-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
...που συνισταται στο να φορτωσεις τον κινητηρα ορυκτελαιο κα να του αλλαξεις τον αδοξαστο σανιδωνοντας το γκαζι...Δεν λέει αυτό, περιγράφει μια διαδικασία. Αν δεν ξέρεις ακριβώς τι κάνεις ΜΗ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
...που συνισταται στο να φορτωσεις τον κινητηρα ορυκτελαιο κα να του αλλαξεις τον αδοξαστο σανιδωνοντας το γκαζι...
Δεν λέει αυτό, περιγράφει μια διαδικασία. Αν δεν ξέρεις ακριβώς τι κάνεις ΜΗ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
+1
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Πηγαιντε μια βολτα στο λιμανι του Πειραια να δειτε πως ξεφορτωνουν τα αμαξια απο τα βαπορια με 'αγαπη και προδερμ' κυριολεκτηκα με πηγε ενας γνωστος μου να το δω και δεν πιστευα τι βλεπανε τα ματια μου.
στα γκρουπ φιατ (τουλάχιστον στα νέα) ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ...
δεν οδηγούνται...Are you sure???
100%
-
Και δεν είναι μόνο τα Fiat που δεν οδηγούνται.
Τα περισσότερα απλά δουλεύουν και κινούνται με ταχύτητα μέχρι 20χλμ ανά ώρα και δεν λειτουργεί κανένα απολύτως σύστημα του αυτοκινήτου -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Και δεν είναι μόνο τα Fiat που δεν οδηγούνται.
Τα περισσότερα απλά δουλεύουν και κινούνται με ταχύτητα μέχρι 20χλμ ανά ώρα και δεν λειτουργεί κανένα απολύτως σύστημα του αυτοκινήτουλέω για το γκούπο που το έχω δει με τα μάτια μου...
πιθανό να το έχουν και άλλες εταιρίες... -
Το μόνο που έχω να πω ότι η επιλογη POLO TSI ήταν άψογη. Το αυτοκίνητο πετάει...για τα δικά μου τουλάχιστον δεδομένα. Και δεν το μετάνοιωσα που δεν πήρα με DSG. Έχω κάνει περίπου 500 χλμ. Δεν ξέρω τι να περιγράψω. Η ανταπόκριση του... η επιτάχυνση, η σταθερότητα στην εθνική... Το έφτασα μέχρι 140 ταχύτητα και δεν ξεπέρασε τις 3000 στροφές. Είμαι ακόμα στο στρώσιμο και σύμφωνα με την αντιπροσωπεία δεν χρειάζεται τίποτα το φοβερό αλλά καλό είναι να μην ξεπερνάει τις 3000-3500 στροφές σε πορεία και να μην το ταλαιπωρώ με πολλές στροφές σε χαμηλές ταχύτητες. Ήρεμα στην αρχή. Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι όταν το πρωι ανάβω τη μηχανή, νοιώθω το αυτοκίνητο να ανεβοκατεβαίνει από το θόρυβο που κάνει ο κινητήρας - δεν μπορώ να το εξηγήσω. Διαρκεί για λιγότερο από 30 sec και στη διάρκεια αυτή οι στροφές ανεβαίνουν ελάχιστα και ύστερα πέφτουν και ύστερα όλα καλά. Κάτι σαν ανάβεις τσοκ...Έχει αυτόματο τσοκ? Μπορεί να λ΄'εω χαζομάρες. Πάντως, ούτε που ακούγεται ο κινητήρας σταματημένη σε φανάρι. ... Αυτά. Καταπληκτικά. Είμαι ενθυσιασμένη. Η τεχνολογία αλλά και η πολυτέλεια του γερμανού είναι υπεράνω.
