-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Philips '+80%' με 1.5 χρόνια χρήσης vs Philips 'μαμά' με 3.5 χρόνια χρήσης, σημειώσατε 'Χ'.
(αυτοκίνητο: Peugeot 206RC του 2005)Αρα η peugeot βαζει καλες λαμπες
την άλλαξα πάντως και αυτή, προληπτικά.
Θα καιγοταν συντομα λογικα οποτε καλως επραξες
-
Κάηκε η αριστερή μέσα πίσω λάμπα.... στο νού μου να την αλλάξω (έτσι κι αλλιώς έχει από δύο σε κάθε πλευρά οπότε με βλέπουν και δεν ανησυχώ). 2-3 μέρες μετά καίγεται και η δεξιά έξω πίσω λάμπα!! Τυχαίο... δεν νομίζω! Μάλλον έκαναν fail ταυτόχρονα! Άραγε να περιμένω να την κάνουν και τα ζευγαράκια τους;;
-
1 ευρω η μια κανουν ! αλλαξε τες ολες προληπτικα
-
Φίλε Αντώνη, στην κουβέντα που είχαμε κάνει παλιά σου είχα προτείνει υπό μορφή πειραματισμού τις Philips Motovision, τις οποίες εντέλει απέρριψα για την ελαφρά πορτοκαλίζουσα δέσμη που έκαναν στη μεγάλη σκάλα. Στο Τέμπρα μου φοράω πλέον τις Philips Extreme Power και έχω μείνει ικανοποιημένος ενώ στο παλιό μου φιατάκι έχω ακόμα τις Osram Cool Blue, τις οποίες προτείνω γενικά, με μία επιφύλαξη σε συνθήκες σκότους υπό βροχή καθώς εμένα δε με άφησαν ικανοποιημένο (τις φορώ απ' όταν ήμουν φοιτητής στη, δύσκολων καιρικών συνθηκών, Κοζάνη. Τώρα, όσον αφορά τις Narva που προανέφερες, τις βρίσκω μια καλή φτηνή εναλλακτική πρόταση. Είναι διαθέσιμες σε οποιοδήποτε ηλεκτρολογείο που σέβεται εαυτόν και πελάτες και είναι προσιτές για τον οποιονδήποτε.
-
Υπερβολές για την λάμπα της phillips
Το ίδιο μαύρισμα έχουν κάνει και λάμπες της osram όταν κάηκαν, εχώ δε έχω αλλάξει 2 σετ xtreme power και καμία δεν είχε παραμορφωθεί εξωτερικά. Πιο πιθανό η αλλοίωση που αναφέρεις να είναι λόγω της κάμερας.ΥΓ: οι πωλητές της phillips ποιοί είναι; Πες μου να τους κάνω παρατήρηση. Ευχαριστώ.
-
Προσωπικά πάντως δε βλέπω το λόγο να τα ξανασκάσω για Philips 'xtreme power +80%'.
-
Προσωπικά πάντως δε βλέπω το λόγο να τα ξανασκάσω για Philips 'xtreme power +80%'.Επειδη καηκε ??
-
Ο χρήστης lll έγραψε:
Προσωπικά πάντως δε βλέπω το λόγο να τα ξανασκάσω για Philips 'xtreme power +80%'.
Επειδη καηκε ??
Όχι, επειδή τις 'νορμάλ' Η7/55W δεν τις ονομάζει '+77.253%, με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και 30% μικρότερο κόστος'
-
Ο χρήστης lll έγραψε:
1 ευρω η μια κανουν ! αλλαξε τες ολες προληπτικαΔεν πρόκειται να αλλάζω κάτι τόσο εύκολο να αλλαχτεί (ξεκλιπ το κάλυμα, 90 μοίρες πεταλουδάκι και τράβηγμα, λάμπα έξω, λάμπα μέσα κλπ) χωρίς να έχει λήξει η χρήσιμη ζωή του. 'Ετσι κι αλλιώς έχω ανταλλακτικά λαμπάκια μέσα στο αυτοκίνητο και τις άλλαξα. Και το ότι έχει από 2 σε κάθε πλευρά βοηθάει στο να μην καίγομαι να την αλλάξω. Και το ότι άμα καεί λαμπάκι μου το λέει στο ταμπλώ με κάνει ακόμα πιο άνετο!
Ενδιαφέροντα όσα μας λες Αντώνη για την καμένη λάμπα. Αν μπορείς/επιβεβαιώσεις πες μας κι άλλα!
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
ΣΙΓΟΥΡΑ θα ενημερώσω και την ομήγυρη, έστω και εάν αισθάνομαι ότι το θαυμαστικό στο τέλος της φράσης σου, δεν έχει και τόσο θαυμαστική χροιά…….Απλά δηλώνει την ανυπομονησία μου για την πρόσληψη νέας γνώσης! (και το εδώ θαυμαστικό μου την συνεχιζόμενη προσμονή)
(δεν κρατήθηκα, δεν δεχόμουνα να υπάρχει τέτοιο εξόφθαλμο πράμα σε δική μου δημοσίευση κι έκανα και μια ορθογραφική διόρθωση στην παράθεση...) -
Παρακαλώ τον φίλο nidosan να μου την στείλει με αντικαταβολή.
