-
Αντεύχομαι και σε εσάς και σε όλο το Forum
-
Τα επίπεδα σιδήρου που βρίσκει κανείς αν κάνει ανάλυση λαδιών στο 1ο λάδι μπορεί να είναι 7-10 φορές υψηλότερα από τα επίπεδα σιδήρου που θα δει κανείς μετά από 3 αλλαγές λαδιών αλλά παραμένουν 2-3 φορές χαμηλότερα από τα επίπεδα όπου τίθεται θέμα αυξημένων φθορών στο μοτέρ από τα σωματίδια αυτά. (νούμερα ενδεικτικά)
Μια βόλτα στο BITOG όπου παραθέτουν πολλοί αναλύσεις λαδιών μπορεί να το τεκμηριώσει αυτό.Σαφώς και ο κάθε ένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στο αυτοκίνητό του, αλλά είναι ηλίθιο να μην κάνει αυτό που του λέει ο κατασκευαστής (προσωπική άποψη, sic).
Για το RS5 δεν ξέρω τί έχει συμβεί, και ίσως θα ήθελε το δικό του θέμα. Αλλά μην βγάζετε εύκολα και γρήγορα συμπεράσματα γιατί με τις Μ5 συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που νόμιζαν πολλοί εδώ μέσα. Επίσης μην ξεχνάμε ότι σαν μοτέρ κινούνται σε άλλο φάσμα από πλευράς κατασκευής/προδιαγραφών/χρήσης. Επιπλέον είναι μοτέρ περιορισμένης παραγωγής οπότε αυξάνεται εκθετικά η πιθανότητα να κάνει μ@λακία το εργοστάσιο.
Αλλά ας ανοίξει νέο θέμα όποιος ξέρει για αυτό να τα πούμε εκεί. -
Το audi rs5 που έχω δει αναλυτικα όλα τα βίντεο του ελληνα μηχανικού, με υποψιαζει μόνο και μόνο ότι έπαθε την ίδια ζημιά 2 φορές από τον ίδιο ιδιοκτήτη. Δεν ξέρουμε αν επαρκή ποσότητα λαδιού μέσα, δεν ξέρουμε τι λάδι ειχε, δεν ξέρουμε τι φίλτρο λαδιού είχε που ίσως εμπόδιζε την σωστή ροή του λαδιού. Εγώ κλίνω πιο πολύ σε ελλειπή έλεγχο του οχήματος από τον ιδιοκτήτη παρά σε εργοστασιακή αστοχία της αντλιας.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Τα επίπεδα σιδήρου που βρίσκει κανείς αν κάνει ανάλυση λαδιών στο 1ο λάδι μπορεί να είναι 7-10 φορές υψηλότερα από τα επίπεδα σιδήρου που θα δει κανείς μετά από 3 αλλαγές λαδιών αλλά παραμένουν 2-3 φορές χαμηλότερα από τα επίπεδα όπου τίθεται θέμα αυξημένων φθορών στο μοτέρ από τα σωματίδια αυτά. (νούμερα ενδεικτικά)
Μια βόλτα στο BITOG όπου παραθέτουν πολλοί αναλύσεις λαδιών μπορεί να το τεκμηριώσει αυτό.Σαφώς και ο κάθε ένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στο αυτοκίνητό του, αλλά είναι ηλίθιο να μην κάνει αυτό που του λέει ο κατασκευαστής (προσωπική άποψη, sic).
Για το RS5 δεν ξέρω τί έχει συμβεί, και ίσως θα ήθελε το δικό του θέμα. Αλλά μην βγάζετε εύκολα και γρήγορα συμπεράσματα γιατί με τις Μ5 συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που νόμιζαν πολλοί εδώ μέσα. Επίσης μην ξεχνάμε ότι σαν μοτέρ κινούνται σε άλλο φάσμα από πλευράς κατασκευής/προδιαγραφών/χρήσης. Επιπλέον είναι μοτέρ περιορισμένης παραγωγής οπότε αυξάνεται εκθετικά η πιθανότητα να κάνει μ@λακία το εργοστάσιο.
