-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
με τη βοήθεια των 100 Watt λαμπών της μεγάλης σκάλας η νύχτα γινόταν μέρα όταν δεν υπήρχαν άλλα αυτοκίνητα στο δρόμο...Στη θέση σου θα πρόσεχα με δαύτες... Ειδικά αν δεν έχεις διπλό κύκλωμα με ρελέ (το χαμηλής από την πλευρά του διακόπτη προφανώς...) να μην τα έχεις ανοιχτά για πολύ ώρα στην μεγάλη σκάλα, γιατί κινδυνεύεις να κάνεις την καλωδίωση κάρβουνο!
Κι αν η καλωδίωση αντέξει, δεν είναι σίγουρο πως θ' αντέξει ο διακόπτης!
Βάλε καλύτερα τις Xtreme White και στη μεγάλη σκάλα και ξεφορτώσουν τις 100W, σκέψου πως έχεις δπλασιάσει το φορτίο του κυκλώματος! Επιπλέον, το πλαστικό φανάρι δεν θα αρέσκεται καθόλου στην διπλάσια ζέστη που θα βγάζουν τα 100W του λαμπτήρα...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
με τη βοήθεια των 100 Watt λαμπών της μεγάλης σκάλας η νύχτα γινόταν μέρα όταν δεν υπήρχαν άλλα αυτοκίνητα στο δρόμο...
Στη θέση σου θα πρόσεχα με δαύτες... Ειδικά αν δεν έχεις διπλό κύκλωμα με ρελέ (το χαμηλής από την πλευρά του διακόπτη προφανώς...) να μην τα έχεις ανοιχτά για πολύ ώρα στην μεγάλη σκάλα, γιατί κινδυνεύεις να κάνεις την καλωδίωση κάρβουνο!
Βάλε καλύτερα τις Xtreme White και στη μεγάλη σκάλα και ξεφορτώσουν τις 100W, σκέψου πως έχεις δπλασιάσει το φορτίο του κυκλώματος! Επιπλέον, το πλαστικό φανάρι δεν θα αρέσκεται καθόλου στην διπλάσια ζέστη που θα βγάζουν τα 100W του λαμπτήρα...
Σε θεωρητικό επίπεδο τα γνωρίζω όλα αυτά που λες και έχεις απόλυτο δίκιο
Σε πρακτικό επίπεδο όμως σπάνια ανοίγω τη μεγάλη σκάλα και όταν την ανοίγω μένει ελάχιστα δευτερόλεπτα ανοιχτή, ενώ το αυτοκίνητο κινείται και συνεπώς τα φώτα ψύχονται.
Ε εμα χαλάσουν τα φανάρια θα βρω και αφορμή για να αγοράσω τα εργοστασιακά φανάρια του Ibiza για τα μοντέλα με xenon για να αποκτήσω αυθεντικό φως ημέρας τη νύχτα και χωρίς να γίνω ζώο...
Αμα χαλάσει οτιδήποτε άλλο θα βρεις την ευκαιρία να μου πεις 'σου τα ΄λεγα εγώ και εσύ το χαβά σου' -
μην είμαστε υπερβολικοί.Οι υποθέσεις δε λένε τίποτα...Θα στο θέσω διαφορετικά:
Golf IV 1999 (το έχω ξαναγράψει) είχε:
-μεσαία σκάλα 150W
-μεγάλη σκάλα 130W (δεν είχα βρει μεγαλύτερη )Τις είχα πανω για...6,5 χρόνια με πάρα πολλά km και ώρες οδήγησης το βράδυ.Ούτε τα φανάρια έλιωσαν ούτε θάμπωσαν, ούτε οι καλωδιώσεις έλιωσαν, ούτε ο διακόπτης εξαϋλώθηκε.
Απλά οκ...παίζεις λίγο με το φωτιά.Και αποδεδειγμένα οι λάμπες αυτές φώτιζαν καλύτερα από οποιαδήποτε λάμπα (εκτός xenon) υπήρχε στην αγορά.
Είμαι 'άρρωστος' με το φωτισμό, οπότε καταλαβαίνεις ότι ως και το 2005 είχα δοκιμάσει κυριολεκτικά ό,τι υπήρχε στην αγορά από θέμα λαπτήρων και φωτισμού.
