-
Εγώ που έχω αυτόματο κιβώτιο πως θα το στρώσω;
Μόνο του αλλάζει στις 2000 στροφές άρα πως λένε ότι δεν πρέπει να μένουν συνέχεια σταθερές στροφές.
Με 90 χλμ έχει βάλει 8η .Diesel είναι.
Τελικά να αλλάξω λάδια στα 5 ή 10 χιλιάδες χιλιόμετρα (λόγω στρωσίματος)
Στρώνει καλύτερα στον αυτοκινητόδρομο ή μέσα στην πόλη και αν το δεύτερο το αν έχει start stop το επηρεάζει;Προς το παρόν δεν το σκίζω αλλά έχω πατήσει 2-3 φορές επιτάχυνση . Δηλαδή από 2000 στροφές να πάει απότομα στις 3000 για 4,5 δευτερόλεπτα.
Από ταχύτητες πάω μέχρι 120 χλμ αφού πιάνει 8η με 2100 στροφές. -
Τι αμάξι έχεις;
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Τι αμάξι έχεις;peugeot 3008 1500 diesel eat8.
-
Ο χρήστης silversurferGR έγραψε:
Εγώ που έχω αυτόματο κιβώτιο πως θα το στρώσω;
Μόνο του αλλάζει στις 2000 στροφές άρα πως λένε ότι δεν πρέπει να μένουν συνέχεια σταθερές στροφές.
Με 90 χλμ έχει βάλει 8η .Diesel είναι.
Τελικά να αλλάξω λάδια στα 5 ή 10 χιλιάδες χιλιόμετρα (λόγω στρωσίματος)
Στρώνει καλύτερα στον αυτοκινητόδρομο ή μέσα στην πόλη και αν το δεύτερο το αν έχει start stop το επηρεάζει;Προς το παρόν δεν το σκίζω αλλά έχω πατήσει 2-3 φορές επιτάχυνση . Δηλαδή από 2000 στροφές να πάει απότομα στις 3000 για 4,5 δευτερόλεπτα.
Από ταχύτητες πάω μέχρι 120 χλμ αφού πιάνει 8η με 2100 στροφές.'Επρεπε ήδη να τα έχεις αλλάξει αν έχεις περάσει τα 1000 χλμ, προσέχουμε για να έχουμε, από εκεί και πέρα ακολουθούμε τις οδηγίες του εργοστασίου αλλάζοντας τα σε λιγότερα χλμ από όσα λέει ειδικά αν κινείσαι μέσα στην πόλη συνέχεια, και προσοχή με τις ενεργητικές αναγεννήσεις, σε αυτό το σημείο θα ακολουθείς τι λέει το εργοστάσιο κατά γράμμα.
Η γνώμη μου είναι να μην χρησιμοποιείς το start - stop για αρκετούς λόγους, προτίμησε λίγο περισσότερη κατανάλωση από την πρόωρη φθορά των κινούμενων μηχανικών μερών του κινητήρα, τον μηχανισμό του start-stop και την μπαταρία, καλές οι Ευρωπαϊκές οδηγίες αλλά δεν πληρώνουν τις βλάβες και τις φθορές οι οδηγίες αλλά ο οδηγός.
-
21 Quadra έγραψε:
Η γνώμη μου είναι να μην χρησιμοποιείς το start - stop για αρκετούς λόγους, προτίμησε λίγο περισσότερη κατανάλωση από την πρόωρη φθορά των κινούμενων μηχανικών μερών του κινητήρα, τον μηχανισμό του start-stop και την μπαταρία, καλές οι Ευρωπαϊκές οδηγίες αλλά δεν πληρώνουν τις βλάβες και τις φθορές οι οδηγίες αλλά ο οδηγός.+1000!!!
-
Δεν έχω κάνει 1000χλμ ακόμα.
Αυτό με το start stop το βρίσκω άκυρο.
Φυσικά και ζορίζει περισσότερο ειδικά την μπαταρία.
Απο την άλλη είναι τεχνολογία τόσα χρόνια δοκιμασμένη .
Και το turbo ζορίζει και ακόμα και σήμερα βγάζει βλάβες, αλλά όταν γίνεται αυτό φταίει ο κατασκευαστής γιατί μετά από τόσα χρόνια γνωρίζουν τι πρέπει να είναι ενισχυμένο .Σε λίγο θα μου πείτε να μην ανοίγω και το aircondition .