Αλλά ας ανοίξει νέο θέμα όποιος ξέρει για αυτό να τα πούμε εκεί.Kαι η BMW είχε κάνει λάθος με τις αντλίες και το ιξώδες ( οι Μ5 που είχαν το πρόβλημα ήταν οι 10κύλινδρες, άλλαξαν τις αντλίες με άλλες μεγαλύτερης παροχής και το ιξώδες από 10/60 το έκαναν 5/30, το θέμα μας δεν είναι τα Audi BMW κλπ αλλά αν πρέπει ένας καινούργιος κινητήρας να κρατάεοι τα πρώτα του λάδια 10-15.000 χλμ, εγώ σαν μηχανικός -μηχανουργός ανατριχιάζω και με τη σκέψη μόνο και ας λένε ότι θέλουν τα εργοστάσια.
-
Χρόνια πολλά παιδιά..καλά Χριστούγεννα..
Σωστό..η συζήτηση μας είναι πότε πρέπει να αλλαχτουν τα πρώτα λαδια του κινητήρα..
Και ρωτώ το φίλο 21 Quadra..στα πόσα χλμ πρέπει να αλλαχτουν; ;
Στα 1000 χλμ στα 1500 χλμ στα 2000 χλμ; ;
Είναι αρκετά αυτά τα χλμ;; Η μετά θα συνεχίζει να παράγει κι άλλα ρυνισματα και η δεύτερη αλλαγή που θα γίνει στα 10000 χλμ η 15000 ή και 20000 είναι πάρα πολλά;
Μήπως οι δύο πρώτες αλλαγές λαδιών πρέπει να γίνουν πιο σύντομα; ;
Δε ξέρω αν γίνομαι κατανοητος.. -
Κοιτάξτε η θεωρία είναι σωστή ότι πρέπει να αλλάζονται στα πρώτα 1000-2000 χλμ. Είναι απόλυτα λογικές οι εξηγήσεις που έδωσαν τα παιδιά.
Στη πράξη όμως δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει. Έχουμε στη δουλειά στόλο νέων οχημάτων που κάνουν 150.000-200.000 το χρόνο. Από τη πρώτη στιγμή ακολουθεί η εταιρία το πρόγραμμα συντήρησης των αυτοκίνητοβιομηχανιων...Λάδια κάθε 35.000 κτλ...για αρχική αλλαγή στα 1000 ούτε λόγος. Δεν έχουμε αστοχίες στη μηχανή...πετάνε τα αμάξια στα 3 χρόνια περίπου...οι μηχανές τους όμως δεν έχουν βγάλει πρόβλημα,απλα κάνουν ανανέωση στόλου. Μιλαμε για diesel ford transit, fiat ducato, fiat doblo, vw caddy και διάφορα τέτοια επαγγελματικά.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Υπάρχει απόσταση μεταξύ του 'στα πρώτα χιλιόμετρα παράγει περισσότερα μικροσωματίδια το μοτέρ' και του 'πρέπει να αλλάζονται πρόωρα τα 1α λάδια'.
Το ότι ισχύει το 1ο ΔΕΝ συνεπάγεται το 2ο.
Για την ακρίβεια, δεν ισχύει το 2ο. Επαναλαμβάνω πως υπάρχει αρκετό περιθώριο ασφαλείας ώστε να μην χρειάζεται μια τέτοια κίνηση.
Οι οδηγίες του κατασκευαστή είναι σοφά γραμμένες. σοφά=χιλιάδες εργατοώρες μηχανικών για να βγουν τα συμπεράσματα ώστε να γραφτούν οι οδηγίες.
