-
Ανοιγω αυτο το τοπικ με αφορμη την διαφημηση του Citroen C5 που ειδα πριν λιγο και αναφερει εκπτωση 2500 Ε στην τιμη του αυτοκινητου.Προφανως το κανει επειδη επικειται νεο μοντελο το φθινοπωρο.Προσωπικη μου αποψη ειναι πως τετοιες κινησεις υποτιμουν και κοροιδευουν τους εκαστοτε αγοραστες-πελατες μιας μαρκας.Δηλαδη αυτος που το πηρε 1-2 μηνες πριν,με λιγοτερο εξοπλισμο και πληρωσε κοντα 1 εκ. παλιες δραχμες παραπανω ειναι θυμα? Και γιατι εγω να εμπιστευτω μια εταιρια η οποια 'εμπαιζει' τους αγοραστες της?Δηλαδη τον Ιανουαριο κανει ΧΧ Ευρω το προιον μου αλλα το Φλεβαρη το κατεβαζω Χ Ευρω.Νομιζω δεν ειναι σωστο.Το ιδιο ειχε κανει και η Αλφα οσο θυμαμαι με την 156 την οποια ειχε κατεβασει επισης 3000 Ε.Το ιδιο κανουν και αλλοι βεβαια.
Θα προτιμουσα ομως μια πιο υπευθυνη σταση.Οπως π.χ. της VW.Βγαινει καινουριο Golf?Οριστε κυριοι το παλιο σε 36 ατοκες δοσεις.Golf με ατοκες δοσεις λοιπον.Αυτο ναι.Ειναι κινητρο να φυγει το στοκ.Δεν κοροιδευει αυτον που το πηρε πριν μια βδομαδα.
Περιπτωσεις που αναβαθμιζεται ο εξοπλισμος σε ενα μοντελο αλλα στα ιδια λεφτα ειναι αλλη περιπτωση και καλως γινεται.Μιλαω καθαρα για σημαντικη πτωση της τιμης λογω ανανεωσης.Ετσι υποτιμουν και το ιδιο τους το προιον εκτος απο τους πελατες τους νομιζω.Δηλαδη σαν να σου λενε δεν τα αξιζε τα λεφτα του.
Ποια η γνωμη σας επι του θεματος? -
Ανοιγω αυτο το τοπικ με αφορμη την διαφημηση του Citroen C5 που ειδα πριν λιγο και αναφερει εκπτωση 2500 Ε στην τιμη του αυτοκινητου.Προφανως το κανει επειδη επικειται νεο μοντελο το φθινοπωρο.Προσωπικη μου αποψη ειναι πως τετοιες κινησεις υποτιμουν και κοροιδευουν τους εκαστοτε αγοραστες-πελατες μιας μαρκας.Δηλαδη αυτος που το πηρε 1-2 μηνες πριν,με λιγοτερο εξοπλισμο και πληρωσε κοντα 1 εκ. παλιες δραχμες παραπανω ειναι θυμα? Και γιατι εγω να εμπιστευτω μια εταιρια η οποια 'εμπαιζει' τους αγοραστες της?Δηλαδη τον Ιανουαριο κανει ΧΧ Ευρω το προιον μου αλλα το Φλεβαρη το κατεβαζω Χ Ευρω.Νομιζω δεν ειναι σωστο.Το ιδιο ειχε κανει και η Αλφα οσο θυμαμαι με την 156 την οποια ειχε κατεβασει επισης 3000 Ε.Το ιδιο κανουν και αλλοι βεβαια.
Θα προτιμουσα ομως μια πιο υπευθυνη σταση.Οπως π.χ. της VW.Βγαινει καινουριο Golf?Οριστε κυριοι το παλιο σε 36 ατοκες δοσεις.Golf με ατοκες δοσεις λοιπον.Αυτο ναι.Ειναι κινητρο να φυγει το στοκ.Δεν κοροιδευει αυτον που το πηρε πριν μια βδομαδα.
Περιπτωσεις που αναβαθμιζεται ο εξοπλισμος σε ενα μοντελο αλλα στα ιδια λεφτα ειναι αλλη περιπτωση και καλως γινεται.Μιλαω καθαρα για σημαντικη πτωση της τιμης λογω ανανεωσης.Ετσι υποτιμουν και το ιδιο τους το προιον εκτος απο τους πελατες τους νομιζω.Δηλαδη σαν να σου λενε δεν τα αξιζε τα λεφτα του.