Τα watt καλώς ή κακώς δεν αντικαθίστανται με τίποτα όσο αναφορά τους λαμπτήρες πυρακτώσεως. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
2*55W = 110W Υποθέτω οτι αυτό εννοεί και δεν αλλάζει κάτι από τις εργοστασιακές λάμπες σε ισχύ
εννοεί 100W η ΚΑΘΕ λάμπα στη μεγάλη σκάλα => σύνολο 200W.
Επιπλέον, ο διακόπτης δεν είναι κλασσικός διακόπτης όπως ο διακόπτης των φώτων στο σπίτι.Διακόπτει το ρεύμα απομακρυσμένα μέσω ρελέ, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα να καεί ή να πάρει φωτιά (ή άλλα τέτοια αστεία που ακούω κατά καιρούς ).
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
εδιτ: υπάρχει προιόν ΜΗ κινέζικο πλέον?
όχι, δεν υπάρχει, όμως κινέζικο από κινέζικο διαφέρει.
Υπάρχουν κινέζικης κατασκευής πράγματα που είναι φτιαγμένα με γερμανικές (πχ) προδιαγραφές και είναι καλής ποιότητας και φυσικά υπάρχουν και κινέζικης κατασκευής led που τα βάζεις πάνω στο αμάξι και αν δουλέψουν σωστά για πάνω από 1 μήνα, παίζεις τζόκερ.Τα led είναι πολύ ευαίσθητα όταν ζεσταίνονται.ΑΝ βάλει κάποιος led, ας βάλει τουλάχιστον με led που έχουν ψύχτες.
Ας πούμε, κάτι σαν αυτό:
(παρατήρησε -όσο αυτό είναι δυνατό- ότι το πίσω μέρος ότι δεν είναι μασίφ, αλλά είναι ψύχτα.έχει 'φύλλα' αλουμινίου για απαγωγή θερμότητας)Εγώ αυτά έχω βάλει.Το φως είναι άσπρο/λευκό και όχι μπλεδίζον.
Τώρα από που τα πήρα...ούτε που θυμάμαι Άρχισε το αλτσάιχμερ?Αν είναι να βάλει κάποιος κάτι, ας βάλει άσπρο (ολόλευκο) φως, αλλιώς είναι άσχημο.
ΥΓ:βέβαια στις φωτογραφίες φαίνεται μπλε ο φωτισμός, αλλά μικρό το κακό.
Που τα βρηκες αυτα?Εγω εχω βρει τα αλλα που εχουν 3 λεντακια για να βαρανε την πινακιδα.Ποσο εκαναν?Το μεσαιο μεγεθος ειναι τα δικα σου?
-
2*55W = 110W Υποθέτω οτι αυτό εννοεί και δεν αλλάζει κάτι από τις εργοστασιακές λάμπες σε ισχύ
εννοεί 100W η ΚΑΘΕ λάμπα στη μεγάλη σκάλα => σύνολο 200W.
Επιπλέον, ο διακόπτης δεν είναι κλασσικός διακόπτης όπως ο διακόπτης των φώτων στο σπίτι.Διακόπτει το ρεύμα απομακρυσμένα μέσω ρελέ, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα να καεί ή να πάρει φωτιά (ή άλλα τέτοια αστεία που ακούω κατά καιρούς ).
Οι εξτρίμ είναι 55αρες...Τεσπα μετά κατάλαβα οτι στην μεγάλη έχει βάλει 100αρες γι αυτό και εσβησα το ποστ.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Που τα βρηκες αυτα?Εγω εχω βρει τα αλλα που εχουν 3 λεντακια για να βαρανε την πινακιδα.Ποσο εκαναν?Το μεσαιο μεγεθος ειναι τα δικα σου?
δε θυμάμαι από που τα αγόρασα.
Είναι ακριβώς όπως τα βλέπεις στη φωτογραφία:2 led μπροστά και ψύχτρες από την πίσω πλευρά... -
Ναι ναι καταλαβα αλλα δεν εχω βρει εγω τετοια στο Αιγιο... Ειχα βρει τα απλα τα ειχα αγορασει ενα 10ρικο.Τα μπροστα λεντακια ειναι περιεργα που εχω δεν ειναι τα απλα.Θα τα βγαλω μια φωτο να σου τα δειξω.Και αυτα ενα δεκαρικο κανανε.Σε σχεση με τα απλα φωτανε πολυ παραπανω. Τωρα στα υπολοιπα φωτα δεν εχω βαλει χερι(δεν ειναι και δικο μου το αυτοκινητο εδω με το ζορι εβαλα 2 λεντακια ).Οταν το παρω μαλλον θα του περασω μαμα ξενον αμα εχω το χρημα μαζι με τα φαναρια.
