-
Ευχαριστώ Φάνη!
Τα κοιτάω. -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Θα ήθελα τα 'φώτα' σας για το Mini Cooper R56.
Επειδή σε όλα τα άλλα αυτοκίνητά μου είχα/έχω εργοστασιακά xenon μόλις οδηγώ το cooper νιώθω πολύ περίεργα. Τα φώτα του (απλό φανάρι) δεν είναι δυνατά και νιώθω ότι χάνω πολύ από το πεδίο.Δεν θέλω τύπου ξένον (το φανάρι δεν υποστηρίζει) άρα μάλλον μιλάμε για καλύτερες λάμπες. Υπάρχει περίπτωση να δω διαφορά; Δεν εννοώ στην αίσθηση μέσα από αλλαγή από κίτρινη σε λευκή λάμπα αλλά μιλάω για αύξηση φωτισμού του πεδίου χωρίς να ενοχλώ.
Ιδανικά θα ήθελα λάμπες με εργοστασιακό κίτρινο φώς χωρίς πολλές μετατροπές.
Τι λέτε.Ούτε εγω ήθελα να βάλω κινεζο xenon και προτίμησα αυτές https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=9919 όπως είπα και ποιο πάνω, αλλα κανουν διαφορά με τις απλες .Δυνατό φως χωρις φυσικα να μπλεδίζει.
-
Ευχαριστώ όλους.
Διαβάζω διάφορα και δυστυχώς δεν έβγαλα άκρη. Θα κινηθώ ανάμεσα στις προτάσεις σας. -
Καλησπέρα έχω ένα micra κ12 με απλές λάμπες αλογόνου και θέλω να αλλάξω. Ψάχνω μια plug n play λύση χωρίς μετατροπές και φυσικά δεν θέλω να ενοχλώ τους άλλους.
Διάβασα τις τελευταίες σελίδες, η αλήθεια είναι ότι ποιο πολύ μπερδεύτηκα. Αυτό που θέλω είναι να δυναμώσει το φως και να αυξηθεί η εμβέλεια.Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Μπορείς να βάλεις λάμπες με μεγαλύτερη φωτεινότητα, όπως: Philips Xtreme Vision, Philips Racing Vision, Orram Night Breaker κλπ.
-
Ο χρήστης Vdx έγραψε:
Καλησπέρα έχω ένα micra κ12 με απλές λάμπες αλογόνου και θέλω να αλλάξω. Ψάχνω μια plug n play λύση χωρίς μετατροπές και φυσικά δεν θέλω να ενοχλώ τους άλλους.
Διάβασα τις τελευταίες σελίδες, η αλήθεια είναι ότι ποιο πολύ μπερδεύτηκα. Αυτό που θέλω είναι να δυναμώσει το φως και να αυξηθεί η εμβέλεια.Sent from my LG-D855 using Tapatalk
E προφανώς, τι θα ήθελες, να μειωθεί η ένταση και η εμβέλεια ?
Αν πας για λάμπες αλογόνου, τότε οι επιλογές σου είναι Philips Vision (έχει 2-3 διαφορετικούς τύπους), PIAA (παρομοίως έχει 1-2 τύπους) και Osram (συνήθως τις Nightbreaker). Ίδιος τύπος λάμπας, αλλά λόγω 'καλύτερης' κατασκευής, αποδίδουν λίγα παραπάνω Lumens με λίγο μεγαλύτερη θερμοκρασία. Κοστίζουν παραπάνω, αλλά έχουν και μικρότερη διάρκεια ζωής. Εγώ προσωπικά προτιμώ τις CrystalVision, που είναι νόμιμες, καλή θερμοκρασία, και ανεκτή βελτίωση σε εύρος, ένταση και απόσταση.
Από την άλλη υπάρχουν οι υπόλοιπες λύσεις, όπως HID λάμπες ή LED kit, τα οποία όμως (α) δεν φωτίζουν σωστά και (β) τυπικά είναι παράνομα.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Μπορείς να βάλεις λάμπες με μεγαλύτερη φωτεινότητα, όπως: Philips Xtreme Vision, Philips Racing Vision, Orram Night Breaker κλπ.Θα υπάρξει αισθητή διαφορά, και δεν θα ενοχλούν τους άλλους έτσι?
