-
Παιδιά το αυτοκίνητο αγοράστηκε στο φτερό λόγω ακύρωσης παραγγελίας από άλλο πελάτη που έβαλε φουλ εξτρά μεν αλλά όχι τα ξένον.
Το αυτοκίνητο αν το παραγγείλεις να έρθει με αυτά τα εξτρά θέλει 4 μήνες για να μπει στην παραγωγή στη γερμανία. Thats why.Μήπως γνωρίζει κανείς και τον τύπο της λάμπας?
.
-
Ο χρήστης Hammer_ στις 29/08/07 έγραψε:
Καμιά γνώμη για τις Philips Power2Night; Φαίνεται να είναι κι αυτές +50%, αλλά δεν μπορώ να βρω κάποια διαφορά στα χαρακτηριστικά από τις Vision Plus.
Τελικά τις αγόρασα και τις τοποθέτησα. Το αυτοκίνητο είναι ένα Mazda MX5 του 99 και η διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες λάμπες είναι αρκετά μεγάλη. Χωρίς να διαχέεται περισσότερο το φως (άρα χωρίς να τυφλώνω τους απέναντι), έχω πιο δυνατή δέσμη και νομίζω ότι είναι και ελαφρώς μεγαλύτερη. Αν είναι καλή και η μακροζωία τους, θα τις προτιμήσω και την επόμενη φορά! [...]
Προχτές μου κάηκε η μεσαία σκάλα στο δεξί φανάρι.
Σήμερα το βράδυ στο αριστερό.Ως τυφλός (μόνο με τα μικρά δηλαδή) πήγα στο Carrefour και πήρα τις κλασσικές +30% Philips H4. Καταλαβαίνεις τη διαφορά στη φωτεινότητα, αλλά μια χαρά είναι κι αυτές. Αν κρατήσουν περισσότερο από τις προηγούμενες, δεν νομίζω ότι θα τις αλλάξω, μάλλον στην κατηγορία +30% θα μείνω.
Α, και από δω και πέρα θα έχω και ανταλλακτική λάμπα στα (πολλά) εφόδια που έχω μαζί μου. Σε κάποιες χώρες του εξωτερικού μάλιστα είναι υποχρεωτική κιόλας...
-
Μετά από αρκετό ψάξιμο αυτές τις +30 της Philips Premier από το Carrefour έβαλα κι εγώ. Στις δοκιμασίες έχουν βγει πολύ καλές (ίσως και πιο καλές από όσο θα ήθελε και η ίδια η Philips σε σχέση με τα καλά της μοντέλα), σε τιμή είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές και τις βρίσκεις πολύ εύκολα όταν πας για τα ψώνια του σπιτιού χωρίς να τρέχεις σε ειδικά μαγαζιά και να ρωτάς αν το έχουν κλπ... (ή να περιμένεις να σου το φέρει το mail order). Τιμή 1/3 ως 1/4 των πολυαναφερόμενων +80 και +90...
Σε σχέση με τα Osram 64210 που φορούσε πριν (που στα τεστ βγήκαν σαν αξιοπρεπείς κοινές λάμπες) υπάρχει σαφώς μεγαλύτερη φωτεινότητα χωρίς επέκταση της δέσμης. -
evolander
έχεις 3 επιλογές:
1.βγάζεις τη λάμπα και βλέπεις τι τύπο γράφει πάνω.
2.πας στο συνεργείο και ζητάς να μάθεις τι τύπου λάμπες παίρνει για τη μεσαία σκάλα...(δεν χρειάζεται να τους πεις ότι θα βάλεις aftermarket xenon )
3.πας σε ένα τυπά που πουλάει aftermarket xenon.Αυτός ξέρει τι παίρνει το αμάξι σου.Προσωπικά θα έκανα το (1), γιατί δεν εμπιστεύομαι και πολύ τους 'άλλους'. Τυχαίνει και έχουν δει πολλά τα μάτια μου (και το αμάξι μου ακόμα περισσότερα)
-
Ξερει κανεις το κοστος για να βαλω ενα ζευγαρι πολυ δυνατα φωτα ομιχλης πισω στο Μεγκαν;
-
Βαλε προβολια!!
-
http://www.pucca.co.uk/shop_view.asp?ca ... 141&page=1
-
Προβολεις πισω; Δε λεει. Θελω απλα να αντικαταστησω τις δυο πισω λαμπες ομιχλης με αλλες που οχι να στραβωνουν αλλα να εκνευριζουν τον πισω.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Προβολεις πισω; Δε λεει. Θελω απλα να αντικαταστησω τις δυο πισω λαμπες ομιχλης με αλλες που οχι να στραβωνουν αλλα να εκνευριζουν τον πισω.Στην εταζιερα!!
Παντως και να βρεις λαμπες με πιο πολλα watt μην τις βαλεις γιατι μπορει να λιωσουν τα φαναρια ή τα καλωδια.Εχεις δυο φωτα ομιχλης πισω;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Προβολεις πισω; Δε λεει. Θελω απλα να αντικαταστησω τις δυο πισω λαμπες ομιχλης με αλλες που οχι να στραβωνουν αλλα να εκνευριζουν τον πισω.
