-
Εγώ λέω να μην το παιδεύουμε, το πάμε κανονικά το αμάξι χωρίς να κοφτιάζουμε συνέχεια και είναι ΟΚ...
-
Το λέω γιατί όσων γνωστών ξέρω τα μοτέρ μια χαρά είναι που δε σκέφτηκαν ποτε πως να στρώσουν. Αν είναι να κάψει λάδια η όχι αυτό είναι γραμμένο. Περισσότερο είναι να χαμε να λέγαμε. Πας το αμάξι εκεί κανονικά λίγο πιο χαλαρά και είναι ΟΚ.
Και μένα όταν μου δώσανε το πόλο επειδή ήταν με 75 άλογα και είχα νεύρα με 800χλμ βαρούσα κόφτες για πόσο καιρο... και; Τίποτα το ίδιο έχω 14,500χλμ με τα ίδια λάδια και στο δείκτη απο το max πήγε στα 3/4.... τρίχες κατσαρές δλδ.
-
Έχεις νεύρα συχνά?
-
Ο χρήστης Lord_Rutherford έγραψε:
....... Τίποτα το ίδιο έχω 14,500χλμ με τα ίδια λάδια ....Συγνώμη κάθε πότε σκοπεύεις να κάνεις αλλαγές λαδιών;
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
....... Τίποτα το ίδιο έχω 14,500χλμ με τα ίδια λάδια ....
Συγνώμη κάθε πότε σκοπεύεις να κάνεις αλλαγές λαδιών;
Αν δεν κάνω λάθος από το εργοστάσιο προβλέπεται αλλαγή λαδιών κάθε 15000 χλμ. Φυσικά είναι στην ευχέρεια του καθενός να μειώσει τα διαστήματα αυτά.
...Τίποτα το ίδιο έχω 14,500χλμ με τα ίδια λάδια και στο δείκτη απο το max πήγε στα 3/4.... τρίχες κατσαρές δλδ.
Πρώτα απ΄όλα δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι η κατανάλωση του 1/4 του λαδιού είναι φυσιολογική σε 14500 χλμ. Από κει και πέρα θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Λάδια συμπληρώνεις; Αυτό το λέω γιατί άσχετα με το αν ολική αλλαγή λαδιών πρέπει να γίνεται στα 15000 χλμ, τα λάδια πρέπει να βρίσκονται πάντα κοντά στο max.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Αν έχει τα λάδια του golf, όταν κάνει άλλα τόσα.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Άσε τον άνθρωπο ρε. Του φέρεται όπως του αξίζει!
-
λαδια ποτε να αλλαξω?? ο πωλητης μου ειπε στα 2500χλμ ο μηχανικος που μου το παρεδωσε στα 5000χλμ και η fiat στα 15000χλμ ποιον να ακουσω??
-
Ο χρήστης baspats έγραψε:
λαδια ποτε να αλλαξω?? ο πωλητης μου ειπε στα 2500χλμ ο μηχανικος που μου το παρεδωσε στα 5000χλμ και η fiat στα 15000χλμ ποιον να ακουσω??Τη φιατ προφανως...
Εγω δεν καταλαβαινω τη λογικη του να ακουσεις τον οποιονδηποτε, και οχι την εταιρια, που στο κατω κατω της γραφης, καποια μελετη θα εχει κανει, η 1000000 μηχανικους σαν αυτον που σου ειπε στα 5χιλ χλμ...
Νομιζω τσαμπα λεφτα οι παραπανω αλλαγες λαδιων...
-
Κράτα τα λάδια τουλάχιστον 5.000 χλμ και να συμπληρώνεις τακτικά. Αντέχουν (αν είναι συνθετικά) πάνω από 10.000 χλμ.