Όλα τα υπόλοιπα εγώ τα ακούω 'σκίζω τις ζαρτίερες μου' (μετά συγχωρήσεως).YΓ. Η BMW δεν άλλαξε ποτέ καμία αντλία λαδιού (τουλάχιστον πριν την εμφάνιση του προβλήματος). Απλά κάποια στιγμή έβγαλε μια οδηγία που προέτρεπε 10W-60 για χρήση πίστας, χωρίς προφανώς να το τεστάρει και την πάτησε. Το 10W60 έσκισε το μοτέρ της Μ5 με τις μικρές ανοχές κατά τις κρύες εκκινήσεις με τελικό αποτέλεσμα τις γνωστές βλάβες. Εν συνεχεία απλά απέσυρε την οδηγία και προέτρεπε όλους να βάζουν την κλασσική της προδιαγραφή (LL02? ή όπως τη λέγανε) που βγαίνει κυρίως σε 5W-30.
-
Και πόσα χρόνια τα κρατάει η εταιρεία αυτά τα αυτοκίνητα; ;
-
Ο χρήστης jimptso έγραψε:
Και πόσα χρόνια τα κρατάει η εταιρεία αυτά τα αυτοκίνητα; ;Το έχω γράψει ήδη στο ποστ. Περίπου 3 πάνω κατω...κοντά 600-800.000 χλμ.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Υπάρχει απόσταση μεταξύ του 'στα πρώτα χιλιόμετρα παράγει περισσότερα μικροσωματίδια το μοτέρ' και του 'πρέπει να αλλάζονται πρόωρα τα 1α λάδια'.
Το ότι ισχύει το 1ο ΔΕΝ συνεπάγεται το 2ο.
Για την ακρίβεια, δεν ισχύει το 2ο. Επαναλαμβάνω πως υπάρχει αρκετό περιθώριο ασφαλείας ώστε να μην χρειάζεται μια τέτοια κίνηση.
Οι οδηγίες του κατασκευαστή είναι σοφά γραμμένες. σοφά=χιλιάδες εργατοώρες μηχανικών για να βγουν τα συμπεράσματα ώστε να γραφτούν οι οδηγίες.
Όλα τα υπόλοιπα εγώ τα ακούω 'σκίζω τις ζαρτίερες μου' (μετά συγχωρήσεως).YΓ.** Η BMW δεν άλλαξε ποτέ καμία αντλία λαδιού (τουλάχιστον πριν την εμφάνιση του προβλήματος)**. Απλά κάποια στιγμή έβγαλε μια οδηγία που προέτρεπε 10W-60 για χρήση πίστας, χωρίς προφανώς να το τεστάρει και την πάτησε. Το 10W60 έσκισε το μοτέρ της Μ5 με τις μικρές ανοχές κατά τις κρύες εκκινήσεις με τελικό αποτέλεσμα τις γνωστές βλάβες. Εν συνεχεία απλά απέσυρε την οδηγία και προέτρεπε όλους να βάζουν την κλασσική της προδιαγραφή (LL02? ή όπως τη λέγανε) που βγαίνει κυρίως σε 5W-30.
Eγώ μίλησα για μετά το πρόβλημα, λες δεν άλλαξε καμμία αντλία λαδιού, ποιά από τις 5 που έχει ?