-
Τι αμάξι έχεις;
peugeot 3008 1500 diesel eat8.
Καλορίζικο. Σε ρώτησα διότι diesel και αυτόματο (είναι και δική μου προτίμηση) δεν το συναντάς συχνά.
-
Δεν έχω κάνει 1000χλμ ακόμα.Αυτό με το start stop το βρίσκω άκυρο.
Και το turbo ζορίζει και ακόμα και σήμερα βγάζει βλάβες, αλλά όταν γίνεται αυτό φταίει ο κατασκευαστής γιατί μετά από τόσα χρόνια γνωρίζουν τι πρέπει να είναι ενισχυμένο .Σε λίγο θα μου πείτε να μην ανοίγω και το aircondition .
Οι περισσότερες βλάβες των turbo οφείλονται στους οδηγούς, ( οι Κινεζικής κατασκευής τουρμπίνες είναι από άλλο ανέκδοτο ) όσο για την δοκιμασμένη επί χρόνια τεχνολογία των start - stop όπως λε,ς θα την θυμηθείς όταν δυστυχώς αρχίσουν οι αστοχίες και τα παρατράγουδα, δυστυχώς, έτσι όσο δεν ανεβαίνουν οι τάσεις στα 48 volt δεν πρόκειται να μειωθούν οι φθορές και τα ηλεκτρικά / ηλεκτρονικά προβλήματα.
-
Δεν έχω κάνει 1000χλμ ακόμα.Αυτό με το start stop το βρίσκω άκυρο.
Το start/stop είναι καθαρά για τη μείωση ρύπων ώστε να παίρνουν τις εγκρίσεις της ΕΕ, από κει και πέρα μην περιμένεις να δεις μείωση στην κατανάλωση....ούτε και στους ρύπους.
Από κει και πέρα όντως υπάρχει φθορά σε κάποια σημεία του αυτοκινήτου, τώρα αν εσύ δε θες να το απενεργοποιείς είναι δικό σου θέμα, δεν πέφτει λόγος σε κανέναν. -
Ερώτηση πολύ καλού φίλου που βρίσκεται σε διαδικασία στρωσίματος νέου αυτοκινήτου : είναι φυσιολογικό στην αλλαγή ταχυτήτων να μην κουμπώνουν «τέλεια» οι ταχύτητες ; Ισχυρίζεται ότι δεν δυσκολεύεται στο να βάλει τις ταχύτητες, ούτε συναντά αντίσταση, αλλά κατά την αλλαγή αντιλαμβάνεται σα να νοιώθει τα γρανάζια (το μεταφέρω ακριβώς όπως μου το είπε) στη βάση του λεβιέ. Παταει μέχρι τέρμα τον συμπλέκτη και το πατάκι δεν εμποδίζει τον συμπλέκτη. Επειδή σε μένα δεν έχει τύχει ποτέ κάτι παρόμοιο, τι πιστεύετε ότι μπορεί να συμβαίνει. Ο φίλος έχει αγοράσει πρόσφατα Seat Ibiza ετοιμοπαράδοτο.
-
https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=3272565#p3272565
Ο μηχανικός της αντιπροσωπείας τι λέει? Στο στρώσιμο, με αυτοκίνητο καινούργιο θα είχα των μηχανικό τους σε speed dial με την κάθε αμφιβολία.
-
ο μηχανικός της αντιπροσωπείας λέει να το αφήσει περίπου να φτάσει στα 500χλμ και να το δει πάλι γιατί είναι ακόμα στο στρώσιμο, να αρχίσουν να «δουλεύουν» τα λάδια κλπ. Πάντως μου είπε πως όσο «γράφει» χλμ δείχνει να μειώνεται κάπως το φαινόμενο, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει. Δεν είχε και κανένας μας πριν Seat οποτε είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, κοιτάω κι εγώ τίποτα φόρουμ μήπως μπορέσω και τον βοηθήσω.
