-
Εγω παντως που ειχα ρωτησει γιατι ειναι ετσι μου ειχαν πει οτι ειναι σχεδιασμενο ετσι για προστασια των πεζων απο τραυματισμους ...
Τωρα αν αυτο ισχυει τι να πω δεν ξερω -
Είναι όντως για την προστασία των πεζών. Είδα σχεδίαση έχει και το καπό του RX-8.
Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Είχε τύχει πριν από αρκετό καιρό να βγάλω φωτογραφία ένα τμήμα του συστήματος εξαγωγής. Ξανακοιτώντας το πρόσφατα διαπίστωσα ότι έχουν επέμβει στο συγκεκριμένο εξάρτημα χωρίς να έχω ενημερωθεί χωρίς φυσικά να έχω δώσει εντολή και χωρίς να έχει παρατηρηθεί πρόβλημα. Το αυτοκίνητο πηγαίνει μόνο σε επίσημα συνεργία και φυσικά είναι ατρακαριστο. Παραθέτω δύο φωτογραφίες (πριν και μετά) για να μου πείτε τη γνώμη σας πριν πάω στο συνεργείο για τα περαιτέρω.
(συγνώμη για το λινκ αλλά δεν είχα που αλλού να τις βάλω) -
Όντως λείπει ένα σιδερένιο τμήμα που μάλλον ήταν εκεί για λόγους προσταστίας της εξαγωγής. Καλό θα ήταν να πας να τους ρωτήσεις για πιο λόγο αφαιρέθηκε.
ΥΓ1:Μα καλά και εσύ την εξαγωγή κάθεσαι και φωτογραφίζεις? Έτσι χωρίς λόγο?
ΥΓ2:Ζαχαροπλάστης είσαι?? Ωραία τα γλυκάκια!! -
Εμένα δεν μου φαίνεται ότι λείπει τμήμα. Νομίζω ότι το δεξί κομμάτι έχει τρία βαθουλώματα. Το αριστερό (που με ανησυχεί περισσότερο) μου φαίνετε ότι το έχουν «ράψει»( Σαν έκαναν συγκολλήσεις) και χτυπήσει το συγκολλημένο τμήμα.
Υ.Γ. Μόλις είχα πάρει την ψηφιακή και «έπαιζα». Έβγαζα διάφορα άσχετα. Να όμως που τελικά τα άσχετα είναι χρήσιμα. Όταν είδα την υπάρχουσα κατάσταση κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά αλλά δεν ήμουν σίγουρος. Η φωτογραφία με επιβεβαίωσε.
Υ.Γ. Όχι καμία σχέση (Μηχανικός έργων υποδομής). Απλός είχα πάει στην «αρτόζα» (έκθεση τροφίμων) και έβγαλα αυτές της φωτογραφίες. -
Μήπως το είχες χτυπήσει και δεν το είχες καταλάβει ;;;
Μπορεί να το επισκεύασαν ...Παίζει και να το έχουν αλλάξει από άλλο αυτοκίνητο
-
Αν σκεφτείς ότι δεν το βάζω στο χώμα και δεν το ανεβάζω στα πεζοδρόμια είναι δύσκολο να χτύπησε κάπου. Φοβάμαι ότι κάτι τέτοιο παίζει.
-
Xairete.
Loipon shmera to prwi, kanontas thn kathierwmenh Kuriakatikh mpougada sto Astra mou, anakalupsa to prwto sovaro elattwma-astoxia ulikou-provlima opws thelete peite to.
Sugkekrimena, panw sthn porta tou port mpagkaz akribws dipla apo to aristero pisw fanari, o lamarina emfanizei kapoio 'zarwma' se grammes hmikuklikes oi opoies ginontai antilhptes me thn psilafhsh kai sto shmeio ayto to xrwma exei ksethwriasei san na exei plythei me dialutiko. Spastika apisteyta otan to eida, gia na mhn pw oti mou rthe na valw ta klammata, giati fainetai apo polla metra makria.
Xalara ayrio sthn antiprwsopia kai xwris polla logia. Elpizw toulaxiston na mhn thelei polu douleia kai mou to krathsoun kamia bdomada.
-
Ο χρήστης SG27 έγραψε:
Xairete.Loipon shmera to prwi, kanontas thn kathierwmenh Kuriakatikh mpougada sto Astra mou, anakalupsa to prwto sovaro elattwma-astoxia ulikou-provlima opws thelete peite ..............
