-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Oι λάμπες των 100 watt μπορούν να κάνουν ζημιά σε πλαστικό φανάρι?
Όχι εάν τα σβήνεις στο φανάρι και στα τραφικ.
Μπορει να βαλει βεντιλατερ να τα δροσιζει
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Oι λάμπες των 100 watt μπορούν να κάνουν ζημιά σε πλαστικό φανάρι?
Όχι εάν τα σβήνεις στο φανάρι και στα τραφικ.
Μπορει να βαλει βεντιλατερ να τα δροσιζει
Είναι και αυτό μια λύση…..όπως οι αντιαεροπορικοί προβολείς!!!!...
Μετά 8 περίπου χρόνια με 100watt, πούλησα το αυτοκίνητο χωρίς πρόβλημα, μα είναι αρχή μου να σβήνω στα φανάρια τα μεσαία και μεγάλα φωτά, για άσκοπη φθορά και κατανάλωση ενέργειας. -
Δοκίμασα για λίγο τις 100 watt και ,αν και δεν ενοχλούν τους απέναντι,θα τις βγάλω γιατί δεν έχουν μεγάλη διαφορά από τις προηγούμενες(philips x-treme vision).Και μιας και οι x-treme vision δεν με ικανοποιούσαν θα δοκιμάσω osram cool white.
-
Ο χρήστης alex 1.6s έγραψε:
Δοκίμασα για λίγο τις 100 watt και ,αν και δεν ενοχλούν τους απέναντι,θα τις βγάλω γιατί δεν έχουν μεγάλη διαφορά από τις προηγούμενες(philips x-treme vision).Και μιας και οι x-treme vision δεν με ικανοποιούσαν θα δοκιμάσω osram cool white.Ποιες πηρες ? και απο που ? σε τι τιμη τις βρηκες ?
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
..... μα είναι αρχή μου να σβήνω στα φανάρια τα μεσαία και μεγάλα φωτά, για άσκοπη φθορά και κατανάλωση ενέργειας.Αυτό δεν μου μοιάζει καλή ιδέα. Η κατανάλωση θα μειωθεί αλλά το άναψε σβήσε νομίζω ότι είναι αυτό που κάνει το μεγαλύτερο ζόρι στο νήμα μιας λάμπας και συνεπώς αυτό που θα προκαλέσει τη μεγαλύτερη φθορά. Ακόμα και με ζεστή λάμπα πρέπει να μειώνεται έτσι η διάρκεια ζωής της.
-
Έβαλα σήμερα Philips h4 extreme power κ έμεινα ικανοποιημένος τόσο από τις κάνεις, όσο κ από την εξυπηρέτηση. Ο ηλεκτρολόγος ήταν πολύ ευγενικός, κ μάλιστα έλεγξε κ τα φανάρια, τα οποία παρεπιπτόντως ο λαμαρινάς τα είχε το ένα στην ανατολή κ το άλλο στη δύση.
Παλαιότερα έβαζα osram cool blue οι οποίες καίγονταν εύκολα κ ήταν δυσεύρετες στην αγορά της Ελλάδας. Είχα πάνω τώρα κάτι narva cool blue 4.5000K οι οποίες ήταν για πέταμα, κ μάλιστα δεν έκαναν για Ευρώπη. -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Έβαλα σήμερα Philips h4 extreme power κ έμεινα ικανοποιημένος τόσο από τις κάνεις, όσο κ από την εξυπηρέτηση. Ο ηλεκτρολόγος ήταν πολύ ευγενικός, κ μάλιστα έλεγξε κ τα φανάρια, τα οποία παρεπιπτόντως ο λαμαρινάς τα είχε το ένα στην ανατολή κ το άλλο στη δύση.