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Vdx έγραψε:
Θα υπάρξει αισθητή διαφορά, και δεν θα ενοχλούν τους άλλους έτσι?Θα υπάρχει διαφορά (για εμένα είναι αισθητή) και εννοείται δεν ενοχλούν τους άλλους. Επίσης, στα Micra θολώνουν τα πλαστικά των φαναριών....τα δικά σου είναι ΟΚ? Εάν όχι, θα βοηθήσει πολύ εάν τα ξεθολώσεις.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
E προφανώς, τι θα ήθελες, να μειωθεί η ένταση και η εμβέλεια ? [emoji14]
Αν πας για λάμπες αλογόνου, τότε οι επιλογές σου είναι Philips Vision (έχει 2-3 διαφορετικούς τύπους), PIAA (παρομοίως έχει 1-2 τύπους) και Osram (συνήθως τις Nightbreaker). Ίδιος τύπος λάμπας, αλλά λόγω 'καλύτερης' κατασκευής, αποδίδουν λίγα παραπάνω Lumens με λίγο μεγαλύτερη θερμοκρασία. Κοστίζουν παραπάνω, αλλά έχουν και μικρότερη διάρκεια ζωής. Εγώ προσωπικά προτιμώ τις CrystalVision, που είναι νόμιμες, καλή θερμοκρασία, και ανεκτή βελτίωση σε εύρος, ένταση και απόσταση.
Από την άλλη υπάρχουν οι υπόλοιπες λύσεις, όπως HID λάμπες ή LED kit, τα οποία όμως (α) δεν φωτίζουν σωστά και (β) τυπικά είναι παράνομα.
Χαχαχαχα το διευκρίνησα επειδή σε πολλά ποστ γίνεται λόγος για λευκό ή κίτρινο κτλπ και κάτι τέτοια. Δεν θέλω να είμαι παράνομος ούτε να ενοχλώ τους άλλους. Εφόσον τα έχεις δοκιμάσει πιστεύεις ότι αξίζει σαν αναβάθμιση?
-
Μιλώντας για αλογόνου, θεωρητικά δεν πρέπει να ξεπερνάνε τους 4300Κ, άρα π.χ. οι DiamondVision είναι τυπικά παράνομες. Λέω θεωρητικά γιατί πρακτικά ούτε σε χώρα με σωστούς ελέγχους (UK, Γερμανία κλπ) δεν μπορούν να ελέγξουν τη θερμοκρασία των προβολέων, παρά μόνο σε διαδικασία ΜΟΤ/TUV. Αλλά εγώ έτσι και αλλιώς θεωρώ τους 4300Κ ως μια πολύ καλή θερμοκρασία που έχει και την βέλτιστη απόδοση για χρήση σε αυτοκίνητα.
Πέρα από την θερμοκρασία (που υπάρχει ορατή διαφορά), η πραγματική βελτίωση σε lumens είναι στα όρια του +20-30%, μην περιμένεις δραματικά πράγματα. Η απολύτως καλύτερη αλογόνου ίσα που μπορεί να ξεπεράσει το 50% ενός τυπικού εργοστασιακού xenon. Μεγαλύτερη φωτεινότητα σημαίνει αυτομάτως και λίγο καλύτερη εμβέλεια και λίγο μεγαλύτερο εύρος, και πάλι όμως όχι δραματικά πράγματα. Αν όμως θες να παραμείνεις σωστός και νόμιμος, τότε ναι αξίζει, αφού βελτιώνεις το υφιστάμενο σύστημα όσο περισσότερο γίνεται. Δυστυχώς έχουν μεγαλύτερο κόστος (περίπου 3πλάσιο από απλούς λαμπτήρες) και μικρότερη διάρκεια ζωής (περίπου τη μισή, βάσει των αριθμών των εταιρειών).