Εδω διαφορα μεταξυ των δυο.Αμα δεν μπορεις να τις δεις πες μου.
http://www.clubford.gr/photos/garage/th ... 22fd98.jpg
Δεξια η κλασσικη αριστερα αυτες που εχω βαλει.
Και εδω μια φωτο πως ειναι.
http://www.clubford.gr/photos/garage/th ... ad07b6.jpg -
μην είμαστε υπερβολικοί.Οι υποθέσεις δε λένε τίποτα...Θα στο θέσω διαφορετικά:
Golf IV 1999 (το έχω ξαναγράψει) είχε:
-μεσαία σκάλα 150W
-μεγάλη σκάλα 130W (δεν είχα βρει μεγαλύτερη )Τις είχα πανω για...6,5 χρόνια με πάρα πολλά km και ώρες οδήγησης το βράδυ.Ούτε τα φανάρια έλιωσαν ούτε θάμπωσαν, ούτε οι καλωδιώσεις έλιωσαν, ούτε ο διακόπτης εξαϋλώθηκε.
Απλά οκ...παίζεις λίγο με το φωτιά.Και αποδεδειγμένα οι λάμπες αυτές φώτιζαν καλύτερα από οποιαδήποτε λάμπα (εκτός xenon) υπήρχε στην αγορά.
Είμαι 'άρρωστος' με το φωτισμό, οπότε καταλαβαίνεις ότι ως και το 2005 είχα δοκιμάσει κυριολεκτικά ό,τι υπήρχε στην αγορά από θέμα λαπτήρων και φωτισμού.
Τα watt καλώς ή κακώς δεν αντικαθίστανται με τίποτα όσο αναφορά τους λαμπτήρες πυρακτώσεως.Δεν μιλάμε όμως για ίδια αυτοκίνητα, ούτε μπορείς να είσαι σίγουρος για το κύκλωμα (αν όντως ο διακόπτης είναι σε διαφορετικό κύκλωμα με την λάμπα δηλαδή...), γιατί πολλές φορές γίνονται απαράδεκτες φτήνιες από τους κατασκευαστές...
Επίσης, και για το φανάρι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, εδώ βλέπεις κάτι Yaris με φώτα κίτρινα σαν να έχουν ...ίκτερο και το ίδιο μοντέλο , αντίστοιχης ηλικίας παραδίπλα να μην έχουν θαμπώσει καθόλου (πιθανόν διαφορετικός προμηθευτής, δεν ξέρω...).Απλώς τα φορτία για τις καλωδιώσεις των αυτοκινήτων συνήθως έχουν μικρές ανοχές, οπότε καλό είναι να μην τις ξεπερνάμε. Βέβαια, ειδικά στην μεγάλη σκάλα δεν τίθεται θέμα συνήθως: οι δρόμοι μας έχουν τέτοια κίνηση που σπάνια μπορούμε να τα έχουμε ανοικτά στην μεγάλη σκάλα για πολλή ώρα..
Το ότι άντεξαν στο δικό σου Golf τότε πάντως, δεν αποδεικνύει πως θα αντέξουν στο Seat του aserf ή στην δική μου Lancia...
-
Το ότι άντεξαν στο δικό σου Golf τότε πάντως, δεν αποδεικνύει πως θα αντέξουν στο Seat του aserf ή στην δική μου Lancia...
Σίγουρα.Δεν αποδεικνύει τίποτα αλλά ούτε και οι εικασίες στηρίζονται πουθενά (χωρίς καμία διάθεση να στην 'πω') από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε τεχνικά χαρακτηριστά των καλωδιώσεων όπως πχ ΈΣΤΩ το είδος του υλικού και η διατομή των καλωδίων.
Το μόνο που μπορώ να δεχτώ είναι η αλλοίωση στα κάτοπτρα των φαναριών μετά από πάρα πολύ έντονη χρήση, αφού οι θερμοκρασίες που 'σηκώνουν' οι παράνομες λάμπες είναι αρκετά μεγαλύτερες από το αναμενόμενο (ειδικά το καλοκαίρι ).