Παλαιότερα έβαζα osram cool blue οι οποίες καίγονταν εύκολα κ ήταν δυσεύρετες στην αγορά της Ελλάδας. Είχα πάνω τώρα κάτι narva cool blue 4.5000K οι οποίες ήταν για πέταμα, κ μάλιστα δεν έκαναν για Ευρώπη.Εχω βαλει και εγω τις extreme power , σε γενικες γραμμες ειμαι ικανοποιημενος αλλα εχω την εντυπωση οτι η αποδοση τους επεσε γρηγορα
-
οτι και λαμπα να βαλετε για να αποδωσει καλα πρεπει να περνει τη σωστη ταση.ειναι και το αλλο ομως που ειχα διαβασει,αν ανεβει η ταση στη λαμπα κατα 5% πεφτει η διαρκεια ζωης της κατα 30%.δεν ξερω αν ισχυει στην πραξη αυτο.εγω εχω στη μεγαλη σκαλα osram nightbreaker εδω και 3 μηνες με ενισχυτη φωτων και η αποδοση τους δεν εχει πεσει μεχρι στιγμης.
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Δοκίμασα για λίγο τις 100 watt και ,αν και δεν ενοχλούν τους απέναντι,θα τις βγάλω γιατί δεν έχουν μεγάλη διαφορά από τις προηγούμενες(philips x-treme vision).Και μιας και οι x-treme vision δεν με ικανοποιούσαν θα δοκιμάσω osram cool white.
Ποιες πηρες ? και απο που ? σε τι τιμη τις βρηκες ?
Πήρα αυτές, http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=230508300256&ssPageName=STRK:MEWNX:IT
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
..... μα είναι αρχή μου να σβήνω στα φανάρια τα μεσαία και μεγάλα φωτά, για άσκοπη φθορά και κατανάλωση ενέργειας.
Αυτό δεν μου μοιάζει καλή ιδέα. Η κατανάλωση θα μειωθεί αλλά το άναψε σβήσε νομίζω ότι είναι αυτό που κάνει το μεγαλύτερο ζόρι στο νήμα μιας λάμπας και συνεπώς αυτό που θα προκαλέσει τη μεγαλύτερη φθορά. Ακόμα και με ζεστή λάμπα πρέπει να μειώνεται έτσι η διάρκεια ζωής της.
Μπορεί φίλε μου, δεν γνωρίζω. Πάντως το ντεμαραζ μετρημένο με βαλλιστικό αμπερόμετρο, είναι περίπου +15% στιγμιαίο.
Μα θα σου πω κάτι παράδοξο. Πάντα στα αυτοκίνητα μου, χρησιμοποιώ από παλιά 100watt. Στο δε καινούργιο, της OSRAM 64193NBR 60/55W P43t. Σε όλη την ζωή μου δεν έχω αλλάξει καμένη λάμπα μου, παρά 5 φορές, από το 1960!!!. Μετρημένο δε πάντοτε σε 3 τουλάχιστον αυτοκίνητα προσωπικά που πάντα έχω, και 5 σύνολο κατά ελάχιστο του σπιτιού!.
Σίγουρα οι 100, έχουν πολύ φως, μετρημένο με το φωτόμετρο του ρυθμιστή φώτων μου!. Άρα προηγουμένη παράθεση, «δεν είδα διαφορά»…….
Πάντα έχω, και συνιστώ το διπλό ρελέ των φώτων, στους πελάτες μου. Έτσι δεν καίγονται οι διακόπτες, και σίγουρα οι λάμπες έχουν όλη την παραγόμενη δύναμη, στους ακροδέκτες τους.
Εδώ όμως πρέπει να παραθέσω και το εξής πράγμα, προς ενημέρωση. Ο αυτόματος των αλτερνέϊτορ, είναι αναλώσιμο εξάρτημα. Είναι και ο λόγος που οι κατασκευαστές, του ενσωματώνουν τα κάρβουνα.
Πάντα σε κάθε service, μετράμε την τάση. Εάν δεν είναι η απαιτούμενη, αλλάζουμε τον αυτόματο.