-
Σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο τα πάντα θέλουν - στρώσιμο - εννοώ ότι κινείται και τρίβεται, ακόμα και την τελειότερη μηχανουργική επεξεργασία να έχουν υποστεί τα μέταλλα χρειάζονται τον χρόνο τους μέχρι να έρθει η ελάχιστη εκείνη αρχική φθορά που θα τους επιτρέψει να συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους, ακόμα και τα αμορτισέρ χρειάζονται τον χρόνο τους - τα χλμ τους -, τα γρανάζια των σαζμάν και διαφορικών, τα ρουλεμάν τους, οι μπούσες - τα δαχτυλίδια - που ολισθαίνουν οι άξονες των ταχυτήτων εσωτερικά των σαζμάν χρειάζονται κάποιες χιλιάδες φορές να γλυστρήσουν μέχρι να έρθει η μεταξύ τους αρμονική συμβίωση και να μετακινούνται ομαλά.
Στρώσιμο λοιπόν δεν χρειάζεται μόνο το μοτέρ αλλά και ότι άλλο εξάρτημα κινείται πολύ κοντά το ένα με το άλλο, το κοντά σημαίνει κάποια εκατοστά του mm, με απλά λόγια πρέπει με την χρήση να φύγουν οι ατέλειες της κατεργασίας - όρη και κοιλάδες - από τα μεταλλικά εξαρτήματα, και αυτό το λέμε στρώσιμο, όσο απαλότερα και χωρίς υπερβολικά φορτία γίνει αυτή η διαδικασία για τόσο περισσότερο καιρό θα αντέξουν έχοντας και την ελάχιστη προβλεπόμενη φθορά, και δεν ξεχνάμε ότι τα ζωτικά υγρά του αυτοκινήτου μας είναι πρωτίστως τα λάδια και οι βαλβολίνες και καλό είναι να μην τα φτάνουμε στα όρια της αντοχής τους. είτε αυτά είναι θερμοκρασίες είτε χλμ.
-
'Επρεπε ήδη να τα έχεις αλλάξει αν έχεις περάσει τα 1000 χλμ, προσέχουμε για να έχουμε, από εκεί και πέρα ακολουθούμε τις οδηγίες του εργοστασίου αλλάζοντας τα σε λιγότερα χλμ από όσα λέει ειδικά αν κινείσαι μέσα στην πόλη συνέχεια, και προσοχή με τις ενεργητικές αναγεννήσεις, σε αυτό το σημείο θα ακολουθείς τι λέει το εργοστάσιο κατά γράμμα.
Ρε παιδιά ποιος το λέει ότι πρέπει η πρώτη αλλαγή λαδιών να γίνει στα 1000χλμ ειδικά για diesel;
Στο δικό μου sandero stepway 1.5 diesel απο την αντιπροσωπεία μου είπαν για το πρώτο service στα 10000χλμ ή στον χρόνο ότι έρθει πρώτο.ΥΓ.Πως κάνουμε παράθεση απάντησης; Δεν το έβρισκα και παρέθεσα έτσι την απάντηση του φίλου 21 Quadra
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο τα πάντα θέλουν - στρώσιμο - εννοώ ότι κινείται και τρίβεται, ακόμα και την τελειότερη μηχανουργική επεξεργασία να έχουν υποστεί τα μέταλλα χρειάζονται τον χρόνο τους μέχρι να έρθει η ελάχιστη εκείνη αρχική φθορά που θα τους επιτρέψει να συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους, ακόμα και τα αμορτισέρ χρειάζονται τον χρόνο τους - τα χλμ τους -, τα γρανάζια των σαζμάν και διαφορικών, τα ρουλεμάν τους, οι μπούσες - τα δαχτυλίδια - που ολισθαίνουν οι άξονες των ταχυτήτων εσωτερικά των σαζμάν χρειάζονται κάποιες χιλιάδες φορές να γλυστρήσουν μέχρι να έρθει η μεταξύ τους αρμονική συμβίωση και να μετακινούνται ομαλά.Στρώσιμο λοιπόν δεν χρειάζεται μόνο το μοτέρ αλλά και ότι άλλο εξάρτημα κινείται πολύ κοντά το ένα με το άλλο, το κοντά σημαίνει κάποια εκατοστά του mm, με απλά λόγια πρέπει με την χρήση να φύγουν οι ατέλειες της κατεργασίας - όρη και κοιλάδες - από τα μεταλλικά εξαρτήματα, και αυτό το λέμε στρώσιμο, όσο απαλότερα και χωρίς υπερβολικά φορτία γίνει αυτή η διαδικασία για τόσο περισσότερο καιρό θα αντέξουν έχοντας και την ελάχιστη προβλεπόμενη φθορά, και δεν ξεχνάμε ότι τα ζωτικά υγρά του αυτοκινήτου μας είναι πρωτίστως τα λάδια και οι βαλβολίνες και καλό είναι να μην τα φτάνουμε στα όρια της αντοχής τους. είτε αυτά είναι θερμοκρασίες είτε χλμ.
