-
Εχεις αλλες λαμπες για τα μεσαια και αλλες για τα μεγαλα;Τοτε ενας ηλεκτρολογος φανταζομαι οτι μπορει να τα κανει να αναβουν συνεχεια τα μεσαια.Αν ομως εχεις τις ιδιες λαμπες (Η4 ; ) και για τα δυο δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι χωρις να αλλαξεις φαναρια.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εχεις αλλες λαμπες για τα μεσαια και αλλες για τα μεγαλα;Τοτε ενας ηλεκτρολογος φανταζομαι οτι μπορει να τα κανει να αναβουν συνεχεια τα μεσαια.Αν ομως εχεις τις ιδιες λαμπες (Η4 ; ) και για τα δυο δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι χωρις να αλλαξεις φαναρια.Κατ΄ αρχάς ευχαριστώ για τη σύζευξη στο σωστό θέμα
Πρέπει να ΄χω άλλες λάμπες για τα μεσαία και άλλες για τα μεγάλα γιατί όταν κάνω σινιάλο είναι όλα αναμμένα (γι΄ αυτό και αν θέλω να αλλάξω τα μεγάλα για σύντομο χρονικό διάστημα οδηγώ με το λεβιέ τραβηγμένο στη θέση του σινιάλου). -
πηγαινε σε εναν ηλεκτρολογο , αυτος ξερει τι πρεπει να κανει για να αναβουν οπως θελεις τα φωτα , εδω κανουν παπαδες ενα απλο γεφυρωμα δεν θα κανουν ?
-
Ευχαριστώ παίδες για τις απαντήσεις.
Θα πάω στην Peugeot πρώτα και θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα
-
Γενικά τα αυτοκίνητα με διπλά φανάρια έχουν ξεχωριστές λάμπες για μεσαία (τα έξω φανάρια) και μεγάλα (μέσα φανάρια) συνήθως τύπου Η7 και ανάβουν όλα μαζί όταν έχεις τα μεγάλα. Αντίθετα τα μονοφάναρα έχουν συνήθως λάμπες τύπου Η4 δηλαδή μεσαία και μεγάλα μαζί, δύο νήματα στην ίδια λάμπα οπότε δεν μπορούν να ανάψουν και τα δύο γιατί θα ζεσταθεί η λάμπα και θα καεί γρήγορα. Εκεί αναγκαστικά όταν ανάβεις κανονικά τα μεγάλα σβήνουν τα μεσαία.... και δεν μπορείς/θέλεις/πρέπει να κάνεις κάτι για αυτό.
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Είμαι σίγουρος πώς όχι γιατί δε μπορεί όλους τους κατασκευαστές να τους δέρνει η γαλλική ιδιοτροπία!Φτιάχνω όμως αυτό το θέμα γιατί με ενοχλεί πολύ όταν συμβαίνει αυτό (μπροστά μου και μέχρι 50 μέτρα σκοτεινιάζουν όλα) και θέλω να ρωτήσω κυρίως άλλους κατόχους Peugeot (306 έχω εγώ) αν έχουν τα αυτοκίνητά τους ίδια ρύθμιση.
Όποιος έχει ίδια, τον ενοχλούσε επίσης το ίδιο και έχει βρει τρόπο να δουλεύουν και τα μεσαία μαζί με τα μεγάλα θα του χρωστάνε τα ματάκια μου πολλές ώρες λειτουργίας έτσι και μου πει και μένα τι να κάνω
Αφού να φανταστείτε αναγκάζομαι να ανάψω τα ομίχλης σε επαρχιακούς γιατί πραγματικά δε βλέπω μπροστά μου που λένε...
Τα μεσαία δεν ανάβουν μαζί με τα μεγάλα γιατί δεν θα βλέπεις μακριά.
Αν έχεις φωτογραφική μηχανή και βγάζεις φωτογραφίες βράδυ το καταλαβαίνεις εύκολα.Τα ομίχλης επιτρέπεται να τα ανάβεις σε δρόμους με μεγάλες στροφές, όχι μέσα στη πόλη ή στην εθνική.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τα μεσαία δεν ανάβουν μαζί με τα μεγάλα γιατί δεν θα βλέπεις μακριά.
Αν έχεις φωτογραφική μηχανή και βγάζεις φωτογραφίες βράδυ το καταλαβαίνεις εύκολα.Για προχώρα το αυτό γιατί δεν το κατάλαβα. Γιατί να μη βλέπω αν είχε φως παντού (κοντά - μακριά); Τη μέρα δηλ, με άπλετο ηλιακό φως, πως βλέπω;
Τα ομίχλης επιτρέπεται να τα ανάβεις σε δρόμους με μεγάλες στροφές, όχι μέσα στη πόλη ή στην εθνική.
Τα ομίχλης επιτρέπεται να ανάβουν μόνο όταν έχει ομίχλη.
