-
την ταση την μετραμε με τη λαμπα πανω και αναμενη.αν εχει διαφορα απο 1 βολτ και πανω θελουμε ρελε.
-
Ο χρήστης sacracer έγραψε:
αν εχει διαφορα απο 1 βολτ και πανω θελουμε ρελε.σε σχεση με ??? την ταση μετρημενη απευθειας στην μπαρατια φανταζομαι..
@ ΧΕΝΟ - ευχαριστω.
-
Θα μετρήσεις από το (+) της μπαταρίας στο (+) της λάμπας (όταν είναι αναμμένη).
Σφήνωσε ένα κομμάτι καλώδιο στην επαφή (+) της λάμπας πριν την ανάψεις και πρόσεξε την άκρη του να μην ακουμπήσει πουθενά.
Αν θέλεις να μη μετρήσεις, ακούμπησε αυτό το καλώδιο στο (+) της μπαταρίας και θα δεις πόσο πιο δυνατά θα γίνουν τα φώτα σου όταν βάλεις ενισχυτή.Τα παραπάνω θέλουν ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί δεν είναι σωστή εργασία.
-
Αν η μπαταρία σου δεν είναι σόι μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα φωτισμού στο ρελαντί... Αν η ένταση των φώτων στο ρελαντί πέφτει τότε καλύτερα να έχεις και λίγες στροφές πχ 1500-2000 όταν συγκρίνεις φώτα και όταν κάνεις τη μέτρηση.
-
και με σβηστή μηχανή να μετρήσει, παρόμοια αποτελέσματα θα δει γιατί ψάχνεις τη διαφορά όχι την απόλυτη τιμή.
(καλύτερα με σβηστή μηχανή)
-
Για τη μέτρηση ίσως αλλά αν όλα ξεκινήσανε από εντύπωση που του δημιουργήθηκε στο ρελαντί ίσως αξίζει να το δει.
-
ρελαντι ή με στροφες δεν εχει διαφορά. προφανως με σβηστο μοτερ εχει.
και... dont worry το 'ηλεκτρολογικό 'το εχω' εδω καλωδιωσα ηλ. βαντιλατερ στις λαμπες θα κολλησουμε??? αχαχαχαχαΑυτο με το καλωδιο απευθειας ειναι καλη ιδεα για δοκιμη
-
Εγώ θα σας πώ την δική μου εμπειρία. Άλλαξα τα after market xenon που είχα βάλει με λάμπες της Philips x treme vision καθώς ήθελα να επιστρέψω στην πρότερη κατάσταση το αυτοκίνητο και με τα xenon δεν είχα δεί σημαντική διαφορά . Σημειώστε ότι το αυτοκίνητο είναι μοντ. 2008 άρα καινούριο με καινούρια φανάρια .
Όπως έγραψα πιο πάνω έβαλα τις καινούριες λάμπες , για τις οποίες είχα ακούσει πολύ καλά σχόλια ...... όμως όταν τα δοκίμασα ..... δεν πίστευα !!!! Δεν έβλεπα τίποτα η φωτεινότητά τους ήταν πολύ ασθενική και ο δρόμος μόλις που φωτιζόταν !!!!! Για να μην πολυλογώ , μετά απο σχετικό ψάξιμο (ρεύματα κ.λ.π ) η αιτία ήταν ότι ο ηλεκτρολόγος δεν είχε βάλει τις λάμπες σωστά στις βάσεις του φαναριού, μετά την σωστή τοποθέτηση έγινε η αποκάλυψη και οι λάμπες επιβεβαιώνουν την φήμη τουςΤα γράφω αυτά μπάς και γλυτώσω κανέναν σας απο μπελάδες και στεναχώριες....
-
τι εννοεις σωστα στις βασεις του φαναριου??
-
Εννοώ ότι η βάση της λάμπας (Η7) δεν είχε προσαρμοστεί και κουμπώσει σωστά στα κλίπς , την βάση του φαναριού , είχε δηλ. στραβοκαθήσει.... με αποτέλεσμα οι λάμπες να ε΄χουν τοποθετηθεί στραβά μεσα στο φανάρι .
-
Είναι όντως έυκολο να μπεί ανάποδα ή στραβά η λάμπα αλλά υποτείθεται οτι ο ηλεκτρολόγος που έχει αλάξει 100άδες λάμπες θα πρέπει να το ξέρει αυτό και να ελέγξει.
Προσωπικά ενώ βάζω τη λάμπα με το χέρι ταυτόχρονα κοιτάω μπροστά το φανάρι να δώ οτι μπαίνει σωστά. Μετά στο τέλος το σύρμα που ασφαλίζει τη λάμπα πρέπει να κλείσει με μικρή πίεση, αν έχει μπεί λάθος η λάμπα θέλει πολύ δύναμη να κλείσει και αυτό απο μόνο του είναι μια ένδειξη οτι κάτι δέν πάει καλά.
Πάλι καλά που δέν σου χαλάσανε οι λάμπες γιατί έχω δει στραβοβαλμένη λάμπα να ακουμπάει στο κατοπτρακι που έχει μπροστά της και απο τη θερμοκρασία να καίγεται μετά απο μερικές μέρες.