Όταν περιμένουμε να ανάψει το κόκκινο της φόρτισης, για να ελέγξουμε, τότε μην περιμένουμε ζωή, στους ηλεκτροβόρους μηχανισμούς.
Η σωστή μπαταρία πεζή και τον ρόλο του ελέγχου τάσης. Μια κακή επιτρέπει υπερτάσεις, που είναι το κακό ‘σπυρί’, στα ηλεκτρικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ φίλε μου.
ΑΝΤΩΝΗΣ -
Διαφορά δεν είδα γιατί τις δοκίμασα σε σχετικά φωτισμένους δρόμους,όπως είδα π.χ. σε αυτοκίνητο φίλου με καγκουροxenon....Ναι μεν οι απέναντι βλασθημούσαν , αλλά η διαφορά στο χρώμα έκανε να φαίνεται ότι κάποιος έρχεται ,στις διασταυρώσεις.
-
Ο χρήστης sacracer έγραψε:
2 λαμπες αγορασε μονος σου και βαλτες.ευκολο ειναι.μετα για αλοιφες και τετοια πηγαινε και ρωτα.λιγοι πανε τα φαναρια για καθαρισμα,οποτε δυσκολα θα σου πει καποιος τιμες.
Τα θολά πλαστικά φανάρια, χρήζουν αντικατάστασης.
ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ αλοιφή δεν καθαρίζει τα φανάρια που έχουν ζημιά από UV ακτινοβολία, ήλιος κλπ. Είναι μόνον για επιφανειακή αποκατάσταση, και έχω γράψει πως αυτή αποκαθίσταται.
Antonis-team. -
Κάποια (όχι όλα) θολά φανάρια μπορούν να επανέλθουν με πολύ λεπτό ντουκόχαρτο και προσεκτικό τρίψιμο, ενώ μετά με μια αλοιφή καθάρισμα. Όλα αυτά απέξω.
Υπάρχουν και σχετικά βιντεάκια και οδηγοί.
-
πραγματικα το χω απορια γιατι εχουν γινει πλαστικα τα φαναρια...η γιατι εστω δεν εχουν εξελιχθει αρκετα σε θεματα ποιοτητας..
-
Υποθέτω λόγω οικονομίας χρημάτων, βάρους και, ίσως, ασφάλειας. Ας απαντήσουν όμως οι γνώστες.
-
για τα χρηματα δε το δεχομαι..την ασφαλεια τη σκεφτομουν κ γω..ωστοσο οση ζημια μπορει να σου κανει ενα σπασμενο γυαλι αλλη τοση μπορει να σου κανει κ ενα πλαστικο ...αν βεβαια γλιτωσεις(σαν πεζος)απο τη συγκρουση με αυτοκινητο...
-
Ο χρήστης blade_ έγραψε:
για τα χρηματα δε το δεχομαι..την ασφαλεια τη σκεφτομουν κ γω..ωστοσο οση ζημια μπορει να σου κανει ενα σπασμενο γυαλι αλλη τοση μπορει να σου κανει κ ενα πλαστικο ...αν βεβαια γλιτωσεις(σαν πεζος)απο τη συγκρουση με αυτοκινητο...
Δεν κάνει το ίδιο 1 κιλό γυαλί με 1 κιλό πλαστικό. Είναι τετραπλάσια η τιμή του. Της κενές μπουκάλες της μπίρας της αγοράζουν, της πλαστικές?.....
Η χύτευση του πλαστικού είναι μηδαμινού κόστους. Του γυαλιού κοστίζει 10 φόρες περισσότερο.
Δίνεις σε παιδάκι γυάλινο ποτίσει να ποιεί νερό?.....
Πλαστικό ΠΑΝΤΑ δίνεις.Επιπλέων το γυάλινο δεν γερνά!!!!....ενώ το πλαστικό….ανοίγει ενότητα στο forum, και γεμίζει και κάποιες τσέπες πχ την δική μου!!!!!!.......