μας τα εβγαλες τα ματακια με τα γκρικλις...........γιατι δεν γραφεις ελληνικα αφου και πιο ευκολα θα σε διαβαζουμε και το επιβαλει και ο κανονισμος του φορουμ;;
λοιπον στο προβλημα σου τωρα.......προσπαθησε αν το εχεις παρει πολυ προσφατα και οχι πριν απο μηνες μηπως και το περασουν εγγυηση αν ειναι καποιο προβλημα που ειτε υπηρχε ειτε εγινε πιθανα απο αστοχια υλικου.
φυσικα δεν ειναι ευκολο να δεχτουν κατι τετοιο ομως δεν χανεις να προσπαθησεις με σοβαροτητα και επιμονη.εαν τελικα αποφασισεις να το βαψεις με δικα σου εξοδα [ή ακομα και χωρις τελικα να πληρωσεις] φροντισε να φωτογραφισεις το προβλημα πριν την αποκατασταση και να κρατησεις ολα τα σχετικα παραστατικα [υλικα-παροχη υπηρεσιας] ωστε αν υπαρξει προβλημα στο μελλον εαν χρειαστει να το πουλησεις να μην σου πει κανενας οτι ειναι τρακαρισμενο και γι'αυτο ισως το εβαψες.
που θα το πας για να το δουν;;
-
Καλησπέρα!Χθες μου έγδαραν το νεο αστρα γμτ και πήγα ρώτησα και θέλουν 150 ευρώ για να βαφτεί ξανά όλος ο πίσω προφυλακτήρας Είναι λογική τιμή ή όχι???Στην Αθήνα πόσο κοστίζει γνωρίζει κάποιος???Ευχαριστώ.
-
Μπορείς να βρεις και φθηνότερα πιστεύω. Γενικά μακρυά από την αντιπροσωπεία για βαψίματα-φαναρτζοδουλειές, είναι πάντα φαρμακεία. Βέβαια πρέπει να βρεις και καλό μάστορα για να σου κάνει το αμάξι όπως πρέπει.
Αν έχεις χρόνο και όρεξη, γιατί δεν δοκιμάζεις λίγο το do-it-yourself; 20 ευρώ το πολύ ένα σπρέυ με το χρώμα του αυτοκινήτου (το βγάζουν με τον κωδικό του)+5 ευρώ ένα σπρέυ γυαλιστικό βερνίκι+μερικά πολύ ψιλά γυαλόχαρτα+μια αυτοκόλλητη χαρτοταινία και κέφι. Πρώτα τρίβεις γύρω από το σημείο της γρατζουνιάς για να φας τις άγριες ακμές εκεί που έχει φαγωθεί το χρώμα και μετά, αφού καλύψεις με εφημερίδα και χαρτοταινία φανάρια και περιοχές που δεν θες να πάει χρώμα και αφού ανακινήσεις καλά για μερικά λεπτά το μπουκάλι και ρίξεις 1-2 'ριπές' στο δρόμο για να μην πεταχτούν σταγονίδια στην αρχή, αρχίζεις να ψεκάζεις από 20 εκατοστά με γρήγορες κινήσεις προς μία πάντα κατεύθυνση. Περιοδικά καθάριζε με χαρτί το χρώμα από την οπή του σπρέυ για να μη φύγουν χοντρές σταγονίτσες. Περιμένεις 10-20 λεπτά να στεγνώσει η πρώτη στρώση και το κάνεις άλλη μια φορά. Μετά από 24 ώρες ρίχνεις και το γυαλιστικό σπρέυ (πάλι έχοντας καλύψει με εφημερίδες, και καμαρώνεις. Τέλειο δεν θα είναι, όμως έχει άλλη χάρη η δουλειά που κάνεις μόνος σου, γλιτώνεις αρκετά λεφτά και σου μένουν υλικά για τα επόμενα μικρομπαλώματα. Τι χρώμα είναι το Astra; -
150 ευρώ είναι πολλά λεφτά! Οι τιμές φανοποιείου για βαφή προφυλακτήρα είναι 70 ευρώ. Μην πάς σε φανοποιείο αντιπροσωπείας!