-
Ο χρήστης renata έγραψε:
Το μόνο που έχω να πω ότι η επιλογη POLO TSI ήταν άψογη. Το αυτοκίνητο πετάει...για τα δικά μου τουλάχιστον δεδομένα. Και δεν το μετάνοιωσα που δεν πήρα με DSG. Έχω κάνει περίπου 500 χλμ. Δεν ξέρω τι να περιγράψω. Η ανταπόκριση του... η επιτάχυνση, η σταθερότητα στην εθνική... Το έφτασα μέχρι 140 ταχύτητα και δεν ξεπέρασε τις 3000 στροφές. Είμαι ακόμα στο στρώσιμο και σύμφωνα με την αντιπροσωπεία δεν χρειάζεται τίποτα το φοβερό αλλά καλό είναι να μην ξεπερνάει τις 3000-3500 στροφές σε πορεία και να μην το ταλαιπωρώ με πολλές στροφές σε χαμηλές ταχύτητες. Ήρεμα στην αρχή. Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι όταν το πρωι ανάβω τη μηχανή, νοιώθω το αυτοκίνητο να ανεβοκατεβαίνει από το θόρυβο που κάνει ο κινητήρας - δεν μπορώ να το εξηγήσω. Διαρκεί για λιγότερο από 30 sec και στη διάρκεια αυτή οι στροφές ανεβαίνουν ελάχιστα και ύστερα πέφτουν και ύστερα όλα καλά. Κάτι σαν ανάβεις τσοκ...Έχει αυτόματο τσοκ? Μπορεί να λ΄'εω χαζομάρες. Πάντως, ούτε που ακούγεται ο κινητήρας σταματημένη σε φανάρι. ... Αυτά. Καταπληκτικά. Είμαι ενθυσιασμένη. Η τεχνολογία αλλά και η πολυτέλεια του γερμανού είναι υπεράνω.ρενατα καλοταξιδο σε ολα τα αυτοκινητα οταν ειναι κρυα το ρελαντι ανεβαινει στης 1200 μετα κατεβαινει στης 700 στροφες περιπου
-
Eυχαριστώ! Ευχαριστω...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Έχουν και περιορισμό στις στροφές ...
Είναι Κάτι σαν safe mode...
Το μόνο που δουλεύει είναι το μοτέρ σε χαμηλές στροφές και τα φώτα...
Αυτο το κάνουν για 2 λόγους...
Αφενως για να μην τα βιάζουν κατα την μεταφορά , και αφετέρου για να αναγκάσει τον τεχνικό να συνδέθει στον εγκέφαλο και να επέμβει στις παραμέτρους λειτουργίαςΌχι όλα.
Το τι σκίσιμο πέφτει στα στις μάντρες (στη Μάνδρα πχ) δεν λέγεται.οκ , έχεις δίκιο...
τα γκρουπ φίατ το έχουν...
το διαπίστωσα καθώς ήμουν παρών στη διαδικασία, από την παραλαβή μέχρι τον προγραμματισμό και το καθάρισμα...Και BMW.
Δουλεύουν φώτα, μοτέρ, αριστερό παράθυρο.
Χρειάζεται προγραμματισμό που γίνεται κατά τη διαδικασία του pdi.
-
Για opel? 2002 και 2009?
εννοω 'δουλευουν' στο ξεφορτωμα ή οχι? -
Εχω ενα θειο εκτελωνιστη. Καπου στο 1999-2000 με παιρνει τηλεφωνο και μου λεει οτι το Σαββατο εχει να παει στο λιμανι να εκτελωνισει κατι τρακτερ που ερχονται στο ιδιο φερρυ με διαφορα αλλα αυτοκινητα, κι αν θελω και μπορω να παω μια βολτα το πρωι να του κανω παρεα και να τον βοηθησω να τα βγαλουμε...Παω λοιπον κι εγω, ανεβαινω στο πλοιο, ειχε οτι μαρκα/μοντελο μπορειται να φανταστειται...ποιος τα γ@%#ει τα τρακτερ, ακολουθω τους υπολοιπους λιμενεργατες/οδηγους κι ξεκιναμε με κατι Οπελ Βεκτρα...Μπαινω στο πρωτο αυτοκινητο, σιγα την πορτα, ευλαβικα τον συμπλεκτη, κατηφοριζα με συναιση τις ραμπες του πλοιου, βγαινω στον ντοκο κι ακολουθω τα υπολοιπα αυτοκινητα σιγα σιγα και σταθερα, σεβομενος το οχημα...Η διαδρομη δεν ηταν τοσο challenging, ευθεια, μια δεξια στροφη 90μοιρων, παλι μια μεγαλη ευθεια, στο τελος της οποιας εκανες δεξια και παρκαρες διπλα στα υπολοιπα. Απο λακουβα βεβαια οτι θες... Κατεβαινες ερχοταν ενα βανακι σε επαιρνε και σε γυρναγε πισω στο καραβι..ολο ολο 2-3km (αναλογα με το που ηταν η θεση που μαζευαν την καθε μαρκα). Στην πρωτη επιστροφη λοιπον κι ενω καθομαι εξω εξω στο βανακι με την πορτα ανοιχτη να παιρνω και αερα (καλοκαιρακι), βλεπω ενα Βεκτρα στριβει με τις πορτες κυριολεκτικα στην 1 και μοναδικη στροφη και μας περναει με αντιθετη φορά στους κοφτες...Καπακι απο πισω αλλο, με το ποδι στο πατωμα. Ξεψαρωσα λοιπον κι εγω και του δωσα και καταλαβε...οχι τιποτα αλλο μην με καταλαβουν οτι δεν ειμαι συναδελφος τους
Οταν τελειωσαν τα αυτοκινητα, εβγαλα και κατι τρακτερ...αλλα εκει δεν ειχε χαβαλεΤα τελευταια χρονια δεν ξερω τι ακριβως συμβαινει στο λιμανι, ειμαι σιγουρος ομως οτι η φορτοεκφορτοση θα γινετε στους μικροτερους δυνατους χρονους, αφου ειδικα αυτου του τυπου πλοια, προσπαθουν να εχουν το μικροτερο δυνατο turnaround σε καθε λιμανι, και σιγουρα ο κοσμος που κανει τη δουλεια αυτη δεν θα εχει αλλαξει προσεγγιση.