Αντώνη, δεν έχει και κάτι το ιδιαίτερο να παρατηρήσεις, πέρα απ' ότι μπορείς να δεις εδώ:
http://img805.imageshack.us/img805/5381 ... 80zoom.jpg
Στη φωτό φαίνεται κι ένα κομμάτι του 'νήματος' που έχει αποκολληθεί και κολυμπάει μέσα στη λάμπα [το κυκλάκι στο εμπρός τμήμα της]. Το μαύρισμα στο τμήμα που βρίσκεται επάνω απ' το νήμα [όπως είναι τοποθετημένη η λάμπα στη βάση της στο αμάξι] είναι ελάχιστο. Η συγκεκριμένη από κάτω γράφει 'H7 20 PHILIPS - H7 12V 55W 12972 XP DOT E1 22Z U GERMANY'.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Παρακαλώ τον φίλο nidosan να μου την στείλει με αντικαταβολή.
Αντώνη, δεν έχει και κάτι το ιδιαίτερο να παρατηρήσεις, πέρα απ' ότι μπορείς να δεις εδώ:
http://img805.imageshack.us/img805/5381 ... 80zoom.jpg
Στη φωτό φαίνεται κι ένα κομμάτι του 'νήματος' που έχει αποκολληθεί και κολυμπάει μέσα στη λάμπα [το κυκλάκι στο εμπρός τμήμα της]. Το μαύρισμα στο τμήμα που βρίσκεται επάνω απ' το νήμα [όπως είναι τοποθετημένη η λάμπα στη βάση της στο αμάξι] είναι ελάχιστο. Η συγκεκριμένη από κάτω γράφει 'H7 20 PHILIPS - H7 12V 55W 12972 XP DOT E1 22Z U GERMANY'.
Καλέ μου φίλε, με την δεύτερη φωτο σου, βεβαιώνομε για του λόγου μου το αληθές.
Έχει προκύψει όμως θέμα εκτός του forum σίγουρα, και θέλω να τους την τρίψω στην μούρη, για να…… δροσίσουν κατάλληλα τα παπαγαλάκια τους.Τι σκοπεύεις να τους πεις?
-
Οι φτηνες λαμπες αλογονου Η4 ποσο περιπου κοστιζουν?
-
Ένα τάληρο θα σου πάρει ο ηλεκτρολόγος της γειτονιάς για τη μία. Το πιθανότερο είναι να σου δώσει Narva.
-
Αυτες ειναι υποτιθεται +30% ??
-
Όχι, είναι απλές λάμπες. Η Narva είναι αξιόπιστος κατασκευαστής σε γενικές γραμμές. Οι λάμπες του «τάληρου» δεν είναι σε καμία περίπτωση του «πεταματού».
-
Τις προάλλες μου κάηκε η μία από τις δύο Philips eXtreme power +80% (ή κάπως έτσι) H7 55W που φορούσα στα μεσαία, μετά από 1.5 χρόνο χρήσης. Έβαλα πάλι τη μαμά, που την είχα κρατήσει για spare. Διαφορά? ΚΑΜΙΑ!!! Τουλάχιστον όχι ορατή. Σημείωση ότι οι μαμά είναι επίσης Philips, αλλά με άλλη 'βαφή' στο εμπρός μέρος της λάμπας (γκρι ματ).Να αυτή που κάηκε:
Eμενα χθες μου καηκε μια,τις φορουσα εδω και 4-5 μηνες μονο!Βεβαια εμενα ειναι αναμμενες μονιμα,μολις περασω τα 30 χλμ αναβουν αυτοματα τα φωτα ημερας,αλλα και παλι θεωρω οτι ηταν πολυ νωρις,δεν ξαναδινω 27 ευρα για τα ζευγαρι.
Καμμια προταση για ασπρες λαμπες και οχι το αρρωστο το κιτρινιαρικο?
Καμμια γνωμη για OSRAM NIGHTBREAKER ? -
Περιμενω σχολια για τη μετατροπη του τυπου http://www.yotatech.com/f2/hid-bi-xenon-retrofit-complete-w-pics-133563/
(Δειτε ολες τις σελιδες) -
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
Καμμια γνωμη για OSRAM NIGHTBREAKER ?Ακόμα μικρότερη διάρκεια ζωής από τις eXtreme power
Κατά τ' άλλα πολύ καλές, ίσως ένα κλικ καλύτερες από τις extreme... -
Είμαι σίγουρος πώς όχι γιατί δε μπορεί όλους τους κατασκευαστές να τους δέρνει η γαλλική ιδιοτροπία!
Φτιάχνω όμως αυτό το θέμα γιατί με ενοχλεί πολύ όταν συμβαίνει αυτό (μπροστά μου και μέχρι 50 μέτρα σκοτεινιάζουν όλα) και θέλω να ρωτήσω κυρίως άλλους κατόχους Peugeot (306 έχω εγώ) αν έχουν τα αυτοκίνητά τους ίδια ρύθμιση.
Όποιος έχει ίδια, τον ενοχλούσε επίσης το ίδιο και έχει βρει τρόπο να δουλεύουν και τα μεσαία μαζί με τα μεγάλα θα του χρωστάνε τα ματάκια μου πολλές ώρες λειτουργίας έτσι και μου πει και μένα τι να κάνω
Αφού να φανταστείτε αναγκάζομαι να ανάψω τα ομίχλης σε επαρχιακούς γιατί πραγματικά δε βλέπω μπροστά μου που λένε...
Βελτίωση στα φώτα;