-
Μιλώντας για αλογόνου, θεωρητικά δεν πρέπει να ξεπερνάνε τους 4300Κ, άρα π.χ. οι DiamondVision είναι τυπικά παράνομες. Λέω θεωρητικά γιατί πρακτικά ούτε σε χώρα με σωστούς ελέγχους (UK, Γερμανία κλπ) δεν μπορούν να ελέγξουν τη θερμοκρασία των προβολέων, παρά μόνο σε διαδικασία ΜΟΤ/TUV. Αλλά εγώ έτσι και αλλιώς θεωρώ τους 4300Κ ως μια πολύ καλή θερμοκρασία που έχει και την βέλτιστη απόδοση για χρήση σε αυτοκίνητα.Πέρα από την θερμοκρασία (που υπάρχει ορατή διαφορά), η πραγματική βελτίωση σε lumens είναι στα όρια του +20-30%, μην περιμένεις δραματικά πράγματα. Η απολύτως καλύτερη αλογόνου ίσα που μπορεί να ξεπεράσει το 50% ενός τυπικού εργοστασιακού xenon. Μεγαλύτερη φωτεινότητα σημαίνει αυτομάτως και λίγο καλύτερη εμβέλεια και λίγο μεγαλύτερο εύρος, και πάλι όμως όχι δραματικά πράγματα. Αν όμως θες να παραμείνεις σωστός και νόμιμος, τότε ναι αξίζει, αφού βελτιώνεις το υφιστάμενο σύστημα όσο περισσότερο γίνεται. Δυστυχώς έχουν μεγαλύτερο κόστος (περίπου 3πλάσιο από απλούς λαμπτήρες) και μικρότερη διάρκεια ζωής (περίπου τη μισή, βάσει των αριθμών των εταιρειών).
Σε ευχαριστώ, δεν περιμένω θαύματα αλλά μια αίσθηση βελτίωση και αν κρίνω από τις τωρινές μου λάμπες θα εκπλαγώ ευχάριστα. Θα προβώ σε αναβάθμιση μέσα στον άλλο μήνα και θα σας πω εντυπώσεις.
Θα υπάρξει αισθητή διαφορά, και δεν θα ενοχλούν τους άλλους έτσι?
Θα υπάρχει διαφορά (για εμένα είναι αισθητή) και εννοείται δεν ενοχλούν τους άλλους. Επίσης, στα Micra θολώνουν τα πλαστικά των φαναριών....τα δικά σου είναι ΟΚ? Εάν όχι, θα βοηθήσει πολύ εάν τα ξεθολώσεις.
Σε ευχαριστώ για την βοήθεια. Το αριστερό έχει θολώσει έχω σκοπό να το πάω μέσα στον άλλο μήνα να το φτιάξουν. Οι λάμπες που έχω τώρα πρέπει να είναι ότι ποιο φθηνές υπάρχει.
-
Καταρχήν θα δεις διαφορά μόνο και μόνο που θα γυαλίσεις τα φανάρια, ξεκίνα από εκεί. Μετά αν όντως λες ότι έχεις ότι φθηνότερο βρήκες σε αλογόνου, τότε μια καλή 'βελτιωτική' λάμπα μπορεί να σου δώσει μέχρι και +50%, συν φυσικά τη διαφορά στη θερμοκρασία. Αν τα κάνεις και τα δύο συνδυαστικά και ταυτόχρονα (δηλαδή εκεί που θα ξεθολώνει το φανάρι ο μάστορας βάλεις και τους λαμπτήρες), μπορεί και να πεις 'Είδα το φως το αληθινό'
-
Καταρχήν θα δεις διαφορά μόνο και μόνο που θα γυαλίσεις τα φανάρια, ξεκίνα από εκεί. Μετά αν όντως λες ότι έχεις ότι φθηνότερο βρήκες σε αλογόνου, τότε μια καλή 'βελτιωτική' λάμπα μπορεί να σου δώσει μέχρι και +50%, συν φυσικά τη διαφορά στη θερμοκρασία. Αν τα κάνεις και τα δύο συνδυαστικά και ταυτόχρονα (δηλαδή εκεί που θα ξεθολώνει το φανάρι ο μάστορας βάλεις και τους λαμπτήρες), μπορεί και να πεις 'Είδα το φως το αληθινό' [emoji38]Το αριστερό δεν είναι πολύ θολωμένο, αλλά σίγουρα θα το φτιάξω. Δεν ξέρω τι λάμπες έχει από το 2012 που το πείρα δεν τις άλλαξα.... Το να περιμένω μέχρι τον Πάσχα να είμαι στο mood των ημερών! Σας ευχαριστώ παιδιά, καλό υπόλοιπο Τετάρτης!