-
εχει εναν οδηγο στην ακρη η λαμπα ρε παιδια.εννοειτε πως προσεχουμε να μπαινει σωστα.δεν γινετε να μπει με αλλο τροπο ειναι κανονισμενα αυτα,μπορει ομως να μην παταει καλα και να ειναι στραβα οπως ειπε ο φιλος μας.για καλυτερο φωτισμο ειπαμε βαζουμε λαμπες αλογονου +90% οσραμ nightbreaker η αντιστοιχες αλλης εταιρειας.ειναι καρατσεκαρισμενο απο πολλουςπως εχουν την μεγιστη αποδοση ειδικα στην μεγαλη σκαλα.εγω τις εχω μεγαλη σκαλα με ενισχυτη φωτων και στην εθνικη φεγγουν μεχρι τα 120 μετρα αρκετα καθαρα με ταση στη λαμπα 14,15 βολτ.περισοτερη αποδοση δεν εχω δει σε καμια και τις εχω δοκιμασει ολες.
-
Άλλαξα πρόσφατα σε Cordoba φίλου τις κανονικές με Nightbreaker PLUS (τις τσιμπήσαμε από ebay περίπου 10 ευρώ φθηνότερες από τιμές ελληνικής αγοράς) και είδε αρκετή διαφορά.
Το ερώτημα είναι: Έχει κάνει κανείς συγκριτικό OSRAM Nightbreaker PLUS vs Philips X-treme Vision;
-
Να τα βάλουμε δίπλα δίπλα να δούμε
Σε Cordoba φοράω τις Philips X-treme Vision
-
philips extreme power +80 νομιζω ειναι η αντιστοιχη της οσραμ.νομιζω η πρωτη ειναι λιγο καλυτερη αλλα αμελητεα διαφορα.παντως οποια λαμπα εχει μπλε φιλτρο χανει πολυ σε φωτισμο για να βγαλει αυτο το ασπρο και καλα φως που πλησιαζει το ξενον 6000Κ.
-
Καλησπερα παιδια, θελω να αλλαξω τις λαμπες μου, εχω LEON MK2. Θελω οπωσδηποτε να εχω την καλυτερη ποιοτητα που μπορω να εχω, και οι λαμπες να αντεξουν χρονια. Επισης εχω κολλημα στο χρωμα που θα φαινεται το φαναρι μου. θελω οσο το δυνατο πιο ασπρο. εχω ψαξει τελευταια και εχω ακουσει για philips xtreme power, αλλα δεν ειδα να βγαινουν για τους προβολεις ομιχλης και για τα πλαινα parking lights. τι μου προτεινεται?
-
Βγαίνουν στους συνήθεις τύπους λάμπας. Αν φοράει τέτοια στα ομίχλης οκ.
Για τα πλαινά κλπ θα πρέπει να πάρεις τα κατάλληλα άσπρα γλομπάκια.
Οι λάμπες αυτές (και τα αντίστοιχα αντίπαλα μοντέλα) φωτίζουν σαφώς περισσότερο αλλά ούτε τρομερά άσπρο φως έχουν ούτε μεγάλη διάρκεια ζωής (από το επίσημο site της philips υστερούν σε ζωή).
Αυτό που ίσως θα ήθελες είναι να βάλεις καγκουροξένον ώστε να τυφλώνεις όλον τον κόσμο μέχρι και σε μπαλκόνια σπιτιών και να μετατρέψεις το αυτοκίνητό σου σε καγκουρολεόν! Αν όμως το κάνεις αυτό θα έχεις την κατάρα μας. -
και το καλυτερο ασπρο φως να πετυχεις σου υποσχομε πως καποια στιγμη θα το βαρεθεις οπως ολοι.μετα οσο περναει ο καιρος θα λες πως το εκανα ετσι το αμαξι μου!!!μετα θα θες να το κανεις οπως ηταν καινουριο οπως ολοι μας που τα πειραζουμε και θα ξαναβαλεις τα δικα του φωτα.γνωμη μου αν δεν εχεις τα καταληλλα φαναρια ην τοποθετησεις ξενον.αυτο ισχυει για ολους μας.ειναι μοδα τωρα να βλεπουμε αμαξι 10ετιας με καθαρο λευκο φως και τα ματακια μας να πονανε καθως φενετε σαν να περναει τριακσονικη νταλικα στην ανηφορα και σε τυφλωνει αμαν πια......
-
Μα δεν προτιθεμαι να τυφλωνω κοσμο! Μια απλη αλλαγη χρωματος θελω να κανω. . . Ποια η αποψη σας για τις Philips Crystal Vision?
-
Όσες λάμπες πυρακτώσεως προσπαθούν να βγάλουν το πολύ άσπρο φως το κάνουν με επιστρώσεις που μειώνουν τη φωτεινότητα. Οπότε βάζεις μια ακριβή λάμπα, αυξημένης φωτεινότητας και μειωμένης διάρκειας ζωής και μετά της κόβεις την φωτεινότητα για να έχεις ωραίο χρώμα. Αν αυτό εσύ το θεωρείς ποιότητα φωτισμού μπορεί να μην είσαι μόνος σου αλλά σίγουρα δεν είμαι μαζί σου!
Βελτίωση στα φώτα;