είμαι ακριβώς της ίδιας άποψης με την εξής λεπτομέρεια όμως, ότι σε κανένα από τα αυτοκίνητα που έχουμε στρώσει δεν είχαμε συναντήσει το φαινόμενο που ανέφερα. Γι’ αυτό αναρωτιέμαι μήπως έχει να κανει με τη Seat το συγκεκριμένο φαινόμενο.
-
Ο χρήστης konkyp έγραψε:
'Επρεπε ήδη να τα έχεις αλλάξει αν έχεις περάσει τα 1000 χλμ, προσέχουμε για να έχουμε, από εκεί και πέρα ακολουθούμε τις οδηγίες του εργοστασίου αλλάζοντας τα σε λιγότερα χλμ από όσα λέει ειδικά αν κινείσαι μέσα στην πόλη συνέχεια, και προσοχή με τις ενεργητικές αναγεννήσεις, σε αυτό το σημείο θα ακολουθείς τι λέει το εργοστάσιο κατά γράμμα.
Ρε παιδιά ποιος το λέει ότι πρέπει η πρώτη αλλαγή λαδιών να γίνει στα 1000χλμ ειδικά για diesel;
Στο δικό μου sandero stepway 1.5 diesel απο την αντιπροσωπεία μου είπαν για το πρώτο service στα 10000χλμ ή στον χρόνο ότι έρθει πρώτο.ΥΓ.Πως κάνουμε παράθεση απάντησης; Δεν το έβρισκα και παρέθεσα έτσι την απάντηση του φίλου 21 Quadra
Τα συνεργεία δεν γνωρίζουν τίποτα ή σχεδόν τίποτα από την κατεργασία των μετάλλων, ένας μηχανικός αλλά και μηχανουργός όπως ο υποφαινόμενος λόγω της διαστροφής του επαγγέλματος γνωρίζει ότι αμέσως μετά την λειτουργία καινούργιων μεταλλικών εξαρτημάτων τα οποία γειτνιάζουν σφιχτά σαν να είναι ερωτευμένα, μετά από μια μικρή περίοδο λειτουργίας που θα εξαφανιστούν λόγω της αναγκαστικής φθοράς τα πρώτα - όρη - της κατεργασίας από τα κοπτικά εργαλεία καλό είναι να αλλαχθούν τα λάδια ώστε να φύγουν μαζί και τα μικροσωματείδια εκείνα που τόσο - mikra ( ελάχιστα microns ) - που ίσως περνούν και από το φίλτρο του λαδιού και παραμένουν αιωρούμενα στο λάδι μέχρι να κατακαθήσουν μετά από ώρες που δεν θα λειτουργεί ο κινητήρας για να επανέλθουν σε αιώρηση και κατ΄επέκταση στην κυκλοφορία μέσα από τα στενά περάσματα των κουζινέτων, των ελατηρίων, των χιτωνίων και των εδράνων των εκκεντροδόρων.
Από εκεί και πέρα ο καθένας φροντίζει το αμάξι του σύμφωνα με την δική του κρίση, να πω εδώ πως ότι φθορά υπάρξει από αυτή την μη αλλαγή των πρώτων λαδιών κλπ, δεν θα φανεί άμεσα αλλά μετά από τουλάχιστον 100 = 120.000 χλμ με πτώση της απόδοσης, με αύξηση της κατανάλωσης, με θορύβους στο valve train και στα κουζινέτα μπιελών και βάσης, αλλά τότε ποιός θα θυμάται πότε αλλάχθηκαν τα πρώτα λάδια, και τι είχε πεί το συνεργείο κλπ, κλπ, ευτυχώς που υπάρχουμε μερικοί ψυχάκηδες που προτιμούμαι την έκθεση και να μας λένε αλλά έτσι έχουμε ήσυχη τη συνείδηση μας και ότι πράξαμε αυτό που λέει η λογική, η επιστήμη της τριβολογίας και η τέχνη, πέραν τούτου ουδέν.