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Τα ομίχλης επιτρέπεται να τα ανάβεις σε δρόμους με μεγάλες στροφές, όχι μέσα στη πόλη ή στην εθνική.
Τα ομίχλης επιτρέπεται να ανάβουν μόνο όταν έχει ομίχλη.
Και σε δρομο που εχει στροφες αλλα οχι και κινηση απο απεναντι νομιζω.
-
To θέμα είναι που επιτρέπεται; Αν ναι, τότε μόνο όταν έχει ομίχλη, γι'αυτό και λέγονται έτσι. Αλλά, είναι τέτοιος ο φωτισμός του που βολεύει πολύ σε σκοτεινούς επαρχιακούς δρόμους, μιας και φωτίζει αρκετά στα πλάγια. Το σίγουρο πάντως είναι πως ενοχλούν πολύ...
-
Ναι, επιρέπεται να τους ανάβεις εκτός από περίπτωση ομίχλης και σε επαρχιακό δρόμο με στροφές και κακές συνθήκες φωτισμού, παραθυράκι που ως γνωστό στην Ελλάδα έχει γίνει πύλη.
-
Γνωριζει κανεις εαν ειναι δυνατον να ενεργοποιηθουν τα αυτοματα φωτα με το που αναβει η αναφλεξη στα μοντελα του γκρουπ VAG με το vag-com ? Ακομα, η λειτουργια coming home leaving home μπορει να ενεργοποιηθει και αυτη με το vag-com η απαιτει και κατι επιπλεον?
-
Ο χρήστης lll έγραψε:
Γνωριζει κανεις εαν ειναι δυνατον να ενεργοποιηθουν τα αυτοματα φωτα με το που αναβει η αναφλεξη στα μοντελα του γκρουπ VAG με το vag-com ? Ακομα, η λειτουργια coming home leaving home μπορει να ενεργοποιηθει και αυτη με το vag-com η απαιτει και κατι επιπλεον?εξηγείς λίγο καλύτερα τι θες να κάνεις ή ποιό θες να είναι το αποτέλεσμα?
ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να κάνεις και δη σε τι αμάξι, Και ρωτάω για το τι αμάξι,γιατί κι αυτό έχει τη σημασία του. Ο εκάστοτε εγκέφαλος σου δίνει και κάποιες Χ επιλογές (δεν είναι pc πχ που μπορείς να τον βάλεις να φτιάχνει και...καφέ άμα έχεις όρεξη να ασχοληθείς), που σε κάποιο άλλο μοντέλο δεν στις δίνει (πχ όσο κι αν λένε ότι τα Α3-Golf-Leon είναι ίδια και αλλάζει μόνο το σουλούπι και τα πλαστικά, δεν ισχύει.υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ μικρο-διαφορές αλλά φυσικά και πάρα πολλές ομοιότητες) . -
Απο το αρθρο 36(παραγραφος 2) του ΚΟΚ για τα φωτα ομιχλης
' Aν υπάρχoυν φώτα oμίχλης, σύμφωνα με αυτά πoυ oρίζoνται στo άρθρo
69 τoυ παρόντoς Kώδικα, πρέπει να χρησιμoπoιoύνται μόνo σε περίπτωση
oμίχλης, χιoνόπτωσης ή καταρρακτώδoυς βρoχής, μόνα τoυς ή μαζί με τα
φώτα διασταύρωσης. Tα φώτα αυτά επιτρέπεται να χρησιμoπoιoύνται σε
στενoύς ελικoειδείς oδoύς και αν δεν συντρέχoυν oι πιo πάνω πρoϋπoθέσεις.' -
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Απο το αρθρο 36(παραγραφος 2) του ΚΟΚ για τα φωτα ομιχλης' Aν υπάρχoυν φώτα oμίχλης, σύμφωνα με αυτά πoυ oρίζoνται στo άρθρo
69 τoυ παρόντoς Kώδικα, πρέπει να χρησιμoπoιoύνται μόνo σε περίπτωση
oμίχλης, χιoνόπτωσης ή καταρρακτώδoυς βρoχής, μόνα τoυς ή μαζί με τα
φώτα διασταύρωσης. Tα φώτα αυτά επιτρέπεται να χρησιμoπoιoύνται σε
στενoύς ελικoειδείς oδoύς και αν δεν συντρέχoυν oι πιo πάνω πρoϋπoθέσεις.'Οπότε μέσα στις πόλεις και σε εθνική/αττική οδό θα πέφτει μούτζα και μπινελίκι...
-
Πήγα σήμερα σε ένα κατάστημα προς Βαρδάρη που πωλούν λάμπες για αυτοκίνητα και έψαχνα τις osram cool blue H4 που είχα παλαιότερα.
