αλλά επίτρεψέ μου 2 χρόνια που έχω το αυτοκίνητο να έχω άλλη άποψη. Άλλωστε στα μισά σου επιχειρήματα αυτοακυρώνεσαι! Ναι, το μοτέρ είναι από εποχή Meriva OPC, και κανένα άλλο! Πόσα Meriva OPC έχουν πουληθεί στην Ελλάδα; 3; 4; Μόνο όταν μπήκε στο Corsa και ΜΕΤΑ στο Astra 1,6T άρχισαν να υπάρχουν πολλά μοτέρ στους δρόμους. Επίσης, το μοτέρ σε μένα είναι το ΜΟΝΟ που ΔΕΝ έχει παρουσιάσει πρόβλημα, εγώ αναφέρομαι καθαρά και μόνο σε 1002 άλλα προβλήματα του αυτοκινήτου σε περιφερειακά του όπως κομπρέσορα κλιματισμού, ψυγείο κινητήρα (όχι intercooler), ηλεκτρονικά, ραδιο-cd (μέχρι κι αυτό μου χει χαλάσει), τριγμοί από παντού, κολώνα τιμονιού, ημιαξόνια και άλλα για να αναφέρω μόνο όσα μου ρχονται τώρα στο μυαλό... Μην τρελαθούμε κιόλας, όντως ήξερα τι έπαιρνα, γερμανικό αυτοκίνητο ποιοτικό (όταν πρωτομπαίνεις μέσα ) αλλά μην πω τι όταν ζεις μαζί του... Όσο για τα panels που δε θα συμφωνήσεις τι να σου πω, εγώ είμαι καταχωμένος μέσα στα Corsa OPC, και τα έχω δει όλα πώς είναι... Αλλά εσύ μη συμφωνείς
OPEL FORUM