Στην εταζιερα!!
Παντως και να βρεις λαμπες με πιο πολλα watt μην τις βαλεις γιατι μπορει να λιωσουν τα φαναρια ή τα καλωδια.Εχεις δυο φωτα ομιχλης πισω;
Ναι έχει 2 φανάρια ομίχλης ...
Megane98hp επειδή έχουμε το ίδιο αυτοκίνητο ... πόσες φορές το σκέφτηκα αυτό για τους πίσω με αναμμένα και τα δικά τους φώτα ή τα αρύθμιστα ... Τα δικά μας είναι και σε καλό σημείο ... ψηλά στο ύψος των κάνγκουρων!
Επειδή έχω ρωτήσει, αν βάλεις δυνατότερα θα λιώσει το φανάρι ... -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Στην εταζιερα!!
Ναι έχει 2 φανάρια ομίχλης ...
Megane98hp επειδή έχουμε το ίδιο αυτοκίνητο ... πόσες φορές το σκέφτηκα αυτό για τους πίσω με αναμμένα και τα δικά τους φώτα ή τα αρύθμιστα ... Τα δικά μας είναι και σε καλό σημείο ... ψηλά στο ύψος των κάνγκουρων!
Επειδή έχω ρωτήσει, αν βάλεις δυνατότερα θα λιώσει το φανάρι ...Οχι μη μου το λετε αυτο..
-
Να κάνω μια ερώτηση εγώ ο «ξανθός» γιατί θέλετε να βάλετε δυνατά φώτα στο τουτού σας ( με κίνδυνο μάλιστα να ενοχλείτε τους απέναντι ) παίρνετε τα βουνά κάθε βράδυ ;
-
Oχι αλλα κατι ψευτομαγκες ερχονται απο πισω σου με κατι εκνευριστικους προβολεις ομιχλης και μου σπανε τα νευρα.
Γιαυτο. -
Ο χρήστης Ερέτης έγραψε:
Να κάνω μια ερώτηση εγώ ο «ξανθός» γιατί θέλετε να βάλετε δυνατά φώτα στο τουτού σας ( με κίνδυνο μάλιστα να ενοχλείτε τους απέναντι ) παίρνετε τα βουνά κάθε βράδυ ;Εσύ τη νύχτα προτιμάς να οδηγάς με τα μικρά φώτα (κάνεις και οικονομία, σώζεις τον πλανήτη κλπ) ή με τα κανονικά.... Το να βλέπεις όσο γίνεται καλύτερα είναι καθαρά θέμα ασφάλειας. Μπορεί με τα φωτεινότερα (και όχι δυνατότερα) φώτα να μπορέσουμε να δούμε εγκαίρως κανέναν 'ξανθό' που κυκλοφορεί νυχτιάτικα στη μέση του δρόμου και να μην τον πατήσουμε....
Και αρκετοί έχουν αναφέρει ότι προσπαθούν να μην ενοχλούν τους απέναντι. Κάτι που είναι εφικτό με καλής ποιότητας/σχεδίασης ισχυρότερες λάμπες ή καλά σχεδιασμένα xenon kits. -
Να αναφέρω αυτό που είδα σήμερα στα Πράκτικερ: σετάκια λάμπες με τη φίρμα της Μισλέν σε διάφορους συνδυασμούς (Η7+Η4, μόνο Η7, Η7+Η1, κ.ά σε συνδυασμό με λάμπες για τα φλας και τα πίσω φώτα ΚΑΙ έναν μικρό φακό) που περιέχονται σε μια καλαίσθητη δισκοειδή συσκευασία διαμέτρου CD.
Δεν πρόκειται για βελτίωση αλλά για μια πρακτική λύση. Ποτέ δεν ξέρεις πότε μια από τις πολλές λάμπες θ' αποφασίσει να καεί...
Κόστος γύρω στα 15 ευρώ.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Προβολεις πισω; Δε λεει. Θελω απλα να αντικαταστησω τις δυο πισω λαμπες ομιχλης με αλλες που οχι να στραβωνουν αλλα να εκνευριζουν τον πισω.Εδώ και χρόνια ήθελα να βάλω στα φώτα της όπισθεν λάμπες 55W αλλά διστάζω.
Μπαίνουν στις ίδιες υποδοχές και τις είχα δει σε καγκουροσελίδα του εξωτερικού. Για τα φώτα ομίχλης δεν θα το σκεφτόμουνα γιατί οδηγώ μερικές φορές σε πυκνή ομίχλη και φοβάμαι μη λιώσουν.