Σημείωση : Όταν αλλαχθούν τα πρώτα λάδια μετά τα 10.000 χλμ που λέει το βιβλίο και το συνεργείο, καλό θα ήταν μια ματιά στο παλιό λάδι αν αυτό - χρυσίζει - που σημαίνει ότι έχει μικρορινίσματα, και ακόμα πιο προχωρημένο είναι το άνοιγμα με κόψιμο του φίλτρου λαδιού το οποίο θα δείξει περισσότερο τι υπήρχε στον κινητήρα από πλευράς ρινισμάτων , έτσι για να ξέρουμε τι λέμε και τι είδαμε με τα μάτια μας.
Παρένθεση: Και η Audi δίνει οδηγίες στα βιβλιαράκια των κατόχων, όταν όμως σπάνε τα μοτέρ ενός ακριβού αυτοκινήτου όπως τα RS5 στα 50.000 χλμ από πρόωρη φθορά της αντλίας του λαδιού από γρέζια που προκαλούνται από την ίδια και όχι μόνο σε ένα αυτοκίνητο όπως φαίνεται τι έχει να μας πεί η Audi, η κάθε Audi και ο κάθε μηχανικός συνεργείου ?
Όσοι έχουν διάθεση να μάθουν κάτι περισσότερο, ας δούν τα βίντεο του συμπατριώτης μας στο Γιοχάνεσμπουργκ για τον κινητήρα ενός Audi RS5 που χρησιμοποιεί τύπου αντλία oil on demand, είναι ο τύπος της αντλίας λαδιού που χρησιμοποιούν τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι κατασκευαστές που είναι κατασκευασμένες με την ίδια φιλοσοφία και τα ίδια υλικά, θα φανεί ότι τα πράγματα δεν είναι ούτε απλά ούτε τόσο αθώα και θα φανεί ότι και τα εργοστάσια κάνουν λάθη, στο Audi RS8 βάζουν την παλιά καλή γραναζωτή αντλία λαδιού, γιατί άραγε ?
Καλές γιορτές και καλό είναι να διασταυρώνουμε γνώμες που αφορούν το ακριβό μας αυτοκίνητο που δεν μας το χάρισε κανείς, και ούτε θα ενδιαφερθεί κανείς από μια βλάβη του ή από την πρόωρη φθορά του.
-
Μπράβο ρε συ φίλε..καλά έκανες και τα έγραψες..κι έλεγα πότε θα γράψει κανένας άνθρωπος της δουλειάς..μηχανουργος-τορναδορος..
Και στα πόσα χλμ λες να γίνεται η αλλαγή; ;
1000 -1500-2000 χλμ;; -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Τα συνεργεία δεν γνωρίζουν τίποτα ή σχεδόν τίποτα από την κατεργασία των μετάλλων, ένας μηχανικός αλλά και μηχανουργός όπως ο υποφαινόμενος λόγω της διαστροφής του επαγγέλματος γνωρίζει ότι αμέσως μετά την λειτουργία καινούργιων μεταλλικών εξαρτημάτων τα οποία γειτνιάζουν σφιχτά σαν να είναι ερωτευμένα, μετά από μια μικρή περίοδο λειτουργίας που θα εξαφανιστούν λόγω της αναγκαστικής φθοράς τα πρώτα - όρη - της κατεργασίας από τα κοπτικά εργαλεία καλό είναι να αλλαχθούν τα λάδια ώστε να φύγουν μαζί και τα μικροσωματείδια εκείνα που τόσο - mikra ( ελάχιστα microns ) - που ίσως περνούν και από το φίλτρο του λαδιού και παραμένουν αιωρούμενα στο λάδι μέχρι να κατακαθήσουν μετά από ώρες που δεν θα λειτουργεί ο κινητήρας για να επανέλθουν σε αιώρηση και κατ΄επέκταση στην κυκλοφορία μέσα από τα στενά περάσματα των κουζινέτων, των ελατηρίων, των χιτωνίων και των εδράνων των εκκεντροδόρων.