Ποια η γνωμη σας επι του θεματος? -
Επανερχομαι στο θεμα με αφορμη την τελευταια διαφημιση της Ford για τις 'τεραστιες' εκπτωσεις της.
Λεει λοιπον οτι κερδιζεις 5700 ευρω!!!! αν παρεις το Maverick.Πως βγαινει αυτη η εκπτωση??δωρεαν εργοστασιακο εξοπλισμο αξιας 2335 ευρω(μπορουσαν να πουν οτι ο εξοπλισμος αξιζει και 6000 ευρω ας πουμε)
και κερδος απο τις ατοκες δοσεις 3403 ευρω!!!!!!
Συνολο 5700 ευρω.
Δηλαδη σου λεει παιρνοντας το ατοκα γλυτωνεις τους τοκους που ΘΑ ανερχονταν ΑΝ το επαιρνες με δοσεις σε 3403 ευρω.Αυτα βεβαια τα γραφουν με ψιλα γραμματα.Εσυ πιστευεις οτι αντι για 30000 θα δωσεις 25000.Στην πραγματικοτητα ομως η εκπτωση(που δεν ειναι εκπτωση,απλως παιρνεις περισσοτερο εξοπλισμο)ειναι τα 2335 ευρω.Δεν ξερω για εσας,αλλα οταν οι διαφημιστες νομιζουν οτι απευθυνονται σε ηλιθιους εκνευριζομαι τρομερα.
Εισαι σωστος?Πες:Παιδια το Maverick τωρα στην ιδια τιμη εχει επιπελον δερμα,μπακετ κτλ. ... που αξιζουν 2300 ευρω ΑΝ θα τα βαζατε.Ετσι ναι.
Τα υπολοιπα ειναι κοροιδια. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
- το ότι έχουν προμήθεια απ'την τράπεζα για το δάνειο που θα πουλήσουν
Μάλλον έτσι είναι. Όταν η αδελφή μου αγόρασε ένα 206 πριν 2 χρόνια απέρριψε την προσφορά μου για αδελφικό άτοκο δάνειο του ποσού που της έλειπε για μετρητοίς εξόφληση αφού είδε ότι την συνέφερε να πάρει χρηματοδότηση ακόμα κι αν το εξοφλούσε όλο όταν θα άρχιζαν οι δόσεις μετά από ένα χρόνο, όπως και έκανε, γιατί έτσι έπαιρνε καλύτερο δωράκι.... Ήταν σαφές ότι οι πωλητές προωθούσαν τη χρηματοδότηση. Της κόστισαν επιπλέον τα διαδικαστικά ανοίγματος φακέλλου αλλά συνολικά συνέφερε!
To εξηγείς λίγο περισσότερο? Δηλαδή το συνολικό ποσό , με τους τόκους αν υπήρχαν,ήταν μικρότερο από ότι αν το έπερνε μετρητοίς?
-
Ο χρήστης topmar έγραψε:
Καλησπέρα.
Δημοσιεύω εδώ ένα περιστατικό που μου συνέβει σήμερα, και έχει άμεση σχέση με το 'δούλεμα' ορισμένων αντιπροσωπειών ανά την Ελλάδα.
Πήγα με έναν φίλο μου στην αντιπροσωπεία της HYUNDAI στις Σέρρες (Μαουσίδης) και ρώτησα για το πόσο θα μας κοστίσουν 2 Accent Full Extra με πληρωμή ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ και εάν πριτίθενται να μας κάνουν καμμία έκπτωση! Η απάντηση ήταν τόσο αφοπλιστική(αλλιώς ήθελα να την χαρακτηρίσω αλλά σέβομαι τους κανόνες δεοντολογίας αυτού του Forum), και με τo ζόρι κρατηθήκαμε για να μήν ξεσπάσουμε σε γέλια!!ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ, Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΔΥΟ (2) HYUNDAI ΑCCENT FULL EXTRA ME ΑΡΧΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ 11,350€ ΗΤΑΝ.............85€ ΕΚΑΣΤΟ!!! ΝΑΙ, ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ, ΕΚΠΤΩΣΗ ΟΓΔΟΝΤΑ ΠΕΝΤΕ (ΓΙΑ ΟΣΟΥΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ!) 85€ ΕΚΑΣΤΟ, ΗΤΟΙ 170€ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ!!