Την ιδια στιγμη βεβαια εδω και πολλα χρονια, οι περισσοτερες εταιρειες, ειδικα σε μεγαλες κατηγοριες, στελνουν τα αυτοκινητα σε transport mode, οπως λεει κι ο Νικος πιο πανω, και τα περιθωρεια 'παιχνιδιου' εχουν ελαχιστοποιηθει, αφου περαν των περιορισμων του μοτερ, εχουν rubber blocks στα ελατηρια, καλυμματα στα φρενα κτλ...Το επισης τραγικο βεβαια, ειναι οτι το PDI δεν γινεται σωστα (οχι μονο στην Ελλαδα) και παραδιδουν και αυτοκινητα ετσι Ακομα και σε εκθεσειακο Volvo S60 οταν τους ρωτησα γιατι δειχνει τοσο ψηλο, και τους ρωτησα για τα στοπερ, τοτε ψαχτηκαν και τα βρηκαν ακομα εκει
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Το επισης τραγικο βεβαια, ειναι οτι το PDI δεν γινεται σωστα (οχι μονο στην Ελλαδα) και παραδιδουν και αυτοκινητα ετσι Ακομα και σε εκθεσειακο Volvo S60 οταν τους ρωτησα γιατι δειχνει τοσο ψηλο, και τους ρωτησα για τα στοπερ, τοτε ψαχτηκαν και τα βρηκαν ακομα εκειTo εχει παθει φιλος οταν αγορασε coras opc. Κυκλοφορουσε 1-2 μερες ετσι και παραπονιοταν οτι ειναι πολυ σκληρο...
-
Ο χρήστης renata έγραψε:
Το μόνο που έχω να πω ότι η επιλογη POLO TSI ήταν άψογη. Το αυτοκίνητο πετάει...για τα δικά μου τουλάχιστον δεδομένα. Και δεν το μετάνοιωσα που δεν πήρα με DSG. Έχω κάνει περίπου 500 χλμ. Δεν ξέρω τι να περιγράψω. Η ανταπόκριση του... η επιτάχυνση, η σταθερότητα στην εθνική... Το έφτασα μέχρι 140 ταχύτητα και δεν ξεπέρασε τις 3000 στροφές. Είμαι ακόμα στο στρώσιμο και σύμφωνα με την αντιπροσωπεία δεν χρειάζεται τίποτα το φοβερό αλλά καλό είναι να μην ξεπερνάει τις 3000-3500 στροφές σε πορεία και να μην το ταλαιπωρώ με πολλές στροφές σε χαμηλές ταχύτητες. Ήρεμα στην αρχή. Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι όταν το πρωι ανάβω τη μηχανή, νοιώθω το αυτοκίνητο να ανεβοκατεβαίνει από το θόρυβο που κάνει ο κινητήρας - δεν μπορώ να το εξηγήσω. Διαρκεί για λιγότερο από 30 sec και στη διάρκεια αυτή οι στροφές ανεβαίνουν ελάχιστα και ύστερα πέφτουν και ύστερα όλα καλά. Κάτι σαν ανάβεις τσοκ...Έχει αυτόματο τσοκ? Μπορεί να λ΄'εω χαζομάρες. Πάντως, ούτε που ακούγεται ο κινητήρας σταματημένη σε φανάρι. ... Αυτά. Καταπληκτικά. Είμαι ενθυσιασμένη. Η τεχνολογία αλλά και η πολυτέλεια του γερμανού είναι υπεράνω.Καλοριζικο , καλο ταξιδο και με πολλα απορβληματιστα και ασφαλη χιλιομετρα
Οπως ειπς και ο συμφορουμιτης πριν το ρελαντι σωστα λειτουργει ετσι στην αρχη , σε ολα τα αυτοκινητα ετσι ειναι .