Από εκεί και πέρα ο καθένας φροντίζει το αμάξι του σύμφωνα με την δική του κρίση, να πω εδώ πως ότι φθορά υπάρξει από αυτή την μη αλλαγή των πρώτων λαδιών κλπ, δεν θα φανεί άμεσα αλλά μετά από τουλάχιστον 100 = 120.000 χλμ με πτώση της απόδοσης, με αύξηση της κατανάλωσης, με θορύβους στο valve train και στα κουζινέτα μπιελών και βάσης, αλλά τότε ποιός θα θυμάται πότε αλλάχθηκαν τα πρώτα λάδια, και τι είχε πεί το συνεργείο κλπ, κλπ, ευτυχώς που υπάρχουμε μερικοί ψυχάκηδες που προτιμούμαι την έκθεση και να μας λένε αλλά έτσι έχουμε ήσυχη τη συνείδηση μας και ότι πράξαμε αυτό που λέει η λογική, η επιστήμη της τριβολογίας και η τέχνη, πέραν τούτου ουδέν.
Σημείωση : Όταν αλλαχθούν τα πρώτα λάδια μετά τα 10.000 χλμ που λέει το βιβλίο και το συνεργείο, καλό θα ήταν μια ματιά στο παλιό λάδι αν αυτό - χρυσίζει - που σημαίνει ότι έχει μικρορινίσματα, και ακόμα πιο προχωρημένο είναι το άνοιγμα με κόψιμο του φίλτρου λαδιού το οποίο θα δείξει περισσότερο τι υπήρχε στον κινητήρα από πλευράς ρινισμάτων , έτσι για να ξέρουμε τι λέμε και τι είδαμε με τα μάτια μας.
Παρένθεση: Και η Audi δίνει οδηγίες στα βιβλιαράκια των κατόχων, όταν όμως σπάνε τα μοτέρ ενός ακριβού αυτοκινήτου όπως τα RS5 στα 50.000 χλμ από πρόωρη φθορά της αντλίας του λαδιού από γρέζια που προκαλούνται από την ίδια και όχι μόνο σε ένα αυτοκίνητο όπως φαίνεται τι έχει να μας πεί η Audi, η κάθε Audi και ο κάθε μηχανικός συνεργείου ?
Όσοι έχουν διάθεση να μάθουν κάτι περισσότερο, ας δούν τα βίντεο του συμπατριώτης μας στο Γιοχάνεσμπουργκ για τον κινητήρα ενός Audi RS5 που χρησιμοποιεί τύπου αντλία oil on demand, είναι ο τύπος της αντλίας λαδιού που χρησιμοποιούν τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι κατασκευαστές που είναι κατασκευασμένες με την ίδια φιλοσοφία και τα ίδια υλικά, θα φανεί ότι τα πράγματα δεν είναι ούτε απλά ούτε τόσο αθώα και θα φανεί ότι και τα εργοστάσια κάνουν λάθη, στο Audi RS8 βάζουν την παλιά καλή γραναζωτή αντλία λαδιού, γιατί άραγε ?
Καλές γιορτές και καλό είναι να διασταυρώνουμε γνώμες που αφορούν το ακριβό μας αυτοκίνητο που δεν μας το χάρισε κανείς, και ούτε θα ενδιαφερθεί κανείς από μια βλάβη του ή από την πρόωρη φθορά του.
Μπράβο. Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα.
Βέβαια ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει όποιον δρόμο νομίζει... -
Μπράβο κύριε 21 Quadra. Ακριβώς την ίδια διαδικασία εφαρμόζουμε ακόμα και σε οχήματα - μηχανήματα τα οποία έχουν και προδιαγραφές MIL (Military). Για να διατηρούνται σε βάθος χρόνου (και να τα έχουμε ακόμα) πέρα από την hardcore κατασκευή...αξίζει μία ματιά στα εγχειρίδια που όλα (μα όλα) δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην αρχική κυλίνδρυση (στρώσιμο) του οχήματος....
-
Ο χρήστης gnikas έγραψε:
Μπράβο κύριε 21 Quadra. Ακριβώς την ίδια διαδικασία εφαρμόζουμε ακόμα και σε οχήματα - μηχανήματα τα οποία έχουν και προδιαγραφές MIL (Military). Για να διατηρούνται σε βάθος χρόνου (και να τα έχουμε ακόμα) πέρα από την hardcore κατασκευή...αξίζει μία ματιά στα εγχειρίδια που όλα (μα όλα) δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην αρχική κυλίνδρυση (στρώσιμο) του οχήματος....Χρόνια πολλά Γιώργο με υγεία προσωπικά και σε όλη την οικογένεια όπως και σε όλο το φόρουμ.
Στρώσιμο Νέου Αυτοκινήτου.....