-
Ασημογαλάζιο είναι το χρώμα του.Δεν έχω ξαναδοκιμάσει να βάψω.Δεν μου ακούγεται δύσκολο αλλά άλλο να το λες και άλλο να το κάνεις ή μήπως κάνω λάθος??? Κάποιος φίλος μου γνωρίζει φανοποιό που κάνει άριστη δουλειά με πολύ λιγότερα χρήματα.Απλά έχω κάποιες αμφιβολίες και νομίζω στην αντιπροσωπία θα το προσέξουν περισσότερο.Μήπως είναι ιδέα μου και μόνο???Βασικά έχει 4 γρατσουνιές μήκους 4-5 εκοτοστών και μου χει φάει και μια γωνία ο καλλιτέχνης που το τράκαρε. Και το χα τόσο καιρό και καμάρωνα Επίσης μου είπε ο φανοποιός στην οπελ ότι έχει φύγει και λίγο απ τη θέση του αλλά εγώ δεν μπορώ να το δω!!!Μάλλον έχεις δίκιο μάνο φαραμακείο η αντιπροσωπία.
-
Όταν είχε γίνει η πρώτη γρατζουνιά από λάθος μου στο πρώτο μου αυτοκίνητο είχα γίνει χάλια. Όταν έφαγα την πρώτη 'κλειδιά' είχα γίνει Τούρκος! Μετά το πήρα απόφαση και συνειδητοποίησα ότι αυτά είναι συχνά φαινόμενα και δεν αξίζει να σκας για λαμαρίνες και μπογιές. Αρκεί να καλύπτονται γρατζουνιές στη λαμαρίνα για να μην πιάνει σκουριά. Ειδικά οι προφυλακτήρες είναι 100% βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα φαγωθούν. Έχω κάνει μια μικρή μόνος μου και μου έχουν κάνει 2-3 σχετικά μικρές άλλοι. Σιγά μην σκάσω όμως, αμάξι είναι και θα φθαρεί. Έτσι πήρα κάποια στιγμή υλικά και άρχισα τα μαστορέματα. Αποτέλεσμα αρκετά καλό με ελάχιστο κόστος. Ξέρω ένα μάστορα (έχω ξαναγράψει σχετικά), ο οποίος για αλλαγή τρακαρισμένου φτερού με μαϊμού (μη γνήσιο), ίσιωμα-συγκόλληση προφυλακτήρα και βάψιμο των δύο αυτών τμημάτων μου είχε πάρει 250 ευρώ. Για βάψιμο μόνο προφυλακτήρα φαντάζομαι ότι θα παίρνει πολύ λιγότερα. Η δουλειά ήταν καλή, σαν καινούριο το έκανε. Βρίσκεται κοντά στην Πειραιώς, ύψος Πετραλώνων.
Η αντιπροσωπεία ίσως κάνει καλύτερη δουλειά, όμως αξίζει μόνο αν μιλάμε για λαμαρίνες που θέλουν στρώσιμο/βάψιμο. Ίσως διατηρείς και την αντισκωριακή εγγύηση αν πας σ'αυτούς για την επισκευή. -
Πέσαμε χαμηλά και ειπα να μας ξαναθυμίσω οτι υπάρχουμε...
Παρεπιπτόντως μηπως κανένας εχει to manual Haynes για Corsa C???
-
Μήπως κανένας έχει ρωτήσει πόσο κάνουν τα σπόιλερ της irmscher για το Astra H?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όταν είχε γίνει η πρώτη γρατζουνιά από λάθος μου στο πρώτο μου αυτοκίνητο είχα γίνει χάλια. Όταν έφαγα την πρώτη 'κλειδιά' είχα γίνει Τούρκος! Μετά το πήρα απόφαση και συνειδητοποίησα ότι αυτά είναι συχνά φαινόμενα και δεν αξίζει να σκας για λαμαρίνες και μπογιές. Αρκεί να καλύπτονται γρατζουνιές στη λαμαρίνα για να μην πιάνει σκουριά. Ειδικά οι προφυλακτήρες είναι 100% βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα φαγωθούν. Έχω κάνει μια μικρή μόνος μου και μου έχουν κάνει 2-3 σχετικά μικρές άλλοι. Σιγά μην σκάσω όμως, αμάξι είναι και θα φθαρεί. Έτσι πήρα κάποια στιγμή υλικά και άρχισα τα μαστορέματα. Αποτέλεσμα αρκετά καλό με ελάχιστο κόστος. Ξέρω ένα μάστορα (έχω ξαναγράψει σχετικά), ο οποίος για αλλαγή τρακαρισμένου φτερού με μαϊμού (μη γνήσιο), ίσιωμα-συγκόλληση προφυλακτήρα και βάψιμο των δύο αυτών τμημάτων μου είχε πάρει 250 ευρώ. Για βάψιμο μόνο προφυλακτήρα φαντάζομαι ότι θα παίρνει πολύ λιγότερα. Η δουλειά ήταν καλή, σαν καινούριο το έκανε. Βρίσκεται κοντά στην Πειραιώς, ύψος Πετραλώνων.
