-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
αγόρασα τις Osram Cool Blue, τις τοποθέτησα κι είμαι έτοιμος.
Ελπίζω να μην καγκουρίζουν. Πάντως είναι νόμιμες σύμφωνα με τον πωλητή.Νόμιμες είναι, είναι όμως και 'χαζό' προϊόν. Αυτό γιατί λόγω της μπλε επίστρωσης που έχουν στο κρύσταλλο, απορροφούν ένα μέρος της ισχύος της λάμπας προκειμένου να μετατοπιστεί το εκπεμπόμενο φάσμα σε πιο μεγάλη θερμοκρασία και να δείχνουν πιο λαμπερές. Γι αυτό και η ένταση τους είναι μικρότερη από λχ. τις Silverstar.
-
Έτσι είναι...
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Στην μπάρα μου επάνω, στην ταράτσα του jimny, θα βάλω ότι θέλω, μα ανάβουν μόνον όταν κάνω κάτι άλω, και είμαι μόνος μου!!. 4 xenon να σκοτώνουν.Τα παρακάτω μου τα είπε φίλος με άγριο τζιπ που το έχει κυρίως για εκτός δρόμου.
Υπάρχουν κάποιοι νομικοί περιορισμοί για τα φώτα οροφής. Θα πρέπει να δουλεύουν μόνο όταν είναι αναμμένοι οι προβολείς και όχι χωρίς αυτούς ή κάτι τέτοιο (βασικά δεν πρέπει να μπορείς να τους ανάβεις όποτε θέλεις με ξεχωριστό διακόπτη ή κάτι τέτοιο). Και μάλλον υποχρεούσαι να τους έχεις καλυμμένους με τα καπάκια τους όσο είσαι στην άσφαλτο. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Στην μπάρα μου επάνω, στην ταράτσα του jimny, θα βάλω ότι θέλω, μα ανάβουν μόνον όταν κάνω κάτι άλω, και είμαι μόνος μου!!. 4 xenon να σκοτώνουν.
Τα παρακάτω μου τα είπε φίλος με άγριο τζιπ που το έχει κυρίως για εκτός δρόμου.
Υπάρχουν κάποιοι νομικοί περιορισμοί για τα φώτα οροφής. Θα πρέπει να δουλεύουν μόνο όταν είναι αναμμένοι οι προβολείς και όχι χωρίς αυτούς ή κάτι τέτοιο (βασικά δεν πρέπει να μπορείς να τους ανάβεις όποτε θέλεις με ξεχωριστό διακόπτη ή κάτι τέτοιο). Και μάλλον υποχρεούσαι να τους έχεις καλυμμένους με τα καπάκια τους όσο είσαι στην άσφαλτο.- οτι πρεπει να ειναι σε ζυγο αριθμο ;Καπου το ειχα διαβασει.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στην μπάρα μου επάνω, στην ταράτσα του jimny, θα βάλω ότι θέλω, μα ανάβουν μόνον όταν κάνω κάτι άλω, και είμαι μόνος μου!!. 4 xenon να σκοτώνουν.
Τα παρακάτω μου τα είπε φίλος με άγριο τζιπ που το έχει κυρίως για εκτός δρόμου.
Υπάρχουν κάποιοι νομικοί περιορισμοί για τα φώτα οροφής. Θα πρέπει να δουλεύουν μόνο όταν είναι αναμμένοι οι προβολείς και όχι χωρίς αυτούς ή κάτι τέτοιο (βασικά δεν πρέπει να μπορείς να τους ανάβεις όποτε θέλεις με ξεχωριστό διακόπτη ή κάτι τέτοιο). Και μάλλον υποχρεούσαι να τους έχεις καλυμμένους με τα καπάκια τους όσο είσαι στην άσφαλτο.- οτι πρεπει να ειναι σε ζυγο αριθμο ;Καπου το ειχα διαβασει.
Γιατί; Δεν κάνουν καλό Φενκ Σούι άμα ειναι σε μονό αριθμό;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
βασικά δεν πρέπει να μπορείς να τους ανάβεις όποτε θέλεις με ξεχωριστό διακόπτη ή κάτι τέτοιοΔεν παιζει...
Και μάλλον υποχρεούσαι να τους έχεις καλυμμένους με τα καπάκια τους όσο είσαι στην άσφαλτο.
Οχι στην Ελλαδα
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
παίδες μια ερώτηση, θέλω να αλλάξω τις λάμπες στο αυτοκίνητο μου και να βάλω λευκού φωτός. Ποιές μάρκες γνωρίζετε; Να'ναι καλές εννοείται. ΕυχαριστώKανείς;
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
παίδες μια ερώτηση, θέλω να αλλάξω τις λάμπες στο αυτοκίνητο μου και να βάλω λευκού φωτός. Ποιές μάρκες γνωρίζετε; Να'ναι καλές εννοείται. Ευχαριστώ
Kανείς;
Philips Xtreme power
Δεν ξέρω αν κάνουν για αυτό που έχεις στο μυαλό σου, αλλα βελτίωση στον φωτισμό θα δείς -
Θέλω να κάνω αυτό ακριβώς που είπες, να βελτιώσω τον φωτισμό.