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Να αναφέρω αυτό που είδα σήμερα στα Πράκτικερ: σετάκια λάμπες με τη φίρμα της Μισλέν σε διάφορους συνδυασμούς (Η7+Η4, μόνο Η7, Η7+Η1, κ.ά σε συνδυασμό με λάμπες για τα φλας και τα πίσω φώτα ΚΑΙ έναν μικρό φακό) που περιέχονται σε μια καλαίσθητη δισκοειδή συσκευασία διαμέτρου CD.Δεν πρόκειται για βελτίωση αλλά για μια πρακτική λύση. Ποτέ δεν ξέρεις πότε μια από τις πολλές λάμπες θ' αποφασίσει να καεί...
Κόστος γύρω στα 15 ευρώ.
Καλά...σημασία έχει και πόση διάρκεια ζωής έχουν...
Βέβαια ως back-up (ή σε περίπτωση ανάγκης) μια χαρά είναι... -
Μπορεί κάποιος να μου προτείνει απο που μπορώ να προμηθευθώ κίτρινες λάμπες ομίχλης? Γιατι ψάχνω σε διαφορα μαγαζιά και ολοι που προτείνουν τις λεγόμενες λάμπες all season που δεν με ικανοποιούν. Ενδιαφέρομαι για τυπο Η1 και αποκλειστικά για κίτρινες, αν κάποιος εχει να μου προτείνει και καποιο συγκεκριμένο μοντέλο θα το εκτιμούσα.
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Να κάνω μια ερώτηση εγώ ο «ξανθός» γιατί θέλετε να βάλετε δυνατά φώτα στο τουτού σας ( με κίνδυνο μάλιστα να ενοχλείτε τους απέναντι ) παίρνετε τα βουνά κάθε βράδυ ;
Εσύ τη νύχτα προτιμάς να οδηγάς με τα μικρά φώτα (κάνεις και οικονομία, σώζεις τον πλανήτη κλπ) ή με τα κανονικά.... Το να βλέπεις όσο γίνεται καλύτερα είναι καθαρά θέμα ασφάλειας. Μπορεί με τα φωτεινότερα (και όχι δυνατότερα) φώτα να μπορέσουμε να δούμε εγκαίρως κανέναν 'ξανθό' που κυκλοφορεί νυχτιάτικα στη μέση του δρόμου και να μην τον πατήσουμε....
Και αρκετοί έχουν αναφέρει ότι προσπαθούν να μην ενοχλούν τους απέναντι. Κάτι που είναι εφικτό με καλής ποιότητας/σχεδίασης ισχυρότερες λάμπες ή καλά σχεδιασμένα xenon kits.Όνυχα ……………..και βέβαια δεν οδηγώ με τα «πορείας» άλλο όμως αυτό και άλλο το να βάλω 90αρες λάμπες με κίνδυνο να τυφλώνω τους απέναντι ( άλλωστε τα σημερινά αυτοκίνητα έχουν αρκετά καλά φώτα από «μαμά» )
Αναρωτιέμαι όμως πόσο καλύτερα θα βλέπεις το δρόμο αν και ο απέναντι είχε την ίδια ιδέα με σένα και έχει βάλει μεγάλες λάμπες ……………πάει ο «ξανθός» και μετά με ποιόν θα γελάτε
-
Ο χρήστης Ερέτης έγραψε:
...άλλωστε τα σημερινά αυτοκίνητα έχουν αρκετά καλά φώτα από «μαμά»Λίγα αμάξια έχουν καλά φώτα. Οι κατασκευστές χρησιμοποιούν πολύ λεπτή (και φτηνή) καλωδίωση (το φως δυναμώνει αν τραβήξεις προσωρινά ένα καλώδιο από το φανάρι και το ακουμπάς στη μπαταρία) και χρησιμοποιούν ΦΤΗΝΑ φανάρια που δεν φωτίζουν καλά. Αν κάποιος δίνει μεγάλη σημασία στη νυχτερινή οδήγηση σε δρόμους χωρίς φωτισμό, πριν αγοράσει το αμάξι να μάθει αν τα φώτα είναι καλά ή αν υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης. Με δυνατότερες λάμπες δεν θα φωτίζει σωστά και θα τυφλώνει τους απέναντι - ΠΟΛΥ ΦΩΣ δεν σημαίνει ότι θα δεις το εμπόδιο στα 100 μέτρα τη νύχτα που τρέχεις, θέλει ΚΑΛΟ ΦΩΣ.
Με μέτρια-κακά φανάρια πρέπει να πηγαίνεις σιγά το βράδυ. Η καλύτερη λάμπα και η τροφοδοσία βοηθάει αλλά δεν πρόκειται να βγάλει το φανάρι ΚΑΛΟ ΦΩΣ. Πηγαίνεις σιγά, όσο βλέπεις.
Όσοι τυφλώνουν τους απέναντι (στη προσπάθειά τους να βλέπουν καλύτερα) πρέπει να πληρώνουν μεγάλο πρόστιμο. Πότε όμως είδατε τη τροχαία να κάνει έλεγχο σε φώτα; Ούτε στα (δημόσια) ΚΤΕΟ τα ελέγχουν.
Βελτίωση στα φώτα;