Η αντιπροσωπεία ίσως κάνει καλύτερη δουλειά, όμως αξίζει μόνο αν μιλάμε για λαμαρίνες που θέλουν στρώσιμο/βάψιμο. Ίσως διατηρείς και την αντισκωριακή εγγύηση αν πας σ'αυτούς για την επισκευή.Eγω σημερα ανακαλυψα 2 γραντζουνιες μηκους περιπου 3 εκατοστων μια στην πισω πορτα δεξια και μια πανω ακριβως απο τον πισω θολο.
Τα ‘χω παρει στην κρανα αλλα τι να κανεις. Αυτά τα γ@@@να τα φερμουαρ από τα μπουφαν των περαστικών που περνανε τον δρόμο και εχουν μια μανια ρε παιδι μου να περνανε ξυστα από τα αμαξια μου την δινει στα νευρα! Σιγουρα κατι τετοιο εχει παιχτει γιατι το αμαξι δεν το εχω ακουμπισει πουθενα 100%.
Αυτό το to do-it-your-self που αναφερεις που το βρισκεις? Και τον κωδικο του χρωματος μου πως τον βρισκω επισης?
Στην αντιπροσωπία αν παω θα μου πουν το κλασικο ότι πρεπει να μου βαψουν ολη την πορτα η υπαρχει καμια άλλη λυση??
-
Μολις πριν απο λιγο κοιταγα το βιβλιαρακι εγγυησης και συντηρησης της opel για το astra.Επειδη εχω πλεον ηδη 20000 χιλιομετρα ειχα ρωτησει τον μηχανικο ποσο στοιχιζει το σερβις των 30000.Μου ειχε πει γυρω στα 170 €.
Τιμη λογικη ειχα σκεφτει αφου για 30000 δεν του ριχνεις φραγκο -ασχετο λιγο αυτο αλλα οι 4 τροχοι σε ενα συγκριτικο του αστρα δεν θυμαμαι με πιο ελεγε στα πινακακια οτι σερβις καθε 30000 και λαδια καθε 15000 ξερετε κατι σχετικα; -Λεω και εγω ας κοιταξω το βιβλιαρακι να δω τι αλλαζει στο σερβις.Λοιπον:1.Φιλτρο κλιματισμου.
2.Φιλτρο αερα
3.Αλλαγη λαδιου
4.Αλλαγη φιλτρου λαδιου
5.Ίσως αλλαγη φιλτρου βενζινης.Αν κανεις μια σουμα βγαζεις:
1.Φιλτρο κλιματισμου. 30
2.φιλτρο αερα 20
3.Αλλαγη λαδιου 40
4.Αλλαγη φιλτρου λαδιου 10
5.Ισως αλλαγη φιλτρου βενζινης100 ευρω.
Πιστευω οτι εβαλα και τσιμπημενες τιμες εκτος απο το λαδι που ξερω οτι κανει ενα δεκαρικο το λιτρο επειδη εχω αγορασει ενα.Α και φιλτρο αερα αν θελεις δεν αλλαζεις απλα το φυσας.
Δηλαδη που πανε τα λεφτα ;Στους 33 ελεγχους που εχει το βιβλιαρακι;(Σιγα να μην γινονται...Νομιζω ειχαν ενα συγκριτικο στις αντιπροσωπειες οι 4 τροχοι τον περασμενο μηνα.Αν το εχει καποιος ας μας το θυμισει τι ειχε γινει.)Η χρεωνουν την εργασια τοσο πολυ;Παντως για να τελειωνω μου φαινεται μεγαλο το ποσο για αυτα τα 4 η 5 πραγματα που αλλαζουν.Τι λετε;
-
Το φίλτρο κλιματισμού αποκλείεται να κάνει μόνο 30. Για Accent κοστίζει καμιά 50ριά, άρα...