καλα κανεις και εισαι ενθουσιασμενη αλλα δεν ειναι μονο ο Γερμανος που ειναι σταθερος και πολυτελής ,
πολυτέλεια και η τεχνολογια εχουν και οι αλλες εταιρειες
Οσον αφορα το στρωσιμο υπαρχει πιο σωστος τροπος που μπορεις να ακολουθησεις αλλα ειναι αρκετα αντισυμβατικός ,ιδιαίτερος και πιο πολυπλοκος απο τον γνωστο και τετριμενο που γραφουν στο Manual . -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Το επισης τραγικο βεβαια, ειναι οτι το PDI δεν γινεται σωστα (οχι μονο στην Ελλαδα) και παραδιδουν και αυτοκινητα ετσι Ακομα και σε εκθεσειακο Volvo S60 οταν τους ρωτησα γιατι δειχνει τοσο ψηλο, και τους ρωτησα για τα στοπερ, τοτε ψαχτηκαν και τα βρηκαν ακομα εκει
To εχει παθει φιλος οταν αγορασε coras opc. Κυκλοφορουσε 1-2 μερες ετσι και παραπονιοταν οτι ειναι πολυ σκληρο...
E, εντάξει...δε κούρασε και τα αμορτισέρ
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
... Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι όταν **το πρωι ανάβω τη μηχανή, νοιώθω το αυτοκίνητο να ανεβοκατεβαίνει **από το θόρυβο που κάνει ο κινητήρας - δεν μπορώ να το εξηγήσω. Διαρκεί για λιγότερο από 30 sec ....
ρενατα καλοταξιδο σε ολα τα αυτοκινητα οταν ειναι κρυα το ρελαντι ανεβαινει στης 1200 μετα κατεβαινει στης 700 στροφες περιπου
Στην αρχή όταν διάβασα 'το πρωι ανάβω τη μηχανή, νοιώθω το αυτοκίνητο να ανεβοκατεβαίνει' τρόμαξα.... άκου το αυτοκίνητο να ανεβοκατεβαίνει... σαν κάτι αμερικάνικα που χοροπηδάνε στο ρυθμό!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
... Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι όταν **το πρωι ανάβω τη μηχανή, νοιώθω το αυτοκίνητο να ανεβοκατεβαίνει **από το θόρυβο που κάνει ο κινητήρας - δεν μπορώ να το εξηγήσω. Διαρκεί για λιγότερο από 30 sec ....
ρενατα καλοταξιδο σε ολα τα αυτοκινητα οταν ειναι κρυα το ρελαντι ανεβαινει στης 1200 μετα κατεβαινει στης 700 στροφες περιπου
Στην αρχή όταν διάβασα 'το πρωι ανάβω τη μηχανή, νοιώθω το αυτοκίνητο να ανεβοκατεβαίνει' τρόμαξα.... άκου το αυτοκίνητο να ανεβοκατεβαίνει... σαν κάτι αμερικάνικα που χοροπηδάνε στο ρυθμό!
'Τρεμοπαίζει' σου κάθεται καλύτερα?
-
Το πρωί που η μηχανή είναι κρύα, στο ρελαντί γυρίζει με λίγο περισσότερες στροφές απ' ότι όταν είναι ζεστή.
Δεν ανεβοκατεβαίνει ούτε τρεμοπαίζει - κάτι δεν δουλεύει σωστά.Είναι δύσκολο να το δεις αυτό στο συνεργείο εκτός αν αφήσεις εκεί το αμάξι το βράδυ για να κρυώσει καλά.
-
Προφανώς εννοεί ότι αισθάνεται τους αυξημένους και ακανόνιστους κραδασμούς του κινητήρα όσο οι στροφές είναι αυξημένες πριν πέσει το ρελαντί (αρχικά είναι 1200, πέφτει στις 900 και όταν ζεσταθεί καλά στις 700). Κλασική λειτουργία TSI vag.
-
Έχω την εντύπωση ότι ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου καταγράφει τους κραδασμούς (misfires) και επιτρέπει λιγότερους κραδασμούς όταν ο κινητήρας είναι κρύος παρά όταν είναι ζεστός. Δηλαδή ο κρύος κινητήρας με το ψηλό ρελαντί δουλεύει πιο ομαλά από τον ζεστό κινητήρα.
Στο δικό σου αμάξι ο κρύος κινητήρας τραντάζει περισσότερο από τον κινητήρα ζεστό; -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Υδροπνευματική Citroen...
Στρώσιμο Νέου Αυτοκινήτου.....