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Παίδες θέλω να αλλάξω λάμπες στο αμάξι.Μου χαν γράψει και στο ΚΤΕΟ ότι είναι πάρα πολύ αδύναμα τα φώτα και τα μικρά και τα μεγάλα επομένως θέλω λάμπες και για τα 2.Τι λένε αυτές εδώ:
http://www.automoto-eshop.gr/philips-h4-premium.html
Υπάρχουν οι ίδιες και για μικρά και για μεγάλα γιατί με μπέρδεψε το site της philips..
Γενικά τις βρίσκω σε μαγαζί με λάμπες όλων των ειδών ή σε μαγαζί με αξεσουάρ αυτοκινήτου μόνο;Και αν ισχύει το 2ο γνωρίζει κανένας κανα φτηνό για θεσσαλονίκη;
ΥΓ: Ξέρω ότι το τόπικ έιναι μόνο για xenon αλλά δεν βρήκα κάποιο τόπικ για 'απλά'.
-
Λοιπόν πολύ κοντά σε σένα, συγκεκριμένα Γλάδστωνος 23 είναι ένα μαγαζί που λέγεται Κανελλόπουλος κι έχει όλων των ειδών τις λάμπες και σε καλές τιμές. Το προτείνω. Η Γλάδστωνος είναι κινούμενος επί της Αγ. δημητρίου προς κέντρο στο δεξί σου χέρι πριν την Παπαζώλη
-
Ο χρήστης fastmanakos έγραψε:
Παίδες θέλω να αλλάξω λάμπες στο αμάξι.Μου χαν γράψει και στο ΚΤΕΟ ότι είναι πάρα πολύ αδύναμα τα φώτα και τα μικρά και τα μεγάλα επομένως θέλω λάμπες και για τα 2.Τι λένε αυτές εδώ:
http://www.automoto-eshop.gr/philips-h4-premium.html
Υπάρχουν οι ίδιες και για μικρά και για μεγάλα γιατί με μπέρδεψε το site της philips..
Γενικά τις βρίσκω σε μαγαζί με λάμπες όλων των ειδών ή σε μαγαζί με αξεσουάρ αυτοκινήτου μόνο;Και αν ισχύει το 2ο γνωρίζει κανένας κανα φτηνό για θεσσαλονίκη;
ΥΓ: Ξέρω ότι το τόπικ έιναι μόνο για xenon αλλά δεν βρήκα κάποιο τόπικ για 'απλά'.Εγώ αυτές σε Η7 τις αγοράζω από το Carrefour (είχαν 6,9 τώρα 7,5 η μία)! Νομίζω έχει και Η4 (πιο ακριβά φυσικά).
Με λάμπες Η4 έχεις μία λάμπα για μεσαία και μεγάλα οπότε δεν χρειάζεσαι άλλη.
Υπάρχει θέμα για βελτίωση φώτων και μόλις το βρω θα μετακινήσω εκεί αυτά που λέμε τώρα...!Edit: έγινε η μετακίνηση.
Edit 2: μπορεί να μην είναι θέμα λάμπας αλλά να έχει μειωθεί η ανακλαστικότητα του κατόπτρου κοινώς σκονίστηκε ο καθρέφτης ή καμιά φορά σε παλιά αυτοκίνητα σκουριάζει και φεύγει η μεταλλική καθρεφτέ επίστρωση. Αν είσαι τυχερός με ένα άνοιγμα και καθάρισμα καφρέφτη και τζαμιού από μέσα θα δεις σημαντική βελτίωση.
Ακόμα πιθανότερο είναι να έχεις πτώση τάσης τέτοια που οι λάμπες σου να υπολειτουργούν. Αξίζει να μετρήσεις την τάση στα άκρα της λάμπας σου σε λειτουργία και να μας πεις.
Βελτίωση στα φώτα;