@aserf
ευτυχώς που έχεις κι εμένα. -
Λοιπόν, μέσα σε δέκα ημέρες κάηκαν (;) τόσο η δεξιά μικρή όσο κι η δεξιά μεσαία σκάλα. Σύμπτωση ή να ψάξω για κάτι άλλο; Η μεγάλη σκάλα 'παίζει' κανονικά. Υπάρχει εύκολος τρόπος ελέγχου κατά πόσο μια λάμπα είναι καμμένη ή όχι; Προτιμώ να μην περιλαμβάνει ανταλλαγή δεξιά-αριστερά γιατί το αριστερά απαιτεί βγάλσιμο της μπαταρίας.
Επίσης, αν τελικά είναι καμμένη η μεσαία, τι λάμπες να βάλω στη μεσαία σκάλα; Δυστυχώς σε ΗΒ4 δε βγαίνουν ούτε οι Philips Xtreme Power ούτε οι Osram Nightbraker που μου προτάθηκαν από τον αδελφό μου (aserf). Για πείτε γνώμες. Αύριο το πρωί που δε δουλεύω είναι ευκαιρία να πάω για ψώνια
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Υπάρχει εύκολος τρόπος ελέγχου κατά πόσο μια λάμπα είναι καμμένη ή όχι;πολύμετρο.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Υπάρχει εύκολος τρόπος ελέγχου κατά πόσο μια λάμπα είναι καμμένη ή όχι;
πολύμετρο.
ή δοκιμαστικό κατσαβίδι.
αλλά και πάλι και οι 2 περιπτώσεις σημαίνουν ότι θα πρέπει να βγάλεις τη λάμπα από τη θέση της.
-
Αν ειναι τελειως καθαρα τα φαναρια ισως να μπορεις να δεις αν εχει πεσει μεσα στην γυαλινη καψα το νημα .
-
Τελικά, μάλλον την προηγούμενη φορά που είχα αλλάξει τις λάμπες ήμουν πολύ 'νιούφης' και μου είχε φανεί τόσο δύσκολο Ένα λεπτό υπόθεση η αφαίρεση της κάθε μιας ήταν. Τις αντάλλαξα, επιβεβαίωσα ότι ήταν καμμένη, αγόρασα τις Osram Cool Blue, τις τοποθέτησα κι είμαι έτοιμος.
Ελπίζω να μην καγκουρίζουν. Πάντως είναι νόμιμες σύμφωνα με τον πωλητή.
EDIT: Διόρθωση ορθογραφικού λάθους
-
Πολυ φασαρια για το τιποτα
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πολυ φασαρια για το τιποτα -
Τελικά, μάλλον την προηγούμενη φορά που είχα αλλάξει τις λάμπες ήμουν πολύ 'νιούφης' και μου είχε φανεί τόσο δύσκολο Ένα λεπτό υπόθεση η αφαίρεση της κάθε μιας ήταν. Της αντάλλαξα, επιβεβαίωσα ότι ήταν καμμένη, αγόρασα τις Osram Cool Blue, τις τοποθέτησα κι είμαι έτοιμος.Ελπίζω να μην καγκουρίζουν. Πάντως είναι νόμιμες σύμφωνα με τον πωλητή.
Ωραίες λάμπες, τις είχα στο Duna. Βγάζουν πολύ ωραίο φως, καμία σχέση με καγκουριά.
-
Τελικά, μάλλον την προηγούμενη φορά που είχα αλλάξει τις λάμπες ήμουν πολύ 'νιούφης' και μου είχε φανεί τόσο δύσκολο Ένα λεπτό υπόθεση η αφαίρεση της κάθε μιας ήταν. Τις αντάλλαξα, επιβεβαίωσα ότι ήταν καμμένη, αγόρασα τις Osram Cool Blue, τις τοποθέτησα κι είμαι έτοιμος.Ελπίζω να μην καγκουρίζουν. Πάντως είναι νόμιμες σύμφωνα με τον πωλητή.
EDIT: Διόρθωση ορθογραφικού λάθους
Και νόμιμες είναι και καλά φωτίζουν. Το θέμα είναι ότι εμένα στην Xsara κράτησαν μήνες, δεν θυμάμαι πόσους, πάντως χρόνος δεν ήταν.
-
παίδες μια ερώτηση, θέλω να αλλάξω τις λάμπες στο αυτοκίνητο μου και να βάλω λευκού φωτός. Ποιές μάρκες γνωρίζετε; Να'ναι καλές εννοείται. Ευχαριστώ
Βελτίωση στα φώτα;