Φίλοι που έχουμε το ίδιο αμάξι, έχουν βάλει xenon και είχα ΟΛΟΙ πρόβλημα με το can bus. Και στις αντιπροσωπείες το ίδιο, τρεμόπαιζαν ή έσβηναν για λίγο, κτλ. Επειδή δεν είμαι φαν των xenon, σκέφτηκα να βάλω 'λευκές', για καλύτερο αποτέλεσμα. Δε θέλω καθόλου όμως να μπλεδίζουν, ούτε οι ψείρες.
Στα προβολάκια ομίχλης, λέω να βάλω κίτρινου χρώματος, μιας και τα ανοίγω μόνο στην περίπτωση που έχει ομίχλη.
-
http://www.lighting.philips.com/in_en/consumer/carlighting/1_car_lighting/products_for_car/9_xtremepower.php?main=in_en_consumer_lighting&parent=89083467512&id=in_en_car_lighting&lang=en
Νομίζω πως είναι αυτό που ψάχνεις, αλλά μην περιμένεις θαύματα -
Σ'ευχαριστώ, δε περιμένω κάποιο θαύμα, απλώς μια ελαφρά βελτίωση. Είμαι ευχαριστημένος με τα φώτα μου, αλλά το άσπρο πιστεύω θα είναι ακόμα καλύτερο.
-
Τη διαφορά στο φωτισμό την κάνει το φανάρι. Τα καλά φανάρια είναι ακριβά και οι κατασκευαστές δεν τα βάζουν στα αμάξια τους - βάζουν φθηνά φανάρια που δεν φωτίζουν ικανοποιητικά. Αλλάζοντας λάμπες έχεις μια μικρή βελτίωση.
-
Μην ξεχνάμε και το καθάρισμα. Σε λιγότερο καινούργια αυτοκίνητα η διαφορά που κάνει ένα καλό ξεσκόνισμα του εσωτερικού του φαναριού (καθρέπτη και τζάμι) είναι σημαντική.
-
Τα χρησιμοποιείς για κυνήγι Αντώνη;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τα χρησιμοποιείς για κυνήγι Αντώνη;υποβρύχιο ψάρεμα
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
υποβρύχιο ψάρεμα
στους παγωμενους ωκεανους του Αρη ;
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
A.
Τελικά έπεσα μέσα ή όχι;
-
Τις προάλλες μου κάηκε η μία από τις δύο Philips eXtreme power +80% (ή κάπως έτσι) H7 55W που φορούσα στα μεσαία, μετά από 1.5 χρόνο χρήσης. Έβαλα πάλι τη μαμά, που την είχα κρατήσει για spare. Διαφορά? ΚΑΜΙΑ!!! Τουλάχιστον όχι ορατή. Σημείωση ότι οι μαμά είναι επίσης Philips, αλλά με άλλη 'βαφή' στο εμπρός μέρος της λάμπας (γκρι ματ).
Να αυτή που κάηκε:
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Διαφορά? ΚΑΜΙΑ!!! Τουλάχιστον όχι ορατή. Σημείωση ότι οι μαμά είναι επίσης Philips, αλλά με άλλη 'βαφή' στο εμπρός μέρος της λάμπας (γκρι ματ).Ειτε η μαμα ειναι καλης ποιοτητας ειτε η αλλη philips που εχεις (στο αλλο φαναρι και πιθανοτατα απο εκει συγκρινεις) ειναι ετοιμη να παραδωσει πνευμα και δεν φωτιζει τοσο καλα οσο στην αρχη
-
Ο χρήστης lll έγραψε:
Διαφορά? ΚΑΜΙΑ!!! Τουλάχιστον όχι ορατή. Σημείωση ότι οι μαμά είναι επίσης Philips, αλλά με άλλη 'βαφή' στο εμπρός μέρος της λάμπας (γκρι ματ).
Ειτε η μαμα ειναι καλης ποιοτητας ειτε η αλλη philips που εχεις (στο αλλο φαναρι και πιθανοτατα απο εκει συγκρινεις) ειναι ετοιμη να παραδωσει πνευμα και δεν φωτιζει τοσο καλα οσο στην αρχη
Για να το γράψω λίγο πιο σωστά, λοιπόν:
Philips '+80%' με 1.5 χρόνια χρήσης vs Philips 'μαμά' με 3.5 χρόνια χρήσης, σημειώσατε 'Χ'.
(αυτοκίνητο: Peugeot 206RC του 2005)Το αν είναι έτοιμη να παραδώσει πνεύμα και η άλλη '+80%' δεν το ξέρω, την άλλαξα πάντως και αυτή, προληπτικά.
Βελτίωση στα φώτα;