Δεν τις είχε κανείς πλέον. Βρήκα κάποιες παρόμοιες όπως είπε ο μαγαζάτορας. Πήρ τις Narva H4 55W RPW.
http://www.google.gr/imgres?imgurl=http ... 80&bih=619
Αφού έφυγα από το κατάστημα, μέσα στο αμάξι περιεργαζόμουν το κουτί. Γράφει πάνω 'not for use in europe'. Έχει 4.500K. Του είπα πως δε θέλω να δείχουν μπλε ή σαν ξένον, αλλά καθαρό λευκό φως. Τις πλήρωσα 14€. Για ντεμέκ ξένον κ βλακείες μπλε έχω την εντύπωση πως κοστίζουν παραπάνω. Γιατί γράφουν αυτό πάνω περί Ευρώπης? Υπόψιν πως σκέφτομαι να πάρω το κάρο στη Γερμανία αν πάνε καλά τα πράγματα. Φαντάζομαι εκεί δε θα επιτρέπονται σίγουρα. -
Η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν επιτρέπει λάμπες πάνω από 4000Κ.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
εξηγείς λίγο καλύτερα τι θες να κάνεις ή ποιό θες να είναι το αποτέλεσμα?
ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να κάνεις και δη σε τι αμάξι, Και ρωτάω για το τι αμάξι,γιατί κι αυτό έχει τη σημασία του. Ο εκάστοτε εγκέφαλος σου δίνει και κάποιες Χ επιλογές (δεν είναι pc πχ που μπορείς να τον βάλεις να φτιάχνει και...καφέ άμα έχεις όρεξη να ασχοληθείς), που σε κάποιο άλλο μοντέλο δεν στις δίνει (πχ όσο κι αν λένε ότι τα Α3-Golf-Leon είναι ίδια και αλλάζει μόνο το σουλούπι και τα πλαστικά, δεν ισχύει.υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ μικρο-διαφορές αλλά φυσικά και πάρα πολλές ομοιότητες) .Θελω να εχω φωτα ημερας. Το αυτοκινητο δεν εχει led η οτιδηποτε αλλο που να κανει για φωτα ημερας. Στη γερμανια ιδιαιτερα παλαιοτερα με το που γυρνουσε το κλειδι στην αναφλεξη αναβαν τα φωτα διασταυρωσης, αυτοματα. Αυτο θελω! Απλα ρωταω εαν θελει καποιο εξτρα hardware ή ειναι μονο προγραμματισμος του εγκεφαλου. Το αυτοκινητο ειναι ενα golf vi! Ευχαριστω
-
Ο χρήστης lll έγραψε:
εξηγείς λίγο καλύτερα τι θες να κάνεις ή ποιό θες να είναι το αποτέλεσμα?
ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να κάνεις και δη σε τι αμάξι, Και ρωτάω για το τι αμάξι,γιατί κι αυτό έχει τη σημασία του. Ο εκάστοτε εγκέφαλος σου δίνει και κάποιες Χ επιλογές (δεν είναι pc πχ που μπορείς να τον βάλεις να φτιάχνει και...καφέ άμα έχεις όρεξη να ασχοληθείς), που σε κάποιο άλλο μοντέλο δεν στις δίνει (πχ όσο κι αν λένε ότι τα Α3-Golf-Leon είναι ίδια και αλλάζει μόνο το σουλούπι και τα πλαστικά, δεν ισχύει.υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ μικρο-διαφορές αλλά φυσικά και πάρα πολλές ομοιότητες) .Θελω να εχω φωτα ημερας. Το αυτοκινητο δεν εχει led η οτιδηποτε αλλο που να κανει για φωτα ημερας. Στη γερμανια ιδιαιτερα παλαιοτερα με το που γυρνουσε το κλειδι στην αναφλεξη αναβαν τα φωτα διασταυρωσης, αυτοματα. Αυτο θελω! Απλα ρωταω εαν θελει καποιο εξτρα hardware ή ειναι μονο προγραμματισμος του εγκεφαλου. Το αυτοκινητο ειναι ενα golf vi! Ευχαριστω
εγω στο 6αρι αυτη τη βλακεια εχω και ψαχνομαι να την απενεργοποιησω και εσυ θες να το βαλεις μονος σου;αλλωστε ποιο το προβλημα να αναβεις χειροκινητα τα φωτα σου αφου το θες τοσο;ενταξει που το εβαλαν στα 2τροχα και ξεχωριζουν οταν κανουν σφηνες αλλα σε αυτοκινητο το βρισκω ανουσιο και ειδικα σε φωτα xenon κοβει ωρες......
-
Αυτοί που καθορίζουν την Ευρωπαϊκή νομοθεσία προτείνοντας αυτή την αηδία με τα φώτα ημέρας, αναρωτήθηκαν πόσα επιπλέον λίτρα καυσίμου χρειάζονται σε ετήσια βάση για να ανάβουν όλα τα φώτα των αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη ?
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν επιτρέπει λάμπες πάνω από 4000Κ.κατάλαβα.
ευχαριστώ φίλε
Βελτίωση στα φώτα;