Τα συμπεράσματα δικά σας...ΥΓ: Μετά από λίγο πήγαμε στην αντιπροσωπεία της MERCEDES (ΤASTA) και ρωτήσαμε για την C200 K SportsCoupe, την οποία μας την πρόσφερε έαν την αγοράζαμε τοις μετρητοίς με 3.000€ (ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ)ΕΚΠΤΩΣΗ!!
Ρε παιδιά, και εγώ μετρητης το πληρωσα το δικό μου,(avensis 1800) και το μονο που ζήτησα ήταν συναγερμο (TH 3000 της toyota) και το δαπεδο στο πορτ παγκαζ που εκανε περίπου 200ε , μηπως εκανα μαλακία δεν ήξερα οτι μετρητής κανουν καλυτερες τιμές!!!
-
Όταν πριν από 3 χρόνια έψαχνα να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο Corsa, με τα χρήματα στην τσέπη, η απάντηση των όλων των μαντράδων που είδα, ήταν ότι δεν τους ενδιαφέρει ΚΑΘΟΛΟΥ ο τρόπος πληρωμής και δεν υπήρχε καμία περίπτωση έκπτωσης.
Φυσικά πήγα και το αγόρασα από έναν ιδιώτη
-
Eγώ πάντως GFON θα πάω υποψιασμένος στην Toyota...εμ 24 χιλιάρικα δεν είναι κ λίγα cash στην αγορά των χρηματοδοτήσεων..
-
Από ότι εχω καταλάβει,όταν παίζει άτοκη χρηματοδότηση,για την αντιπροσωπεία είναι ένα και το αυτό το πως θα πληρώσεις.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
To εξηγείς λίγο περισσότερο? Δηλαδή το συνολικό ποσό , με τους τόκους αν υπήρχαν,ήταν μικρότερο από ότι αν το έπερνε μετρητοίς?Όχι δεν εννοώ αυτό. Έδωσε προκαταβολή και οι δόσεις ξεκινάγαν μετά από 12 μήνες. Τότε το ξεπλήρωσε τελείως έτσι ώστε να μην χρειαστεί να πληρώσει κανένα τόκο παρά μόνο έξοδα φακέλου και διαδικαστικά. Κέρδισε όμως καλύτερα δωράκια και ίσως τη βόλευε και φορολογικά στο πόθεν έσχες....κλπ
-
Πάντως το ότι η ύπαρξη άτοκου διακανονισμού δεν μπορεί να 'μεταφραστεί' σε έκπτωση στην τιμή μετρητοίς δεν μου αρέσει... Κάποιος κρίκος στην αλυσίδα δε λειτουργεί σωστά. Για παράδειγμα, προκαταβολή 50% και 36 άτοκες θα έπρεπε να αντιστοιχούν (λόγω πληθωρισμού) τουλάχιστον σε 3%-5% έκπτωση στην τιμή μετρητοίς.
-
Καθαρή έκπτωση 3.000 ευρώ σε όλες τις εκδόσεις Chevrolet (Daewoo) Lacetti για μια βδομάδα (ως τέλος Αυγούστου)!
Περιλαμβάνεται και το τέως Nubira, το οποίο πλέον ονομάζεται Lacetti 4θυρο. -
Βασικα απορω με την διαφημιση της seat που λεει '..στην τιμη των 115 σας δινουμε 150 αλογα..', πως δεν εχει παει ακομα κανενας κατοχος top gun στα κεντρικα να τους γαζωσει κ μετα να αυτοκτονησει!
-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Βασικα απορω με την διαφημιση της seat που λεει '..στην τιμη των 115 σας δινουμε 150 αλογα..', πως δεν εχει παει ακομα κανενας κατοχος top gun στα κεντρικα να τους γαζωσει κ μετα να αυτοκτονησει!ισχύει αυτη η διαφημιση;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Βασικα απορω με την διαφημιση της seat που λεει '..στην τιμη των 115 σας δινουμε 150 αλογα..', πως δεν εχει παει ακομα κανενας κατοχος top gun στα κεντρικα να τους γαζωσει κ μετα να αυτοκτονησει!