Λες ότι πρότεινε 10/60 για χρήση πίστας κάτι που δεν ισχύει, 10/60 φορούσε από το εργοστάσιο και η πρόταση της ήταν για το 10/60 της Catrol για όλες τις χρήσεις.Στην Αμερική που δεν πάιζουν με αυτά τα θέματα αναγκάστηκε και μάζεψε πίσω όλα τα αυτοκίνητα αλλάζοντας τα μοτέρ
με τα καινούργια που είχαν άλλες αντλίες, και επειδή μάλλον δεν γνωρίζεις τον κινητήρα που είναι ξηρού κάρτερ, έχει μια αντλία λαδιού για την λίπανση του κινητήρα, μια υψηλής πίεσης για το Vanos, μιά αντλία για να στείλει το λάδι στα 2 ξηρά κάρτερ που έχει ( ένα μικρό και ένα μεγαλύτερο, μια αντλία που στέλνει το λάδι από το μικρό κάρτερ στο μεγάλο και μια αντλία που στέλνει το λάδι από το μεγάλο κάρτερ στην αντλία του κινητήρα, εγώ καταλαβαίνω ότι σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το λάδι με αυτό το ιξώδες δεν μπορεί να κάνει αυτές τις αποστάσεις του πήγαινε - έλα μέσα από παγωμένες σωληνώσεις κλπ, οπότε υπήρχε μια συνεχής ανεπαίσθητη φθορά στα κουζινέτα μπιελών πρωτίστως και στα κουζινέτα βάσης που έβγαινε με νορμάλ χρήση στα περίπου 50-80.000 χλμ. Ν πω επίσης ότι 1 ή 2 αντλίες περισυλογής και μετασφοράς του λαδιού είναι ηλεκτρικές, οπότε στα πολύ μεγάλα κρύα και με λίγο πεσμένη μπαταρία η κυκλοφορία του λαδιού γίνεται προβληματική.Τώρα αν εσύ πιστεύεις ότι πρότεινε λάδι 10/60 για χρήση πίστας αλλά την πάτησε γιατί δεν το είχε δοκιμάσει σκίσε τις ζαρντιέρες σου όπως είπες γιατί στην Αμερική τα μοτέρ που έπαθαν τις ζημιές τα είχαν μεγάλης ηλικίας άτομα ( στην Ελλάδα τους λέμε ειρωνικά μανατζαραίους ) που ούτε σε πίστες έμπαιναν ούτε έκαναν κόντρες στην βούτα.
Ας μείνουμε στο θέμα γιατί από την μία λές ότι έχουν πείρα χιλιάδων καταγραμμένων σελίδων για τα λάδια και τα μικροσωματίδια και από την άλλη μας λές ότι πρότεινε λάδι για την πίστα και δεν το είχε δοκιμάσει.
Παραιτούμαι της συζήτησης γιατί θα προσπαθείς να μας πείσεις μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα του 2019 και δεν έχω τόσο κουράγιο, σου εύχομαι καλές γιορτές και με υγεία το νέο έτος.
-
Το θεμα συνοψιζεται στο οτι ενα τοσο τουμπανο μοτερ με απειρες ωρες πανω του απο εξειδικευμενους ανθρωπους κατεληξε να εχει τετοια ζημια απο καθαρα χαζομαρα. Αντε ανοιγε το μοτερ ανα 60-80κ χλμ να αλλαζεις κουζινετα.
-
Ο χρήστης jimptso έγραψε:
Χρόνια πολλά παιδιά..καλά Χριστούγεννα..
Σωστό..η συζήτηση μας είναι πότε πρέπει να αλλαχτουν τα πρώτα λαδια του κινητήρα..
Και ρωτώ το φίλο 21 Quadra..στα πόσα χλμ πρέπει να αλλαχτουν; ;
Στα 1000 χλμ στα 1500 χλμ στα 2000 χλμ; ;
Είναι αρκετά αυτά τα χλμ;; Η μετά θα συνεχίζει να παράγει κι άλλα ρυνισματα και η δεύτερη αλλαγή που θα γίνει στα 10000 χλμ η 15000 ή και 20000 είναι πάρα πολλά;
Μήπως οι δύο πρώτες αλλαγές λαδιών πρέπει να γίνουν πιο σύντομα; ;
Δε ξέρω αν γίνομαι κατανοητος..Εγώ προσωπικά θα τα άλλαζα κάπου εκεί στα 1000 χλμ, ακόμα έστω και για την παραξενιά μου, θα τα άλλαζα μόνος μου με ζεστό τον κινητήρα για να στραγγίξουν τελείως και θα έβαζα ένα φίλτρο λαδιού original εργοστασιακό και ένα επώνυμο λάδι με όλες τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, το πιθανότερο να έβαζα αυτό που προτείνει και σαν μάρκα.