-
Ειχα αγορασει τις philips racing vision +150% , μετα απο μερες που οδηγαω το αυτοκινητο , με σιγουρια επιβεβαιωνω οτι οι λαμπες αξιζουν καθε ευρω. Εκει που με osram φωτιζε καλα ο δρομος τωρα με philips φωτιζει πολυ καλυτερα , εχω πιο εντονο φως σε δυναμη , φυσικα η μεγαλη σκαλα δεν μου χρειαστηκε διοτι καλυπτομαι μια χαρα με τα μεσαια. Απο εμενα +1 για αγορα.
-
ειχες πιο πριν ocram nightbreaker?
-
Ο χρήστης fiatz έγραψε:
Ειχα αγορασει τις philips racing vision +150% , μετα απο μερες που οδηγαω το αυτοκινητο , με σιγουρια επιβεβαιωνω οτι οι λαμπες αξιζουν καθε ευρω. Εκει που με osram φωτιζε καλα ο δρομος τωρα με philips φωτιζει πολυ καλυτερα , εχω πιο εντονο φως σε δυναμη , φυσικα η μεγαλη σκαλα δεν μου χρειαστηκε διοτι καλυπτομαι μια χαρα με τα μεσαια. Απο εμενα +1 για αγορα.Σε ευχαριστώ για το feedback. Μάλλον σε Philips καταλήξω.
-
Παιδιά καλησπέρα εχω Fiat Grande Punto 06 εχω κιτ Xenon εχω σοβαρό θέμα ποτε καίγονται ποτε δεν ανάβουν τα εχω αλλάξει μεσα σε εναν χρόνο 7 φορες λογο εγγυήσεις....Με έχουν αγανακτήσει ειμαι ανάμεσα σε Led kit η κανονικές αλογονου τι έχετε να προτείνετε H4 λάμπα..
Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Βαλε λαμπα . Ακομα και τα led kit καιγονται (για αυτο εχουν και ανεμιστηρακι) απο πισω αλλα δεν καταφερνουν τελικα.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Γιά ανάλυσέ το, έχει και σύστημα ψύξης του λεντ;Πίσω από την ψύκτρα έχει ανεμιστηράκι, αλλά δεν το χρειάζεται, γιατί ο κινέζος έκανε λάθος και μου έστειλε σετ για 20watt, αλλά led των 10watt.
-
Τοποθετώντας νόμιμη 'βελτιωμένη' λάμπα αλογόνου, θα πρέπει να αναμένω μεγαλύτερη φθορά στο κάλυμμα του φαναριού? Φυσικά ο βασικός λόγος που κιτρινίζει το φανάρι είναι η UVB ακτινοβολία του ήλιου, αλλά δεν χρειάζεται να προσθέσω περισσότερη επιβάρυνση... Ισχύει ότι μπορεί η 'λάθος' λάμπα να κάνει ζημιά ή είναι φλούδα???
Επίσης ψιλοάσχετο με λάμπες αλλά πολυ σχετικό με την αποτελεσματικότητα: υπάρχει κάποια λύση για να αποφεύγω το κιτρίνισμα? Καμιά μεμβράνη για φανάρια ή τίποτε άλλο που να επαλείφεται???
Βελτίωση στα φώτα;