ισχύει αυτη η διαφημιση;
Εμ.. εξαρταται.. εχεις top gun; Αν ναι, οχι, πλακα εκανα!:lol:
Αν οχι, ναι, ειναι για το ibiza κ λεει στην τιμη των 75 παιρνετε 101 αλογα κτλ υπονοωντας οτι με τα λεφτα του απλου 1.4 παιρνεις το σπορ κ στην παλια τιμη του top gun το FR.. -
Οπότε λογικά με την παλιά τιμή του FR (κάτω από 20K euro) παίρνεις Cupra με 180 τουρμπίσια αλογάκια και ακόμα πιο φουσκωμένη καμπύλη ροπής...
Πώς και δεν έχουμε γεμίσει Cupra ρε παιδιά?!....
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Οπότε λογικά με την παλιά τιμή του FR (κάτω από 20K euro) παίρνεις Cupra με 180 τουρμπίσια αλογάκια και ακόμα πιο φουσκωμένη καμπύλη ροπής...Πώς και δεν έχουμε γεμίσει Cupra ρε παιδιά?!....
Aυτό δεν πρέπει να ισχύει. Αλλά στο απλό FR βάζεις πρόγραμμα και εξάτμιση και έχεις 230 άλογα!
-
Οπότε λογικά με την παλιά τιμή του FR (κάτω από 20K euro) παίρνεις Cupra με 180 τουρμπίσια αλογάκια και ακόμα πιο φουσκωμένη καμπύλη ροπής...
Πώς και δεν έχουμε γεμίσει Cupra ρε παιδιά?!....
Aυτό δεν πρέπει να ισχύει. Αλλά στο απλό FR βάζεις πρόγραμμα και εξάτμιση και έχεις 230 άλογα!
Ναι, απλά με 50% αύξηση της ισχύος κι άλλο τόσο περίπου της ροπής χωρίς να πειράξεις τίποτα πάνω στο μοτέρ ετοιμάσου να γίνεις κολλητός με το μάστορα που το 'έφτιαξε'. Εξάλλου και με 180-190 άλογα που το είχα οδηγήσει με το demo s/w της Revo ήταν διαβολικά γρήγορο για τα λεφτά του, αλλά ήταν και ολοφάνερο ότι αν το κρατούσαμε [το πρόγραμμα] θα έπρεπε να πειράξουμε και ανάρτηση και φρένα για να μπορεί και να στρίβει και να επιβραδύνει.
EDIT: Πήρα τηλέφωνο στη Seat κι έμαθα τιμή για το Cupra, το οποίο έχει πλέον 21.300 τοις μετρητοίς (**1.500 ευρώ η έκπτωση **σε σχέση με τα 'άτοκα') χωρίς τα φρένα της Seat Sport. Πινακίδες & μεταλ. χρώμα δεν περιλαμβάνονται.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
ισχύει αυτη η διαφημιση;
ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΟΜΑ, έχει υπότιτλο που λέει πως ισχύει για συγκεκριμένα προγράμματα χρημοτοδότησης!!!!
Άμα είναι να δώσω το 'δωρο' σε τόκους να το χ.σω...
-
Αλλά στο απλό FR βάζεις πρόγραμμα και εξάτμιση και έχεις 230 άλογα!Βαζεις και φιλτρο αερος και παιρνεις αλλα 20,αλλαζεις κεραία ραδιοφώνου και παιρνεις αλλα 5,και με νεο χταποδι-εξατμιση αλλα 40.
230 και κουραφέξαλα!Αν φτασεις τα 200 να θεωρεις οτι πετυχες 100%Το λεω αυτο γιατι πρωτον δεν διαβαζω περιοδικα βελτίωσης και δευτερον γιατι εχω αυτο το αυτοκινητο.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αλλά στο απλό FR βάζεις πρόγραμμα και εξάτμιση και έχεις 230 άλογα!
Βαζεις και φιλτρο αερος και παιρνεις αλλα 20,αλλαζεις κεραία ραδιοφώνου και παιρνεις αλλα 5,και με νεο χταποδι-εξατμιση αλλα 40.
230 και κουραφέξαλα!Αν φτασεις τα 200 να θεωρεις οτι πετυχες 100%Το λεω αυτο γιατι πρωτον δεν διαβαζω περιοδικα βελτίωσης και δευτερον γιατι εχω αυτο το αυτοκινητο.
E, τότε καλά θα τα λες
"Υποτιμητικες" Εκπτωσεις