Τις επόμενες αλλαγές θα τις έκανα κάθε 7.000 - 10.000 χλμ ανάλογα με την κίνηση, συνεχώς μέσα στην πόλη που επιβαρύνεται πολύ το λάδι ή αν έκανα και αρκετά χλμ σε ανοιχτούς δρόμους, αυτά θα έκανα εγώ, ο καθένας να κάνει ότι θέλει.
-
Μπορεί στην πραγματικότητα να μην χρειάζεται αλλαγή λαδιών στα πρωτα 1000-1500-2000χλμ ...αλλά ... έχοντας δώσει 15-20-25-30 χιλιάδες ευρώ για την αγορά ποιος ο λόγος να τσιγκουνεσαι να δώσεις και 40-50€ για την αλλαγή των λαδιών και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να μην έχεις στο μυαλό σου την πιθανότητα υπάρξης ρινισματων???
Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Μπορεί στην πραγματικότητα να μην χρειάζεται αλλαγή λαδιών στα πρωτα 1000-1500-2000χλμ ...αλλά ... έχοντας δώσει 15-20-25-30 χιλιάδες ευρώ για την αγορά ποιος ο λόγος να τσιγκουνεσαι να δώσεις και 40-50€ για την αλλαγή των λαδιών και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να μην έχεις στο μυαλό σου την πιθανότητα υπάρξης ρινισματων???Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Γιατί αν κάνεις κάτι εκτός οδηγιών, βαδίζεις στο άγνωστο. Μάλλον δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Μπορεί το λάδι που βάζει η εταιρεία στο μοτέρ να έχει ειδική σύσταση για 1ο λάδι και να μην υπάρχει όμοιό του στο εμπόριο για παράδειγμα, δεν το ξέρεις αυτό.
Αν ακολουθήσεις τις οδηγίες ΔΕΝ θα έχεις πρόβλημα ...και αν έχεις πρόβλημα το εργοστάσιο θα σε καλύψει με την εγγύηση ή με ανάκληση.
Αν δεν ακολουθείς τις οδηγίες, κατά βάση είσαι μόνος.Μην εστιάζετε στο τί συμβαίνει σε ειδικά μοτέρ όπως Μ5 και RS5. Είναι περιορισμένης παραγωγής και ΔΕΝ υπόκεινται στα τεστ και μελέτες μοτέρ που θα παραχθούν κατά εκατομμύρια. Εκεί η υπάρχει όντως πιθανότητα μ@λ@κίας από το εργοστάσιο, ακριβώς λόγω του ότι τα σχετικά προγράμματα είναι μικρά και δεν αναλύονται τα πάντα (και πιθανώς κάποια πράγματα γίνονται 'εμπειρικά' όπως υποθέτω η οδηγία της BMW για 10W60 που όντως αρχικά ήταν το μοναδικό λιπαντικό που πρότεινε η BMW)
Όχι ότι δεν υπάρχουν αστοχίες και σε μοτέρ παραγωγής, αλλά αυτές συνήθως δεν είναι καταστροφικές. Τα VW που καίνε λάδια, δουλεύουν νορμάλ απλά θέλουν συμπλήρωμα λιπαντικού. Ακόμα και οι Alfa Romeo με τους εκκεντροφόρους τα μοτέρ νομίζω κατά τα άλλα δούλευαν κανονικά. Ή η Όπελ με τις καδένες που ακούγονταν.
Σε κάθε μια από τις περιπτώσεις που ανέφερα, το καλύτερο που μπορούσε να κάνει κανείς παραμένει το να ακολουθεί το πρόγραμμα σέρβις του κατασκευαστή.Αλλά η Ελλάδα είναι η χώρα που ο κάθε ένας κάνει ό,τι θέλει.