-
Παίδες ξέθαψα το θέμα στρώσιμο, γιατί από ότι φαίνεται το δικό μου
(Focus 1.6 TI VCT) θα έρθει τέτοια ημερομηνία που θα αναγκαστώ να
το στρώσω ταξιδεύοντας Θεσσαλονίκη Λάρισσα για κάτι βαφτίσια-
Eίδα το thread εδώ.
-
Κοίταξα και τα tips στρωσίματος:
http://www.autotriti.gr/AUTOTRITI/_maga ... hema=32114
Και πάλι δεν κατάλαβα!!!
Tην διαδρομή Θεσ/κη->Λάρισα θα την κάνω με χαμηλές στροφές και συνεπώς ταχύτητα, αλλά
άλλοι λένε όχι στις αυξομειώσεις στροφών
άλλοι λένε όχι σταθερές στροφές
**
Πως στο διάολο θα το πάω και θα το φέρω στην Λάρισσα για να στρωθεί? ** -
-
Όχι χαμηλές στροφές, αρκετές αλλαγές ταχυτήτων. Ανέβαζέ τις ψηλά και άσε τις στροφές να πέφτουν μόνες τους, χωρίς φρένο.
-
-
Το πιο σημαντικό στο στρώσιμο σε ταξίδι είναι να παίρνεις το πόδι σου από το γκάζι για μερικά δευτερόλεπτα κάθε 2-3 λεπτά. Ανεβαίνει η υποπίεση του κινητήρα και ρουφάει ο κύλινδρος λάδι λιπαίνοντας καλύτερα τα ελατήρια.
Οδήγηση κανονική, στο όριο ταχύτητας αλλά στην επιτάχυνση μη το φοβάσαι - να επιταχύνεις κανονικά. Αν το οδηγείς σιγά, αργεί να στρώσει και δεν στρώνει καλά. Όχι χαμηλές στροφές στο στρώσιμο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το πιο σημαντικό στο στρώσιμο σε ταξίδι είναι να παίρνεις το πόδι σου από το γκάζι για μερικά δευτερόλεπτα κάθε 2-3 λεπτά.Ακριβώς. Γι'αυτό είπα να αφήνει τις στροφές να πέφτουν μόνες τους κάθε τόσο. Μετά, πάλι ψηλά. Καλό θα είναι να γίνεται αυτό με όσες περισσότερες σχέσεις από το κιβώτιο.
-
ρε παιδια στο βιβλιαρακι του κατασκευαστη λεει τα πρωτα 1000 χιλιομετρα ειναι τα σημαντικοτερα για το στρωσιμο, οδηγηση σε μεσαιες στροφες χωρις αποτομα ξεσπασματα κτλ.
Εγω ειμαι στα 700 χλμ τωρα που γραφω, και το πηγαινω με μισο γκαζι ποτε τερμα στο πατωμα,αλλα σταδιακα ανεβασμα με το γκαζι και παιζω συνεχεια με το μοχλο αλλα αναμεσα στις 2 και με 3500 στροφες και οχι παραπανω!
Ειναι λιγες οι στροφες λετε???
Ποιες εννοει μεσαιες στροφες το βιβλιαρακι??? -
Σωστά το πας. Ρίχνε όμως κανένα ξεκάπνισμα που και που σε ανοιχτή ευθεία (ως τις 5000 αφήνοντας τον κινητήρα να ρίξει μόνος του τις στροφές χωρίς να πατάς συμπλέκτη).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σωστά το πας. Ρίχνε όμως κανένα ξεκάπνισμα που και που σε ανοιχτή ευθεία (ως τις 5000 αφήνοντας τον κινητήρα να ρίξει μόνος του τις στροφές χωρίς να πατάς συμπλέκτη).Γιατί, diesel είναι?
Έχει και 6.000 το μενού, και 6.500. Μην το φοβάστε παίδες!
-
Κι ο θείoς Krus όλα 'ευλαβικά' τα στρώνει
-
Η μαμά του μου είπε να μην το ζορίζω!
Στρώσιμο Νέου Αυτοκινήτου.....