Φίλτρο βενζίνης σίγουρα αλλάζουν (κι αν δεν το κάνουν, μετά από 30.000 χλμ θα πρέπει οπωσδήποτε να το αλλάξεις μόνος σου με τις βρωμοβενζίνες που κυκλοφορούν). Πρόσθεσε λοιπόν στους υπολογισμούς σου κάπου 20+20=40. Όχι άσχημα. Άσε που εγώ τα 30.000 χλμ θα τα κάνω σε δύο χρόνια και αν, άρα για 2ετία το service μου φαίνεται πολύ φθηνό(170/2=85 κατ' έτος).SG27:
Τα χρώματα τα παίρνεις από ειδικευμένα καταστήματα (εγώ ξέρω ένα στην αρχή της Θηβών στον Πειραιά, σίγουρα υπάρχουν και αλλού). Ο κωδικός συνήθως βρίσκεται στο χώρο της μηχανής, στο Astra δεν έχω κοιτάξει, όμως σίγουρα θα τον βρει ο υπάλληλος. Ένα σπρέυ κοστίζει περίπου 12-18 ευρώ, το χρώμα δίνεται και σε κουτάκι για χρήση με πινέλο. Πιο βολικό μερικές φορές από το σπρέυ που θέλει λίγη πείρα, αλλά έχει και καλύτερο αποτέλεσμα. Πάντως πριν δοκιμάσει με χρώματα και εφόσον δεν έχει φανεί η λαμαρίνα, δοκίμασε οπωσδήποτε με μια χοντρή αλοιφή για γρατζουνιές. Την απλώνεις (όχι μεγάλη ποσότητα), την αφήνεις λίγο να ψιλοστεγνώσει και μετά τρίβεις καλά με βαμβάκι. Αν είναι επιφανειακή η γρατζουνιά, σχεδόν θα εξαφανιστεί. Στην αντιπροσωπεία ή σε φαναρτζή θα σου χρεώσουν βάψιμο για ολόκληρο το κομμάτι, εκτός αν με μικρό αντίτιμο χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι κάποια αλοιφή. Καλύτερα να πάρεις μια δικιά σου, να σου μείνει κιόλας. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το φίλτρο κλιματισμού αποκλείεται να κάνει μόνο 30. Για Accent κοστίζει καμιά 50ριά, άρα...
.Το φιλτρο καμπινας επιβατων [και οχι κλιματισμου] που προφανως εννοει ο zeys13 σιγουρα δεν κανει τοσα χρηματα [ποσο μαλλον για το accent].
εγω στο astra ειχα βαλει after market ενεργου ανθρακα με κοστος περιπου 25 ευρω.
-
Ο χρήστης guiltycs έγραψε:
Ασημογαλάζιο είναι το χρώμα του.Δεν έχω ξαναδοκιμάσει να βάψω.Δεν μου ακούγεται δύσκολο αλλά άλλο να το λες και άλλο να το κάνεις ή μήπως κάνω λάθος??? Κάποιος φίλος μου γνωρίζει φανοποιό που κάνει άριστη δουλειά με πολύ λιγότερα χρήματα.Απλά έχω κάποιες αμφιβολίες και νομίζω στην αντιπροσωπία θα το προσέξουν περισσότερο.Μήπως είναι ιδέα μου και μόνο???Βασικά έχει 4 γρατσουνιές μήκους 4-5 εκοτοστών και μου χει φάει και μια γωνία ο καλλιτέχνης που το τράκαρε. Και το χα τόσο καιρό και καμάρωνα Επίσης μου είπε ο φανοποιός στην οπελ ότι έχει φύγει και λίγο απ τη θέση του αλλά εγώ δεν μπορώ να το δω!!!Μάλλον έχεις δίκιο μάνο φαραμακείο η αντιπροσωπία.Ούτε να το σκεφτείς να το βάψεις μόνος σου. Το αποτέλεσμα θα σε κάνει να χτυπάς το κεφάλι σου. Το νέο χρώμα που θα πέσει θα κάνει σκαλοπάτι με το παλιό στο τελείωμα και το πα΄λιό θα σκουρήνει γιατι θα έχει ποιο χοντρή επιφάνεια. Επίσης το βερνήκι δεν γυάλίζει και αφήνει έντονα σπυράκια. Δοκίμασε να βάψεις μια λαμάρίνα απο πόρτα και κοίτα το αποτέλεσμα. Θα χαίρεσε και θα πίνεις στην υγεια μου όταν δείς το παοτέλεσμα που δεν θα είναι στο αυτοκίνητο σου. ΘΑ κλαίς βέβαια τα 30-40 ευρώ που χάλασες και θα αναρωτιέσαι γιατί δεν έδωσες άλλα 50 να σου το βάψουν.
Καλυτερα να το αφήσεις έτσι παρά όπως θα γίνει με την καλύτερη προσπάθεια απο εσένα.
OPEL FORUM