Τί οδηγίες και μέντολες έτσι? -
Όπως είπες και εσύ πολύ σωστά: 'Μπορεί το λάδι...'
Αν υπήρχε βεβαιότητα για αυτό, δεν θα το συζητούσαμε.
Αλλά το 'μπορεί' έχει έναν μαγικό τρόπο να σε οδηγεί σε ακροβασίες.Άρα τουλάχιστον αλλάζεις λάδι και ξέρεις ότι θα καθαρίσει από τα όποια ρινίσματα.
Χωρίς να αλλάξεις, σίγουρα θα παραμείνουν. Να τα εξαφανίζει, δεν υπάρχει περίπτωση. Επίσης να παραμείνουν χωρίς να κάνουν κακό, πάλι δεν υπάρχει περίπτωση.Άλλωστε τα ίδια τα εργοστάσια παραδέχονται πως αν δεν αλλάζαμε αυτοκίνητα, θα έκλειναν. Άρα τους βολεύει μια 'πτώση' του κινητήρα, μετά τις 100 χιλιάδες χλμ.
-
Ο χρήστης Antonis55 έγραψε:
Όπως είπες και εσύ πολύ σωστά: 'Μπορεί το λάδι...'
Αν υπήρχε βεβαιότητα για αυτό, δεν θα το συζητούσαμε.
Αλλά το 'μπορεί' έχει έναν μαγικό τρόπο να σε οδηγεί σε ακροβασίες.Άρα τουλάχιστον αλλάζεις λάδι και ξέρεις ότι θα καθαρίσει από τα όποια ρινίσματα.
Χωρίς να αλλάξεις, σίγουρα θα παραμείνουν. Να τα εξαφανίζει, δεν υπάρχει περίπτωση. Επίσης να παραμείνουν χωρίς να κάνουν κακό, πάλι δεν υπάρχει περίπτωση.Άλλωστε τα ίδια τα εργοστάσια παραδέχονται πως αν δεν αλλάζαμε αυτοκίνητα, θα έκλειναν. Άρα τους βολεύει μια 'πτώση' του κινητήρα, μετά τις 100 χιλιάδες χλμ.
Ό,τι λες είναι τελείως αυθαίρετο.
Τα μοντέρνα μοτέρ βενζίνης βγάζουν τουλάχιστον 400.000χλμ. χωρίς πρόβλημα ή πτώση απόδοσης ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Πιθανότητα αστοχίας βέβαια πάντα υπάρχει αλλά δεν έχει σχέση με τα λάδια.
Η μόνη σίγουρη και δοκιμασμένη λύση είναι κανείς να κάνει ό,τι λέει το manual. -
Οταν η ΒΜW παρουσίασε με τυμπανοκρουσίες τον V10 αυτός ο κινητήρας ήταν η κορώνα του στέμματος για το εργοστάσιο θέλοντας να γίνουν συνειρμοί από τους καταναλωτές με τον κινητήρα της F1 που έτρεχε εκείνη την εποχή, και αποκλείεται οι Γερμανοί να μην έδωσαν όλη τους την προσοχή, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να εμπίπτει στην κατηγορία των κινητήρων που επειδή είναι μικρότερης παραγωγής να μην έδωσαν την πρέπουσα σημασία, πολύ απλά υπήρξαν παράμετροι που δεν τους έλαβαν υπόψη γιατί και αυτοί άνθρωποι είναι, εδώ πέφτουν διαστημόπλοια από ανθρώπινα λάθη.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον κινητήρα του RS5 που φορέθηκε και στα RS8 αλλά με άλλη αντλία λαδιού σταθερής παροχής. Δεν υπάρχει εργοστάσιο και δη Γερμανικό και μάλιστα από κατασκευαστές αυτού του διαμετρήματος να φτιάχνουν μοτέρ μεγάλου κυβισμού που γυρίζουν στις 8.500 RPM και να μην έχουν ξεσκονίσει όλες του τις λεπτομέρειες, αλλά το ανθρώπινο λάθος καιροφυλακτεί, απόδειξη για τα λάθη που γίνονται είναι οι απανταχού ανακλήσεις που κοστίζουν πολλά δίς ετησίως στα εργοστάσια και δεν νομίζω ότι το κάνουν επίτηδες, είναι λάθη επί λαθών που ξεφεύγουν και δεν έχουν να κάνουν με τον αριθμό παραγωγής αλλά με το κόστος στα μαζικά μποντέλα και με ανθρώπινα λάθη στα nice αυτοκίνητα, ας θυμηθούμε τις Ferrari που κάηκαν και τόσα άλλα όπου το κόστος δεν είναι η βασική παράμετρος.
Τα manual υπάρχουν λόγω νομοθεσίας και για να καλύπτουν τον μέσο οδηγό σε απλές καταστάσεις όπως είναι η απλή χρήση του οχήματος, σε όλα τα manual ειδικά στα τελευταία χρόνια που έχουν μέγεθος βιβλίου τα λάθη που περιέχουν είναι αρκετά έως πολλά,, ένας οδηγός που ξέρει αρκετά πράγματα γύρω από το αυτοκίνητο θα σταθεί στις βασικές λεπτομέρειες και δεν θα ακολουθήσει ορισμένες προτάσεις όπως πχ αλλαγή λαδιών σε 30.000 χλμ, γιατί και η BMW έλεγε στο manual τι να κάνουν αλλά παρόλα αυτά οι ζημιές έγιναν, το manual δεν είναι θέσφατο, απλά αφορά όσους δεν γνωρίζουν τίποτα από τα αυτοκίνητα παρά μόνο να στρίβουν το τιμόνι, απόδειξη της ασχετοσύνης των οδηγών και δη γυναικών είναι η καταστροφή των diesel λόγω των DPF και της μη κατανόησης της λειτουργίας τους από τον οδηγό που οδήγησε σε φωτιές πολλά αυτοκίνητα, καλά είναι λοιπόν τα manual αλλά ας μη δένουμε κόμπο τι γράφουν, λίγη παραπάνω γνώση εκτός των manual είναι πάντα καλοδεχούμενη.
-
Μπραβο στον κ.Παναγιωτη (21 Quadra) για οσα εγραψε και τωρα και πιο πριν
-
Ό,τι λες είναι τελείως αυθαίρετο.
Τα μοντέρνα μοτέρ βενζίνης βγάζουν τουλάχιστον 400.000χλμ. χωρίς πρόβλημα ή πτώση απόδοσης ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Πιθανότητα αστοχίας βέβαια πάντα υπάρχει αλλά δεν έχει σχέση με τα λάδια.
Η μόνη σίγουρη και δοκιμασμένη λύση είναι κανείς να κάνει ό,τι λέει το manual.Ενώ εσύ μιλώντας για 400000 χωρίς πτώση απόδοσης, είσαι το αντίθετο.
Επίσης, ενώ εσύ μιλάς για δοκιμασμένες λύσεις και manual, που γράφουν λάθος ακόμα και τον τύπο απο τις λάμπες, είσαι το αντίθετο.ΔΕΝ το ξεκίνησα εγώ πάντως, εσύ με αποκάλεσες αυθαίρετο.
ΔΕΝ σε χαρακτήρισα λες και με ξέρεις κιόλας. -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
απόδειξη της ασχετοσύνης των οδηγών και δη γυναικώνΜε κάθε φιλική διάθεση, θεωρώ πως στο συγκεκριμένο θέμα παρέχονται πολλές χρήσιμες πληροφορίες και πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις, και δεν χρειάζονται τέτοια σχόλια. Εξίσου άσχετος είμαι κι εγώ ως άντρας, και προσπαθώ να μάθω από αυτά που γράφετε
Και πάλι φιλικά, χρόνια πολλά σε όλους!
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Στρώσιμο Νέου Αυτοκινήτου.....